55
  • Ahoy
    Azt remélem mindenki tudja, hogy NEM az i7-ek ellen szánták őket. nem egy kategória a kettő! Ergo értelmetlen hasonlítgatni őket. A Quadokat szépen behozta, ez is volt a feladata...kicsit mondjuk többet vártam, de szépen halad! Intelesek is örüljenek, mert csak olcsóbb lesz minden :)

Most úgy vagyok vele, hogy 35-40 ezernél nem adok többet egy szaros kis szilícium négyzetre...alaplap meg max 20 K.
    Amennyiben i7 920-at meg tudom venni ennyiért, és lapot is alá 20 ezerből, akkor rohanok is a boltba, bár ezt erősen kétlem még jóideig. Addig meg ha a Phenom II 940 éri el gyorsabban ezt az árat akkor ő lesz a jelölt :) ez pedig reális szerintem.
  • JTBM
    Az i7 920 átlagosan ~22%-al gyorsabb, mint a Phenom II 940.

Az i7 920 mai ára $300, a Phenom-é $275. De a Phenom alaplapja és memóriája is sokkal olcsóbb, a teljes ár i7 920 - $693 Phenom - $454
    Forintban (várható proci + alaplap + mem. árak):
    i7 920 - 180K
    Phenom II 940 - 118K
    Phenom II 920 - 107K

Az árak alapján az i920 nem éri meg a 22%-os teljesítmény többletet. Persze van, aki a leggyorsabbat akarja, az ár nem számít.

A rendszerfogyasztás, tehát alaplap + proci i7 920 és Phenom II 940 között teljesterhelésnél majdnem egyforma (10W különbség a Phenom II javára), alapjáraton már 20W a különbség a Phenom javára, de ott a teljes fogyasztáshoz képest ez már lényeges különbség százalékosan.

Mivel a gépek idejük nagyobb részén idle állapotban vannak, tehát pl. neteznek rajtuk, ezért ez eléggé a Phenom felé billenti a mérleget.
  • samuzsolt
    jön még a kutyára dér... azaz az intel nagyon beszopja! ha így folytatódik jövőre megismétlődik az AMD-Ati vs nVidia párharc, csak processzor vonalon!
  • Inquisitor
    A C2D is az volt, de ki emlékszik már a 200.000-es kezdőárára? :)
    Amikor beesett 100K alá, elkezdték venni mint a cukrot ...
  • arty
    az i7 egy vicc (ár/telj.)

hajrá AMD!
  • GABOR16
    Az a fura, hogy a tesztben sehol se találtam a hardverkörítések adatait.. más tesztben jóval kisebb fogyasztást kaptak az új amd-k, illetve az Intelnek kicsit magasabb volt a teljes terhelés melletti fogyasztása.
  • Inquisitor
    Ööö, és mennyibe is kerül egy i7-965? Még a i7-940 is a duplája ...
    Alaplap szinten meg kb. jó duplája egy új X58 deszka egy új AM3-as deszkának.
  • KTTech
    Az Anandtech-es cikkben a fogyasztási adatok nem éppen a Te állításodat támasztják alá... Loadban kicsit kisebb a fogyasztása az AMD-nek, de kisebb órajelen is jár, mint a mostani Intel csúcsprocik. A Penryneket sikerült behoznia, de azok nem éppen mai darabok...

AMD Phenom II X4 940 (3.0GHz) Ilde:109.6W Load: 189.7W
    Intel Core i7-965 (3.2GHz) Idle: 99W Load: 199W
  • rigaman
    Szerintetek nállunk majd mennyiért lehet egy 940 agy 920-asat beszerezni?
  • Adam II
    És szerinted átlag embert érdekli a fogyasztás? Szerinted kiszámolja, hogy a gép alkatrészei mennyit fogyasztanak külön külön? Hát marhára nem mert nem mindenki egy gyík kocka.
    Az ár számít meg az, hogy "futassa a legújabb játékokat maxon"
  • ziipp
    Az AnandTeches oldalon nem ezt az eredményt kapták.

Jelenleg az egyik legjobban skálázódó játék a Crysis: Warhead. A különbségek nem nagyok.. A Fallout 3-ban pedig fej-fej mellett végeztek. Left 4 Deadben is közel voltak egymáshoz, egyedül a Far Cry 2 hozott érdekes dolgokat, de az régi motorra írt játék - ha jól tudom -, meg egyébként is szar.

Az árakat nézve pedig totális győzelem, egészen addig, amíg az Intel olcsóbban nem adja a processzorait.

Ezzel röviden össze is foglaltam az AnandTeches írást, megéri elolvasnotok, mert minőségi munka.
  • GABOR16
    és a core7 azonos órajelen kb. 80%-al nagyobb fogyasztással rendelkezik teljes terheléskör... alapjáraton 50%-al nagyobb a fogyasztás
  • T0nk
    Hátőőő... Legfeljebb visszavagdalkozás. Mondjuk úgy: akárhogy is szépítjük a core 7 azonos órajelen 30-40-50-60 százalékokat ver rá.
  • Gerygrey
    Nekem mindegy hány nanométer, csak legyen gyors és olcsó, más nem számít :)
  • cliff
    Végre!! Megérkeznek a 45 nm-es procik!! Hajrá AMD!!