A Sony is bemutatta mini noteszét
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Full HD H264-et a duplamagos Atom se bírja"
Ezt honnan tudod? Nem kétlekedem, csak szívesen olvasnék ilyesmi teszteket.
Ezt honnan tudod? Nem kétlekedem, csak szívesen olvasnék ilyesmi teszteket.
A kedvenc szájtom: http://szabadforum.com/
Full HD H264-et a duplamagos Atom se bírja, a WMV9-bõl viszont már igen. De egymagos procival célhardver nélkül ki van csukva.
Ahogy írtam én is ... MSI wind bírja ....
A szöveg gépelési nehézség alatt, tényleg gépelési nehézséget értettem, mert annyira pici az egész netbook, hogy nincs normális billentyûzete. Nem a megjelenítéssel van a gond, a gépeléssel, gépelést is írtam, nem értem hogy lehet ezt félreértelmezni. Amúgy XP-vel használtam
A szöveg gépelési nehézség alatt, tényleg gépelési nehézséget értettem, mert annyira pici az egész netbook, hogy nincs normális billentyûzete. Nem a megjelenítéssel van a gond, a gépeléssel, gépelést is írtam, nem értem hogy lehet ezt félreértelmezni. Amúgy XP-vel használtam
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?
Ez a sony gep valamivel rosszabb es gyengebben van felszerelve, mint az msi wind. Igaz, hogy a kijelzo fuggoleges felbontasa 168 pixellel nagyobb, de a fizikai merete kisebb. A vizszintes felbontas novelese a fuggoleges karara sokat artott a hasznalhatosagnak, mivel a weboldalak altalaban nem oldalra, hanem lefele terjednek. A szoveges dokumentumokrol nem is beszelve.
"a netbookok 80%-án akadozik már a 720p hd videó is!"
Msi wind-en megy, a legelso asus-ok kijelzoje pedig tul kicsi hozza, ott a sima dvd minoseg jelenti a teljes kepernyot. (mas tipust nem probaltam)
"Pont suliba nem jó, mert a csökkent méret miatt lehetetlen vele beadható formában szöveget gépelni, még a karakterkészlete se teljes mindnek, ASCII kódokat meg valahogy nincs ingerenciám megjegyezni a mostaniak mellé"
Ott valami nem stimmel, biztos nem windows xp volt a gepen, hanem valami barkacs linux. Az msi wind pl. normal magyar windows xp-vel es normal magyar office-al jon, tehat minden ugyanolyan mint az osszes tobbi pc-n. Egyebkent a word kepernyofuggetlen dokumentumformatumot hasznal, mindig azt mutatja, hogy milyen lesz papiron, tehat a megjelenites geptol fuggetlen. (ezt hivjak what you see is what you get technologianak) Tapasztalat, hogy netbook-on gepelni nem rosszabb mint egy regi PII-esen, tehat aki mar 10 eve is hasznalt szamitogepet, az ugyanazt fogja kapni mint eddig.
ps: Aki vista-val futtatja azt a gepet, ami alapvetoen egy kisebb es gyorsabb PI-es processzort hasznal, az meg is erdemli, hogy ne tudja rendesen hasznalni. Ezekre a netbook-okra csak windows 2000 vagy xp valo.
"a netbookok 80%-án akadozik már a 720p hd videó is!"
Msi wind-en megy, a legelso asus-ok kijelzoje pedig tul kicsi hozza, ott a sima dvd minoseg jelenti a teljes kepernyot. (mas tipust nem probaltam)
"Pont suliba nem jó, mert a csökkent méret miatt lehetetlen vele beadható formában szöveget gépelni, még a karakterkészlete se teljes mindnek, ASCII kódokat meg valahogy nincs ingerenciám megjegyezni a mostaniak mellé"
Ott valami nem stimmel, biztos nem windows xp volt a gepen, hanem valami barkacs linux. Az msi wind pl. normal magyar windows xp-vel es normal magyar office-al jon, tehat minden ugyanolyan mint az osszes tobbi pc-n. Egyebkent a word kepernyofuggetlen dokumentumformatumot hasznal, mindig azt mutatja, hogy milyen lesz papiron, tehat a megjelenites geptol fuggetlen. (ezt hivjak what you see is what you get technologianak) Tapasztalat, hogy netbook-on gepelni nem rosszabb mint egy regi PII-esen, tehat aki mar 10 eve is hasznalt szamitogepet, az ugyanazt fogja kapni mint eddig.
ps: Aki vista-val futtatja azt a gepet, ami alapvetoen egy kisebb es gyorsabb PI-es processzort hasznal, az meg is erdemli, hogy ne tudja rendesen hasznalni. Ezekre a netbook-okra csak windows 2000 vagy xp valo.
"A vezetéknélküli és egyéb hálózati elérésrõl 3G, 802.11n WiFi, valamint Bluetooth-támogatás gondoskodik"
Nem mindegy, max. iPhone felhasználóknak, hogy 3G vagy HSDPA. 😊
Nem mindegy, max. iPhone felhasználóknak, hogy 3G vagy HSDPA. 😊
Arról nem is beszélve hogy - utánajártam - a netbookok 80%-án akadozik már a 720p hd videó is! Csak az MSI meg az ASUS egy része bírja folyamatosan játszani a HD videókat, azok se bírják akksival egy hosszabb film végéig! Ez se lesz kivétel, csakazért mert SONY ... a 4 betût fizeted, nem a minõséget.
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?
Filmet nézni nyolc colon? Az már mazochizmus. Egyáltalán nem nyújt semmiféle élményt, max emlékfelidézõ szerepben, már látott filmnél!
Minek a film mellé mondjuk még a sidebar?! Sztem a legtöbben filmnézés közben fullscreenre rakják a képet. <#vigyor3>#vigyor3>
Szóval szerintem még mindig hülyeség ennyire széles kijelzõt belepakolni. Ráadásul ilyen magas felbontást összehozni egy ekkora bolhaf*sznyi kijelzõn.
Szóval szerintem még mindig hülyeség ennyire széles kijelzõt belepakolni. Ráadásul ilyen magas felbontást összehozni egy ekkora bolhaf*sznyi kijelzõn.
Sok láma idehazudik egy gépkonfigot...
Azért nem baj az ha minél szélesebb. Nem mintha elég erõs lenne hozzá a konfig, de pölö Vista Sidebar mellett is produkálná még a 16:10-et a maradék képernyõ.
-1600 x 768 pixel-
Egyre másra jönnek ki az ökör kijelzõfelbontások. Legyen 1440*900 azt jóvan, ha már viszonylag magas értékeket akarnak...
Egyre másra jönnek ki az ökör kijelzõfelbontások. Legyen 1440*900 azt jóvan, ha már viszonylag magas értékeket akarnak...
Sok láma idehazudik egy gépkonfigot...
Pont suliba nem jó, mert a csökkent méret miatt lehetetlen vele beadható formában szöveget gépelni, még a karakterkészlete se teljes mindnek, ASCII kódokat meg valahogy nincs ingerenciám megjegyezni a mostaniak mellé ... tapasztalat, hála az égnek csak kölcsöngéppel!
Magyarul te örülsz annak hogy bõvült a paletta egy újabb funkciókat kínáló, ámbár használhatatlan drága szarral? Ügyes vagy!
En lehet laikus vagyok, de a netbooknak (meg ha ezt nem is akarjak ugy hivni) nem az lenne a lenyege, hogy netezni lehessen vele, meg officeszozni? Nem tom mi a raknak tesznek bele minden szart (mondjuk a sonyba ennyi penzert, meg azt sem mondhatnam, hogy valami komoly hardwer van). Ugyanabba a hibaba esnek, mint a 100 dollaros laptopnal, hogy minden szart belepakolnak, aztan mar 5x annyiba kerul. Itt is az lesz, hogy ok, netbook, de legyen egy picit nagyobb a kijelzoje, meg akkor 2gb ram, meg anyam kinja... azt a vegen lesz belole egy sima notebook 3x annyiert.
Egyebkent en vennek ilyet, mert suliba pont jo lenne, konnyu is, de ennyit biztos nem adok ki erte😊
Egyebkent en vennek ilyet, mert suliba pont jo lenne, konnyu is, de ennyit biztos nem adok ki erte😊
Te GG jobban örülnél ha az eddigi több mint féltucat netbook mellé kihoztak volna még egy tökugyanolyat 2-300 dolcsival drágábban? Úgy se fogunk ilyet venni, mert tuti dög lassú rajta a vista, túl kicsi a kijelzõ, stb...
De legalább a választék végre nem egy paramétereit tekintve teljesen azonos géppel bõvült.
De legalább a választék végre nem egy paramétereit tekintve teljesen azonos géppel bõvült.
sokszor a draga olcsobb hosszu tavon
http://logout.hu/iras/vasarlo_kontra_asus_szerviz.html
"Ott a nyitóüzenet nagyjából hasonló problémát ír le" tehat nem egyedi.
http://logout.hu/iras/vasarlo_kontra_asus_szerviz.html
"Ott a nyitóüzenet nagyjából hasonló problémát ír le" tehat nem egyedi.
Sony csak már ilyen. Kihoz valami egyedit (most ne firtassuk) és mindig drágábban és végül a sok hülye kis pö cs meg is veszi mert SONY. Mindig csak különcködik de remélem egyszer csak ráfázik.