T-Mobile Internet

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

vohanyi
Csak 2007-es grafikont találtam.
51perc/7.3Mb.-ezt hogy csináltad?-voda?

- - - Ha egyszer sok pénzem lesz, veszek egy tavat, és elnevezem Fárasznak. Ez lesz a Fárasztó - - - \" Soha ne harcolj disznókkal! Koszos leszel, és a disznók élvezni fogják!\"

Ennyi!
"Januárban az egy elõfizetõre esõ mobil adatforgalom a T-Mobile-nál 1,32 GByte volt."
Tényleg terhelt lehet a hálózat... <#nezze>

És egy másik állítást is cáfolnék!
Igen is sokan kihasználják pl. azt is, hogy ingyenesen hívhatják egymást a mobiltelefon elõfizetõk.(opciós)
Kapásból az ismeretségi körömben van egy tucat olyan ember, akik nem ritkán napi 4-6 órán át is telefonkapcsolatban vannak, és órákig beszélgetnek.
És nem azért, mert kell, hanem mert ha megtehetik akkor miért ne?
Én ezért utáltam meg a telefont! Ki nem állom mikor a kollégámhoz egy szót sem tudok szólni egész nap, mert le sem száll a telefonról!
Bár gondolom ez minimális adatátvitel.
Nem is azért írtam, csak tettszett ez a pár sor:

"a mobiltelefonos példa pedig nem valós állítás.a telcsid ugyanis nem áll folyamatosan kapcsolatban egy másikkal.a net viszont egy folyamatos hívás.ha telcsivel is ez lenne akkor benyalná akkor is a szolgáltató."

Kérlek ne értsd félre nem ellened vagyok, de az igazság nem ez!
Értem, hogy mit mondasz, azt is értem, hogy kell egy határ.
DE ne arra fogják, hogy a hálózat nem bírja, mert ez nem igaz. És nem ez a helyes megoldás, hogy akkor 2 hétig 356 Kbyte\sec. Amúgy meg kb. 6554Kbyte\sec.
Miközben itt olvasom a fórumot és írogatok, 51 perc alatt sikerült folyamatos kapcsolódással kemény 7.3MB-ot összehoznom.
Egyébként egyszer láttam egy statisztikai grafikont a mobilszolgáltatók terheltségérõl.
Nem tudja ezt ide valaki beilleszteni? NAGYON látványos lenne! :-)
nem kell minden mögött okot keresni... maradjunk annyiban, hogy azok kedvéért, akik pl még nem olvasták és mondjuk érdekesség képpen, pusztán statisztikailag szemlélve. Nem volt semmi célzás a kommentemben, ezt leszámítva számomra azért meglepetést okozott ez a jelentés.
Ennyi.

AeroCool ExtremEngine 3T - Chieftec GPS-550AB-A - Gigabyte GA-MA790X-DS4 - AMD Phenom X4 9850 BE + Asus Silent Square Evo - Geil Ultra PC2-8500 4x1 GB 1066 MHz - Gainward HD 4870 GS 512 MB

vohanyi
Nem tudom miért linkelted be,tegnapelõtt olvastam az eredetit.
Mivel állandó változások,változtatások vannak,messzemenõ következtetést nem lehet levonni belõle!-szerintem...

- - - Ha egyszer sok pénzem lesz, veszek egy tavat, és elnevezem Fárasznak. Ez lesz a Fárasztó - - - \" Soha ne harcolj disznókkal! Koszos leszel, és a disznók élvezni fogják!\"

Üdv!

Rég irtam ide, nem is nagyon voltam gép közelben...
A vitába nem szállnék be, inkább egy GVH-s jelentést másolnék be, aztán ki-ki vonja le a maga következtetését:

A magyarországi mobilinternet-elõfizetõk a decemberi 651 ezer GByte után januárban 761 ezer GByte-os adatforgalmat bonyolítottak. A T-Mobile ebben az összehasonlításban is, 38,4 százalékos részesedéssel vezeti a szolgáltatók listáját. A Vodafone internetes ügyféltábora az adatforgalom alapján 37,72 százalékos, míg a Pannoné 23,88 százalékos részesedést jelent. Januárban az egy elõfizetõre esõ mobil adatforgalom a Vodafone-nál 3 GByte, a Pannonnál 1,71 GByte, a T-Mobile-nál pedig 1,32 GByte volt.

A teljes cikk itt.

AeroCool ExtremEngine 3T - Chieftec GPS-550AB-A - Gigabyte GA-MA790X-DS4 - AMD Phenom X4 9850 BE + Asus Silent Square Evo - Geil Ultra PC2-8500 4x1 GB 1066 MHz - Gainward HD 4870 GS 512 MB

asiagyuri
mert mindenki jobb akar lenni a másiknál 😉

Tudom, de miért nem lehet kulturált formában megbeszélni a dolgokat?
Na ezt sem ide szerettem volna 😮OOO

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

Március 03. 16:45h-19:00h.

asiagyuri
izé... egyik délután nagy sebesség korlátozás volt a T-nél, és azóta kattant meg mindenki itt.

Nem unjátok még hogy lassan 3 napja csak a veszekedésbõl álltok ki? Én nem nagyon szoktam írogatni ebbe a fórumba, lévén hogy vodafone-os vagyok, de olvasni mindig szoktam, és eddig olyan nyugis volt itt a hangulat mostmeg csak a cirkuszolás megy egész nap. Nem kellene ezzel a fórum hangulatát elrontani, meg szerintem Gery se ezért nyitotta a fórumot... Ja amúgy Gery teljes mértékben támogatlak.
Látom neked aztán végképp sikerült megragadnod mondandóm lényegét...tudod...ING öreg...<#zavart2>
user2009
gery! megcsináltam...

user2009
én aztán letöltõhuszár vagyok a havi 30 gigámmal, meg az 1-es jelszintemmel <#taps> látod, még szöveget sem tudsz értelmezni <#idiota>

Végre köszönöm hogy valaki meghallotta a lényeget.nem mindenki ellen akarok én beszélni...csak aki hülye az nem érti..ennyi a lényeg..
Fabio Capello
ez csak egy beszámoló... És ha annyira tudni akarod, bátran utánanézhetsz a nagy magentás adatbázisban, hogy amikor én megkötöttem a korlátlan netet, engem már papíron! tájékoztattak arról, hogy márciustól mi lesz a helyzet

szóval csak hogy tisztázzuk: én tisztában voltam vele hogy mi a korlát (különben ugyebár meg se vettem volna), ugyanakkor ez még mindig a legjobb csomag, mint a 3-5-8-15 gigás csomagok

ettõl függetlenül továbbra is egyetértek azzal amit mondasz...

Amúgy sem olyan egetrengetõ ez a sebesség amit a mobilnet jelenleg nyújtani tud (igen, a mobilnet, és nem a T-mobil), nem kockáztatom meg 250gigás letöltésekkel azt, hogy még ezt is visszavágják.

A nem inge ne vegye magára dologgal kapcsolatban: mindenkinek joga van kifejteni az egyéni véleményét, nos én most kifejtettem, sem villogni nem akartam, sem azt sugallni neked hogy csak a korlát miatt fogom vissza ennyire magam (mert ez nem igaz)
Remélem megérted, mit akarok ezzel mondani és nincs sem félreértés, sem harag 😊

Amugy meg irtam már hogy akinek nem inge ne vagye magára...ezekszerint neked inged..merthogy magadra vetted..amugy nem tudom alapból ki szolt hozzád pl...
Figyu Csak77 sem nevezi magát letöltõhuszárnak...attól még az...
mondjuk mostmár nem lehet tölteni neki se de ha lehetne akkor nem 3.7 lenne neked sem...tudom tudom de annyi lenne mert pont te nem töltesz semmit...
Fabio Capello
hát én nem nevezném magamat letöltõhuszárnak, úgy hogy öt nap alatt mindösszesen 3,7 giga az összadatforgalmam... Vagy tán nem értesz egyet? 😛

Mondja ezt egy letöltõlovag...ja tudom te vagy pont a kivétel.amugy ha tudod hogy ekkora szar a T hálózata akkor minek fizettél elõ?az 1000et elbiro hálózatra ha van 6000 ember akkor talán nem kéne még igy is rongyosra tölteni mindent.baromi egyszerû.ha nem tetszik lehet lépni.ja hogy nincs már hova?baromi nehéz felfogni hogy hogy jelenleg ennyi a hálozat kapacitása.a mobilnet nem letöltésre való.sorozatok filmek dvdk játékok...hiába okoskodsz de ha 2 szolgáltató is tiltotta ezeket akkor oka van.de ezt elmagyarázni egy császárnak esélytelen.egyszerû töltsön mindenki szarásig aztán lesd a T honlapját hogy mikortól él az 5gigás határ...itt van ezen a forumon a keménymag.a csóró nép.heti 250et szed meeeee nincs pénze bóótba mennnyyi.se suli,se munka,se barátnõ?nem vagy te hangyányit függõ?
user2009
...folytatva némileg az elõzõ hozzászólásom... logikai alap: ugyan miért akkor kerülnek bevezetésre ezek a dolgok, mikor erõsen nõ az ügyfélszám? ezzel el is mondtam mindent.

user2009
hm. a letöltõhuszárok miatt vezetik be eme szankciókat? látod, nem is értesz hozzá. az a duma, hogy miattuk. nem miattuk. azért vannak ilyenek, mert az 1000 embert kiszolgálni tudó rendszerekre 6000 embert szabadítanak rá a pénz miatt! hozzáteszem, az egyszerû embernek is feltûnik, hogy ez egy nagy kamu. hogy miért is? hát, pl. azért, amit a speedtest-en látni korlátozott esetben. miért nem erõforrásfüggõ a net? miért nem terheltségen múlik az aktuális sebesség? na? mert akkor mindenki belenyugodna, hogy, ha sokan nyomják lassú, ha kevesen, meg gyors. ennyi lenne. nem kéne itt gigázni senkinek. plusz említettem már... a kemény 5% letöltõhuszár miatt kell ezeket bevezetni? na ne vicceljen már senki. ha ennyit nem bír el a rendszer, be kell zárni a boltot, aztán kész!

Én csak azt akartam közölni hogy ha már sokan itt írják hogy nincs más netre lehetõségük akkor számítson arra hogy ha T berántja itt is a pl.5gigás határt akkor mi lesz?voda ezt tette,pannon ezt akarta...és T is megteheti.jelenleg nincs több mobilszolgáltató akihez át lehet menni.az ok hogy a letöltõhuszárok lemondják de ne csak a fát lásd már hanem nézd meg az erdõt is.soknak viszont ezzel a lehetõséget veszed el a netezéstõl.a korlátlan szó pedig ok hogy korlátlan de had kérdezzek valamit?az autó is ugyanazt jelenti?mert abból is van BMW és van TRABANT.ég és föld.de mindkettõ autó.a mobiltelefonos példa pedig nem valós állítás.a telcsid ugyanis nem áll folyamatosan kapcsolatban egy másikkal.a net viszont egy folyamatos hívás.ha telcsivel is ez lenne akkor benyalná akkor is a szolgáltató.ezek tények.nem tudom miért vannak megvédve itt a letöltõhuszárok de a másik 2 szolgáltatónál miattuk lett korlát bevezetve.én nem ellenetek vagyok és nem a T-mobile védõszentje vagyok de ezek tények.nem azt kell nézni hogy mit lehetne hanem azt hogy mi van most per pillanat.ha a T is megunja a sok letöltõt akkor hova mentek?nem lesz több dobás.max.a 4.szolgáltató de az még odébb van.
Eddig én is elégedett vagyok. Még így is a T a legjobb választás, és nekem is elég a heti 20 giga.
De ne irkáljon senki sem hülyeségeket tudatlanságból!
Egyébként nem azért lassítanak, mert nem bírja a hálózat.
Ha dinamikus lenne a korlátozási technika akkor elfogadnám ezt az érvet, de így hitelét veszti ez az állítás.
user2009
egyelõre az van megmondva, hogy 20 giga/7 nap, nem kell még elszabadulni az indulatoknak. még mûködik a dolog hellyel-közzel. az a közel 3 giga/nap szerintem korrekt, és betartható. írta itt valaki, hogy még pár nagy letöltõ, és megint szigorítás. hát, akkor meg megint módosítani kell ászf-et. viszont akkor már repülnek ám kifele az ügyfelek, mint a szél. mert ugye új ászf, újra 15 nap kötbérmentes bonthatóság. bár, az ilyennel kapcsolatban olyan voda feeling-em lesz rögtön. õk is azt mondták, hogy az elõfizetõk 95%-a normál böngészik, csak a maradék 5% a letöltõhuszár. ez meg mekkora hülyeség már! akkor ezek szerint az összes elõfizetõ 5%-a gallyra tudja tenni a rendszert?!?!?! mert hogy erre hivatkoznak korlát bevezetésénél. vicces dolog ez...

külföldi hozzáállás is szóba jött... igen, korlát az van ott is. olyan 500 giga után. és akkor is kicseszésbõl leveszik a sebességed 1-2 megásra. hûûû!
és itt jön a fõ-fõ lényeg. limit? oké! korlát? oké! sebességcsökkentés? oké! DE KÖNYÖRGÖM! MIÉRT RÖGTÖN MINIMUMRA? ez itt a gáz! és nekem ne mondja senki, hogy ez a megoldás. lehetne korlátozni használható sebességre is embereket, nem idegbeteggé tenni, mert egy google is fél perc...

én még mindig azt mondom, meg vagyok elégedve. eddig. remélem így is marad.

"mobilinternet nem letöltésre való!" ???
Akkor a mobiltelefon sem beszélgetésre?

A mobil szó annyit jelent, hogy nem fix helyhez kötött!!! Ennyi!

Egyébként az én szerzõdésemben amit aláírtam, nincs szó errõl.
Az utólagos egyoldalú szerzõdésmódosítást pedig jogilag, kártérítés vagy bármilyen egyéb következmény nélkül nem teheti meg senki! Viselnie kell a következményeket.
A szerzõdés megszûnik ha a leírtakat bármelyik fél nem tarja be vagy nem tudja teljesíteni!

Viszont ha a másik fél nem él a jogaival azzal bármit meglehet tenni...
Engem sem akart elengedni a Vodafone, lenyomták a sablonszöveget a 15 napos lehetõségrõl és kész.
Kértem a hölgy fõnökét, mire õ is szétette a kezét, hogy semmit sem tehet.
Dehogynem... :-)
Kértem az õ felettesét is, vázoltam a jogi lehetõségeket, és kötelességeket.
Telefont ragadott, 2perc múlva hozzám szólt, persze egész más hangon. Bocsánatot kért az üggyel kapcsolatban, és természetesen aláírtuk a felmondó nyilatkozatot, kötbér nélkül!

(sajnos nem tudom ki volt a vonal másik oldalán) :-)

Nem gyõzött mentegetõzni, és magyarázkodni, hogy õ is csak utasításra cselekszik, és nem reklámozhatja, hogy jogilag igenis el kell engedniük az átvert ügyfelet.

Egész nap ezen mosolyogtam... undorító!!!
Hány átvert ügyfél maradhatott így náluk havi 5999.- ft.-ért akik ez elsõ elutasítás után szomorúan hazamentek?

Ezek tények és kész! Vitába nem megyek bele!
Egyébként 40 gigát forgalmazok havonta.
Ja, és nem minõsítjük az embereket hovatartozás és lakhely szerint ugye... ?
asiagyuri
E220-asom van. 300ms ping-el.

asiagyuri
melyik az a modem, amivel a ping jelentõsen javul, vagy esetleg valamenyire javul???

Ha továbbították kivizsgálásra, akkor napokig, hetekig is eltarthat, mire válasz érkezik.

Szükségem lesz még privátban a mobilszámodra is!

elõre is kösz!!
Nyíregyháza, Malom utca
sajnos nem tudták megmondani az ÜSZ-on, hétfõ óta ülnek rajta...
vohanyi
Elvben az ÜSZ.+technikusok egybõl megtudnák mondani!!Legalábbis vodánál mûködött így is...

KranaZoli
Köszönöm!

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

Paradoxon = Egy Adótorony nem tudja megmondani, hogy hol a hiba? 😊
Holnap reggel megnézem, ha addig nem kapsz választ, hol lehet a bibi.

asiagyuri
szerintem is átjáccó gond. a toronnyal lehet baj.

De te heti 250gigát irtál.nem mindegy aranyom...na és hát már megint okos dolgot irtál.Az adsl-nél is van korlát.ha hiszed ha nem..töltögetés helyett inkább olvass.már ha tudsz<#mf1>
vohanyi
Átjátszó gond!Ezért kellene 10 km-el arrébb ...

vsárnapig volt hogy 740-750 kbyte sebeséggel töltöttem és nem "extrém" mennyiséget.
nem a számmal lehet a hiba...1. kipróbáltam a saját mobilnetemmel 2. kipróbáltam egy céges mobilnettel. 3, kipróbáltam egy Dominos kártyával. az eredmény ugyanaz. Tetõtérben élek, a netet ablak alatt hasnálom, itt felesleges rakosgatni ide-oda, mindenütt maximális a jelszint.
vohanyi
Elvben van veszteség,ezért jobb hosszabb kábellel!De pl.5 db. 1.5méteres símán megy!

Ellenõriztem, már valóban nincs, de nagy botrányt kavart anno a 150Gb-os korlát. Upc-nél sincs hivatalosan, de mégis van 😉

KranaZoli
Ha már itt tartunk. Mennyi db USB kábelt lehet összedugni?!
Nálam most 3 van 😊

Akármennyit egymásba lehet pakolni?!

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

asiagyuri
valami szólgáltatási hiba lehet a számoddal. szerintem vidd be a netedet egyik T-pontba, és mond meg nekik, hogy nézzék meg milyen fos, és azonnal csináljanak vele valamit!

na most a helyzet az, hogy aktiváltam próbaképpen egy net30 internetes csomagot a Dominos kártyámra (rászántam a pénzt) a meglepõ az, hogy ezzel teljesen szûz elõfizetéssel is ugyanolyan csigalassú!!! most hívtam õket megint, türelmemet kérték. hát az már kezd elfogyni.
más helyen kb 200 méterre innen próbáltam, ott is ugyanolyan lassú, máshol még nem. sejtésem szerint átviteli probléma lehet, de nem értem, hogy a rákba, hiszen a feltöltés maximális sebeségen megy.
vohanyi
Azt tudom,hogy több gépen próbáltad.
De más helyen?Akár szobán belül/nekem 4 USB összedugva/,akár 10km-el arrébb...?

szerintetek arra való hivatkozással, hogy hétfõ óta HSDPA - HSUPA hálózaton max. 180 kbps a letöltési "sebességem", azon a helyen, ahol még vasárnap 6200 kbps volt, és semmi javulás, hiába tettem meg a hibabejelentést hétfõn, b..nak visszahívni, na szóval erre való hivatkozással felbonthatom kötbér nélkül ez a retek szerzõdést???
Trémobil, a bugyiszínû k. anyád!!!!!!
semmi sms-t nem kaptam, tehát valószínûleg nem korlátoznak.
Narxis
Há nem kell mindenhol netezni. 😄

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

vohanyi

asiagyuri
és a vezetéket majd húzzuk magunk után a kocsiba? 😄

Narxis
Az szívás. 😄 Használjatok tisztességes, vezetékes internetet. 😄

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.