104
-
#64 De az nem külső beavatkozás, azt te magadnak csinálod!
-
#63 Mellékhatásként pedig vallásos téveszmék keletkeznek az agyban. xD -
#62 Ja, még annyi, hogy pont az agykontroll az a "külső" beavatkozás, amitől a bajaid csökkenését várod... -
#61 Wishful thinking. Elhiszed, hogy jobb, mert el szeretnéd hinni.
Szerintem senki nem dönti el tudatosan magában, hogy "na, akkor ebbe a rákba most bele akarok halni", úgyhogy ennek _bármiféle_ jelentőségét kizárnám. Csak akit Silvára kondícionáltak, az agykontrollozni fog, akit Jézusra, az imádkozni, aki meg az orvostudományban hisz, az meg beveszi a cukorgolyót.
A végeredmény ugyanaz. Hatástalan szerrel + erős szuggesszióval a tünetek csökkentése. -
#60 Igen de itt agykontrollnál nincs másik szer vagy külső beavatkozás amitől várod hogy meggyógyulj, vagy hiszed hogy meggyógyulsz tőle!! Alfa szinten hatékonyabban tudsz hatni a tudatalattidra, és egy nyugodt ellazult állapotban jobban tud működni gondolom a szervezet is. Valószínűleg ez jóval erősebb a placebonál is.
Szerintem ha már azt mondják az orvosok, hogy nem sok esélye marad, akkor azt nem egy ellenőrzés után mondják, hanem követik az állapotát meg ilyesmi... Olyankor már tényleg csak az segíthet, ha tudatosan besegít, "kűzd az életbenmaradásért". Rák ellen jelenleg ahogy olvasgattam erről, talán az a leghatásosabb (persze lehet mindenféle vitaminterápiákkal, meg mindenfélével segíteni). -
#59 A vicc az, hogy még azt is saját maga döntötte el, hogy mikor fog meghalni, és mégis.. -
#58 Épp most vettem meg Sunrjú Szuzuki egyik könyvét.
Ő fél életét meditációval töltötte, és 67 évesen halt meg rákban.
És ő nem valami mezei szerzetes volt, hanem mester. -
#57 Az ilyen rákból kigyógyulós sztorik meg tök jók, csak sajnos nem általános. Nem lehet azt mondani, hogy az agykontroll jó a rák ellen, mert sokkal többnek nem sikerül. Meg van olyan is, hogy rossz a diagnózis, akkor nem meglepő, hogy meggyógyul idővel. Meg spontán gyógyulás is van. -
#56 Azért, mert ugyanaz a hatásmechanizmusa (amennyiben placebónál beszélhetünk ilyenről). Elhiszed, hogy segít, és pont ezért jobban leszel. Hogy most azért hiszed el, hogy jobban leszel, mert alfában hókuszpókuszolsz, vagy azért, mert hát tabletta, orvos adta, jobban leszel tőle, az mindegy. Homeopátia is ilyen, bajod nem lesz tőle, effektíve semmit nem csinál, de plaebóként hat és segít.
De ez nem a konkrét szer hatása, hanem mittudomén, a hit gyógyító ereje, vagy a pozitív gondolkodásé, vagy ilyesmi. A placebóhatás az ilyen. -
#55 mindenre rá lehet fogni, hogy agykontroll -
#54 De én még mindig nem értem, hogy erre miért mondod, hogy placebo. Itt nem arról van szó, hogy elhiszed hogy ha "ezt meg azt csinálom" meg lemegyek alfába akkor meggyógyulsz egyből, hanem megtanulod hogyan irányítsd legjobban (vagy legalábbis jobban) gondolataidat, hogy segítsen a gyógyulásban, és erre rásegítesz meditációval amikro teljesen ellazulsz, pihensz, stresszmentes állapotba kerülsz. Itt nem valamiben való hited segít, hanem konkrétan tudod hogy ez fog segíteni, nincs szó misztikumról sem.
Utána olvastam többször is, és olvastam, hogy akik legyőzték a rákot, nem mindenki ugyan olyan módszerrel gyógyult meg (ugyan abból a tipusból ha jól emlékszem), és egy közös volt bennük, hogy nagyon erősen hittek abban, hogy meggyógyulnak, megakartak gyógyulni. Valószínűleg ilyen statisztika nem fog készülni, hogy hányan gyógyultak meg így/hányan nem hagyományos orvosi módszerektől és ilyen egyéb módszerekkel (illetve egyáltalán volt-e értelme az orvosi műtéti meg sugárkezelési beavatkozásoknak!), vajon miért? Vagy ti tudtok ilyet? :)
"Lothar Hirneise, a német Emberek a rák ellen alapítvány elnöke nem hisz a spontán gyógyulásban. Augustinusszal ért egyet, aki azt mondta, a csodák nem a természet ellenére játszódnak le, hanem csak annak ellenére, amit mi tudunk róla. A szakember az elmúlt évek során számtalan gyógyult tumorpácienssel beszélt, ezért nyugodt szívvel állíthatja, hogy felépülésüknek nincsenek titokzatos okai. Mindannyian valamilyen terápiát próbáltak ki: táplálkozásterápiát, méregtelenítő programot, mentális gyakorlatokat, szellemi gyógyászatot, ám mivel a hagyományos orvoslás szemében ezek nem terápiák, ezért beszélnek megmagyarázhatatlan gyógyulásról. Holott ezek a többnyire halálra ítélt emberek nagyon keményen megdolgoztak az egészségükért.
[...]
Bár az alternatív terápiákat jórészt Németországban sem finanszírozzák a betegbiztosítók, vannak olyan terápiák, amelyeket bárki elkezdhet anélkül, hogy ez aránytalanul nagy anyagi terhet róna rá. A program az egészséges táplálkozásra való átállással kezdődik, része a méregtelenítés és béltisztítás, olyan egyszerű megoldásokkal, mint a beöntés, a fürdők, a májpakolás, az izzasztókúrák, az olajrágás, a sav-bázis egyensúly megteremtése, a mentális gyakorlatok, a meditáció, a vizualizáció és egy sor hasonló dolog.
Nem véletlen, hogy az egészséges táplálkozás került a lista első helyére. Lothar Hirneise állítja, számos olyan volt rákos beteggel találkozott, akik pusztán táplálkozásuk megváltoztatásával győzték le a kórt. A rákellenes diéta alkotóelemei a telítetlen zsírsavak kombinálva kéntartalmú aminosavakkal, minél több friss biokoszttal, lehetőleg sok nyers ennivalóval, kevés vagy semmi hússal, valamint frissen préselt gyümölcs- és zöldséglevekkel.
Ha a beteg gyógyul, az áttétek eltűnnek
A szakértő meglátása szerint az orvostudomány azért alkalmazza a kemoterápiát, mert ezzel - és a high-tech orvoslással - több pénzt lehet keresni. A másik ok a hozzáállás: szerintük a tumor a gonosz, amelyre minden koncentrál, amelyet feltétlenül el kell távolítani, kerül, amibe kerül, akár a beteg élete árán is. Közben teljesen elfelejtkeznek arról, hogy a tumorok és áttétek eltűnnek, ha a beteg meggyógyul." (link)
Az agykontroll hatása meg nyilván függ, hogy mennyire gyakoroljuk, és megéri annyi időnként arra szánni hogy kitapasztaljuk, én biztos nem tudnék naponta órákat meditálni, még így is nagyon kevés az idő az életünkben, csomó mindenre így sincs esélyem se hogy kipróbáljam amiket szeretnék. Silva vajon mennyit gyakorolhatta, ha ő tényleg ezzel foglalkozott... lehet hogy amiket leírt a könyvbe is, esélytelen hogy megtanuljuk úgy (3ujj technika meg ilyesmik...). -
#53 Az agykontrollt azért nem lehet a placebók közé sorolni, mert tudatosan történik minden amit csinálsz magaddal. Míg egy placebótabi bevételekor inkább csak a tudatalattid dolgozik (ha dolgozik), te meg lazán csak elhiszed, hogy működik. Ha picit is hasonló a mechanizmusuk, akkor is hatástalanabb a tani, mint a tudatos öngyógyítás adott esetben.
Másfelől a csoportos foglalkozások azért jók, mert motiválják az embert. Lehet, hogy csak elhiszi, hogy történt vele valami, de ha kellően jó hangulatú a foglalkozás, és jó kedvűen megy haza, van benne tartás és gyakorol, akkor rájöhet a dolog valódi értékére. Mert minden ilyenben van érték. Általában csak a módszert és a követendő irányt tudják megmutatni, járni az úton már a használónak kell. Csak hát általában az embereknél ez a felfokozott tudatállapot kb. egy hétig tart. Ha nem elég lelkes és elszántan "agykontrollt tudni akaró", akkor megy a kukába az egész kb..
Lehúzás? Részben. Nyilván felismerték, hogy a mai ember nem néz önmagába, nem törődik magával lelki szinten, nincs tiszta önismerete. Az agykontroll egy módszer az önmegismeréshez. Adnak egy eszközt, ami mankó lehet egy stresszes helyzetben, de ennyi erővel mehetne az ember inhalálni is egy papírzacsival a mosdóba, ha épp a főnök hívatja. Szóval szerintem megbocsátható a dolog. Hogy ki mennyire reménytelen, ki mennyire hiszékeny(?), ki mennyire hagyja hogy befolyásolják(?) az már egyéni hozzáállás kérdése.
Engem spec. nem érdekel az agykontroll, pedig több ismerősöm is tolta, működött. Nem használt ébresztőórát - a történetet mindegyikünk ismeri. Én is kiolvastam kb. 8 éve a Silva-t. Mára nem emléxem semmire belőle. De tudom hogy létezik, van akinek működik, és ha valamikor szükségem lesz rá, akkor tudom hol keressem. Ma már én is inkább a kevésbé profitorientált távol-keleti tanokat vizsgálgatom... -
dez #52 Azért mindegy neked, mert láthatólag nem tudod, mi a különbség. Pedig próbáltam érthetően leírni, de mindegy.
Azt én nem mondanám, hogy lehúzás. Annak persze drága a tanfolyam (20-25eFt), aki csak elmegy, szépen meghallgatja, aztán el is felejti az egészet, vagy csak nagyon immel-ámmal csinálgatja. Persze vannak más, akár jobb lehetőségek is.
Azt itt szerintem senki sem állította, hogy orvosi kezelés helyett kellene alkalmazni. De pl. mindenkinek arra kellene törekednie, hogy amennyire lehet, eleve elkerülje, hogy idáig romoljanak a dolgok. (A betegségek többsége nem a semmiből jön, de pl. a genetikai haljamoknak sem kell feltétlenül megnyilvánulnia.) -
dez #51 Ja, ha egyátalán volt ilyen teszt, és nem csak a szkeptikusok nyugtatgatják ezzel magukat. Az egy dolog, hogy nem akarsz hinni holmi hallomásoknak, bizonyíték nélkül, de akkor talán nem csak pozitív irányban kellene ezt alkalmazni, hanem negatív irányban is.
Másik oldalról, én is úgy gondolom, hogy az agykontrol nem olyan szuperhatékony, mint állítják, már csak azért sem, mert szándékosan egy nem túl mély alfa állapoton alapul, ami csak korlátozottan oldja a belső feszültségeket, és a nagyobb hangsúlyt az önszuggesszióra helyezi, ami megint csak nem annyira mindenható, mint be van állítva. Egyeseknek így is sikerül komoly eredményeket elérni. Azonban a többségnek csak részlegeseket (főleg, hogy sokan még magát a technikát sem sajátítják el igazán, illetve nem is törekednek rá). De azért így sem haszontalan. -
#50 Én ezt nem is vitatom, de nekem a placebó formája tökmindegy. Mindegy, hogy az egy cukorgolyó, vagy egy meditációs gyakorlat. És a placebóhatás mindenképp egy pozitív dolog, mert hatóanyag -és így mellékhatások nélkül-, pszichológiai úton ér el javulást az állapotban. Ez egyértelműen eredmény, és eszemben sincs elbagatellizálni.
Harmadszor mondom, hogy csak annyi a bajom, hogy szerintem konkrétan a Silva féle nagybetűs Agykontroll egy lehúzás, illetve hogy nem szabad túlságosan erre hagyatkozni, orvosi vizsgálatok és kezelés _mellett_ sokat segít, de _helyette_ kevés. -
dez #49 Figyelj, ez így teljesen pontatlan. Egyátalán nem mindegy, hogy mire vonatkozott az a bizonyos teszt. Tehát, hogy milyen betegség, milyen körülmények között végzett gyógyítása/gyógyítási kísérletéről van szó. Ezt ugye érted?
Két évtizedek óta bizonyított tény áll szemben a te hallomásoddal:
1. A relaxált állapot (ha valóban az) a belső feszültségek, stressz csökkentésével (és hosszabb távon fokozatos felszámolásával) fiziológiásan jelentés pozitív hatással van az egészségre, immunrendszer működésére, stb.
2. A szuggesszió v. önszuggesszió (ha elég hatékonyan van elvégezve) jelentős hatással van a szervezetre. (Sok betegséget lehet így gyógyítani, csak tablettákat felírni, szedni sokkal egyszerűbb és jövedelmezőbb.) A placebó is ezen alapul, csak éppen annál a legtöbb esetben közel sem olyan erős a szuggesszió, főleg ha nem relaxált/hipnotikus állapotban történik. -
#48 "Nos, nem kellene összemosni a dolgokat. A káros stressztől mentes állapot, amit a relaxáció is nagyban segít pozitív hatása az egészségre évtizedek óta bizonyított. Amiről te beszélsz (ha valóban volt ilyen teszt) bizonyára nem erre vonatkozik, hanem pl. a távgyógyításra, meg ilyenekre."
Már mit mosok össze? Mi olyan hihetetlen egy olyan tesztben, ahol a betegek egyik felét szacharintablettával, a másik felét agykontrollal kezelik, aztán az eredményeket összehasonlítják? Én úgy tudom, tesztelték, és kb egy szinten van a gyógyszerként kapott Tic-Tac-kal.
Bár erről én sem tudok konkrétumot mutatni, ellenben annyira nem is érdekel, hogy bizonygassam, hogy nem igaz. Viszont amíg nincs egyértelmű pozitív teszt, addig számomra placebó, és az biztos, hogy nekem placebó annyit nem ér, amennyit ők ezért kapni szeretnének.
Nem is lebeszélni akarok itt senkit, jó dolog a tudatos placebó, az nem konkrét hatástalanság, hanem tényleg némi felfokozott védekezés. Csak nem csodaszer, nem mindenre jó, hanem inkább tényleges kezelés mellé, rásegítésként. Mittudomén, törött kéz gipszelése után jól rá lehet gyúrni, hogy gyorsabban gyógyuljon, forrjon össze. (Ezt egyébként nem is lehetne kettős vaktesztelni, ellenben soha nem is hallottam még fél nap alatt begyógyuló szilánkos törésről.)
Egyébként én is gyakoroltam egy időben, és mondom, volt eset, amikor meg tudtam magam győzni, hogy hatott.
Időnként elalvás előtt spontán is előjön nálam az éber alfa-állapot(vagy legalábbis az az érzés, amit anno megtanultam, hogy az az alfa), de mostanában nemigen "használom" semmire. -
dez #47 "Én úgy tudom, hogy kettős vak teszten pont annyira hatékony, mint a placebótabletta."
No és honnen tudod úgy, csak nem Vágó Pistáéktól? (Mert ők nagyon tisztelik a tényeket. Vagy mégsem.)
Nos, nem kellene összemosni a dolgokat. A káros stressztől mentes állapot, amit a relaxáció is nagyban segít pozitív hatása az egészségre évtizedek óta bizonyított. Amiről te beszélsz (ha valóban volt ilyen teszt) bizonyára nem erre vonatkozik, hanem pl. a távgyógyításra, meg ilyenekre.
Én is tanultam (és gyakoroltam) korábban agykontollt. Először könyvből, majd tanfolyamra is elmentem. Utóbbi is számított, megérheti elmenni. De a lényeg: a gyakorlás! Az által sikerül egyre jobban "lemenni alfába". Ez mindenféle relaxációs vagy meditációs technikára igaz! (Sokan párszor elvégzik az adott gyakorlatokat, aztán abba is hagyják, mert hogy "nem éreztek semmit", és tényleg: nem tapasztalták meg a valódi relaxált v. meditatív állapotot.)
Viszont, az agykontrollban sokkal nagyobb hangsúly helyeződik az önszuggesszióra, mint a mély relaxált állapot hatékony elérésére. Az agykontrollos alfa egy nem túl mély relaxált állapot. Ezzel szemben vannak technikák, amik viszont éppen erre törekednek. (Ezen belül is vannak hatékonyabbak és kevésbé hatékonyak.) -
dez #46 Most el kell mennem, de később küldök privit. -
#45 Hát, lehet hogy részben igazad van. Az alfa hangot én sem értettem, az a lényeg hogy játszanak valamit amivel könnyebb megtanulni. Nekem van hanganyagom is egyébként agykontrollból (warezről persze, tehát nem ingyenes), ott pl. bemondja hogy a háttérben lévő hang segít a meditációs szint eléréséhez...
Én azért hiszem, hogy amiket írtak, hogy mik lehetségesek az agykontroll gyakorlásával nem csak mesék, de az biztos, hogy rengeteg időt kell rászánni, és ha nem megyünk el tanfolyamra akkor nem igazán fog senki rászánni 4 teljes napot. :| -
#44 Igen ezzel egyet értek, hogy a sima meditáció meg pozitív hozzáállás is bőven elég a boldogság eléréséhez. Mostmár benne sincs az a mindenáron agykontrollt akarok tanulni érzés, hogy majdnem minden este próbálkoztam vele akkor (tavaly érettségi előtti időben). Azóta már elkezdtem olvasgatni keleti tanításokat is (pl. buddhizmus), és sok mindent, és tényleg nem érzem hiányát. Attól függetlenül ha lesz alkalmam majd elmegyek tanfolyamra, de nem mostanában.
Valahol egyébként ingyen járnak tanfolyamok, de nem tudom pontosan hol, mármint ha bizonyos munkahelyeken (vagy nem tom...) :| -
#43 Ja, ez meg a másik, hogy nem Silva fosta a spanyolviaszt, ezért is erősen kétlem, hogy csak előadáson lehet megtanulni.
Akkor keresek inkább egy olyat, aki előadáson tanulta meg, és majd személyesen jól megtanít. Az sem csak a könyv. -
#42 "a lényeg, hogy ez a szint elérése először nehéz, és a külső irányítás sokat segít olyankor."
"mert azt írta, hogy tanfolyamon lehet leginkább elsajátítani :))"
Na itt vannak értelmezésbeli eltéréseink, nekem itt a kamujelző vészcsengő bekapcsol. Túl szuggesszív, eleve a tanfolyam rámtukmálása, másik meg a tanfolyam menete, pont mint egy nagy, négynapos hipnózis. Biztos vagyok benne, hogy az emberek fele csak azért mondja, hogy érzi, hogy ne legyen kinézve a társaságból. Vagy mert tényleg bemeséli magának, hogy érzi azt, amit "kell".
Sajnos túl sok helyen alkalmazzák már ezt a módszert, hogy ne az agykontroll, illetve inkább egy másmilyen agykontroll, a tömegmanipuláció számlájára írjam a dolgot.
Olyan ez, mint a nyugdíjasok termékbemutatós buszoztatása, vagy egy MLM előadás, vagy egy szcientológus adakozós összejövetel. Külsőségeiben semmiben nem különbözik tőlük, úgyhogy gyanítom, hogy céljaiban sem: lehúzás.
Szerintem.
Kétlem, hogy bárki is jobban megtanulja az agykontrollt tanfolyamon, szerintem csak jobban meggyőzik róla az embert, hogy most már tudja, és ez az, amit érezni "kell".
"talán valahol még alfa hullámokat is játszanak"
Na! Agyhullámokról van szó, azt hogy "játszod"? Agy bizonyos területeinek lektromos potenciálemelkedése/-esése amiről szó van, nem hang, heló! :) (Na jó, zenész vagy, szakmai ártalom, el van nézve :) ) Ott meg még nem tartunk, hogy agyhullámokat közvetlenül befolyásoljunk, hacsak nem bézbólütővel... :) -
#41 Villámolvasás engem is érdekelt egy időben. Arra vannak más módszerek, könyvek is. Sok agykontrollt olvasott ember azt hiszi, hogy a Silva-féle az isten. Pedig egy halom másik tanulmány is van a dologgal kapcsolatban.
Egy időben én is próbálkoztam vele, de a gyakorlás nálam gyenge pont. Ott bukik, mert kevés bennem az ilyen irányú önfegyelem. Persze voltak időszakok, amikor jó volt (pl. nyár), de azok az idők már elmúltak.
Másfelől nem hinném, hogy konkrétan csak az agykontroll jó erre. Egy sima meditáció (ahol célzottan csak önmagadra figyelsz és a belső nyugalmadra) már elég lehet a jobb élethez. Stresszoldó, összehangolja a testi folyamatokat, pihentet. Kell ennél több? Kell, megfelelő hely, ahol garantáltan nyugodtan lehet az ember egy fél órára. -
#40 Uh jó lett volna ha nem felejtem el átolvasni a Mehet előtt. -
#39 Ebben nincs igazad viszont, nekem eleve azt a meditációt nem sikerült elsajátítanom ami az alapja az egésznek, tehát nem tudom elérni azt az ún. alfa állapotot, ami az alapja az egésznek. A tanfolyamnak több előnye van, egyrészt ott megfelelő körülmény van az elsajátítására (talán valahol még alfa hullámokat is játszanak, hogy könnyebb legyen "ráhangolódni"), 4 teljes napon van (hétvégén, reggeltől estig tart, ennyi időt nem szán rá senki magától nemde?), és a lényeg, hogy ez a szint elérése először nehéz, és a külső irányítás sokat segít olyankor.
Ha olvasol egyébként tapasztalatokat meg leírásokat hogy miket lehet agykontrollal elérni, akkor egyértelműen tudod, hogy mikor sikerült :) A könyvben nagyon részletesen leír mindent, még hogy milyen érzés az állapotot is elérni, és a jósláson kívül nemhiszem hogy hülyeségek lennének benne. Persze lehet, hogy pár részletet szándoksan kihagytak, hogy tanfolyamon lehessen könnyebben megtanulni, hogy pénzt is szerezzenek belőle, de a könyv részletessége miatt ebben egy kicsit kételkedek. De lehet, hogy azért nem sikerül, mert nem hittem benne eléggé, mert azt írta, hogy tanfolyamon lehet leginkább elsajátítani :))
Engem amúgy főként a villámolvasás érdekelt volna, meg eleve a memóri javulás (érettségi előtt voltam mikor olvastam), de még sok hasznos lehetőség van benne. Fokuszban volt azthiszem egyszer, hogy egy agykontrollt tanult nő úgy szült, hogy nem kért érzéstelenítést, és így teljesen éber lehetett, és nem érzett semmit.
Én is elvégeztem volna a tanfolyamot, de hát mikor lett volna 2 teljes szabad hétvégém érettségi előtt egy zeneművészeti szaközépiskolába?! (természetesen érettségi előtt is fellépés, főpróbákkal, meg minden -.-') Úgyhogy sajna marad valószínűleg 5 év múlvára... -
#38 mit kezdünk a gyerekimmel (amik nincsenek)?
Tanulj meg olvasni egy agyhalott emberimádó... -
#37 Ja, és mint egy kutatásból kiderült, a drágább placebó hatékonyabb. Ez is benne lehet az "előadás jobb" hitben... -
#36 Van egy olyan érzésem, hogy pont annyira sikerült elsajátítanod, mint akikkel face to face gyakorolnak, csak ott sokkal erősebb a szuggesszió, (na? érzed már? ugye érzed ezt a nyugalmat...? stb) Mindezt egy ilyesmire különösen fogékony állapotban...
Szerintem effektíve eljutottál te is oda mint a "profik", csak aki ezt tanfolyamon tanulta, annak nagyobb sikerélménye volt vele, és ezért mélyebben megmaradt benne az élmény, és magát a dolgot, is "erősebbnek" hiszi.
Szerintem. -
#35 Mondom, végülis magát a módszerrel nincs bajom, csak nem szabad túlzásba esni, _mindenre_ nem jó, meg csodát sem lehet vele tenni. Pszichoszomatikus betegségekre tökéletes, ellenben komolyabb gondra inkább csak kiegészítőként.
Emellett ezzel sem értek egyet:
"és ezt amúgyis csak tanfolyamon lehet igazán elsajátítani."
meg hogy
"még azt is írja, hogy az álmokat is megfejthetjük vele, és sokan nyertek lottót így"
Ez viszont már a tipikus (tőbbek közt Silva miatt is mondhatjuk, hogy tipikus) amcsi lehúzógépezet, az amerikai álom, a semmiből meggazdagodás, hiszékeny emberek kárán. Megváltoztatom az életed, csak egy kis tanfolyam meg néhány könyv, jelképes összegért cserébe. Ezt kissé etikátlannak tartom, és ez a "csak tanfolyamon" nyilvánvalóan tévedés/hazugság. -
#34 Én nekem mint írtam az agykontroll könyvből egyáltalán nem sikerült elsajátítanom, de még így is sokat tanultam belőle :) Én maradok egyelőre a jógánál, meditációnál (és a sok zene hallgatásnál), meg a gondolataim pozitív hatásában :) -
#33 Az agyunk, szervezetünk, testünk rengeteg mindenre képes, amit hála sok minden körülménynek (civilizált éledmód pl.) vagy elfelejtettünk, nem fedezünk fel magunktól, stb.
Az agykontroll egy olyan "technika", ami megpróbál megtanítani mindent amire az agyunk képes. Meditáció (alfa szinten!), pozitív önszuggesztió az eszközei, és nagyon sok mindenre jó (memória javítás, öngyogyítás, nyugalom megőrzés, és még sok mindenre). A Silve féle agykontroll könyv végén még azt is írja, hogy az álmokat is megfejthetjük vele, és sokan nyertek lottót így :))
De normális esetben szerintem felesleges az agykontroll (hacsak nem akarunk penge memóriát, meg ilyesmit), és ezt amúgyis csak tanfolyamon lehet igazán elsajátítani.
A jóga, (sima) meditáció is ugyan úgy segít a gyógyulásban, ha tényleg nem kívülről várjuk a segítséget, és hiszünk a gyógyulásban.
Ebben mi a placebo, placebohatás? Azt arra lehet mondani, ha külső "műveletettől vagy készítménytől" (wikipediaról idéztem e szavakat) várjuk a gyógyulást, és közben magunktól gyógyulunk meg, nem?
Bizonyítani ezen nem nagyon van mit, végezd el a tanfolyamot és megtapasztalod a hatásait, misztikum tényleg nincs benne (vagyis jó a könyvbe van egy kicsi, de az csak úgy +-ba :P). -
FlyingV #32 Sanyix szerintem nálatok már bőven előtted megszülték azt a bizonyos adagot..
többieknek: kösz, nézegetem :) -
#31 Az, hogy milyen mentális képet alkotsz magadban magadról csak tőled függ. Nincs benne semmi misztikum, de tény hogy az ember képes az öngyógyításra. Nagy önfegyelem, kitartás és pozitív attitűd, gondolkodás kell hozzá.
Általában az a fő probléma, hogy ha már beteg valaki, akkor nem az egészségre ill. a gyógyulásra fókuszál, hanem hogy "jahj, de beteg vagyok, fáj mindnem... et cetara". Pont emiatt nem is működik.
Hiszékenység?
A hit kérdése nem lehet kérdés. Ha nem hiszel a gyógyulásban, mégis hogy várod hogy meggyógyulsz? A kemikáliák és a gyógyszerlobbista orvostudomány segítségét ne nagyon várd. Max. meghosszabbítják az életed pár évvel, hogy még többet tokolj nekik.
Másfelől ha már a sikeres emberekről volt szó. Van szerencsém ismerni párat, és mind egytől egyik optimista, folyton a dolgok jó oldalát keresik, mindenben a lehetőséget látják és ami a legfontosabb, hogy hisznek önmagukban és a kitűzött céljaikban!
Egy beteg embernek ugyanúgy lehet az a célja, hogy meggyógyuljon, csak sajna kevesen hiszik ezt el és csak a csodára várnak, holott az mindvégig ott van velük - bennük! -
#30 Így jobban belegondolva a tudatosan előidézett placebóhatás végeredményében egy jó dolog... -
GaBrutal #29 Konkrét bizonyítékom nincsen és az elején mikor a tanfolyamon mondta az előadó alég szkeptikus voltam ofc de azóta rengeteg különböző helyről forrásból olyan dolgokat hallok amik közvetlenűl vagy közvetetten alátámaszják, h van benne valami + eddig kissebb dolgokban nekemis rengeteg sikerélményem van.
Ez már egy kicsit off lesz sry...
Érdemes pl jobban figyelni, hogy a sikeres emberek miket mondanak lásd pl a
leggazdagabb magyarok vagy külföldiek bemutatása ami nemrég volt
Távolálljon tőlem hogy aztmondjam, h agykontrolosok de sokuk nyilatkozatában olyan utalások vannak, hogy ha tudat alatt is de hasonló módszereket, gondolatmenetet alkalmaznak.
Amugy az agykontrolban egy az egyban vannak placebó hatásra alapozó módszerek a pontos nevét nemtom de tanfolyamon mondták azt hiszem ott egy pohár vizzel vagy hogy kell. -
#28 Nos, ez nem ilyen egyszerű.
Ez az egész meditálás, relaxálás nagyban a lelkiállapotról is szól, amit nehezen, de leginkább sehogy nem lehet kimutatni kettős vak teszttel.
Például anyám pasijának - mióta együtt vannak - bizonyos helyeken elkezdett újra kinőni a haja, valószínűleg azért, mert rendezett, nyugodt párkapcsolatban él, ami lelkileg jót tett/tesz neki. -
Balintos #27 Ha képes test erre, valószínűleg okkal nem használja. -
#26 Bizonyítottsága a hiszékenységeddel egyenesen arányos.
Én úgy tudom, hogy kettős vak teszten pont annyira hatékony, mint a placebótabletta. De ha van linked ilyen tesztről, ami pozitív eredményt hozott, azt elolvasnám.
Egyébként anekdotális bizonyítékom nekem is van, olyan 6-7 éves koromban gond volt a torokmandulámmal, és sokáig azt hittem, hogy agykontrollal tettem rendbe.
Ma már nem hiszem ezt. Merthogy más bajomra nem használt azóta... -
GaBrutal #25 Tanfolyamon tényleg jobb énis ott tanultam csak nem akartam rögtön rásózni a nem épp olcsó tanfolyamot ^^
dronkZero: nem misztifikálom túl de ez egy elég egyszerü bizonyított meditációs metódus