Szmogriadó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lammer
Abszurdiztan... ennyi 😄

(vagy inkabb -> <#szomoru1><#wilting> gg)

ENFP ^^ | Zombie fan | Xiaomi Redmi 7 user | FTC és Pats fan

du mikor jöttem haza, olyan 3 felé a közteresek is itt kommandóztak a lakótelepen (Újbuda)

Sir Quno Jedi
Üres a kassza kell egy kis della már megint.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

gordon 24
Vicc az egész.. Semmi hátere az egésznek, de ujra van mirõl beszélni, és van miért büntetni..

Downhill!!

Sir Quno Jedi
De amúgy, ha 378km/h-val kapnak el a trafisok a belvárosban az is csak 300eHUF-omba kerülhet MAXIMUM! Irány a Ferrari szalon!

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Sir Quno Jedi
Szabálysértési tételek (friss):

A gépjármûvel engedély nélkül történõ közlekedés
a) védett természeti területen
b) fokozottan védett természeti területen

38. § (1) bekezdés j) pont

a) 150 000
b) 300 000

AZAZ ha békésen krosszozom szét a pandamacik kertipartiját a "fokozottan védett természeti területen", akkor is maximum 300eHUF büntetést kapnék. Nem úgy ha véletlenül páros rendszámmal megyek este dolgozni és reggel is azzal jövök haza, mert az szerintük akár 500eHUF-omba is kerülhet! OJVÉ! Irány a természet gyerekek! (jelzem éjszaka mégis milyen dugókat és szmogot lehet okozni????)

Sir Quno Jedi
Legszebb akinek éjszakára parkolási engedélye van a belvárosban (p. mert ott lakik) és reggel el kéne menjen onnan, mert megbüntetik, de ha elmegy onnan AKKOR IS megbüntetik, meg ha marad akkor is, ergó gratuláljunk újfent az magasabbrendû értelemnek!

Sir Quno Jedi
Hmmmm. Ejnye! Valószínûleg még nekem is magasabb a mûszaki végzettségem, mint nekik és ha vagyok olyan hülye, hogy a közszférában hasítok mindmáig, mint a sok tehetségtelen nyomorék, akkor én hoznék efféle döntéseket. DE a szerencse hozzám pártolt és nem nekem kell égetnem magam... 😄 (meg nem is vagyok apuci beprotezsált hülyegyereke, mint oly sokan közülük)

Sir Quno Jedi
Úristen! A sötétbarmai! Asszongya híradó(k)ban a fõokos, hogy maj "reggel" eldöntik, hogy visszavonják-e, avagy sem és mi lesz! Érted, "reggel"! Az milyen idõpont, az emberek hogy menjenek dolgozni?! Pont mint a MÁV sztrájk, senki nem tud semmit, de vérszagot kapott aktivisták máris 100-500eHUF büntetéseket emlegetnek és mennének elharapni bárkinek a torkát. Ez kérem tökéletes példája ennek a nyomorult országnak.

A legjobb rendelet, amit napközben bármikor meg lehet hozni és el is lehet bármikor törölni, ellenben az állampolgárok GONDOS tájékoztatása nélkül agyon lehet õket büntetni, ha nem tartják be az elmebeteg vezetés még elmebetegebb rendeleteit! Ennyire az átkosban sem voltak totál hülyék!

DannyL
Nem várok semmit! 😊

MAGELLAN Cycles www.alphateam.hu

Szabi84
szép lenne ha így lenne

Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

Goruck
"Ez is csak egy újabb dolog amin az emberek jót veszekednek meg elmélkednek, tökéletes figyelem elterelõ a valódi problémákról...."

igen, én is ezt írtam a #2es (vagy nemtudom) kommentben, szerintem igazad lehet, egyetértek!!

Nikon D300 :) http://www.flickr.com/photos/goruckdesign

Adam II
Ez is csak egy újabb dolog amin az emberek jót veszekednek meg elmélkednek, tökéletes figyelem elterelõ a valódi problémákról és jól meg is osztja az embereket mint látom, így aztán könnyû uralkodni.

jaszy
Ha erre itt várod a választ az már elég gáz!

voodoothursday
Itt az új tavaszi kollekció:

DannyL
Igen, céges.

5w0rdf15h
Céges autó? Mert ha igen, te megkérdezted, õk azt mondták mehetsz és innentõl kezdve rájuk hárul a dolog.

\"You tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try.\"

Goruck
kifizettetni velük a büntetést (ami nincs is :S)

Nikon D300 :) http://www.flickr.com/photos/goruckdesign

DannyL
Én autóval dolgozom minden nap Pesten. Ma megkérdeztem a cégemet, hogy a páros napokon ugyan mit csináljak. Õk azt mondták semmit, menjek be ugyan úgy. Na most ezek után lehet mit tenni? :/

gabber_saviola
Elastic Thermo-Plus kantáros hosszúnadrág
http://www.testbike.hu/list2.php?pid=613

Campagnolo THERMO TEXTRAN JACKET
http://www.totalcycling.com/index.php/product/apparel_shoes/jackets/JA_CAMPAGNOLO_C629.html

kabát alá valami vékony aláöltözõ + kamásli.

Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.

gordon 24
Na ma mehettem, holnap nem mehetek de megyek😄

Downhill!!

Ez pontosan így van, a szabályok hazánkban azért vannak, hogy legyen mit megszegni, kritizálni és felülbírálni. Demokrácijja van, vagy mifene? "Próbáljatok szabályokhoz kötni bármit is, akkora önkényuralmat kiáltok, hogy az égiek is meghallják!" - nem ismerõs?

Proview
Milyen a rendes technikai ruha? Mindig vagy alul- vagy túlöltözök; ritka amikor eltalálom<#gonosz1>

Ha kivágtad az utolsó fát, és megmérgezted az utolsó folyót, rá fogsz jönni, hogy a pénzt nem lehet megenni.

Megkérdezném Lukács Andrástól, mikor nevezték ki rendõrfõkapitánynak? Amennyiben nem nevezték ki, kérem, a saját dolgával törõdjön, ne azzal, hogy a rendõr kit büntessen és kit ne. Ez csak Abszurdisztánban fordulhat elõ, egy két éve még bnem is létezõ "munka"csoport aktivistái irányítják a rendõröket...

Én is alakítok már egy munkacsoportot az emberi hülyeség ellen, és felszólítom a hadsereget, kezdje meg az irtást. 😊😊😊

JAG1
Mondom, ez a baj ezzel az országgal, hogy mindenki önbíráskodik és eldönti, hogy egy bizonyos szabály, jog való e, vagy sem...
Mindenki önjelölt miniszterelnök.

Mindenki kurva okos, kurvára tud mindent és neki egy szaros fõpolgármester ne szabjon meg semmit...

[BF3 0.5K] [FH2 0.5K+1][BF2 133333] [BF2 152K] [BF43 0.2K] [BF43 0.4K] [BF2 155K] Különben kinyomom a szemed, eltöröm a lábad, aztán mehetsz, amerre látsz...

Súlyos pénzbüntetésnek kellene járnia annak, aki nem tartja be a szmogriadó korlátozásait, írta Demszky Gábor fõpolgármesternek és Tóth Gábort, Budapest rendõr-fõkapitányának címzett levelében a Levegõ Munkacsoport elnöke. Lukács András felhívja a figyelmet arra, hogy a levegõ védelmével kapcsolatos egyes szabályokról szóló 21/2001. (II. 14.) kormányrendeletet szerint az önkormányzat jegyzõje köteles megbírságolni azt, aki megszegi a szmogriadó-rendelet elõírásait.

A kormányrendelet 8. számú melléklete kimondja, hogy 25 ezer és 100 ezer forint közötti bírságot köteles fizetni az, aki a szmogriadó elrendelése esetén nem (esetleg késve vagy részben) hajtja végre a szmogriadó intézkedési tervben elõírt intézkedéseket.

„Levegõvédelmi bírság megfizetésére köteles az a természetes vagy jogi személy, jogi személyiséggel nem rendelkezõ szervezet, aki vagy amely a levegõvédelmi követelményeket nem tartja be” – idéz a kormányrendeletbõl Lukács András.

„A rendõr jogkörében eljárva köteles intézkedni vagy intézkedést kezdeményezni, ha a közbiztonságot, a közrendet vagy az államhatár rendjét sértõ vagy veszélyeztetõ tényt, körülményt vagy cselekményt észlel, illetve ilyet a tudomására hoznak” – érvel a Levegõ Munkacsoport elnöke a rendõrségi törvénybõl. Szerinte ugyanis „a jelenlegi helyzetben, amikor a levegõ szennyezettsége többszörösen túllépi az egészségügyi határértéket, és emiatt emberek tömegeinek egészsége forog veszélyben, úgy gondoljuk, hogy a közbiztonság súlyosan sérülhet”. Az alkotmány szerint a közegészség elleni vétség a közbiztonság témaköréhez tartozik.

Lukács András tehát azt várja a rendõrségtõl, hogy tegyenek meg minden lehetséges intézkedést a szmogriadó-rendelet betartatására, így ha valaki megszegi az elõírásokat, értesítsék az önkormányzat jegyzõjét, aki kiszabja a bírságot.

Vasárnap, a szmogriadó elrendelésekor az derült ki, hogy csak figyelmeztethetik a szmogriadós korlátozásokat megszegõ autósokat a rendõrök, de bírságot nem szabhatnak ki, mivel végrehajtási rendelet nem készült a szabályozás mellé, derült ki a fõvárosi önkormányzat kommunikációs munkatársának, Nyáry Krisztiánnak a szavaiból.

Úgy tudjuk, hogy a BKV buszparkja körülbelül 1200 buszból áll, amely nagy részének, mintegy 900 jármûnek nincs EURO környezetvédelmi besorolása. A minõsített gépjármûvek közül 115 darab Ikarus 412-esnek EURO-2-es, 150 Volvo busznak pedig a környezetbarátabb EURO-3-as besorolása van (index.hu)

A szmogriadó (szerintem) egy rossz megoldás egy létezõ problémára. Attól nem lesz szmog, hogy az egyszeri utazó átmegy a városon autójával. Fõleg, ha az az autó egy modernebb, Euro4-es osztályú gép (az Euro 5-ösökre azt hizem, nem vonatkozik a tiltás).
Attól sem lesz tisztább levegõ, hogy Végh Béla kisnyugdíjas azt mondja, hogy otthon hagyja a Suzukit, és inkább a Józsi kisteherjével megy az unokákhoz, mert azon pératlan a rendszám.
Hol a legnagyobb a szmog? Keresztezõdésekben, csomópontokban, dugók helyszínén. Mitõl lesz a dugó? A sok hülye, amatõr, agresszív bénától, akik magasról sz..nak a közlekedési morálra, és csak azért is átmennek a sárgán, ha bennragadnak a keresztezõdésekben.
Azoktól, akik "olcsóbb üzemanyag" címén mindenféle kokszot nyomnak a gázolajba, és nem érdekli õket a környezetvédelem - ha lejár a zõdkártya, a megtakarított összegbõl lefizetik a vizsgáztatót.
Azoktól, akik "megengedhetik" maguknak, hogy a papa egy autóval, a mama másikkal, a kicsi fiuk pedig egy harmadikkal közlekedjen - gyakorlatilag ugyanoda.
Azoktól, akik autójuk mûszaki állapotát "mindegy, csak menjen" alakban fogalmazzák meg, rengeteg "modern" autót látok kihagyó hewngerrel, füstölve, lyukas kipuffogóval. Miért? Mert a javítás nem megy részletre...

A szmog az emberi hülyeség mellékterméke. Õk kipuffogják, mi szívunk miattuk.

Sir Quno Jedi
Pedig ezúttal sajnos nekik van igazuk!

De mérges lettem, mikor az egyik tegnap esti híradóban mutatták, hogy pár ember sz.rik a szmogriadóra és a rendszámtáblás korlátozásra... Kívánom (fõleg ha tudatosan csinál ilyet) hogy fulladjon meg a saját mocskában... És még vigyorgott is az a majom hogy "igen tudtam, de ez van"

War. War never changes.

Sir Quno Jedi

Sir Quno Jedi

Sir Quno Jedi

Sir Quno Jedi

Sir Quno Jedi
A gyors és BIZTOS megoldás: (plusz kocsiba jó pollen- és porszûrõ és otthonra is hasonló szellõztetõ berendezés és légkondi)

Sir Quno Jedi
Igaza is van. PEDIG ma már a légáramlatokat is lehet szabályozni bizonyos fokig...

akyyy
hejj nálunk a legszenyezetebb még mindig a levegõ kuc kuc<#idiota>

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Gladiator
Juj, vigyazz! Ne irj ilyet, mert mindjart jon oregember es elkuld a francba, hogy ne almodozz, mert ugy sem lesz belole semmi!

Sir Quno Jedi
Meg nem volna bizonytalan a gázellátás és a gázár. Fõleg, hogy gázból többet is eszik az autó. Én is letettem róla egy idõben. Ámde, ha annyira fontos a levegõ, akkor áruljanak gyárilag gázos, hatósági engedélyes autókat és legyen több gázkút. Kb. ennyi, ez simán megvalósítható, még egy olyan ultratöketlen bandával is, mint a mindenkori hazai vezetõség.

Helyi érzéstelenítés. Az õ lelkiismeretük tiszta, mert huszonöt helyen reklámozzák, hogy "õk mindent megtetek"... csak épp rosszul.

úgy úgy .. !

hibridautó ... kár h anyagilag elérhetetlen
de ott van/volna még a gáz ... ha nem 100 ezrekbe kerülne a beszerelés esélyes h többen be si rakatnák

Sir Quno Jedi
Inkább a szmog megkötésére, vagy eltávolítására kéne a technológiát használni. Mintahogy esõt/havat tudnak csikarni a felhõzetbõl mesterségesen manapság, éppúgy egy kiadós esõ, vagy széláramlat kiviszi/megköti a szálló por jó részét. Ha a por végleges megkötésére és az idõjárás finomabb szabályozásába ölnék a kutatási pénzeket, simán lehetne erre is megoldást találni. Csak éppen senkit sem érdekel.

Vajon a BKV mire vár ???

2009.01.12. 13:00
Forgalmival a vonaton

A Kötött pálya értesülése szerint a szmogriadó alatt Budapest határain belül forgalmival is lehet utazni. Az autósoknak tehát nem kell jegyet venniük (erre a szakaszra), a forgalmi engedély olyan, mintha bérlet lenne. Részletek késõbb.

Mint emlékezetes, tegnap még csak azt ígérte a MÁV Start, hogy ama reggeli tapasztalatok alapján döntik el, milyen intézkedéssel tudnák segíteni, hogy a szennyezett levegõben autó helyett vonattal utazzanak a fõvárosiak.

Vaxi
én sem vettem észre, de írták, hogy csak megközelítette az értéket, nem elérte. bérletem nekem is van 😊

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

SimaSuna
ezen a képen látszódik a szmog felhõ...

Sir Quno Jedi
Ez a kultúra. Aki akar mehet ingyé tömeggel, aki nem, mehet ahogy addig.

Más kérdés, hogy a fõvárosban ez sem hozna semmi változást, mert nem elsõsorban gazdasági megfontolásból járnak gépkocsival, akik azzal járnak (pl. felõlem fizethetnek is nekem, hogy BKV-zzek, akkor sem izgatna). Aki akart, az már BKV-vel jár, aki meg nem, az nem is fog!

Ha tiszta levegõt akarnak, ne elsõsroban az autókkal baszakodjanak, de ha mégis, akkor támogassák a nem szennyezõ gépjármûveket, DE LÁTVÁNYOSAN!!! Én is szívesen áttérek egy hybrid, vagy full elektromos autóra, amint emberi áron beszerválható!

Slayerboy
Én nem vettem észre a port.. és bérletem is van 😞

Voltam zárás előtt. _______________

SimaSuna
teljesen egyetértek...

kirakják a korhatáros emblémákat...minek?
mostani fiatalság (általánosságban) már 12-14évesen elvesztik szüzességüket...
most ha 12évesen látnak 1 nõt pucér felsõ testel, nem áll le a fejlõdése... itt Miskolcon 6-8éves "nemnaponbarnult" gyerekek már aktív dohányosok, seggrepacsit jáccakan a lányokkal, nõkkel...

a szmogra és a kínaiakra visszatérve, valahol volt 1 kép, tán repülõrõl csinálva, h a gyárkémény a felhõ felé okádta a füstöt...
Vaxi
Szegeden is szmogriadó
"Szegeden is szmogriadót rendeltek el a magas szálló por koncentráció miatt. Az autóforgalmat nem korlátozzák, ám ingyenes lesz a tömegközlekedés péntekig."
ennyi. 😄

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.