505
-
#185 Hollandiában a gyerekeket is simán viszik biciklivel...még ilyen időben is... -
öregember #184 és ezt hogy gondolod ? ki és hogy ellenőrzi ? baromság -
#183 Én megértem, hogy sokaknak 20 évessen még jó ötlet a bringa főleg ha mindössze 10 perc alatt betekersz a suliba, de 30-40 évesen pláne ha még öltönyben is kell járnod dolgozni egyre kevésbé fog teteszeni a dolog hidd el. Rengetegen laknak a városon kivül is, akiknek be kell érni reggel 8-ra melóba és utána este 5 kor már nincs kedvük 1,5 órát biciklizni hazáig a -10 ben vagy épp a + 30 fokban. Én inkább reménykedem, hogy 10 év mulva már talán olyan szintre jut a hibrid technológia, hogy elé hatékony lesz és alacsonyabb kategóriás autókban is elérhetővé válik. -
#182 vigyél már 2 gyereket -15 fokban biciklivel
az eszem megáll,
az autókra szükség van, sajnos ilyen a mai társadalom, nem késhetsz sehonnan, nem lehetsz igénytelen, nincs nagymama, aki vigyázna a gyerekre, vagy elvinné oviba suliba, elsétálna vele
teljesen más világ van mint 20 évvel ezelőtt
10 éve még én is sokat jártam bringával, még melózni is, de ma már nem is mernék, meg családostul elég nehézkes is lenne -
#181 első kettőhöz még esetleg jogod is lenne, másik kettőt visszaigényelni érdekes megfontolás lenne :D -
#180 amennyi napot nem használhatom az autót, annyi visszatérítést kérek a KGFB-ből, súly(?)adóból, CASCOból, esetleges lízingdíjból -
#179 Teljesen egyetértek veled, szerintem is ennek kéne lennie a jövőnek Mo.-on.
Csak attól félek hogy kissebségben vannak ithon az olyan emberek, akik így gondolkodnak :( -
#178 innen -
#177 persze, irtam is, hogy ha biztositanak a biciklivel valo biztonsagos kozlekedest. Valamint azt is irtam, hogy a kovetkezo generacio. Termeszetes, hogy nem mukodne most igy hip-hop, de hosszutavon ez a megoldas, mert a kocsikbol csak tobb lesz, es ha meg most meg is oldjak valamivel, 5-10 ev mulva elo fog jonni ugyanez a problema megint, amikor mar nem lesz hova utat epiteni, nem lesz hely uj metronak (penz meg plane). Viszont 5-10 ev alatt szerintem mar valami lathato elorelepest el lehetne erni a biciklis vonalon.
Egyebkent meg itt sincsen oltozo, meg furdoszoba minden boltban. Talan a nagy a vezetoknek, de se suliban, se sehol nem lattam meg zuhanyzot. Az uzletemberek is oltonyben, makkos cipoben mennek dolgozni, nem ott oltoznek at. Leizzadnak, ha leizzadnak. Mindenki izzad. Egyebkent ok mar annyira hozzaszoktak, hogy nem nagyon izzadnak le egy 5-10kmes tekerestol. -
öregember #176 a rendszámtáblákat honnan szeretzted ?
-
#175 hát igen....ez Magyarország... -
öregember #174 Csak figyelmeztethetik a szmogriadós korlátozásokat megszegő autósokat a rendőrök, de bírságot nem szabhatnak ki, mivel végrehajtási rendelet nem készült a szabályozás mellé. A kormány ugyanis eminens módjára az elsők közt vezette be az Európai Unió szigorúbb légszennyezettségi határértékeit, de a munkát nem folytatta azzal, hogy mindezt a magyar jogviszonyok közé illessze. (forrás : index.hu) -
#173 Nevetni fogsz, a busz többet szennyez :DD -
öregember #172 sokat járok este-éjjel a városban, szerinted éjszaka bkv-zni fogok 1-másfél órát amikor kocsival 10-20 p alatt eljutok akárhova ? -
#171 a sok szuzukis, vagy a 40 éves ikarusz ? :D:D -
#170 na végre berakták a bannerem, összedobtam egyet 1 perc alatt -
öregember #169 Kresz-t ÉS jogszabály(oka)t kellene módosítani ehhez -
#168 Egy buszra felfér legalább 50 ember (valamelyikre több is). Szerinted melyik a szennyezőbb, ha az az 50 ember egy buszon, vagy 25-50 autóval közeledik? -
Narusco #167 be... csak szopás ha szervízben van a páratlan autó (mint nekünk :\ -
öregember #166 ja és mondják h menjünk bkv-val
1, a bkv busz is füstöl, nem is kicsit
2, nem teszik ingyenessé az utazást -
öregember #165 én ma bementem a 0-ra végződővel a bajcsyra
ja és apám kocsija 3-asra végződik, az enyém 0-ra
(és apám heti 1x megy a kocsival) :D
bekaphatja a demszkáj -
#164 Ehhez csupán annyi kéne, hogy itthon is olyan minőségű és mennyiségű bicikli utak legyenek mint ott kint
+ az emberek felfogása is megváltozzon, képesek legyenek télen, esőben, hóban jobban felöltözni és bringára ülni, és az összes munkahelyen ki léne alakítani igényes zuhanyzót és öltözőt.
+ az autósok felfogása is megváltozzon, és a Kreszben is változásokat kéne behozni. Hollandoknál a bicikliseknek van elsőbségük szinte mindenhol, még a gyalogosoktól is nagyobb a prioritásuk. Mivel minden esetben elsőbségük van, ha baleset van autós-biciklis között mindig az autóst büntetik meg. Ezért odakint az autósok iszonyatosan odafigyelnek rájuk. Itthon még a zebrán sem figyelnek a gyalogosokra...
Szóval mindezeket figyelembe véve, kb 15000000000 év múlva talán itthon is elterjedhet az olyan szintű közlekedés, mint Hollandiában :D -
#163 Én ma a szabályosság mintaképe voltam! 11-én, 11-re végződő rendszámmal közlekedtem :)
-
#162 nem hát :D:D -
#161 példa, de mire: Andrássy út vége, Hősök tere, reggel: kanyarodna be egy ezüst VW Polo üzletforma benne, ugyebár át kell engedni a gyalogosokat, ill egy bicóst, akit majdnem elütött, a srác meg elkezdett ordítani és vagy 4-5x nekicsapta a kerekét a hátsóajtónak, a VWs félreállt és elkezdte kergetni :D:D -
#160 ÉS ha páros a rendszámod egy kurva szót nem szólhatnak :DDDD -
#159 Én holnap ezzel fogok bemenni az ötkerbe, és végigdriftelek a belvároson:
:DDD -
#158 Nincs rajta részecskeszűrő, azért 09-es -
Narusco #157 sofőrök jó hogy leszarják a tekerőket mert akkor a pofájuk hogy meg is érdemelnek 1-1 borulást. példa: még tanultam vezetni nyáron, amikor álltunk pirosnál, bejött mellénk egy Terhes Anya Kisgyerekkel Hátul, az autó és a járda közé, kinézett, nem jött semmi és átment. csak a gyerekeket sajnáltam ...:\ -
#156 én szeretek bicózni, de vezetni jobban :P különben a mai BPi biciklizés az kész életveszély a biciklisek is összevissza vágtatnak, nem egyszer látni, hogy felkenődik egy parkoló autón, vagy valami...
...de a sofőrök meg leszarják a tekerőket, mivel ők az erősebbek...
...így nem lehet...nincs meg az egyensúly -
#155 Jo, hat nem izombol kell tekerni a suliba:D -
#154 Szerintem el tudna terjedni. A normalisabb idosebb korosztaly, valamint a most fiatal (0-10 év) korosztalyt ra lehetne szoktatni, ha ugy csinalnak meg, ahogy Hollandiaban van, tehat, hogy a biciklisnek mindig elsobbsege van, meg kulonbozo kivetelezesek.
Na meg mondjuk itt 1000ft egy ora parkolas a belvaroshoz kozel (mert ugye belvarosba csak az mehet, aki ott lakik, de ha nem a hazaban parkol, meg neki is fizetnie kell). -
BiroAndras #153 "Közlekedhetnek a tiszta gázüzemű és a hibrid hajtású autók, az OBD (fedélzeti diagnosztikai) rendszerrel ellátott EURO-5-ös vagy EEV, vagyis kiemelten környezetkímélő motorral szerelt dízel-hajtású autók. Ezeknek a gépjárműveknek a zöldkártyájában a 12-es vagy 13-as szám szerepel a környezetvédelmi osztály-kategóriában."
Az enyém (2006-os Octavia II) EURO5-ös meg ODB-s, de 09-es osztály van a zöldkártyán. Akkor most mehetek, vagy sem? -
Narusco #152 hát nemtom, én azért nem biciklizek mert leizzadok, és utána el van baszva a napom (sgdkfhsd haj, és más közérzet)... még ha lenne bicikliút sem mennék bicóval pl suliba... ja amúgy szabadidőmben nagyon sokat tekerek:) -
#151 na azt lesheted, hogy a magyar ember biciklizik....
(most ne támadjatok, ne vegye magára akinek nem kell) -
#150 Nem tudom mert nem kepes a varosvezetes a biciklit elonyben reszesiteni. Szarakodnak itt mindenfele uttal, elkerulovel, metroval, adoval, anyam kinjaval, kozben meg eleg lenne biztositani a biztonsagos biciklivel valo kozlekedest.
Itt Hollandiaban annyira faszan mukodik. Itt sincs melegebb, mint otthon, megse nyavajok senki, hogy biciklizni kell. En naponta masfel orat tekerek suliba meg vissza, szinte allandoan esik az eso, meg fuj a szel, de ahogy engem sem, senkit sem erdekel...
Van biztositva ut mindenhova (akkora meretu orszag, mint a dunantul, de 20.000km-nyi bicikli ut van). Itt meg hirbol sem ismerik a szmogot. Mindenki egeszsegesebb, szinte senki nincs elhizva, minden csajnak diot lehetne torni a feneken... Kevesebbet kene az allamnak koltenie egeszsegbiztositasra is, mivel sokkal kevesebb errendszeri, meg anyam kinja bajuk van az embereknek.
Nevetseges, hogy Mo. meg lopni sem tudja az otleteket. Inkabb bevezetnek mindenfele hidadot, meg dugoadot, meg epitenek meg 200km-nyi elkerulo utat (15 ev alatt), mikozben van egy sokkal egyszerubb es olcsobb (foleg a lakosaggra nezve) megoldasa a problemanak. -
#149 énis ezt mondtam. -
#148 jaja elég kinézni az ablakon, semeddig se látni:D
azt hittem köd de nem az--.--
amug ymi van ha valaki miskolcól győrbe akar menni?
esetleg Esztergomba?
m0-ás még nincs befejezve, szóval ez FAIL. -
#147 köszi haver :D -
#146 Szegedet az árvíz után értelmesen tervezték meg és építették újjá (még az 1800-as évek végén, mikor csak lovaskocsikkal jártak, közel 40 méter széles sugárutakat terveztek és építettek). Az utak áteresztő képessége nagy, ezért dugók sem alakulnak ki.