505
-
#385 Na ma mehettem, holnap nem mehetek de megyek:D -
Vlala #384 Ez pontosan így van, a szabályok hazánkban azért vannak, hogy legyen mit megszegni, kritizálni és felülbírálni. Demokrácijja van, vagy mifene? "Próbáljatok szabályokhoz kötni bármit is, akkora önkényuralmat kiáltok, hogy az égiek is meghallják!" - nem ismerős?
-
#383 Milyen a rendes technikai ruha? Mindig vagy alul- vagy túlöltözök; ritka amikor eltalálom -
Vlala #382 Megkérdezném Lukács Andrástól, mikor nevezték ki rendőrfőkapitánynak? Amennyiben nem nevezték ki, kérem, a saját dolgával törődjön, ne azzal, hogy a rendőr kit büntessen és kit ne. Ez csak Abszurdisztánban fordulhat elő, egy két éve még bnem is létező "munka"csoport aktivistái irányítják a rendőröket...
Én is alakítok már egy munkacsoportot az emberi hülyeség ellen, és felszólítom a hadsereget, kezdje meg az irtást. :):):) -
#381 Mondom, ez a baj ezzel az országgal, hogy mindenki önbíráskodik és eldönti, hogy egy bizonyos szabály, jog való e, vagy sem...
Mindenki önjelölt miniszterelnök.
Mindenki kurva okos, kurvára tud mindent és neki egy szaros főpolgármester ne szabjon meg semmit... -
öregember #380 Súlyos pénzbüntetésnek kellene járnia annak, aki nem tartja be a szmogriadó korlátozásait, írta Demszky Gábor főpolgármesternek és Tóth Gábort, Budapest rendőr-főkapitányának címzett levelében a Levegő Munkacsoport elnöke. Lukács András felhívja a figyelmet arra, hogy a levegő védelmével kapcsolatos egyes szabályokról szóló 21/2001. (II. 14.) kormányrendeletet szerint az önkormányzat jegyzője köteles megbírságolni azt, aki megszegi a szmogriadó-rendelet előírásait.
A kormányrendelet 8. számú melléklete kimondja, hogy 25 ezer és 100 ezer forint közötti bírságot köteles fizetni az, aki a szmogriadó elrendelése esetén nem (esetleg késve vagy részben) hajtja végre a szmogriadó intézkedési tervben előírt intézkedéseket.
„Levegővédelmi bírság megfizetésére köteles az a természetes vagy jogi személy, jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely a levegővédelmi követelményeket nem tartja be” – idéz a kormányrendeletből Lukács András.
„A rendőr jogkörében eljárva köteles intézkedni vagy intézkedést kezdeményezni, ha a közbiztonságot, a közrendet vagy az államhatár rendjét sértő vagy veszélyeztető tényt, körülményt vagy cselekményt észlel, illetve ilyet a tudomására hoznak” – érvel a Levegő Munkacsoport elnöke a rendőrségi törvényből. Szerinte ugyanis „a jelenlegi helyzetben, amikor a levegő szennyezettsége többszörösen túllépi az egészségügyi határértéket, és emiatt emberek tömegeinek egészsége forog veszélyben, úgy gondoljuk, hogy a közbiztonság súlyosan sérülhet”. Az alkotmány szerint a közegészség elleni vétség a közbiztonság témaköréhez tartozik.
Lukács András tehát azt várja a rendőrségtől, hogy tegyenek meg minden lehetséges intézkedést a szmogriadó-rendelet betartatására, így ha valaki megszegi az előírásokat, értesítsék az önkormányzat jegyzőjét, aki kiszabja a bírságot.
Vasárnap, a szmogriadó elrendelésekor az derült ki, hogy csak figyelmeztethetik a szmogriadós korlátozásokat megszegő autósokat a rendőrök, de bírságot nem szabhatnak ki, mivel végrehajtási rendelet nem készült a szabályozás mellé, derült ki a fővárosi önkormányzat kommunikációs munkatársának, Nyáry Krisztiánnak a szavaiból. -
öregember #379 Úgy tudjuk, hogy a BKV buszparkja körülbelül 1200 buszból áll, amely nagy részének, mintegy 900 járműnek nincs EURO környezetvédelmi besorolása. A minősített gépjárművek közül 115 darab Ikarus 412-esnek EURO-2-es, 150 Volvo busznak pedig a környezetbarátabb EURO-3-as besorolása van (index.hu) -
Vlala #378 A szmogriadó (szerintem) egy rossz megoldás egy létező problémára. Attól nem lesz szmog, hogy az egyszeri utazó átmegy a városon autójával. Főleg, ha az az autó egy modernebb, Euro4-es osztályú gép (az Euro 5-ösökre azt hizem, nem vonatkozik a tiltás).
Attól sem lesz tisztább levegő, hogy Végh Béla kisnyugdíjas azt mondja, hogy otthon hagyja a Suzukit, és inkább a Józsi kisteherjével megy az unokákhoz, mert azon pératlan a rendszám.
Hol a legnagyobb a szmog? Kereszteződésekben, csomópontokban, dugók helyszínén. Mitől lesz a dugó? A sok hülye, amatőr, agresszív bénától, akik magasról sz..nak a közlekedési morálra, és csak azért is átmennek a sárgán, ha bennragadnak a kereszteződésekben.
Azoktól, akik "olcsóbb üzemanyag" címén mindenféle kokszot nyomnak a gázolajba, és nem érdekli őket a környezetvédelem - ha lejár a ződkártya, a megtakarított összegből lefizetik a vizsgáztatót.
Azoktól, akik "megengedhetik" maguknak, hogy a papa egy autóval, a mama másikkal, a kicsi fiuk pedig egy harmadikkal közlekedjen - gyakorlatilag ugyanoda.
Azoktól, akik autójuk műszaki állapotát "mindegy, csak menjen" alakban fogalmazzák meg, rengeteg "modern" autót látok kihagyó hewngerrel, füstölve, lyukas kipuffogóval. Miért? Mert a javítás nem megy részletre...
A szmog az emberi hülyeség mellékterméke. Ők kipuffogják, mi szívunk miattuk. -
#377 Pedig ezúttal sajnos nekik van igazuk! -
Braveheart #376 De mérges lettem, mikor az egyik tegnap esti híradóban mutatták, hogy pár ember sz.rik a szmogriadóra és a rendszámtáblás korlátozásra... Kívánom (főleg ha tudatosan csinál ilyet) hogy fulladjon meg a saját mocskában... És még vigyorgott is az a majom hogy "igen tudtam, de ez van" -
#375 -
#374 -
#373 -
#372 -
#371 A gyors és BIZTOS megoldás: (plusz kocsiba jó pollen- és porszűrő és otthonra is hasonló szellőztető berendezés és légkondi)
-
#370 Igaza is van. PEDIG ma már a légáramlatokat is lehet szabályozni bizonyos fokig... -
#369 hejj nálunk a legszenyezetebb még mindig a levegő kuc kuc -
#368 Juj, vigyazz! Ne irj ilyet, mert mindjart jon oregember es elkuld a francba, hogy ne almodozz, mert ugy sem lesz belole semmi! -
#367 Meg nem volna bizonytalan a gázellátás és a gázár. Főleg, hogy gázból többet is eszik az autó. Én is letettem róla egy időben. Ámde, ha annyira fontos a levegő, akkor áruljanak gyárilag gázos, hatósági engedélyes autókat és legyen több gázkút. Kb. ennyi, ez simán megvalósítható, még egy olyan ultratöketlen bandával is, mint a mindenkori hazai vezetőség. -
Vlala #366 Helyi érzéstelenítés. Az ő lelkiismeretük tiszta, mert huszonöt helyen reklámozzák, hogy "ők mindent megtetek"... csak épp rosszul. -
öregember #365 úgy úgy .. !
hibridautó ... kár h anyagilag elérhetetlen
de ott van/volna még a gáz ... ha nem 100 ezrekbe kerülne a beszerelés esélyes h többen be si rakatnák -
#364 Inkább a szmog megkötésére, vagy eltávolítására kéne a technológiát használni. Mintahogy esőt/havat tudnak csikarni a felhőzetből mesterségesen manapság, éppúgy egy kiadós eső, vagy széláramlat kiviszi/megköti a szálló por jó részét. Ha a por végleges megkötésére és az időjárás finomabb szabályozásába ölnék a kutatási pénzeket, simán lehetne erre is megoldást találni. Csak éppen senkit sem érdekel. -
öregember #363 Vajon a BKV mire vár ??? -
öregember #362 2009.01.12. 13:00
Forgalmival a vonaton
A Kötött pálya értesülése szerint a szmogriadó alatt Budapest határain belül forgalmival is lehet utazni. Az autósoknak tehát nem kell jegyet venniük (erre a szakaszra), a forgalmi engedély olyan, mintha bérlet lenne. Részletek később.
Mint emlékezetes, tegnap még csak azt ígérte a MÁV Start, hogy ama reggeli tapasztalatok alapján döntik el, milyen intézkedéssel tudnák segíteni, hogy a szennyezett levegőben autó helyett vonattal utazzanak a fővárosiak. -
#361 én sem vettem észre, de írták, hogy csak megközelítette az értéket, nem elérte. bérletem nekem is van :) -
#360 ezen a képen látszódik a szmog felhő...
-
#359 Ez a kultúra. Aki akar mehet ingyé tömeggel, aki nem, mehet ahogy addig.
Más kérdés, hogy a fővárosban ez sem hozna semmi változást, mert nem elsősorban gazdasági megfontolásból járnak gépkocsival, akik azzal járnak (pl. felőlem fizethetnek is nekem, hogy BKV-zzek, akkor sem izgatna). Aki akart, az már BKV-vel jár, aki meg nem, az nem is fog!
Ha tiszta levegőt akarnak, ne elsősroban az autókkal baszakodjanak, de ha mégis, akkor támogassák a nem szennyező gépjárműveket, DE LÁTVÁNYOSAN!!! Én is szívesen áttérek egy hybrid, vagy full elektromos autóra, amint emberi áron beszerválható! -
#358 Én nem vettem észre a port.. és bérletem is van :( -
#357 teljesen egyetértek...
kirakják a korhatáros emblémákat...minek?
mostani fiatalság (általánosságban) már 12-14évesen elvesztik szüzességüket...
most ha 12évesen látnak 1 nőt pucér felső testel, nem áll le a fejlődése... itt Miskolcon 6-8éves "nemnaponbarnult" gyerekek már aktív dohányosok, seggrepacsit jáccakan a lányokkal, nőkkel...
a szmogra és a kínaiakra visszatérve, valahol volt 1 kép, tán repülőről csinálva, h a gyárkémény a felhő felé okádta a füstöt... -
#356 Szegeden is szmogriadó
"Szegeden is szmogriadót rendeltek el a magas szálló por koncentráció miatt. Az autóforgalmat nem korlátozzák, ám ingyenes lesz a tömegközlekedés péntekig."
ennyi. :D -
#355 Amúgy szépen fel kéne venni a pormaszkot, mint nálunk fejlettebb országokban is teszik és kussolnak, mennek szépen dolgozni, a légszennyezettség meg köszöni jól megvan. Csak minálunk divat sápítozni. Ha választani lehet, hogy megfagytok, vagy fűtötök, de maszkban kell kint mászkálni, kíváncsi vagyok melyiket választanátok... (nem nehéz kitalálni) -
#354 Ilyen hülye megoldást... bár mondjuk inkább az a baj, hogy a vezetők nem értik meg, hogy akinek nem fontos, az ne üljön autóba.. Mért nem úgy van, hogy csak az alufelnis, vagy csak a fekete kocsik mehetnek -
#353 Utóbbi most is van. Kollegámat 3xorra műtötték meg, mert nem hal bele azonnal, így mindig visszaküldték. Gyakori, hogy ki vagy írva műtétre, de nem csinálják meg, mert nem férsz bele a keretbe, stb. Ez ma Magyarország. -
#352 magyar mentalitás.
lásd: ORTT, úgy óvja a fiatal korosztályt a korhatáros anyagoktól a tv-ben hogy kirakja azt a kikúrt karikát a tv szélére...
de ők mindent jobban tudnak mint a kedves szülő...
vicc ez az egész. az igazi problémákkal persze nem foglalkoznak, csak az ilyen szenzációhajhász híreket nagyítják fel... szmog ide-szmog oda, nemcsak az autók szennyezik a környezetet. szerintem pár kínai gyár több füstöt ont ki egy nap alatt mint a magyarországi autók együttvéve...
ezzel a hülye páros/páratlan szabállyal meg végképp kiverték a józanrelémet...
ezt a hülyeséget is a plebs-re húzzák rá, csúfságot űznek a "kisemberekből"
naés mivan azokkal akik cigiznek? vagy az "ártatlan" passzív dohányosokkal? őket vajon mennyire érdekli ez a füstköd?
majd ha lesz normális út,meg normális tömegközlekedés, akkor esetleg, aztmondom ok, mehet a pábklik trenszport. addig viszont mindenki autózni fog, aki csak megteheti (és igen, mivel ez az érdekük, dögö...izé bajlódjon a szomszéd tehene a békávéval!)
a hülyeségre persze van eszük a büszke honatyáknak... hagyjuk már...
következő intézkedés milesz? csak 2 naponta fűthetünk, mert fogyóban a gáz? a sok összevont iskolákba majd 2naponta kell járni a nebúlóknak?
a betegek majd sorsot húznak a kórházban, és csak a nyertest műtik meg? -
#351 Most próbált vón sztrájkolni a villamosvezető! :D -
#350 saját villamossal könnyű -.- -
#349 lol, en amugy nem mernek a helyeben kimenni az emberek koze, meg testorokkel sem:D -
#348 fake -
#347 Gyurcsány is villamossal jár : szerdáig marad a szmog
http://www.hirszerzo.hu/cikk.gyurcsany_is_villamossal_jar_szerdaig_marad_a_szmog.93639.html -
#346 Ami persze egy vicc kategória, jó hogy nem már falhoz állítják és helyben kivégzik az embereket. Ezek miatt a levegő munkacsoportos állatok maitt nem épült fel időben szinte semmi sem az országban, majd ha mégis (pedig minden lehetséges eszközzel akadályozták) és azután jobb lett a levegő (ki hitte volna, hogy ahhoz elkerülő utak kellenek??!! :D), akkor utána miért nem lövik fejbe magukat rituálisan, ha 1x bizonyítottan nem értenek hozzá és kárt okoznak mindenkinek?!