4171
  • reaxol
    Az valóban egyoldalú ÁSZF módosítás VOLT (vagy egy éve?), ami miatt akkor lemondhadTAD volna következmények nélkül a szerződést az ÁSZF változás kihirdetésétől számított 15 napon belül. Utólag ez nem működik, hogy egy korábbi ÁSZF változásra hivatkozva bontunk szerződést. Ill. működik, de akkor fizetheted a kötbért.

Az NHH csak ért hozzá, főleg hogy elküldtem nekik szkennelve a szerződés és a kieg szerződés összes oldalát. A 60e Ft-ot így is úgy is behajtják rajtad, vagy kötbér címén vagy a RelaxNetM havidíjával számolva ha még 10 hónapod van hátra.
  • KranaZoli #3490
    "A hűségszerződés jogkövetkezmények nélküli felmondására csak abban az esetben van lehetőség, ha a szerződés megszűnésére a szolgáltató érdekkörébe tartozó ok miatt kerül sor, vagy ha a szerződés egyoldalú módosítása az előfizetőre nézve hátrányos."

A 20GB/7 napot azt hova sorolod?!?!

Holnap megyek T-hez ill. és adom le a levelem személyesen, ill. mondom el a hasfájásom... Aztán majd írok, hogy mi a rák van...
  • Csak77
    Jó kis árak ezek...
  • atila4
    itt elég jók az árak.
    igaz csak itt elérhetőek.
    - Kaposvár
    - Somodor-puszta
    - Mernye
    - Somogygeszti
    - Mernyeszentmiklós
    - Polány
    - Felsőmocsolád
    - Mihály-Major
    - Ecseny
    - Tarany
    Nekem pont jó lenne. Igaz csak 1mb-re fizetnék elő ami nem vmi nagy sebesség de legalább korlátlan :)
    Csak a T-től meg kéne szabadulnom
  • reaxol
    Kétirányú műholdas netje a HungaroDigiTel-nek van, ezen a piacon ők olcsónak számítanak.
    Ezek 2007-es árak, de szerintem azóta sem lettek lényegesen olcsóbbak:

http://www.hdt.hu

Az ajánlatban szereplő szolgáltatási díj tartalmazza az Internet hozzáférés díját, illetve a telepített eszközök bérleti díját is.
    A HDTSat szolgáltatás néhány jellemzője:

-Földi ADSL szolgáltatások analógiájára felépített szélessávú Internet szolgáltatás az Ön személyes igényeihez igazítva
    Gyors kiépíthetőség, akár 24 órán belül (helyi infrastruktúraként csak a 230 V-os tápfeszültség szükséges a kiépítéshez), hordozhatóság
    -Tervezhető, forgalom független havidíj
    -Egyedi igényekhez igazított rugalmas fizetési konstrukció
    -Rugalmas sávszélesség kezelés, akár 2 órán belüli sávszélesség változtatás
    -Magas rendelkezésre állás
    -Hibaelhárító szolgálat 365 napon, napi 24 órában

Egyszeri díj:
    1 éves hűséggel 235.000Ft
    2 éves hűséggel 150.000Ft
    3 éves hűséggel 100.000Ft

Havidíj 512/128 kbps sávszélesség esetén
    1 éves hűséggel 64 849 Ft
    2 éves hűséggel 57 503 Ft
    3 éves hűséggel 53 371 Ft

Havidíj 768/128 kbps sávszélesség esetén
    1 éves hűséggel 70 588 Ft
    2 éves hűséggel 63 242 Ft
    3 éves hűséggel 59 110 Ft
  • reaxol
    Nos, itt a Nemzeti Hírközlési Hatóság (a hírközlési szolgáltatókat felügyelő szerv) hivatalos válasza is.
    Na ezek után mehettek a jóIstenhez is panaszkodni, kötbérfizetés nélkül nem fogtok lelépni a T-től...

Tisztelt XY!

A 2010.HH.NN-án a Nemzeti Hírközlési Hatósághoz (NHH) érkezett elektronikus levelére válaszolva az alábbiakról tájékoztatjuk.

A Magyar Telekom Nyrt. szolgáltató és Ön között létrejött megállapodás szerint a korlátlan adat opció havidíjából a hűségnyilatkozat időtartamára, 100%-os havidíj kedvezményt biztosít az elfizető részére. A korlátlan adat opcióra vonatkozó hűségnyilatkozat időtartama 12 hónap.

A csatolt dokumentum alapján Ön aláírt az előzőn felül még egy megállapodást kötbér kikötéséről web’n’walk akcióról, melyben az áll, hogy az előfizető a megállapodás hatályba lépésétől számított 24 hónapon belül az előfizető oldalán felmerülő okból az előfizetői szerződés szünetelésére illetve felmondására nem kerülhet sor. Ez azt jelenti, hogy amennyiben az előfizetőnek számla tartozása van, a szolgáltató felmondhatja a szerződést, és ebben az esetben jogszerűen követelheti a szerződésben meghatározott feltételek szerinti kötbért.

Hűségszerződés esetében Ön arra vállal kötelezettséget, hogy előfizetői szerződését nem mondja fel meghatározott (hűség) időszakon belül, amiért cserébe különféle kedvezményeket vehet igénybe. Ebből következően amennyiben az előfizetői szerződést a hűségidő lejára előtt kívánja felmondani, a szolgáltató kiszámlázza Ön felé az ÁSZF díjszabásában foglaltak szerinti kötbért.

A hűségszerződés jogkövetkezmények nélküli felmondására csak abban az esetben van lehetőség, ha a szerződés megszűnésére a szolgáltató érdekkörébe tartozó ok miatt kerül sor, vagy ha a szerződés egyoldalú módosítása az előfizetőre nézve hátrányos. Abban az esetben, ha a szerződés az Ön érdekkörében (költözés) szűnik meg, a hűségszerződés jogkövetkezmények nélkülii felmondására nincs lehetőség.

A korlátlan adat opció kedvezményes használatáról szóló szerződés h.) pontja szerint a szolgáltató fenntartja jogot, hogy a hűségnyilatkozat idejének lejártát követően a korlátlan adatforgalmat biztosító opciót megszüntesse.

Megértjük, hogy kellemetlenséget okoz Önnek a korlátlan adat opció megszűnése, azonban a szerződésben foglaltak szerint ezt megtehette a szolgáltató.

Bízunk benne, hogy tájékoztatásunkkal segítségére lehettünk.

Budapest, 2010. április

Tisztelettel:
    Nemzeti Hírközlési Hatóság
    Ügyfélkapcsolati és Tájékoztatási Osztály
  • atila4
    De megint Pesten mikor vidéken kéne. Utálom Pestet :D
  • Csak77
    Pesten az antenna digital(vagy mostanában a Hello HD) tervezi a műholdas net szolgáltatás kiépítését, legalábbis ilyesmit olvastam.
  • Petka
    Gondolom azt mindenki tudja, hogy a műholdas nethez ugyanúgy kell egy földi kapcsolat is az uplink miatt...
  • Gery85
    Én is beszéltem a Digivel és nekem azt mondták,hogy nincs és nem is lesz műholdas net szolgáltatásuk. Akinek a postját kimásoltad nem tudom honnan szedte ezt az infót,de szerintem fars.
    Viszont találtam egy másikat, ami inkább cégeknek szól, de biztos egyéni előfizetőkkel is foglalkoznak majd.
    Nézzétek meg ha gondoljátok:
    link
  • Csak77
    Komolyan nem értem mi szükség van erre. Lebuktál, nem is kicsit, mégis csinálod itt a hülyét. Mellesleg, tegyél már szóközt a mondatok köze...
  • bcrics
    Kevered a szart barátom:).Senki alregje nem vok te szerencsétlen fogd már fel..kéész:D
  • atila4
    műholdas igen
    "Jóhir emberek! smile.gif
    Tegnap felhivtam a Digit és érdeklödtem afelöl hogy mikor lessz elérhető müholdas net.
    És tájékoztattak hogy szeptembertöl indul az egész országot lefedő országos müholdasnet.20,40,60, és 80 megabittes csomagokkal."
    másik forumról másoltam :)
  • Petka
    Műholdas internet, ja... :D
  • Csak77
    Egyszerűen hihetetlen!
  • djsylus
    Ja köszi amúgy
  • djsylus
    Hát remélem bár upc lenne csak ott meg ugy tudom kell hűségszerződés meg drága azért az is
  • atila4
    Szeptemberben várható a műholdas internet. Többet én se tudok
    De hívd fel őket és sztem segítenek :D
  • djsylus
    Hagyd a picsába,egy pöcs
    Szóval neked mennyi a diginet?mert én azt hallottam hogy országos a lefedettség,vagy csak lesz országos?
    Kéne most nekem is valami új mert a torrentoldalakról meg minden más regelt oldalrol kidobálnak ha nem lépek be,fent vagyok vagy 40 oldalon összesen,aszt net most semmi.Valaki tud a digiről valamit?
  • tnet
    Te szimplán csak hülye vagy és paranoiás.én is én vagyok mindenki és kész.over
  • Csak77
    Nincs szünet a mondat után, kisbetű az új mondat elején... pontosan mint az előtte lévő hsz. Beteg a srác. Én befejeztem.
  • Csak77
    Kíváncsi vagy még hány néven fogsz írogatni, Móricka. Könyörgöm, ha már így több nicken írsz, legalább a helyesírása figyeljél már, mindig ugyanazok a hibák... ciki.
  • djsylus
    Csak77 már korábban tisztáztuk hogy a neved az iq szintedre utal
    Csak jelzem engem is elengedtek.holnap megyek bontani
    Tudom én is kamuzok
  • tnet
    Legyen igazad...de sztem szimplán csak fáj az igazság...üdv kedves bcrics.részemről lezárva a vita.te meg mérgelődj meg fikáz itt mindenkit mint szoktál.egy féreg vagy és sztem páran itt ezt aláirják.te eddig még csak kritizálni tudtál segiteni soha senkinek semmit.otthonrol névtelenül nyomkodni a köcsögséget az megy.kértem elérhetőséget nem adtál.mert fosol.az ilyen aki nem vállalja önmagát az nekem se meg másnak se osszon.mert milyen jogon.én elköszöntem a T-től és lettem digis.te fizesd..LOL:D:D:D
    a többieket sajnálom de te remélem fizethetsz mint a katonatiszt.ne tölts..nekem sem engedték volna ha szimplán megkérem őket.ezt elhiheted.és ha ezzel megnyugtatom forró agyhelyedet akkor inkább kamuztam és pont.nekem senkinek nem kell bizonyitanom.leszarom a T-t.Ha fizetnem kéne baszna az ideg.de leszarom...
  • Petka
    Srácok, ez szánalmasan szar már hétvége óta. Korlátozva meg nem lehet a 10GB forgalmammal.
  • Csak77
    "szarhalmaz" mi? Te aki itt napok óta össze vissza hazudozol... saját magad által bemásolt "Szalai Gabriella" levéllel jössz, tele helyesírási, fogalmazási hibával (a bemásolt levélben, és a hsz-eidben a mondatok után nincs szünet(#3441 hsz-ben ezt tisztán látni)... TE aki annyira hülye vagy, hogy több nicket használsz (bcrics), majd lebuksz, mert véletlen nem léptél ki... pont te szarhalmazol itt? Láthatod, hogy SENKINEK nem engedik a kötbér nélküli bontást, de NEKED igen. Persze Móricka. Bizonyára eddigi szánalmas életed során megszoktad, hogy hülyének nézed az embereket, de ez most nem jött be. Mázlid, hogy eddig nem tudtam válaszolni.
  • KranaZoli #3465
    Ofkórz, bár mostanában nagyon kevés időm van, még ide benézni is. :(
    De majd írok, hogy mire jutottam Velük. Fogyasztóvédelemnek nem tudom mik a határidejeik, de Állami szerveknél ne várj gyors ügyintézést. :D (Én is Állami cégnél melózom. :)

De egy biztos, foglalkozni fognak vele. Én a helyedben még próbálkoznék újra a T-nél. Szerintem nagyon sokan fogják kérni a szerződés felbontását.
  • Gery85
    Szólj majd,hogy hogyan sikerült, nekem nem ment.
    Hátha te nagyobb szerencsével jársz.
    Én is írtam a fogyasztóvédelemnek,hogy szerintük helyes e, amit csinálnak,de még nem válaszoltak.
  • atila4
    Csak úgy kíváncsiságból megnéztem, hogyha megszakítom a netet akkor 14 óráig utánna még tölthetek-e. Hát nem. egyből jön a korlátozás.
    Őskor????

Na mind1. Én is megpróbálom felbontatni a szerződést, mert találtam egy mikro hullámú netet, igaz csak 1mb/s de az is több mint a semmi. És még hűség idő sincs.
  • Police88
    hajrá
    nekem asszem már lejárt ez a hűség szarság de akkor is a kerületben nincs más választásom csak a T :S
  • KranaZoli #3461
    Na, picsa.
    Jó ideje nem írtam ide, be sem néztem, erre innen tudom meg, hogy mi a szar van. :(((

Most hívtam T üszit. Valóban. :(

Nos, minden jogos, amit írnak, a túlfizetés is, ui. a korlátlan opció túlfizetős volt a megkötésekor, csak elengedték a plusz ezer pénz miatt.

Tul. képpen minden jogos, kivétel egyet, hogy 20GB/7 napos korlátozásról nem szól a szerződés megkötésekor aláírt ÁSZF és szerződés.

Ergo, minden benne van, még egy hülye Extrém szó is, ami jogilag zéró, mert nem megfogható mozaik szó. De csak annyi szerepel az f.) pontban, hogy csökkentheti a sávszélességet extrém felhasználás során.

Ez már így Önmagában sem állja meg a helyét jogilag, ui. mi a faszomat jelent az, hogy extrém?!

DE!

Az kúrvára nem szerepel a szerződésben, hogy adatforgalmat egyoldalúan meghatározhat a T-Mobile, amit ráerőltethet egy szerződésre. Vagyis sávszélességet csökkenthet; korlátlan opciót megszüntethet, de adatforgalmi és nap korlátot jogosan egyoldalúan nem léptethet érvénybe egy szerződésre. Ami a 20GB/7nap jelenleg.

Jövő héten megyek a T-be leadni a szerződés felbontási kérelmem erre vonatkozólag és nem pöcsölök, vele egyidőben küldöm meg az NHH; GVH; Hírközlési Jogok Képviselői Állami Felügyeleti Szervek részére is, hogy vizsgálják ki jogos-e, amit Én jogtalan monopol helyzet visszaélésnek és marketing félrevezetésnek ésatöbbi szarságnak tartok.

Siralmasak ezek az alternatív megoldások, opciók, ezek a RelaxXYZ szarság csomagok. :( Aranytárskártyás Relax XL, vagy mi a rák ami még nagyjából okés lehet, de az Nálam nem játszik, mert céges előfizetésem van, ami ezt kilövi.

Szerencsére már van lehetőségem vezetékes NET használatára, így azt fogom igénybe venni, de az biztos, hogy nem fogok 2011-ig 7ezer pénzt fizetni 5GB-ért, vagy 7GB-ért 6ezret, ahol meg lekorlátoznak 128Kbp-ra. Siralmas, szánalmas, szarrágó bagázs ez is.

Elég faszányosan kitörpölték ezt a szart, de ez Nekem nem hiányzik az életembe, ahogyan a Pannon és Voda szarsága sem hiányzott. Mindegyik cégtől el tudtam jönni kötbér megfizetése nélkül csak mindenhol pöcsölni kellett egy kicsit. Ez van. Sajnos. :(
  • zib
    Én személyesen kérdeztem meg a T-boltban és

1. Bonthatsz,de csak ködbér ellenében az 60e + ha vkinek van még korlátlan opció az még +60e
    2. Maradsz a csomagodnál és lejárt havi GB után túlforgalmazási díj
    3. válthatsz relaxnet-re havi GB azon túl max. 128kbit/s.
    A váltásnál nem kell új szerződést kötni az eredeti szerződés lejártáig használhatod.

A mai Internet szolgáltatás már korlátlan forgalom és jó sebesség nélkül nem ér semmit.

Legalább addig hagyhatnák a korlátlan opciót minden ügyfél számára, amíg le nem jár az a 2év. Nem mindenkinek uazon a napon jár le gondolom, így folyamatosan szűnne meg a tornyok terhelése.

Vagy egy korlátlan opciós csomag ami éjszakára korlátlan, nappalra meg maradna vmelyik relaxnet csomag.
  • Gery85
    Én is maradtok T előfizető,megkaptam ugyan az a válaszlevelet mint amit lentebb írtak, nincs mit tenni...
  • Gery85
    Hát én is azt csináltam egyenlőre,hogy írtam nekik levelet, eddig még nem jött válasz.
    Emellett rendeltem egy 1 megabites adsl-t amit tudnak szolgáltatni,a tmobile netet meg max a mobilomba fogom használni,ott talán nem lépem túl az 5gigát
  • Petka
    Dettó...
  • Fabio Capello
    hjap nekem is.

Igazándiból nekem ott a bjaom, hogy van egy 8 gigás csomagom, amiért 9890-et fogok akkor fizetni, ellenben a legnagyobb RelaxNet is olcsóbb pár százassal, ráadásul 14 giga a bennefoglalt forgalom. A túlforgalmazási díjról nem is beszélve -.-
  • atila4
    nekem muszáj megtartani mert nincs más lehetőség :S
  • Petka
    Az a baj, hogy amíg ebbe a többi szolgáltató se megy bele, addig a t-nek se éri meg, szóval ez eleve halott dolog lenne. Az meg, hogy a korlátlan opciósok bármit is tudnának kezdeni, szerintem reménytelen, mert nincs olyan sok előfizető, aki így kérte anno. Szóval kénytelenek vagyunk beletörődni. Legegyszerűbb megoldás, ha átadjuk valakinek az előfizetést, akinek így is jó. Ha jól látom, mobilnet előfizetést csak 24 hónapra lehet kötni. Szóval, ha valaki csak 1 évre akar, annak tökéletes a mienk.
  • atila4
    Szerintetek mennyi lenne annak az esélye, ha indítanánk egy petíciót, hogy a korlátozott minimális sebesség legyen 1mb/s. Biztos sokan aláírnák csak nem tudom ó, hogy a t-mobile lépne-e vmit:S
  • reaxol
    Szóval az van, hogy míg az előfizetésre 24 hónapot írtam alá, addig a korlátlan opcióra csak 12-t irattak alá. Így pedig valóban sajnos jogosan megszüntethetik a korlátlan opciót, de a szerződést nem mondhatom fel, mert amit vállaltak teljesítik.

Egy sunyi, de sajnos nem támadható lépés volt tőlük.