Felgyorsítanák a test gyógyító mechanizmusát
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Utána olvastam többször is, és olvastam, hogy akik legyõzték a rákot, nem mindenki ugyan olyan módszerrel gyógyult meg (ugyan abból a tipusból ha jól emlékszem), és egy közös volt bennük, hogy nagyon erõsen hittek abban, hogy meggyógyulnak, megakartak gyógyulni. Valószínûleg ilyen statisztika nem fog készülni, hogy hányan gyógyultak meg így/hányan nem hagyományos orvosi módszerektõl és ilyen egyéb módszerekkel (illetve egyáltalán volt-e értelme az orvosi mûtéti meg sugárkezelési beavatkozásoknak!), vajon miért? Vagy ti tudtok ilyet? 😊
"Lothar Hirneise, a német Emberek a rák ellen alapítvány elnöke nem hisz a spontán gyógyulásban. Augustinusszal ért egyet, aki azt mondta, a csodák nem a természet ellenére játszódnak le, hanem csak annak ellenére, amit mi tudunk róla. A szakember az elmúlt évek során számtalan gyógyult tumorpácienssel beszélt, ezért nyugodt szívvel állíthatja, hogy felépülésüknek nincsenek titokzatos okai. Mindannyian valamilyen terápiát próbáltak ki: táplálkozásterápiát, méregtelenítõ programot, mentális gyakorlatokat, szellemi gyógyászatot, ám mivel a hagyományos orvoslás szemében ezek nem terápiák, ezért beszélnek megmagyarázhatatlan gyógyulásról. Holott ezek a többnyire halálra ítélt emberek nagyon keményen megdolgoztak az egészségükért.
<...>
Bár az alternatív terápiákat jórészt Németországban sem finanszírozzák a betegbiztosítók, vannak olyan terápiák, amelyeket bárki elkezdhet anélkül, hogy ez aránytalanul nagy anyagi terhet róna rá. A program az egészséges táplálkozásra való átállással kezdõdik, része a méregtelenítés és béltisztítás, olyan egyszerû megoldásokkal, mint a beöntés, a fürdõk, a májpakolás, az izzasztókúrák, az olajrágás, a sav-bázis egyensúly megteremtése, a mentális gyakorlatok, a meditáció, a vizualizáció és egy sor hasonló dolog.
Nem véletlen, hogy az egészséges táplálkozás került a lista elsõ helyére. Lothar Hirneise állítja, számos olyan volt rákos beteggel találkozott, akik pusztán táplálkozásuk megváltoztatásával gyõzték le a kórt. A rákellenes diéta alkotóelemei a telítetlen zsírsavak kombinálva kéntartalmú aminosavakkal, minél több friss biokoszttal, lehetõleg sok nyers ennivalóval, kevés vagy semmi hússal, valamint frissen préselt gyümölcs- és zöldséglevekkel.
Ha a beteg gyógyul, az áttétek eltûnnek
A szakértõ meglátása szerint az orvostudomány azért alkalmazza a kemoterápiát, mert ezzel - és a high-tech orvoslással - több pénzt lehet keresni. A másik ok a hozzáállás: szerintük a tumor a gonosz, amelyre minden koncentrál, amelyet feltétlenül el kell távolítani, kerül, amibe kerül, akár a beteg élete árán is. Közben teljesen elfelejtkeznek arról, hogy a tumorok és áttétek eltûnnek, ha a beteg meggyógyul." (link)
Az agykontroll hatása meg nyilván függ, hogy mennyire gyakoroljuk, és megéri annyi idõnként arra szánni hogy kitapasztaljuk, én biztos nem tudnék naponta órákat meditálni, még így is nagyon kevés az idõ az életünkben, csomó mindenre így sincs esélyem se hogy kipróbáljam amiket szeretnék. Silva vajon mennyit gyakorolhatta, ha õ tényleg ezzel foglalkozott... lehet hogy amiket leírt a könyvbe is, esélytelen hogy megtanuljuk úgy (3ujj technika meg ilyesmik...).
Másfelõl a csoportos foglalkozások azért jók, mert motiválják az embert. Lehet, hogy csak elhiszi, hogy történt vele valami, de ha kellõen jó hangulatú a foglalkozás, és jó kedvûen megy haza, van benne tartás és gyakorol, akkor rájöhet a dolog valódi értékére. Mert minden ilyenben van érték. Általában csak a módszert és a követendõ irányt tudják megmutatni, járni az úton már a használónak kell. Csak hát általában az embereknél ez a felfokozott tudatállapot kb. egy hétig tart. Ha nem elég lelkes és elszántan "agykontrollt tudni akaró", akkor megy a kukába az egész kb..
Lehúzás? Részben. Nyilván felismerték, hogy a mai ember nem néz önmagába, nem törõdik magával lelki szinten, nincs tiszta önismerete. Az agykontroll egy módszer az önmegismeréshez. Adnak egy eszközt, ami mankó lehet egy stresszes helyzetben, de ennyi erõvel mehetne az ember inhalálni is egy papírzacsival a mosdóba, ha épp a fõnök hívatja. Szóval szerintem megbocsátható a dolog. Hogy ki mennyire reménytelen, ki mennyire hiszékeny(?), ki mennyire hagyja hogy befolyásolják(?) az már egyéni hozzáállás kérdése.
Engem spec. nem érdekel az agykontroll, pedig több ismerõsöm is tolta, mûködött. Nem használt ébresztõórát - a történetet mindegyikünk ismeri. Én is kiolvastam kb. 8 éve a Silva-t. Mára nem emléxem semmire belõle. De tudom hogy létezik, van akinek mûködik, és ha valamikor szükségem lesz rá, akkor tudom hol keressem. Ma már én is inkább a kevésbé profitorientált távol-keleti tanokat vizsgálgatom... <#nezze>#nezze>
Azt én nem mondanám, hogy lehúzás. Annak persze drága a tanfolyam (20-25eFt), aki csak elmegy, szépen meghallgatja, aztán el is felejti az egészet, vagy csak nagyon immel-ámmal csinálgatja. Persze vannak más, akár jobb lehetõségek is.
Azt itt szerintem senki sem állította, hogy orvosi kezelés helyett kellene alkalmazni. De pl. mindenkinek arra kellene törekednie, hogy amennyire lehet, eleve elkerülje, hogy idáig romoljanak a dolgok. (A betegségek többsége nem a semmibõl jön, de pl. a genetikai haljamoknak sem kell feltétlenül megnyilvánulnia.)
Másik oldalról, én is úgy gondolom, hogy az agykontrol nem olyan szuperhatékony, mint állítják, már csak azért sem, mert szándékosan egy nem túl mély alfa állapoton alapul, ami csak korlátozottan oldja a belsõ feszültségeket, és a nagyobb hangsúlyt az önszuggesszióra helyezi, ami megint csak nem annyira mindenható, mint be van állítva. Egyeseknek így is sikerül komoly eredményeket elérni. Azonban a többségnek csak részlegeseket (fõleg, hogy sokan még magát a technikát sem sajátítják el igazán, illetve nem is törekednek rá). De azért így sem haszontalan.
Harmadszor mondom, hogy csak annyi a bajom, hogy szerintem konkrétan a Silva féle nagybetûs Agykontroll egy lehúzás, illetve hogy nem szabad túlságosan erre hagyatkozni, orvosi vizsgálatok és kezelés _mellett_ sokat segít, de _helyette_ kevés.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Két évtizedek óta bizonyított tény áll szemben a te hallomásoddal:
1. A relaxált állapot (ha valóban az) a belsõ feszültségek, stressz csökkentésével (és hosszabb távon fokozatos felszámolásával) fiziológiásan jelentés pozitív hatással van az egészségre, immunrendszer mûködésére, stb.
2. A szuggesszió v. önszuggesszió (ha elég hatékonyan van elvégezve) jelentõs hatással van a szervezetre. (Sok betegséget lehet így gyógyítani, csak tablettákat felírni, szedni sokkal egyszerûbb és jövedelmezõbb.) A placebó is ezen alapul, csak éppen annál a legtöbb esetben közel sem olyan erõs a szuggesszió, fõleg ha nem relaxált/hipnotikus állapotban történik.
Már mit mosok össze? Mi olyan hihetetlen egy olyan tesztben, ahol a betegek egyik felét szacharintablettával, a másik felét agykontrollal kezelik, aztán az eredményeket összehasonlítják? Én úgy tudom, tesztelték, és kb egy szinten van a gyógyszerként kapott Tic-Tac-kal.
Bár errõl én sem tudok konkrétumot mutatni, ellenben annyira nem is érdekel, hogy bizonygassam, hogy nem igaz. Viszont amíg nincs egyértelmû pozitív teszt, addig számomra placebó, és az biztos, hogy nekem placebó annyit nem ér, amennyit õk ezért kapni szeretnének.
Nem is lebeszélni akarok itt senkit, jó dolog a tudatos placebó, az nem konkrét hatástalanság, hanem tényleg némi felfokozott védekezés. Csak nem csodaszer, nem mindenre jó, hanem inkább tényleges kezelés mellé, rásegítésként. Mittudomén, törött kéz gipszelése után jól rá lehet gyúrni, hogy gyorsabban gyógyuljon, forrjon össze. (Ezt egyébként nem is lehetne kettõs vaktesztelni, ellenben soha nem is hallottam még fél nap alatt begyógyuló szilánkos törésrõl.)
Egyébként én is gyakoroltam egy idõben, és mondom, volt eset, amikor meg tudtam magam gyõzni, hogy hatott.
Idõnként elalvás elõtt spontán is elõjön nálam az éber alfa-állapot(vagy legalábbis az az érzés, amit anno megtanultam, hogy az az alfa), de mostanában nemigen "használom" semmire.
No és honnen tudod úgy, csak nem Vágó Pistáéktól? (Mert õk nagyon tisztelik a tényeket. Vagy mégsem.)
Nos, nem kellene összemosni a dolgokat. A káros stressztõl mentes állapot, amit a relaxáció is nagyban segít pozitív hatása az egészségre évtizedek óta bizonyított. Amirõl te beszélsz (ha valóban volt ilyen teszt) bizonyára nem erre vonatkozik, hanem pl. a távgyógyításra, meg ilyenekre.
Én is tanultam (és gyakoroltam) korábban agykontollt. Elõször könyvbõl, majd tanfolyamra is elmentem. Utóbbi is számított, megérheti elmenni. De a lényeg: a gyakorlás! Az által sikerül egyre jobban "lemenni alfába". Ez mindenféle relaxációs vagy meditációs technikára igaz! (Sokan párszor elvégzik az adott gyakorlatokat, aztán abba is hagyják, mert hogy "nem éreztek semmit", és tényleg: nem tapasztalták meg a valódi relaxált v. meditatív állapotot.)
Viszont, az agykontrollban sokkal nagyobb hangsúly helyezõdik az önszuggesszióra, mint a mély relaxált állapot hatékony elérésére. Az agykontrollos alfa egy nem túl mély relaxált állapot. Ezzel szemben vannak technikák, amik viszont éppen erre törekednek. (Ezen belül is vannak hatékonyabbak és kevésbé hatékonyak.)
Én azért hiszem, hogy amiket írtak, hogy mik lehetségesek az agykontroll gyakorlásával nem csak mesék, de az biztos, hogy rengeteg idõt kell rászánni, és ha nem megyünk el tanfolyamra akkor nem igazán fog senki rászánni 4 teljes napot. :|
Valahol egyébként ingyen járnak tanfolyamok, de nem tudom pontosan hol, mármint ha bizonyos munkahelyeken (vagy nem tom...) :|
Akkor keresek inkább egy olyat, aki elõadáson tanulta meg, és majd személyesen jól megtanít. Az sem csak a könyv.
"mert azt írta, hogy tanfolyamon lehet leginkább elsajátítani 😊)"
Na itt vannak értelmezésbeli eltéréseink, nekem itt a kamujelzõ vészcsengõ bekapcsol. Túl szuggesszív, eleve a tanfolyam rámtukmálása, másik meg a tanfolyam menete, pont mint egy nagy, négynapos hipnózis. Biztos vagyok benne, hogy az emberek fele csak azért mondja, hogy érzi, hogy ne legyen kinézve a társaságból. Vagy mert tényleg bemeséli magának, hogy érzi azt, amit "kell".
Sajnos túl sok helyen alkalmazzák már ezt a módszert, hogy ne az agykontroll, illetve inkább egy másmilyen agykontroll, a tömegmanipuláció számlájára írjam a dolgot.
Olyan ez, mint a nyugdíjasok termékbemutatós buszoztatása, vagy egy MLM elõadás, vagy egy szcientológus adakozós összejövetel. Külsõségeiben semmiben nem különbözik tõlük, úgyhogy gyanítom, hogy céljaiban sem: lehúzás.
Szerintem.
Kétlem, hogy bárki is jobban megtanulja az agykontrollt tanfolyamon, szerintem csak jobban meggyõzik róla az embert, hogy most már tudja, és ez az, amit érezni "kell".
"talán valahol még alfa hullámokat is játszanak"
Na! Agyhullámokról van szó, azt hogy "játszod"? Agy bizonyos területeinek lektromos potenciálemelkedése/-esése amirõl szó van, nem hang, heló! 😊 (Na jó, zenész vagy, szakmai ártalom, el van nézve 😊 ) Ott meg még nem tartunk, hogy agyhullámokat közvetlenül befolyásoljunk, hacsak nem bézbólütõvel... 😊
Egy idõben én is próbálkoztam vele, de a gyakorlás nálam gyenge pont. Ott bukik, mert kevés bennem az ilyen irányú önfegyelem. Persze voltak idõszakok, amikor jó volt (pl. nyár), de azok az idõk már elmúltak.
Másfelõl nem hinném, hogy konkrétan csak az agykontroll jó erre. Egy sima meditáció (ahol célzottan csak önmagadra figyelsz és a belsõ nyugalmadra) már elég lehet a jobb élethez. Stresszoldó, összehangolja a testi folyamatokat, pihentet. Kell ennél több? Kell, megfelelõ hely, ahol garantáltan nyugodtan lehet az ember egy fél órára.
Ha olvasol egyébként tapasztalatokat meg leírásokat hogy miket lehet agykontrollal elérni, akkor egyértelmûen tudod, hogy mikor sikerült 😊 A könyvben nagyon részletesen leír mindent, még hogy milyen érzés az állapotot is elérni, és a jósláson kívül nemhiszem hogy hülyeségek lennének benne. Persze lehet, hogy pár részletet szándoksan kihagytak, hogy tanfolyamon lehessen könnyebben megtanulni, hogy pénzt is szerezzenek belõle, de a könyv részletessége miatt ebben egy kicsit kételkedek. De lehet, hogy azért nem sikerül, mert nem hittem benne eléggé, mert azt írta, hogy tanfolyamon lehet leginkább elsajátítani 😊)
Engem amúgy fõként a villámolvasás érdekelt volna, meg eleve a memóri javulás (érettségi elõtt voltam mikor olvastam), de még sok hasznos lehetõség van benne. Fokuszban volt azthiszem egyszer, hogy egy agykontrollt tanult nõ úgy szült, hogy nem kért érzéstelenítést, és így teljesen éber lehetett, és nem érzett semmit.
Én is elvégeztem volna a tanfolyamot, de hát mikor lett volna 2 teljes szabad hétvégém érettségi elõtt egy zenemûvészeti szaközépiskolába?! (természetesen érettségi elõtt is fellépés, fõpróbákkal, meg minden -.-') Úgyhogy sajna marad valószínûleg 5 év múlvára...
Tanulj meg olvasni egy agyhalott emberimádó...
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Szerintem effektíve eljutottál te is oda mint a "profik", csak aki ezt tanfolyamon tanulta, annak nagyobb sikerélménye volt vele, és ezért mélyebben megmaradt benne az élmény, és magát a dolgot, is "erõsebbnek" hiszi.
Szerintem.
Emellett ezzel sem értek egyet:
"és ezt amúgyis csak tanfolyamon lehet igazán elsajátítani."
meg hogy
"még azt is írja, hogy az álmokat is megfejthetjük vele, és sokan nyertek lottót így"
Ez viszont már a tipikus (tõbbek közt Silva miatt is mondhatjuk, hogy tipikus) amcsi lehúzógépezet, az amerikai álom, a semmibõl meggazdagodás, hiszékeny emberek kárán. Megváltoztatom az életed, csak egy kis tanfolyam meg néhány könyv, jelképes összegért cserébe. Ezt kissé etikátlannak tartom, és ez a "csak tanfolyamon" nyilvánvalóan tévedés/hazugság.
Az agykontroll egy olyan "technika", ami megpróbál megtanítani mindent amire az agyunk képes. Meditáció (alfa szinten!), pozitív önszuggesztió az eszközei, és nagyon sok mindenre jó (memória javítás, öngyogyítás, nyugalom megõrzés, és még sok mindenre). A Silve féle agykontroll könyv végén még azt is írja, hogy az álmokat is megfejthetjük vele, és sokan nyertek lottót így 😊)
De normális esetben szerintem felesleges az agykontroll (hacsak nem akarunk penge memóriát, meg ilyesmit), és ezt amúgyis csak tanfolyamon lehet igazán elsajátítani.
A jóga, (sima) meditáció is ugyan úgy segít a gyógyulásban, ha tényleg nem kívülrõl várjuk a segítséget, és hiszünk a gyógyulásban.
Ebben mi a placebo, placebohatás? Azt arra lehet mondani, ha külsõ "mûveletettõl vagy készítménytõl" (wikipediaról idéztem e szavakat) várjuk a gyógyulást, és közben magunktól gyógyulunk meg, nem?
Bizonyítani ezen nem nagyon van mit, végezd el a tanfolyamot és megtapasztalod a hatásait, misztikum tényleg nincs benne (vagyis jó a könyvbe van egy kicsi, de az csak úgy +-ba 😛).
többieknek: kösz, nézegetem 😊
Általában az a fõ probléma, hogy ha már beteg valaki, akkor nem az egészségre ill. a gyógyulásra fókuszál, hanem hogy "jahj, de beteg vagyok, fáj mindnem... et cetara". Pont emiatt nem is mûködik.
Hiszékenység?
A hit kérdése nem lehet kérdés. Ha nem hiszel a gyógyulásban, mégis hogy várod hogy meggyógyulsz? A kemikáliák és a gyógyszerlobbista orvostudomány segítségét ne nagyon várd. Max. meghosszabbítják az életed pár évvel, hogy még többet tokolj nekik.
Másfelõl ha már a sikeres emberekrõl volt szó. Van szerencsém ismerni párat, és mind egytõl egyik optimista, folyton a dolgok jó oldalát keresik, mindenben a lehetõséget látják és ami a legfontosabb, hogy hisznek önmagukban és a kitûzött céljaikban!
Egy beteg embernek ugyanúgy lehet az a célja, hogy meggyógyuljon, csak sajna kevesen hiszik ezt el és csak a csodára várnak, holott az mindvégig ott van velük - bennük!
Ez már egy kicsit off lesz sry...
Érdemes pl jobban figyelni, hogy a sikeres emberek miket mondanak lásd pl a
leggazdagabb magyarok vagy külföldiek bemutatása ami nemrég volt
Távolálljon tõlem hogy aztmondjam, h agykontrolosok de sokuk nyilatkozatában olyan utalások vannak, hogy ha tudat alatt is de hasonló módszereket, gondolatmenetet alkalmaznak.
Amugy az agykontrolban egy az egyban vannak placebó hatásra alapozó módszerek a pontos nevét nemtom de tanfolyamon mondták azt hiszem ott egy pohár vizzel vagy hogy kell.
Core 2 Duo E6400 @ 2133MHz, Gigabyte 965P-DS3, 2 GB DDR2 Kingmax, Sapphire X1950 pro,
Ez az egész meditálás, relaxálás nagyban a lelkiállapotról is szól, amit nehezen, de leginkább sehogy nem lehet kimutatni kettõs vak teszttel.
Például anyám pasijának - mióta együtt vannak - bizonyos helyeken elkezdett újra kinõni a haja, valószínûleg azért, mert rendezett, nyugodt párkapcsolatban él, ami lelkileg jót tett/tesz neki.
Én úgy tudom, hogy kettõs vak teszten pont annyira hatékony, mint a placebótabletta. De ha van linked ilyen tesztrõl, ami pozitív eredményt hozott, azt elolvasnám.
Egyébként anekdotális bizonyítékom nekem is van, olyan 6-7 éves koromban gond volt a torokmandulámmal, és sokáig azt hittem, hogy agykontrollal tettem rendbe.
Ma már nem hiszem ezt. Merthogy más bajomra nem használt azóta...
dronkZero: nem misztifikálom túl de ez egy elég egyszerü bizonyított meditációs metódus
Core 2 Duo E6400 @ 2133MHz, Gigabyte 965P-DS3, 2 GB DDR2 Kingmax, Sapphire X1950 pro,
Te fogsz példát mutatni ok?
Majd a te gyerekeiddel kezdjük.
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
Bár néha én is elgondolkozok, hogy milyen lenne egy átfogó atomcsapás Kína és India ellen...
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Vagy egyszerû születésszabályozás, akár radikális módszerekkel (ha egy nõ teherbe esik mikor mikor megszülte az adagját (ki lehetne számolni hány gyerek), kötelezõ elvetetés, ha rejtõzködik és megszüli, akkor halálbüntetés).
GaBrutal: Nem érdemes szerintem az agykontrollra rákeresni, én a könyvet is kiolvastam, nem lehet jól elsajátítani az agykontrollt így, azt tanfolyamon érdemes. Meditáció viszont szerintem megtanulható könnyen az nélkül is.
Egyébként nézzetek be az Egészség topikomba, szerintem sok érdekes link került már be :-)
Én erre lennék kíváncsi...
Amúgy az, hogy lassú a szervezet ilyen jellegû gyógyító mechanizmusa, még nem jelenti azt, hogy úgy jó, ahogy van. Ha természetszerûnek állítjuk be, akkor azt is vegyük figyelembe, hogy totálisan más életet él egy ember, mint mondjuk 1-2e évvel ezelõtt. A nyugati emberek nagy része mesterséges környezetben éli le az életét, nem mozog rendszeresen (csak ül naphosszat), egyoldalúan táplálkozik és még ott a stressz is, ami a betegségek kialakulásában vezérszerepet játszik. Szóval könnyen lehet, hogy ha van is lassú egyedfejlõdés emberi vonalon, akkor az gyorsítani kell (egyelõre kémiai úton, aztán késõbb majd biztos lesz génmanipuláció is), mert a jelenlegi porhüvelyünk nem képes tökéletesen idomulni a mostani körülményekhez. Persze lehet, hogy hibás a meglátásom...
az egy elég elterjedt módszer van tanfolyam is jópénzért de biztos találsz leírást ingyé a neten
dez: ha autoimmun problémára is jó lehet a meditáció, akár privátban is tudsz küldeni forrást/valamilyen tanfolyamot, amelyek segítségével el lehet sajátítani? nagyon köszönöm!!!!
helyi példa: Szekeres Viktor.
"õssejt termelése"
"vérsejt termelõ"
"porc sejtekké"
"õssejt többlet kibocsátással"
Állati idegesítõ, amikor egy újságíró nem ismeri az egybeírás-különírás szabályait. Vagy az ilyen csak "újság író"?
Szóval, a gyorsabb/teljesebb gyógyulást nem csak úgy várni kell karba tett kézzel (miután esetleg bedobtunk egy csodabogyót, ami egyelõre csak egy ígéret), hanem tenni érte... Ez a természet rendje.
Az elõbb említett meditáció mellett említhetnénk itt pl. a rendszeres, de mértékletes sportolást is... Szerintem "soha" (vagy néhány évezred múlva) sem lehet majd ezeket teljesen kiváltani.
Windows 7 & openSUSE 11.4 @ 64-bites kenyérpirító.
anno 1987
Az elõzõ hsz-emet a cím alapján írtam, de látom, itt nem az immunrendszert akarják stimulálni. Sõt, inkább "tompítani" akarják. Akkor viszont azt tenném hozzá, hogy az ilyen mesterséges õssejttermelés-fokozás növeli a rák kialakulásának kockázatát -- ha emellé még "tompítják" is az immunrendszert, az még tovább növeli ezt a veszélyt...