4171
  • Dudubacsi
    http://www.speedtest.net/result/692568195.png
  • Dudubacsi
    Sziasztok!

Decemberben vásároltam az internetcsomagot.Akkor volt UMTS/HSDPA hálózat,most csak EDGE van (ezt jelzi a modem).Az érdekesség,hogy egy wnw modemmel ugyanazon a gépen van nagysebességű hálózat.Van valami módszer az orvoslásra,vagy törődjek bele?
    A modem ZTE tipusú.

Dudubácsi
  • Gery85
    nálam minden oké
    le is fel is
  • andrejfej
    Aaargh Petka, együtt érzek veled, nálam is ez megy folyamatosan... Néha le akarom csapni a notit a földhöz, de egyrészt drága mulatság lenne, másrészt pont a noti nem tehet róla...

@risqci: nálam ugyanez van wnw-managerrel, ha van csoportbeszélgetésed próbáld meg úgy, hogy kikapcsolod, nekem azt nem bírta. Több hónapig szaroztam azzal is, még mindig nem találtam megoldást rá.
  • KranaZoli #3122
    Csak úgy általánosságban kérdezem:

Még mindig a 2.5.21Hd a legfrissebb firmware?!
    Mert ez már jó régi. :(
  • jamby19
    Komolyan nem hiszem el,hogy 7ezer forintért csak a sz@rakodás megy 2 weblap 1 le-fel kapcsolódás és így tovább,megfagyasztja a firefoxot 10X kell rányomni az bezárásra mert nem válaszol és most már a hálózatot jelző ikonról is leveszi csak úgy random a kék kört aztán nincs hálózat...
  • Petka
    Nos kipróbáltam modemként használva az Omniámat. A böngésző time-out ebben az esetben se szűnt meg. Múltkor teszteltem a munkahelyemen is, ott is ugyanez a helyzet. Na most a probléma az, hogy így délután még valamennyire használható a net, de tegnap este már a hajamat téptem, mert egy(!) linket se tudtam elsőre, de még másodjára, sőt harmadjára se megnyitni. Anno pannonos emlékeim alapján azt mondom, hogy ez így még szarabb, mint a pannon, mert ott még korlátozás alatt is volt esélyem normálisan böngészni (igaz lassan, de nem volt timeout).

Összefoglalom az eddigi próbálkozásaimat:

1. Mobile Partnerről frissítés WnW Managerre
    2. Modem firmware frissítés
    3. APN váltogatások
    4. OpenDNS
    5. Modem helyének változtatása
    6. Firefox frissítés
    7. SIM kártya tisztítás
    8. Másik modem használata
    9. Netrádió futtatása böngészés közben

Egyik se oldotta meg a problémát...
  • Fabio Capello
    Hátnem. Állítások szerint decemberben(!) küldtek egy sms-t, hogy 3 hónapos hátralékom van, amit ofkorsz nem kaptam meg, és papíron banki átutaláson vagyok, így fel se tűnt, hogy nem lettek befizetve. Szóval fasza volt, négy havi elmaradás, széppénz... :/
  • Aspyrin
    Már elmondtam egyszer, de megismételhetem: kérésre nem jár frissítés. Ha bizonyos kommunikációs zavar van a kártya és a hálózat között - aminek a részletezése nem tartozik ide, úgy gondolom - akkor viszont muszáj újraindítani a cuccot. Ha ezzel megoldódott a problémád, akkor örülünk.
  • risqci
    Sziasztok Globtrotter modemmel win 7alatt
    azonnal kidob az msn. Vmi ötlet? Köszi!
  • KranaZoli #3116
    Áhá, értem.
  • apetir
    Gondolom a SIM kártyán lévő hálózati adatokat frissítették.
    Aspyrin #3096-os hozzászólása alapján gondolom hogy Ő ért a témához, ha gondolja, kifejthetné bővebben.

Firmware verzió:
    Nem T-s USB sticket használok, hanem egy Novatel X950D modemet egy 3G routerben.
  • KranaZoli #3114
    Nem tudom milyen frissítés lehet az?!
    Milyen a firmware verziód?!?!
  • apetir
    Nem akarom elkiabálni, de még mindig rendesen megy nálam a net.
    Próbálta valaki azt amit leírtam?
    Nevezetesen hogy az üsz-es egy frissítést rakott a SIM-re.

Egy próbát megér, hátha...

Jó netet mindenkinek!
  • Petka
    Az jó, ha saját tapasztalatomból indulok ki, akkor az nem 1 hónapos elmaradás lehetett :D
  • Fabio Capello
    kb...

én most arra várok hogy visszakapcsolják a netemet, volt egy kis hátralékom
  • Petka
    Én nem tudom, de most hogy már egyre jobban elterjedt a mobilnet, szerintem gyanakodhatunk arra, hogy kezdenek belustulni a kiszolgálók és hamarosan lesüllyedünk a pannon szintjére...
  • jamby19
    A feltöltésem legalább változik napközbe 3 ez betudom a terheltségnek este felmegy 4-5MBit re, de ez legalább változik.
  • jamby19
    Srácok!
    Korlátozták volna a feltöltési sebességeket a tornyokban??
    Mikor megvettem a modemet a maximálisan elérhető 1,5MBit feltöltésem volt. Most január óta csak 88-90között mozog,modem ugyanott kábel ugyanaz.
    Ezeket variáltam de semmi,jah és napközben illetve este is speedtest 80kb/s hoz ki és a letöltésvezérlő progi is csak 90ig szalad.
    Valakinek van ötlete?
  • Csak77
    Feltettem a GlobeTrotter-t Win7-re, és sokkal jobban megy az egész, mint a Wnw manager...
  • KranaZoli #3106
    És kijött a végleges 3.6-os:

Mozilla Firefox 3.6 magyar (8.40 MB)
  • andrejfej
    A firefox gyorsítás nagyon jó. Bakker, a hajam eldobom, úgy hasít...
  • KranaZoli #3104
    Passz...
    Ezt a firefox topic-ba link-elték. Én megcsináltam.

Mozilla Firefox Böngésző Gyorsítása

Ill. ff-hoz még egy hasznos add-on:

Vacuum Places 0.2

Ezt meg érdemes néha futtatni:

SpeedyFox - Boost Firefox in a Single Click!

• andrejfej
    Hát ezaz, térerő 90-98%, ezek a down/up és ping értékek, és mégis minden második weblap timeoutol...
    Most meg jól hasít a böngésző, az adatok viszont rosszabbak..
  • KranaZoli #3102
    És ezzel mi a probléma?! A Down/Up szerintem teljesen jók, ping is tökéletes. A többit ebből nem látni.
  • andrejfej
    Ma állandóan tököl... jelen pillanatban ezt tudja:
  • asiagyuri
    Térerő semmit nem számít. 10%-nál is tökéletes a netem...
  • apetir
    Szia Aspyrin.

Gondolom te jártas vagy a témában. Az mit takar hogy nem volt szinkroban a kártya a hálózattal? Vadi új SIM-et kaptam mikor előfizettem a netre 2 hete.
    Amúgy a térerőm abszolút jó sztem, mint már leírtam a másik 2 szolgáltatónál 20-30 százalékos térerővel sokkal stabilabb volt a kapcsolat. Csak én naív azt hittem a "T" a legjob... :(
  • Petka
    Oké megvan! MDMA a neve és innen letölthető.
  • Petka
    Minimális rádiótechnikai ismeretem alapján azt mondanám, hogy ezek a százalékok nem mondanak semmit. Foglalkoztunk itt régebben (vagy a voda topikban) egy progival, ami sokkal több adatot szolgáltatott a modemről. Emlékeim szerint a zajszintet is kijelezte, illetve a jelerősség is pontosabban volt kiírva. Nem emlékszik valaki a nevére? Hátha azt kéne megint előszedni diagnosztizálásra.
  • Aspyrin
    "Mondjuk érdekes hogy mindenki rá akarja fogni hogy nincs térerő, hiába mondom hogy 40-50% közötti..."
    Ebben semmi érdekes nincs, ha alacsony a térerő, gyenge a jelszint, okozhat ingadozást. Azért az 50%-ot nem nevezném gyengének.

Az egyik üsz-es frissített valamit a SIM kártyán és azóta rendben van az internet, nem akadozik állandóan
    Ezt a "frissítést" csak azért kaphattad meg, mert nem volt szinkronban a kártyád a hálózattal, ettől függetlenül a problémád még egyáltalán nem biztos, hogy hosszú távon megoldódni látszik, de bízzunk benne, hogy csak ennyi volt a gond.
  • KranaZoli #3095
    Stick?!
    Milyen Firmware van rajta?!
  • apetir
    Sziasztok.

Úgy tűnik megoldódott a probléma, amit itt felvetettem.
    Az egyik üsz-es frissített valamit a SIM kártyán és azóta rendben van az internet, nem akadozik állandóan. Ez pár nappal ezelőtt volt, remélem így is marad.
    Mondjuk érdekes hogy mindenki rá akarja fogni hogy nincs térerő, hiába mondom hogy 40-50% közötti...

Tehát akinek ilyen gondja van, érdemes ezt megpróbálni.
    Köszi a tippeket és a segítséget nektek is!!
  • atidnaB
    Üdv!
    XP-n is jól működik..Ezidáig nem volt vele sok problémám..
  • KranaZoli #3092
    Ehhez a HSZ-em kapcsolódva. Nekem is voltak olyan problémáim, amiket többen írtak (böngészés közben meghal a net, stb...). Nem sok, nem bosszantóan sok, de előfordult. Ezzel a GlobeTrotter-el még nem jelentkezett pedig szinte egész nap ment a net. Szerintem ez jó Vista-ra is. (XP-t passzolom) Seven alá pedig 1értelmű.
  • peje77
    Nem volt valakinek gondja már azzal, hogy nem tudott belépni a My T-mobile-ba? Nekem meg se nyitja az oldalt, valami hibát ír ki. Tré ügyfélszolgálata azt mondja, hogy "a hiba az ön készülékében van." Tud valaki valamit segíteni? Köszi.
  • tubazoltan
    Köszi, még nem tudtam letesztelni, de úgy tűnik, tényleg ez az.
    Szólok, ha bármi.

Zoli

• Gery85
    szerintem fent leszek,de ha nem,akkor e-mailben is jöhet :)
  • KranaZoli #3088
    Bár ahogyan nézem most is a 4.0.17.0-s verziót használja a Seven.

A GlobeTrotter verzió száma viszont változott, mert eddig ez volt:
    3.1.0.1086 -> 3.1.0.1162
  • KranaZoli #3087
    Héjj! Most nézem van külön Windows 7 alá is már. Na, ezt ki is próbálom. :D

Feltettem, eddig okés... Mármint a GlobeTrotter Win7-es verziója. De ezt a Driver részt nem teljesen értem. :(

Letöltöttem azt is, kicsomagoltam de abban vmi TcpSchema-k vannak és fingom sincs, hogy ez kell-e és ha igen, akkor melyik.