4171
  • barnab
    Valaki nem tudna megszánni vmi segítséggel? van egy ZTE MF 626 -os modemem T-éknél a IV -es stick és nem akarja telepíteni a tmobile internet managert.... akármikor bedugom a gépbe, modemként akar egyből működni, nem pedig cd-módban( amikor is telepítené a managert) bevittem a karcagi T-be azt ott leráztak hogy tökéletesen működik.. én meg már 10 különböző számítógépen kipróbáltam és nem megy... esetleg vkinek nincs lementve a T-mobile internet manager? nemtudná feltölteni vhova és belinkelni?
  • kraffel
    Próbáltad ezt a drivert ?
    http://rapidshare.com/files/287833931/zte_drivers_mf626.zip
  • Shiwo
    Hali !

Látom, hogy ez elvileg mobilhoz kapcsolódó fórumrész, de talán tudtok segíteni. Tesómnak van egy usb-s t-mobile kütyüje, amivel netezni lehet. Egy fekete ZTE HSDPA USB Modem, MF626-os model. Win7 és Vista alatt szépen müxik is, de XP alatt az istennek nem akar. Mikor bedugjuk a gépbe, először feltelepít magának egy T-Mobile Internet Manager nevű progit, ami aztán ha érzékeli a kütyü bedugását, akkor PIN kódot kér, oszt már lehet netezni.. csak nem XP alatt, ott feltelepül a progi, de az istennek nem akarja látni a kütyüt...próbáltam keresgélni hozzá a neten másik xp-s drivert (x86-ost), találtam is, de azzal se látja...esetleg tippek, hogy hogyan is lehetne megoldani ? (az asztali gépe nem elég combos ahhoz, hogy elvigye a vistát/win7-et)
  • geri7623
    ha lejárt a 2 év, akkor csak bemész egy t-pontba aláírod a szerződést és viszont látásra
  • chieftec19
    Nos nem tudom ki mondta már fel a netet,de mi szükséges hozzá SIMet meg szerződéseket leadom és kész modemet le kell adni? eléggé leamortizált állapotba van mivel vettem jobbat és a régit szétszedtem én hülye,remélem ez miatt nem lessz gond.
    Ma délután 5kb/s kínlódtam msn-re bejelentkezett de ha crome-t megnyitottam minden leesett 0kb-ra nem csinált semmit... aztán most felkeresem a szembe szomszédot mert vettem wifi adaptert csak nem tudom honnan jön a jel meghát kóddal védett. Remélem belemegy valamennyi pénzösszegért én nem kinlódok 10kb-al. Meghát le is járt a 2évem.
  • KranaZoli #3686
    Mire való a mobil net:

Úgy is mondhatnám, hogy "ezt megcsináltuk", vagy(!) "elkúrtuk".
  • apetir
    Aranykártyásoknak van.
  • Zomil
    Jah elég hülyén fogalmaztam meg :S

Amugy meg miért ne lenne? Ott van a honlapon is, meg tudom, h nekünk az van már jóideje :)
  • chieftec19
    "Olyan gondom van, h eddig soha nem volt semmi gondom a mobilnetemmel"
    Ez a mondat kurv@jó
    14gb korláttal van---> ilyen meg már nincs is.
  • Zomil
    Sziasztok!
    Olyan gondom van, h eddig soha nem volt semmi gondom a mobilnetemmel, 14gb korláttal van. Most megvettem steam-en a serious sam hd: the second encounter-t és most elöször tapasztaltam azt, h miközben probálok felcsatlakozni egy szerverre, egyszerüen disconnectel magátol a net, mintha megnyomtam volna h disconnect gombot.
    Hátha találkozott már valaki ezzel a problémával, azért kérdezem itt.
    Elöre is köszi!
  • chieftec19
    Index
  • KranaZoli #3680
    Figyuka! Asszem elfogadom azt, hogy vannak dolgok az életben, amiket a büdös életben nem fogok megérteni az idealista felfogásom miatt. Mivelm már a T-s mobil net-et sem használom, csak várom, hogy mikor módosítanak már újra úgy az ÁSZF-en, hogy bontani lehessen, így dobjuk ezt a témát és akkor nem lesz nagyobb "vita" ebben a topicban.

BKV, ami totál off: Be Creative! Lehet akciós hét is! Lehet próba is! Ha beválik és a bérletesek többsége azon a napon vásárolna bérletet ill. még egy bizonyos százaléka azoknak, akik pl. 5ezer pénzt már kiadnának érte, akkor meghagyni. Ha nem, akkor mutugathatnak, hogy tessék nép, Nektek ez sem kellett, Mi "nyitottunk". Aztán ezt még lehetne úgy is finomítani, hogy mi a rákért kell egész Bp. bérletet venni?! Miért nincsenek szakasz bérletek; "munkába járó" bérletek, stb...

Az ehhez hasonló kezdeményezéssel lehet javítani egy cég megítélés a közhangulatban...

BKV jegy bevétele nem feleződne! De a BKV-nak nem is a bérlet és jegy pénzekből kellene jobban működnie, hanem meg kellene nézni, hova ment és megy az a sok pénz, amit beletoltak a BKV-ba.

Totál OFF. Hagyjuk....
  • ppix
    "Nem értesz ember. Leszarom a másik oldal problémáját. "

Nyugodtan leszarhatod. De ettől még nem fognak a kedvedért olyan üzleti modellt követni, ami működésképtelen. Nincs ebbe semmi hülyesség, kár izgulni. Nekik jobb, ha sok kis forgalmú ügyfelet látnak el. A Te szóhasználatoddal szarnak az ügyfél fejére. Ezt nem minden ügyfél érzi így, hiszen páran csak megveszik a szolgáltatást. Ha nagyon szar, majd lemondják, nincs itt gond.

"Ha szerinted a jelenlegi helyzet reális(!), akkor Te pöcs vagy. "

Miért, szerinted ez itt az Alice csodaországban? Szerintem ez a valóság. Ennyiért adnak valamit, amit megvesznek. Nagyon is reális bevételük van, nagyon is reális ügyfelekből.

"A BKV-s példát meg már végképp semmi kedvem levezetni Neked... :("

Nyilván, mert nem is tudnád. Mindenki a félárú napon venné meg a bérletet, tumultus lenne, szívnának az utasok meg a jegypénztárosok, a BKV jegybevétele meg lefeleződne. Ezért csak zseniális ötlet lehet az akciós BKV bérlet.
  • KranaZoli #3678
    Nem fogják. Én abban bízok, hogy mikor "hibáznak" már újra, amikor bontható lesz az ÁSZF.
  • KranaZoli #3677
    "Elég vicces elvárásaid vannak"

Nem értesz ember. Leszarom a másik oldal problémáját. HADD NE NEKEM KELLJEN MÁR AGYALNI AZON, HOGY EGY MULTIRA MILYEN TERHET RÓ AZ ÁLTALA(!!!) NYÚJTOTT SZOLGÁLTATÁS!

Aztán többet nem szeretnék kiabálni. Csak felnyomod az agyam a hülyeségeiddel.

Vicces?! Ebben mi a vicces?!
    A szolgáltatás amit nyújtanak, aaaaaz a nevetséges!

De hagyjuk, mert valóban csak felkúrod az agyam. Az Én feladatom, hogy fizessem a szla-kat ennyi. Az Ő feladatuk nyújtani egy szolgáltatást. Ez utóbbit lehet többféleképp is. A jogokról már ne is beszéljünk...

Ha szerinted a jelenlegi helyzet reális(!), akkor Te pöcs vagy.
    Nem kicsit, hanem nagyon.

A BKV-s példát meg már végképp semmi kedvem levezetni Neked... :(
  • Gery85
    Az a baj,hogy nem lehet kiszámítani,hogy most egy cellán hány előfizető kapcsolódik,mivel mozgásban vannak az ügyfelek(kivétel aki asztalin használja) legalábbis én hol Pesten,hol Gyálon,hol Alsónémedin...használtam.
  • ppix
    Pusztán azért, mert neked nem tetszik, attól még a szolgáltatók nem fognak cellánként 2 ügyfélnek internetet eladni.
    Azért mert egy cella X ügyfélnek elég, attól még többszörösen el fogják adni a kapacitását. Nem fogják azt feltételezni, hogy két ügyfél éjjel nappal forgalmaz. Erről szól az internet, minden kapacitást többszörösen eladnak. Vicces is lenne, ha mondjuk 10000 ügyféllel akarnák kifizettetni az összes költséget. Számolj csak a hálózat építésre költött tizmilliárdokkal, amit a 3G licenszért cserébe bevállaltak...

Ha ők jobban járnak azzal, hogy a kis forgalmú ügyfeleknek megfelelő szolgáltatást adnak és nem heti 20 GB-ot a nagyoknak, akkor azt csinálják.
    Ha sokat akarsz forgalmazni, akkor menj vezetékesre, nem kötelező a mobilinternet.
    Már írtam korábban, szerintem kipróbálták, hogy működik-e ez a korlátlanság koncepció. Valamiért nem működött, kiszálltak belőle. Ez van.

Elég vicces elvárásaid vannak, ugye érzed, hogy a BKV sem véletlenül nem csinál akciós napot, amikor féláron van a bérlet...
    Választási nagygyűlésen elpuffogtatott szólamnak jó az ilyen, de gyorsan bajba kerülsz, ha ki akarod számolni, hogy mivel járna...
  • atila4
    Hát reménykedjünk, hogy egyszer megcsinálják :)
  • Gery85
    Régebben volt erről szó,és akkor a digi is belépne a mobilinternet szolgáltatók közé, volt erről cikk is valahol, ők akkor azt mondták,hogy megvan a tőkéjük a saját hálózat kiépítésére,tehát nem függenének senkitől.
  • zib
    Hello Mindenkinek.

Új szolgáltatóval sem biztos h jobb ár/helyzet lenne. Nekem az a gyanúm h a magyar piac már rendesen fel lehet osztva, az újak is a "nagyoktól" függnének azok árnyékában tudnának csak működni.Újonnan kiépíteni egy költséghatékony rendszert nem kis befektetés lenne.Még lehet h rendesen jattolni kellene annak aki a piac nagy részét uralja. Megoldás a piac újra felosztása(ez nem fog bekövetkezni mostanában). A legjobb lefedettsége a Tnek van, így a legtöbb felhasználó/piac rendelkezhet. Vagyis azt csinálhat amit csak akar.(h t*ssza meg minden nap 1 talicska apró majom azt, kinek e "zseniális" korlátozó ötlete támadt.)

Egy gondolat: már erőteljesen ráállhattak az új rendszer fejlesztésére és oda gyűjtik a lóvét. Majd mikor már a fejlettebb országokban kiépült az LTE az ott már elavult 3G-s rendszert átcsoportosítva, nálunk is újból lehet sok GB és jó sebesség hozzá. Remélem nem így van.
  • user2009
    milliárdok fejlesztésre? micsodaaa? nem olyan bonyolult ám az. kis csomag, nagy csomag, bla-bla, számolj csak ügyfelenként átlag 10 ezer ft-ot/hó... nem ketten fizetnek! majd mindjárt megsajnálom őket, hogy milyen szorosra kell húzniuk a gatyaszíjat, hogy nekünk jó legyen. pfff! az igazság ott van lejjebb. ha a többinél nincs, nálunk minek legyen? lejárnak majd az átbaszós hűségek, elkezdődnek a tömeges lemondások, aztán újra előrukkolnak majd valamivel, a magyar barom újra beveszi a kanalat, és ez így megy szépen az idők végezetéig, mert nem elég, hogy kurva nagy biznisz, még simán kivitelezhető is. ezek a "tönkreteszed a hálózatot te extrém júzer" dumák meg... hát, az okádék is szebben fest. volt pár hónap, mikor semmi gáz nem volt a szolgáltatással, pedig ment ezerrel, akinél korlátlan csomag volt, és jó lefedettségnek örvendhetett. érdekes, nem halt meg 1 torony se, nem ment a mobiltelefonos szolgáltatások rovására... bírta simán, na. aztán jött a "terheli a hálózatot" duma, holott megszűnt előtte jóval a korlátlan opció... most akkor hogy is van ez? mikor már nem nő a terhelés, akkor terhelődik? nyihaha!
  • KranaZoli #3670
    GB-okban?!

ppix

Az van, hogy Engem már nem annyira érdekel a dolog. Van már kábeles NET és jövőre szerintem felejtem az egész mobil net-es dolgot. Amire kábeles net mellett kellene, azért fizetnék cca. 500-1000 pénzt max.

Vannak még olyan 5letem is, hogy pl. a BKV-nál is lehetne akciós nap, amikor a bérlet ára pl. 5ezer pénz lenne. :D Én pl. annyiért már vennék bérletet, 10ezer irreálisan magas ár.

Más: De ebben nem szeretnék hosszasan HSZ-ezni, mert ahogyan írtam, szinte zér szinten használom amiért ezreseket fizetek.

Engem már hadd ne érdekeljen, hogy ennek mi a költség vonzata és hadd ne kelljen már azzal foglalkoznom, hogy ez egy multinak milyen "terhet" jelent. Leszarom nagy ívben. Erre csak annyit tudok mondani, ha a mobil net-el 2, azaz 2db ügyfelet lehet kiszolgálni, akkor annyit kell belőle értékesíteni. Ennyi a történet! Ugyanígy, hadd ne érdekeljen már, hogy egy kibaszott BKV jegy miért kerül 1 liter benzin árába, ha megyek vele 1 megállót, amikor végkielégítésekre, sötöbö folynak a pénzek. Sajnos idealista vagyok, ez van. Vannak dolgok, amiket a büdös életben nem fogok megérteni, de nem is kell Nekem mindent érteni. Az idealista ember ilyen. Ez van. Visszatérve a T-hez, g*ci módon nem érdekel, hogy milyen kiadásokat okoz ez a T-nek. Mi a pöcsömért érdekeljen ez Engem?! Talán 1-2 csapatépítő tréning és reklám árából lehetne vmi technikai fejlesztésre is költeni. De sajnos csak az eladás számít, az értékesített db szám.
  • Petka
    Az rendben van, hogy mobil, de attól még lehetnek korlátozni a sebességet, hogy ne a maximális (elméleti) 7.2mbit-en menjen, hanem csak 1-2-3mbit-en.
  • ppix
    Magadnak mondasz ellent:

"egyértelmű, hogy a szolgáltató a végletekig kihasználja az adott technológia képességeit, hogy ezzel a lehető legjobb profitot termelje ki magának"
    és
    " Biztos vagyok benne, hogy lenne pénz fejlesztésre, de amíg a mostani technológia pénzt termel nekik, addig felesleges lenne."

Tehát először azt mondod, hogy kisajtolják a maximális pénzt, aztán meg azt, hogy mégsem. Egyébként a második mondatod hibás szerintem, már miért ne feccölnének bele pénzt, ha megtérülne?

"Ha már tudják a sebességet korlátozni, akkor miért nem lehet mondjuk fix sebességgel árulni? 512kbit, 1mbit, 2 mbit... Jó persze ez kicsit abszurd lenne, mivel körülményektől is függ, na de ugyanez a helyzet fennáll ADSL-nél is. Aki távol van az csatlakozási ponttól, annak nem adnak 15mbit-et, ha csak 5 megy.."

Ez nem ugyanaz a helyzet, mint az ADSL. Ugyanis mobil. Nem egy helyen kellene garantálni az igért sebességet, hanem kvázi mindenhol. Ha lemész a 3G területről és valami faluban csak GPRS van, akkor minek vegyen valaki 2 Mbitest, ha nem jobb az 1 Mbites-nél? Ugyanazt kapják...
  • atila4
    Kíváncsi vagyok a LTE-be hány gb lesz nekik a nyereséges. talán 20
    Úgy ahogy a 7gigát most pár óra alatt el lehet baszni, majd akkor is a 20-at ennyi idő alatt vagy kevesebb :D
    Én már csak abba reménykedem, hogy valamelyik szolgáltató elhozza ide a kábelt, de nem sok esélyt látok rá
  • Petka
    Szerintem meg egyértelmű, hogy a szolgáltató a végletekig kihasználja az adott technológia képességeit, hogy ezzel a lehető legjobb profitot termelje ki magának. Most nem azért, de mi az, hogy szilveszterkor a nagy sms áradatban összeomlanak a kiszolgálók? Biztos vagyok benne, hogy lenne pénz fejlesztésre, de amíg a mostani technológia pénzt termel nekik, addig felesleges lenne. Félreértés ne essék, nem védeni akarom őket, de ezek tények.

Más alternatíva. Ha már tudják a sebességet korlátozni, akkor miért nem lehet mondjuk fix sebességgel árulni? 512kbit, 1mbit, 2 mbit... Jó persze ez kicsit abszurd lenne, mivel körülményektől is függ, na de ugyanez a helyzet fennáll ADSL-nél is. Aki távol van az csatlakozási ponttól, annak nem adnak 15mbit-et, ha csak 5 megy...

Egyébként meg kevesen vagyunk ahhoz, hogy felemeljük a hangunkat a szolgáltatás minősége ellen. Ha esetleg lenne egy ilyen kezdeményezés, én szívesen részt vennék benne (Attól függetlenül, hogy már nem használom, viszont még mindig megvan...). Az ilyen netes petíciókat meg hasonlókat hagyjuk... Normális észérvekkel szerintem be lehetne támadni a szolgáltatót, csak egy szakember kéne ide.
  • ppix
    Arra célzok, hogy fogalmad sincs a költségoldalról.
    Nekem se, de szerinted mi a valószínűbb:

A) Többezer idióta dolgozik a mobil szakmában itthon és külföldön, direkt nem akarnak pénzt keresni, befektetni, pedig nagyszerű ötlet lenne azonos áron 10x annyi adatforgalmat adni az ügyfeleknek, mint amit most ad a többi szolgáltató.
    Pedig a Te ötleted zseniális, de ők, akik [X-20] éve csinálják a szakmát még nem ismerték fel ezt.

B) Nem stimmel amit mondasz, mert senki sem akar X milliárdot elkölteni egy olyan dologra, ami soha az életben nem fog megtérülni. Kiszámolták, hogy ennyi GB-ot tudnak adni maximális nyeresség mellett, ezért nem adnak többet...

Én nem rád fogadnék. De azért jó várakozást a csodára!
  • Gery85
    extrém: szélsőséges, túlzó, rendkívüli, végletes

Amúgy egyetértek
  • KranaZoli #3663
    Ezt nem teljesen értem. Pontosabban fogalmazva, mire is gondolsz?!

Voltam Vodás, voltam Pannon-os és remélem, hogy jövőre majd azt mondhatom, voltam(!) T-s. Ha Te is jártál ebben a cipőben, és ami ennél is fontosabb, hogy olvastál HSZ-eket, ill. hozzászóltál fórumokon, akkor kiderül, hogy sokan bizony a mobil net-et nem arra szeretnék használni, amit a reklámokban adnak. Vagyis arra is, de azért a reális pénz cca. 1000 pénz és nem 7ezer!

Nem csak azért mennének emberek egy 4. szolgáltatóhoz feltétlen, mert annak a kánaánt kell ígérnie, hanem azért, mert a tökük tele a 3db mobil net szolgáltatóval. A folyamatos átbaszásoknak és lehúzásoknak. Abból, hogy addig vagy ügyfél, amíg nem kötöttél szerződést, utána már egy rakás kaki vagy és tulajdonképp az az érzésed van, hogy engedélyt kell kérned, hogy használhasd már azt, amiért fizetsz is...

Ha egy 4. szolgáltató, ésszel felmérné, hogy mik is lennének az emberek igényei(!) és nem Ő döntené el, hogy szerinte az extrém szó az, mint olyan ami nem is létezik, mégis ÁSZF-ekben szereplő lófaszt sem mondó mozaik szó és lekorlátoznak, mert extrém felhasználó vagy. Ez mi a pöcsöm?! Mi a pöcsöm az az extrém?! Egzakt módon meghatározható fogalom, vagy mi a rák?!

Állítom, ha holnap előrukkolna egy 4. szolgáltató azzal, hogy ad 20GB/7 napot (nem hetet, hanem 7 napot!!!) a fenti, elegem van már a 3 faszságaiból felhasználók rögtön mennének. Akik már rájöttek, hogy Korlátlan Mobil Internet nincs, de lehet ésszel is Korlátot hozni és azt vállalni, nem csak addig amíg meg nem kötöttél egy szerződést, hanem utána is, és ez igaz az érem mind2 oldalán, szerintem sokaknak a megváltást jelentené. Pedig, mi is az a 20GB/7 nap?!

sötöbö.... Ehhez Én most már fáradt vagyok. Ill. amúgy is csak illuziókról és álmokról beszélünk, de ha feladjunk az álmainkat attól fosztjuk meg Magunkat, ami emberré tesz Bennünket. A kulcs szó az ember. A Szolgáltató van érted és nem fordítva. Ha végre egy szolgáltató e szerint is működne Én tudnám, hogy hol a helyem. ;)

1xerűen nem tudom elképzelni, hogy miért nem lehet vmit ésszel csinálni?! Ez persze költői kérdés volt. :)
  • merida111222333
    Nem osztom az észt, csak hozzászoltam a témához...
  • Petka
    Akkor meg miért osztod az észt a t topikban?
  • merida111222333
    Nem kicsit lepődnék meg azon ha visszaállítanák a korlátlan opciót a csomagomra, már csak azért is mert vodás vagyok.
  • ppix
    Ne foglalkozz vele, megint rájött az 5 perc.
    Fel sem fogta miről írtam, de legalábbis nem arra válaszolt.
  • Petka
    Azért, mert te nem töltesz le egy héten 20 gigát, nem hinném, hogy hátrányod származna abból, ha visszaállítanák az opciót. Lehet meglepődnél, ha nem figyelsz oda és valami szar program leszedi a frissítéseit, te meg a számlán csak annyit látsz, hogy +10000ft túlforgalmazási díj, vagy be vagy korlátozva...
  • merida111222333
    Azért mert valaki nem tölt le egy héten 20 gigát, már alapból hülye? Ne csináld már... -.-
  • user2009
    viccesen hangzik, mégis igaz. ezek a gagyi technikák amiket itt használnak, tényleg szánalmasan alacsony költségvetésből kijönnek. persze, nem a mi költségvetésünkhöz képest, de, az biztos, hogy semmibe nem tartana nekik "erősíteni". hülye magyarnak ez is jó lesz, már bevette a kanalat, hűsége van, fizet. minek is erőlködnének...?
  • Csak77
    Átlagos mobiltelefonon, wapozva esetleg webezve valóban alig van meg a 2GB... a gond az, hogy nem feltétlen asztali pc-hez árulják a mobilnetet. Ez a gond. Ha neked meg sok a 20GB/hét arra csak azt tudom mondani, hogy hülye vagy fiam.
  • ppix
    Ne haragudj, ezen jót röhögtem.

Szerintem is zseniális ötlet. Az NHH jelentése szerint az átlag ügyfél 2 Gb-nál kevesebbet forgalmaz.
    Tegyük fel, hogy a te 20GB/7 nap ügyfeleid csak 20 Gb-ot forgalmaznának havonta. Alig tízszeresét az átlagnak. Gondolom valamilyen összefüggés nyilván van a forgalom és a költségek között.
    Szóval a terved az, hogy bevállalod a többszörös költségszintet és jóárasítva eladod az ügyfeleknek a sok-sok GB-ot.
    És erre az idióták a három cégnél nem jöttek rá. Szerintem jelentkezz hozzájuk, tuti ilyen okos emberekre van náluk szükség!
  • chieftec19
    Vagy, sőt még ez jobb leszedjük az antennáikat a toronyról és felrakjuk a mi kézzel hajtogatott vascsöveinket
  • chieftec19
    Végül is a tornyokat meg a szükséges cumókat 2ft-ért mérik a sarki boltba