488
Elektromos autópályák (1/43 - 1/32 - 1/24)
  • Fez69
    Íme:

Leginkább egy jó kis GT1 autó kellene, de csak a Nissan-t lehet most kapni. Kedvenceim a Ferrari 575, Maserati MC12, Corvette C6R. Ezek már aranyárban vannak. Lehet, hogy mégis PUG 908 lesz a dolog vége. Bár a Porsche RS Spyder is szép...
  • Umi2
    Szia! Ha a vasútmodellekre gondolsz, akkor H0-ás azaz 1:87 (ezt csak azok kedvéért akik nem vasutaznak). Van még hozzá pár kamionom, meg autóm.Ha érdekel küldök képet a mailodra.
    Méretarány?
  • Umi2
    Nos eddig a vasútmodelleket gyűjtöttem, nekem abból van egy pár :)
    Az R10-nek lesz ellenfele? Modjuk egy peugeot 908 HDI?
  • Fez69
    Nálam már figyel a vitrinben kb 170 db 1/43-as diecast.
  • Fez69
    Nnaa. A Nissan és a Porsche helyett egy Audi R10 jött ma haza velem a boltból
  • Umi2
    Sajnos itt még nem jutottak el oda, mint a vasútmodelleknél. Nincs közös szabvány.
  • Umi2
    Ha eltávolítod a mágnest mindjárt megváltozik a helyzet, nem lehet annyira száguldozni. Nekem csak analóg rendszerem van, de rallyhoz megfelel, mivel ott nem autó-autó ellen küzd ( kivéve a rally crosst). Én inkább egy scx rally chrono pack beszerzését fontolgatom, bár előtte még tervbe van egy skoda páros fábia+octavia.Szerintem is érdemes ezeket gyűjteni, nagyon jól mutatnak a polcon. A fém modelleket meg sose szerettem.
  • Umi2
    Szia! Köszönöm, és örülök hogy tetszik. Megpróbálom a legjobb tudásom szerint leírni a tapasztalataimat az adott dolgokról. Lesz még több cikk, csak idő kérdése :)
    Szia!
    Az index.hu-n van egy hasonló nevű fórum.
  • Fez69
    Az SCX autók vidáman mentek az analóg Evolution pályán. A Digital 132 esetében erre már nincs lehetőség. Illetve dekóder cserével van, de minek?
  • Fez69
    Ez a képfeltöltő elég stabilan megy évek óta. Az autómodelles topikban is ezt használjuk:
    Képtárhely

A sebesség tényleg eltúlzott. Vannak hardcore játékosok, akik direkt erre hegyezik ki a dolgot, tuningolt, átalakított autókkal. Én inkább a taktikát helyezem előtérbe, ahol a box kiállások, a sávváltások és az automata autók előzgetése a fő kihívás az 50-100 körös versenyek alatt. Ezért általában lekorlátozom a sebességet.

Sajnos az autók és a pályaelemek valóban nagyon drágák. Másfél évvel ezelőtt nagyon jó árért lehett venni külföldről cuccokat. Komplett digitális black box-ot vettem két kontrollerrel, trafóval postával együtt 14 ropiért Angliából, digitális dekódereket 5 ropiért Németországból, vagy 11 ropi volt 3 napon belüli légi fuvarral egy digitális autó az USA-ból. Sajnos mára oda jutottunk a nagyszerű deviza árfolyamunkkal, hogy az itthoni magas árak mellett is érdemes boltban vásárolni :(
    Na mindegy. Félévente belefér egy-egy autó 15-17 ropiért.

Még egy fontos tanulság. Érdemes vigyázni az autókra, mert ahogy kikerülnek a gyártásból, egy-két év alatt az egekbe kúszik az áruk. 2007-es gyártású D132 autók, új állapotban már 150-200 USD felett cserélnek gazdát. Lehet, hogy érdemesebb lenne gyűjteni őket, mint a diecast modelleket.
  • attyhor
    Sziasztok!

Egyszeru, milyen másik fórumról írsz? Hol található?
    Umi2, nekem is tetszik az oldalad!

Üdv!
  • Umi2
    Szia! Nagy részét már eladtam az autodráha-nak, már csak egy pálya van. Aki még most kezdi, annak még lehet benne fantázia. Aki viszont komolyabban foglalkozik slotcarral, annak nem sok kihívást jelent. Kevésbé változatos elemek vannak hozzá mint a mostani pályákhoz, a felülete túl kemény az autók csúsznak rajta. Az autók pedig nem kimondottan szépek. Majd írok egy külön cikket az építésről és annak buktatóiról. Az épített autóim nem mennek olyan jól mint a gyáriak, és nem sokkal olcsóbb.Easy-kit 3000, motor 1000-1500 gumi a kerékre kb 1500, de az alkotás öröme a lényeg! A motort megnézem ha akarod.
    Helló!
    El van rakva, majd meg lesz biztos csinálva.
    A blogodon írtad, hogy van Autodrahad is. Remélem nem értettem félre!
    Mennyire érdemes ezzel foglalkozni még? Nekem is volt (van), de nem emlékszem már a működésére. Az autók és a távvezérlő nincs meg, így nem tudom kipróbálni.
    A Corvette a kedvencem, jó lenne az 1:24 eseket a "istálómban" tudni!
    Az átépítéseket dokumentálnád a jövőben? Képekkel, magyarázó szöveggel?
  • Umi2
    Jó reggelt! A motort érdemes lenne megnézni, nem biztos hogy menthetetlen. Álltalában a kommutátor szokott zárlatos lenni, érdemes lenne szétszedni és megnézni. Ha mégis halott a motor érdemes veni bele. Én a conrad-tól vettem 1500ft-ért slotcarhoz valót, csak a méreteknek kell stimmelni, de kis barkácsolással bármi beépíthető. Építettem már revell easy kit-ből slot autót, pillanatragasztóval bárhova be lehet rakni a motor :))
    Szia!
    Igen a Wireless nagyon jó kis dolog, bár atus21-el rá kellett jönnünk, hogy nem mindegyik évjárat kompatibilis a black box-al.
    Az új black boxok nem kezelik a régi kézivezérlőket!!!
    Az F1-es autók engem sem érdekeltek idáig (ahogy a verseny sem). Praktikussági okai voltak a vásárlásnak (aukciós oldalon lőttem). Azonban a játék során nagyon tetszenek. Nem titok, hogy a slot car sebessége eltúlzott (főleg a kanyarban), az F1 áll a legközelebb a valósághoz.
    A dodge viperek nagyon szépek! Ezek még régi evolution-ok dörzskerekes meghajtással, így indulásnál az egyenesben is kirakja a farát nagy gáz esetén. Imádom! Sajna az egyiknek zárlatos a motorja.
    Képet tudsz feltölteni, de elötte képfeltöltő oldalra kell raknod. Én elég láma vagyok ehez, FEZ jobban el tudja majd mondani. Ráadásul nem is mindegyik képfeltöltő oldalról engedélyezi a képet.
    A másik fórum ilyen szempontból jobban tetszik, töltök is majd képeket!
  • Umi2
    Király a pálya! Látom wireless vezérlőd van, legalább nem esik hasra az ember a vezetékben :) Nekem a lányom szokta néha "tépni" a vezérlő kábelét a verseny hevében :) Sajnos a F1-es autók nem hoznak lázba, de a két dodge viper, na az aztán igen :)) Bár az igazi "szerelmem" ( a feleségemen kívül ) a rally autók, nekem is van egy corvette. Na mostmár tényleg jó éjt!
  • Umi2
    Én is szoktam nézegetni a carrera autókat amikor játékboltba betévedünk a gyerekkel, de sajnos az árai nagyon magasak. Viszont a M&H egyik boltjában hatezerért vettem az scx autóimat. Lehet hogy ezeket is érdemes lenne megnézned. Viszont nem tudom carrera pályán működik-e az scx.Köszönöm a gratulációt, majd írok még cikkeket, csak sajna kevés rá az ídőm.Képgalériát mezei felhasználó is tölthet fel, vagy csak vip tag? Mert ez a 20kbyte-os képméret vicc! Talán még a floppys korszakban elment volna :)Jó éjt mindenkinek! Remélem egyre többen leszünk :))
  • Fez69
    A minap sokáig nézegettem egy Nissan GTR R35-t és egy Porsche RS Spyder-t. Aztán ott hagytam mind a kettőt. Sajnos mindkettő bejövős, de csak az ehgyikre lesz keret egyenlőre. A Nissan sokkal szebb, de a LMP2 autó szerintem gyorsabb lehet. Azt hiszem a Porsche lesz a befutó. Aztán Karácsonyra egy Nissan : )
  • Fez69
    Szia!

Örülök, hogy csatlakoztál a topikhoz. Mint látod, itt sincs túl nagy tolongás, de azért él a topik. Megnéztem a blogod. Gratula!
    Sokat gondolkodtam a Carrera és az SCX között, aztán szintén egy kedvező vételi lehetőség miatt döntöttem a Carrera mellett.
  • Umi2
    Üdv mindenkinek! "egyszeru" topiktárs hívott meg ide, örülök hogy van itt néhány slot rajongó. Sajnos a feltölthető képméret kicsi, ezért ha valakit érdekelnek az autóim:http://slotcarblog.wordpress.com/
    Ezek szerint, még nem vettetek pályát?
    Úgy tudom, három mehet egyszerre.
  • Pookie
    A D143mal max 3an lehet verszenyezni? Nem lehet több személyre bővíteni?

Senkinemvan?
    A szett jóárasítva lett! 30ezer.
    Ja! Hetvenes 201-4077.
    Vagy ako8kukacfreemail.hu
    Képeket esetleg mailben küldhetek.
    Sziasztok!
    Először itt hírdetem meg (mert megérdemlitek )!
    Eladó egy D143-as készlet Touring challenge 40006.
    Soha sem használt, eredeti dobozában. Három autó, jobbos-, balos sávváltó, hurok. Ára 35e Ft. Gari érvényes, számla van.
  • Fez69
  • Balublooe81
    Úgy tűnik megtaláltam a hibát és a javítás módját is. A motor meghajtó tengelyére van felerősítve, gondolom ragasztva az a fogaskerék mely a kerekeket hajtja meg. Vélhetően a ragasztás megadta magát, így a tengely forgott, de mivel kötés nem volt így a fogskereket meghajtani nem tudta. Fel is szaladt a motor fordulata hirtelen.
    Megoldás vmi erős tartós pillanatragasztó. Egy-egy csepp a fogaskerék két végére és működik az autó :)
  • Balublooe81
    ...az lesz a vége, ha nem tudom megoldani
    Azt írtad, hogy nem rég lettél a tulajdonosa a szettnek!
    Nem lehet visszavinni a boltba, hogy garanciában nézzék meg?
    Szerintem a meghajtási láncban lehet valahol a hiba, ha "terhelés" nélkül működik. Nekem az egyik motor lett rövidzárlatos, de ott se kép se hang nem volt (még az Evolutionban).
  • Balublooe81
    Köszi az ötletet de úgy tűnik a hátsó tengely rendben van.
    Gyanús, hogy a motorban van a hiba. Ha rájövök írok róla.
  • Fez69
    Pályatervezők közül ez a tuti:

Ultimate Racer
  • Fez69
    Nézd meg, hogy nincs-e kiugorva valamelyik hátsó tengely csapágy!
  • Balublooe81
    megpróbálom

a motor pörög és követi az irányító által adott gyorsítást, azonban ezt nem tudja átadni a hajtandó keréknek. Amikor megemelem az autó hátulját és csak az érintkezők tapadnak a pályához akkor meghajtja a kereket, amikor visszaeresztem akkor már nem tudja az autót elindítani, de a motoron hallatszik, hogy nagyon felpörög

köszi a segítséget mindenkinek
    Őőőő.. izé!
    Kifejtenéd bővebben?
  • Balublooe81
    Sajnos nem lehet megnyitni.
    ... az baj ha az egyik jármű nagyon hangos de meg sem moccan. Ha nem ér a pályához akkor megforgatja a kereket, de ha ráteszem sem előre - hátra meg amúgy sem
    Csodálkoztam is volna, ha sikerül!