T-Mobile Internet

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

vohanyi
Pénteken Dunavarsányba költöztünk,itt a jelszint max. 14/Szigethalmon 20 felett volt!/,azóta a Ping is rosszabb:

Budapest szervere nálam mindig alámér!!!

- - - Ha egyszer sok pénzem lesz, veszek egy tavat, és elnevezem Fárasznak. Ez lesz a Fárasztó - - - \" Soha ne harcolj disznókkal! Koszos leszel, és a disznók élvezni fogják!\"

KranaZoli

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

user2009
engem nem szeret a speedtest. más sebességmérõkön simán 5-6 mega, itt meg...

Gery85
Mostanában valami megváltozhatott, mert jobb lett a pingem.
Nálatok mi a helyzet?

asiagyuri
kösz. akkor egy értelmetlen hülység a progi. marad kilõve. legalább egyel kevesebb cuccot tölt be indulásnál. többlesz aszabad memóriám.jajdejó

KranaZoli
Nekem is volt Voda-m. Ha jól emléxem Voda telepítõ feltett egy külön alkalmazást, aminek az lenne a szerepe, hogy frissítéseket keressen. Ha minden igaz, akkor a Vezérlõpult-ban is van ikonja.

Gondolom azért tette be Magát az Autorun-ba, mert így indul el automatikusan. 😊

Azonban Nekem soha nem talált semmit, manuálisan sem. Hagyd úgy, ahogyan csináltad. (ha jó a NET)

Akkoriban Voda úgyis kitett minden frissítést a NET-re... T-nél ezt nagyon hiányolom. 😞

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

asiagyuri
Nemtudjátok hogy ez a Macrovision Software Manager micsoda??? A Vodafonos E220-as modemem telepítí fel, és az automatikus indításban is benne van, szóval a rendszerrel indul. Minden Vodamodemes gépnél ottvan. Letiltottam hogy betöltse a windows indításkor, és ugyan olyan a netem, szóval nemtudom mire jó, miért teszi fel.

és bocs hogy ide írom ezt, csak a voda topicot senki nemnézi, és érdekel mit csinál ez a progi... kösszi

user2009
nekem is hülyéskedik a modem kb. 2 hete. nálam az elmegy a net, aztán csak mindent kikapcsol-kihúz-bedug után jön vissza. mondjuk a sebesség az jó. flashget-el 650-1400kB/s között ugrál. gondolkodtam rajta, hogy a 7,2-es modem, hogy tud közel 10 megával szedni, de már nem gondolkodok. biztos azért csak pillanatokig jön úgy, aztán visszaesik, mert nem tolerálja a modem. de, azért jó tudni, hogy már annyit is bírna a háló.

Van! De már vittem be szoftverfriss. lett belõle ugyanaz ment rá ami volt<#merges2>
Még hamar kezdi megadni magát!<#szomoru1> Garancia van rá legalább?
Az mekkora lenne.<#nyes><#nevetes1>
Nekem a modem kezdi beadni az unalmast. ha töltök az elérhetõ legnagyobb 3MBit el 30percen belül megszakít minden kapcsolatot,de úgy,hogy a kis kezelõ felületén ahol kiírja pl.regisztrálva T-Mobile részére, azt,hogy "Rádió kikapcsolva" gondolom a kis vevõrésze lekapcsolja magát és a kapcsolódás gomb elszürkül, kihúz-bedug újra jó.Tehát 3MBit kiakasztja,de hát ezek elvileg 7,2 na jó 5MBit-re vannak tervezve,akkor ennyit se bír.
Mostanában mindenkinek van valami baja.<#falbav><#fejvakaras>
asiagyuri
viszik a tornyokat. megy a méhbe. nincs pénz...

KranaZoli
No, Nekem most csinált olyat, hogy kapcsolat megszakadt, térerõ leesett 16-ra, aztán vissza 21-22 és most megint 16...

Tegnap pont nem voltam netközelben, de itt a X. kerületben pár napja az eddigi maximum 3 MBit/sec-et bõven meghaladó sávszélességem lett...

AeroCool ExtremEngine 3T - Chieftec GPS-550AB-A - Gigabyte GA-MA790X-DS4 - AMD Phenom X4 9850 BE + Asus Silent Square Evo - Geil Ultra PC2-8500 4x1 GB 1066 MHz - Gainward HD 4870 GS 512 MB

Gery85
Nálatok milyen a net? én 3tól fél 5ig nem bírtam fel lépni,és most is nagyon nyomin megy.
1xüen 0 volt a térerõ, próbáltam hívni õket,de a telefonomon se volt térerõ...biztos valami központi balhé

user2009
ne telhetetlenkedjünk, kérem! <#crazya>

KranaZoli
<#wow2>

<#finom>

Petka
Én már a 14.4mbps-es modemeket várom!<#idiota>

KranaZoli
Ma biztos nem megyek.
Ja, persze, Neked sikerült kifogni az E176-os példányt... <#beka2>

Petka
Ha már ott vagy, megkérdezhetnéd azt is, hogy E176-hoz van-e már HSUPA+ (5.76mbps upload) firmware! <#vigyor>

KranaZoli
Nah, elméletileg van átirányítás.
Úgyis megkérdem, hogy mit is jelent pontosabban az az 50GB-os rész... <#zavart1>

Azért elszomorító, hogy SD kártya bõvítõhelyes modem-et csak kisker. árral lehet venni... <#szomoru2>

KranaZoli
Basszameg! I AM SORRY!!!

A T-sek a T-s mail címemre küldték a választ, nem arra amit megadtam és ezt csak ma néztem, tök véletlen jutott eszembe... <#boxer>

Szvsz, több mint vszínû a válasz már jó ideje itt dekkol... <#szomoru2>

Réges-régen írtam Nekik mail-t arra ezek a válaszok, amiket többen is kérdeztetek, hogy jött-e már válasz?!?!?!

I.

"
Elnézését kérjük a meghosszabbodott válaszadási idõ miatt!
Kérdéseire az alábbiakban adunk tájékoztatást.

1. A korábbi USB Stick is megfelelõen mûködik a 64 bit-es operációs rendszerrel, ehhez azonban valóban CD, vagy az említett pendrive szükséges.

Jelen esetben egy másik USB Stick megvásárlásához új mobilinternet szerzõdést kell kötnie, vagy azt a Kisker Akciós árlistánkból vásárolhatja meg.

(http://www.t-mobile.hu/static/DocumentStore/lakossagi/akciok/arlistak/Kisker_akcios_arlista.pdf)

Ez volt arra a válasz, hogy a mobil net attól is mobil, hogy Én viszem a stick-et ismerõstõl-ismerõsig és mindenki 64 bites OS-t használ, akkor állandóan Magammal kell cipelnem egy pendrive-t, azon a 64 bites wnw alkalmazást. Faszányos! Kisker árlista...
Naccerû 😞

2. A második pontban felvetett kérdésére tájékoztatjuk, hogy a hatályos IÁSzF szerint túlzott mértékû használatnak minõsül, ha az adatforgalom hét, egymást követõ naptári nap alatt átlépi a 20 GB-ot. Ez azt jelenti, hogy amennyiben egymás utáni hét napon keresztül, mindennap többet forgalmaz 20 GB-nál, akkor korlátozhatjuk a letöltési sebességet.

Ez volt arra a válasz, hogy hogyan is kell értelmezni ezt a 7 napot, de ezt már azóta megtudtuk ill. ezt még késõbb ki is egészítik...

3. A fentiek alapján, ha 3 napon belük 50 GB-ot szükséges forgalmaznia, az nem vonja maga után a sávszélesség csökkenését. Túlzott mértékû használat esetén 14 napra lassíthatjuk a letöltési sebességét lassítani.

Na, ezt nem teljesen értem. Ez lenne arra a válasz, hogy OK tisztában vagyok ezzel a korláttal, de Nekem kell(!) 50GB-ot forgalmaznom -> pl. munka... Ez nem teljesen világos, hogy nem vonja maga után, de lassíthatják... Egyelõre annyi, hogy úgy látszik nem auto megy rá a korlát. Nekem legalábbis ez így értelmezhetõ. Hanem "manuálisan", ha látszik, hogy elõtte nem volt kiugróan magas adatforgalom, akkor nem fogják rögtön az elsõ adandó alkalommal korlátozni, stb... Én ezt így értelmezem... ?!"

4. Szervizeinkben a múlt hét óta elérhetõ a Web’n’Walk Manager legújabb változata. Ez a verzió 32 és 64 bit-en egyaránt, azonos felülettel mûködik. Ha a pendrive-val felkeresi a lakóhelyéhez közel esõ szervizünket, kollégáink rámásolják, amennyiben beviszi a laptopot is, akkor telepítjük Önnek a programot.

No, ezt megkérdem telefonon is, hogy mi a helyzet, mert Nekem 64 bit-re még mindig régi van... Ezek szerint van új?! Az fasza lenne!!!

Kérdése esetén a jövõben is készséggel állunk rendelkezésére."

II.

"
Elõzõ válaszunkban sajnos helytelen információ szerepelt a mobilinternet túlzott használatával kapcsolatban. Ezt az alábbiakban pontosítjuk.

Túlzott mértékû használatnak tekintjük, ha az elõfizetõ adatforgalma hét egymást követõ naptári nap alatt meghaladja a 20 GB-ot, tehát 20 GB / 7 nap limitjét túllépõ ügyfelek számára lassítjuk a letöltési sebességet. Fontos, hogy nem hétfõtõl vasárnapig tartó naptári heteket vizsgálunk, hanem tetszõleges egymást követõ hét nap forgalmát.

A lassítás esetén sem csökken a letöltési sebesség a 3G technológiára vállalt célérték alá. Ez 150 kbit/s, legalább ekkora sebességet mindig biztosítunk. A korlátozás idõtartama maximum 14 nap.

Csak a letöltési sebességet csökkentjük, a feltöltési sebesség változatlan marad. A lassítás nem jelenti a letölthetõ adatforgalom mennyiségének korlátozását.

Õszintén sajnáljuk és elnézését kérjük, hogy korábban pontatlan tájékoztatást adtunk!"

Ennyi lenne. Úgy látszik néha érdemes benézni erre a mail címre is, <#zavart1> de majd megnézem nem lehet-e átirányítani....

Sziasztok. Adott: E220 as modem(mobilnet), egy wifis notebook, és egy wifis telo(vagy egy másik wifis notebook), WIN7. Olyat szeretnék csinálni, hogy egyik gépen ugye van ez a mobilnet és wifivel szeretném megosztani a netet. Azt már sikerült, hogy ADHOC a két wifis gép látja egymást hálozatba csak a net nem megy igy. Valaki tudna valami ötletet adni, hogy lehetne megcsinálni?
Köszi.

Ha torrentoldal is érdekel, és komolyan is gondolod, akkor esetleg - esetleg tudok segíteni egy nivós, mondhatni A torrent oldal - bH 😉 - meghívásban... keress meg priviben.

AeroCool ExtremEngine 3T - Chieftec GPS-550AB-A - Gigabyte GA-MA790X-DS4 - AMD Phenom X4 9850 BE + Asus Silent Square Evo - Geil Ultra PC2-8500 4x1 GB 1066 MHz - Gainward HD 4870 GS 512 MB

KranaZoli
Fijjugok!

Aki tud vmi jó letöltõ oldalt az privi-ben küldje el Nekem. <#worship> Az 1ik kedvenc FTP oldalam úgy nézem teljesen megszûnt, a másik pedig a forceweb volt, ami szintén úgy látszik, hogy áldozata lett az FTP szerver lefoglalásoknak... 😞

Van másik 2, de ha tudtok jót, légyszi küldjetek privit...

<#worship>

Én inkább sorozat függõ voltam. De ebbõl is a nagy kedvencek VGE 😞
(Stargate Atlantis - SG1; Battlestar Galactica; Terminator Sarah Connor, ...)

user2009
én is filmfüggõ vagyok <#idiota> mondjuk, én beérem divx-el, nekem elég a napi közel 3 giga. minden nap letöltök 2-3 filmet, és akkor film is van, a 20 gigát se érem el/7 nap, meg netezni, msn-ezni stb. is marad még.

Petka
Én is 32-nél tartok és semmi!

vohanyi
Anyám gratula!<#integet2>
Amúgy ugye utolsó 7 naptári nap/20 Gb,kivetítve az 80Gb...Ha jól beosztod!

- - - Ha egyszer sok pénzem lesz, veszek egy tavat, és elnevezem Fárasznak. Ez lesz a Fárasztó - - - \" Soha ne harcolj disznókkal! Koszos leszel, és a disznók élvezni fogják!\"

Gyermekeim én ebben a hónapban már 30 gigát lekaptam a netrõl. És nem torrentezek és nem ftp -ek. Még nincs korlát sem. Film függõ vagyok. Nyomatom a filmeket. Nekem nagyon bevált ez a t-mobil.
KranaZoli
Nekem óriási problémám a magyarított Vista Ultimate-el sincs, de tény és való, hogy több a hibalehetõség, bug, stb... Ill. a rosszul magyarított hibaüzenetek...

asiagyuri
ja jobbak az angol (USA) verziók, énis azt használok. stabilabb.

user2009
hát, szerintem meg az angol (tehát az eredeti) winfosok jobbak. persze, ez csak magánmegfigyelés... eleve nem is ugyanaz a kettõ, ezt sp2-nél vettem észre. rögtön az elején. az original verzióban pl. flash az xp ismertetõ, még a magyarban csak buborék. plusz a magyar állandóan elfelejti a tálcabeállításokat. persze, kinek a pap... <#crazya>

KranaZoli
No, csak nem észhez tértek?! 😉

Vohányi

Nem sokat változtat, hogy angol, vagy magyar... Olyan sokat szerintem nem idõzöl Magával a szûz OS-el, hanem alkalmazásokat használsz, melyek magyar nyelven beszélnek. 😉

Ami meg a Sajátgépet, Control Panel-t, stb... illeti az nem sok. 😊

Csak azért írtam, hogy Én a helyedben áttérnék. Hamar megszokod. A magyar is angol, csak kapott magyar "köntöst".
😉

Gery85
Mire célzol?

asiagyuri
"Nem, Vodával más gondok vannak. 😞"

Hááát már nemanyira... <#hehe> korlátozás szemponjából... <#whatever>

Gery85
Én úgy tudom,hogy ez év vége felé várható a magyar belõle.

vohanyi
Kösz,de csak magyar op.rendszert használok,még ha tanultam is angolt!

KranaZoli
Nem, Vodával más gondok vannak. 😞

Vohányi

Ahogyan írtam, csak javasolni tudom, hogy már most áttérhetsz a WinSeven-re. Tölthetõ az RC, ehhez képest a végleges eget rengetõen már nem fog változni.

De ha magyar nyelvûre vársz, azt passzolom, hogy mikor lesz...

Viszont ez az RC már teljesen jó, csak nagyon kevés és ritka alkalmazás ill. eszköz amit ne lehetne nyugodt szívvel használni Seven alatt...

Gery

<#wink>

asiagyuri
És a mai napig nincs a vodával ilyen gond.

Gery85
Sajnos nincs vele mit tenni, osztott ip miatt nem lehet aktívvá varázsolni.
Érdekes,hogy vodafone-nál nem volt ilyen gond.

Gery85
Az RC változat már végleges és ez év vége felé lesz már magyar verzió is.

Petka
Torrentre tud már valaki valami okosságot?
Még anno munkahelyi proxy megkerüléséhez kerestem leírást, találtam is itt. Kipróbáltam most itthon is, van ssh account, minden fasza, kb 20 másodpercig láttam a zöld pipát az utorrentben, de torrent letöltés nem indult el, aztán a pipa is eltûnt és azóta se akar visszajönni. Remélem valaki okosabb lesz nálam! 😊

asiagyuri
A Windows 7, még béta verzióban létezik. Nem végleges. Amíg a Microsoft nemjeleni be, hogy kezdik értékesíteni a végles Win 7-et, addig csak béta verziók léteznek, és abból is több féle. Elvileg 2010 közepe fele lesznek kész vele, azt mondták. Dehát a Microsoftnál minden csúszik amúgyis.

KranaZoli
Ha ennyire Seven-t akarsz használni, már rég áttérhettél volna rá...
Már az RC-t is felrakták sokan... Lsd -> Windows7 topic 😉

Én csak az elsõ release-t tettem fel, de mivel nem sok különbség van Vista-hoz képest Én teljesen jól elvagyok még Vista-val. Stabil, gyors, stb...

De majd letöltöm az RC-t is lecserélem azt ami jelenleg is fent van...

Nekem 32bit-es Vista oldotta meg az újraindulásokat Nod32 használok.
Visszatérve a net-megosztásához pár nap múlva visszatérek rá ugyan is Vista home-t kell dobnom a megosztó gépre és ezmiatt csúszik minden.
Az alaplap nem ismer fel 640gb vinyót biosfissítés pedig nem oldotta meg.Úgyhogy inkább Op rendszer.
vohanyi
Asztali van,Vistat kihagyom,majd a 7-est...<#nevetes1>

KranaZoli
Szerintem ez inkább lesz XP hiba.
Más a TCP/IP kezelés XP ill. Vista alatt. Vista-n pl. már van(lenne) ipv6 támogatás és szerintem jobb, gyorsabb, stabilabb a NET Vista alatt mint XP alatt. (de igaz ez mára már mindenre...)

Nem mondom, hogy a NIS rossz termék, de Nekem Vista alatt nem kell tûzfal. Vista-ban már jó tûzfal van, így Nekem kimondottan csak "víruskergetõ" kell. NOD-nak lassú a valós idejû védelme... Ill. amit Én használok az perpetual (életfogytig) verzió. 😉

Nincs lehetõséged Vista-t is kipróbálni?!
(pl. noti)

vohanyi
XPprof 32.Egyébként:

Nagyon bevált!

KranaZoli
Jaaaa! Akkor: <#worship><#vigyor>

Emléxem rá, hogy volt ilyen, de Nekem akkor sem volt ilyen problémám...

Milyen OS alatt csinálja ezt?!

Nekem 64 bites Vista-n semmi probléma, a notin 32 bites Vista ott sincs semmi ilyen. A 32 ill. 64 bit-bõl adódóan értelemszerûen eltérõ wnw-k.

vohanyi
Féreértettél,nem a víruskeresõ miatt van,csak most jött elõ....
Régi probléma, bug,ami a modem szoftverjében van,ezért kellene újabb firmware.Egyszer már foglalkoztunk vele...!