488
Elektromos autópályák (1/43 - 1/32 - 1/24)
-
#408 Hajrá FEZ! -
#407 Feltoltam a Carrera video versenyére. Elég vérszegény a többi "pályaműhöz" képest, de az egyetlen hazai -
Umi2 #406 Király a videó! -
#405 Video -
#404 Akkor jó!
Ezek szerint nem az én figyelmetlenségemen múlik, hogy NEM KAPSZ ILYET KARÁCSONYRA! -
#403 -
#402 OFF!
Umi!
Számítógép ügyben, tudsz valamit segíteni? -
Umi2 #401 A hosztesz lányok néztek is rendesen :) Aranyosak voltak, de sajnos a slotcarhoz nemsok közük volt. -
#400 "Mikor odamentünk az asztalhoz, a lányom megjegyezte: apának otthon sokkal több van :)) "
:-)))
-
Umi2 #399 Carrerások figyelem! Ha valaki bővíteni szeretné a pályát, a vaterán találtam: http://jatek.vatera.hu/kisauto_jarmu/autopalya_garazs/carrera_evolution_pro_x_190430726.html
Egyébként beszereztem én is a katalógust, sajnos másra nem volt jó ez a carrera bemutató :( Mikor odamentünk az asztalhoz, a lányom megjegyezte: apának otthon sokkal több van :)) -
#398 egyébként -
#397 Megjött!
Azt azonban nem találtam, hogy ki szeretné ezeket (jó tudom, Te,de egyébbként hol lehet látni)? -
#396 Ám, legyen! -
3dmark #395 A katalógust én is megszereztem! -
#394 Megtörtént!
Kedves fórumtársak, ha kapjátok a maileket, gondoljatok rám! :-)
Én meg majd sűrűn csuklok! Cserébe ti is feldobhatjátok a mailemet! :-)) -
attyhor #393 Karácsonyi kívánságlista a Carrera-nál.
Egy próbát megér!
http://www.carrera-toys.com/hu/karacsonyi-kivansaglista/
Üdv! -
#392 Szia!
Köszi!
Az nem probléma, ott leszűkíteném két sávosra. Egyenlőre csak elméleti szinten gondolkodtam róla, és a cél egyenesben vagy más hosszú egyenesben alkalmaznám. -
#391 Kösz a linket. Megvizsgálom.
A négy sávos pálya működik. A gyenge pont a körszámláló. Az csak 2 sávos lehet. -
#390 Nézd meg ezt a videót:
http://www.youtube.com/watch?v=kEiYwR_2Mzg&feature=related
Akkor elméletileg, ha van két pár sávszűkítőm és azokat hasonlóan raknám össze, mint a pit stopot ( a kétsávos szakaszhoz képest egy sávval eltolva), csinálhatnék többsávos digital pályát, amik átjárhatók lennének a video SCX rendszeréhez hasonlóan? -
#389 Ugyanolyan infra ledes váltó, mint a többi. Az automata autók mennek kedvük szerint. A vezéreltnél nyomni kell a gombot, ha nem egyenesen akarsz menni.
A Nissan a Duna Plazaban tanyázik egyenlőre. -
#388 Honnan jönne? Jöhet privátban is. -
#387 FEZ!
A szűkítővel kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy az autók az egy sávra szűkült szakasz után, mi szerint választják meg a további sávot?
A baloldalon lévő autó megy balra, a jobboldalon meg jobbra? Hogyan van megoldva? Remélem érthetően fogalmaztam (nem ment jobban )! -
#386 Bagyűjtöttem a friss Carrera katalógust. Egy igazi újdonságot látok benne, egy jó kis black-box, számláló kombót. Mondjuk nem cserélem le az enyémet, pedig elég megygőzően fest.
Jövő héten valszeg befigyel a Nissan. -
Umi2 #385 Köszönöm! Lesz még érdekes cikk ( a scalextric analóg robot autójáról, és jön majd a digitális rész is ), csak legyen időm megírni. -
#384 Jó írás. Grat!
Lassan itt a Karácsony. Ideje vennem egy Nissan GTR R35-t -
Umi2 #383 Sziasztok! Ha esetleg érdekel valakit: http://slotcarblog.wordpress.com/scalextric/
-
#382 Öcsémnek van egy rossz gitárja. Illetve, csak volt : ) -
Balublooe81 #381 Üdv!
Találtam megoldást a rugó problémámra!
a 0,30 0,40 mm-s gitárhúr alkalmas az alkatrész kicseréléséhez. Én 0,30-assal próbálkoztam. A húr gyik végét laposfogó közé kell szorítani a másikat és fel kell tekerni egy megfelelő méretű orsóra annyi huzalt amennyire szükség lehet (3 - 4 tekerés) lehetőleg kisebb orsót használjunk mint amilyen körátmérőt ki akarunk alakítani. A spirálunk két végé hagyni 1 - 1 cm hosszú részt ez fogóval megfelelő módon történő hajlítás után tartja majd és rántja vissza vezetősínben futó műanyag nemtudomhogyhívjákot :)
majd megpróbálok képet is felrakni a műveletről!
Üdv minden olvasónak -
#380 Karácsonyi Carrera Road-show. Ha másra nem is, friss katalógus beszerzésére alkalmas lehetőség.
Link -
#379 Szia!
Keress egy órajavítós fórumot. Az ottani szakik tudnak majd segíteni. Régen olvasgattam ilyeneket (sajna már nem tudom melyik oldalon, talán index) ők profik a kis rugókban! -
Balublooe81 #378 Helló!
Sajnos az órás nem tudott segíteni. Viszont ha jól informálódtam, 0,4 - 0,3 mm átmérőjű un. rugóacél huzalra van szükségem. A baj az, hogy 0,5 mm kisebb átmérőjű huzalhoz nehéz hozzájutni.
...de dolgozom az ügyön
-
Balublooe81 #377 Szia!
Sajnálom, hogy te is szembesültél a problémával.
Egy ilyen rugó elkészítése nem olyan nehéz - csak megfelelő anyag kell hozzá. Köszi, hogy utánanézel - én leugrok a helyi órás mesterhez mert szerintem az órásoknak is lehet ilyen alapanyaguk alkatrészük. -
#376 Szia!
Ismerős probléma. Én azóta automata autónak használom azt a kocsit. Megnézem, hogy az üzemben van-e nálunk vékony drót. Méretre alakítás után, rezsón meg lehet edzeni. -
Balublooe81 #375 Üdv!
Úgy látszik nagy nálam az amortizáció! F1-es carerra dig132-es autómban eltört a vezetősínt visszarántó huzal rugó. Pedig nem babráltam! Esetleg van valamilyen ötletetek, hol tudnék beszerezni - szerintem 0,1 - 0,2 mm-s acélhuzalt mert abból pótolható lenne a hibás darab.
Köszi a segítséget előre is! -
Umi2 #374 Gondolom lehet kapni tápelosztó kábelt, vagy egy második trafó lenne az igazi. -
atus21 #373 Bocs a tudatlanságért,de honnan tápláljuk be a tápfeszt? -
#372 Szia!
Ment válasz! -
Umi2 #371 Bocsánatát kérem nemj figyeltem -
#370 Úram!
Ön még nem nyilatkozott, a privát üzenettel kapcsolatban!
Várom válaszát!
Üdvözlettel: egy "egyszeru" ember! -
Umi2 #369 Nos mint minden fémnek a pályán a vezető résznek is van ellenállása. Egy anyag ellenállása függ: anyagszerkezetétől, keresztmetszetétől, hosszától, és hőmérsékletétől. Nekünk három adott( a hőmérséklet csak szélsőséges esetben változtat jelentősen), ha már nagyon hosszú a pálya akkor az ellenállása már jelentősen növekedhet ( plusz még a rárakódott szennyeződések). A pálya ellenállása és a motor belső ellenállása feszültségosztót hoz létre, akkor a motorra kevesebb feszültség jut, így lelassul az autó. Ha több helyen tápláljuk be a tápfeszt a pályába akkor elkerüljük ezt.