488
Elektromos autópályák (1/43 - 1/32 - 1/24)
    Ááááááhh...
    Sose bánd!
    A bútorral csak kevesebb lenne a hely, és kisebb pályát tudnál összerakni!
    Tapasztalat!
  • Fez69
    Bútorra már nem futotta
  • Fez69
    Ma befigyelt egy 30345-ös váltó Umi2
  • atus21
    Az autók gumiját a legegyszerűbben,leggyorsabban egy széles,átlátszó ragasztószalaggal (a cellux "nagytesója") lehet megtisztítani.Ráadásul a tapadása is javul.
  • atus21
    Gumikhoz okosság
  • atus21
    Egy kis érdekesség,hogy csorogjon a nyálunk...

105 meter carrera

77méter carrera
  • Umi2
    Szia! 600-as van itthon azt használom. Eredetileg nem ilyen célra vettem, de bevált erre is.
  • Balublooe81
    Helló!

Köszi a válaszokat!

Milyen finomságú polírpapírt használsz?
  • Umi2
    Én néha "megfuttatom" a kerekeket polírpapíron,(utána érdemes áttörölni a gumit) nekem sokat segített.
  • Fez69
    Nézz szét pár hozzászolással lejjebb!
    Szia!
    Ez bizony így van!
    A nyomvezető és a gumik is kopó alkatrészek, időnként cserélni kell. A tapadást nagyban elősegíti, ha áttörlöd a pályát nedves rongyal és az autók gumijaival is ezt teszed.
  • Balublooe81
    Üdv!

érdeklődnék, hogy tapasztaltatok-e olyat, hogy aktív használat mellet ugyanazok az autók ugyanazon gumikon nem képesek stabilan hozni azt a tapadást, azaz hamarabb kicsúsznak mint amikor elkezdtem őket használni. ...vagy csak én vágom szét az autóimat?

ill azt is megfigyeltem, hogy a vezető sínbe futó műanyag lapocska is elég rendesen meg tud kopni.

Hasonló tapasztalatok???
  • Umi2
    Örülök hogy segíthettem.
  • Zsolti9014
    Uminak köszönhetően mostmár van két működő vezérlőm az Autodráhához, kipróbáltam, és mindkettő nagyon jó, sőt a fekete, ami másféle az eredeti készlet tartozékaihoz képest, finomabban adagolható.
  • Umi2
    Amit én vettem: 15mm belső, 20mm külső átmérő, 10mm széles. 5mm széles 2mm mély vájat van a belsejébe a felnire rögzítéshez.
  • Umi2
    Lehet hogy a scalextric gumik jobban illenek a carrerrához. Ki kell vinni az autót a modellzónába, biztos találnak hozzá.
    Igen tudom, de hátha van az SCX-nek is abban a méretben! A gumikat meg tessék párban lecserélni, ha meglátja a rendőr a felemás gumikat megbüntet!
  • Fez69
    A M&H csak SCX alkatrészeket forgalmaz
    Sajnos ezek a 4 darabos szettek nem túl kifizetődőek, mert az első gumik az idők végezetéig sem kopnak el. Jelenleg nekem 2 db Porsce és 1 db Z4 gumi kell. Ennyi kopott 2 év alatt. Az LMP-k gumijai vélhetőleg kevésbé kopnak majd, mert nem farolnak a kanyarokban.
    Szedd le a gumikat és sétálj el a Modell&Hobbyba, vagy Umi írt még egy modellüzletről, az ALLE-tól nem messze.
    Ezt bevállalnám felesben valakivel:
    http://cgi.ebay.de/Carrera-EVO-DIG-132-PRO-X-30-Reifensets-NEU-OVP-/160496441854?pt=Rennbahnen_und_Slotcars&hash=item255e5559fe
  • Fez69
    Csak a gumik kopnak
    Boldog Új Évet Kívánok!
    Azok a gumik nem semmik! Az enyémek csak kopnak, de mintha a tieidnek málana szét az anyaga!
    Csak a gumik miatt problémásak, vagy van valami más oka is?
  • Fez69
    A családi bajnokságban az AUDI és Porsche LMP 2-es, a PUG 1-es fokozatba van állítva. Így kb egyformán mennek. A PUG így is gyorsabb.
  • Fez69
    Kipróbáltam a Karácsony alkalmából beszerzett PUG 908-ast. Hát kérem, megy mint a golyó! Gyorsabb az AUDI és Porsche LMP autóknál. A GT autókra meg kb 1 másodpercet ver 12m-en. Megtapad a pályán, mint egy gomba. Egyszer kipróbáltam 10-es fokozatban. Az eredménye az lett, hogy kb fél méter magasságban elrepült érintő irányában

Tettem fel egy rövid videót is 7 automata autó versenyéről : )

• Fez69
    Elrettendő példaként néhány kép a régebbi (2 éves) autóimról:

A BMW Z4 gyakorlatilag használhatatlan. Megáll a 8-as alakú pálya emelkedőjén. A Porsche-k még mennek, de elég vérszegény módon. A legkisebb kanyarban keresztbe állnak.
  • Fez69

B. Ú. É. K!
  • Umi2
    Írtam privátba elérhetőséget.
  • Zsolti9014
    Hát igazából nekem meg a két vájat közepe 90, a pálya teljes szélessége pedig valami 18 centi körül van, szóval akkor a két vezérlőt tudnám csak hasznosítani, azokat viszont akkor megvenném.

És akkor marad majd a posta, mert én meg ózdi vagyok.
  • Umi2
    Ja és én Pesten lakom, ha máshova kell, akkor postán.
  • Umi2
    A két legszélső fém vezető van 90mm-re egymástól. A két vájat közepe 75mm-re van egymástól, a pálya teljes szélessége 15cm. Kipróbáltam akét szbályzót, működnek.
  • Umi2
    Én az összesre gondoltam 1500-öt, pár darab már egyébként se használható, azt megtartom.
  • Zsolti9014
    ja, és hogy a pályaelemek azok ugye 90-esek?
    Mármint a két vájat távolsága 90 mm?
  • Zsolti9014
    Köszönöm a gyors választ!
    A két vezérlő működik rendesen, nincs elolvadva?
    Az ezerötben ez a kettő vezérlő van benne?
    Ha a készlet össze használható elemét vinném, az mennyiben lenne? És hogyan tudjuk lebonyolítani az üzletet?
  • Umi2
    Szia! Örülök hogy ismét új taggal bővültünk! Nekem van pár maradék, de nem túl jó állapotban. Akad két vezérlő is, de sajnos nem egyformák, ha megfelel jóárasítom Komolyra fordítva a szót, 1500-ért odaadom,ha megfelel. (abból tudok venni egy új motort az egyik autómba)
    A másik topikba rakok fel képet, oda könnyebb!
    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9146531
  • Zsolti9014
    Kellemes karácsonyt kívánok mindenkinek!

Az ünnep alkalmából sikerült felkutatni a padláson rejtőző autópályámat:
    Autodráha 90 Europa Cup.

Össze is raktuk gyorsan, és játszottunk is vele megint, hát fantasztikus élmény még mindig, 20 évesen is.

Amiben segítséget kérnék, az az lenne, hogy nekem mindkét "távirányító" helyettesítve van, mert elolvadtak, meg nem is tudom mi minden bajuk volt.

Szóval valakinek lenne esetleg 2 darab ilyen távirányító? Esetleg pályaelemeket, talán autókat is szívesen vennék, hogy bővítsem az alapszett lehetőségeit. Igazából találtam egy helyen ilyesmit, de ott a távirányító darabja 3500 forint, akkor kettő már 7 ezer lenne, elszállni meg nem akarok árakban. Szóval úgy gondoltam, megkérdezem, hogy van-e még esetleg elfekvőben valakinek. Természetesen nem ingyen kellene, csak elérhető áron.

Köszönöm a segítséget!
  • Fez69
    Békés, Boldog, Slot Car-ban gazdag Karácsonyt kívánok!

• Umi2
    Üdv mindenkinek, és boldog Karácsonyt!
    Sziasztok!

Szereteben, békességben gazdag Karácsonyt kívánok mindenkinek!

Küldtem privát üzeneteket, nézzétek meg!
  • Fez69
    Gratulálok az autóhoz!
    Nézegettem a Carrera videókat. Tényleg erősek! Azért nyomtam egyet a magyar fiúra!
  • Fez69
    A Nissan helyett PUG lett a móka vége. Köszönet jár a nyomravezetésért egyszeru kollégának