641
Elég abból, hogy a legtöbb topic átalakult már erre a témára, legyen neki külön.
  • Rubenvagyok
    Ilyen szolgáltatás van pl. pár banknál hogy egy SMS-t küldesz a banknak ők bemérik hogy te hol vagy és elküldik válasz SMS-ben hogy onnan hogy tudsz eljutni oda! Ez amiről te beszélsz az egész térinformatika ami elég nagy fejlődés alatt áll. Voltak olyan tervek, hogy az alapján akarnak dugófigyelő rendszert létrehozni, hogy megnézik a telefonok helyzetét pl autópályán és milyen gyors mozgásban vannak. De tényleg térjünk vissza az eredeti témához.
  • stringr
    aham, értelek. végülis, ha a telefonban van GPS, és a buszon is van GPS, akkor vhogy nyilván meg lehetne oldani..
  • ZilogR
    végülis én nem azt mondom, h a telefon tudja mindezt, hanem legyen egy szolgáltatás, ami ezt tudja és én a telómmal ahhoz hozzá tudjak férni
  • stringr
    hm.. túl sokat vársz a telefonoktól, ismételten csak azt mondom, h a fejlődés nem megy ilyen gyorsan. biztos h lesznek ilyenek, de nem most. én speciel ezért ezért a wifi-s Se-ért is ölnék!!!
  • ZilogR
    nem kéne ezt a topigot ezzel szétoffolni, legyen ennek külön topikja, vagy keressek egy BKV-sat? vagy inkább melózzak mán végre :P

általában az is infó, h a következő megállót már elhagyta a busz és nem még 4-re van tőled

szerintem pedig kell, hogy így működjön, sőt, a legjobb az, hogy ha telefon sem kellene hozzá. a telefon az, ami mindenkinél a legszemélyesebb kommunikációs eszköz, függetlenül az egyén ízlésétől, tehát attól, melyik gyártó melyik típusát választotta. amíg nem lesz olyan, mint a Különvélemény-ben, ahol retina szkenneléssel azonosítanak, amint belépsz egy üzletbe és már mondja is egy kellemes női hang, hogy megérkezett, amit kerestél, vagy milyen rég nem voltál és a múltkor vásárolt biszbaszodat kedvezményesen becserélheted egy fejlettebb modellre...

abból kell kiindulni, hogyan akarunk információhoz jutni? NEM úgy, hogy ezeket meg kell keresni (pl. egy keresővel (ami mellesleg a web egy részét látja csak, sőt sok olyan weboldal van, amit soha de soha nem is indexelt)), hanem úgy, hogy kérdezünk és választ kapunk. én személy szerint nem szerettem bele a Wolfram Alpha-ba, de EZ olyan szolgáltatás, ami nagyon közel jár.

mert kérdezünk, amikor valamit tudni akarunk: "Milyen az idő Miskolcon?" ha valaki nem is tud angolul (mert ez csak egyelőre angol), de kipróbálja, hogy weather of Miskolc, azonnal megkapja, amit keresett és még rengeteg plusz infót, ami kapcsolódik ehhez.

ilyennek kell lennie a telónak is a kezünkben: tudnia kell, h merre vagyunk, ha bepötyögöd, h "gyógyszertár a közelben?", akkor tudnia kell, hogy gyalogosan két percre van-e, de fel kell ajánlania azt is, h ha tömegközlekedéssel akarsz menni esetleg, akkor hol lesz nyitva tartó gyógyszertár. Ha megadod a gyógyszer nevét, köpje, hogy kell-e recept, vagy azt, hogy mennyibe kerül, és már a kijelző alján villogjon is, hogy hol vannak bankautomaták, ahonnan pénzhez juthatsz de azt is kiírja, hogy a választott gyógyszertárban elfogadnak-e bankkártyát.

• oakeshot
    Egyébként van már Budapesten néhány buszmegállóban kijelzőtábla, amely jelzi hogy hány perc múlva van ott a busz, éppen hány méterre van, és egy térképen jelzi led lámpákkal, hogy a vonalon közlekedő járművek éppen hol tartózkodnak. Legalábbis ilyen a 86-os busz néhány megállója, a margíthíd környékén.

Amúgy amiket felsoroltál mind praktikusak, de szerintem az élet ennyire azért nem bonyolult ennyi minden kelljen... Attól hogy a gépek minden önálló gondolkodástól és problémamegoldástól megfosztanak, még cseppet sem lesz gördülékenyebb az élet, max annak látszik majd, de új problémák lépnének fel
  • Rubenvagyok
    Ez az hogy minél kényelmesebbé szeretnénk tenni magunk körül a környezetet, de amint ez megtörténik már nem veszel észre apró dolgokat amik színesíthetik a napodat. Nekem bőven elég annyi ha van benne zene lejátszó fényképezőgép max wifi meg videó lejátszó azt csá! Ennyi nekem megfelelő lenne!
  • stringr
    igazad van,Ruben, az olyan tényezőkkel, mint időjárás, baleset, dugó, nem tudna számolni a telefon..:(:(
    mondjuk a GPs-es 86-os buszvonal sem ér semmit!! azt írja, 400m-re van hivatalosan a busz, közben a sehol sem látom..:S:S

az én egyik ismerősöm mindig azt hiányolja a telefonból, h miért nem írja ki h mondjuk melyik soron találja meg a boltban a rizst..:D túl sokat várunk ezektől a telefonoktól és közben nem vesszük észre h az elmúlt x évben mennyit fejlődtek!!! 10 évvel ezelőtt csak álomnak tűnt h rátöltöm a zenét és ott hallgatom ahol akarom..
  • schloziwanda
    Tényleg kicsit már sok lenne ez a rengeteg tudás egy telefonban :) Manapság még sokan azon is ki vannak akadva, hogy a telefonnal fényképezni lehet, meg videót nézni rajta stb...egyesek még ezt sem szokták meg! Lehet, hogy egy ilyen telefon ami már rengeteg mindent tud megkönnyítené az életünket, de szerintem nincs szükség ilyesmire!
  • Rubenvagyok
    Ezek a lehetőségek tényleg szépen hangzanak, de már annyira lebutítaná az életünket, hogy már gondolkozni sem lennénk képesek. Mikor olyan ötletek is előkerülnek, hogy a kocsidat is megtalálhasd a parkolóban a telefonoddal az azért már valahol abszurd! Tény, hogy a tömegközlekedést valamelyest reformálni lehetne vele de semmi több, nem tudná kiszámolni a gép azt hogy a 7 busz 2km-ig repeszt azt előtte meg ott egy baleset ahol meg 20 percet fog várni.
  • stringr
    nagyon egyetértek veled, de amíg a buszok tisztaságát sem tudják megoldani, addig sajnos hiába is várunk ilyesmire..:S:S pedig igazad van, a mindennapi életben ennek nagyon nagy hasznát vennénk, sokban megkönnyítené az életünket..
    majd talán 10 év múlva..:(
  • ZilogR
    ha csak a megállók lennének kábelen összefűzve és egy retkes kijelző mutatná, h hol jár a következő busz, netalán ez a távolsági buszoknál lenne meg, már akkor mindenki jobban érezné magát sztem.

olyan adatokat is kipakolna a kijelzőre, h mennyi utas van rajta, hány fok van az utastérben (ez pár szenzor, amit biztos, h a kisvállalkozó alvállalkozója olyan pofátlan magas áron kínálna, h értelmetlenné válna a dolog, ellenben a hozzá nem értő hülye döntéshozó meg leszavazná, mert minek ez - pedig épp ezek az apróságok, amik szerethetővé tesznek egy szolgáltatást)

esetleg kiírná a telefonod, ha felcsatlakozol a busz wifi-jére, h ahol elhaladsz ott milyen érdekesség, rendezvény, stb van/lesz. kiírná, h ahová utazol ott éppen milyen az idő, stb...

az már túl nagy kérés lenne valszeg, ha én utazok a négyes villamoson és át akarok szállni a metróra, akkor rögtön kiírná nekem, h mikorra érek a metró aluljáróhoz és azt is megmondaná, h amikor ott leszek kb ennyit meg annyit kell várnom, mert mind a villamosok, mind a metrók helyzetét folyamatosan regisztrálja a rendszer

ez egy félóránként járó busznál, amivel egy húszpercenként járó villamost akarok elcsípni nem buta infó: ha éppen mindegyikről lemaradok, akár 50 percet is várhatok. ez szakadó havas esőben igen jó lehet.

legyen alternatív útvonalkereső, ami a járművek megállóba érkezési idejét is figyelembe veszi és úgy ajánl legrövidebb útvonalat

sőt, ha bekapcsolod a telód GPS-ét, a gyalogos sebességed alapján azt is megbecsüli, milyen sebességgel tudsz a városban tekerni és azt is figyelembe veszi a tervezéskor

ötlet lenne rengeteg, fejlesztő egy sincs, mert ebbe nem nyomnak pénzt, így nincs olyan hülye, aki ezzel foglalkozzon
  • stringr
    én pont most agitálok azon, vegyek e vagy seml. elég jól keresek és számomra általában presztizs kérdés, milyen telefonom van. Viszont 100 e Ft-nál többet nem szánok rá.
    lépésszámláló..:) jól jönne, legalább megmutatná h mennyit rohangálok egyik tárgyalásról a másikra..:)

a sok wifi nagyon jó ötlet emberek!! nagyon megkönnyítenék az én életemet is!!
  • schloziwanda
    Ez biztos így lenne :) Ha van valami az a baj, ha nincs akkor meg az!
    Visszatérve a telefonhoz, olvasgattam róla, van rajta lépésszámláló is én ilyet eddig is használtam, soha nem hallottam még olyan telefonról amiben ilyen is van! :D
  • oakeshot
    Akkor meg nyilván sokan elkezdenének sírni, hogy nincs is rá szükség meg minek fizetni ilyen luxusra, és különben is dögöljön meg akinek wifi-s telefonja van
  • ZilogR
    bele kell rakni a jegyárba - azt a pár forintot, ami 1 utasra jutna. legalább nem indokolatlanul emelnének árat jövőre... :( :P
  • oakeshot
    van olyan város (akárhol a világban) ahol ez már működik, ingyen?
  • Benny04
    inkább telókba kéne rakni sűrűbben wifit...:D
  • Voronyinko
    Szerintem nincs ez már olyan messze.Ha megnézzük a wifi már nagyon gyorsan terjed.Előbb utóbb elérhetővé válok mindenhol.Hiszen itt a példa a Sony is már beletette a W995-be,nem beszélve a sok laptopról és eféle ketyerékről amik wifi-t használnak...Hamarosan olyan elterjedt lesz a wifi,hogy minden fontosabb létesítményben és talán vonaton is lesz:)
  • ZilogR
    régi vágyam, h az összes busz, metró, villamos egy-egy mozgó wifi pont, mert ott ülsz/állsz/vársz a legtöbbet - de ez messze még... Ellenben a népligeti buszpályaudvaron hasít a wifi
  • Voronyinko
    Egyetértek.Ha már az autópályán van,akkor ott miért ne lehetne?
  • berreg
    menyasszonyom van, szóval a csajozás így is, úgy is, kilőve..:)

tudjátok mi kellene? h a vonatokon legyen wifi, na az lenne a kánaán..
  • Rubenvagyok
    Az oké, hogy a néniket elijeszted de a csajokat is akik odajönnének hozzád! Na arra mi a teendő berreg?
  • berreg
    igazad van, egy AK-47-es is elég hozzá..:) áá, én még mindig jobbnak találom a telefont, az csak 80 e Ft, az Ak-47-esért pedig egy életen át fizetnék - a börtönben..:)
  • oakeshot
    De egy beszédes öregnénit könnyebben is le lehet rázni a buszon, nem kell hozzá 80e-s telefon :)
  • Voronyinko
    Ezt elismerem ,hogy tényleg jó,hogy van benne Wifi.Ez egy olyan opció ,ami már eléggé hasznos a mai világban.Remélem jól is működik.Van már valakinek valami tapasztalata ezzel kapcsolatban?Nagyon kíváncsi vagyok rá.
  • berreg
    mondjuk aki csak telefonálásra használja a készülékét, annak tényleg nem éri meg 80 e Ft-ot kiadni egy ilyenért! de sztem az emberek 80-90%-a zenehallgatás, netezés és még egy csomó minden mást is szeret csinálni a telójával.
    nekem a wifizés az, ami nagyon tetszik még a SE W995-ben.
  • Voronyinko
    Egyetértek veled.Én is gyakran utazok távolsági járattal.És ez eléggé gyakori eset,hogy valaki leül mellém és én csak úgy tudom megelőzni a nem kívánatos beszélgetést,hogy zenét hallgatok.Igen igen...többnyire én telefonálásra szeretem használni a telómat,de azért örülök neki ha van olyan lehetőségem,amivel letudom foglalni magam egy ideig.Az már kérdés ,hogy ez 80ezret nekem nem ér meg.
  • schloziwanda
    velem is gyakran előfordult már ilyen, hogy mellémszegődött valaki és mesélt nekem, pedig én nem is akartam hallgatni az élettörténetét... és ez tényleg így van, ha nézel valamit akkor nem szólnak hozzád! Jó telefon, sok olyan funkciója is van amiről még nem is hallottam eddig, hogy ilyen létezik!
  • berreg
    én is otthon szeretek, de ha már össz 2 órát (1oda, 1 vissza) kénytelen vagyok utazni, plusz a késések:S, akkor töltsem már kellemesen! utálom az öregasszonyok jajgatását hallgatni h milyen lassan megyünk, sosem érnek oda, de a legjobban az dühít föl, mikor leül egy mellém és az egész élettörténetét leadja nekem abban az 1 órában, én meg csak csendben mosolygok, bólogatok, közben pedig elképzelem ahogy egy körfűrésszel fölaprítom..:D:D
    na, ekkor jönne jól vmi, amivel kivehetem magam a tömegből! ha látják h nagyban nézek vmit, nem zavarnak meg!!
  • Rubenvagyok
    A wappal az a bajom hogy pénzbe kerül a wifi meg ingyen van.
    oakeshot minek vigyek magammal MP3 lejátszót is ha van a telefonon! Nem szeretek mindenféle marhaságot magammal vinni. Van komoly fényképezőgépem is de azt akkor használom amikor tudom hogy olyan helyre megyek ahol majd fotózni is fogok, a telefon meg azért is jó mert ha van valami érdekes az utcán akkor le tudom kapni.
  • oakeshot
    mp3 hallgatásra ott az mp3 player :) bár nekem is volt olyan telefonom ami mp3 player is volt, de idegesített is állandóan dugdosni a különböző átalakítókat hogy belemenjen egy normális füles is, meg hívás közbe elszállt az aktuális playlist, és a végén még el is lopták :)
  • oakeshot
    Nah, akkor te jóra használod a telefonodat: telefonálsz :D De filmet nézni, internetezni, játszani személy szerint én otthon szeretek a kényelemben, nem a buszon/metrón egy gyufásdoboznyi kijelzőn..
  • Voronyinko
    Ez a telefon pont azoknak az embereknek a legkedvezőbb,akik nagyon sokszor utaznak.Nagy hasznát lehet venni a kamerájának és a sok tárhelyének is egy nagyobb utazásnál.Azoknak viszont tényleg felesleges megvenni,akik kevesebbet vannak mozgásban,mert ők nyilván nem szorulnak rá a filmek nézésére,mp3 hallgatására stb
  • berreg
    minek hord magánál telefont??? az enyém kb percenként csörög..:) na jó nem, de az elmúlt 3 hónapban 150 órát beszéltem.. emellett sokat hallgatok zenét és ha a mostanin lenne 8Gb tárhely, bizony másra is használnám, de sajnos nincs..:(

rubenvagyok, és Wap? én azon szoktam nézni..:) nekem Wifi inkább személyes baromságokra kellene..;)
  • Rubenvagyok
    Ez nem csak szimplán telefon! Volt már olyan velem, hogy busszal kellett volna hazamennem és nem tudtam, hogy mikor megy és a mostani telómon nincs wifi ott megtudtam volna nézni és nem kellett volna 1-2 órát várnom.
  • oakeshot
    80e-t telefonért... Szerintem a legtöbb ember már elfelejtette hogy minek is hord magánál telefont..
  • berreg
    szerintem megéri! jó kis telefont hoztak össze, jó befektetésnek tartom! 8GB-nak nagy hasznát venném. reggelenként nem unnám szét a fejem az 1 órás vonatúton:):), néznék vmi jó kis...öööö... videót..:D
  • Voronyinko
    Igen tényleg elég új.Én azért kicsit sokallom ezt a 80ezres összeget.Szerintetek megéri az árát.Valakinek van róla valamiféle tapasztalata?
  • schloziwanda
    Kicsit drága szerintem, bár ha egyszer a kezembe kerülne egy ilyen telefon és tényleg tapasztalhatnám, hogy mennyi mindenre jó, lehet, hogy én is kiadnék érte ennyit! Egyszer szeretnék egy óriás kijelzős telefont :)