Szmogriadó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sir Quno Jedi
Amúgy szépen fel kéne venni a pormaszkot, mint nálunk fejlettebb országokban is teszik és kussolnak, mennek szépen dolgozni, a légszennyezettség meg köszöni jól megvan. Csak minálunk divat sápítozni. Ha választani lehet, hogy megfagytok, vagy fûtötök, de maszkban kell kint mászkálni, kíváncsi vagyok melyiket választanátok... (nem nehéz kitalálni)

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Slayerboy
Ilyen hülye megoldást... bár mondjuk inkább az a baj, hogy a vezetõk nem értik meg, hogy akinek nem fontos, az ne üljön autóba.. Mért nem úgy van, hogy csak az alufelnis, vagy csak a fekete kocsik mehetnek <#idiota>

Voltam zárás előtt. _______________

Sir Quno Jedi
Utóbbi most is van. Kollegámat 3xorra mûtötték meg, mert nem hal bele azonnal, így mindig visszaküldték. Gyakori, hogy ki vagy írva mûtétre, de nem csinálják meg, mert nem férsz bele a keretbe, stb. Ez ma Magyarország.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

tigeroo
magyar mentalitás.

lásd: ORTT, úgy óvja a fiatal korosztályt a korhatáros anyagoktól a tv-ben hogy kirakja azt a kikúrt karikát a tv szélére...

de õk mindent jobban tudnak mint a kedves szülõ...
vicc ez az egész. az igazi problémákkal persze nem foglalkoznak, csak az ilyen szenzációhajhász híreket nagyítják fel... szmog ide-szmog oda, nemcsak az autók szennyezik a környezetet. szerintem pár kínai gyár több füstöt ont ki egy nap alatt mint a magyarországi autók együttvéve...
ezzel a hülye páros/páratlan szabállyal meg végképp kiverték a józanrelémet...

ezt a hülyeséget is a plebs-re húzzák rá, csúfságot ûznek a "kisemberekbõl"
naés mivan azokkal akik cigiznek? vagy az "ártatlan" passzív dohányosokkal? õket vajon mennyire érdekli ez a füstköd?

majd ha lesz normális út,meg normális tömegközlekedés, akkor esetleg, aztmondom ok, mehet a pábklik trenszport. addig viszont mindenki autózni fog, aki csak megteheti (és igen, mivel ez az érdekük, dögö...izé bajlódjon a szomszéd tehene a békávéval!)

a hülyeségre persze van eszük a büszke honatyáknak... hagyjuk már...

következõ intézkedés milesz? csak 2 naponta fûthetünk, mert fogyóban a gáz? a sok összevont iskolákba majd 2naponta kell járni a nebúlóknak?
a betegek majd sorsot húznak a kórházban, és csak a nyertest mûtik meg?
Sir Quno Jedi
Most próbált vón sztrájkolni a villamosvezetõ! 😄

whiskeyman
saját villamossal könnyû -.-

&#1641;(&#830;&#9679;&#814;&#814;&#771;&#830;&#771;&#830;)&#1782; CefreTeam&#8482; &#3663;&#865;&#815;&#3663;&#64831;

Gladiator
lol, en amugy nem mernek a helyeben kimenni az emberek koze, meg testorokkel sem😄

zyppy
fake

gabber_saviola
Gyurcsány is villamossal jár <#idiota> : szerdáig marad a szmog

http://www.hirszerzo.hu/cikk.gyurcsany_is_villamossal_jar_szerdaig_marad_a_szmog.93639.html

Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.

Sir Quno Jedi
Ami persze egy vicc kategória, jó hogy nem már falhoz állítják és helyben kivégzik az embereket. Ezek miatt a levegõ munkacsoportos állatok maitt nem épült fel idõben szinte semmi sem az országban, majd ha mégis (pedig minden lehetséges eszközzel akadályozták) és azután jobb lett a levegõ (ki hitte volna, hogy ahhoz elkerülõ utak kellenek??!! 😄), akkor utána miért nem lövik fejbe magukat rituálisan, ha 1x bizonyítottan nem értenek hozzá és kárt okoznak mindenkinek?!

Sir Quno Jedi
Szintén hvg:

A HavariaPress értesülései szerint a fõvárosban a forgalom a hétfõn reggel megszokotthoz képest valamivel kisebb, az utakon közlekedõ autók körülbelül 30 százaléka páratlan rendszámú, annak ellenére, hogy a szmogriadó értelmében ma nem közlekedhetnének.

A rendõrök csak figyelmeztetik a szmogriadó rendelkezéseit megszegõ autósokat, jogi eszköz a bírságolásra nincs a kezükben.

A Levegõ Munkacsoport ugyanakkor kiderítette, hogy ha a rendõrség nem is, de az illetékes önkormányzatok 25 ezertõl 100 ezer forintig terjedõ bírsággal sújthatják azt az autóst, aki nem a rendelkezésnek megfelelõen közlekedik. A bírságolásra egy, a levegõ védelmérõl szóló kormányrendelet ad módot. A rendõrség jelentheti a szabálytalanságot az önkormányzatnak, melynek jegyzõje róhatja aztán ki a bírságot az autósra. A fõváros levegõje némileg tisztult hétfõre, de még így is jócskán meghaladja az egészségre ártalmas küszöbértéket a szálló por aránya.

Sir Quno Jedi
Amúgy azt is írják ma 11:52-kor, hogy vélhetõleg kedden, de legkésõbb szerdán feloldják a korlátozást (Budapesten). Eleve csak akkor rendelik el, ha két egymást követõ napon van durván a határérték felett a porkoncentráció, ergó ez a pár napos szmogriadó inkább csak jelképes dolog, hogy ÉREZZÜK, hogy fyygelnek ránk és az egészségünkre (pedig nem).

Sir Quno Jedi
Idéznék a hvg-rõl, hogy kik is közlekedhetnek ilyenkor is tetszõleges rendszámmal:

© MTI - Szigetváry Zsolt
A helyi, helyközi és távolsági közösségi közlekedés (BKV, MÁV, Volán) jármûvei zavartalanul közlekedhetnek a fõváros útjain. Nem érinti a korlátozás a megkülönböztetõ fény-és hangjelzéssel felszerelt, valamint a betegszállító, a beutalt betegeket, valamint az orvosi ügyeletet ellátó jármûveket, továbbá a mozgáskorlátozott személyt szállító jármûveket (amennyiben eredeti és érvényes parkolási igazolvánnyal rendelkezik és ez a szélvédõn keresztül jól látható).

Közlekedhetnek a tiszta gázüzemû és a hibrid hajtású autók, az OBD (fedélzeti diagnosztikai) rendszerrel ellátott EURO-5-ös vagy EEV, vagyis kiemelten környezetkímélõ motorral szerelt dízel-hajtású autók. A kivételek közé tartoznak a DT betûjelû rendszámmal közlekedõ diplomata jármûvek is.

Mentesülnek a korlátozás alól a szemétszállító, utak tisztítására szolgáló, víz-, gáz-, villamosenergia-, távhõ- és távközlési szolgáltatást ellátó, a karbantartást és ellátást biztosító jármûvek, a köztisztasági és közegészségügyi feladatot ellátó jármûvek, továbbá a közszükségleti áruszállítás, polgári védelem, honvédség, rendõrség, katasztrófa-elhárítás, az önkormányzatok és az ÁNTSZ jármûvei.

gabber_saviola
<#idiota>

Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.

Sir Quno Jedi
Nem, hülyén halunk meg. 😄

gabber_saviola
Tudjátok ugye, ma PÁROS nap van <#idiota>

Kicsit olvass utána ennek az egész szmog kérdésnek,és majd rájössz mi is szennyezi igazán a levegõt.

Triathlon for life

Sir Quno Jedi
Nem az autók miatt van ez a szmog (perpé nagyonnem). Ezt õk is tudják, mi is tudjuk. Ergó mi is a problémád?! Pláne, hogy jómagam még a szabályt is betartom (bár minek).

Ha tudnák bizonyítani, hogy ez az intézkedés hány százalékkal csökkentette a porkoncentrációt mióta hebehurgya módon meghozták, akkor még volna is értelme, így csak egy mondvacsinált álintézkedés, mivel a valós problémák elhárítására nincs sem igény, sem pénz.

Anno a kamionokat akarták kitiltani a Hungáriáról, miközben nem is volt még elkerülõút. Az is egy röhej volt. Mégis, lõjjék ki kaptapulttal a kamionokat a város egyik felébõl a másikba, avagy hogy gondolták az okosok?! 😄 Ma, mikor már VAN alternatíva, szépen mûxik a dolog, de addig csak néhány elmebeteg még elmebetegebb javaslata volt (valójában persze csak propaganda, hogy lássa mindenki, õk mennyire törõdnek velünk, pedig ugye szarnak ránk), semmi más.

Éppen hogy örülnünk kéne, mivel ez a szmog bizonyítja legjobban, hogy Magyarországon még VAN mivel fûteni (gázpánik ide-, vagy oda) és nem fagy meg a lakosság. Na, majd ha vegytiszta lesz a levegõ egy ilyen idõszakban, akkorra már nem lesz lakosság, aki ennek örülni tudjon... 😄DD

JAG1
Mi az, hogy eddig is? Kb. 5 éve van ez, mióta a pelyhesfaszúnak is van autója, amit apukától kapott. Elõtte negyed ennyi autó nem volt...

Szted miért csinálják? Érted b+, hogy nem dögölj meg a füsteben...
De ebben az országban tök felesleges bármit is csinálni, csak a fikázás, lázadás megy. Itt b+ mindenkinek mindent lehet, senkire nem vonatkozik semmilyen törvény, rendelet, mert Õt, szegényt korlátozzák...

[BF3 0.5K] [FH2 0.5K+1][BF2 133333] [BF2 152K] [BF43 0.2K] [BF43 0.4K] [BF2 155K] Különben kinyomom a szemed, eltöröm a lábad, aztán mehetsz, amerre látsz...

degecc <#eplus2><#banplz>

fotográfik kolomp edisön :D

akkor nem sok rendor lesz egyik napon se<#wilting>
Páros napokon amelyik írni, aztán meg amelyik olvasni tud? 😄
rendõröknél is csak minden második járõr mehet ki?
😄DDDD

fotográfik kolomp edisön :D

Legend Killer
sportosak 😄.

Signature Move: RKO \"Az egész univerzum előttem hajol meg.\" WWE and Slipknot rulz!

jaszy
Nagyon szívesen vennék nyárra egy robogót, de nem tudom hova tenni.
A panelekben nincs kialakított tároló.
Vagyis lenne 1 hely, de azt már a ház alatt lévõ boltos kisajátította.
Egy nagy lakótelepen mint Pl: Miskolc Avas lehetetlen megoldani.
Arról nem is beszélve hogy nem sokáig élvezném, úgyis ellopnák!

Sir Quno Jedi
1. Eddig is szmog volt ilyen idõben, kutyát nem érdekelte, DE most EU, jujajjj, fussunk... (pl. szomszédaim vegyestüzelésûitõl meg lehet fulladni mindig, nem csak most)
2. Átálltak a gázbaromság miatt olajra a nagyobb üzemek, távfûtés, miegymás, ami NAGYSÁGrenddel joba szennyez, na vajon miért van szmog?
3. Szombaton, mikor alig van forgalom, nyilván nem az autóktól lett a szmogriadó.
4. Senkit nem izgat a korlátozás, néhol szinte egy az egyben vannak a páros és páratlan rendszámú autók a belvársosban.
5. Keresztülvágtam az egész városon és egyetlen rendõrt, vagy rendõrautót sem láttam, mivel nyilván nekik is kínos az egész.
6. Akinek melója az autó, az úgysem fogja letenni és igaza is van.
7. Ha korátozzák az autóm használatát FELÉRE, vajon arra az idõszakra a kötelezõt és a teljesítményadót is fizetik helyettem (+zöldkari kitolva dupla idõre, vizsga érvényesség szintúgy stb.). Vannak itt komoly alkotmányossági problémák is.
8. BKV direkt szenyózik, mivel vasárnap telis-teli volt a Metró ellenõrökkel, pl. Deáknál az átszállásnál (rendik nem?).
9. Azt mondják, forgalmi felmutatásával lehet BKV-zni, ezt mégis hol mondták hivatalosan és igaz-e vajon?! (biztos apróbetûs 😄)
10. Vajon szombaton bejelentve mégis hogyan tudják átszervezni az emberek az életüket HÉTVÉGÉN a következõ hétre. Manapság úgy kirúgnak a melóból, mint macskát szarni, ha nem vagy ott idõre, ergó te is szarni fogsz a szmogriadóra (vagy bármire).
11. Van páros és van páratlan rendszámú autóm is, akkor most mi van? (kollégáim is ezen gondolkoznak, hogy vesznek még autót)

Még sorolhatnám, de ez is kb. akkora bullshit, mint a gázpánik.

Lakótelepen szerencsés esetben tényleg van tároló a lakáshoz. Alapterületre 1 max 2nm 😊 Gondolhatod mi mindent kell egy családban egy háztartásban oda cipõkanállal bepasszírozni.😊 Ja és ezek a "pincék" nem csak méretük miatt alkalmatlanok a bicikli tárolásra. Csak arra jók, hogy rendszeresen feltörjék õket. Közös tárolókról meg ne is beszéljünk.😄 Még ha felcipeled az erkélyre, az is necces, mert ha valahogy hozzáférhetõ, elérhetõ magasságú, onnét is ellopják sec perc alatt.
Botond
Senki nem gondolja, de mindenki tudja. 😊 Nézz szét napközben a városban és egy kezeden meg tudod számolni hány autóban ülnek ketten, azoknak is a fele taxi, másik fele rendõrautó. 😛
Botond
Nézzük fordítva. Ne azt nézzük mit használ azzal, hogy leírja a véleményét, hanem azt, hogy mit árt? Szerintem semmit. Akkor meg hadd írja. Ha esetleg az lenne a véleményed, hogy ártalmatlan gondolatokat leírni, tilos, akkor arra egy idézettel válaszolnék: "szerintem meg tartsd meg a véleményed".

További szép napot! Futok, mert lekésem a buszt. Volvot. 😛
neked sincs autód ugye?

GregSB
A szennyezés komoly, a riadó nem.

"... az elsõ szmogriadót amúgy is tesztnek szánták, és most még semmiképpen nem javasolták volna a szigorú büntetést. Ráadásul a kormány által elfogadott rendelkezés minden 100 ezer fõnél nagyobb településre vonatkozik, de ezekben a városokban a magas levegõszennyezettség ellenére sem hirdettek szmogriadót, mivel figyelik a budapesti tapasztalatokat."

GregSB
Vegyél már vissza az arcodból (öreg)ember! Vedd már észre, hogy egyedül te mocsolódsz és fikázol ebben a topicban, mindenki más próbál kultúráltan, személyeskedés nélkül érvelni.

Próbáld már csak egy kicsit megerõltetni magadat, és add meg a tiszteletet mint a többiek!

de ha te ilyen nagy világmegváltónak érzed magad, cselekedj
majd értesíts mindenkit h mire jutottál, érdekelne

szerintem meg tartsd meg a véleményed

te másik ostoba, te mit tudsz tenni politikusok ellen akik irányítják az országot ? odamész és az okos fejeddel azt mondod nekik : ezt így meg úgy kéne csinálni és akkor jó lesz ?

Lammer
mondjuk ezt a szemelyeskedo gusztustalan stilust tenyleg mellozhetned... -.-

(es kulonbenis az nem szar, hanem egy HACSI!44 :p)

ENFP ^^ | Zombie fan | Xiaomi Redmi 7 user | FTC és Pats fan

[HUN]FaTaL
És gondolod hogy minden egyes utas külön autóban ülne 😄

Meglepõ de egy 25 éves ikarus kb 25-30 autónak megfelelõ káros anyagot bocsájt ki.

http://goo.gl/gd6Zi5

Sadist
Unokatesóm volt kint pár hétig Hollandiában, azt mondja ott mindenki biciklivel jár, fel sem tûnik, ha az embernek "ellopják" a bringáját, szerez egy másikat, és azzal megy haza. És a bringák így szépen körforgásban vannak a közösben 😄

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

R0zs0máK
Hagyd, sztem felesleges...

I\'M AWESOME! http://ae86levin.blog.hu

Sadist
És szerinted ebben szerepet játszik az, hogy nem csak egy ilyen rendkívül ostoba ember él ebben az országban, mint te?

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

R0zs0máK
Attól függ milyen busz 😊 Egy modern Volvo nem. De mondjuk egy 25 éves Ikarus, igen.

I\'M AWESOME! http://ae86levin.blog.hu

grizzly21
*minden egyes

grizzly21
najo meg egy utolso hsz, mert latom hogy azert itt sem kell messzire menni a hulyesegert:

"Jobban szennyezi a busz a környezetet mint az autók."

igen valoszinuleg 1 busz tobbet bocsajt ki, mint ha mindegy egy utas kulon autoba szallna

grizzly21
Hollandia, 15 millio emberbol, 12 millio bicikli:

es igen, a mentalitason mulik elsosorban, remelem jol megbasszak azokat akik nem tartjak be a szabalyokat holnaptol

[HUN]FaTaL
Gondolom, hogy más megnyitja újra, mert shadow bezárja azt is és kész.

http://goo.gl/gd6Zi5

én Sedónak címeztem a kérdést

Goruck
gondolom azt, hogy más megnyitja újra.

Nikon D300 :) http://www.flickr.com/photos/goruckdesign

kérdés : mit nem hinnél ?

SHADOWEYES7
Nem hinném!
Jobb ha betartjátok a téma indító tanácsát.

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

Goruck
nem akarlak ezzel bünteni, de tudom, ha bezáratom, akkor e sírni fogsz 😄😄

amúgy nem is akarom bezáratni...

Nikon D300 :) http://www.flickr.com/photos/goruckdesign