Szmogriadó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sir Quno Jedi
Jah és 30k-t fizetsz, ha elkötsz egy tankot és randalírozol vele a városban! Igaz, ha szmogriadókor kötöd el, akkor most már 30k+100k=130k pénzt fogsz leszúrkolni?!?!? Várj! A tankon nincs is rendszám, ergó csak 30k!!!!!

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

desigo
botrányos :/
Lammer
szanalmas -.-

ilyen alapon akkor kerem vissza a kotelezo illetve teljesitmenyadomat a kituzott idokre... mert nem hasznalhatom az auto(i)mat -.-

ENFP ^^ | Zombie fan | Xiaomi Redmi 7 user | FTC és Pats fan

Narxis
Százezer forintig terjedõ bírsággal sújtható az az autós, aki megszegi a szmogriadó idejére elrendelt korlátozásokat- a többi között errõl is döntött a Fõvárosi Közgyûlés, amikor csütörtöki ülésén módosította szmogriadó-rendeletét.

hahahahahahahahah

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

desigo
Amíg naponta több IFÁt is látok addig nincs mirõl beszélni...
Ez az egész szállópor-kérdés alapból gyanús. Elrendelik az autó-stoppot, az autósok többsége magas ívben lesz(ú)rja, rá két napra hipp-hopp a határérték alá esik - holott ahogy írtad, nem az autók a száállópor fõ okozói.

ladarevolution
Ez is igaz, de jelen esetben a szálló por határértéke lett alacsony és ezt lépjük át. Namost felmeröl a kérdés h a por és a CO kibocsátás között ki látta meg azt az összefüggést h ha magas a por, akkor kitiltjuk a viszonylag magas CO val rendelkezõ autókat és akkor kevesebb lesz a por :D xD

mert ha még az lenne h kitiltjuk a katalizátor nélküli Dieseleket akkor annak lenne értelme, de a sárga plakettesek kitiltásának semmi.

A totalcaron is volt nemrég egy jó kis cikk, a lényeg h 1 régi szar diesel bkv busz 40szer annyi port pocsát ki mint egy régi benzines. Szóval ha 40-en vagy annál kevesebben vannak a buszon akkor jobb lenne ha mind a 40 ember külön benzines autóval menne Pesten...

Ezért mondtam, hogy van, amit nem lehet szabályozni, mert virtusunk alapján minden szabályban a kibúvót keressük. Felelõsségérzet híján az ember nem sokat ér. A fejekben kellene rendet tenni, egy kis belátás kellene emberi részrõl, hogy "á, ma el tudok menni busszal is, itthon hagyom az autót" vagy "szomszéd, úgyis egy utcányira igyekszünk egymástól, ma én viszlek el, holnap te" (igen, nagyon naiv vagyok), és nem lenne ekkora gond. Azonban amíg a "ha mások is, akkor én is" elvet követjük, a büdös (és egyre büdösebb) életben nem lesz rend.
Viszont a sok rossz megoldás közül a rendszám alapján történõ szelektálás az egyik legrosszabb.

Balo
De az 5-6 literes bálnára nem adnának zöld matricát. Az emberszámot meg ellenõrizni semmiképp nem lehet, meg szerintem felesleges is, mert lehet valaki árut szállít, vagy épp valakiért megy valahova. Kivételek maradnának, például a kormoló buszok. Mindenre van megoldás (majdnem).:)

„Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a fõnöke lesz.” - Emerson

Zöld vignetta - igen, sárga vignetta - nem. Ez sem túlzottan fedi a valóságot, egy sárga bilétás 1.3-as autó jóval kevesebbet szennyez, mint egy "zöld" öt-hatliteres bálna... és áltlaában mindkettõben egy ember ül, tehát nem olyan kisarkított példáról beszélek, hogy ne járjanak a kormoló buszok.

Balo
Vagy valami láthatóbb EURO-s környezetvédelmi besorolás szerinti korlátozás kellene. Amit mondjuk egy rendõr is messzirõl kiszúr, ha nem jó.

„Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a fõnöke lesz.” - Emerson

Ez rendben, de ha az õ stílusukban ("mongyá le az autódról! Füstösök haza!") hívjuk fel a helyzet komolyságárta a figyelmet, felpofoz minket az ombudsman.

Balo
De bonyolultabbat meg nem lehet, mert nem értik meg:)

Sok helyen így van, ez nem egy kiragadott példa. A rendszám alapján történõ füst elleni forgalomkorlátozásnak annyi az értelme, mint macskán szín alapján nézni, hogy kandúr-e vagy nõstény.

R0zs0máK
Nálunk ugyanez van, Smart páratlan, Volvo páros...csak az utóbbinak 3 és félszer akkora a motorja :DDD

I\'M AWESOME! http://ae86levin.blog.hu

Ez akkor érdekes, ha van egy páros rendszámú, korszerû kisautó és egy páratlan, régebbi dízel (céges kisbusz pl.) a családban.
Ha az autó a munkám része, vagy elengedhetetlen, a törvény szerint páratlan, szmogriadós napokon tömény dízelfüsttel kell végigfüstölögnöm a várost? Ennél még a hajszín alapján történõ szelektálás is ésszerûbben hangzik.

Lammer
en sosem a kobcentikre mentem... szerintem sokkal tobbet er, ha a maximalis loero/a kocsi netto tomegenek(utas nelkul) a hanyadosa egy x ertek felett van... ez szol -> #432-nek is... hiaba van egy 2 tonnas autod aminek moncca van 250 loereje, ha szerencsetlen motornak meg kell mozditania a baromi nagy netto kasznit? ;)

szoval akinek 0,1376 alatt tanyazik a hanyadosa, az a tulaj géj <#mf1>

vitzet felreteve mar olyan 0.07tol mar egesz kenyelmesen el lehet pofogni barhova... (r-go nem kell tenyleg szegenyt szethajtani, hogy megmozduljon 1altalan)

Sir Quno Jedi
Hogy jogsid nincs, az csak a te hibád, hogy kocsid sem, az már csak egyéni döntés eredménye. Én is megvoltam SAJÁT autó nélkül úgy húszegynéhány éves koromig (pedig 17 óta van jogsim). Van akinek és ahova 1xûen nem kell az autó. Elfogadható érv, csak ne bírálják azokat akiknek meg kell. Van aki lovasnép, van aki gyaloghuszár, egyik sem jobb-, vagy szebb, csak 1xû állapot. :D

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Engem bosszant, mert irigy vagyok. :)
A #378-ban leírtam néhány dolgot, amely kapxcsán a szükségtelen, vagy csak szükségtelenül nagy autók közrejátszanak a szmogban.

wantonly
Én azt vettem észre, akinek autója van az már a szomszédba is azzal megy, nem hajlandó semmit gyalogolni, vagy buszra szállni, és elvegyülni pórnéppel. Én meg le vagyok nézve, mert se jogsim, se kocsim.
Sir Quno Jedi
Így van. A nagy motoroknak kizárólag ELÕNYEI vannak, csak ugye ma van ez a fogyasztáspánik, meg a köbcentirém. Azt persze nem veszik észre a butusok, hogy minél kisebb köbcentis csetegõket adnak ki, annál jobban növelik a fajlagos üzemanyagárakat, mivel senki sem mond le szívesen a sokszoros extraprofitjáról önként.

Willi Betz
De azt vedd figyelembe,hogy az amerikaiak nem voltak oda sose a kis motorú fûnyírókért. Meghát egy nagy motor több ideig elpöfög mint a kicsi. Mivel nem kell széthajtani,hogy megmozduljon és gyorsuljon.

.:Kiskorú Gabec:. Kormányzott kereket hajtani???? wtf? ? Omegaforever ?

autoszimulator
Nem értem miért lenne bosszantó.. valakinek a motorok, a házak, yachtok, nõk gyûjtése a hobbija, valakinek meg az autóké, vagy szimplán szereti a kocsikat, és arra öli a pénzét, nem másra. Joga van hozzá teljesen... Felénk meg nem mondhatjuk a 3 liter feletti kocsikat annyira tömegjárgányoknak, persze több van mint régen, de akkor nézzük ki amerikába...

.: mobilize.hu :.

Sir Quno Jedi
"Az viszont bosszantó, hogy mindenki hat számmal nagyobb autót vesz, mint amekkorát az igényei megkívánnak és a pénztárcája megenged. "

Azaz az igényem ez, pénztárcám meg bõven megengedi. Mirõl beszélünk-e?!

Lammer
LOAL!
(hany meter hosszu a benga V6os "kornyezetbarat" Skorpid? :D)

Lammer
nemigaz, ensem! :D
(Fiesta alatt marcsak a KA van... van szived belekenyszeriteni egy 185kg/110kgos eNberket egy KA-ba?,,,,,,4,4! vezettem mar, borzalom volt elhiheted :D)

Sir Quno Jedi
Nemigaz. Én nem. :D

Ezen talán nem itt kellene vitázni, csak értelmetlen flém lesz belõle.
Mindenkinek magánügye, hogy honnan szerez autót, és ki fizeti helyette a részleteket.
Az viszont bosszantó, hogy mindenki hat számmal nagyobb autót vesz, mint amekkorát az igényei megkívánnak és a pénztárcája megenged.

Nem értek én veled egyet, hogy ez ciki lenne, hiszen a szülõk érdeme az autó...
És valószinû azért teszik a gyerek feneke alá, mert a gyerek képes lett volna olyant vetetni, ami 8-szor többet fogyaszt, és annyival többet is szennyez, hidd el a tehetõs szülõk nem hogy a 100Ft-ot de még az 5-öt is sajnálják... (nem akarok nagyképû lenni, de saját példám)

Sir Quno Jedi
Most azt csinálsz ami jólesik, nincs semmiféle riadó.

Akkor mi a helyzet,ha most fogok forgalmiból vezetni?? Holnap mennék vezetni 19.én vizsga! :S
Ilyet hordok melóhelyen! :)
Jók ezek a hatékony, egynapos szmogriadók.
A szmog megijedt a sztrájktól, és a tízharmincas géppel visszahúzott Londonba. :)

Lammer
en mar meg sem (kene) lepodok(nom), pedig DE!

Sir Quno Jedi
Amúgy tegnap TALÁN kisebb volt a forgalom (szerintük 200.000-rel kevesebb autó járta a várost), viszont sok volt a mazsi, így nem volt õszinte a mosolyom, de ma már dugósabb.

Sir Quno Jedi
Há engem beszívattak, mert hazahozattam a páratlan rendszámú autómat is, pont erre az alkalomra, erre éppen csorgok a rákóczni, mikor bemondják a rádióban, hogy nincs is már szmogriadó. (ki hitte volna?! :D)

Ennyit a pánikkeltésrõl és a dilettantizmusról.

poppe
ma melyik autómmal mehetek ki? páros v páratlan? megyek smogot fényképezni, meg jeges dunát:D
na jó, csak vicc vót... vki észrevette h kisebb lenne a forgalom? belvárosba nem jártam 2 napja, de kicsit itt is mintha csökkenne a forgalom.

I don\'t need to \"Get a life\". I\'m a gamer, I have lots of lives. zsutyesz fan club&#8482;

Sir Quno Jedi
Arra pl. nem is gondolnál ugye, hogy valaki a SAJÁT adózott fizetésébõl megveszi a SAJÁT autóját, kifizeti az ÁFÁ-t, a teljesítményadót, a kötelezõt, az átírást, a benzint, a zöldkártyát, a vizsgát, a kitudjamégmit és szeretné használni?! Na ez IS a Magyar mentalitás.

5w0rdf15h
Nah ennyi volt. Ma reggel megszûntették a szmogriadót.

Vége a szmogriadónak.

\"You tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try.\"

grizzly21
21 evesen - nincs. ciki? Szerintem az a ciki, ha valakinek a millioms apuci megveszi es arra veri a farkat. izlesek es pofonok..

..most latom hogy nincs szankcio..igy nem sokat fog erni az itthoni mentalitassal

<#nevetes2>

ha te leostobázol mást, én is megtehetem h leostobázlak
takarodjak ? beszélj azzal így aki a világra szart

[HUN]FaTaL
Ez pont olyan minthogy az emberek fele betiltaná a dihidrogén-oxidot, ha azt mondod nekik, hogy az egy veszélyes anyag...

http://goo.gl/gd6Zi5

Nemhiába emlegettem a keményvízriadót. Egyszer jelentenék be, hogy országos vízkeményedé várható, a háziasszonyok egymást taposnák a vízlágyítóért.
(Pedig csak arról van szó, hogy befagyott egy-két tavacska...)

Sadist
Látszik, hogy Szeged Magyarország szellemi fellegvára :D

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Sadist
A személyeskedést pedig kurva gyorsan fejezd be, vagy takarodj innen.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Sadist
Tömegközlekedéssel járok, vagy sétálok, nem szemetelek, nem dohányzok, nem égetem fölöslegesen a gázt, csak amennyire szükséges.
És te mit teszel?

[HUN]FaTaL
Ez is csak itt, abszurdisztánban fordulhat elõ :/

http://goo.gl/gd6Zi5