154
  • Mike at home
    #154
    nép? melyik nép? a nép jelölné a szakértőket? mégis hogyan?
    a nép ha nem ért hozzá, honnan a faszból tudná, hogy xy ért-e hozz? mert xy kedvesen mosolyog, vagy okosaknak tűnőket mond? vagy z azt mondja, xy, no igen, ő aztán ért hozzá
    a nép a legynagyszájúbb, legvastagbőrűbb süketelőket választaná meg

    nem te vagy az egyetlen, aki vmilyen furcsa álomvilágban él, és azt hiszi, az állami szféra csak azért nem működik jól, mert alkalmatlan emberek működtetik, és mihelyt megfelelő emeberek kerülnének oda, (mintha pár száz emberről lenne szó) akkor majd csoda történik, és minden úgy fog működni ahogy a nagy könyvben meg van írva. Közben meg tudomást sem veszel arról mi a valóság, és hogy az emberek nem robotok
  • Mike at home
    #153
    első mondatodra azt mondanám: egy nagy lófaszt
    apparátcsikokra kell bízni, igaz-e?
    állami hivatalnokokra, akik a tökvakaráson kivül max ahhoz értenek, hogy hogyan tömjék degeszre a zsebüket
    tudod közös lónak túrós a háta, a tiéd a gyár, vitte is mindeki szépen haza
    ha annyira kurvajó lenne az állami egészsgéügy, akkor mégis miért nem kurvajó?
    miért hagyják anyádat-apádat megdögleni, amikor nyomod a zsebükbe a baksist, de rá sem néznek, félrekezelik?
    amikor szabott tarifarendszer van, de ha fölnyomod az orvost, téged vesznek elő, nem őt, amikor magánpraxist folytat a közkórház eszközeivel, stb.
    kurvajó az állami rendszer, tényleg, minden maradjon úgy ahogy volt
    sőt, államosítsunk vissza mindent, milyen jó volt az állami bolt, a merkur telep, éljen a szocializmus!
  • Mike at home
    #152
    érdekes, hogy milyen szépen elsiklottál a lényeg mellett:

    "az állam majd jól megvéd a káros tartalmaktól
    jaj de jó! ki fogja eldönteni mi a káros tartalom, mit nem szabad neked, a gyermekként számontartott, félhülye állampolgárnak megnéznie, elolvasnia? te? nem! majd pár, okos állami hivatalnok
    akiket te annyira szeretsz, annyira megbizol bennük, annyira tisztelsz és felnézel rájuk, hiszen ők a te pótapukád, pótanyukád"

    mert te bitony az állami cenzúra bajnokaként, így gondolkodsz
  • Justil
    #151
    mondjuk ha már ontopic, én azt nem értem, miért akar 1 anyuka kirakni 1 olyan szoptatós képet a netre, amin látszik a mellbimbója? nem vagyok prűd, de nem épp az lenne az érdeke, hogy lehetőleg ne látszódjon? ha már mindenáron a szoptatását akarja mutogatni, mér nem olyan képet tesz fel, amin nem látszik semmi?
  • drzen
    #150
    Teljes mértékben igazad van. Nem is ezért linkeltem, hanem, hogy mennyire különbözhetnek az álláspontok. Az, hogy kinek van igaza, mellékes a példa szempontjából.
  • balage187
    #149
    Az internetcenzura semmilyen formajaval nem ertek egyet, de itt a Facebooknak van igaza szerintem. Lehet a temat boncolgatni sok szempontbol, de igazan csak egy dolog fontos. Az oldal szabalyzataban az van, hogyha latszik a mellbimbo, akkor torolni kell. Latszik a mellbimbo a szoptatos kepeken? Igen. Akkor az oldal szabalyai szerint torolni kell (/lehet) az ilyen kepeket? Igen. Amikor regisztraltak elfogadtak a szabalyokat. Ennyi.
  • Thomas Von
    #148
    Az a baromság az egészben, h az amit ezzel elakarnak érni az régen is volt csak más formában, gondoljunk pl egy földalatti szervezet sajtójára.Üldözték őket is, meg a kiadványaikat is, de ők játszották a hatósággal a macskaegér játékot.És ezennel hadd csatlakozzak az előttem szólókhoz:a gyereket a szülő neveli, ha nem a neten akkor máshol néz majd pornót (ahogy tettük mi is), máshol lesz erőszakos (most a játékokra fogják, mi még az udvaron bunyóztunk), és ha pl el akarja olvasni a Mein Kampfot vagy valamely Lenin, MArx ENgels stb stb művet akkor is hozzá fog jutni.Egy gondolatban: a média egy hatalmi ág, amit a hatalom akar a maga javára fordítani a saját eszméi és igaza terjesztésében, ennek egyik alternatívája lett a net, mindenki szócsöve, és most ezt is kiakarják sajátítani maguknak, mert optimistán hiszik, h akkor a számukra kényes személyeket is elkussoltatják.De azok meg majd máshol osztják a nagyoknak kényes igét.

    Köszöntem figyelmetek, viszlát.
  • drzen
    #147
    Na ugye, hogy nem egyértelmű? Ajánlom Dj Faustus emlékére :)
    http://itcafe.hu/hir/facebook_myspace_szoptatas_mellbimbo.html
  • Justil
    #146
    ugyancsak ajánlom még figyelmedbe a 'Pénz, mint adósság' nevű művet melyet magyar szinkronnal bizonyára megtalálsz a youtubeon vagy vmelyik másik videómegosztó portálon..
  • Justil
    #145
    igazad van, offolunk, de muszáj reagálnom arra amit írtál.

    a pénz alapú társadalom önmagát alakította ki? lehetséges, hogy amikor kezdődött, úgy volt. lehetséges, hogy akkor ez volt a legpraktikusabb dolog a cserekereskedelem után. de vajon ma is ez a legpraktikusabb? vajon "korszerű" -e a pénz alapú társadalmunk? vajon több ezer évvel a kialakulása után, nem volna -e időszerű felülbírálni a jogosultságát? vajon nem pont azért nem tudsz elképzelni valami gyökeresen mást, mert évezredek óta ez van (-> és ebből szükségszerűen következik, hogy ez helyes?)? Nem csak azért van még mindig jelen, mert bizonyos szűk embercsoportoknak kibaszottul kedvez?

    http://video.google.com/videoplay?docid=6132500997336473908

    no comment.

  • B0nFire
    #144
    "de mi van csak 1 pillanatra feltesszük, hogy megvalósul valamiféle nem pénz-alapú társadalom, ami bár nem tökéletes, de messze jobb a mostaninál."

    Akkor az van, amit utópiának hívunk. Egyelőre nem tudok gyökeresen más emberi társadalmat elképzelni, mint amilyen kialakult évezredek folyamán. A pénz alapú társadalom önmagát alakította ki; egyszerűen ez volt a legpraktikusabb dolog a cserekereskedelem után. De még ha nekem lenne is ennél jobb ötletem, azzal sem érnék semmit, mert az én szavam nem számít, ugyanis én nem vagyok a "társadalom", csak annak egyetlen tagja. Egy fecske pedig - mint tudjuk - nem csinál nyarat.

    De már nagyon elkanyarodtunk a fő témától, ami az internetcenzúra volt. Szerintem ezzel kéne folytatni.
  • Gamecube86
    #143
    Valami olyasmi világot mint amit a Star Trek ben ismertem meg el tudnék viselni XD
    Ennyi jelez a tricorder-em majd még írok valamit :D
  • Justil
    #142
    ez jó, látszik hogy foglalkoztál a témával.
    csak 1 apró kiegészítést hadd tegyek: az, hogy eddig még nem sikerült vmi a történelem során, nem jelenti azt, hogy ezután ne sikerülhetne.
    anno "repülni" is úgy tanult meg az ember, hogy előtte elég sokszor beszopta, és lezuhant.

    "Csakhogy az ember olyan lény, aki nem éri be azzal, ami neki "jár""

    a fogyasztói társadalomban felnőtt, önző, mohó ember biztos nem.
    de mi van csak 1 pillanatra feltesszük, hogy megvalósul valamiféle nem pénz-alapú társadalom, ami bár nem tökéletes, de messze jobb a mostaninál. ha valaki mondjuk egy ilyenben nő fel, és nem a reklámokon meg az agyonhajszolt életvitelen...akkor nem lehetne ez másképp?
  • balage187
    #141
    Meg egy link, ami kb. osszefoglalja a velemenyemet: http://www.fn.hu/hetilap/gazdasag/20080818/struccpolitika_helyett/
  • balage187
    #140
    De mehet a 2 egyszerre is. Lehet nyereseges, es gyogyithatja az embereket. Meg lehet nezni sok nyugat-europai orszagot, akar Amerikat is. Az ottani rendszer szerintem jo, eltekintve attol amit mar emlitettem. De azon dolgoznak, hogy azt valahogy orvosoljak.

    Mi meg rengeteget koltunk egeszsegugyre, csak szarul van megszervezve a dolog, meg kene mar rendesen reformalni a pazarlo egeszsegugyet, de ez mar politika (veglis a tobbi amit irok az is, de mindegy :P), a reszletekbe nem megyek bele.
    Egy pelda: egy ember, aki 150,000Ft-ot keres bruttoba, befizet 6%-ot tarsadalombiztositaskent, ez 9,000Ft/honap. Emellett - es most a jon durva resze - a munkaltato 29%-ot (!) fizet meg a TB-be az alkalmazott utan: 43,500Ft/ho. Es ez csak 150,000-es keresetu ember volt. Akkor most, hogy ez miert durva: az USA szabad piaci elven mukodo egeszsegugyeben havi $100-150-ba kerul egy alap egeszsegbiztositas egy nem dohanyzo embernek. Ami 200Ft-os arfolyammal 20-30,000Ft. Es hat azert erdemes megemliteni, hogy Amerikaban korszerubb az egeszsegugy, tobbet keresnek az orvosok, nincs is mindenki biztositva, megis kevesebbet fizetnek havonta az emberek. Egyreszrol ebbol latszik, hogy mi irracionalisan sokat koltunk egeszsegugyre, csak szar a gazdalkodas.

    Tovabba, ha a mindenkori kormanynak lenne is "mersze" elvegeznie a szukseges atalakitasokat, letrehozni egy nem-penznyelo egeszsegugyet, akkor is lenne meg egy problema: az, hogy az allamnak nincs penze fejleszteni ezek utan. Be kell vonni a magantoket es kesz. Meg lehet akadalyozni a profithajhaszast esszeru szabalyozassal, de meg kell engedni valamennyi profitot a mar altalam elozetesen emlitett dolgok miatt. De mostmar tenyleg ez volt az utolso. Arra a Venusz projektre meg ranezek mindjart.
  • Frayer
    #139
    Soha Nem szabad megengedni,hogy az egészségügy egy profit orientált cég kezébe kerüljön. Az egészségügy alapvetően egy veszteséges szervezet, aminek nem az értéktermelés a célja,hanem az emberek gyógyítása. Az egészségügyet a közteher működteti. A befizetett adód kb 4-5 % megy el gyógyításra, azért működik ilyen szarul ma, az iskoláknak még ennél is kevesebb jut. Pedig mehetne 50-60 %-a is az adónak erre a célra, csakhogy nem így van.
    A vezetőinknek nem az az érdeke,hogy TE, meg a többi 8 millió polgár meggyógyulhasson ha beteg, neeem. Nekik ez nem szempont.
    Az ő szempontjuk a profit orientált pénzvagyonos elit képviselete, akiktől a pénzt kapják. A befizetett adók, és rejtett adók a pénzrendszerben, 80% a megy adóság rendezésre. Azt nem te kapod meg, de te te fizeted meg. Olyan felvett hitel után amit te sosem láttál.
    Innentől fogva lehet védeni a hazaáruló kormányt. De az a szememben nem magyar ember.
  • B0nFire
    #138
    Nincs semmi baj az utópiával, csak ha rosszul értelmezzük. A tökéletes társadalom idealizmusa sohasem valósulhat meg; ez sciene-fictionnek elmegy, de még abban a műfajban is minden utópisztikus gondolatra született egy ellenvélemény, a disztópia. Egy nagyon mulatságos példa erre Mark Twain novellája a Stormfield kapitány mennyei látogatása, ami arról szól, hogy egy részeges, durva és nehéz életű kapitány halála után a mennybe kerül. Ott a kezébe nyomnak egy hárfát meg kap két szárnyat, és azt mondják, hogy hozsannázzon, énekeljen, és egyáltalán viselje magát úgy, ahogy egy igazi angyalnak illik. És a mennyország nyugalma egykettőre az idegeire megy. Utálja az egész helyet, és végül rádöbben, hogy az utópia szép lehet a mesében, de csak a bolond szeretne öt percnél tovább benne élni.

    Néhány elszánt ember a való életben is megpróbálta megvalósítani az utópiát, és ezek a vállalkozások egytől egyig megbuktak. Ilyen volt 1880-ban a Pullmann város, amit Chicago egyik külső részén alapítottak; ez egy munkásutópia volt. Másik jó példa erre a hippik mozgalma a 60-as években. Egyik sem tartott sokáig. De ide sorolható még a kommunizmus eszméje is, a munkás-paraszt kormányzás, a szocializmus, amiben mindenki egyenlő, mindenkinek ugyanannyi jár, és meg kell elégednie vele. Csakhogy az ember olyan lény, aki nem éri be azzal, ami neki "jár". :)

    Tehát ne keverjük ide az utópiát. Maradjon meg irodalmi műfajnak. Továbbá akit érdekel a téma, ajánlhatom figyelmébe a következőket: Platón - Az Állam; H. G. Wells - Amikor az alvó felébred; James Hilton - A kék hold völgye; Aldous Huxley - Szép új világ c. regényeket. Valamint ezek ellenkezőjére a disztópiára talán George Orwell - 1984 c. műve az elhíresült jelmondatával "The Big Brother is watching you.", vagy Robert A. Heinlein - Starship Troopers c. könyve, amit úgy tudom, meg is filmesítettek. Eléggé nyomasztó film lett belőle, habár a könynek csupán töredéke jön át rajta.
  • Justil
    #137
    na én pontosan ezt mondom. hogy pénz nélküli társadalomra van szükség.
    mondhatod, hogy utópia (bár akkor picit ironikus lesz), meg hogy idealizmus. mondd is, nyugodtan.
    de nem én vagyok az egyetlen, aki ezt szajkózza.
    ha érdekel esetleg: www.thevenusproject.com
    na meg persze ajánlhatnám egyből a Zeitgeist és a Zeitgeist: Addendum filmeket, de ilyenkor szoktak még jönni olyan osztások, hogy összeesküvés-elmélet-hívő, szélsőséges, agymosott birka, stb. Bár lassan hozzászokok már.
    Mindenesetre a vénusz tervnek olvass utána 1 picit, és akkor ha más nem legalább érteni fogod miért írtam a profitról azt, amit írtam.
  • balage187
    #136
    Az az igazsag, hogy a profit maximum egy penznelkuli tarsadalomban felesleges, es problema. A penzzel mukodo tarsadalomban igenis szukseg van ra. Gondolj bele abba, amit leirtam. Ha nincs profit lehet, hogy tudsz mukodtetni egy ceget 5-10 even at (attol fugg milyen cegrol van szo), de egy ido utan elavultta valnak a dolgok. Pl. az egeszsegugynel maradva a gepek elavultta valnak, az epulet allapota rosszabodik. Es akkor az uj, korszeru gepeket, az epulet felujitast mibol lehet finanszirozni? Ha nem volt profit, akkor nincs ilyenekre penz.
    Egyreszrol ezert fontos. Masreszrol meg azert, mert senki nem fogja a millardjait penznyelo cegekbe, intezmenyekbe, stb. fektetni. Jogosan varjak el az uzletemberek, hogy a befektetett penz megteruljon.
    Elismerem a profit hajhaszas bizonyos szempontbol oriasi problema is, mert kellene, hogy legyenek hatarok. De azert olyat mondani, hogy az emberiseg legnagyobb problemainak okozoja a profit szerintem nagyon nagy tulzas. Profit nelkul nem mukodne a gazdasag, vagy ha igen, akkor fokozatosan gyorsulo hanyatlasnak indulna.

    Az utopiarol meg annyit, hogy nekem akarmit mondhatsz, en nem hiszem, hogy valaha is mukodni fog az, amit Frayer irt. Meg ha most pl. Mo.-n is megtortenne ez es felallna egy igazi szakertokbol allo kormany/bizottsag, nagyon hamar nepszerutlenek lennenek, ha tenyleg normalisan at akarnak alakitani, amit at kell (egeszsegugy, burokracia, oktatas, stb.). Ekkor, ha levaltanak oket, akkor folytatodna a pazarlo politika.

    De ez tenyleg off, ugyhogy tobbet mar errol nem irok.
  • Justil
    #135
    a gond persze az, hogy az emberek ezt a helyzetet nem ismerik fel. mindenki azt hiszi, majd csak lesz valahogy. miért? mert eddig is volt valahogy.
    csak én érzem ebben a szörnyű logikai bukfencet? :)
  • Justil
    #134
    a másik: felejtsük már el ezt az utópia-közhelyet.

    egyrészt az ember hajlamos utópiának hívni azt, amit nagyon szeretne elérni, és tehetne is érte, de nem tesz semmit, csak lóbálja a farkát és siránkozik (ezt most az vegye magára, akinek inge).
    másrészt az utópia nagyon relatív dolog. van, ami nekünk itt pl utópia, máshol már megvalósult, vagy viszont.
    vagy ha megnézed, párszáz éve még utópia volt az a gondolat, hogy 1x majd a földrajzi távolságokat áthágva könnyedén kommunikálhatunk egymással...csak 1 példa.
    más topicokban is elmondtam már, volt ahol le is fikkantottak. leszarom. elmondom még 1x. két lehetőség áll az emberiség előtt. az egyik a game over. a másik meg az, amit most utópiaként tartasz/tartanak számon.
    ez a meglátásom. uff.
  • Justil
    #133
    "A profit az igenis kell"

    :(

    a profit, és annak hajszolása az emberiség legnagyobb balfaszsága és problémáink legfőbb okozója...
  • Frayer
    #132
    Off topik lett a téma.
    Ezt beszéljük meg egy másik topikban.
    De a közintézményeket privatizálni, elvenni a néptől és oda adni egy pénzmániásnak az tönkre teszi az országot. Sorolhatnám miért, ezer és ezer oka van. De ne itt beszéljük meg.
  • balage187
    #131
    Igen, de penz akkor is kell. Valamibol meg kell fizetni az orvosokat, meg kell venni a muszereket, es erre szerintem a magantoke a legalkalmasabb. Az allam rosszul gazdalkodik, nincs penze fejlesztesre, fel a szukseges valtoztatasoktol, mert nepszerutlenek (politikai toket kovacsolnak belole), igy huzzak az idot es a helyzet csak rosszabba valik.
    A profit az igenis kell, az egyik legfontosabb dolog: abbol vesznek uj muszereket, tartjak karban az epuletet, a berendezest, stb. Ha valamelyik tulajdonos kiveszi a nyereseget az egeszsegugyi intezmenybol, akkor azzal a korhaz jovobeli sorsat pecseteli meg. Mert a tobbiek vissza fogjak forgatni a profitot es egy ido utan ez elonyhoz juttatja oket.

    A nep meg konnyen vezetheto, demagogiaval. Azt valasztanak meg, akik szep jovot, adocsokkentest, ingyenes egeszsegugyet, 16. havi fizetest, 300%-os fizetesemelest ajanlana nekik. Most is ugyanez van. Szep, amit mondasz, de egyreszrol utopia, masreszrol mellozi annak a kerdeset, hogy akkor honnan is jonne a penz pl. az egeszsegugybe.
  • Frayer
    #130
    Szakértői bizottság alakítása, akik értenek is ezekhez a dolgokhoz. De nem korrupt politikusokból állna a tagság. Hanem a nép jelölné ki őket, hozzáértő embereket. Ők okosabbat tudnának mondani mint én vagy te. A nép meg nem tudomásul veheti csak a döntésüket, hanem elfogadhatja, vagy újra felállíthat új bizottságot. Ez ésszerű lenne.
  • balage187
    #129
    Nem ertek egyet ezzel, de azert kivancsi vagyok, akkor szerinted mi lenne az idealis megoldas?
  • Frayer
    #128
    Az sem megoldás ha magánkézbe adják, magyarul privatizálttá teszik ezeket, mert azzal mi csak veszítünk, mert akkor megint élősködni akarnak a profit hajhászok rajtunk.
  • balage187
    #127
    Egyetertek, hogy Mo.-n tul nagy az allam szerepe, viszont a masik szelsoseg meg az USA. Ott szinte "nincs" allam sok helyen (pl. eg.ugy, tomegkozlekedes). Ami szerintem mindenkeppen jobb, mint a mi rendszerunk, de azert nem artana megszabalyozni ott sem dolgokat. A mostani elnokvalasztasi kampany egyik fontos temaja is az egeszsegugy volt, mert fizetni a biztositast majdnem mindenki tudna, de ha valakit diagnosztizalnak pl. rakkal, akkor mar nagyon megno a dij es fizethetetlen lesz egy kozeposztalybeli csalad szamara. Ezert kellene valamifele szabalyozas. De ez mindenkeppen minimalis kellene, hogy legyen. Egyreszt az allam tul sok penzt visz el, masreszt sokkal kevesebe hatekonyabban oldja meg ezeket a feladatokat (oktatas, eg.ugy, etc.).
  • balage187
    #126
    Ertem en, amit mondasz es teljesen egyetertek veled, hiszen teny, hogy szukseg lenne olyan emberekre, akik kemiat, fizikat, biologiat tanulnak egyetemen, vagy eppen ezekhez kozel allo dolgokat (pl. mernokok). De hidd el, attol, hogy ezen tantargyak tanitasa 2 evig kotelezo a kozepiskolaban (akar kotelezove tehetnek minden evben, megemelt oraszammal), attol meg nem nepszerubbek es nem is lesznek nepszerubbek es nem is lesz ettol tobb szakemberunk.

    Nagyon nehez ilyen iranyba terelni a diakokat, ha nem erdeklodnek iranta. Egyik fontos lepes az lenne szerintem, hogy egyetemen pl. a bolcseszszakok allami tamogatott keretet nagyon minimalisra kene csokkenteni, a termeszettudomanyos/mernokszakoket meg novelni kene. Persze tudom, hogy ezt csinaljak, de szerintem meg radikalasabban kene. Persze ezzel megint sokan nem ertenenek egyet, plusz ez sem hiszem, hogy nagyban novelne a kivant szakemberek szamat, hiszen akit nem erdekel a fizika/biologia/etc. az nem fogja azt tanulni.

    Megoldas talan az lenne, ha "erdekesebben" -> gyakorlatiasabban tanitanak ezeket a tantargyakat, igy tobben kedvelnek meg oket talan. Az altalam leirt rendszerben is ezek utan mar biztos sokan valasztanak ezeket kozepiskolaban is. A dolgot itt kell elkezdeni, mert ha valaki utalja a kemiat/fizikat/etc. akkor hiaba tanul belole sokat nem fogja azt tanulni utana egyetemen, foiskolan. Ahhoz persze, hogy igy tanitsak nem artana tobb penzt aldozni ezen tantargyakra, eszkozparkra, ahogy te is irtad. De, amit be kene mar latni az az, hogy nem fogjak attol megszeretni a diakok, mert azt tanuljak kotelezoen. A tanitas ott kene, hogy kezdodjon, hogy felkeltik az erdeklodest.

    Sorry, ez volt az utolso OFF. :)
  • quentit
    #125
    Kíváncsi lennék mit jelent a "társadalmi csoportok" alapján történő korlátozás... Ez nem sérti az esélyegyenlőség jogát extrém súlyosan?
  • Frayer
    #124
    •̪●)
  • vajon kiki
    #123
    Oké, akkor tegyük fel,hogy kikerülhető a központi cenzúra, azaz a nemzetközi cenzúra.
    Ez nem feltevés kérdése, ezek a puszta tények barátocskám.
    Mi lesz akkor ha a cenzúra megkerülését bűncselekménnyé teszik?
    Hogy mi lesz ? Megmondom, az lesz hogy vastagon fogok rá szarni hogy bűncselekmény-e vagy sem és rajtam kívül még fognak rá jó nagyot szarni az emberek úgy 99.999999%-a

    Ha a tartalmakat csak a tor böngészővel lehet elérni, akkor az értékes tartalmak amiknek tömegekhez kellene eljutniuk nem kapnak elég nagy publicitást.
    A publicitás abban a pillanatban fog az egekbe szökni, amint bűncselekménnyé nyilvánítják (?) a cenzúra megkerülését, addig nincs nagyon értelme szopatni magunkat torral és lassítani a letőltéseket.
    Ha jól tudom a mozilla és Xplorer böngészők még nem ismerik az onion hálózatát.
    Én még nem olvastam onion oldalt a firefoxomon.
    Jól tudod... az Xplorer és Firefox MÉG nem ismerik az .onion domainre végződő lapok natív támogatását.
  • Frayer
    #122
    Olvastam a könyvet. Onnan is vettem magamhoz értéket amiből kialakult a mostani világképem :D Felfogásom.

    Tetszett Seldon pszichohistória elgondolás is,hogy következtethetünk a jövőre a múlt eseményeiből, hogy a tömegek viselkedése statisztikailag kiszámítható, és fel tudunk készülni a társadalmi csapásokra nehézségekre, ha tanulunk a múlt hibáiból.
  • B0nFire
    #121
    Én mindenképpen a cenzúra <b>ellen</b> teszem le a voksom. Most éppen magamat szívatom, mert olyasmibe ütöttem az orrom, amibe talán nem kellett volna, és kifingatta a gépem valami vírus. De legyen jogom tönkretenni a saját tulajdonomat. A másét nem fogom, még közvetve sem. Sokan elfelejtik, hogy a demokráciának van egy olyan kellemetlen mellékhatása, hogy minden embernek jogában áll hülyének lenni. És ezt el kell fogadnia a normális többségnek. Úgymond vele jár. Mindenhez, ami jó, tartozik mintegy függelékként egy csomó rossz. Ezt tudomásul kell venni. Ez olyan természetes, mint Newton hatás-ellenhatás törvénye. Természettudományos alapja van. Nem lehet csak a dolgok mézes felét nyalogatni, hanem bizony a kakásat is. Ide kívánkozik egy rövid idézet. Remélem, mindenki számára is olyan ékesek ezek a szavak, mint számomra. Ha valaki nem értené, hogy jön ez ide, azt nagyon sajnálom. Tehát:

    "- Erre azt mondhatnám, hogy minden társadalom önmagához alakítja a tagjait (...)
    - Az általam ismert társadalmakban az egyén fellázadhat. Vannak különcök, de még bűnözők is.
    - Maga különcöket és bűnözőket akar?
    - Miért ne? Maga és én különcök vagyunk. (...) Ami pedig a bűnözőket illeti, ez meghatározás kérdése. És ha bűnözőkkel kell megfizetnünk az árat a lázadókért, az eretnekekért és a géniuszokért, én hajlandó vagyok ezt az árat megfizetni. (...)
    - Csak bűnözőkkel lehet fizetni? Nem lehetnek lángelmék bűnözők nélkül?
    - Nem születhetnek zsenik és szentek, ha nem léteznek a normát messze túllépő emberek, és nem látom be, milyen jogon kíván a normákat csak az egyik irányba túllépő egyéneket. Valamiféle szimmetriának lennie kell."

    <i>Isaac Asimov - Alapítvány és Föld</i>

    Na, ez a demokrata gondolkodásmód! (Szerintem)

  • Dj Faustus #120
    "Én úgy reformálnám át a tananyagokat,hogy nem súlyos több tíz kilós könyveket sóznék rá a gyerekekre több tíz ezer ft értékben, hanem dvd-ken kapnák a tan anyagot."
    Szép is lenne. Csak akinek nincs DVD-lejátszóval szerelt gépe? (Oké azoknak kell egy több ezer Ft értékben)?
    Nincs áram a házukban?

    " Amiken a tananyag ismeretterjesztő filmek formájában lenne rajta, a korosztálynak megfelelő stílusban, amit örömmel néznének."
    A videó, a mozgófilm nem minden esetben alkalmazható taneszköz (bár kétségtelenül hasznos segédeszköz). Hol a visszajelzés? Hol a megújuló motiváció? Hol marad a kémiaórák szaga? A technikaórák munkájának produktumai? A fizikai kísérletek élménye? Az iskolai szocializáció? "Hogyan kell egy szöget beverni a falba"-DVD?
    Lesilányítjuk a gyerekeket Képernyő Ernőkké?

    "Így az óraszámot is lehet csökkenteni, mert a gyerek 80% ban otthon tanulhat,"
    Amikor is a szülő nem tartózkodik otthon, mert dolgozik? Vagy ő is otthonról dolgozik be? Mindenki? A gyári munkás, a földműves is?
    Érdekes utópia - MZ/X, MZ/X jelentkezz!
  • Frayer
    #119
    oké, tudom,hogy off lett, de ha már szóba került, nem tudtam elmenni mellette.
    Ez van ha valamit az államra bízunk és nem mi magunk szervezzük meg.
    De ugyan ez van az egészségügyben, tömegközlekedésben, pénzrendszerűnkben, nyugdíj rendszer kezelésben, befektetésekben... mindenre nagyívben szarnak.

    Már lehet,hogy az is jobb lenne ha nem lenne kormány, ha mindent hagynának úgy ahogy van, lehet,hogy kormányzás nélkül jobb lenne az életünk.
  • Frayer
    #118
    Én úgy reformálnám át a tananyagokat,hogy nem súlyos több tíz kilós könyveket sóznék rá a gyerekekre több tíz ezer ft értékben, hanem dvd-ken kapnák a tan anyagot. Amiken a tananyag ismeretterjesztő filmek formájában lenne rajta, a korosztálynak megfelelő stílusban, amit örömmel néznének. Majd elektronikus tesztek kitöltésével ellenőrizné egy program,hogy megtanulták e az anyagot.
    Amit nem tudtak, az arra vonatkozó pár perc video anyagot megint megnézeti a gyerekkel a program, egészen addig amíg midnenre helyes válaszokat ad. Ahol fogalmazni kell ott meg a tanár aktívan közreműködik az értékelésnél.
    Így az óraszámot is lehet csökkenteni, mert a gyerek 80% ban otthon tanulhat, 2-3 x gyorsabban és többet, abszolút nem meg terhelő módon.
    A tananyagot akár lehet meseként is tálalni. Vagy nevettetős játékfilm formájában, annyi jó példa van ma már az ilyenre.
    De nálunk még mindig a sok szart tanítják, elavult módszerekkel, 10-15 kilós táskákkal járatják a gyerekeket.
  • Frayer
    #117
    Oké, akkor tegyük fel,hogy kikerülhető a központi cenzúra, azaz a nemzetközi cenzúra.
    Mi lesz akkor ha a cenzúra megkerülését bűncselekménnyé teszik?

    Ha a tartalmakat csak a tor böngészővel lehet elérni, akkor az értékes tartalmak amiknek tömegekhez kellene eljutniuk nem kapnak elég nagy publicitást. Ha jól tudom a mozilla és Xplorer böngészők még nem ismerik az onion hálózatát.
    Én még nem olvastam onion oldalt a firefoxomon.
  • Dj Faustus #116
    "Miért nem tanítják az iskolákban a kreszt?
    Miért nem tanítják az elsősegélynyújtást?"

    Elvileg benne van a Nemzeti Alaptantervben (általános iskolai technikaórán tanítandó lenne a Kresz, egészségtanon meg az elsősegélynyújtás), néhol még oktatják is, gyakorlatilag a magyar közoktatás színvonalának degradálása (ebben benne van az óraszámcsökkenés is, a tanárok fizetésének csökkentése, a diákok kezelhetetlenségének növekedése) kihat erre is.

    "a sok szar elveszi az idot. Irodalom, biologia, fizika, kemia, etc"
    Fizika, kémia szar? Amikor csökkentették ezek óraszámát, leépítik eszközparkját? Amikor a technikai fejlődéshez szükséges lenne ezek tárgyak tanítása?

    Abban egyetértek, hogy át kellene alakítani az oktatást, de ilyen módon ahogy most megy, nem nevezném valami jónak...
  • vajon kiki
    #115
    A nagy büdös heizet az az hogy SEMMIT sem tudnak kezdeni a decentralizált rendszerekkel, mint pl. a wua.la, vagy a torrent, de akár a TOR rendszer .onion pszeudo domain hálózata, vagy az I2P rendszer, mivel ezeket a rendszereket pontosan az ilyen zsírfejű cenzorok ellen dolgozták ki.

    Az itt megtalálható tartalmak addig maradnak fent (bent) a rendszer(b)en ameddig:

    1. van rájuk igény,
    2. maga a feltöltő le nem törli őket.

    Mivel az egyetlen személy aki törölni TUDJA a feltöltött tartalmakat, az maga a feltöltő, senkinek sincs lehetősége bármit is törölni ezekből a hálózatokból.

    Az összes ilyen rendszerekbe feltöltött anyag szétszabdalódik és minden , a rendszerben résztvevő személy (gépe) között, valamint minden adatrészlet önmagában is titkosított, és egyszerre több felhasználónál is megtalálható, tehát senki sem szándékosan , sem véletlenül nem tehet kárt egyetlen ide feltöltött tartalomban sem.

    Az egyetlen amit tenni tudnak az az hogy felkötik magukat mérgükben és megpukkadnak, hogy SEMMILYEN anyagot a neten nem tudnak betiltani, akármennyire is illegális, tiltott, üldözött stb... sőt !

    az esetek többségében tiltás csak a popularitás további hízlalását vonja maga után.