Phenom II: az AMD visszavág

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Most akarom lecserélni a procimat(phenom 9550) phenom II-re!
két db ati 4870x2 kell meghajtania(crossfire).
Melyiket ajánjátok?amelyiket jól lehet húzni.
Szeretem az ilyen cikkeket..
Az összes rendszeresen írogató azonnal ráharap!
Nekem mindig AMD volt még akkor is amikor azon lehetett a reggeli sült szalonnát elkészíteni tükörtojással!
Ha lenne ehy Inteles gépen azt sem dobnám ki!
Ettõl függetlenül!
3a
ATI+ADM+ASUS a király!!!!!

Win7 unltimate, M4A89GTD PRO/USB3, AMD X4, ATI Rad HD 5770 CuCore, 4GB DDR3,HDD Samsung 1000 GB :)

cliff
Mekkora visszavágás, tényleg...<#beka3>
Kár, hogy fake a teszt...<#vigyor>

jaspercry
Megnézném hogy core2-öd 4.125-on megy!mert a phanom II is megy ennyin !!de az 4 mag ........szerintem nem tud tobbet ...talán 1 tesztben véletlenul...
verd rá jo sokat ...kolcsél még tobb pénzt 5%-ért

COMMODORE BASIC V3.5 60671 BYTES FREE 3-PLUS-1 ON KEY F1 READY.

Komoly,a nagy 4magos amd még a 2magos intel procim szintjét sem hozza loáááál...😄
Ez a visszavágás....

LiveId: HUNRa1n PsnId: HUNKa1n

cliff
A vérkocka Intel fanok meg menjenek máshova észt osztani...<#mf2><#bdead>

i7 árak ugyanitt:
i7 920 - €282
i7 940 - €499
i7 965 - €999
Lehet már rendelni és jövõ hét közepétõl már szállítják a PhII-t több EUs webshopban, árak:
PhII 920 - €235 - 64,5K
PhII 940 BE - €289 - 79,5K
(275 Ft/€ árfolyamon)
Na, a sok vérkocka ájemdé fan itt rázza a fü*yköst megint ahhhh <#nemtudom><#ticking><#bdead>

FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P

(Szmájlikat kifelejtettem. 😄)

??? Mi van ???
Elég gyenge!???
Szerintem a szemed gyenge, és már az elsõ grafikonnál (PCMark) elfáradt... Kár, hogy azok 1-2 szálas (és amúgy is elavult) tesztek (C2D és C2Q azonos órajelen egymás mellett...), szóval teljesen semmitmondóak. Basszus, törönd ki jól a szemed, és innen nézd.

<#eljen>

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

cliff
Ezzel maximálisan egyetértek!
És nem szükséges rossznak látom õket, ellenkezõleg!<#kacsint>
Különben nem AMD cuccos figyelne a gépemben immár 8 éve.. 2 generáción át.
És most gépvásárlás elõtt állok, szimpatizálok a Phenom II-vel...
Jelenleg is 1 AMD Athlon figyel a masinában.<#vigyor5>

Azt hiszem, hogy az az Elég Gyenge, az még egy kicsit átlagon felüli felhasználónak is több mint elég. Aki meg a teljesítményt nem társítja ár mellé az valószínûleg nem bérbõl és fizetésbõl él. Az Õ problémájára meg elnézést de személy szerint én magasról tojok. Az ilyen emberek elég bõrt húznak le az alkalmazottaikról ahhoz, hogy ne nézzék az árat. Ha meg nem tudja, hogy mit vegyen akkor ne olyan embert kérdezgessen aki bérbõl, fizetésbõl él. Menjen és vegye meg a kereskedõ által búsás hasznon mellett ajánlott legjobbat.

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

Így van, csak ez úgy hangzik, mint egy szükséges rossz, pedig nem az. Az AMD árai inkább járnak a földön, mint az Intel-é.

cliff
Drukkolok az AMD-nek.. szükségük van a vásárlókra.
Nekünk meg az AMD-re.. mert ha az Intel egyedül, versenytárs nélkül marad...<#felkialtas>

formatuq
http://anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=3492

erdemes elolvasni. ar/teljesitmeny-ben jo a proci, de csak teljesitmeny-ben eleg gyenge.

Abit IP35 Pro, QX6700 @ 3500MHz, 4GB OCZ RAM, PNY 280 GTX

Mike
namajd akkor beimportáljuk zsebben USA-ból

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

egy otthoni felhasználó nem ezen a két processzoron fog gondolkodni vásárlás esetén. aki meg igen annak lehet nem a fogyasztás lesz z elsõdleges, de az ár/teljesítmény biztos

Az árakról annyit, hogy ha ugyanolyan, vagy csak 10%-al kevesebb áramfogyasztásnál 30%-al kevesebb teljesítmény jön ki a prociból, akkor hány nap alatt fogyasztja el a Phenom villanyszámlában az árülömbözetet? Ha ugyanarra a feladatra nekem 30%-al kevesebb idõt kell várnom a kompjúterre, a munka/szabadidõm feláldozása megéri-e az árkülömbözetet? Ha irreálisan magas szám jön ki akkor adott feladatra a Phenom éri meg

Ahhoz hogy az AMD elfüstölje áramfogyasztásban azt a lóvét amit megtakaritotál a vásárlásával ahhoz myélen kéne hajtani Hónapokig, és olyan munkát végeztetni vele amit az intel biztos gyorsabban el végez. De Váljuk be egy otthoni alkalmazásban ilyen nincs. Meg nem hiszem hogy olyan alkalmazásokat futat egy otthoni felhasználó amin észre venné a várakozási idõt a két proci között.
Szerintem érdemes AMD PhII-t venni, mert teljesítmény/ár arányban jobbak.

Teljesítmény/fogyasztásban is jobbak, de ott csak idle-ban. Viszont a legtöbb gép szinte mindig idle-ban megy: töltöget, csak úgy megy, dolgoznak rajta, neteznek rajta. Load csak játékok során van v. valami komoly CPU-t igénylõ munka során.

Persze akinek többet megy a gépe teljes loadon, annak megérheti i7-t venni.
6 GB RAM-al számolt Tom bácsi, ez okozza a különbséget, azzal 155K + 30K = 185K, ami majdnem annyi, mint amit becsültem (180K)
Ja, a teszteket elnézve azért több területen nagyon is versenyképesek az i7-tel is, ha nem is mindenhol.

Tegyük még hozzá, ha már volt egy AM2+, vagy akár AM2 lapja valakinek, plusz hozzá a ram, akkor elég csak a procit lecserélni.

i7-hez mindenképp új alaplap kell, és ha a korábbihoz DDR2 ram volt, akkor abból is új kell.

Egy hazai árlista alapján:
Core i7 920 + legolcsóbb alaplap + 3 x 1GB 1600MHz DDR3 RAM: 70+55+30 = 155e
Phenom II 940 + alaplap + 3x 1GB 800MHz DDR2 RAM: itt már több a tipp, és a tévedési lehetõség, de mondjuk a Phenom és Q9x00 árak alapján: 65+25+15 = 105e

Szerintem mindkét ár nagyságrendileg helyes.

Az új Phenomok meg lehet, hogy nem versenyképesek az Intellel (teljesítményben semmiképpen sem), de végre valós alternatívát jelentenek, mert eddig kb. a belépõ szintû 2 ill. 4 magosaik verték az AMD csúcstermékeit. Jó árazással némi hasznuk is lesz az ügyön, ugyanakkor az AMD-hez olcsó a lap, ergó a rendszer (vagy az upgrade) olcsóbb lesz, mégsem az AMD jut kevesebb pénzhez.

Rájön vám + 20%ÁFA + száll. költség. Nagyjából jók a számaim és inkább alsóhangon ennyi.
"A játékok nem csak a proszesszor erejét mutatják be, fõleg nem ha FPS-t nézünk. A szintetikus tesztek itt mérvadóbbak."

Feltéve, ha a szintetikus tesztek futtatásával játszol. 😛
(Egyébként egyforma videokártyákkal tesztelnek természetesen.)

cliff
Köszönöm az elmés hozzászólásod... de majds megfontolom, mikor fogom be.<#mf2>
Ja, és cliff... a gyengébbek kedvéért!<#lama>

Jah csak általában a gyártók megfeledkeznek errõl, és Európában annyi euróért adják a cuccot, mint amennyi dollárért USA-ban.

hdo
A Microsoft nem régiben jelentette be hogy 5%-al növeli Európában a termékei árát. Ennyit az árcsökkentésrõl. Hajrá AMD!

Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?

Bocs, de az USD kb. 206 az Euro meg 277.

Gigabyte MA790XT-UD4P, Phenom X3 720 BE, Corsair 4 GB DDR3 1333 Mhz, MSI 8800GT 512MB OC, Win7 X64, WD 500GB GP

Egyre szimpatikusabb az AMD. Fõleg az chipkészletei, igaz én inkább az olcsóbb kategóriában vagyok érdekelt. 😊

https://twitter.com/foodlfg

Mr Manson
IDEVELENEKEM

the Original .:BfBt:. -tRs- \\\ XBOX360: MrManson HUN \\\PSN: MrManson_HUN

úgy, hogy 700USD=700EURO.jó,a bankoknál/pénzváltóknál/cigányasszonyoknál nem éppen, de hardware ez az árfolyam

A játékok nem csak a proszesszor erejét mutatják be, fõleg nem ha FPS-t nézünk. A szintetikus tesztek itt mérvadóbbak. Én is csak az Anandtech-es hírbõl veszem az infókat, mivel mást nem találtam/keresetem forrásként.

Az árakról annyit, hogy ha ugyanolyan, vagy csak 10%-al kevesebb áramfogyasztásnál 30%-al kevesebb teljesítmény jön ki a prociból, akkor hány nap alatt fogyasztja el a Phenom villanyszámlában az árülömbözetet? Ha ugyanarra a feladatra nekem 30%-al kevesebb idõt kell várnom a kompjúterre, a munka/szabadidõm feláldozása megéri-e az árkülömbözetet? Ha irreálisan magas szám jön ki akkor adott feladatra a Phenom éri meg.

Megvárod míg Amerika bedõl <#vigyor1>

DUGÚJ BE KLIFF

szopjátok ki a cerkám

Mike
hogy lesz a 700 USD-bõl 180k HUF?

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

dual processor socket am2+ os alaplapot tud valaki esetleg?
Lehet megérné a befektetést

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Azt remélem mindenki tudja, hogy NEM az i7-ek ellen szánták õket. nem egy kategória a kettõ! Ergo értelmetlen hasonlítgatni õket. A Quadokat szépen behozta, ez is volt a feladata...kicsit mondjuk többet vártam, de szépen halad! Intelesek is örüljenek, mert csak olcsóbb lesz minden 😊

Most úgy vagyok vele, hogy 35-40 ezernél nem adok többet egy szaros kis szilícium négyzetre...alaplap meg max 20 K.
Amennyiben i7 920-at meg tudom venni ennyiért, és lapot is alá 20 ezerbõl, akkor rohanok is a boltba, bár ezt erõsen kétlem még jóideig. Addig meg ha a Phenom II 940 éri el gyorsabban ezt az árat akkor õ lesz a jelölt 😊 ez pedig reális szerintem.
Az i7 920 átlagosan ~22%-al gyorsabb, mint a Phenom II 940.

Az i7 920 mai ára $300, a Phenom-é $275. De a Phenom alaplapja és memóriája is sokkal olcsóbb, a teljes ár i7 920 - $693 Phenom - $454
Forintban (várható proci + alaplap + mem. árak):
i7 920 - 180K
Phenom II 940 - 118K
Phenom II 920 - 107K

Az árak alapján az i920 nem éri meg a 22%-os teljesítmény többletet. Persze van, aki a leggyorsabbat akarja, az ár nem számít.

A rendszerfogyasztás, tehát alaplap + proci i7 920 és Phenom II 940 között teljesterhelésnél majdnem egyforma (10W különbség a Phenom II javára), alapjáraton már 20W a különbség a Phenom javára, de ott a teljes fogyasztáshoz képest ez már lényeges különbség százalékosan.

Mivel a gépek idejük nagyobb részén idle állapotban vannak, tehát pl. neteznek rajtuk, ezért ez eléggé a Phenom felé billenti a mérleget.
jön még a kutyára dér... azaz az intel nagyon beszopja! ha így folytatódik jövõre megismétlõdik az AMD-Ati vs nVidia párharc, csak processzor vonalon!
A C2D is az volt, de ki emlékszik már a 200.000-es kezdõárára? 😊
Amikor beesett 100K alá, elkezdték venni mint a cukrot ...

arty
az i7 egy vicc (ár/telj.)

hajrá AMD!

Forza.

Az a fura, hogy a tesztben sehol se találtam a hardverkörítések adatait.. más tesztben jóval kisebb fogyasztást kaptak az új amd-k, illetve az Intelnek kicsit magasabb volt a teljes terhelés melletti fogyasztása.

ilyen feltételek mellett nem éri meg... ez az egész nem tetszik.. ..-ohh.. már látom a fényt az alagút végén!.. -te h*lye.. az csak a vonat!...

Ööö, és mennyibe is kerül egy i7-965? Még a i7-940 is a duplája ...
Alaplap szinten meg kb. jó duplája egy új X58 deszka egy új AM3-as deszkának.

Az Anandtech-es cikkben a fogyasztási adatok nem éppen a Te állításodat támasztják alá... Loadban kicsit kisebb a fogyasztása az AMD-nek, de kisebb órajelen is jár, mint a mostani Intel csúcsprocik. A Penryneket sikerült behoznia, de azok nem éppen mai darabok...

AMD Phenom II X4 940 (3.0GHz) Ilde:109.6W Load: 189.7W
Intel Core i7-965 (3.2GHz) Idle: 99W Load: 199W

Szerintetek nállunk majd mennyiért lehet egy 940 agy 920-asat beszerezni?

Gigabyte MA790X-UD4, AMD Phenom x4 9950 BE+refhűtő, Kingston HyperX 2x1GB 1066Mhz Kit, Asus Geforce 8800GTS 320MB, HKC 560W Samsung 160GB Win7 Ultimate 32bit, Apple Iphone 3GS 16GB

Adam II
És szerinted átlag embert érdekli a fogyasztás? Szerinted kiszámolja, hogy a gép alkatrészei mennyit fogyasztanak külön külön? Hát marhára nem mert nem mindenki egy gyík kocka.
Az ár számít meg az, hogy "futassa a legújabb játékokat maxon"

Oldal 1 / 2Következő →