Brit hadihajókon szolgál tovább a Windows 2000 és XP
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Igen, 10-20 évente, lehet, hogy alakitanak rajta. És?"<#hehe>#hehe> ez jó volt!
És mint írta már Kheller pár 100x 4 éve üzemel a win, és mindig vannak gyakorlatok is, nem 1 helyben állnak a hajók. Ezért nem tudom miért is lenne igazuk az itteni embereknek. 😄
nem biztos hogy pont így ilyen gombos probléma lesz, de valami hasonló. Jól hiszik.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
és hogy mennyire megbízható a win célfeladat ellátására?? anyám munkahelyén egy taxiközpontban fut egy regisztráló rendszer, ahová be lehet írni az utas adatait. szerintem az a gép még életében nem volt újraindítva vagy ha újra is volt, tuti nem a legnagyobb forgalom közepén. és milyen gép?? egy HP Vectra, olyan amit szarér-húgyér árulnak + egy CD-író, hogy ki lehessen menteni az adatokat. nincs rajta internet vagy játék, fut a program és kész.
a haditengerészeti gépek is ugyan ilyen módon üzemelnek majd, csak egy helyi hálózat kapcsolja õket össze. ha a tengerészek netezni akarnak, akkor elsétálnak szabadidejükben egy olyan terminálhoz, amin van net, ami csak azért van ott, hogy netezni lehessen rajta.
igen, x86 vagy x64. Mi a probléma vele? Mit használjanak helyette? A "más" platformon elérhetõek a szükséges alkalmazások, fejlesztõ, tesztelõ rendszerek?
"Az xp meg arra utal, hogy nem lehet olyan hû de nagyon régi."
8-10 év azért elég réginek tûnik.
"Azonkívül biztos felújítják azokat a hajókat néha és akkor logikusnak tûnik a hardver cseréje is, bármilyen tuti is az."
Igen, 10-20 évente, lehet, hogy alakitanak rajta. És?
Az meg, hogy neked "logikus" hardver cseréje az nem sokat jelent. Magyarázd meg, egy ilyen speciális környezetben minek kéne egy jól mûködõ hardvert cserélgetni, ha teljesitménye többszörösen is elegendõ a használt feladatra.
"A linux nem határolja be annyira a hardvert, pl többféle processzoron futtatható. "
mint a gyakorlat is mutatja, a kutyát nem érdekelte, hogy a linux hány féle processzoron tud futni, nem ez volt a fontos, hanem hogy fél évtizede a haditechnikában bevált, stabil programokat tudjanak használni, fejleszteni, tesztelni, üzemeltetni. Erre nekik a win volt megfelelõbb, nem a linux. Felesleges ezen pörögni, sajnos cáfolja a "win megbizhatatlan" FUD-ot, de ez van, el kell fogadni.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
És irakot is az ott gyártott vegyi fegyverek miatt támadták meg, meg a télapó is létezik, és a gólya hozza a gyereket 😄
Elõbb-utóbb biztosan megjelennek majd valami akcióparódiában ezek a hibaüzik.
De az életben....
Win7 unltimate, M4A89GTD PRO/USB3, AMD X4, ATI Rad HD 5770 CuCore, 4GB DDR3,HDD Samsung 1000 GB :)
több:
Mi az a kékhalál?
Mi az a fagyás?
Miért lehetne feltörni ha nincs rajta net?
Utoljára a milleniummal volt fagyásom és kékhalálom, de azzal rendesen!
Már az elején megjegyeztem a Vistával kapcsolatban, hogy elõbb-utóbb a millenius sorsára jut....csak az eszetlen fogja használni...
Hát azért kezd bejönni még ha nem is tetszik egyeseknek.
Mindig óvakodunk az ujdonságtól...nem!
Az xp igenis király! No és azt hallom, hogy a Win7 is király lessz!
Hát várom szeretettel a Win7 EE simplicity-t 😄
Win7 unltimate, M4A89GTD PRO/USB3, AMD X4, ATI Rad HD 5770 CuCore, 4GB DDR3,HDD Samsung 1000 GB :)
"Hiba történt a B34-FRt1112165 Légelhárító Löveg telepítése közben. Próbálja meg a telepítést újra, vagy lépjen kapcsolatba a rendszergazdával"
"Ön biztosan azt szeretné, hogy a B34-FRt1112165 Légelhárító Löveg mûködésbe lépjen, és becélozza a közeledõ rakétákat? Ha igen kérem üsse be a 16 jegyû aktivációs kódot, és a megerõsítõ e-mailben található linkre kattintva elindíthatja a kilövést. Ha nem sikerülne idõben megtennie ezeket a lépéseket, kérem nyugodjon békében!"
"Az érzékelõ rendszer nem talál ellenséges objektumokat, kérem szûkítse a keresést további kulcsszavak megadásával, vagy vegye igénybe Live Search szolgáltatásunkat!"
hihihi 😄
"I am a leaf in the wind! Watch how i soar..." Wash from Serenity
#45 Nem kötekedésnek írtam, hanem példaként...
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
Pont azért nem értem, hogy egy célrendszert miért kell általánosra cserélni. Habár ma már a bkv-s jegyautomatákon is xp fut.
A linux nem határolja be annyira a hardvert, pl többféle processzoron futtatható.
ez valamilyen betegség lehet.
Annyi itt a hozzáértõ ember, nem értem miért nem titeket kérdeznek meg, hogyan is kell ilyen rendszereket üzemeltetni, elvégre mindenhol tökkelütött idióták dolgoznak, bezzeg itt összegyûlt a haditechnika és hadiinformatika krémje <#vigyor2>#vigyor2>
ahogy a linuxot sem, és még egy csomó más rendszert sem. A lényeg nem ebben van, hanem pl a fejlesztõ eszközökrõl, tesztelhetõségrõl stb. Nekik erre feladatra a GYAKORLATBAN a win évek óta bevált. Most bevezeték mégtöbb hadieszközön, ennyi az egész.
Amúgy meg kikérem magamnak, a gépemen 2008. március közepe óta nincs windóz 😊
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
MS szoftver futott azon a hajón is. :-)
Munkaállomás: C64 64K RAM 5,25\" floppy & Dataset Szerver: XT8086 640K RAM 10 MB MFM HDD 12\" Hercules Monitor DOS 1.0 Megy rajta a Crisys, mint az állat!
Akkor tizedszer is idézném: "A Windows 2000 immár négy éve teljesít szolgálatot a felszíni flottában"
A win már BIZONYITOTT ilyen környezetben. A linux még nem... Valószinûleg ezért választották azt és nem freedos-t. Másrészt nyilván elég sok vezérlõszoftverük készült el a korábbi években winre, amik szintén nem pistike szintû termékek.
Én igen is rászállnék egy Linuxos tengeralattjáróra. Mivel a Linux eléggé testreszabható képesek lehetnek az angol flottánál létrehozni egy a követelményeknek tökéletesen megfelelõ rendszert. Bár itt a kész vs. fejlesztett termék a fõ kérdés. A lényeg az, hogy az XP-nél van JOBB IS, ROSSZABB IS.
botforum.co.cc :p
De most komolyan...<#szomoru1>#szomoru1>
\"Az internet tiszta gáz lett, amióta felfedezte magának a média, a pénzvilág, meg a sok idióta user. Ameddig a kockák voltak többségben nem volt semmi gond.\" - shenmuedc
Ahhaa!!
Mostmár értem miért veszi át olyan hamar a világ felett a hatalmat a SKYNET !!!
:-)
Egyébként egyáltalán nem ritka, hogy sokéves vagy évtizedes hardvereket használnak ilyen helyeken, mivel azokat bitszintig teszteltek már, vagy akár olyan szinten tesztelték, hogy az összes elágazás összes lehetséges értékét kipróbálták már. A teljesitménye meg bõven elegendõ a célprogramok futtatására, igy értelme sincsen a legújabb (katonai szempontból teszteletlen) hardvereket belerakni.
Mondom, nagyon el kéne vonatkoztatni, az otthoni kis homokozókból, ez egy más világ.
ÉS valahogy akkor én nem szállnék amúgy se tengeralattjáróra ha win a linux
Ez tény, de egy ilyen OS fejlesztése és tesztelése hatalmas költségekkel járna (a hardware értékével szerintem simán összemérhetõ).
te tényleg azt hiszed, hogy egy hadihajón asus alaplapos pc fut, amihez nem lesz hangkártyadriver? Ezek célrendszerek, könyörgöm. Aki a hardvrt adja (nem a sarki boltból) az irja a drivert is és biztos lehetsz benne, hogy nem hülyegyerekek irják ezeket. Ha valami elhasal, annak ott következménye is van, de mivel sokéve használják valószinûleg kitapasztalták már.
A support meg nem probléma, katonai alkalmazásoknál (amibõl van pár ezer a világon) nem épp az MSSUGO-t hivogatják...
A windows 2000-rel nekem jó tapasztalataim vannak, xp-vel sem vagyok hadilábon, de sosem bíznám rájuk a biztonságom!
Az is érdekes, hogy egyáltalán kompatibilis egy haditengerészeti halyó hardvere az windows 2000-el. Ma már szinte nem lehet olyan gépet kapni amihez minden drájver megvan.
Mondjuk a windows 2000 elmegy elég szerény gépeken is...
Az már más kérdés, hogy én valami QNX-re vagy valami hárdkór Linuxra bíznám csak az életemet.