4171
  • Clapko
    Sziasztok!

Ez a RelaxNet L mekkora általános letöltési sebességet tud? Kb/s?

köszi
  • atila4
    Na 15 napig bírta a 7gb.
    Remélem azért nem kell végigszenvednem így még azt az 1 évet és lesz valami korlátlan opció megint.
  • Fabio Capello
    Nálam 60k a kötbér, és ezt meg már senki nem fogja átvenni így korlátlan nélkül sajnos... :(
  • Gery85
    Már ahol van kábeles net,meg nagy sebesség...
  • zib
    "Tàjékoztatjuk, hogy adatforgalma elérte a csomagjàban foglalt mennyiséget. Le/feltöltési sebessége a hònap végéig 128 kbps, a tùlforgalmazàsi dìj 0 Ft. T-Mobile"
    0 Ft, a sebesség pedig konvergál a 0 kB/s hez. - Köszönjük Emese :(

Máshol olvasgattam, hogy a kábeles netet rádión szétlövik egymásközt, így egy nagyobb sebességű csomag kis pénzből kihozható -(pár ezer a havidíj)+1X-i vevő díja - otthonra kis befektetéssel.
  • Csak77
    30e forint. én is felbonthatnám, de ugyanott vagyok mert még 7 hónapom van...
  • KranaZoli #3565
    Ja. Hát sajnos még soká fog lejárni rajta a hűség. :(

Fél áron is eladnám bárkinek. :D

btw:

Mennyi a kötbér 1év után?!
  • Csak77
    Ja, de régi telóban egészen jól el lehet lenni vele, az rss-eket lehet olvasgatni wap-on faszán, meg facebook meg iwiw, freemail... de nem havi 6200-ért! Úgy 500ft-ért lenne ideális.
  • KranaZoli #3563
    Nekem csak 2Mb-es, de T-s modem-et szinte zéró szinten használom már csak. Mivel sima LAN Switch-el meg lehet osztani, így notin is csak akkor, ha elutazom. Hetek óta nulla adatforgalom a T-sen.

Ezt "faszányosan" kitalálták a T-sek.

:(
  • Petka
    Én konkrétan 64kb/s-re korlátoztam a netem, hogy még véletlenül se lépjem túl a keretet. Majd valamikor bemászok csomagot váltani...
  • Csak77
    Hiába van otthon frissen 60-as upc, még mindig a régi beidegződések vannak mobilnet miatt, alig "merek" tölteni, annak ellenére, hogy egy ilyen normális kábel netten naponta simán, minden erőlködés nélkül megvan a 1-2 giga, főleg HD youtube videók miatt... mondjom bárki bármit, teljesen más élmény a kettő, 1-2 ezer forint plusz cserébe. A relax l csomagom meg egy régi sony telefonba tettem kemény wap-ra ki tudom használni a facebookot vagy iwiw, vagy freemail a havi 6000 forintért. Nevetséges. Bár most jó ügyfél vagyok T-nek az alig használatban lévő, alig forgalmazott adatok után...
  • chieftec19
    Ahhoz képest mikor lekorlátoztak akkor 40kb/s-t kaptam, ez meg szánalmas.
  • chieftec19
    Net
    Eddig tartott a 7giga.
  • mahalo
    Minek ez neked? De elvileg ha beviszed a boltba ingyé szokták frissíteni az ilyen cuccokat, az a tuti.
  • 012345678901234
    Nem tud valaki a ZTE MF 637-es T modemhez (Mobile Broadband Stick V) friss firmware-t, meg esetleg gyári ZTE szoftvert, és nem a T-s szoftvert? De a firmware fontosabb. Neten kerestem, de semmi...

Köszönöm.
  • kevingold
    A net meghalása azért lehet, mert a környékeden lévő adótoronyra nagyon sokan csatlakoznak rá és így nagyon leterhelt a hálózat, sajnos még vannak a terheléssel problémák, de reméljük kitalálnak erre valami okosságot :)
  • 012345678901234
    Egyébként nem szokott veletek olyan lenni, hogy a letöltés nem nagyon megy feljebb fél megánál (valamikor ennél is kevesebb), és minden nap, kb. este 7-8 között meghal a net. Nem szakad meg, csak egyszerűen nincs net, adatforgalom semmi. Engem már rohadtul kezd idegesíteni, mert nem elég hogy 3 gigás csomag, még a hálózat is egy nagy szar... :(

U.i.: A modem hibátlan, Voda nettel mindíg tökéletesen működik (Huawei E220).
  • atila4
    szerintem nem mostanában...
  • 012345678901234
    Sziasztok! Várható a közeljövőben új T-s tarifa csomagok? Már ideje lenne... Tudtok valamit erről? Nincs T-s kártyám hogy felhívjam őket ezügyben.

Kössz
  • zib
    Tisztelt ppix!
    Olvastam szubjektív véleményed(2010. ápr. 25. 23:11, #3542). Ok, ez a Te véleményed.
    Nem vagyok szakmabeli csak egyszerű felhasználó/ügyfél, de pár dolog...
    1. Ha vki negatív véleményt mond v. bírál akkor az = fikázás?

2. "Csak azért, mert neked frankó lenne 2000 Ft-ért tölteni 20 GB-ot, még nem biztos, hogy az a reális piaci ár. " - egy mondás szerint mindennek annyi az ára, amennyit adnak/kapni lehet érte.

(Mivel megkértél, Google "barátunk" segítségével(forrás:vikipédia):
    "A kapitalizmus vagy piacgazdaság olyan gazdasági rendszer, amelyben a termelési tényezők többségében magántulajdonban vannak, miket haszon elérésének céljából működtetnek, és ahol a termelt javak és szolgáltatások elosztását a túlnyomórészt a szabad piac határozza meg.")

Mielőtt támadnál ez csak egy fikció: a T is gondolom a legjobb bevételt szeretné a piaci feltételekhez képest. Én pedig - úgy normális - a lehető legjobb szolgáltatást szeretném a pénzemért. Ez talán nem is olyan fura dolog.
    3. A lényeg: eddig kaptam egy -szerintem- jó szolgáltatást, számomra megfizethető áron, ezért is kötöttem meg a szerződést és most hasonló árat fizethetsz olyan szolgáltatásért,amit nem kötöttem volna meg, mert ezt így már soknak tartom. - ez az én szubjektív véleményem.

Megértésed köszönöm, egy T ügyfél!

(de majd meglátjuk mit lehet belőle kihozni)
    AATT teljesítménye nem tűnik rossznak. Gratula érte.
  • atila4
    csak pár éjszakát. de ha a 7gigát levesszük akk csak 14 :)
  • chieftec19
    12kb al 20gigát?? gondolom éjjel nappal ment.
  • atila4
    én már múlt hónapba átváltottam. 20gb-ot forgalmaztam össze ezzel a tetű sebességgel
  • chieftec19
    Holnaptól sajna Relaxnet "L"
  • KranaZoli #3547
    Én nem csak ezt szarom le. Őszintén: Én attól hányok be, amikor a multi cégek jönnek azzal a dumával, hogy egy felhasználó is képes teljes mértékben lefoglalni a sávszélt, ha non-stop torrent-ezik, stb... dumák Én ettől hányok be de nagyon!

Kúrvára leszarom, hogy ez Nekik milyen problémát jelent. Ha csak 1 embert tud kiszolgálni, akkor nem kell 1nél többet eladni, ha nem bírja a torrent-et, akkor élből tiltani kell, stb... Ne, hogy már Én foglalkozzak azzal, hogy egy multi cégnek problémákat okoz, a Maguk által értékesített szolgáltatás kellő minőségű nyújtása.

Mi(Én) sem vagyok Máltai Szeretet Szolgálat!

Semmi problémám nem lenne a Május elsejétől érvénybe lépő változással, ha mindez anyagiakban jelentene 1500 pénzt.
  • Csak77
    Ebben a - csodálatos - gondolatmenetben csak egy pici baj van; a voda is és a t-mobile is kezdetben valóban korlátlan csomagot árult! Tehát itt szó nincs arról, hogy ne bírná a hálózat, és társai. Gondolom te valami T dolgozó vagy, dehát ez mi leszarjuk.
  • Petka
    Hát figyelj, a T csak a nyári csapatépítő tréningre költ annyit, hogy abból 2-3 bázisállomást felhúzhatnának. A nyugati árakhoz hasonlítani magunkat meg szerintem felesleges, mert ott ugyebár kitudják fizetni az ügyfelek... Mindenesetre az tény, hogy nincs mit tenni, max összedobni egy ügyvédre jópáran és betámadni valamivel őket, hogy legalább megszabaduljunk idő előtt tőlük. Kiskapuk mindig vannak... :)
  • ppix
    @petka:
    Rendben, de ezzel két dolgot mondasz.
    1. Nyugaton is pont ugyanúgy átbasszák a cégek az ügyfeleket, hiszen ugyanannyiba kerül a cucc, mint nálunk, a költségeik is vélhetően maximum azonosak, sőt alacsonyabbak lehetnek, jellemzően ezt a hatékonyságot mutatja az ottani háromszoros egy főre jutó GDP.
    2. Nincs mit tenni, mert a világon sehol sem sikerült elérni, hogy olcsóbb legyen a mobilinternet, ez a legolcsóbb versenypiaci ár.

Ergo felesleges sírni, feltéve, hogy nincs hiba a gondolatmenetben...
  • Petka
    Azért maradjunk annyiban, hogy nem kell félteni ezeket a cégeket, bőven lenne miből fejleszteni a hálózatot. Aki kicsit is benne van a távközlési dolgokban, az nagyon jól tudja, hogy mi megy ezeknél a nagy cégeknél... ;)
  • ppix
    @zib:
    "Ugye ehhez tényleg nem kell korlátlan net.De erre fenntartani drága szerintem,még a legkisebb csomagjuk is Relax M 3990be kerül,ami csak 3GB."

Kiváncsivá tettetek, megnéztem, hogy megy ez Angliában. (angolul tudok, máshogy nem, ha valaki utánajár, vágja be ide a többi árat is). A túlforgalmazási díjakat átszámoltam GB-ra:

Three
    http://www.three.co.uk
    1 GB 2172 Ft 18 hónap hűséggel túlforgalmazás 31.000 Ft / GB
    5 GB 4545 Ft 18 hónap hűséggel túlforgalmazás 31.000 Ft / GB
    15 GB 9090 Ft 18 hónap hűséggel túlforgalmazás 31.000 Ft / GB

Orange
    http://www.orange.co.uk/
    (meglévő ügyfeleknek)
    1 GB 3030 Ft 18 hónap hűséggel túlforgalmazás 6200 Ft / GB
    3 GB 4545 Ft 18 hónap hűséggel túlforgalmazás 6200 Ft / GB
    10 GB 7575 Ft 18 hónap hűséggel túlforgalmazás 6200 Ft / GB

T-Mobile
    http://www.t-mobile.co.uk/
    3 GB 4545 Ft + fair use + 18 hónap hűség
    5 GB 9090 Ft + fair use + 24 hónap hűség + internet telefonálás engedélyezett
    (a fair use azt jelenti, hogy az esti csúcsidőben nem hagynak tölteni...)

Megtaláltam a cseh T-Mobile-t is:
    www.t-mobile.cz
    2 GB 4120 Ft - 512 kbit/s max sebesség + fair use
    5 GB 7210 Ft - 512 kbit/s max sebesség + fair use
    10 GB 10300 Ft - 1024 kbit/s max sebesség + fair use

No comment.

"Az a baj h nem a szolgáltató van érted hanem te vagy a szolgáltatóért,akinek csak a profit a lényeg."

Igen, ez nem a máltai szeretetszolgálat. Te hol élsz? Itt kapitalizmus van. Nézz utána a szó jelentésének!

"Már Japánban lassan a 4G terjed el,amin már DVD filmet is tudnak akár útközben nézni, nálunk meg csak levelezhetsz, böngészhetsz drága pénzért v ha jól megfizeted kicsi film,foci,kisvideók is beleférhet. Ez a lehúzás szerintem. "

Úgy tűnik nem. Lehet, hogy mégis ennyibe kerül teleépíteni az országot cellákkal. Csak azért, mert neked frankó lenne 2000 Ft-ért tölteni 20 GB-ot, még nem biztos, hogy az a reális piaci ár. Elég komolytalan dolog fikázni mindent úgy, hogy halvány fogalmatok sincs a költségoldalról. A Balkánozás sem jön be, úgy tűnik, hogy a fejlett nyugat sem tart máshol árakban...
  • KranaZoli #3541
    UPC?! Ja, csak kerekítettem, ill. úgy értettem, hogy most a jelenlegi szituban mobil T + UPC a kettő együtt bőven 10k fölött lenne főleg egy jobb UPC csomaggal. :(

Drága lett így a mobil net nagyon... És kb. annyit ér, hogy noti a kézbe és ki lehet sétálni Margit szigetre, Városliget-be, stb... és lehet böngészni, fórumozni, levelezni. Aztán semmi többre. :(

Ezt elkúrták. Nem kicsit, ... hanem nagyon.
  • Csak77
    9e a 120-as net, nem?
  • KranaZoli #3539
    Ja-ja, a fő probléma most már az ára. Tfh., hogy erre legyen a mobil net. Okés, de igen, akkor Nálam pl.: 3GB cca. 1500 pénz maximum, ami reális. 7GB-ért 6ezer pénzeket elkérni. Hányinger.

Talán még futok pár kört a T-nél, de asszem bele kell törődni, hogy még fizeti az ember a pénzt.

Szerencsére most már van lehetőségem kábeles NET-re, de sajnos a mobil net ára miatt csak egy 2Mbs-es UPC-s csomag. Szerencsére még 3 hónapig 1500 pénzért. Ebből kellene nagyobb, de akkor már simán 10 fölött vagyok, annyi meg csak NET-re geci sok pénz egy hónapban.

Pontosabban okés lenne 120Mb-es vonalért. :)
  • zib
    hát igen M.O-n(Balkánon) a mobilnet lényege ugye a mobilitás, vagyis ahol nincs pl.utazás,vonat,kirándulás,stb közben legyen netes elérésed és a fontosabb dolgaidat meg tudd nézni(levelek,akármi).

Ugye ehhez tényleg nem kell korlátlan net.De erre fenntartani drága szerintem,még a legkisebb csomagjuk is Relax M 3990be kerül,ami csak 3GB.

Az a baj h nem a szolgáltató van érted hanem te vagy a szolgáltatóért,akinek csak a profit a lényeg.

Már Japánban lassan a 4G terjed el,amin már DVD filmet is tudnak akár útközben nézni, nálunk meg csak levelezhetsz, böngészhetsz drága pénzért v ha jól megfizeted kicsi film,foci,kisvideók is beleférhet. Ez a lehúzás szerintem.
  • Csak77
    Ne viccelj már, havi 6200, évi 74400 forint levelezésre és böngészésre, amikor egyes szolgáltatók 2500 forintért adnak 40megás, valóban korlátlan elérést? Jó, a kábel és mobilnet nem ugyanaz, de amikor a mobilnet előfizetők 20%-a egy percet sem használja, csak fizeti a havidíjat!? Elmehetnek a picsába!
  • zib
    Ja és a csomagváltásnál is lehúznak. 800 pénzbe kerül h válthattál(pár kattintás a számítógépben).Nem rossz üzlet.
  • zib
    Max.128kbit/s amit adnak ez jó esetben lehet max.16kByte/s.
    Itt a balkán, beköszöntött a kőkorszak.
    A betárcsázós modemes nettel lehetett kb. ilyen sebességgel netezni még vmikor i.e., ez most röhej.

Ma váltottam én is.Leosztva, időarányosan van a relax(xar)ból ? MB. Ha elfogy kívácsi leszek mit lehet kihozni belőle.

Amúgy a T boltban a hölgyike szerint normális hogy nincs korlátlan opció, más szolgáltatónál sincs, amúgy meg a mobil net levelezésre és böngészésre van kitalálva nem pedig filmletöltés stb,stb, arra ott a kábeles net. Ő is arra használja,arra pedig tökéletes.

Igen, de akkor nem kellett volna beetetni(lehúzni) a sok felhasználót, nem is kellett volna eleve bevezetni és akkor sokan lehet nem is kötnek a T vel szerződést.

• Csak77
    Nincs 40k/s, nekem 14k/s, mint írtam teljesen használhatatlan, két oldalt egyszerre meg sem lehet nyitni normális időn belül. Szerencsére még pár napig használom, aztán csak fizetem még fél évig mint egy lúzer. Mindegy.
  • atila4
    pedig annyi
  • chieftec19
    Csak77 12kb/s wtf????? nem 128kbit/s van hírdetve a Relaxba és a 20/7 "korlátlan" csomagban?? Mert az a valóságba 40kb/s a feltöltésedhez meg nym nyúlnak.... nehogy 12kb legyen már.