29
-
Athor #29 :-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-) -
#28 Zseniális játék, minden tiszteletem a készítőké;
de ettől a mondattól: "inkább a három DLC után visszatér Oblivion világába." dührohamot kapok!! -
tntmax #27 Mi az a DLC?
Oblivion tetszett, grafikailag csúcsszupercsodaország, tartalmasabb történetet azért elbírt volna. -
lammaer #26 Hat ja, egy Toyotat vagy egy rud szalamit eleg nehez letolteni :) -
qwas #25 A szellemi termékek területén azért magas a warez mert az elérhető ily modon és szerintem ennek aránytalanul magas az ára. -
lammaer #24 "Amúgy csupán arra utaltam, hogy ugyannyira elvárhatom, hogy egy ilyen epikus játék hozzá, az általam elképzelt formáját, ahogyan te"
Ha a kettőnk elképzelése nem egyezik, akkor kinek az elvárása az erősebb? :)
Egyáltalán, mi alapján építed ki az elvárásaidat, mib[l gondolod hogy az záros határidőn és limtált erőforrásokkal megvalósítható, és mégis, hogy a manóba kéne egy fejlesztőnek tudnia azt, hogy Kovács Gusztika Dabason mégis hogyan képzelte el a Fallout 3-at? :) És hogy vajon ha abba az irányba mennek, akkor az most növeli a bevételeket vagy sem? -
lammaer #23 "Ne haragudj, de annyira primitív ez a nem tetszett, a te bajod gondolkodás. Ha nekem nem tetszik, az bizony a te bajod lehet."
Amig viszonylag kulturaltan ki tudod fejezni a velemenyed, nem haragszom :)
Narumon sztem elkapta mit is próbáltam kifejteni :)
Túlságosan hosszú távra utalsz azzal, hogy ha neked nemtetszik az az en bajom lehet. Kimondottan például amikor a Fallout 3-ról beszélünk: neked nem tetszett, nekem igen.
Tehát semmi bajom nem származott belőle hogy neked nem jött be, másrészt bár neked nemtetszett, sok embernek igen (pl az Amazon eladási listája).
A gondolatmenetedben sztem ott a bökkenő, abból indulsz ki, hogy a te véleményed egyezik a többségével - nem biztos hogy ez igy van :)
A te bajodat ne vedd nagyon durvára: értsd úgy, neked nem tetszett, ez van, másoknak meg tetszik, elég sokaknak, veszik is, tehát sem a bethesda nem dől össze, sem másoknak nem lesz ettől rosszabb. -
#22 Hát hogy őszinte legyek én sem értem ezt az eszmefuttatást. Ha egy verekedős játékot meg akarnának úgy csinálni, hogy nekem tetszen annak az lenne a vége, hogy egyetlen olyan embernek sem tetszene aki a verekedős játékokat szereti. Nem lehet mindenkit elérni egy játékkal (még a Fable-el sem de tény, hogy az egy nagyon jó arany középút, viszont az is tény, hogy sokkal kevesebb fogyott belőle mint a legtöbb "egyirányú" játékból). Mindig lesz olyan ember akinek valami nem tetszik egy játékba, hiszen annyira különbözőek vagyunk.
Lehet azt mondani hogy a Little Big Planet egy nagy ötlet pl, meg hogy 9-99 éves korig jó szórakozás, én meg azt mondom, hogy szerintem egy hótgyenge baromság, de ettől még a készitője nem dobja hanyatt magát, hiszen megintcsak; ha olyat akarna csinálni ebből ami nekem tetszik akkor pont azokat veszitené el ami miatt most szeretik. -
opeca #21 "Na, ilyenkor lesznek az igazan gyenge jatekok"
A fenéket, ott a Fable, 9-99 éves korig, és mégis jó. A játékötleten és a koncepción múlik a siker, nem azon, hogy csak egy szűk hardcore-rétegnek kedveznek.
"Mi az hogy jogod van ahhoz hogy a te elvarasaid kielegitse egy jatek?"
Nem ezt írtam, azt írtam, hogy ugyanannyi jogom van, mint neked. Magyarán, ezek szerint te gondolod úgy, hogy jogod van.
Amúgy csupán arra utaltam, hogy ugyannyira elvárhatom, hogy egy ilyen epikus játék hozzá, az általam elképzelt formáját, ahogyan te. Te elképzelted, a végeredmény, amit kaptál hasonlított, vagy nem, de akkor is bejött. Az elvárásaidnak megfelelt.
De te mennyivel fizettél többet érte?
Semennyivel.
"Ha nem tetszett, a te bajod"
Nemcsak az enyém, mert én véleményt is alkotok a nemtetszésemről, így esetleg eltántorítok embereket a játék megvételétől. Ha van 100.000 hozzám hasonló emberke, és etántorít még 200.000 embert, akkor bizony azt megérzi a kiadó, és talán nem ugrik neki egy komoly költségvetéssel a legközelebbi résznek, amit már te is meg fogsz érezni.
Ne haragudj, de annyira primitív ez a nem tetszett, a te bajod gondolkodás. Ha nekem nem tetszik, az bizony a te bajod lehet.
Amúgy jó, hogy szóba hoztad a szellemi termékeket, lásd, érdekes módon mindig a szellemi termékeken van a legnagyobb warez, mert egy lutri az egész. -
lammaer #20 "No azért ez nem így van. Egy ilyen epikus játék folytatásánál igenis figyelmbe kell venni, hogy a lehető legszélesebb közönséget lefedjék a feature-ok."
Na, ilyenkor lesznek az igazan gyenge jatekok, amikor megprobalnak mindenkit elerni, 6 es 99 eves kor kozott. Lesz belole egy olyan jatek, amit mindenkinek akartak csinalni es senkinek nem lett jo.
Jatekosok szempontjabol a reteg jatekok a legjobbak, penzugyi szempontbol meg a legaltalanosabb mindenkit elero jatekok.
" Én ugyanannyit fizetek a játékért mint te, tehát nekem ugyanolyan jogom van arra, hogy az én elvárásaimat a lehető legnagyobb mértékben megközelítse a játék."
Furcsa egy hozzaallas ez. Mi az hogy jogod van ahhoz hogy a te elvarasaid kielegitse egy jatek? Fizetsz erte, aztan vagy tetszik vagy nem.
Ha nem tetszett, a te bajod, de kotve hiszem hogy emiatt perre mehetsz es meg nyernel is :)
Olyan ez mint barmilyen mas szellemi termek (film, zene, konyv) - nem csak a
keszitojen mulik hogy a vegen a vevonek fog e tetszeni vagy nem. Erre nincsen meroszam, mint mondjuk egy villanykorte eseten hogy ennek ekkora fenyereje kell legyen es ennyi ideig kell mukodjon.
-
#19 voltam, nem volt csokizós. Pont olyan volt mint az alapja, az oblivion. van 3 féle dungeon, max kis eltérésekkel benne az a 3 féle szörny. Fortressek helyett meg metróállomás van, ott is 3 féle szörny esetleg banditák. Ha egyet megismersz, ismered az összeset.
Ja viszont a szétlőhető testrészek is igen jók voltak :D -
Sance231 #18 "semmi félelmetes nem volt"
Ajánlom meglátogatásra a játékban akkor a Dunwich Building-et, garantáltan összecsokizod megadat :D. Mellesleg sztem elég félelmetes élményt nyújt mondjuk éjszaka bóklászni a sivatagban is bizonyos helyszíneken.
Amúgy jómagam ős Fallout-fan vagyok, mindegyik részt jópárszor végigjátszottam már (kivéve a Tactics-et, amit csak 1x volt erőm végigvinni). Az F3 sztem Fallout szempontból is jól sikerült, bár vannak hiányosságok. Ha csak a főküldetésre koncentrálsz, bizony pár óra alatt vége lesz a mókának, és rengeteg terület marad feltérképezetlenül, tehát érdemes elkalandozgatni is, hanyagolni a főszálat, mert olyan szinten telepakolták tartalommal az egész világot, hogy az már szinte hihetetlen. Ennek megfelelően rengeteg féle módon végig lehet játszani, más-más játékélményt keresve. Azért annyira nem változatos, mint a Fallout 2, de mivel az 10 éves, izometrikus nézetű játék és a hihetetlen tehetséggel megáldott Black Isle (Fallout sorozat, Planescape Torment etc.) fejlesztette, ezért ezt a tényt bőven lenyelem.
Hangulatban is nagyon ott van, kicsit tovább mentek a korábbi részek design-jánál, és az egész mókát sokkal jobban alárendelték az 50-es évek hangulatának. Ettől jóval kevésbé reálisabb a játék, mint korábban, viszont ugyanolyan morbid és őrült. Felsorolni is nehéz lenne azt a sok, beteg helyzetet, amiben a játék során kerülni lehet. Egy idő után már meg lepődtem azon, hogy egy óvóhelyre gyanútlanul belépve csak egy csávó fogadott rengeteg klónja társaságában, és mindegyik csak a nevét tudta ismételgetni. Elég furcsa érzés kinyírni ugyanazt a személyt vagy 50x :D. -
xizor #17 Szerintem azóta nem tudnak isteni rpg-t csinálni, mióta van csilivili grafika.Én végigtoltam, tetszett de közelében nemvolt a fallout legendához.
Kóboroltam a pusztákban, de valahol a 4. Raider búvóhelyre nem akartam bemenni mészárolni egyet, valahogy nemvolt kedvem kitakarítani még egy lyukat tele zombival mivel 0 motiváció volt.
Volt 1-2 izgalmas küldtetés, pl a robotos nyomozós az nagyon jó volt, de a játék vége mi volt?Jön a nagy robot és kullogsz mögötte.Nekem a karma rendszer se jött be nagyon, akárhogy csináltam kis angyal voltam ha nem lövöldöztem értelem nélkül minden városban és mészároltam le 50 embert.Társaim se szegődtek mellé, robotom se volt pedig vadásztam ezekre a lehetőségekre.
Szerintem jó volt, szép volt egyszer, de soha nem fogja ezt az ember 30x végigjátszani, és újabb titkokat találni New Reno-ban.
Hátha az igazi fanok kihoznak majd kamukiegészítőket :( -
Kingfisher #16 A Fallout 3-ban azért nem volt semmi félelmetes (azért parás dolog éjszaka mászkálni a leatomozott vidéken), mert nem egy horror játék, és azért volt post nuclear rpg feelingje, mert a Fallout a nagybetűs Post Nuclear Role Playing Game :) -
#15 én végigjátszottam, nem ilyen gyorsanvigyükvégig módra de nem keresem kifejezetten questet, csak azt csináltam amibe belebotlottam. Hangulatos volt jó volt, de a maradék már nem izgat (pont olyan érzés mint az oblivion, hogy még van sokminden, de nem annyira érdekes már.
Egyébként nekem hangulatban, és játékmenetben, és történetben is jobban tetszett így atomháborús témában a stalker sorozat, mivel az valahogy közelibb, félelmetesebb misztikusabb (igazából a fallout 3-ban semmi félelmetes nem volt, olyan post nuclear war rpg-fps), ötősebb sztori ami egy ideig tök összefüggéstelennek tűnik, majd a true endingnél összeáll a kép, de persze már előtte is van omgwtf-es csattanó. -
#14 +1
És nagyon sajnálom hogy nem jön hozzá hivatalosan (mert ugye lelkes modderek csak csinálnak valami jóságot) olyan kaliberű kiegészítő mint az Oblivionhoz a ShiveringIsles :(
Nekem nagyon bejött, idáig 50+ játék órám van benne, sajnos erősen fogynak a questek :(
Szóval, hogy a Repiblikot idézzem: Még még még még még, ennyi nem elééég -
opeca #13 No azért ez nem így van. Egy ilyen epikus játék folytatásánál igenis figyelmbe kell venni, hogy a lehető legszélesebb közönséget lefedjék a feature-ok. Én ugyanannyit fizetek a játékért mint te, tehát nekem ugyanolyan jogom van arra, hogy az én elvárásaimat a lehető legnagyobb mértékben megközelítse a játék.
És az okos fejlesztők, kiadók nem azt mondják, hogy akkor játszál mással, hanem tanulnak a hibákból és megpróbálnak rajta talán egy következő részben javítani.
-
opeca #12 Hát nem tudom, én az FT-t is ide sorolnám, de ha nem akarod, akkor meg 11 éve volt utoljára Fallout:) -
lammaer #11 Gyerekek, izlesek es pofonok. Akinek nem jott be, nem kell gyozkodnie azokat, akiknek nagyon bejott (ezek koze tartozom en is) es viszont.
Utos game, profi talalasban (zene, hang, graf), abszolut nem linearis jatekmenet, sokfele lehetoseg (van vagy 600 oldalas a prima guide vegigjatszas), apokaliptikus game.
Ritkasag es meg kell becsulni. :)
Ha nem tetszett, ez van, tolj mast :) -
#10 a fallout tactics-ot nem venném ide. annak csak a címe volt fallout. interakciók sivárak? hát ez lehet hogy csak ízlés kérdése, szerintem nincs ezzel baj. (igaz alig pár napja kezdtem). -
opeca #9 Na jó, azért az utolsó Fallout rész tudomásom szerint éppen 8 éve jelent meg. Majdnem egy évtizede, úgyhogy szerintem nem volt nagy kihívás a Fallout világból a jelenlegi technológiával egy élménygazdag 3D-s látványvilágot létrehozni.
Az a grafikai szint, ami t a Fallout megütött, ma elvárható egy A kategóriás játékban.
Viszont az interakciók kegyetlenül sivárak. Alig van NPC (hol vannak a nyomortanyák, a BOS bázisok, stb. stb.)
Hol vannak a járművek? Én a Fallout Tactics-ba akkor szerettem igazán, amikor az első összetákolt Hummer-el tudtam közlekedni.
Szóval 8 évvel az utolsó Fallout rész megjelenése után én azért óvatos lennék azzal az epic szóval.
Rengeteg hiányossága volt a játéknak, de bízom benne, hogy a sikertől felbuzdulva, a hiányosságok nagy részét a következő részben javítják. -
#8 gondolom ez azt is jelenti, hogy nem lesz külön lemezen kiadva ez a 3 küldetés sem. -
#7 izlések és pofonok az eternal sonatanál és a lost odysseynél is minimum egy nagyságrenddel jobb játék. Mind hangulat, grafikában. Egyszóval mindenben, és szerencsére nem jRPG -
feamatar #6 láttál már benne atomrobbanást? ha az nem nagy jelenet akkor semmi. Ha a leromlott Washington a híres épületek romjával nem hangulatos? A poénjaival?
Hát öööö...
Fallout 3 iz epic. -
#5 "beszereztem"... -
#4 beszereztem, de nem tudom miért van mindenki oda tőle, hol van belőle a hangulat, az átláthatóság, a jófajta rpgket jellemző nagy jelenetek? Szerintem a fallout3 közelébe sem ér egy eternal sonatanak, vagy egy lost odysseynek (pedig azok nem is a legnagyobb nevű sorozatok, azok idén érkeznek xre is), azok sokkal jobb rpgk mint a fallout3, a grafikában megpróbáltak a valósághűség felé menni, de valahogy nem annyira stílusos, pár óra után meguntam, pedig sokan mondják hogy jó, de nekem nem jött be. -
lammaer #3 "a három DLC után nem látják értelmét" (????)
Na, látom oda is jutott nagytudású menedzserekből :S -
#2 en vegigmentem rajta , kicsit ketkedve fogadtam hogy fel tud-e noni az 1-2 hoz, nos kozepe kornyeken biztosan mondhattam hogy igen, zsenialis gamma! Fable2 nel szvsz joban szerepel interaktivitasban ;) -
5i #1 Szerencse, hogy január-február-március hónapokban is jön egy-egy DLC. Mondjuk kicsit csalódtam a játékban. A Fable 2 nekem jobban bejött.