23
  • pheco
    hello
    Azt szeretném megkérdezni, hogy 1.gen touchhoz, ha veszek dokkolót, akkor beállítható rajta mp3 ébresztő? Vagy csak az alap kis prüttyögést lehet beállítani?
  • sugga
    Hali! Valaki meg tudná mondani, hogy pontosan mi is a különbség a 3 iPod Touch generáció között? Az Apple oldalán annyi volt, hogy az 1-nek szögletes a kamera helyén lévő műanyag, a 2-on már lekerekített, és négy soros szöveg van a hátán, míg a 3-ra már csak 2-3 soros szöveget írnak.
    De gondolom, belül is van valami különbség, mert van, aki kifejezetten 2. vagy 3. generációsat szeretne venni...
  • Alwares
    Hát nem tudom. A hírt olvasva nem is értettem. A normál touch is eléggé nagy, még nagyobb kéne? :D

Egyébként nekem van egy eladó 16 GB-os Touch-om, 55k ha valakit érdekel.
  • kvp
    "kvp: a 10 colos netbookok kijelzőjének tényleges (keretet nem beleszámítva!) felülete egy A4-es lapéval egyenlő???? Nemáá, ezt kipróbálom médiamárktban:D"

Nem. A 14-es 4:3-asok egyenloek egy A4-essel. A 10-es netbook-ok kijelzoje egy wide A5-os (tehat az A4 fele, csak szelesvasznu), 4:3-asban 7-inchesek lennenek.

"én gyűlöltem az Apple-t, most Mac-ről írok."

A mac mostanaban mar csak egy pc, ami kapott egy kereskedelmi unix-ot (mach/bsd/gnu/nextstep komponensekbol). Nekem meg van a szekrenyben egy ppc-s macpro, meg a klasszikus macos-el. Azok sokkal inkabb hoztak a mac erzest. (technikailag valahol a c64 es az amiga kozott) Ennek ellenere a ppc-s valtozat is made in china, pedig akkoriban a legtobb nyugati gyarto gyarai meg irorszagban es mexikoban voltak.

Ami mostanaban sokat romlott, az a hasznalhatosag. Az egygombos egeren a simpla, dupla, tripla kattintast konnyebb volt megszokni, mint azt hogy melyik iranyba kell donteni az egeret (szappantarto) vagy eppen hol van a hatar a jobb es a bal gomb kozott (mighty mouse). Az uj touchpad-es ketujjas kattintasarol nem is beszelve. Ehhez kepest egy regi trackpoint-os thinkpad hasznalata sokkal intuitivabb. (van rajta a billentyuzet kozepen 1 kis joystick es a space alatt 3 gomb)

"Iphonet is szeretem,mert amire en hasznalom tokeletes filmek es net de ha mar masra is kene sovany lenne."

Gyakorlatilag meg egy olcso asus telefon is jobb nalla. Erintokepernyo azon is van (ujjal es stylus-al is megy), meg billentyuzet is van (az utcan egykezzel tarcsazni), es joystick meg jogdial is (telefon menukhoz). A hatranya, hogy windows-os, tehat windows-os programok vannak ra, pl. safari helyett opera vagy firefox. Elonye, hogy nem kell feltorni, hogy az ember azt telepitsen ra amit akar. Csatlakzokbol van rajta szabvany miniusb (tolto/adat) es szabvany analog jack (2.5-os 4 polusu, sztereo out/microphone in) Meg 3g-s videohivas, hatlapon nagyfelbontasu allo/mozgokepes kamera es van benne gps is. Mindez halozatfuggetlenul az iphone aranak a toredekeert. :-)
  • acdc
    Lehet,hogy netbook lesz (nagy siker ez most nyugaton ) + erintokepernyovel.

Flying!

En mindig is gyuloltem es most is gyulolom az Applet, mint ceget de az osxt szeretem. Iphonet is szeretem,mert amire en hasznalom tokeletes filmek es net de ha mar masra is kene sovany lenne.
  • FlyingV
    én gyűlöltem az Apple-t, most Mac-ről írok.

kvp: a 10 colos netbookok kijelzőjének tényleges (keretet nem beleszámítva!) felülete egy A4-es lapéval egyenlő???? Nemáá, ezt kipróbálom médiamárktban:D

Apple Tablet: hiszem ha látom, már várom :) Persze lehet, hogy ez lesz a következő bukta, volt már Apple konzol is :)
  • kvp
    Az idealis kepernyomeret kis laptopok eseten valahol az A4 korul van. Jegyzetelesre hasznalhato pda-k eseten meg az A5 szamit jonak. Ezt a ket meretet hasznaltuk munkara jopar evig, tehat valoszinuleg bevaltak. Az A4 az 14 inch, az A5 az 7 inch (4:3-ban), szeles (wide) meretben 10 inch. Ezeket a mereteket erdmes kijelzokesziteskor hasznalni. A klasszikus ibm thinkpad kijelzo ezert volt A4/letter meretu es ezert 10 inches a legtobb hasznalhato netbook (mindamellett, hogy igy meg eppen befernek egy A4-es mappaba a papirok kozze).

Az apple megoldasat meg majd meglatjuk. Lattam mar linux-os rendszergazdat mac-et venni es hasznalni, de azert en inkabb maradok a szabvanyosabb es szabadabb megoldasoknal. (barmilyen markasabb azsiai termek, amibol kihagytak a drm-et es sima usb-s pendrive-kent is hasznalhato)
  • Rincewind
    Nem, mivel tobbnyire Full HD TV-re van kikotve. De ha neha napjan haveroknal rakotjuk egy regebbi TV-re, akkor ott jol mutat tekintve, hogy azok felbontasa kisebb, mint ahogy en a filmeket tomoritem.

Meg persze alapjaraton is hasznos mert sokat utazok es nem mindig van kedvem magammal cipelni a laptop-ot.
  • Gerygrey
    Hát ha neked a divx jó minőség, amit TV-re is érdemes kikötni, lelked rajta...
  • smv
    Semmivel sem fog több embert idegesíteni mint a manapság oly divatos "hallgassuk végig az összes csengőhangomat" móka...
  • Rincewind
    80%-a video. Tobb szaz sorozat van rajta jo minosegben, hogy ki lehessen kotni TV-re. A zene az csak 8-9 giga.
  • Ferrer
    Azért nem nulla.
    - Nekem van ájpod táccsom, buzerák!
    - Nekem is, és az enyém nagyobb, takonypóc.
  • 5c0rp330n
    7 és 9 hüvelyk? kb pont a létező legszarabb méretek. semmilyen zsebbe nem fér bele egyik sem, ahhoz viszont nagyon kicsi, hogy komoly használatra lehessen használni és helyettesítsen egy laptopot. értelme nulla az egész dolognak.
  • Ferrer
    Na az lesz még a nagyon jó, ha mindenki vetíteni fogja a falra a hülyeségeit, és nem csak a közvetlen környezetét fogja falra másztatni fele vele. (n)
  • Gerygrey
    Nekem már az érintőképernyős ipod sem nagy cucc. Akármekkora is az a képernyő. A 7'' kijelző meg már zsebben semmiképp nem fér el, akkor már inkább a kis EEE PC ami másra is használható.

• smv
    Mobilprojektoros kütyük, ha ócsó lesz a 3g akkor a 3g-s kütyük.
  • Ferrer
    Én már azon gondolkozom, hova lehet még fejlődni? Mert mostanában az mp3-as pendrive-ok nagy wooohaaak voltak, aztán az érintőképernyős Ipodok is nagy woooohaaak voltak, de mi lehet ezután még nagy woooohaaa?
  • lemongrass
    nekem jöv 7 közepén érkezik egy 120Gb-s 7gen. classic... bőven elég lesz... valahogy az ujjlenyomatos touch + iphone elég hangulatromboló tud lenni :(:(
  • heidrich
    Nekem egy 8GB-s 1gen Touchom van, amin kereken 5 gb zene van (909 dal), azért szeretem mert szinkronban van az iTunesommal mindig, ugyanugy néz ki a gépemen a zene, ahogy iPodon, nem kell asszal szenvedni ezt rátettem-e amazt rátettem-e...
  • acdc
    Jo sok szabadidod lehet.Ha 24 oran keresztul hallgatod akor is szerintem par honap mire meghallgatod.
  • smv
    Meg a 8 gigas is eszement drága, nemhogy ha 160 gigát raknának bele...
  • Rincewind
    Hat amig ilyen 8-16 gigakkal szurjak ki a szemem addig megtartom a 160 gigas iPod classicomat (bar mar az is tele van, kene egy nagyobb :P).
  • smv
    Épp most készülök touch -ot venni:\