4171
  • asiagyuri
    Ja, és olyan helyen használom, ahol elvileg még kültéri 3G lefedettség sincs. A térerőm is 1 vonalka. Épphogy van valami 3G jel. És tökéletes a kapcsolat, sebesség jó, ping fasza! Jó is ez a E220!
  • asiagyuri
    Nekem is azvan kb. 1 hete. A ping-ről, a hozzáadott modem tehet. Hibás. Nekem is az. Most Huawei E220-at használok, régi Vodafone-os modem, és avval játék kötben 100 körüli a pingem fixen. Ezt a Mobile Broadband Stick V-t meg vissza viszem T-be hogy kezdjenek vele valamit, mert fos...
  • Zolsx
    Hali!

2 hónapja vettem egy T Mobile Relaxnet 3 GB csomagot. Győr város közepén lakom, általában HDSPA és UMTS-el megy, nem szakadozik. Viszont a pingek eszméletlen magasak.. 450, budapestre! Ezen nem lehetne javítani valahogy?
  • Bomber23
    Arra jutottam, hogy az Eset Smart Security kavart be, mert létrehozott egy csomó fantom hálózati kártyát az eszközkezelőben, Eset Personal Firewall Miniport #1, #2, #3 stb. nevekkel.
    Nagy kínlódás után sikerült eltávolítani az Eset programot, és a kamu hálókártyáit.

Most ott tartok, hogy a Web'N'Walk Manager nem találja az eszközt.
    Az eszközkezelőben a Globetrotter HSxPA - Network Interface illesztőprogramja nem telepíthető "Nincs elég rendszererőforrás a kért szolgáltatás befejezéséhez" hibaüzenet van és nem telepíti a driverét.

Lassan tényleg egyszerűbb lenne újra húzni az egész windows-t.
  • sajt21
    Na milyen lett?
  • Bomber23
    Visszarakom a Win7 alap telepítést (Ghostoltam belőle egyet)amikor még szűz volt.
    Megnézem milyen lesz úgy.

Köszi a segítséget, legalább most már tudom, hogy a Win7-el van gondom.
  • KranaZoli #2800
    Windows 7 64 bit-est használok. Vmi gebasz lesz ott de nem a wnw-el és a GlobeTrotter-el. Ez kúrva sok CPU%.
  • Bomber23
    Most ugyanazon a vason, ugyanazon sticken írok XP alatt, itt 0% tényleg.
    Akkor a Win7 alatt van csak gond.
    Megpróbálok mindent letörlölni, és újra visszatenni.
  • sajt21
    Nekem is win7em van, és 0%...
  • sajt21
    Ilyen elvileg nem lehetséges, próbáld másik programmal is lemérni.
    Ha azok is ezt mutatják, akkor próbáld meg másik gépen szerintem, hátha a stick cuccaival van alapból a gond és akkor egy frisstiés.
    Ha máshol is ilyen akkor tuti. Ha máshol nem ilyen akkor, a te gépeden kell újrarakni az egészet. Ha ez se oldja meg, akkor tied a 8. csoda :D
  • Bomber23
    Process explorer-ből van a kép, de a sima task manager is ezt mutatja.
    Úgy vettem észre ezt a nagy processzor terhelést, hogy HD film nézése közben be-be szaggatott, és elkezdtem keresni az okát.
    Ha nem indítom el a Connect Manager-t, akkor kb. 10-15% a processzor terheltség film nézés közben, ha meg megy a manager, akkor pedig gyakran 100%.
    Kapcsolódás és browser indítása nélkül is.
    Kipróbálom XP alatt, lehet csak Win7 alatt csinálja!
  • KranaZoli #2795
    Ezt a képet milyen progi alól készítetted?! Ez nem sima task manager.
    Érdekes... Nálam kemény 0%-on van. Dobnám ki az ablakon az egészet, ha a CPU 50%-át elvinné egy ilyen alkalmazás.

Vmi itt nagyon nem kóser.
  • Bomber23
    Szia Krana Zoli!

Kipróbáltam a Globetrotter Connect programot.
    Ez ugyanaz mint a Web'n'Walk Manager csak a logó más rajta.
    Kinézetre is teljesen megegyeznek.
    És sajnos a procit is hasonlóan fogja :-(

Azért köszi a segítséget!
  • sajt21
    MOst 26,5 mb-át ír a GlobalTrotter, és a speedtesten is ennyit mérek xD
    Ezt hogyan????????
  • sajt21
    Az hogyan lehet, hogy sima 2 éves hsdpa modemmel, normálisan mérve, speedtesten néha ilyen 10mega körüli letöltés jön össze??
    Meg a ez a GlobeTrotter Connect 3.0 is éppen azt írja a hsdpa-nál, hogy 13,5mb.... ezt hogyan lehetséges? :D
  • sajt21
    Ezzel az új csatlakozzásal automatikusan tud kapcsolódni már?

Tényleg nagyon komoly kérdés melyik modemet ajánljátok, amely hsupa-s? A hsupa gyakorlatban rendesen működik?

Mobilinternetes routert használ valaki?
  • KranaZoli #2790
    Lásd banner.

Én a GlobeTrotter Connect 3.0-t javaslom. Auto csatlakozás.
  • Bomber23
    Sziasztok!

Szerintetek normális, hogy a T-mobilos web'n'walk Manager.exe 40% körüli processzor foglaltságot okoz.
    És még nincs is kapcsolatban, csak fut a program.

Nálatok is terheli a gépet?

Windows 7 alatt egy DualCore laptopon használom.
    [IMG][/IMG]

Egyébként létezik ebből a progranból valami frissítés?
    Nekem 2.6.0.285 verzió van a gépen!

Előre is köszi!

• sajt21
    Sziasztok!

Örömmel találtam rá erre a forumra. 2 éve veterán t-mobile stick felhasználó vagyok XD
    Nekem is korlátlan opcio van, de nekem jövő héten jár le, szóval plusz egy ezres...:S
    Amugy nem tudom, hogy tudjátok-e, a szomszéd Austriába 21mb-os továbbfejlesztett hsdpa-t is lehet kérni az ügyfeleknek már... ilyen nálunk mikor lesz...

Nekem még régi qualcomm modemem van a t-mobile-tól, és a feltőltésem 30kbyte átlagban és a pingem átlag 140.

Ezek az újabb modemek mennyivel jobbak? Szóval, mint írtam veterán felhasználó vagyok, tudom, hogy néha megszakad, hogy este jobb tőlteni stb :) Olyan mint egy anyos, amikor, amilyen kedve van xD

Melyik modemet ajánljátok ti? Esetleg valaki használja routeren keresztül megosztva?
    Ja amugy nem tudom érint e valakit, de linuxon 1 hetem ment rá, hogy beüzemeljem, ha érint valakit, hogy kell megosztom szívesen.

Ja nekem is van amugy egy nagy internetes rejtélyem, van valaki aki vállalkozik megoldani? :D
  • atila4
    nálam teljesen jó
  • Csak77
    ti be tudtok lépni msn-re? nekem valami gateway hibát ír
  • Aspyrin
    Sajtóközlemény

Délutánra megszűnt a hívásindítási probléma a Magyar Telekom mobilhálózatában

2009.12.04.
    Egy előre tervezett éjszakai munka során keletkezett váratlan szoftverprobléma miatt a mai napon a Magyar Telekom mobilhálózatában elsősorban a hálózaton belüli hívások jelentős része sikertelen volt. Az előfizetők azt tapasztalták, hogy a hívott fél nem elérhető, mintha ki lenne kapcsolva, így sok esetben a hangposta jelentkezett be. A hibából adódó, az átlagosnál nagyobb hálózati igénybevétel átmenetileg zavart okozhatott az SMS-ek továbbításában is.

A hiba észlelését követően a rendszerszállítóval közösen még éjjel azonnal megkezdődött a hibaelhárítás, amelynek eredményeként a szolgáltatás délután fél 4-re az ország egész területén helyreállt, fennakadások már csak egyedileg lehetségesek. Ilyen esetekben a hálózatra történő ismételt feljelentkezés érdekében a szolgáltató azt kéri, hogy az előfizető kapcsolja ki majd be készülékét. A Telekom a helyzetben minden szükséges lépést megtett, és természetesen a hálózati hibából eredő kötelezettségeit is megvizsgálta. Ennek alapján megállapítható, hogy bár a szolgáltatás kiesése miatt kötbérfizetési kötelezettség nem áll fenn, de az ügyfeleket érintő, szokatlan és váratlan kényelmetlenségre tekintettel később részletezett módon előfizetőnként 10, hálózaton belül lebeszélhető percet biztosít díjmentesen. A díjmentes percek felhasználásáról a szolgáltató hamarosan további tájékoztatást ad.

A Magyar Telekom ezúton ismételten köszöni ügyfelei megértését és türelmét.
  • Aspyrin
    Ma szerencsére nem dolgozom, de már jól ismerem azt a "réteget", aki ilyenkor betalál minket.
  • Petka
    Gondolom most megy a szülőzés az üszin
  • Aspyrin
    Hajnali upgrade okozza a hibát, egyelőre nincs hír, mikor rendeződnek a dolgok.
  • Petka
    Eljött a videotelefonálás ideje :D
  • andrejfej
    Én reggel 5-kor keltem, akkor nem volt hálózat a telefonomon (T), nem is talált automatán, kézin viszont csatlakozott. Azóta vonalast hívtam, az ment, engem hívtak T-ről, nem ment, én hívtam T-t egyszer ment,m másszor nem, a mellékes dominó azóta se műxik... Net megy.

"Update1: Úgy néz ki, a legtöbb beszámoló szerint a hiba reggel nyolc óra tájban jelentkezett. A mobilnet működik, viszont az SMS-ek küldése és fogadása nem zökkenőmentes. Sok SMS látszólag átmegy, ám mégsem érkezik meg a címzetthez."
  • w77d
    megbénítják a kommunikáviót!! Támadnak a földönkívüliek!! XXD
  • merida111222333
    Igen, ez feltűnt nekem is, ma reggel ahogy ránézetem a telefonra, "Sim kártya regisztrációja sikertelen" hibaüzenet fogadott.
  • asiagyuri
    Gondolom ez a netet nem érinti, mert tökéletesen működik!
  • Petka
    Súlyos hiba a T-Mobile hálózatában
  • Gery85
    ahhoz smst kell küldeni nekik és az nincsen ingyen, sztem ne költs ilyenre.
  • andrejfej
    Így délelőtt elég jól csapat, estére ül le kicsit:
  • andrejfej
    Oké, le is töltöttem tegnap. De a szolgáltató által mért forgalom pillanatnyi állására lennék néha kíváncsi. Mert a WnW Manager is számol, de most kapcsolgatok két rendszer között, ilyenkor mindig újrakezdi a napi számlálót...
  • atila4
    erre jó a netmeter:) bannerba van
  • andrejfej
    Bakker, annyira felspanoltam magam, hogy beszereztem (khmm) egy win7-et, felpakoltam, működik... és az umts átváltásokat is simán tolerálja, bár még nem álltam át teljesen, de jó lesz az.
    Ezt a 20GB/7 napot is jó, hogy írjátok. A T-nek van valahol forgalomszámlálója, nem? Bár én még nem láttam.
  • KranaZoli #2770
    Pontosan: 20GB/7 nap. Nem naptári hetek vannak. Az uccsó 7 nap/20GB. Banner-ban ott a Netmeter amivel tudod kontrollálni.
  • atila4
    Hát a havi nézetet én se értem :S sokkal egyszerűbb lenne mint hetente... ugye hetente 20gb az 1 hónapba 80-an. Most miért nem lehet havonta a forgalmat számolni?
    Amúgy olyan nekem is volt, hogy átváltogatott, de arrébb tettem a modemet(fél napig kerestem a megfelelő helyet) lol, de mostmár megy rendesen :)
  • Dynamic
    Köszi, én is nagyjából erre emlékeztem.
    Azért jó nagy parasztság, hogy heti szinten figyelik a forgalmat. Miért nem havi szinten van meghatározva a limit? Most beleszaladtam ugyan a 20-ba, de attól még heti szinten 2-3 giga szokott lenni, tehát a havi forgalmam 30 giga lesz. De ha hetente 15 gigát töltök le(vagyis havonta 60-at!) az még nem baj...

Amúgy is nagyot csalódtam az egész wnw-ben. Amilyen hibátlanul és jól indult az első félév, az utóbbi 2 hónapban olyan szar lett. Nekem 5-10 percenként átvált UMTS-be, ilyenkor olyan mintha megszakadt volna a net, nem jön be semmi. Ugyanott lakom, nem költöztem a föld alá. Azóta már voltam a T-nél szoftvert frissíteni, kipróbáltam másik sticket, másik számítógépet, de semmi változás.
  • atila4
    2 hétig tart. Közben annyit töltesz amennyit akarsz ( olyan sebesség mellet nem lesz nagy adatforgalmad)
    Ahhoz,hogy legközelebb ne korlátozzanak le 20gb/hét lehet az adatforgalmad :)