505
-
Vlala #465 Én meg nem megyek Pestre. Ha a városomban is bevezetik, akkor BABOT fogok enni buszraszállás előtt, és felveszem az "az autóm kevésbé büdös" pólómat. :) -
#464 Nevetséges az egész!
Mondjuk nekünk mákunk van mert mindig használhatjuk a kocsikat:D
Illetve a 4 ből 2 mindig.
A Céges partner: Elelmiszer ipari áruszállitó:DDD
A Fehér Ford Mondeo: Taxi+ Benzin gáz üzeű...
Ami nem mehet:
Zöld Ford mondeo
és a Toyota carina... -
Vlala #463 Szippantósat akarok, az duplán bűzlik. -
#462 "Párastlan rendszámú IFA, KAMAZ tehergépkocsit bérelnék fővárosi közlekedésre"
ez jo :DDDDDDDDDDDDDdddd -
Vlala #461 Igen, ez az Eltűrő Magyarok Országa. Beletörődni sokkal könnyebb, mint megváltoztatni: ha úgy érzed, megváltozott valami, jön egy új, aki ugyanazt csinálja...
Már feladtam egy hirdetést "Párastlan rendszámú IFA, KAMAZ tehergépkocsit bérelnék fővárosi közlekedésre" szöveggel, ha találok egyet, akkor azzal fogom helyettesíteni az autómat. -
#460 "Én megyek BKV-val, ha úgy adódik"
az a gond, hogy a beletorodos eNberekbol van a tobb... a mi torkunkon le lehet tolni minden esszerutlen szar faszZSagot :|
Ki fizeti a bkv jegyet/berletet helyetted? nem fizetsz ezeknek a majmoknak eleget a kotelezo dij/telj. ado/jovedeki ado koNboban?
EZ M.O. :(
nekem meg a nevemen jo darabig 2 auto lesz... "tok szerencse" hogy az 1ik paros a masik paratlan rendszammal rendelkezik... vitz, hogy "szerencsem" van :\ es igen nevessetek ki, de soxor megyek olyan helyre, ahol mondjuk nem egetnem magamat egy 20 eves kicsit elhanyagolt elmenyautoval(4wd+turbo rulz xD), hanem inkabb ulnek a 1,5 eves automban... tudom, tudom nevetseges(meg biztos sokaknak "hulye állűr"), de nekem szamit :p -
Vlala #459 Egy fenét. Az ember fél a százezres kiadástól, ezért otthon hagyja az autót. És persze elégedetlen lesz. Mit csinál egy önbizalmát vesztett, elégedetlen ember? Rossz, elhamarkodott döntéseket hoz.
Én megyek BKV-val, ha úgy adódik, de ha valaki Pesten rámfújja a dohányfüstöt, kettéhajtom a fejét. :) -
#458 ennyi(itt a lenyeg) :( -
#457 Nem fog semmi se változni, kell a pénz a főváros kasszájába, a mostani időkben főleg. -
Vlala #456 Ez azért egy kissé durva. Kíváncsi vagyok, az öreg autók márkaklubjai mikor lépnek ez ügyben. Megnéznék egy Trabi-Wartburg-Lada-P. Fiat-Skoda közös felvonulást, a MAK felszólalását is várom.
A benzinben, az adókban k... sokat fizetünk azért, hogy öregecske autóinkat elviseljék az utakon. Mostz a pénzt beszedték, viszont kitiltanak? -
#455 Jah és 30k-t fizetsz, ha elkötsz egy tankot és randalírozol vele a városban! Igaz, ha szmogriadókor kötöd el, akkor most már 30k+100k=130k pénzt fogsz leszúrkolni?!?!? Várj! A tankon nincs is rendszám, ergó csak 30k!!!!! -
#454 botrányos :/ -
#453 szanalmas -.-
ilyen alapon akkor kerem vissza a kotelezo illetve teljesitmenyadomat a kituzott idokre... mert nem hasznalhatom az auto(i)mat -.-
-
#452 Százezer forintig terjedő bírsággal sújtható az az autós, aki megszegi a szmogriadó idejére elrendelt korlátozásokat- a többi között erről is döntött a Fővárosi Közgyűlés, amikor csütörtöki ülésén módosította szmogriadó-rendeletét.
hahahahahahahahah -
öregember #451 CIKK -
#450 Amíg naponta több IFÁt is látok addig nincs miről beszélni... -
Vlala #449 Ez az egész szállópor-kérdés alapból gyanús. Elrendelik az autó-stoppot, az autósok többsége magas ívben lesz(ú)rja, rá két napra hipp-hopp a határérték alá esik - holott ahogy írtad, nem az autók a száállópor fő okozói. -
#448 Ez is igaz, de jelen esetben a szálló por határértéke lett alacsony és ezt lépjük át. Namost felmeröl a kérdés h a por és a CO kibocsátás között ki látta meg azt az összefüggést h ha magas a por, akkor kitiltjuk a viszonylag magas CO val rendelkező autókat és akkor kevesebb lesz a por :D xD
mert ha még az lenne h kitiltjuk a katalizátor nélküli Dieseleket akkor annak lenne értelme, de a sárga plakettesek kitiltásának semmi.
A totalcaron is volt nemrég egy jó kis cikk, a lényeg h 1 régi szar diesel bkv busz 40szer annyi port pocsát ki mint egy régi benzines. Szóval ha 40-en vagy annál kevesebben vannak a buszon akkor jobb lenne ha mind a 40 ember külön benzines autóval menne Pesten... -
Vlala #447 Ezért mondtam, hogy van, amit nem lehet szabályozni, mert virtusunk alapján minden szabályban a kibúvót keressük. Felelősségérzet híján az ember nem sokat ér. A fejekben kellene rendet tenni, egy kis belátás kellene emberi részről, hogy "á, ma el tudok menni busszal is, itthon hagyom az autót" vagy "szomszéd, úgyis egy utcányira igyekszünk egymástól, ma én viszlek el, holnap te" (igen, nagyon naiv vagyok), és nem lenne ekkora gond. Azonban amíg a "ha mások is, akkor én is" elvet követjük, a büdös (és egyre büdösebb) életben nem lesz rend.
Viszont a sok rossz megoldás közül a rendszám alapján történő szelektálás az egyik legrosszabb. -
#446 De az 5-6 literes bálnára nem adnának zöld matricát. Az emberszámot meg ellenőrizni semmiképp nem lehet, meg szerintem felesleges is, mert lehet valaki árut szállít, vagy épp valakiért megy valahova. Kivételek maradnának, például a kormoló buszok. Mindenre van megoldás (majdnem).:) -
Vlala #445 Zöld vignetta - igen, sárga vignetta - nem. Ez sem túlzottan fedi a valóságot, egy sárga bilétás 1.3-as autó jóval kevesebbet szennyez, mint egy "zöld" öt-hatliteres bálna... és áltlaában mindkettőben egy ember ül, tehát nem olyan kisarkított példáról beszélek, hogy ne járjanak a kormoló buszok. -
#444 Vagy valami láthatóbb EURO-s környezetvédelmi besorolás szerinti korlátozás kellene. Amit mondjuk egy rendőr is messziről kiszúr, ha nem jó. -
Vlala #443 Ez rendben, de ha az ő stílusukban ("mongyá le az autódról! Füstösök haza!") hívjuk fel a helyzet komolyságárta a figyelmet, felpofoz minket az ombudsman. -
#442 De bonyolultabbat meg nem lehet, mert nem értik meg:) -
Vlala #441 Sok helyen így van, ez nem egy kiragadott példa. A rendszám alapján történő füst elleni forgalomkorlátozásnak annyi az értelme, mint macskán szín alapján nézni, hogy kandúr-e vagy nőstény. -
#440 Nálunk ugyanez van, Smart páratlan, Volvo páros...csak az utóbbinak 3 és félszer akkora a motorja :DDD -
Vlala #439 Ez akkor érdekes, ha van egy páros rendszámú, korszerű kisautó és egy páratlan, régebbi dízel (céges kisbusz pl.) a családban.
Ha az autó a munkám része, vagy elengedhetetlen, a törvény szerint páratlan, szmogriadós napokon tömény dízelfüsttel kell végigfüstölögnöm a várost? Ennél még a hajszín alapján történő szelektálás is ésszerűbben hangzik. -
#438 Szmogveszély ellen nagyvas-felvonulást! -
#437 en sosem a kobcentikre mentem... szerintem sokkal tobbet er, ha a maximalis loero/a kocsi netto tomegenek(utas nelkul) a hanyadosa egy x ertek felett van... ez szol -> #432-nek is... hiaba van egy 2 tonnas autod aminek moncca van 250 loereje, ha szerencsetlen motornak meg kell mozditania a baromi nagy netto kasznit? ;)
szoval akinek 0,1376 alatt tanyazik a hanyadosa, az a tulaj géj
[tsak vitzel^^]
vitzet felreteve mar olyan 0.07tol mar egesz kenyelmesen el lehet pofogni barhova... (r-go nem kell tenyleg szegenyt szethajtani, hogy megmozduljon 1altalan) -
#436 Hogy jogsid nincs, az csak a te hibád, hogy kocsid sem, az már csak egyéni döntés eredménye. Én is megvoltam SAJÁT autó nélkül úgy húszegynéhány éves koromig (pedig 17 óta van jogsim). Van akinek és ahova 1xűen nem kell az autó. Elfogadható érv, csak ne bírálják azokat akiknek meg kell. Van aki lovasnép, van aki gyaloghuszár, egyik sem jobb-, vagy szebb, csak 1xű állapot. :D -
Vlala #435 Engem bosszant, mert irigy vagyok. :)
A #378-ban leírtam néhány dolgot, amely kapxcsán a szükségtelen, vagy csak szükségtelenül nagy autók közrejátszanak a szmogban. -
#434 Én azt vettem észre, akinek autója van az már a szomszédba is azzal megy, nem hajlandó semmit gyalogolni, vagy buszra szállni, és elvegyülni pórnéppel. Én meg le vagyok nézve, mert se jogsim, se kocsim. -
#433 Így van. A nagy motoroknak kizárólag ELŐNYEI vannak, csak ugye ma van ez a fogyasztáspánik, meg a köbcentirém. Azt persze nem veszik észre a butusok, hogy minél kisebb köbcentis csetegőket adnak ki, annál jobban növelik a fajlagos üzemanyagárakat, mivel senki sem mond le szívesen a sokszoros extraprofitjáról önként. -
#432 De azt vedd figyelembe,hogy az amerikaiak nem voltak oda sose a kis motorú fűnyírókért. Meghát egy nagy motor több ideig elpöfög mint a kicsi. Mivel nem kell széthajtani,hogy megmozduljon és gyorsuljon. -
#431 Nem értem miért lenne bosszantó.. valakinek a motorok, a házak, yachtok, nők gyűjtése a hobbija, valakinek meg az autóké, vagy szimplán szereti a kocsikat, és arra öli a pénzét, nem másra. Joga van hozzá teljesen... Felénk meg nem mondhatjuk a 3 liter feletti kocsikat annyira tömegjárgányoknak, persze több van mint régen, de akkor nézzük ki amerikába... -
#430 "Az viszont bosszantó, hogy mindenki hat számmal nagyobb autót vesz, mint amekkorát az igényei megkívánnak és a pénztárcája megenged. "
Azaz az igényem ez, pénztárcám meg bőven megengedi. Miről beszélünk-e?! -
#429 LOAL!
(hany meter hosszu a benga V6os "kornyezetbarat" Skorpid? :D) -
#428 nemigaz, ensem! :D
(Fiesta alatt marcsak a KA van... van szived belekenyszeriteni egy 185kg/110kgos eNberket egy KA-ba?,,,,,,4,4! vezettem mar, borzalom volt elhiheted :D) -
#427 Nemigaz. Én nem. :D -
Vlala #426 Ezen talán nem itt kellene vitázni, csak értelmetlen flém lesz belőle.
Mindenkinek magánügye, hogy honnan szerez autót, és ki fizeti helyette a részleteket.
Az viszont bosszantó, hogy mindenki hat számmal nagyobb autót vesz, mint amekkorát az igényei megkívánnak és a pénztárcája megenged.