4171
  • apetir
    Jaja, egy hete váltottam onnan T-mobile-ra. De minek...
    Pannon meg összevissza korlátoz, legalábbis fórumban azt írják.

Na... másodszorra már remélem elküldi :S
  • atila4
    Vodafone-nál is először minden jó volt, aztán egyre szarabb és szarabb lett :S
  • apetir
    SZia Zoli!
    Az alábbiakat írtam:

"
    Tisztelt Ügyfélszolgálat!

Egy hete kötöttünk céges előfizetést a T-Mobile-nál. Ennek részét képezte egy Relaxnet L internet előfizetés is külön SIM kártyán (30/*******).
    A gond csak az, hogy a kapcsolat sokszor megakad böngészés közben, ez kb 30-40 másodperc után áll vissza.
    A konfiguráció a következő: Telewell TW-EA511 router , Merlin X950D modem , mivel több számítógépen használunk internetet.
    Térerő 30-50% között van. APN: "internet" vagy "wnw" , hívószám: "*99#".

Azt érdekesnek tartom hogy eddig Vodafone és Pannon internet használattal sosem fordult elő ilyen, tehát az eszközökkel nincs baj!
    Mi lehet a probléma? DNS beállítás szükséges-e, ha igen, milyen értékekre? Esetleg más beállítások?
    Sajnos nem vagyok egyedül a problémával, fórumon többen is jeleztek ilyen esetet.

Amennyiben ez nem javul, van-e lehetőség a szerződést felmondani?

Várom mielőbbi válaszukat!
    "

Olvasási visszaigazolás már jött.
    Amúgy a net ma is kaki... nagyon...
  • KranaZoli #3043
    "Mondom nekem a 3 giga 2 napra lenne elég."

apetir

Hi! Nem dobnád be ide a levelet - cenzúrázva- :)
    Nálam is vannak problémák és bár nem annyira vészes mint másoknál, de ennyi pénzért zéró probléma legyen wazee. :D Vagy bármiféle összeg nélküli békés megválás, ha totál bexarik.

Ill. majd a választ is oszd meg Velünk.
  • Dynamic
    Elvileg nem kell bemenni. Ha nem jelzed, akkor automatikusan meghosszabbítják a szerződést. Viszont megint csak elvileg, az már bármikor lemondható.
    Mellesleg az új előfizetésekhez, új típusú modemeket adnak. Amikor jeleztem, hogy ez a régi wnw stick egy rakás szar, akkor felajánlották, hogy mivel februárban lejár a hűségem, mondjam le és rendeljem ezt az új netet, az új mondemmel, és milyen jó lesz nekem, mert az első pár hónapra vonatkozó akciót is megkapom. Van 3 gigás, 7 gigás és 14 gigás, de kezdjem a 3 gigással előbb...
    Ezen csak szolídan mosolyogtam. Mondom nekem a 3 giga 2 napra lenne elég. Korlátlan nincs? Nincs... Akkor kösz, nem kell, marad ez egyelőre.
  • Aspyrin
    Este volt egy kisebb, internetet érintő probléma, valóban, de már helyreállt.
  • messzála
    Szia igen be kell menned és jelezned kell !
    De elvileg kaptál egy levelet is a t től és ott írja én már kaptam.
    Nekem is februárban jár le. De lehet hogy lesz vezetékes netem és lemondom. A tököm fizet 7000 ft az internetért. A vezetékes tök ingyen volna. Mert utalvánnyal lehet fizetni. A mobil internetet nem lehet utalvánnyal fizetni sajnos. De ezt mig élek nem értem meg miért nem.
    Na de én csak egy kis hal vagyok nem kell nekem mindent megértenem.
  • messzála
    Nem sajnos nem. De nem értem hogy miért nem ?! Pénz pénz nem ?!
  • atila4
    Nekem is néha csinálja <_<
  • apetir
    ÜSZ-nek küldtem mailt a problémáról, remélem mielőbb válaszolnak.
    A ma este elég "akadós" volt net szempontjából.
    Másnak is van ez a gondja vagy csak nekünk Petkával?
  • apetir
    Semmi változás, de azért köszönöm a tippeket.
  • Fabio Capello
    dc-unlocker tudja unlockolni egy jelképes összegért asszem, de szerintem egy turbosimmel is megy a dolog
  • KranaZoli #3034
    Ezeknek a függetlenítése ugyanúgy működik, mint az E220-asoké?!
    Mert szinte csak vodások vannak. PH Aprón talán vannak függetlenítettek is.
  • atila4
    na az első jó is lenne :)
    Csak sajna még régen ide regisztráltam és elfelejtettem mindet xD És úgye nem lehet regisztrálni, mert már vagyok :S
    Vki elkérné az email címét az eladónak?
    Nagyon köszönöm :)
  • Fabio Capello
    Itt nézd, nem is olyan húzós az ára
  • atila4
    Nem adja el vki az e272-es modemjét :D? vagy nem tud vki olyant aki eladja..?
  • Petka
    Nálam eleinte csak ritkán fordult elő, aztán egyre gyakrabban, mostmeg már szinte minden egyes linknél time out, ha nem kapok észbe és nem kattintok rá mégegyszer...

Hozzátenném a netrádiós megoldás egyelőre jónak tűnik!
  • Fabio Capello
    Mennyire volt bejövős/sok volt az érdeklődő/mennyit feccöltetek bele, ilyesmik.

Mivel jócskán offtéma, nyugodtan jöhet priviben :)
  • Gery85
    Nem megy az online bolt,mert engedélyhez kötötte a kedves magyar állam,ezért letörültük, milyen tapasztalatra gondolsz?
  • Gery85
    uh
    most néztem az én térerőmet is,lehet épített ide a tré egy másik bázist,mert nem rémlik,hogy ilyen lett volna

• Fabio Capello
    geri, megy még az online boltotok?

valami tapasztalat, amit megosztanál? :P
  • apetir
    Sziasztok.

Térerő nekem is 40% (10-ből 4 jel).
    Amúgy azt vettem észre hogy úgy du 5-ig nem nagyon fordul elő az akadás. De most is netezek, olvasgatok, és elég gyakori.
    Párom mellettem netezik a notin, az előbb csak néztünk egymásra, mert megállt az oldalak betöltése :(.

Nálad milyen gyakori Petka?
  • Gery85
    Hát pedig azt nem gondolnám kevésnek.
  • KranaZoli #3023
    Azt nem próbáltátok, hogy az APN-t internet-ről wnw-re változtatjátok és úgy milyen?!
  • Petka
    42%
  • Gery85
    Akkor valszeg a hálózatváltás lesz a gond,kevés a térerő?
  • Petka
    Ezzel valamennyire rendbe jön, de még így se az igazi.
  • apetir
    Nálam is pontosan az van amit Petka leírt.
    És igen bosszantó mikor egy percig semmi...

:(
  • Gery85
    próbáljátok ki,hogyha netrádiót futtattok netezés közben,akkor is csinálja e ezt a timeoutolást.
    Egy próbát megér.
    www.mellesleg.fm-en van 32kbites netrádió,az szinte semmi adatot nem visz el.
  • Petka
    Folyamatos adatátvitelnél szerintem senkinek nincs problémája. Ellenben böngészés közben nálam elég gyakran előfordul és úgy vettem észre, hogy a Skypenál is elakad 1-2 üzenet. MSN-nél nem tudom, mert az nem mindig jelez vissza, hogy sikerült-e az üzenet elküldése, mindenesetre néha megesik, hogy több idő, mire válaszol a partnerem.

Olyan, mintha a modem átváltana valami energiatakarékos módba adatforgalom hiány miatt, aztán amikor megindulna a nafta, nem akar visszaváltani normál üzemmódba.

(Ugyebár a sima kék és a ciánkék led visszajelzés esete...)

Hozzátenném, hogy eddig semelyik itt megemlített ötlet se segített. Még az általam felhozott OpenDNS se, szóval az egy dolog, hogy szolgáltatói oldalon van hiba, de nem tartom valószínűnek, hogy a DNS szarakodik.

Holnap beviszem munkahelyemre, ott nemrég épült új bázisállomás, teló szerint 3G-s lefedettség van, majd meglátom ott hogy működik.
  • Gery85
    letöltés közben is megszakad?
    pl ha töltesz valamit,akkor is van,hogy 1-2 másodpercre elmegy aztán újra indul?
  • Fabio Capello
    próbáld ki azt amit én, tedd a preferált csatlakozást automatikusra, ne UMTS-re, nekem megoldotta ezt a problémát...
  • apetir
    Szia Gery.

Éppen ezt nem értem. Ezek a beállítások nálam is, és biztos a többiek is ezeket a beállításokat használják (más nem is működik). De néhányunknál van az alábbiakban leírt probléma, mikor egyszer csak megáll a böngészés egy rövid időre, majd később mintha mi sem történt volna, megy tobább minden. És tuti nem a modem a rossz nálam, Voda és Pannon ment rendesen, soha gond nem volt vele.
    A napokban felhívom az ÜSZ-t, mondjanak vmit.
  • Gery85
    nálam is így van beállítva és nálam tökéletesen működik

Már két napja aktív a szerveren:

• apetir
    Köszi, a beállítások sztem rendben vannak, nálam is ezek. Csak UMTS-re van a modem állítva, tehát nem ugrál GSM-UMTS közt.
  • asiagyuri
    Nekem APN-hez a "internet" van beírva. Ha lehet betárcsázó számot is beírni, akkor írd be a "*99#"-et. Próbáld meg ezt...
  • apetir
    Na erre beb@szott... :S a vázolt probléma, most lementem mielőtt kattintok...

Szóval nekem nem usb stickem van, egy expresscard modem egy routerben, a magasban egy antennával. Így 40% a témobil térereje. Másik két szolgáltatóval sosem volt ilyen jó térerő, mégsem voltak vele sosem ilyen gondok. De most céges témobil net lett. Ahogy olvastam, DNS hiba állhat a dolog mögött, csak azt nem értem ha a témobil tudja hogy van ilyen gond, miért nem javítja?
    Szóval kb esélyünk sincs hogy ez normálisan működjön? Ez mennyire általános dolog más felhasználóknál?
  • andrejfej
    Akkor nálad is akadozik modemmel? Vagy csak olvastad a hozzászólásokban? Mert még mindig nincs határozott vélemény, hogy a stick szarozik-e, vagy a hálózat. Nekem is csak néha tököl, én a hálózatot gyanítom. Viszont az üsz. körbesétáltatott a lakásban, és együtt megkerestük hol a legjobb a vétel, mert az toronyhoz képest se mindegy hol van a stick, mennyire árnyékolt. Ez pedig nem a hálózat hibája, egyszerű fizika. Szóval küzdj és bízva bízzál :D
  • Petka
    Egyelőre nem jöttünk rá, hogy mi lehet a hiba. ÜSZI max felajánl egy modemcserét, de az se fogja megoldani a gondot. Szerintem központi hiba mivel régebben nem volt ilyen probléma, a modem meg talán nem kopott el... Talán, ha összegyűlnénk páran és bemegyünk az üszire, valami kárpótlást kapunk :D Ingyen kávét tuti
  • asiagyuri
    Akkor már énis...

Nekem is ugyan olyan :D

E220 ping Quake 3 Arena-ban: