4171
  • Ed82
    [IMG][/IMG]
  • Ed82
    Háááát... Nem informatikai ismeretek alapján osztják ki a sebességet....
  • KranaZoli #2036
    De legalább szép a sebességED.
  • Ed82
    Köszi szépen!
    Rettenetes BALFÉK vagyok.
  • Gery85
    Engedelmeddel kitörültem őket.

Ed82 írta:
  • KranaZoli #2033
    Ritka mint a fehér holló. :)

• user2009
    petkánál lesz a pont, a csomagokkal lehet a bibi torrent alatt. torrentnél ugyebár felhasználótól töltesz, ami azzal jár, hogy alkalmazkodni kell a seeder-ek feltöltéséhez. az meg elég ingoványos tud lenni. mondjuk ez még elmegy, de ha közben nyitsz egy böngészőt, a betölteni kívánt oldal szervere jóval erősebben löki a cuccot, amitől meg a torrent kliens kap frászt, mert ő ugye folyamatosan kéri le a kapcsolódott felhasználók adatait, és mivel előre számít mindent, nem utólag, lehetetlennek tartja a hirtelen sebességesést. az se lehetetlen, hogy a kliens feljebbvaló, mint a bőngésző. élhet ő prioritással a böngészővel szemben, ha instabilnak látja a helyzetet. persze, kábelesen nem igen szoktak ilyen gondok lenni, itt már a modem is beleszól azért erősen. sok esetben nem csak böngészni nem lehet, kifagy a modem is, ha próbálkozik az ember, és olyankor néha csak a számítógép újraindítása tud segíteni.
  • Petka
    Ok, ha otthon leszek...
  • vohanyi
    Én úgy oldottam meg a letöltés közbeni szakadást,hogy a Firefox kiegészítő-add ons: Download Statusbar !Nagyon ritkán áll meg a letöltés,vagy magától folytatja,vagy szünet/indítás->tutira befejezi!
  • asiagyuri
    vagyis töltésközbe is folyamatos az adat. annak kell lennie. vagy a T letöltésnél 1-2x megáll néhány másodpercre, és vissza vált sötét kékre a modem, és ezt nemszereti a hálózat, és ezért megszakathat.

Petka. próbáld ki akkor netrádióval. valami 64 kbit/s félével, és úgy töltsél. meglátjuk javul-e.
  • asiagyuri
    Végülis töltésközbe is az nem? :D Nemszabadna megszakadnia.
  • Gery85
    Ha nálad ez a gond,akkor tegyél be egy webrádiót amikor töltesz és akkor tuti nem fog vissza váltani, mert lesz folyamatos adat.
  • Gery85
    Lehet a T-mobile genyázik és úgy vannak vele,hogy vagy töltsél vagy netezzél,de felejtsd el a kettőt együtt!
  • Petka
    Akkor passz. Nálam E176-nál van ez a probléma.
  • Gery85
    Velük építtetik, de én is e272-t használok, nálam is vissza vált ha nem használom a netet, de ebből még semmi gondom nem származott sose, ahogy megnyitok egy oldalt,már megy is vissza ciánkékre.
  • asiagyuri
    én ezt nemtudtam :D . akkor lehet ezért működik hibátlanul a hálózat vodánál.
  • Petka
    Vodáról tudjuk, hogy elég komolyan együttműködik a Huaweivel. Tudtommal velük építették ki a hálózatot is.
  • asiagyuri
    úgyérted hogy vissza váltott sötét kékre? ez nem szolgáltató függő. az e220 modem ilyen. lehet a T- hálózata rosszúl reagál erre a 3g-hsdpa váltakoztatásra. de a lényeg, hogy vodásként engem ez a funkció nem hátráltatott. működött/működik minden rendesen.
  • tnet
    vodánál nálam e220al is mindig 3g-re váltott.akkor ez a vodánál is meg t-nél is igy lehet?
  • asiagyuri
    huawei e220-am van. nálam ezek a jelentések:

villogó zöld: modem készenlétben
    állandó zöld: gprs hálózatra kapcsolódva
    villogó sötét kék: van 3G lefedetség, de nincs kapcsolódva
    állandó sötét kék: 3G-re csatlakozva
    állandó cián kék: HSDPA adat átvitel

ha cián kékről sötétre vált, akkor nemtörénik adatátvitel, és a ping is megnő kb. 1-1,5 mp-re, így lassabban reagálhat ha pl msn-re felmész vagy megnyitsz egy oldalt. azt viszont nemtudom, hogy miért, mi értelme hogy 3G-re (sötét kék) vissza áll mikor nincs adatforgalom.ha sötétről, ciánra vált akkor van adatátvitel. szal neked valamiért megszűnik az adat átvitel, és azért vát sötétre. valószínű a T hálózat nem továbítja az adatot, és ezért nem érzékeli a modem sem, és átáll sötétre. amúgy nagyon jók a huawei modemek. soha nemvolt velük semmi gondom! legalábbis az e220-al.
  • tnet
    gyakorlatilag meg is válaszoltad saját kérdésed..amugy nekem van ugyanilyen modemem de vodás.ki lehet azt valahogy függetleniteni házilag?
  • Petka
    Akkor tovább görgetve az elméletet, az nem lehet, hogy amikor kimarad egy csomag valami miatt, visszavált UMTS-re, majdan amikor folytatódna a letöltés, akkor HSDPA-ra és ez miatt szakad meg az egész? Mármint a váltás miatt?
  • vohanyi
    Ha nincs adatforgalom kb.10 másodpercig,mindegyik modem visszavált UMTS-re!
  • asiagyuri
    szinte nemhasználok torrentet soha. 1-2x mikor nagyon kell, de ilyet nem tapasztaltam közbe. attól még lehet hogy van ilyen, csak nagyon-nagyon ritkán torrentezek.
  • Petka
    Arról amúgy van valahol leírás, hogy a huawei modemeken mit jelez a led különböző színekkel?

Nálam 5 féle variáció van.

Zöld villog: hálózatra csatlakozva
    Kék villog: ugyanaz
    Zöld folyamatos: GPRS hálózatra csatlakozva
    Kék folyamatos: EDGE hálózatra csatlakozva
    Ciánkék folyamatos: HSPA hálózatra csatlakozva

Na most nálam, amikor épp nincs adatforgalom, akkor kék, ha indítok valami letöltést, akkor átvált ciánkékre.

Amikor előjön ez a letöltés-megszakadás probléma, akkor lehet látni, ahogy ciánkékről visszavált kékre.

Infó ezekről az státuszokról?...
  • tnet
    és soha nem látsz olyat hogy pl.explorerben hogy csatlakozás,de nem akar megnyílni az oldal?ez néhány mp-ig de inkább percekig szokott aztán hirtelen helyrejön...
  • asiagyuri
    torrent
  • asiagyuri
    nemtudom mivan veletek. de nekem törrent letöltés közben is megy a net. igaz nagyon lassú, de bejön.
  • Gery85
    Sávszélesség csökkentést próbáltam már, semmit sem ért, viszont a prioritás jó ötlet, megpróbálom ha haza érek.
  • tnet
    ez nem jó irány.már probáltam nem ez a gond.nem a sávszél fogy el hanem mintha nem találná a netet pár mp-ig.vagy percig.torrent és letöltés nélkül is szokta nálam
  • tnet
    mondjuk nálam akkor is csinál ilyeneket ha nem torrentezek.tehát elvileg nem torrent miatt van.mondom sztem valami sf vagy modemhiba lehet.
  • Petka
    Erre azt tudom mondani, hogy nekem anno, amikor még fibernetem volt, a torrent olyan szinten lefoglalta a sávszélt, hogy msn, skype minden ledobott. Próbáld meg a torrentkliensben csökkenteni a sávszél foglalást, illetve vedd lejjebb a prioritásokat!
  • tnet
    igen értem mi a gondod.nálam is ilyen csak még párosul azzal hogy csatlakozási hiba..a torrent ilyenkor belassul eléggé nálam,fene tudja mi lehet a gond de sztem ennek köze van a modemhez vagy a szoftverhez.a globetrotter szoftverrel is csinálta csak ott nem ilyen sürün.
  • Gery85
    Nálam nem ez a gond.
    Ha nem megy a torrent akkor rendesen megy minden.
    Olyan,mintha a torrent töltés blokkolná a html oldalak letöltődését.
    És nem az van,hogy lassan jön be a honlap, hanem,hogy kiírja,hogy az oldal nem található.
    Rapidról meg datáról sose töltöttem,tehát erről nincsen tapasztalatom.
  • asiagyuri
    T-nél lehet agond akkor azmár biztos.
  • asiagyuri
    Én vodás vagyok, és a rapid tökéletesen végig megy. semmi szakadás, semmi. még korlátozással is. a data.hu-nál van hogy gyakran félbe szakad, így kiirja hogy letöltés kész, és egy 100 megás fájlból, csak pl. 60-at szett le. az viszont data hiba lehet. de a rapid tökéletes nekem!
  • tnet
    jajjj de rossz ez a kooorlááátt...
  • tnet
    Ha be szabad kapcsolódni a témába,nálam is ezt csinálja...néha csak annyit ír a böngésző hogy csatlakozás.net elvileg van de mégsem...azt hittem nálam a hiba
  • Zsolt01
    Igen értem, köszi !
  • Csak77
    "megindul, aztán pár másodperc múlva lelassul szépen 0-ra"

Én is ezt tapasztalom otthon! Melóban pedig tökéletes! Itt szerintem valami trükközést csinál a T!