505
  • n3whous3
    :DDDD
  • Sadist
    Meg az a kevesebb utas is inkább az értelmiségiek közül kerül ki.
  • [HUN]FaTaL
    Nem büntethetőek a szmogriadóban autózók
  • gordon 24
    Na erről van szó!

Mindenhonnan kilopják a pénzt.
    M0-régi szakasza is egy autopálya minőségű utnak van megtervezve. Ha végig mész rajta láthatod, hogy minden híd (kivéve a Dunai) ugy van megépitve hogy elférjen alatta a 2x2 sáv a sövény és a 1x1 leálló.
    Ehhez képest van alatta egy oldalnyi autopálya széles út.

A BKV. 30-40 éves buszokkal járnak még mindig. Egy busz annyi káros anyagot bocsájt ki (multkor kivizsgálta a környezet felügeylet vagy ki) mint kb 15 személy autó.
    Metrók szarok. a Villamosoknak leszakad a felső vezetéke kidölnek az oszlopok stb:D
    Pl innen ahol én lakom 25 percenként indul busz be a város felé.

Tehát ezek után elvárják az autosoktól hogy menjenek busszal? Se fütés se tisztaság se semmi. Én amikor suliba jártam sokszor mentem fehér kabát plover stb. 2 nap alatt fekete mocskos az egész a székektől. Nem beszélve a büzről stb..

Én nem csodálom, hogy az emberek nem ülnek fel ezekre.

A biciklizés.
    Én imádok bringázni, de nem elvárható az emberektől, hogy betekerjenek a munkahelyükre, mert nincs megodva a bickli tárolása, nincs megoldva a letusolás és még sorolhatnám.

Szóval még egyszer mondom, nem azzal van a baj, hogy egy ilyen korlátozást bevezet, mert ugye egéségre veszélyes bla bla.. Hanem az, hogy nincs megoldva a hátér.. Ha pl azt mondaná holnap nem mehet ez a rendszámú autó, és ingyen használhatod a BKV-t. Már egy pozítív dolog.

Vagy akármi..

Nekem az a bajom, hogy mindig csak tiltanak tiltanak, de semmi lépés, nincs semmi látható dolog amit azért tesznek, hogy elkerülhetőek legyenek ezek a dolgok..

Nem korlátozzák, az erőműveket, nem korlátozzák azokat a dolgokat, amiből pénzük van, amibe érdekeltség van. Egyből kit szigóritanak a kis szar átlag embert aki a világon nem tehet erről az egéstről semmit..

És Alex ebben igaza van ez magyarország, de nem az a mentalítás rosz amit én képvislek, hanem az hogy megoldás nélkül tiltanak meg dolgokat és korlátozzák az embereket..
  • Narusco
    hmm olvasom hogy ha valaki olyan rendszámmal megy ami éppen tiltva van nem büntetik meg, csak figyelmeztetik, de azért nemtom, nem fogják ezt megváltoztatni 1-2 napon belül és nem kezdenek el büntetni ezerrel? ha valakit leállítottak az írja már le legyenszives hogy mi volt...
  • R0zs0máK
    És miért nincs pénz? Az idióta hülye 4-es metró miatt...na meg most is terveket készítenek a dugódíjra...valami csókos cég, sok tízmilláért...

Persze tudom, savanyú a szőlő, meg a fasz rossz oldalán vagyok azért nyavajgok. Ha ugyanabban a helyzetben lennék, valszeg én is ugyanúgy zsebre vágnám semmi munkáért a sok lét....
  • Goruck
    te undorító perverz disznó
  • DJKonya
    nem tuktam meg:D
  • Goruck
    na erről beszélek, nincs megszervezve...

...illetve eeddig is lehetett simán szmog...nem szeretem az egész politikát, de az is lehet, hogy a kormány akarja hogy ez legyen a téma és addig akármit csinál, mert ezzel vannak elfoglalva az emberek...pl a gáz már alig téma...
  • Narxis
    Há ez tök jó, be kellett volna ülnöd a csaj mellé. :D
  • Goruck
    sok a rizsa....térj a lényegre...megtuktad?? :P
  • autoszimulator
    Ezt belehet szerintem tudni annak, hogy ilyen hirtelen ötletből jött ez a korlátozás most. Előtte nem lehetett hallani róla. Lehet valaki ránézett az adatokra, és mondta húbazmeg szmogvan, és kitalálták ezt. Ezért sem büntetnek a rendőrök, mert nincs rendesen kitalálva, kik mehetnek, kik nem...
  • DJKonya
    nem utálom én azt a várost de nem is imádom. Éjszaka azért vanak elég hülye emberek még a Hungárián is. Multkor már mentünk hazafele és ahogy kimegyünk pestről van az első Shell benzinkút és ott van Meki meg praktiker is van ott, és mondta apám áljunk meg a mekibe vegyek valamit. Ugye már éjfél körül jártunk ott akkor már csak a mcdrive van nyitva. Hátrasétálok már leadtam a rendelést aztán átsétálok a másik ablakhoz közben jött egy fehér opel astra. Leadták a rendelést aztán odagurultak hozzám. Úgy bevoltak rúgva basszeg 3-an ültek a kocsiban 2 csávó meg egy csaj. Kiszáll a két csávó azt meg akartak verni mert a céges mellény volt rajtam:D aztán nem jött összenekik mert cseppet sem ilyedtem meg inkább visszaültek a kocsiba. Aztán meg ott kínáltak borrál:D aztán a csaj már hívni akart hogy száljak be kocsiba elmegyünk valahova azt megtukhatom:D
  • autoszimulator
    Én személy szerint nem utálom pestet, azt már inkább utálom benne, hogy bizonyos szakterületre jellemző menő cégek mind oda települnek. Persze nem meglepő ez, de akkor is, eléggé fővárosközpontú ez az ország. Az a kisméretű fejlődés, ami néha bekövetkezik, javarészt oda összpontosul, kivéve pár üdítő példát, pl a merci gyár. De ettől még nem utálom a pestieket, kivéve azokat, akik lenézik azt, aki nem pesti, mert sok ilyen surmó is van :D

Mindenesetre az egész pesti kérdés egy ördögi kör szerintem, mert szmog van, tömegközlekedés nincs. Ha lenne jó tömegközlekedés, nem lenne szmog, de ehhez meg sok pénz kell, ami meg nincs..

Nem értek ehhez a témához, de pl most volt róla szó, hogy Debrecen EU-s pályázaton nyert egy villamosvonal kiépítésére pénzt. Pesttel kapcsolatban valahogy ritkán hallok ilyen üdítő példákat, van ez a 4es metró, ahonnan állítólag tűnnek el a pénzek, meg társai, fene sem érti már ezt, mintha itt valaki azért kapna pénzt, hogy az ország mega főváros rohaggyon le...
  • Goruck
    Készül a banner :P:D
  • Narxis
    Elég ha kifizeti a büntetést.
  • Goruck
    TOP10 / 9
    élre fogunk törni...:D
  • gordon 24
    De nem mehetsz!
    Apám Taxis ebből él.. Ő sem mehetne (ha nem lenne gázps a Ford)
    Mostha valaki ebből él haljon éhen mert riadóvan??

• gordon 24
    De basszus mint ahogy te sem tehetsz arról hogy Debrecenbe vagy ákráhol élsz én sem.

Ide születtem ez az otthonom. Nem fogok elköltözni ezért.

Sőt nem is lenne bajom ezzel a rendelettel ha lenne alternatíva. Ha tényleg lenne közlekedés oyan hogy ne faggyon szét az ember, és ne több óra alat juss az egyik pontról a másikra.

Nem tehtünk róla, mégha a vidéki ember zöme utálja is ezt a várost, éllhető és szerethető ez!

Én nagyon sokat járok vidékre egy csomó rokonom vidéki. És nem tudom megérteni ezt a hihetetlen utálatot ami velünk szemben kialakult..

De ez már egy másik kérdés!
  • Goruck
    akkor rendelek pizzát....xD
  • Goruck
    igen???
  • autoszimulator
    munka meg egy teljesen más szituáció, akinek a munkaeszköze, és ilyenkor is dolgozik, akkor evidens hogy mehet, és menjen is...
  • autoszimulator
    most kezdek el sajnálkozni. tudod pesten kívül is van ám élet, és bár lehet nem akkora város, mint a mi hatalmas nagy pestünk, mégsem álom itt sem a közlekedés, mégsem sír senki, használja ami van. Az meg hogy az ország ilyen pestcentrikus, minden szar oda kerül, olyannyira hogy mára már megtelt, egybeépült a környékbeli településekkel, ahova aztán a tömegközlekedést nem telepítették ki, egy teljesen másik dolog. Ettől még kibír egy vasárnapot a társadalom páros rendszámú autók nélkül. Akiknek mindenképp menni, úgy is mehetnek, vagy mennek mindenképp, ha szabad, ha nem. A lényeg hogy aki TEHETI, ne menjen. Most ha te teheted, hogy nem mész, de mégis mész, menjél, nem fognak büntetni sem, de azért nem itt kell jobbra balra anyázni őket. Sok lenne ez a hűhó akkor, ha egyszer csak menne miatta a 100ezres csekk...
  • gordon 24
    Páros:D Holnap mehetek.. De ma is mentem! Sőt még fogok is mert dolgom van este!
  • Goruck
    milyen a rendszámod?? :)
  • gordon 24
    Én megyek mert a munkám része. Nem érdekel hogy páros vagy nem páros..
    Mennem kell! És nem fogom magam kirugatni egy időta barom miatt!
  • Narxis
    Holnap senki ne mennnnnyen autóval ha senki nem megy akkor csak nem rúgnak ki mindenkit az állásából!!!!444
  • DJKonya
    az új rész az valóban jó. Főleg a megyeri híd jól néz ki:)
  • desigo
    Az új részén teljesen jól lehet közlekedni
    az már más kérdés,hogy nagy kerülő :/
  • Goruck
    ezzel igazából csak egy baj van, hogy ezt átgondoltan és megszervezetten is be lehetne vezetni, meg hogy tudják az emberek, hogy mire kell számítani, nem az hogy jó akkor holnaptól így lesz...

Még a BKV is azt nyilatkozta, hogy nem egyeztek meg külön menetrendről erre az esetre

MOST NYOMJATOK EGY BKV+MÁV sztrájkot :D:D:D:D:D
  • gordon 24
    Kináa hány darab metró van??
    Hány tömeg közlekedésű kötött pályás és nem??

Én pest szentimrén lakom. Innen autóval bejutnom 20-30 perc a belvárosba. Busszal 1-1.30 óra..

Miről beszélünk???
  • DJKonya
    az az M0-ás körgyűrű is csak arról szól hogy csináltak egy parkolót a város köré. Egy baleset és netovább...
  • desigo
    jogos
    tényleg butaságok...
  • Goruck
    komolyan, nekem sötétszürke a kocsim, nemáá :(
    :P
  • karajjj
    legyen büszke rá a halál...

én csak röhögni tudok, hogy mit művelnek itt a várossal...
  • desigo
    sokat érnek a telkek a Pilisben...
  • DJKonya
    Londonba már jártam 3szor akkor is volt már ilyen dugódíj de mi csak london külvárosában jártunk az iparnagyedbe és ott nem kellet fizetni.
  • Goruck
    legyál rá büszke...:D
  • Alexease
    Igen, foglalkoznak vele, de a lenyeg nem ez;) Hasonlitsd ossze a "hivatalos" hirt, a #98-as hozzaszolassal;)
  • autoszimulator
    20 éve nemhiszem, hogy ennyi autó volt a városban...

De tegyük félre, hogy van-e értelme, mert szerintem sincs sok, de azért az elvekben sokminden megmutatkozik. Mindenki fel van háborodva, hogy VASÁRNAP nem mehet a páros rendszámú kocsijával? Ráadásul pesten? lol.

Kína az olimpia ideje alatt, nem egy, nem két munkanapra vezette ezt be. És voltak ott tüntetések, ellenszegülések, leszarom úgyse büntetnek meg? Nemhinném. De ha volt, akkor sem akkora arányban, mint nálunk, pedig ott több embert is érintett a dolog.

Itt nem csak arról van szó, hogy tisztuljon a levegő, meg társai, hanem maga az elv, hogy valamit mondanak a felsőbb rétegbeliek, akkor azt be kellene tartani, nem ugrálni, meg büntessék az anyjukat, stb.
    Akinek meg annyi pénze van, és főként annyi esze, hogy emiatt vesz egy másik, páratlan rendszámú kocsit, hát az meg.. megérdemli hogy menjen :D

Walaki ötletei jók, főpolgármesternek kéne menned, igaz egy ciklust nem bírnál, mert kiutálnának, mivel ezek a döntések sok mindent befolyásolnak, sok befolyásos ember érdekeit sértenék. Ötlete sztem a mostani mesternek is van, csak hát nem igazán mer újítani, mert a népharag lesúlyt