67
  • kjasfhasdfasd
    Én nem hoiszem, hogy olyan régi hardver van egy ilyen hajón...
  • Amcir
    Javítás: ha win, ha linux
  • Amcir
    Jaj nem kell túlozni van itt szerintem jó néhány Linux Vista s tán még 2000 is.
    ÉS valahogy akkor én nem szállnék amúgy se tengeralattjáróra ha win a linux
  • LouisWu
    "Számomra egy kicsit furcsa a dolog. Szerintem jóval kisebb lenne a teljesítmény igénye egy direkt ilyen célra feljesztett rendszernek. És, hogy egy rendszer egyéni még némi biztonságot is jelentene."

Ez tény, de egy ilyen OS fejlesztése és tesztelése hatalmas költségekkel járna (a hardware értékével szerintem simán összemérhető).
  • Kheller
    "Az is érdekes, hogy egyáltalán kompatibilis egy haditengerészeti halyó hardvere az windows 2000-el"

te tényleg azt hiszed, hogy egy hadihajón asus alaplapos pc fut, amihez nem lesz hangkártyadriver? Ezek célrendszerek, könyörgöm. Aki a hardvrt adja (nem a sarki boltból) az irja a drivert is és biztos lehetsz benne, hogy nem hülyegyerekek irják ezeket. Ha valami elhasal, annak ott következménye is van, de mivel sokéve használják valószinűleg kitapasztalták már.
  • Amcir
    Jaj nem kell túlozni van itt sztem jónéhány Linux Vista s tán még 2000 is.
  • Kheller
    az hagyján, hogy a sok fröcsögő pistikének xp van a gépén, de mint már kiemeltem 4 éve winen fut a brit haditengerészet és az ott szerzett TAPASZTALATOK alapján döntöttek a további bevezetés mellett és nem holmi általános iskolás hülyegyerekek elképzelései alapján, akiknek egy win install is meghaladja a képességeit.

A support meg nem probléma, katonai alkalmazásoknál (amiből van pár ezer a világon) nem épp az MSSUGO-t hivogatják...
  • kjasfhasdfasd
    Számomra egy kicsit furcsa a dolog. Szerintem jóval kisebb lenne a teljesítmény igénye egy direkt ilyen célra feljesztett rendszernek. És, hogy egy rendszer egyéni még némi biztonságot is jelentene.
    A windows 2000-rel nekem jó tapasztalataim vannak, xp-vel sem vagyok hadilábon, de sosem bíznám rájuk a biztonságom!
    Az is érdekes, hogy egyáltalán kompatibilis egy haditengerészeti halyó hardvere az windows 2000-el. Ma már szinte nem lehet olyan gépet kapni amihez minden drájver megvan.
    Mondjuk a windows 2000 elmegy elég szerény gépeken is...
  • Vardar
    Istenem. mintha nem Windows XP lenne itt mindenkinek a gépén... Ha képes vagy használni akkor tökéletesen megfelel minden feladatra.
    Az már más kérdés, hogy én valami QNX-re vagy valami hárdkór Linuxra bíznám csak az életemet.
  • Tsol
    a britek mostantól üthető célpontok lesznek:D
  • szily3
    Elég szomorú, hogy pont itt spórolnak
    Amúgy meg nem hiszem, hogy a Microsoft ne támogatná külön az angol hadügyet. Azon se lepődnék meg, ha a nagy beruházás miatt még ajándék karbantartócsapatot is adnának. Ja és valószínű előzőleg tárgyaltak a nagy M-mel, nem csak úgy megyek London első PCbolt, felvásárol 3000 OS, azt megyek vissza főnökhöz
  • qwas
    Te joszagu ur isten. Remelem ez csak vicc. Nem is a fagyasok miatt aggodok hanem a mar lentebb emlitett betoresek ellen. Nem poen ha egy ilyen hajot vagy tengeralattjarot illetektelen iranyit.
  • Sanyix
    Szerintem aki ismeri a wint, még űrsiklóra is szívesebben ülne, mint wines tengeralattjáróra. Leszámítva az elmebetegeket.
  • Sanyix
    "érdekes választás. bár biztosan tudják, hogy mit miért csinálnak."

Hát persze. A kenőpénzért :) pont mint itthon.
  • NEXUS6
    Itt valószínűleg költséghatékonyan akarnak dógozni, csakhogy ezeknek az OS-eknek meddig lesz hivatalosan támogatása, még fél évig, aztán? Frissítés, ügyfélszolgálat akármi?
    Bölcs előrelátás!

Bár emléxem amikor Win2000 alatt nem tudtunk hálózati nyomtatókat telepíteni, akkor a hivatalos támogatás kimerült egy meleg jókívánságban, meg hogy vedd meg a legújabb OS-üket. Amúgy meg érdekes módon egy másik cégnél a rencergizda kiizzadta, amíg össze nem jött a hálózati nyomtató.
  • Axon
    Nem tudom ki mennyire szívesen szállna be egy olyan tengeralattjáróba, amin windows operációs rendszerek üzemelnek.
    Ez amolyan igazi kamikaze küldetés lenne.
  • bertino
    tanulgasd még szerintem a makrók használatát.
  • Kheller
    "A Windows 2000 immár négy éve teljesít szolgálatot a felszíni flottában"

itt van a lényeg...

vajon kiki: "a globális cionista diktatúra tud bárkit bármikor megfigyelni"

világ barmai, egyesüljetek
  • Molnibalage
    Aha. Azt mégis hogyan, ha a gép nincs hálózatba kötve?

A kéhalál = win hülyeséget meg el kéne felejteni. Eddig minden kéhalálom abból származott, hogy vagy a hardver volt szar vagy a dirver nem volt megfelelő. Én 2,5 láttam utoljár ilyet, mert akkor ment töntre a gépem. Pedig jó sokat megy az otthoni gép.
  • Magnificat
    ez csak nekem hangzik szarul? :P
  • Lame
    Erdekes valasztas kirtikus helyen ilye rendszert hasznalni. Foleg, hogy az MS sem ajalnja oket ilyen helyre es felelosseget sem vallal.
  • Dodo55
    Hát nekem még nem sikerült csak úgy(hibátlan hardware-el, megfelelő driverekkel, és rendesen megírt programok használatával) kékhalált összehoznom Windows XP-n úgy 5 év alatt.

Persze szarbugosocsmánymódmegírt driverek, szegmenshibás ram, meg érthetelen okokból Ring 0-ba turkáló pármegás freeware játékok vagy programok miatt már volt természetesen. De ez csak annyit jelent, hogy a Windows sem áll ellen annak, ha szar a géped fizikailag, vagy beleköpköd valami program a kernelbe.

De pl amikor próbálkozgattam linux-al, akkor az átlagos uptime úgy 10 perc volt, mert minden második program elindításával sikerült 100%-os CPU használatot, majd teljes fagyást előidéznem. Pedig ezek mind híresebb programok voltak, precompiled az adott disztribre, vagy source, amit szabályosan compile-oltam, de mégis feleslegessé tették a hűtését a gépemnek :)

Egyedül a Firefox volt, amit eddig mindig gond nélkül tudtam linuxra tenni, már ha nem volt rajta alapból.
  • vajon kiki
    [b][nagy] Óh és vajh' miért nem a szuperjó, szupergyors és szuperbiztonságos Windows Vistát választja a US Navy Forces ?? pedig megtehetnék elvégre elég pénzük van rá és a gépeik sem hinném hogy amolyan enyémtípusuak lennének...

szabad a gazda?

azért mert jól tudják, hogy ruszki hekkerek előbb-utóbb megtörik a Vista beépített trójai megfigyelő-rendszerét és onnantól nemcsak a Microsoft és a globális cionista diktatúra tud bárkit bármikor megfigyelni (Vistát használót) , hanem a ruszkik is.

• roliika
    Szia! Ahol melóztam, Ubuntu desktopot használtunk nagyobb szerverek konfigolására..ezek az ubuntus gépeben 512 mega ram és 1 GHz-es proci volt..sosem voltak kikapcsolva...de annyira, hogy volt amelyik 1 éve ment kikapcsolás és lassulás..minden probléma nélkül, minden nap voltak használva...sőt net is volt rajtuk.

Egyébként tesztelem a windows 7 pre bétát...és meg kell mondjam kellemes csalódás! Virtuális gépen (Sun virtualbox 512 mega ram 64mega videó 20GB HDD valamilyen emulált proci) szóval ezen a nem túl izmos konfigon megközelíti az XP sebességét...sőt ha xp-t futtatnék ezen a virtuál konfigon, gyanítom, hogy a Win7 gyorsabb lenne.

igazán jó oprendszer lesz még ebből! Olyan tényleg mintha a Vista a Win7 bétája lenne. Vistánál sokkal sokkal gyorsabb! Telepítés virtuális gépen volt 19 perc. Net is van alatta...teljesen jó! :)
  • waterman
    érdekes választás. bár biztosan tudják, hogy mit miért csinálnak.
    én ha reggel bekapcsolom a gépet, aztán este simán hagyom had tegye a dolgát, számoljon boincet meg amit talál, akkor reggel amikor megmozdítom az egeret, elindítom a böngészőt, és még pár klikk, majd az egész rendszer megdermed és csak hardresettel indul megint. ilyesmiket szerintem nem lenne jó a fedélzetre vinni. ellenben volt egy uhu linux 1.2es szerverünk, egy 400mhz-es, fiók aljából összekapart gépre raktuk rá és csak azt tudtuk róla, hogy kissé hangos a táp ventije. sosem fagyott, néha ment 2 hétig..
  • Rage47
    hahha, utolsó mondaton a lényeg :D
  • CybeRick
    "operációs rendszerként pedig a Windows 2000, illetve a Windows XP teljesít majd szolgálatot, meglehetősen mindennaposnak számító hardveren."

Talán, a nem átlagosnak, vagy nem mindennapinak számító hardveren...

Amúgy Isten óvja a királynő flottáját, ha beüt a kékhalál. xD