105
  • bmw
    Csak most nem a halal kuszoberol van szo. Sima taplalkozas nem ehenhalas meg stb.
    Na igen a vadaszok, hm. Ismertem parat, haat megerik a penzuket.
  • toto66
    Nos ezek szerint én enm vagyok felsőbbrendű (hál Istennek) C:
    Ugyanis nekem nem probléma disznót, baromfit vágni. Ezenkívül 20 évig vadásztam (lehet gyilkosozni) C:
    Egyébként bárki megölne egy állatot az éhalál küszöbén, és egyébként is csak az első alkalommal érezne még a legfinnyásabb ember is viszolygás, aztán megszokná.
  • bmw
    En is eszem hust igaz nem minden nap tehat nem olyan sokat mint egyesek.
    De azert kivancsi lennek, hogy ebbol a sok felsobrendu emberbol mennyi vagna le sajat kezevel az allatot es keszitene el elelemnek.
    Bar igaz, ez is meg szokas kerdese.
    Akar a kutya hus vagy macska vagy barmi amit a vilagban megeszenek.

Amugy meg valahol olvastam meg a tv-ben is volt meg nem mondom mikor meg melyik csatornan de nem olyan reg, hogy van egy torzs vhol del amerikaban. Ok meg amolyan nomad korulmenyek kozott elnek es kb 40 eves kor folott nem igen esznek mar hust, az eletkoruk meg hat a legtobb siman megeri a 100at. Most ezt vizsgaljak vmi amcsi meg nem tudom milyen kutatok, hogy van e osszefugges a 40 eves kor folotti hus nem fogyasztasnak ahhoz, hogy ilyen sokaig elnek es aranylag nemigen betegednek meg. Persze ennek is van masik oldala, hogy mi miert betegszunk meg stb.
    Aztan, hogy ebbol mi igaz es mi nem majd kiderul talan egyszer.
  • kozik
    vannak táplálkozástudománnyal foglalkozó emberek.
    ők (mindannyian, gyakorlatilag kivétel nélkül) esznek húst (is).
    szóval ennyit erről.
    a vegetáriánusosság nevű betegség lelki hátterét nem csak magamévá tenni, megérteni sem tudom, de ez az én korlátom. a saját kutyámat mindenesetre én sem ettem meg.
    az meg, hogy az üvegházhatásért felelős cucli 18%-ának 20-30%-os csökkentését viszonylag könnyen ki tudják kutatni, nagyon baró. baszki, ez 4-6%.
  • toto66
    Ne legyen "lelkiismeret furdalásod" !
    Az ember minden evő, mi lenne ha a ragadozóknak lelkiismeretük lenne...
    Egyébként a növények is élőlények...
    Szóval az élet velejárója, hogy enni kell, és hogy élőlényeket kell elpusztítani az evéshez (legalább is az egészséges változatos étkezéshez).
    A libatömést meggátoló barmok meg elmehetnének a sunyiba! A hamburger zabálás meg hosszútávon egészségtelen, tehát fő a változatosság lelki problémák nélkül!
  • macselek #60
    Én személy szerint húsevő vagyok, de szeretnék vegetáriánus lenni a jövőben. Nagyon érdekes a mindenevő szervezetünk, meg fogazatunk, csak a saját döntésünkön múlik, hogy mit eszünk. Azt amúgy nem értem mért hiszi itt néhány ember, hogy minden vegetáriánus önelégült barom, nekem állandó lelkiismeret furdalásom van a húsevés miatt, ezért akarok vega lenni, nem azért hogy megmentsem a világot. Semmiképp sem jó ha rá akarjuk erőltetni a véleményünket a másik emberekre, egyen mindenki azt amit akar.
  • Blero2
    Ez a Meatrix-es videó állat. Jártam már marhatartó telepen, de nem egészen így néz ki ahogy a videón. Pedig nem háztáji telep volt. 11millió liter tejet adnak az állatok évente. Kb 2000tehén. És lám, helyük is volt bőven, nem zárt karámokban voltak, hisz megfulladtak volna a saját fingjuktól (elvégre ők se metánnal működnek)
    Aki vega, egyen zöldet, érezze úgy, hogy megmenti a földet. Én személy szerint abba betegszem bele ha nem ehetek legalább 3-4 naponta húst.
    A "nebeáncsukanyuszit" hozzáállásról meg annyit, ha nem mi lennénk a "felsőbbrendű faj" a földön, minket is nagyszámban ennének. Persze, sajnálom az állatokat, de attól még nem rossz a hús.
    Lehet az emberhús is finom, csak nehezebben lehet hozzájutni. :)
  • csatosimakönyv
    érdekes ez a "vita"...

annyit fűznék hozzá, hogy ezek az állatok meg sem születnének, ha nem ennénk meg őket, hiszen ezért vannak.
    aki meg nem eszi, mert dölött? hát istenem, nagy kaland, pótolja a fehérjét máshonnan, ezért nem kell megenni egymást :P

nah minden jókat :)

ui.: lehet, hogy a kérődzők így állnak bosszút??? tudományos megközelítéseket várok :P
  • vasziszdasz
    Pedig jó dolog a homokozás... több nő marad nekem. ^^
  • vasziszdasz
    Volt a travel chanelen hogy az eszkimók meg szarral kevert fókazsírt esznek. Szal mindent meg lehet szokni. ^^
  • Viet
    Én inkább arra akartam utalni hogy olyan emberek foglalkoznak ienekkel akiknek gőzük sincs arrol hogy mit akarnak bebizonyitani és hogyan, csak képzelnek valamit kiadják magukat kutatónak és má egy két követőjük akad is. Rendes tudós nem foglalkozik ien marhaságokkal me ugyis tugya hogy nem lenne értelme A legrosszab hogy az ien hülyéket még pénzel is támogatják ahejett hogy keresnének nekik valami jó hobbit hogy ne hülyitsék a népet.
  • roonin
    Ez is egy megközelítés...
  • bmw
    De sok agyzsugor van itt.....
  • bmw
    Vagy talan Veled?
  • aki kérdez
    Köszönöm a kultúrált, emberek gondolkozási módjainak különbözőségére nyitott válaszodat. Megyek, elbújok valamelyik sötét sarokba.
  • who am I 7
    Jaja, ezek a bolond divat vegák kissé azért már elvetik a súlykot.És akkor még bizonygatják, h nem divatból.És, ha egy vegát elbaxa egy teher autó?Akkor?Volt értelme csak füvet rágcsálni? :bolond:
    Leölik szegény nyuszikat meg tikokat..hát agybajt kapok komolyan, sokkal farkasabb törvények vannak az állatok között a természetben, ezek meg a csincsillákon lovagolnak.De mind1, kajáljanak csak fűvet több húsi marad nekünk
  • who am I 7
    Jóvan hülyegyerek, akkor mennyél a kertbe ugrálgassál a nyuszikkal együtt meg szarjál magad alá, ha te egyszinten tartod magad velük.De egyébként ahogy elnézem, rossz testbe születtél, inkább lennél disznó, azt dagonyázzá a xarodba
    Tiszteletem hülygyerek :D
  • skydrake
    Ez a video is kapcsolódik a témához:Meatrix
  • toto66
    A vegetáriánusok nem "beszámíthatóak" élelmiszer kérdésben (kivétel aki betegség miatt az), de az igaz, hogy az amcsi hamburger fogyasztás sem normális. Azért lenne még sokféle táplálék a marhahúson kívül. Persze én is szeretem a lábszárpörköltet, de elég egy hónapban egyszer. A változatosság a lényeg, az amiknál meg az üzlet, "csak ezt edd, mert ez a jó!" pedig a hamburger csak néha jó, ha más épp nincs (mondjuk útközben).
  • nickwearby
    macleod,

már vannak olyan autók, amikbe külön "zaj"-generáló hangszórókat építettek, pont az általad hiányolt feeling (+ a biztonság) pótlására,
    mert egyébként ezek hangtalanul közlekednének,

Szóval emiatt nem kell aggódnod
  • A1274815

Isten óvjon mindenkit a nárcisztikus vegetáriánusoktól!

Felsőbb rendűnek tekintik magukat, mert vegetáriánusok és ez által jobbak és különlegesek, egyedibbek, mint a többi ember társuk. A húst-is-evőkre mély megvetéssel néznek. Empátiára hivatkozva terjesztik a nézeteiket a többieket pedig le gyílkosozzák, hol ott éppen nekik hiányzik. Mély álmokban ringatják magukat, hogy milyen jó lenne, ha mindenki növény evő lenne, egy tökéletes világ. Mások biztos írigylik őket, a vegetáriánus életmód következtében kialakult jobb alakjuk, vagy jobb egészségi állapotuk miatt. Szeretik másoknak megmiondani, hogy hogyan éljenek. Természetesen ezért manipulálnak is.

A fenti hangsúlyzom csak a nárcisztikus személyiség zavarral rendelkező vegákra vonatkozik, a többiekre természetesen nem.

Érdekelne, hogy mit reagálnának az emberek, ha kiderülne, hogy a globális felmelegedés nélkülünk is szépen lezajlik, csak hát ugye ebben most rengeteg pénz van és népszerű elmélet, komoly tekintéllyel merész dolog megkérdőjelezni.
  • torreadorz
    "Az a baj a vegetáriánusokkal hogy nem tudják bizonyítani magukat , mert akik ezzel foglalkoznak vagy nincs semmi tudásuk hozzá vagy nincs gyakorlatuk."

Meg hát valljuk be, sokszor nincs is mit bebizonyitaniuk. Az ember emésztése, fogazata, törzsfejlődése stb egész jól be van már bizonyitva, aki nem hiszi az is minimális utánjárással rájöhet (mint irtam pl. nem tudjuk lebontani a cellulozt ami szinte minden növényben van, erre csak a kérődzök képesek, pont ezért kérödzenek) igy hát kénytelen mindenféle marhaságot kitalálni (lásd ezt a "biofotont"...).
    Cserébe van egy csomó ostoba ember aki ezeket mind elhiszi. A multkor is éhenhalt egy család mert apukának azt volt a mániája hogy ő "fényevő" és hogy bőven elég fénnyel táplálkozni... aztán előszőr a szerencsétlen kisgyerekük halt éhen, utánna meg a terhes anyuka...
  • Viet
    Egyszer egy vegetáriánus ember azt mondta a rádióba (hétköznapi betelefonáló volt)
    hogy az embernek növényevő foga van.. hát én olyat tanultam 3. osztályba hogy nekünk mindenevő fogazatunk van... Ebből látszik hogy sokan tudatlanok és sok baromságot bevesznek . Az a baj a vegetáriánusokkal hogy nem tudják bizonyítani magukat , mert akik ezzel foglalkoznak vagy nincs semmi tudásuk hozzá vagy nincs gyakorlatuk.
  • torreadorz
    "t. Olyan a bélrendszerünk mint a növényevőknek. A húsfogyasztás egy rakás betegséget okoz!"

Áruld már el légyszives ezeket az áltudományokat honnan szeded?
    Az ember ugyanis köztudomásúlag mindenevő. Nemcsak a bélrendszere mindenevő hanem a fogazata is. Ha nem hiszed, menjél ki a kertbe és legelj füveket. Hamar megtudod hogy a cellulozt nem tudja lebontani a szervezeted.
    Aztán azt sem árt tudni, hogy például az emberi szervezetre a legjobban, na mi? hát a malac (más néven disznó) szervezete hasonlit. És a disznó is mindenevő.

Egyébként ajánlanám neked kedves barátom hogy menj el fizikai munkát végezni. Például egy vasöntödébe vagy egy bányába. Igen hamar megtanulod hogy miért kell az embernek húst enni és miért nem elég a zöldség.

Egy mondat az általad adott oldalról:
    "Ha az ételek biofoton ("napfényérték") tartalmát vizsgáljuk, arra a felismerésre juthatunk, hogy az élő, friss táplálék sokkal több biofotont tartalmaz, mint a halott."

Hát gyerekek ezen beszartam
  • macleod2005
    Nem hidrogénellenes vagyok, ne essék félreértés. A hidrogén hajtású sportautók ellen nekem 1 felvetésem van, még akkor is ha a hidrogén nagyobb hatásfokú, és ez pedig az, hogy a hidrogénhajtásúaknak nincs hangja. Ember függő hogy sportdob recsegés, v8 as dörmögés, vagy v12 vonyítás, ezek nélkül nekem egy sport autó nem sportautó, hanem csak egy használati eszköz.

A vegáknak meg annyit, hogy tanulmány ide, kutatás oda, biológia 6. osztály, a mindenevőknek gumós zápfoguk van. És igen, az embernek gumós zápfoga van. Személy szerint én el sem bírom képzelni, hogy 2-3 napnál tovább kibírjam hús nélkül.

A galamb az finom, bár hamburgerbe töltve szerintem nem az igazi
  • Kornan
    Vannak egyéb alternatívák is szerintem, nemcsak kenguru:

1.Patkány,azt könnyű tenyészteni és elég zord körülmények közt is megél --> Patkányburger.

2. Meghalt embereket ahelyett, hogy eltemetnénk,elégetnénk meg lehetne enni -->humanburger. Csökkenne szerintem az üvegházhatás. Kíváncsi vagyok mikor jön ki egy ilyen tanulmány. Nahjó ezt csak egy rossz morbid viccnek szántam, de van benne igazság.

3.Kutya,macska,papagáj stb... Ezeket az elhullott háziállatokat itt Európában legjobb tudomásom szerint kidobják, bár lehet a boltban kapható kolbászba benne vannak,miért ne lehetne hamburgerhúst,stb... csinálni belőlük,csak meg kell jó fűszerezni -->papagájburger,kutyaburger... :D

4.Galamb, úgyis sok van a városokban. Mcdonalds és hasonló éttermek alkalmazhatnának ilyen galambbefogókat, akik a környékről befogdossák a galambokat, még munkahelyeket is teremt. -->galambburger

5. Szintetikus hús, amelyet laboratóriumokban állítanak elő, asszem már létezik ilyen. -->szintoburger...
  • Tsol
    Amúgy boldog új évet!
  • Tsol
    Szerintem egyaránt kel enni hús és növényt is. Amúgy a kenguru, az ember a ló a disznó éés még sok más lény azért nem termel metánt mert nem kérődző állatok.
    És szerintem nem szerencsétlen állatok emésztését kéne átalakítani hanem inkább az USA és Kína gazdaságát.
  • nickwearby
    Bocs a poénkodásért, de szerintem ez nagyon ide illik:

elnéptelenitem

elnézést, szóval így inkább..
  • nickwearby
    Bocs a poénkodásért, de szerintem ez nagyon ide illik:

http://napirajz.hu/archives/2008/12/09/HOLNAP/
  • drakel
    skydrake(#29)
    Szép dolog a vegetarianizmus (én is gyakran eszem vega kaját :D), de azért szerintem ne essünk túlzásokba, illetve nem kéne más embert letudatlanozni csak mert nem osztja a te nézeteidet (mindenkinek megvan a saját véleményhez való joga; persze az is igaz, hogy a #30as hozzászólásban is lehetett volna barátságosabban fogalmazni).
    A "quote mining"-hoz meg csak egy hasonló kiragadott dolgot linkelnék a teljesség igénye nélkül: Hitler a vega (Az, hogy Albert Einstein azt mondja jó a vega életmód vagy Adolf Hitler mondja ugyanezt nem jelent semmit. Egyikük se volt szakértője a témának és az akkori ismeretek is hiányosak voltak. Linkelj olyan tanulmányt ami tudományosabb, akkor szerintem elkezdődhetne az eszmecsere. Egyébként meg lehetőségünk van többféle táplálékot fogyasztani, (szerencsésebb esetben) eldönthetjük mit eszünk (manapság ugye ez pénz kérdés) - akár csak az ízek élvezete kedvéért akár az egészséges táplálkozást figyelembe véve.)
    Végül néhány gondolat a témához: én személy szerint várom ezen kutatások eredményeit. Minden ami hozzájárul tudásunk gyarapításához támogatandó - sose lehet tudni milyen előrelépéshez vezet egy ilyen kutatás (akár metántermelő baktériumtenyészetek; akár nem szennyező, egészségesebb szarvasmarhák; vagy valami olyan amire eddig nem is gondoltunk...). Persze azt is fontosnak tartom megemlíteni, hogy az eredmények felhasználásnál etikus szempontoknak is szerepet kell játszania (igen, egy javíthatatlan idealista barom vagyok, ez van).
    A kenguru burgert azért megkóstolnám (tofu burgert már ettem egyébként :D).
  • waterman
    kengu whopper :-D
  • waterman
    nem néz senki primitívnek, csak nézz utána, amihez hozzászólsz.
    a hidrogén égetésének 20-30%kal nagyobb a hatásfoka, mint mikor benzint égetsz. pont hogy nagyobb teljesítményű motorok építhetők hidrogén hajtással. volt a spektrumon egy jó összefoglaló a témában a hidrogén kora címmel, filecserélőkön is elérhető, érdemes megnézni. ha csak kicsit szépítettek a dolgon, akkor igen jó alternatíva lehet.
    megújuló energiaforrásokkal vízből, földgázból, tehénfingból hidrogént állíthatunk elő, majd szállíthatjuk a dolgot, vagy elégethetjük mikor nincs szél. minden ország helyileg függetleníthetné magát a kőolaj-földgáz függéstől. izlandon már mennek a hidrogénhajtású buszok és nem olvastam még olyat, hogy zeppelin módjára berobbantak volna.
  • qwas
    Pont a huseves miat pontosabban a vegyes etkezes miatt fejlodott oda az ember ahova. Ha novenyevok lennenk akkor lehet hogy az ember is egy lenne a haszonallatok kozul egy masik faj karamjaban akik husevok is voltak es beeloztek minket.

Masreszt ha meg nem ettetek kengurut akkor erdemes kiprobalni mert nagyon finom. Kiprobalnam a burgert kenguruval szivesen. Nyami nyami.
  • aki kérdez
    "ösztönlény"? Khm, jobban már nem is lehetnél elszállva magadtól.. Pont az ilyenek miatt tartunk arra, amerre.
    Tiszteletem skydrake
  • who am I 7
    fújjj, de utálom az ilyen gyökér vegákat >>> " melyhez érző, tudatos lény megölésére van szükség. "
    Hát ezek a legtöbben ösztön lényeg báttya, és termesztik őket.Az egész cikkben nem is a fizikai/bio hatásai, hanem inkább a "nebeáncsukanyuszit" idióta életérzés szaga lengi át...Amitől sugárban hányok.A fehércápák kérdeznek?Vagy a ragazadozók vajon elgondolkodnak ilyen baromságokon, hogy "nebáncsukanyuszit", ha szükséges az életben maradáshoz?Az egész erről szól....Önérzetes idióták.
    Amúgymeg, nem vagyok a nagy húsevés híve sem (bár naponta eszek egy keveset, sovány húsból, + gyümölcsök, zöldség ), de nem fogok fűvet enni mindig az ilyen "nebáncsukanyuszit" idióták miatt az tuti.
    Ez az agresszió is, ahogy van faxság...Persze, aki gyilkos volt, meg verekedős az mind húsevő Ha mindenki vega lenne, úgyanúgy lennének ilyen esetek az is tuti...

Mi lenne, ha kiderítené a tudomány, hogy a NÖVÉNYEK A LETÉPÉSÜKKOR sokkal nagyobb fizikai fájdalmat élnek át, mint az termesztett ösztönlények? (már, ha az ilyen tiszta életből, intuitásból,spiritualizálásból indulunk ki, h mindennek van "lelke" és érez )
  • skydrake
    Te is tudatlan vagy....

"Semmi sem lesz kedvezőbb hatással az emberiség egészségére és túlélési esélyeire, mint a vegetáriánus étkezésre való áttérés." - Albert Einstein
  • Tiboy
    Én inkább úgy fogalmaznék, hogy azóta vagy beteg...
  • skydrake
    Akinek van esze, az nem eszik húst! A TV-ben erről kellene felvilágositani az embereket. Olyan a bélrendszerünk mint a növényevőknek. A húsfogyasztás egy rakás betegséget okoz! Nem kell döglött állatokat ennünk. Én 7 éve nem eszek húst és azóta nem voltam beteg.Akit érdekelnek a részletek klikk ide
  • Justil
    én ehhez már nem is merek hozzászólni. nagyon nagyon csúnyákat tudnék írni :(