Nokia Vs. SonyEricsson

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kakkala
Köszönöm az elismerést. Nem is mertem remélni 😊 Szódával elmegy a teszt vagy a teló???

Szódával elmegy.
kakkala
Sry, igazad van barátom. Ehun e: http://www.technet.hu/pdamania/20081021/naggggyyyon_reszletes_xperia-teszt/

remélem így már megfelel😉

Ezt én értem. De akkor ezzel az erõvel egy laptopot is hurcibálhatsz akkora az a kiegészítõ billentyûzet. És akkor már jobb is egy laptop. De egy ilyen kütyünek ez a lényege, hogy bárhol bármikor bármilyen helyzetben ki tud segíteni, egyéb eszközök, perifériák nélkül. És úgysem ezen fogod megírni az e havi jelentésed.
Tudom, google a barátom, de ha már idézgetsz bizonyos lapokra, akkor egy linket bedobhatnál. Bocs, ma kötekedõ-kálmán hangulatomban vagyok.
kakkala
hááát, szerintem a husángos megjegyzés nem a telefonokra vonatkozott, inkább valami zsiványságot érzek ki belõle.😊
Newborn ha kíváncsi vagy az Xperiára, tudom ajánlani a technetet, ott részletes infót találsz, meg tesztet is.

kovacsgellert
Kikérem magamnak. Én mindig is az ujjammal csináltam, nem az érintõpálcával, csak azt montam, hogy egyeseknek azzal könnyeb.

Az 5800 nem áll rá olyan jól sztem.
Ilyenkor mindig eszembe jut a Samsung X... nem tudom hányas,
valahogy az összes gomb kívül esett az ujjaim dõlésszögétõl. 😊
Annyit pofázik mostmár mindenki errõl az xperiáról, h kíváncsi vagyok.
És Gellért:
a "husáng helyett az ujjaidat használd. 😄

vicces videok: gepszunet.hu

Hát hamár ilyen árkategóriás mobilt választasz, szerintem szóba se jöhet az hogy 'selejtet' vegyél, max olyan hogy számodra nem a legmegfelelõbbet választod..
Bogyo5
Sziasztok!
Nagyon gondolkozom egy SonyEriccson Xperia vásárlásán. Okosnak tûnik és tetszik a menürendszere is. :-)

Van valakinek bármilyen tapasztalata ezzel a pda-val kapcsolatban?
Kérlek segítsetek, nem szeretnék selejtet venni. :-(

Köszi elõre is. :-)

LoDMaSt
HTC re csakis cookedROMokat szebad tenni, azzal viszont verhetetlenek 😊
5800 simán kézreáll, a cerka nekem csak a teljes bill.es írásnál kell.

@ Hellomarci

kovacsgellert
Szerintem az érintõpálcikával(inkább husáng<#idiota>) nem lehet olyan nehéz megérinteni a kisebb ikonokat sem.

Amúgy jobb ha nem hallgattok rám, mert csak teszem itt a nagy arcot, miközben nem is nagyon értek hozzá...

Hát állítólag már jött ki rá javítás de sajnos azt még nem próbáltam ki.
Hát iPhone gyilkosnak aligha nevezném brámelyik HTC-t is......
Viszont én is kíváncsi lennék a Nokia 5800ra, nem tudom hogy szólhat. Szoftveresen ez is elég gyors, de nekem itt is elég kicsik az ikonok.
Eloldeszka
Attól még lehet, hogy be voltam haluzva, hahaha. Ja amúgy azóta én is utána néztem a dolgoknak (google a barátom), és tényleg.
De akkor most az is dög lassú, vagy javították? Gondolom persze javították (milyen naív tudok lenni), de valami tulajdonostól (vagy eladótól aki próbálta) jobb lenne tapasztalatokat olvasni. Pl Iphone gyilkos-e, manapság úgy is mindenki ezt a szlogent lövi el, haha.

Annyira nem voltál behaluzva, mert valóban van köze a HTC-nek az X1-hez. Bár remélem, hogy nem a szoftveréhez, mert a HTC TouchFlo-ja valami borzalom. Lassú, kicsik az ikonok (bár lehet, hogy nekem vannak batár ujjaim) és lassú, meg lassú és ha még nem mondtam még akkor lassú is. Nagyon iPhonos felületet akartak, de nem jött össze.
Eloldeszka
OFF:
Simpson családban volt olyan, hogy Homer olyan dagadt volt, hogy nem tudott tárcsázni és ilyen száraz kenyér darabokat vagy miket ragasztott az ujjaira, hogy megoldja a problémát :-)

ON:
Hogy már hozzászóljak, szépnek tényleg szép, vélemények alapján jó is (azért kipróbálnám!), praktikusság - dettó, árban meg gondolom elkérik rendesen. Na de a többi ilyen kategóriát. Tényleg, HTC-tõl mennyire másabb? Azonkívül, hogy ez szebb :-) Csak mert valahol olvastam, hogy elég sok közük van egymáshoz, de lehet csak éppen behaluztam, haha.

BB7
Ma volt lehetõségem tesztelni az "iPhone Killer"-ként emlegetett Nokia 5800-t!
iPhone-hoz képest gyengébb szerintem! Viszont Nokiához képest jó! 😊
Az érintõképernyõ gyengébb az Apple telefonjához képest, a szoftver a megszokott Nokia, és itt ki is merül minden, mert nagy különbségek ezentúl már csak abban adódnak, hogy az iPhone nagyobb ❤️.0s szoftver java részét nagyítja!> hibáit kiküszöbölték!
Viszont azt kellett észrevennem, hogy bár az iPhone is, de Nokia létére az 5800 is szépen szólt zeneileg! 😊
Egyenlõre nem veszek érintõképernyõs telefont, s nem is ezeknek az utódját, hanem majd talán 1-2év múlva egy Xperia modellt!<#rolleyes>
kovacsgellert
Nagyon hasznos leeht a teljes méretû, ha mondjuk vastagabbak az ujjaid és nem férnek el tökéletesen a qwerty billentyûzeten. De a legtöbb ember étnyleg nem hasnzál olyat.

Minek egy ilyen egy telefonhoz.. Egy teljes billentyûzet ok (qwerty), na de egy teljes értékû???? Minek?
Én erre esküszöm:
(Szép is, jó is, praktikus is)
Benny04
😞

kovacsgellert
Engem érdekel! 😊
Bár én sem vagyok valami kemény mobilok terén, de kb. a 85% felfogtam annak amit mondtál és kezd érdekelni a dolog. 😊

ZilogR
😊 óóó, már mindenki ért mindent...!

(Mondjam el, amit írtam, vagy senkit se érdekel, vagy amúgy is mind1 - egyébként is, ki akarom próbálni, vajon tényleg van ez a 70/140/160 karakteres váltás... Majd jelentkezem, ha megvagyok vele, valamikor estefelé!)

*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!

õ se amit te ^^
Benny04
felét sem értettem annak, amit mondtál <#smile>

ZilogR
???

*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!

Benny04
<#wow3>

kovacsgellert
Igen, de általában a telefon, gvagy a kábel a ludas. 😊

giffon
Mondjuk az oprendszertõl is függ, mennyire hajlandó felismerni a csatlakoztatott dolgokat

kovacsgellert
Én sem értek hozzá nagyon, de ha nem megy adatkábellel, akkor vegyél Bluetotth adót a gépedbe(2-3 ezer Ft) és azzal biztos menni fog. 😊

Nekem is ilyesmi problémám volt a Nokia 6234-emmmel. 😊

ZilogR
az nem baj, sõt! sokan nem tudják, h a "visszafelé" hajló ékezetes karaktereket tartalmazza a szabványos 7 bites "SMS-ABC" (abból sem mindegyiket!!) a Nokia T9 szoftvere pedig nem ezekkel írt ékezetes karaktereket tartalmazó szavakat tartalmazza. Sõt, az "elõrefelé" hajló ékezetes betûk könnyebben elérhetõek, mint a "visszafelé" hajlók.

Ez pedig azt jelenti, h nem 7 biten fogja kódolni a szöveget!

Ha szerencséd van, akkor 8 biten, azaz 160 karakter helyett 140-et tudsz küldeni és nem is jelez a telefonod!

Ha nagyon mellényúlsz és bekerül akár egyetlen olyan karakter, ami a 16 biten kódolt ABC-bõl van, akkor az egész szöveget átkódolja 16 bites szöveggé és ilyenkor van az - fõként a Nokia hajlamos erre - h a kis okos telefonod 1 SMS-ben csak 70 karaktert fog elküldeni. Ilyenkor azért szokott szólni és még korrigálhatod ezt a hibát (pl.: Õ helyett Ö).

Ezért jobb mindent ékezetmentesen, vagy ö, u, stb..., azaz rövid ékezettel elküldeni.

Mr_no_NaMe
Sziasztok!
Lenne egy problémám, de mivel semmit nem értek a telefonokhoz, lehet csak nekem nagy probléma.
Van egy Nokia 6280-as telefonom, és hozzá egy CA-42-es adatkábelem. Amikor bedugom a gépbe és a telefonba a kábelt, akkor a telefon azt írja ki, hogy enchantment not supported, a gépen pedig felugrik az új hardver varázsló. Ilyenkor mi a teendõ? Abatkábelen kívül, még miképp lehet adatot juttatni a gépre?
Benny04
hát igen

kovacsgellert
Igen, de szerintem ékezetek nélküol is me glehet érteni a dolgokat. 😊

Benny04
az a kár, hogy nem magyar nyelvû..😄

kovacsgellert
De igen is leválik. Ha földhöz vágod ha nem. De viszont sokkal több idõt tart, ha nem vágod földhöz és nem focizol vele. 😛

giffon
Azért a mai darabokat már rendesen összerakják, nem kell attól tartani hogy 'csak úgy leválik'. Minimum földhöz kell csapni hogy az lejöjjön, sima használattól nem válik le. Bár attól függ, hogy használod.. 😛

Nem kell azt nagyon erõltetni hogy leváljon a slide. Sok 'használat' után ugyanis..
BB7
-.-
Benny04
ték

BB7
Dettó
kovacsgellert
Kemény. Nekem is jól jöne egy ilyen, de nem írok én annyit a mobilon, hogy tényleg szükségem legyen rá. 😊

ZilogR
Már nekem sem, valszeg a "szülõ" weboldalról tûnt el a kép, vagy a cím változott. Egy N91 volt ott. Annak is van WiFi és BT (ha jól emlékszem).

A Nokia SU8W billentyûzet pedig ekkora:

AproNet-en 8000Ft-ért gyári állapotban tudtam megvenni jó 2 éve. Boltban még talán mindig 20eFt fölött van. Ezeket a BT-os kütyüket általában senki nem vette meg így be lehet szerezni vadi újan némi utánajárással és szerencsével.

Emailt írni ezzel az igazi. SMS secperc. ÉS!!! Ha a kis 6600-ra felpakolod a Python fordítót, már gépelheted is a kódot egyenest a telóba és ott fordít és futtaható is! Remélem egyszer a C fordító is meglesz végre, hogy el lehessen szakadni a retkes PC-ktõl.

kovacsgellert
Nekem felsõ kép nem jelenik meg. 😞
Mekkora az a kis billentyûzet?

ZilogR
Értelmes ember vesz egy ilyet:

vagy egy ilyet:

és mellé egy ilyet:

Ezzel a kis "felszereléssel" az átlagember kommunikációs igényeit bõven ki lehet elégíteni...

kovacsgellert
Tudom, csak azt akartam mondani, hogynem vágta föüldhöz egyszer sem. 😊 És az ilyen "esések" is minig csak az asztalról, vagy gugolás közben a zsebébõl esett ki. 😊

Hiába nem direkt ejtette le, hanem csak véletlen esett le, akkor is megütõdik az a telefon 😊
kovacsgellert
Nem durvult vele sokat. Persze a földet többször is megjárta, de csak véletlenül. Viszont az igaz, hogy sokat nyitogatta ki és be. Néha csak úgy szórakozásból egy fél percen keresztül ki-be-ki-be-ki-be, amíg rá nem szóltunk, hogyt így nagyon hamar tönkre fog meni és nekünk lett igazunk. Sajnos.

Mit csinált azzal a telefonnal? Nem hinném h csak úgy leesik egy telefon slide-ja.
hékásébredj
Az lehet de elég elenyészõ számú ember testvére fog szerintem ilyet venni. Ergo sztem kevesen tudják huzamosabb ideig próbálgatni.

Aláírás(max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett)

joki5
Igen, sajnos ez elõfordul a szétcsúsztatható telókkal, hogy egy idõ után elenged a sin és szétesik, vagy ha ennyire nem is durvul el a dolog, de meglazul és lötyögni fog a teteje!