488
Elektromos autópályák (1/43 - 1/32 - 1/24)
    Szia!

Nagyon el van rejtve az enyém, de úgy emlékszem alulról tudod a pályaelemre csatlakoztatni (ahol rögzítve van a műanyag lemezhez a sín).
    A feszültség szerintem nem emelkedik, inkább a hosszból és az érintkezési hiányosságokból eredő feszültségesést kompenzálja (állítja vissza az eredetit). Ezért érdemes a pályaszakasz "feléhez" kapcsolni. A másik végét meg a blackboxhoz.
    Ez csak elképzelés, ha menet közben kiderül, hogy hülyeséget írtam homályosíts fel!
  • atus21
    Köszönöm a segítséget,ezt már én is olvastam.A technikája érdekelne inkább.Hová kell dugni a pótkábelt?Ahogy látom 2 vége van 2-2 dugóval.Mitől emelkedik a feszültség?
    www.carrera-toys.com

GYIK

"5. Mi a pótbetáplálás és mire szolgál?
    Körülbelül 15 m teljes pályahosszúságtól már feszültségveszteség keletkezhet, és pótbetáplálást kell alkalmazni. A pótbetáplálástól a dugaszolt érintkezők átmeneti ellenállásai jelentősen lecsökkennek és a Slotcar-ok áramellátása megfelelővé válik.

Az ehhez szükséges pót-betápláló kábel 5 m hosszúságban (cikkszáma 20584) és 10 m hosszúságban (cikkszáma 20585) szaküzletben kapható.

Második csatlakozó sínt nem lehet beépíteni"
  • atus21
    A pálya kb 21-22 méter hosszú lehet,és 3 autónál már érezni,hogy kevés a feszütség a sínekben.Nálam is váltóprobléma van,mint nálad,és szerintem az autók gyorsulása sem az igazi.Most az a kérdés,mit segít a pótkábel?Kell-e nagyobb teljesítményű trafó?
  • atus21
    Javítottad?Köszi!
    Olvassátok (bocsánat)!
    Fiúk!

Privát üzenetek mentek! Olvasátok el!
  • Fez69
    Sajna az én pályám túl rövidke az ilyesmihez
    póp = pót
    Mire gondolsz?
    Ha hosszú pályát építesz, akkor van rá szükség.
    Nekem van ilyen pópkábelem, de még nem használtam. Gyanítom ezzel volt összefüggésben a nem mindíg működő váltóm (elégtelen feszültség a sínben).
  • atus21
    Fiúk!

A pótbetáplálásról van valakinek infója?
    Ahaaaa!

Így már világos!
  • Umi2
    Igen annyiért már megkapom bármelyiket, de a ninco gyárt olyan off-road autókat amit a két másik gyártó nem! A carrera meg talán ha két fajta rally autót készített, és az se most volt ( a GO szériát nem számolom, az nem az én méretarányom).
    Ezt nem értem!
    Annyiért már megkapod a Carrerát és az SCX-et is!
  • atus21
    A német ebayen írd be a keresőbe - ortmann reifen - és találsz mindenféle méretű gumit.Sokkal jobban tapad vele az autó,mint a gyári gumikkal.
  • Umi2
    Azt hiszem igazad van. Viszont néztem az ebay-en, Angliából szállítással 10-15 körül jön ki egy ninco autó.
    A hölgynek meg nem lesz egyhamar vásárlója!
  • Umi2
    Épp a múltkor emlegettem, hogy nem láttam még ninco-t hazánkban...
    ...ma kimentem a vasútmodell börzére, és megláttam öt csodás autót, és egy pályát. Ezután jött a döbbenet mikor megkérdeztem mennyi lenne az ára, a hölgy aki árulta, azt mondta a pálya két autóval kb 120ropi, külön a rally és off-road autók 25-25ropi.Azt hiszem egyhamar nem lesz ninco autóm.
  • Balublooe81
    Köszönöm, a bővítéssel kapcsolatos hozzászólásokat! Nagyban segítik az elképzeléseim megvalósítását. Örülök, hogy egyre aktívabb a fórum - én is próbálok még többet hozzátenni a dologhoz!
  • Umi2
    Szia! Én most vettem gumit két autómra, a modellzonában. Leg egyszerűbb ha elviszed az autót, én is így találtam. Pont olyan tipus nem volt , de a boltban nagyon segítőkészek, és addig kerestünk még lett két pár megfelelő. Igazán csak scalextric-hez való van, de ha a méret egyezik akkor nincs gond.
    Na, már meg is találtam!
    Küldtem privátot.
    Szia!
    Mennyire sürgős a trafó? Azt hiszem nekem van F2-esem. Megnézem majd neked. Ha jutsz valamire a gumikkal tedd közzé légyszíves! Lehet tudni, hogy melyik boltnál próbálkoztál?
    Engen is zavar, hogy a hazai forgalmazók nem foglalkoznak az ilyen kiegészítőkkel!
    Esetleg, ha valaki rendelne kintről, elötte körbe kérdezhetne, hogy kinek kellene még! Szállítási költség megosztásával!
  • Fez69
    Gumi beszerzési forrásra van valakinek jó ötlete? Már felvettem a kapcsolatot egy hazai internetes bolttal, ahol elvileg lehet ilyesmit kapni, de amikor megadtam a konkrét típusokat nem kaptam választ. Pedig a két legrégebbi autón már rongyosra koptak a hajtott abroncsok.
  • Fez69
    OFF
    Most egy FZ1 és egy új PIKO start trafó műxik, mert két körös az asztal. Két FZ1-gyel könnyebb állítani az átjárást, mert egyformák. F2-t nem nagyon árulnak mostanában. Az új PIKO AC trafó meg horror, kb 9 ropi :(
    ON

A következő Carrera beszerzés alighanem pár kicsúszási ív lesz, de még nem tudom mikor.

Én is ott vettem az SCX-eket, analógból.
    A digitálban meg nagyon nagy a szórás én 13-ért is látok az internetes boltjukban. Viszont az ő digital pályájuk nem kompatibilis a saját analógjukkal. Én maradok a Carreránál (most biztosan), de az ilyen jó vételeket továbbra sem hagyom ki. Csak már nincs olyan akciós autójuk, amit meg ne vettem volna.
  • Umi2
    A piko-nak volt olyan trafója, ami csak váltó áramot adott le. Azt hiszem F2 volt a neve.
  • atus21
    Miért nem?Nyugodtan használd csak.Be kell járatni.
  • Fez69
    A Modell & Hobbynál láttam egy csomó SCX autót. Az analógok 6-7 ropi, a digitálisak 17 ropi körül mozognak.
    Tehát: analógban olcsóbb az SCX a Carreraránál, digiben nem.
  • Fez69
    OFF
    Gondolkodtam én is ilyesmi megoldáson. Dugasztáp még jobb lenne. A nagyfesz résznek mindenképp olyannak kell lennie, amivel a fiam egyedül biztonságosan játszhat. Lehet, hogy mégis csak még egy FZ1 lesz.
    ON
    Atuuuuus!
    Nem használom a tiédet!
  • atus21
    Még nem.Csak tervben van.Már felderítettem,hogy pontosan melyik is ami nekem kell.Az irányítókat csak használd nyugodtan.Megy majd a privát üzi is.
    Szia!
    Ezek szerint megvetted a régi digital indítópanelt?
  • ebigtom
    A picasan is fent vannak az árak a képeknél, de a fontosabbakat ide is beírom: A Peugeot és a Golf 7900 Ft, a Merci 5900 Ft.

http://picasaweb.google.com/eBigTom/CarreraAutopalya#
  • atus21
    Eladó Carrera alkatrészek:

1db evo csatlakozósín
    1db evo trafo
    2db evo irányító
    6db egyenes pályaszakasz evo/D124/132
    8db 1/60-as kanyar Exl/evo/D124/132
    és ha elindul a wireless 2db D132 irányító

A kanyarok és az egyenesek újak,a D132 irányítók közül 1db új,1db használt,de kifogástalan állapotú,karcmentes,teljesen újszerű.Az evo részek kb egy hónapig voltak összerakva,aztán dobozba kerültek.Kb 10-15-ször lettek használva,szintén újszerűek.
    Ha érdekel valakit,kérem a [email protected] címre jelezzen.Az árról megegyezünk!

• atus21
    Mennyiért adod a Peugeot?
  • atus21
    A 2010-es gyártású Evo autóknál már nincs világítás,csak a D124/132 autóknál van.
  • atus21
    A Carreraboltról csak annyit,júliusban rendeltem tőlük áramszedőket és a PitStop hosszabbításához pályaelemeket.Ma jött meg!! Gyorsak mi?
    Bookline akció kaput!
    Megnyugodni látszom. Ennyiért már nem jövök tűzbe!
  • Umi2
    Azért elég érdekes hogy pár darab 30Ft-os led-ért, meg még néhány alkatrészért ennyivel többet elkérnek. Az scx autókban alapból van világítás.
  • ebigtom
    Elsősorban játszom (pontosabban a gyerekek), ezek a holmik véletlenül kerültek hozzám, de nincs rájuk szükségem.

Merci 2006-os, tehát nincs előkészítve digitalizálásra. Nyilván meg lehet csinálni, de marha macera (amit azt lentebb írtam is).