Slot Car
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az SCX autók vidáman mentek az analóg Evolution pályán. A Digital 132 esetében erre már nincs lehetõség. Illetve dekóder cserével van, de minek?
Ez a képfeltöltõ elég stabilan megy évek óta. Az autómodelles topikban is ezt használjuk:
Képtárhely
A sebesség tényleg eltúlzott. Vannak hardcore játékosok, akik direkt erre hegyezik ki a dolgot, tuningolt, átalakított autókkal. Én inkább a taktikát helyezem elõtérbe, ahol a box kiállások, a sávváltások és az automata autók elõzgetése a fõ kihívás az 50-100 körös versenyek alatt. Ezért általában lekorlátozom a sebességet.
Sajnos az autók és a pályaelemek valóban nagyon drágák. Másfél évvel ezelõtt nagyon jó árért lehett venni külföldrõl cuccokat. Komplett digitális black box-ot vettem két kontrollerrel, trafóval postával együtt 14 ropiért Angliából, digitális dekódereket 5 ropiért Németországból, vagy 11 ropi volt 3 napon belüli légi fuvarral egy digitális autó az USA-ból. Sajnos mára oda jutottunk a nagyszerû deviza árfolyamunkkal, hogy az itthoni magas árak mellett is érdemes boltban vásárolni :(
Na mindegy. Félévente belefér egy-egy autó 15-17 ropiért.
Még egy fontos tanulság. Érdemes vigyázni az autókra, mert ahogy kikerülnek a gyártásból, egy-két év alatt az egekbe kúszik az áruk. 2007-es gyártású D132 autók, új állapotban már 150-200 USD felett cserélnek gazdát. Lehet, hogy érdemesebb lenne gyûjteni õket, mint a diecast modelleket.
Képtárhely
A sebesség tényleg eltúlzott. Vannak hardcore játékosok, akik direkt erre hegyezik ki a dolgot, tuningolt, átalakított autókkal. Én inkább a taktikát helyezem elõtérbe, ahol a box kiállások, a sávváltások és az automata autók elõzgetése a fõ kihívás az 50-100 körös versenyek alatt. Ezért általában lekorlátozom a sebességet.
Sajnos az autók és a pályaelemek valóban nagyon drágák. Másfél évvel ezelõtt nagyon jó árért lehett venni külföldrõl cuccokat. Komplett digitális black box-ot vettem két kontrollerrel, trafóval postával együtt 14 ropiért Angliából, digitális dekódereket 5 ropiért Németországból, vagy 11 ropi volt 3 napon belüli légi fuvarral egy digitális autó az USA-ból. Sajnos mára oda jutottunk a nagyszerû deviza árfolyamunkkal, hogy az itthoni magas árak mellett is érdemes boltban vásárolni :(
Na mindegy. Félévente belefér egy-egy autó 15-17 ropiért.
Még egy fontos tanulság. Érdemes vigyázni az autókra, mert ahogy kikerülnek a gyártásból, egy-két év alatt az egekbe kúszik az áruk. 2007-es gyártású D132 autók, új állapotban már 150-200 USD felett cserélnek gazdát. Lehet, hogy érdemesebb lenne gyûjteni õket, mint a diecast modelleket.
Sziasztok!
Egyszeru, milyen másik fórumról írsz? Hol található?
Umi2, nekem is tetszik az oldalad!
Üdv!
Egyszeru, milyen másik fórumról írsz? Hol található?
Umi2, nekem is tetszik az oldalad!
Üdv!
Szia! Nagy részét már eladtam az autodráha-nak, már csak egy pálya van. Aki még most kezdi, annak még lehet benne fantázia. Aki viszont komolyabban foglalkozik slotcarral, annak nem sok kihívást jelent. Kevésbé változatos elemek vannak hozzá mint a mostani pályákhoz, a felülete túl kemény az autók csúsznak rajta. Az autók pedig nem kimondottan szépek. Majd írok egy külön cikket az építésrõl és annak buktatóiról. Az épített autóim nem mennek olyan jól mint a gyáriak, és nem sokkal olcsóbb.Easy-kit 3000, motor 1000-1500 gumi a kerékre kb 1500, de az alkotás öröme a lényeg! A motort megnézem ha akarod.
Törölt felhasználó
Helló!
El van rakva, majd meg lesz biztos csinálva.
A blogodon írtad, hogy van Autodrahad is. Remélem nem értettem félre!
Mennyire érdemes ezzel foglalkozni még? Nekem is volt (van), de nem emlékszem már a mûködésére. Az autók és a távvezérlõ nincs meg, így nem tudom kipróbálni.
A Corvette a kedvencem, jó lenne az 1:24 eseket a "istálómban" tudni!
Az átépítéseket dokumentálnád a jövõben? Képekkel, magyarázó szöveggel?
El van rakva, majd meg lesz biztos csinálva.
A blogodon írtad, hogy van Autodrahad is. Remélem nem értettem félre!
Mennyire érdemes ezzel foglalkozni még? Nekem is volt (van), de nem emlékszem már a mûködésére. Az autók és a távvezérlõ nincs meg, így nem tudom kipróbálni.
A Corvette a kedvencem, jó lenne az 1:24 eseket a "istálómban" tudni!
Az átépítéseket dokumentálnád a jövõben? Képekkel, magyarázó szöveggel?
Jó reggelt! A motort érdemes lenne megnézni, nem biztos hogy menthetetlen. Álltalában a kommutátor szokott zárlatos lenni, érdemes lenne szétszedni és megnézni. Ha mégis halott a motor érdemes veni bele. Én a conrad-tól vettem 1500ft-ért slotcarhoz valót, csak a méreteknek kell stimmelni, de kis barkácsolással bármi beépíthetõ. Építettem már revell easy kit-bõl slot autót, pillanatragasztóval bárhova be lehet rakni a motor :))
Törölt felhasználó
Szia!
Igen a Wireless nagyon jó kis dolog, bár atus21-el rá kellett jönnünk, hogy nem mindegyik évjárat kompatibilis a black box-al.
Az új black boxok nem kezelik a régi kézivezérlõket!!!
Az F1-es autók engem sem érdekeltek idáig (ahogy a verseny sem). Praktikussági okai voltak a vásárlásnak (aukciós oldalon lõttem). Azonban a játék során nagyon tetszenek. Nem titok, hogy a slot car sebessége eltúlzott (fõleg a kanyarban), az F1 áll a legközelebb a valósághoz.
A dodge viperek nagyon szépek! Ezek még régi evolution-ok dörzskerekes meghajtással, így indulásnál az egyenesben is kirakja a farát nagy gáz esetén. Imádom! Sajna az egyiknek zárlatos a motorja.
Képet tudsz feltölteni, de elötte képfeltöltõ oldalra kell raknod. Én elég láma vagyok ehez, FEZ jobban el tudja majd mondani. Ráadásul nem is mindegyik képfeltöltõ oldalról engedélyezi a képet.
A másik fórum ilyen szempontból jobban tetszik, töltök is majd képeket!
<#eljen>#eljen>
Igen a Wireless nagyon jó kis dolog, bár atus21-el rá kellett jönnünk, hogy nem mindegyik évjárat kompatibilis a black box-al.
Az új black boxok nem kezelik a régi kézivezérlõket!!!
Az F1-es autók engem sem érdekeltek idáig (ahogy a verseny sem). Praktikussági okai voltak a vásárlásnak (aukciós oldalon lõttem). Azonban a játék során nagyon tetszenek. Nem titok, hogy a slot car sebessége eltúlzott (fõleg a kanyarban), az F1 áll a legközelebb a valósághoz.
A dodge viperek nagyon szépek! Ezek még régi evolution-ok dörzskerekes meghajtással, így indulásnál az egyenesben is kirakja a farát nagy gáz esetén. Imádom! Sajna az egyiknek zárlatos a motorja.
Képet tudsz feltölteni, de elötte képfeltöltõ oldalra kell raknod. Én elég láma vagyok ehez, FEZ jobban el tudja majd mondani. Ráadásul nem is mindegyik képfeltöltõ oldalról engedélyezi a képet.
A másik fórum ilyen szempontból jobban tetszik, töltök is majd képeket!
<#eljen>#eljen>
Király a pálya! Látom wireless vezérlõd van, legalább nem esik hasra az ember a vezetékben :) Nekem a lányom szokta néha "tépni" a vezérlõ kábelét a verseny hevében :) Sajnos a F1-es autók nem hoznak lázba, de a két dodge viper, na az aztán igen :)) Bár az igazi "szerelmem" ( a feleségemen kívül ) a rally autók, nekem is van egy corvette. Na mostmár tényleg jó éjt!
Én is szoktam nézegetni a carrera autókat amikor játékboltba betévedünk a gyerekkel, de sajnos az árai nagyon magasak. Viszont a M&H egyik boltjában hatezerért vettem az scx autóimat. Lehet hogy ezeket is érdemes lenne megnézned. Viszont nem tudom carrera pályán mûködik-e az scx.Köszönöm a gratulációt, majd írok még cikkeket, csak sajna kevés rá az ídõm.Képgalériát mezei felhasználó is tölthet fel, vagy csak vip tag? Mert ez a 20kbyte-os képméret vicc! Talán még a floppys korszakban elment volna :)Jó éjt mindenkinek! Remélem egyre többen leszünk :))
Törölt felhasználó
<#wave>#wave>
A minap sokáig nézegettem egy Nissan GTR R35-t és egy Porsche RS Spyder-t. Aztán ott hagytam mind a kettõt. Sajnos mindkettõ bejövõs, de csak az ehgyikre lesz keret egyenlõre. A Nissan sokkal szebb, de a LMP2 autó szerintem gyorsabb lehet. Azt hiszem a Porsche lesz a befutó. Aztán Karácsonyra egy Nissan : )
Szia!
Örülök, hogy csatlakoztál a topikhoz. Mint látod, itt sincs túl nagy tolongás, de azért él a topik. Megnéztem a blogod. Gratula!
Sokat gondolkodtam a Carrera és az SCX között, aztán szintén egy kedvezõ vételi lehetõség miatt döntöttem a Carrera mellett.
Örülök, hogy csatlakoztál a topikhoz. Mint látod, itt sincs túl nagy tolongás, de azért él a topik. Megnéztem a blogod. Gratula!
Sokat gondolkodtam a Carrera és az SCX között, aztán szintén egy kedvezõ vételi lehetõség miatt döntöttem a Carrera mellett.
Üdv mindenkinek! "egyszeru" topiktárs hívott meg ide, örülök hogy van itt néhány slot rajongó. Sajnos a feltölthetõ képméret kicsi, ezért ha valakit érdekelnek az autóim:http://slotcarblog.wordpress.com/
Törölt felhasználó
Ezek szerint, még nem vettetek pályát?
Törölt felhasználó
Úgy tudom, három mehet egyszerre.
Törölt felhasználó
<#nemtudom>#nemtudom>
Senkinemvan?
A szett jóárasítva lett! 30ezer. <#gonosz1>#gonosz1>
Senkinemvan?
A szett jóárasítva lett! 30ezer. <#gonosz1>#gonosz1>
Törölt felhasználó
Ja! Hetvenes 201-4077.
Vagy ako8kukacfreemail.hu
Képeket esetleg mailben küldhetek.
Vagy ako8kukacfreemail.hu
Képeket esetleg mailben küldhetek.
Törölt felhasználó
Sziasztok!
Elõször itt hírdetem meg (mert megérdemlitek <#awink>#awink>)!
Eladó egy D143-as készlet Touring challenge 40006.
Soha sem használt, eredeti dobozában. Három autó, jobbos-, balos sávváltó, hurok. Ára 35e Ft. Gari érvényes, számla van. <#eljen>#eljen>
Elõször itt hírdetem meg (mert megérdemlitek <#awink>#awink>)!
Eladó egy D143-as készlet Touring challenge 40006.
Soha sem használt, eredeti dobozában. Három autó, jobbos-, balos sávváltó, hurok. Ára 35e Ft. Gari érvényes, számla van. <#eljen>#eljen>
Úgy tûnik megtaláltam a hibát és a javítás módját is. A motor meghajtó tengelyére van felerõsítve, gondolom ragasztva az a fogaskerék mely a kerekeket hajtja meg. Vélhetõen a ragasztás megadta magát, így a tengely forgott, de mivel kötés nem volt így a fogskereket meghajtani nem tudta. Fel is szaladt a motor fordulata hirtelen.
Megoldás vmi erõs tartós pillanatragasztó. Egy-egy csepp a fogaskerék két végére és mûködik az autó :)
Megoldás vmi erõs tartós pillanatragasztó. Egy-egy csepp a fogaskerék két végére és mûködik az autó :)
...az lesz a vége, ha nem tudom megoldani
Törölt felhasználó
Azt írtad, hogy nem rég lettél a tulajdonosa a szettnek!
Nem lehet visszavinni a boltba, hogy garanciában nézzék meg?
Szerintem a meghajtási láncban lehet valahol a hiba, ha "terhelés" nélkül mûködik. Nekem az egyik motor lett rövidzárlatos, de ott se kép se hang nem volt (még az Evolutionban).
Nem lehet visszavinni a boltba, hogy garanciában nézzék meg?
Szerintem a meghajtási láncban lehet valahol a hiba, ha "terhelés" nélkül mûködik. Nekem az egyik motor lett rövidzárlatos, de ott se kép se hang nem volt (még az Evolutionban).
Köszi az ötletet de úgy tûnik a hátsó tengely rendben van.
Gyanús, hogy a motorban van a hiba. Ha rájövök írok róla.
Gyanús, hogy a motorban van a hiba. Ha rájövök írok róla.
megpróbálom
a motor pörög és követi az irányító által adott gyorsítást, azonban ezt nem tudja átadni a hajtandó keréknek. Amikor megemelem az autó hátulját és csak az érintkezõk tapadnak a pályához akkor meghajtja a kereket, amikor visszaeresztem akkor már nem tudja az autót elindítani, de a motoron hallatszik, hogy nagyon felpörög
köszi a segítséget mindenkinek
a motor pörög és követi az irányító által adott gyorsítást, azonban ezt nem tudja átadni a hajtandó keréknek. Amikor megemelem az autó hátulját és csak az érintkezõk tapadnak a pályához akkor meghajtja a kereket, amikor visszaeresztem akkor már nem tudja az autót elindítani, de a motoron hallatszik, hogy nagyon felpörög
köszi a segítséget mindenkinek
Törölt felhasználó
Õõõõ.. izé! <#ijedt>#ijedt>
Kifejtenéd bõvebben?
Kifejtenéd bõvebben?
Sajnos nem lehet megnyitni.
... az baj ha az egyik jármû nagyon hangos de meg sem moccan. Ha nem ér a pályához akkor megforgatja a kereket, de ha ráteszem sem elõre - hátra meg amúgy sem
... az baj ha az egyik jármû nagyon hangos de meg sem moccan. Ha nem ér a pályához akkor megforgatja a kereket, de ha ráteszem sem elõre - hátra meg amúgy sem
Törölt felhasználó
Csodálkoztam is volna, ha sikerül! <#lama>#lama>
Törölt felhasználó
[ url = http://www.postimage.org/image.php?v=TsxFyj0 ] [ img ] http://s2.postimage.org/xFyj0.jpg [ / img ] [ / url ]
Törölt felhasználó
Törölt felhasználó
A carrera-toys.com oldalról tudsz letölteni páyatervezõ programot.
Köszönöm a tanácsokat! Próbálkozom majd. Pl a középsõ vezetõsín is kopik ahogy láttam de celluxal körbetekerve elég jó az eredmény. A pálya takarítása is segít :) Szeptemberben tervezek némi bõvítést - idõmérõre gondolok és nagyban keresgélem a neten a pályaalaprajzokat. Ez egy nagyon szuper hobby soha nem gondoltam volna, hogy közel 30 évesen órákat tudok majd játszani... mi lesz ha még bõvül is a család. A neten kereséglve láttam, hogy más országokban hatalmas tábora van és komoly egyesületek tunning mûhelyek mûködnek - tehát lehetnek céljaink!
Szia!
Tapasztalatom szerint, kb 100 óra használat alatt a hajtott kerekek (általában a külsõ íven lévõ) eléggé elkophatnak.
Tapasztalatom szerint, kb 100 óra használat alatt a hajtott kerekek (általában a külsõ íven lévõ) eléggé elkophatnak.
Törölt felhasználó
Szia! <#wave>#wave>
Örülök, hogy újabb rajongóval bõvültünk!
A pályát porszívóval és nedves rongyal szoktam takarítani.
Az autók kerekét (fõleg a hajtott hátsókat) szintén nedves rongyal pucold meg játék elött.
A Youtube-on látni versenyeken, hogy a résztvevõk a start elött a kézbe kapott kocsik gumiait vadul nyálazzák. <#nevetes1>#nevetes1>
Örülök, hogy újabb rajongóval bõvültünk!
A pályát porszívóval és nedves rongyal szoktam takarítani.
Az autók kerekét (fõleg a hajtott hátsókat) szintén nedves rongyal pucold meg játék elött.
A Youtube-on látni versenyeken, hogy a résztvevõk a start elött a kézbe kapott kocsik gumiait vadul nyálazzák. <#nevetes1>#nevetes1>
Üdv!
nem rég lettem boldog tulajdonosa egy Carrera digital 132 pályának F1 autókkal. kb két hét rendszeres használatot követõen kezdhet a tapadás csökkenni az autóknál, vagy vmit elszúrtam???
majd igyekszem beszámolni a tapasztalatokról, fejlesztésekrõl
nem rég lettem boldog tulajdonosa egy Carrera digital 132 pályának F1 autókkal. kb két hét rendszeres használatot követõen kezdhet a tapadás csökkenni az autóknál, vagy vmit elszúrtam???
majd igyekszem beszámolni a tapasztalatokról, fejlesztésekrõl
Jó kis Le Mans Series futam volt a ringen. LMP1, LMP2, GT1, GT2...
KELL vennem egy LMP autót! (lehet, hogy kettõt :)
KELL vennem egy LMP autót! (lehet, hogy kettõt :)
Törölt felhasználó
<#wow1>#wow1> Ez te vagy? <#nevetes1>#nevetes1>
Pörögnek az autók?
Pörögnek az autók?
Jó videó. A YouTube-on van sok hasonló. Külföldön (Anglia, Németország, USA,...) komoly kultusza van. Hasonló, mint nálunk a vasútmodellezésnek.
OK. Én is így gondoltam. Nem sokára beszerzek akkor egy-két LM autót.
Most látom, hogy az egyik Porschénak teljesen szétmálott az egyik hátsó gumija. Ebben infra LED-et kellett cserélnem, ami miatt bizonytalan a sávváltása, ezért általában automata funkcióban fut.
Én nem tubingolom az autókat, mert általában max. 3. sebességi fokozatban használjuk õket. Így élvezetesebb a verseny, mert kevesebbet kell talpra állítgatni a kocsikat.
Most látom, hogy az egyik Porschénak teljesen szétmálott az egyik hátsó gumija. Ebben infra LED-et kellett cserélnem, ami miatt bizonytalan a sávváltása, ezért általában automata funkcióban fut.
Én nem tubingolom az autókat, mert általában max. 3. sebességi fokozatban használjuk õket. Így élvezetesebb a verseny, mert kevesebbet kell talpra állítgatni a kocsikat.
Sziasztok, most látom, hogy van ilyen téma is. Én ugyan jó régen játszottam csak, de tavaly olvastam egy jó kis cikket a Totalcaron.
A videót a vége felé mindenképp érdemes megnézni :D
ITT A CIKK
A videót a vége felé mindenképp érdemes megnézni :D
ITT A CIKK
Hajrá Magyarország!
Gyakorlatilag ez megy a legjobban.A kanyarokban magasan veri a dtm-eket.A DTM-ek plusz mágnestávtartóval és Ortmann gumikkal érik el talán a hasomló kanyarsebességet.Kevésbé borulékony mint a többiek.Most próbálok tuning mágneseket szerezni az Audikhoz és a Porschekhoz.Ezek a mágnesek erõsebbek,mint a gyáriak.Közben érkezett 2 db Mercedes DTM is,de még nem próbáltam õket.
Egyébként én is gratula az új szerzeményhez!!!<#taps>#taps>
Egyébként én is gratula az új szerzeményhez!!!<#taps>#taps>
Törölt felhasználó
<#eljen>#eljen> <#taps>#taps> <#eljen>#eljen>
Szia Atus21!
Látom van egy PUG 908 LMP autód. A kérdésem: jobban megy ez az autó az alacsonyabb súlypont és a szélesebb nyomtáv miatt, mint mondjuk a DTM/GT/utcai kocsik?
Látom van egy PUG 908 LMP autód. A kérdésem: jobban megy ez az autó az alacsonyabb súlypont és a szélesebb nyomtáv miatt, mint mondjuk a DTM/GT/utcai kocsik?
Törölt felhasználó
Elküldtem privát üzenetként a mail címemet.
akkor merre fele laksz? mert ha komolyan gondoltad az ajanlatot es hajlando lennel miattam elokaparni erte mennek <#rolleyes>#rolleyes><#hehe>#hehe>