4171
  • Fabio Capello
    1. hjam... fura egy dolog az, gondolom egy alapvető algoritmus működik a gépben...

2. home basic, letöltve, olyan
  • RajZoL
    docs.google.com

zoho.com

Online office :)
  • vohanyi
    Miért kell ehhez gányolni???
    Office2003!-ennyi!

Én is letöltöttem-köszi-alakul...
  • KranaZoli #1230
    1.) BIOS-ban az van, hogy CD/DVD-ről boot-oljon, beteszed Neki az XP telepítő CD-t és a Vista telepítő indul el?!

Én akkor inkább pl. a Vista-t húznám újra.

Milyen Vista?! (Home, Business, stb...)
    Frissítések letöltve?!
    SP1-es?!
  • KranaZoli #1229
    Letöltöttem, de nincs Excel a gépemen.
    Most nem is pakolok fel, majd holnap melóhelyen megnézem.
    De azon sincs Excel.

Azonban azt szívesebben gányolom össze, mint az itthonit
  • RajZoL
    Udv
    Csinaltam egy egyszeru excell tablat a forgalom szamlalasra
    Semmi extra csak be kell irni neki az osszes le+fol forgalmat s azzal szamolgat
    Igy talan egyszerubb megerteni a logikat

http://rapidshare.com/files/208069522/t-forgalom.xls
  • Adótorony
    ja természetesen nem az oldalon telepíthető, hanem az ott leírtak segítségével!
  • Adótorony
    közbevetőleges megjegyzés, nem linux propagálására :-) de talán vannak olyanok, akik Ubuntun szeretnék használni a web'n'walk sticket:

http://www.pharscape.org/HSOconnect-Ubuntu-8.04.html

ezen az oldalon, kis angoltudással, minimális linux-ismeretekkel kb. 15 perc alatt telepíthető és vígan használható a stick.

megszenvedtem amíg megtaláltam :-)
  • RolandX
    Gery, próbáld meg a Teamviewer nevű programmal - LINK - , hatékonyabb és profibb, mint pl az ismert UltraVNC, a távoli asztali elérésnél pedig mérföldekkel jobb. Mindkét gépre fel kell telepíteni s futnia kell, a csatlakozni kivánt gép pedig mutat egy sorozatszámot és egy generált jelszót, amivel kapcsolódni lehet a programhoz, azaz a másik géphez. Gyakorlatilag klónozza a távoli gép monitor tartalmát a tiedre, s látsz mindent, pl amit valós időben azon dolgoznak. Nagyon komoly, egy ideje már csak ezt használjuk mi is a cégnél. Nem mellesleg ingyenes.
  • Fabio Capello
    0. igen

1. aháynszor próbáltam CD-ről bootolni, annyiszor indult a vista telepítője

2. no comment :D
  • KranaZoli #1223
    0.) Mijaz, hogy nem ismeri fel?!?!?! wnw stick-et használsz?!

1.) Természetesen pl. WinXP telepítő CD-vel le lehet törölni a Vista-t.
    /Én ezt nem javaslom/

2.) Laptop-omon 32 bites Vista, asztali gépemen 64 bites. Laptop-on 32 bites wnw manager, asztalin 64 bites. Minden gond nélkül működik mindkettő. Tök mind1 melyikre rakom a stick-et.
  • vohanyi
    Nem mondod,ha máshogy nem-DOS-ból nem lehet az összes partíciót törölni?
  • Fabio Capello
    bár megtehetném, laptoppal jött a rendszer, mást nem is tudok feltenni, ha felismeri hogy nincs oprendszer, automatikusan a vista telepítését indítja el egy rejtett partícióról
  • vohanyi
    OK-2 lehetőség:1-Vistáról törlöd le,majd bedug,önmagától feltelepül.
    2-Vistát törlöd le--XP fel!!!
  • Fabio Capello
    vistám van :D
  • vohanyi
    OK-húzd ki,töröld le az XP-ről a wnw-t,restart,dugd be!
  • Fabio Capello
    pedig... kihúzom, automatice kilép a wnwm is, amikor visszadugom, nem indul automatikusan, manuális indítással meg nem találja a modemet
  • vohanyi
    Ha a web'n'walk Managerrel használod--ez szinte kizárt!
  • Fabio Capello
    Nekem csak annyi a gondom, hogyha kihúzom és újra bedugom, akkor már nem ismeri fel a modemet a gép...
  • vohanyi
    Hálózat beállítása varázsló?
  • Gery85
    hát pedig nem megy. Egyedül a LogMeIn hajlandó működni.De az a progi amúgy is mindenen kimegy, tűzfal,router,semmi nem érdekli.
    Neked megy a távoli asztal neten keresztül?
  • vohanyi
    Pedig annak működni kellene,ha végképp nem megy összehozzalak az informatikusunkkal?
  • Gery85
    Hiába a fix ip cím, én se ftp-t nem tudok itthon csinálni se HFS-el fájlokat megosztani,mert nem tudnak hozzám csatlakozni, pedig néha jól jönne,mikor a munkahelyemről haza csatlakoznék a gépre.
    Távoli asztal sem müködik
  • KranaZoli #1210
    Ránéztem. Hát Nekem abból nem derül ki, hogy gyakorlatban mi is a funkciója az APN-nek. De majd még átolvasom.

Kössz!
  • vohanyi
    Google a barátod??
    APN-Hozzáférési pont neve,többet a Google----ITT !
  • KranaZoli #1208
    Kérdés:

Bár nem tartom teljesen hüle embernek mijaza az APN és mire jó?! (tudom, hogy van, de mi?! :)

Régebben volt Voda-nál pl. olyan egy időben, hogy XYZ APN-el tömörítette a képeket böngészőben, ABC APN-el pedig nem. De ez sem volt sokáig, mert szerintem nem sokan használták, kb. ennyi a közeli ismeretségem vele :)
  • vohanyi
    Érdekes és jogos:ha APN-nek wnw-t írsz Fix IP-t kapsz!-már akinek kell...
  • Aspyrin
    Nem, technikai hiba.
  • vohanyi
    Stimmelt!-Fejlesztés?
  • Aspyrin
    Budapest környékén 3G leállás van, durván fél óra kieséssel számolhattok.
  • vohanyi
    Itteni átjátszónál csinálhatnak valamit-szerintem...
    Privi délután megy majd!
  • Gery85
    Nálam minden rendben van, tegnap 10 órán keresztül élt a kapcsolat szakadás nélkül.
  • vohanyi
    Na most állt helyre a rend,félórás kiesés volt/HSDPA/
  • vohanyi
    Valami fejlesztés lehet,mert mindennap legalább egyszer megszakad a kapcsolat!
    Most meg 9-kor megszakad,nem enged visszalépni,csak ha a hálózatválasztást kiveszem kézibe és EDGE/GPRS!-HSDPA kiesett!.legalábbis itt és most!
  • jaytwista
    Sziasztok! Még új vagyok itt. Kicsit az átváltásokról annyit, hogy kétféle konvenció létezik. Az egyik amit pl fájlok méretére használnak, meg vinyó kapacitásra: ezeknél még mindig 1024 a váltószám, csak most a régi prefixeket átnevezték, de még mindegyik használatos (kilo->kibi,mega->mebi stb.). Egyetlen kivétel ugye: 1Byte=8bit. Hivatalosan a Byte-ot B-vel, a bitet b-vel rövidítik(vagy rendesen kiírják őket pl Mbit).
    A másik amikor adatátviteli sebességről(csatornakapcitás) van szó, akkor tényleg az SInek megfeleően az 1000 a váltószám. Tehát 1GB=1024MB, de 1Mb/s=1000Kb/s. Apróbb csavar amikor pl a torrent MB/s-et ír ki: 1MB/s=8Mb/s=8000000b/s. Erről ennyit. Remélem segített vmit.
  • vohanyi
    Ja,megvan,a Traffic log file--na ezt felülírtam a mentési helyét....visszaraktam a helyére,így már jó---a régieket elvesztette-hülye voltam...
  • KranaZoli #1197
    Szerintem Nálad lesz vmi probléma...
    Nálam nem csinálja.
  • vohanyi
    Kösz,megvigasztaltál...
    De tényleg,a trayben jobb klikk-kilép,majd parancsikkonnal indítva,és lenullázza magát!MIÉRT?A régebbi magyarosított verziónál ugyanezt megcsinálom,és persze megjegyzi az addigi adatokat...
  • KranaZoli #1195
    Szerencsére ilyen gondom még nem volt vele, ill. semmi egyéb :)
  • vohanyi
    Nem,de pont most rágtam be!:kiléptem,majd vissza,és lenullázta magát!
    Még jó,hogy a régi is fut mellette-a tálcán,és számol az is rendesen!