Kenguru-burgerrel a klímaváltozás ellen
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mottó: olyan nincs hogy a gyermek nem érti, csak másképp érti... C:
>a haszonállatokra metán gyüjtõ kis szerkezeteket kellene szerelni! Eme szerk.
>kis palackba gyüjtené a gázt és mikor televan egy figyelmeztetõjelzés tudatná
>hogy kikell cserélni üresre, atelieket pedig hejileg nagyobb palackba vagy
>központilag nagyobb tartájba átfejtik és jármûvek hajtására használnák fel. >Hiszen tökéletesen élégõ gázról van szó vagy nem! A metánt már sokhelyen
>alkalmazzák egyes országokban!Ezért felesleges átállni a kenguruhúsra vagy más
>hejettesítõ húsfélék,tenyészállatokra átállni! Sõt ígymég hasznotis hoznának >csak kikell használni! Csak ott kell a bakteriális átállás az állatoknál ahol
>nincs anyagi lehetõség a technika alkalmazására pld.:háztályikban,tanyákon!Itt
>neméri+ használni de aki vállalja a palack cseréket azoknak begyüjtés után is >van haszon mert felhasználható környezetkárosító anyagot adtak le!
Másrészt a trágyát elégetjük meg beton silóban tároljuk (az EU miatt), és mûtrágyázunk...
Tényleg környezetkímélõ eljárások!
Szarvasmarha pedig sokkal kevesebb van most kishazánkban, mint rendszerváltás elõtt, így azután hatalmas energia forrástól esett el Tatabánya...
schrank[HUN] \"kiakirály\" \"jobb ha az okos hülyéskedik mint ha a ....\"
Aha, helyesen írni/fogalmazni viszont már nem tudnak....
(gy.k.: okosabb az átlagnál!)
\"Now, let\'s kill that fucking band. ... Fuck you everybody, good night! \"
Másképpen fogalmazva: mázlista pszichopaták, nárcisztikusok, hisztriónikusok, borderlinok és korrupt egyebek édenkertje.
Ez a modern kapitalizmus, kurvák, politikusok, áskálódók, magamutogató hülyék("celebek") édenkertje.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.
No akkor én nem akarok élni abban a világban, mert minden amit szeretek ebben az életben az bûn (szerintük), tehát nekem csak szenvedés lenne az az élet!
Többet nem zargatott...
"A disznó mindenevõ, de nem szoktak neki húst adni, és úgy is simán megnõ"
A disznónak (ha hízó) 8-12 hónapig kell élnie maximum, ha tenyészállat akkor is csak pár évig! Ez alatt rengeteg húslisztet eszik meg, és nem számít mennyire egészséges számára! Persze családi neveléskor kaphat "vega" moslékot is, de attól nem fejlõdik baromi gyorsan és nem is lesz egészségesebb.
Ha egy malac megsérül a többiek egyszerüen megeszik. Ahhoz hogy a természetes táplálkozását vedd figyelembe, a vaddisznóét figyeld meg! Az emberszabásúak közül a gorilla és az orángután tisztán növényevõ! Lehet a csimpánz is töbször fogyasztana húst, ha hozzájutna.
Persze én soha nem mondtam, hogy az ahogy egyesek zabálják a húst az egészséges, de a "vega" sem!
Vezetõibeosztás? Manager?
Vagy netalán politikusnak, vagy bankárnak tetszik lenni, akkor meg kevés a "fizu" ahhoz hogy dicsekedj vele.
Egyébként a programozó matematikus is tud sületlenségeket állítani, ha nem a szakterülete...
Ez nem igaz...
Én 7 éve vegetáriánus vagyok és az agyammal 7 számjegyû nettó fizum van (Mo.-n)
És azok a vegák, akiket ismerek jóval intelligensebbek, és okosabbak az átlagtól. Einstein is vegetáriánus volt.
ja és a húsevõ növénnyel mivan? az tán paradox? vagy eltévedt a biológia órán? <#zavart1>#zavart1><#zavart1>#zavart1><#nyes>#nyes><#nyes>#nyes>
Es eszem hust, de pl ha Nekem kellene levagnom hat lehet nem ennek, ennyi.
Meg eszem de nem vagyok meghalva erte ha pl nem ennek.:)
Ha egy apró helyesbítést megengedsz, az állati és növényi fehérje csak a forrás/képzõdés szempontjából különbözik, ezt jelöli az állati/növényi kifejezés. Szemben a zsírral, ahol már jelentõs különbségek vannak, egészen más élettani hatással.
Lásd #45-ös hozzászólásom. Nem poénnak szántam.
A vegások (már akik nem valami egészségügyi okból azok) egy szinten vannak a szememben a homoszexuálisokkal-nem természetes...(szerintem 1xüen csak "emelkedjünk ki a tömegbõl" arcoskodás...kivéve ha valami genetikai vagy más,egészségügyi okból nem tud húst enni)
A "csakhúsi" szintén..azok meg ragadozónak képzelik magukat...
Amúgy 1 állat megöléséhez és feldolgozásához nem maga a cselekedet nehéz,hanem az ismeret,hogy "mit és hogyan".....lásd csirke levágása:)...
Javasolnám a nagy vegásoknak a nehéz fizikai munkát és/vagy a sarkköri életet....
Mind2-t KELL enni, és mind2-t kívánnia kéne az embernek (igen én vágyom egy jókis csípõs paprikára a husi mellé :D).
Méghozzá egyenlõ arányban. Én régebben kevés zöldséget ettem, és sok húst, egy ideje már több zöldséget eszem ugyanannyi hússal. És úgyérzem jobban vagyok, jobban pörgök, és pl megállt a hajhullásom, sõt visszafordult növésbe. Tehát valószínûleg vitaminhiányom volt. Mostanában naponta eszek banánt vagy narancsot, és paprikát, meg paradicsomot, ezekhez már csak némi tojás kell, valami husi, és ahogy utánaolvastam, minden szükséges anyag bennük van, ami embernek kell.
Aki szerint a hús undorító, az kövessen el öngyilkosságot, mert õ is abból az undorító húsból van, vagy ha az a baj hogy döglött, akkor menjen elõ marhát rágcsálni, majd beszámolhat róla hogy tûri, meg hogy fincsi volt-e...
Egyébként úgy tudom a húsban lévõ fehérje az agynak ad fõleg táplálékot, és ezt a vérvegák hülyesége bizonyítja is, hiszen testileg nincs bajuk, de agyilag erõsen visszafejlõdnek, nem lepõdnék meg ha a mai divatvegák megöregedve agyhalott zombiként töltenék napjaikat egy öregotthonban 24/7 falat bámulva.
Ez a legfontosabb az egészben szerintem is.
"Ez ilyen harcos vegáktól megy fel az agyvizem, mint mcninja. "
Hát még nekem :)
A kiegyensúlyozott táplálkozás a lényeg. Mellesleg nem minden ember egyforma. Van genetikai diveriztás is. Ez ilyen harcos vegáktól megy fel az agyvizem, mint mcninja. Én nem vagyok és ismerõsem körében közel távol én vagyok a legegészségesebb. Ha évi egyszer van valami bajom (1 napig fáradtnak érzem magam...) akkor sokat mondok. Gimiben 4 év alatt egyszer voltam beteg. Egyetem 7 éve alatt egyszer... Sportsérüléseim voltak csak.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
azért hiszi mindenki valami létfenntartáshoz szükséges dolognak a húst, mert az ipari termelés rogyásig rakja az asztalt vele. ahol a napi adag egy tál rizs, ott is végeznek az emberek fizikai munkát.
itt hívnám fel a figyelmet, hogy Einstein talán már akkor látott egy relatíve egyszerû összefüggést: az ipar olajból tenyészti a marhákat. múltkor valami faszi számolgatta, hogy az amcsi sajtburgerek teljes elõállítási költsége (a trágyahordó trakesztól a fagyasztás-sütésig) annyi co2-ért felelõs, mint az összes suv.
én is eszem húst, bár halat "ökológiai" megfontolásból már nem. imádom is szinte mindenek felett. a különbség annyi, hogy én egyes véresszájúakkal szöges ellentétben felérem ésszel ennek a fenntarthatatlanságát és közelgõ végét.
Ajánlom azoknak akik egészségtelenül táplákoznak, olvassanak el valami komolyabb könyvet is a táplálkozásról, ne csak a "norbifittes" marhaságokat!
Egészségtelenül táplálkozik az akinek valamilyen szempontból egyoldalú a étrendje!
Errõl lennél szives felvilágosítani a több millió ragadazó állot is légyszi légyszi... szerencsétlen hülye ragadozók és mindenevõk, folyamatosan mérgezik maguk. Nem is értem hogy nem döglik meg mind az elsõ falat után...
", ráadásul káros a környezetre az elõállítása,"
Mármint minek? A hús elõállítása káros a környezetre? Érdekes, ezt meg mond meg a többi százmillió növényevõnek hogy õk károsak a természetre... csoda hogy ki nem haltak a növényevõk már vagy 3 milliárd éve...
" és legfõképpen egyáltalán nem gazdaságos..."
Hogy értve nem gazdaságos?
Az a lényeg hogy egy szerencsétlen lüke vagy aki elhisz minden baromságot. Egyrészt tudhatnád hogy az embereknek szükségük van állati eredetü dolgokra, fõleg gyerekek esetében akik még jóval gyorsabban nõnek mint egy felnõtt. Feltételezem akkor szerinted nem egészséges a tej sem, sõt a halak húsa sem, lévén mindegyik állati eredetü...
Arra meg nem gondolsz, hogy az a szerencsétlen növény, amelyiket te megeszel, egy ugyanolyan élõlény mint bármi más. Ugyanúgy megdöglik amikor te levágod, ergó ugyanugy halott "húst" eszel mint bárki más, ugyanugy él, védekezik mint bármely más élõlény. Nem véletlen hogy rengetek növény alapból MÉRGEZÕ! Az a növény nem azért nõ hogy a szerencsétlen hülye vegának legyen a kajája, sõt kifejezetten nem szereti ha megeszi, ezért is probálja meg ezt elkerülni mindenféle módszerekkel. Te meg szerencsétlen hülye vagy aki azt hiszi hogy az a növény azért él hogy az ember megegye és egészséges legyen tõle. Hát nem.
Nálunk a disznóhús az egyik legfõbb alapanyag, mégis karcsú vagyok és alacsony a cholesterinem is. De mindenfélét eszünk, természetesen zöldséget, gyümölcsöt is.
Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu
Gasoline: 34.2 MJ/L
The hydrogen internal combustion engine is said to be about 38% efficient, 8% higher than gasoline internal combustion engine, while the fuel cell is 2-3 times more efficient than an internal combustion engine.
Tehát nem jobb, mint egy Diesel.
Ellenben maga az üzemanyag pehelykönnyû, tiszta égésû, viszont nehéz tartály kell neki, és napi 1% elszivárog.
Jobban megéri hagyományos módon elégetni, mint üa.cellában.
Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu
Szerintem valahol a kettõ között van az igazság, érdemes húst enni, de nem mindegy, hogy milyet, pl disznóhúst nem valami egészséges, de inkább a halat vagy madárhúst már az egészséges étrend részének tekintem.És persze a növényeket sem lehet kihagyni, mert az sem egészséges, ha kihagyjuk. Talán csak növényekbõl + táplálék kiegészítõkbõl is összelehet állítani egészséges étrendet, de sokkal nehezebb.
Az ne dumáljon, hogy milyen vegának lenni, aki sosem volt az, vagy ha az is volt akkor sem ment tovább annál, hogy ugyan azt ette amit a húsevõk, csak kihagyta belõle a húst...
Ez egy tudomány. De a hús az méreg, ráadásul káros a környezetre az elõállítása, és legfõképpen egyáltalán nem gazdaságos...
És egy érdekes cucc egy ehhez hasonló beszélgetés:
katt IDE
\"Mindig a remény hal meg utóljára\" http://kezdokrisnas.freeblog.hu/ Gouranga
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
De, azért aki netán faluhelyen lakik annak természetes a disznótor!
A normális dolgok ellen csak az olyan elpuhult, elkényesedett, kiszolgált, "juj látni sem bírom" emberek nyefegnek, akik TV-bõl láttak csak lila tehenet, de soha nem "ganéztak" még a valódi alol, és nem is értik, hogy ez teljesen természetes, azzal szemben például hogy kutyát tartanak a 10 emeletes panelben.
Egyébként régen kertesházban, most panelben lakom...
Na igen a vadaszok, hm. Ismertem parat, haat megerik a penzuket.
Ugyanis nekem nem probléma disznót, baromfit vágni. Ezenkívül 20 évig vadásztam (lehet gyilkosozni) C:
Egyébként bárki megölne egy állatot az éhalál küszöbén, és egyébként is csak az elsõ alkalommal érezne még a legfinnyásabb ember is viszolygás, aztán megszokná.
De azert kivancsi lennek, hogy ebbol a sok felsobrendu emberbol mennyi vagna le sajat kezevel az allatot es keszitene el elelemnek.
Bar igaz, ez is meg szokas kerdese.
Akar a kutya hus vagy macska vagy barmi amit a vilagban megeszenek.
Amugy meg valahol olvastam meg a tv-ben is volt meg nem mondom mikor meg melyik csatornan de nem olyan reg, hogy van egy torzs vhol del amerikaban. Ok meg amolyan nomad korulmenyek kozott elnek es kb 40 eves kor folott nem igen esznek mar hust, az eletkoruk meg hat a legtobb siman megeri a 100at. Most ezt vizsgaljak vmi amcsi meg nem tudom milyen kutatok, hogy van e osszefugges a 40 eves kor folotti hus nem fogyasztasnak ahhoz, hogy ilyen sokaig elnek es aranylag nemigen betegednek meg. Persze ennek is van masik oldala, hogy mi miert betegszunk meg stb.
Aztan, hogy ebbol mi igaz es mi nem majd kiderul talan egyszer.
õk (mindannyian, gyakorlatilag kivétel nélkül) esznek húst (is).
szóval ennyit errõl.
a vegetáriánusosság nevû betegség lelki hátterét nem csak magamévá tenni, megérteni sem tudom, de ez az én korlátom. a saját kutyámat mindenesetre én sem ettem meg.
az meg, hogy az üvegházhatásért felelõs cucli 18%-ának 20-30%-os csökkentését viszonylag könnyen ki tudják kutatni, nagyon baró. baszki, ez 4-6%.
Leszarom. Meg azt is, akinek nem tetszik.
Az ember minden evõ, mi lenne ha a ragadozóknak lelkiismeretük lenne...
Egyébként a növények is élõlények...
Szóval az élet velejárója, hogy enni kell, és hogy élõlényeket kell elpusztítani az evéshez (legalább is az egészséges változatos étkezéshez).
A libatömést meggátoló barmok meg elmehetnének a sunyiba! A hamburger zabálás meg hosszútávon egészségtelen, tehát fõ a változatosság lelki problémák nélkül!
Aki vega, egyen zöldet, érezze úgy, hogy megmenti a földet. Én személy szerint abba betegszem bele ha nem ehetek legalább 3-4 naponta húst.
A "nebeáncsukanyuszit" hozzáállásról meg annyit, ha nem mi lennénk a "felsõbbrendû faj" a földön, minket is nagyszámban ennének. Persze, sajnálom az állatokat, de attól még nem rossz a hús.
Lehet az emberhús is finom, csak nehezebben lehet hozzájutni. :)
annyit fûznék hozzá, hogy ezek az állatok meg sem születnének, ha nem ennénk meg õket, hiszen ezért vannak.
aki meg nem eszi, mert dölött? hát istenem, nagy kaland, pótolja a fehérjét máshonnan, ezért nem kell megenni egymást :P
nah minden jókat :)
ui.: lehet, hogy a kérõdzõk így állnak bosszút??? tudományos megközelítéseket várok :P
Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC
Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC