19
  • Dzsez
    "Full HD H264-et a duplamagos Atom se bírja"

Ezt honnan tudod? Nem kétlekedem, csak szívesen olvasnék ilyesmi teszteket.
  • Inquisitor
    Full HD H264-et a duplamagos Atom se bírja, a WMV9-ből viszont már igen. De egymagos procival célhardver nélkül ki van csukva.
  • hdo
    Ahogy írtam én is ... MSI wind bírja ....

A szöveg gépelési nehézség alatt, tényleg gépelési nehézséget értettem, mert annyira pici az egész netbook, hogy nincs normális billentyűzete. Nem a megjelenítéssel van a gond, a gépeléssel, gépelést is írtam, nem értem hogy lehet ezt félreértelmezni. Amúgy XP-vel használtam
  • kvp
    Ez a sony gep valamivel rosszabb es gyengebben van felszerelve, mint az msi wind. Igaz, hogy a kijelzo fuggoleges felbontasa 168 pixellel nagyobb, de a fizikai merete kisebb. A vizszintes felbontas novelese a fuggoleges karara sokat artott a hasznalhatosagnak, mivel a weboldalak altalaban nem oldalra, hanem lefele terjednek. A szoveges dokumentumokrol nem is beszelve.

"a netbookok 80%-án akadozik már a 720p hd videó is!"

Msi wind-en megy, a legelso asus-ok kijelzoje pedig tul kicsi hozza, ott a sima dvd minoseg jelenti a teljes kepernyot. (mas tipust nem probaltam)

"Pont suliba nem jó, mert a csökkent méret miatt lehetetlen vele beadható formában szöveget gépelni, még a karakterkészlete se teljes mindnek, ASCII kódokat meg valahogy nincs ingerenciám megjegyezni a mostaniak mellé"

Ott valami nem stimmel, biztos nem windows xp volt a gepen, hanem valami barkacs linux. Az msi wind pl. normal magyar windows xp-vel es normal magyar office-al jon, tehat minden ugyanolyan mint az osszes tobbi pc-n. Egyebkent a word kepernyofuggetlen dokumentumformatumot hasznal, mindig azt mutatja, hogy milyen lesz papiron, tehat a megjelenites geptol fuggetlen. (ezt hivjak what you see is what you get technologianak) Tapasztalat, hogy netbook-on gepelni nem rosszabb mint egy regi PII-esen, tehat aki mar 10 eve is hasznalt szamitogepet, az ugyanazt fogja kapni mint eddig.

ps: Aki vista-val futtatja azt a gepet, ami alapvetoen egy kisebb es gyorsabb PI-es processzort hasznal, az meg is erdemli, hogy ne tudja rendesen hasznalni. Ezekre a netbook-okra csak windows 2000 vagy xp valo.
  • Inquisitor
    "A vezetéknélküli és egyéb hálózati elérésről 3G, 802.11n WiFi, valamint Bluetooth-támogatás gondoskodik"

Nem mindegy, max. iPhone felhasználóknak, hogy 3G vagy HSDPA. :)
  • hdo
    Arról nem is beszélve hogy - utánajártam - a netbookok 80%-án akadozik már a 720p hd videó is! Csak az MSI meg az ASUS egy része bírja folyamatosan játszani a HD videókat, azok se bírják akksival egy hosszabb film végéig! Ez se lesz kivétel, csakazért mert SONY ... a 4 betűt fizeted, nem a minőséget.
  • hdo
    Filmet nézni nyolc colon? Az már mazochizmus. Egyáltalán nem nyújt semmiféle élményt, max emlékfelidéző szerepben, már látott filmnél!
  • 0Speed0
    Minek a film mellé mondjuk még a sidebar?! Sztem a legtöbben filmnézés közben fullscreenre rakják a képet.

Szóval szerintem még mindig hülyeség ennyire széles kijelzőt belepakolni. Ráadásul ilyen magas felbontást összehozni egy ekkora bolhaf*sznyi kijelzőn.
  • hdo
    Azért nem baj az ha minél szélesebb. Nem mintha elég erős lenne hozzá a konfig, de pölö Vista Sidebar mellett is produkálná még a 16:10-et a maradék képernyő.
  • 0Speed0
    -1600 x 768 pixel-
    Egyre másra jönnek ki az ökör kijelzőfelbontások. Legyen 1440*900 azt jóvan, ha már viszonylag magas értékeket akarnak...
  • hdo
    Pont suliba nem jó, mert a csökkent méret miatt lehetetlen vele beadható formában szöveget gépelni, még a karakterkészlete se teljes mindnek, ASCII kódokat meg valahogy nincs ingerenciám megjegyezni a mostaniak mellé ... tapasztalat, hála az égnek csak kölcsöngéppel!
  • hdo
    Magyarul te örülsz annak hogy bővült a paletta egy újabb funkciókat kínáló, ámbár használhatatlan drága szarral? Ügyes vagy!
  • Gladiator
    En lehet laikus vagyok, de a netbooknak (meg ha ezt nem is akarjak ugy hivni) nem az lenne a lenyege, hogy netezni lehessen vele, meg officeszozni? Nem tom mi a raknak tesznek bele minden szart (mondjuk a sonyba ennyi penzert, meg azt sem mondhatnam, hogy valami komoly hardwer van). Ugyanabba a hibaba esnek, mint a 100 dollaros laptopnal, hogy minden szart belepakolnak, aztan mar 5x annyiba kerul. Itt is az lesz, hogy ok, netbook, de legyen egy picit nagyobb a kijelzoje, meg akkor 2gb ram, meg anyam kinja... azt a vegen lesz belole egy sima notebook 3x annyiert.

Egyebkent en vennek ilyet, mert suliba pont jo lenne, konnyu is, de ennyit biztos nem adok ki erte:)
  • nirriti
    Te GG jobban örülnél ha az eddigi több mint féltucat netbook mellé kihoztak volna még egy tökugyanolyat 2-300 dolcsival drágábban? Úgy se fogunk ilyet venni, mert tuti dög lassú rajta a vista, túl kicsi a kijelző, stb...
    De legalább a választék végre nem egy paramétereit tekintve teljesen azonos géppel bővült.
  • acdc
    sokszor a draga olcsobb hosszu tavon

http://logout.hu/iras/vasarlo_kontra_asus_szerviz.html

"Ott a nyitóüzenet nagyjából hasonló problémát ír le" tehat nem egyedi.

• 5c0rp330n
    lol
  • GG
    Sony csak már ilyen. Kihoz valami egyedit (most ne firtassuk) és mindig drágábban és végül a sok hülye kis pö cs meg is veszi mert SONY. Mindig csak különcködik de remélem egyszer csak ráfázik.
  • passatgt
    na, ez végre olyasmi mint a sony ux50:)
  • smv
    900 $ ?:D lol