142
boldogság, szabadság, élet
-
Ez nagyszerű. Végülis akkor a topic címének van valami kapcsolata az itt folytatott diskurzussal, vagy csak jól hangzott?
Már volt téma a csövezés, a pénz, a boldogság, sátrazás, szabadság, de az életművészségről még alig írtatok valamit. -
"Pl a hippi mozgalomból sem lett semmi, mert az évszázados társadalmi normák kilökik az ilyen oda nem illő próbálkozásokat magukból."
Tévedsz!
Woodstock! :D
Amúgy meg mindenki változtathat kicsit a világon, a hagyományok is változnak.. -
kocsisgabor9999 #100 ... -
kocsisgabor9999 #99 Na akkor. Kezdem az elejéről. Nyugodtan higgadtan. Körülbelül fél éve kezdett gyökeresen változni a világnézetem. Felhívom minden kedves fórumozó figyelmét, hogy nem lázadó vagyok. Sokat tanultam a racionalizmusról, a buddhizmusról, a nacionalizmusról (mert ekkor voltam lázadó), több ember hibájából. Mindenből azt merítve amire nekem szükségem van. Olyan topikot akartam nyitni (megint) ami elmélkedős. Sajnos mindig van pár szellemileg túlfejlődött egyén aki beleront mindezekbe, de hogy nézne ki a világ, ha nem lennének különcök? Én is az vagyok. Olyasfajta különc akinek nem a pénz az értékrendje. Olyasfajta különc, akit nem a vasalt haj fog meg egy lányban, és nem is a kurva drága parfümének illata. Hanem a természetes szépsége, és maga az ember. Én családon akkor fogok gondolkozni, ha hasonló értékrendű nőt találok és elfogad olyannak amilyen vagyok.
Szeretem az embereket, nem gyűlölöm őket. Már hidegen hagy, ki milyen utat választ, csak az érdekel, hogy Én jól érezzem magam a Földön.
Na ha ezek után is segget csináltam a számból azt jelezze nyugodtan az illető. -
gecinagy szavak: életkori sajátosság
-
mate317 #97 A topiknyitó szerintem most éli lázadó korszakát. Az a bökkenő, hogy a társadalomnak évszázados hagyományai vannak, amiken lehetetlen változtatni egyszemélyben, mert az nem fog működni a gyakorlatban. A lázadó fiatalok azt hiszik, minden csak elhatározás kérdése, tele vannak olyan tervekkel, amilyenekkel. Pl a hippi mozgalomból sem lett semmi, mert az évszázados társadalmi normák kilökik az ilyen oda nem illő próbálkozásokat magukból.
#46 rátapintott egy lényeges dologra -
szüleid nem lehetnek boldogak. te sem. xD -
láttam ezt a topikot,gondolom benézek...én azt az életutát választottam(választom) amit szerintem rajtam kívül még sok millió-milliárd ember választ,hogy azért tanul.hogy majd szerezzen egy olyan szakmát,amit szeretni fog,és ha ezt magas színvonalon tudja csinálni,akkor azért PÉNZT kap(durván fogalmaztam,de így van),és ha talál is maga mellé egy olyan társat,akivel leélné egész életét,akkor lehet házat épiteni,lehet kocsit venni,lehet gyermeket nevelni!! szüleim eszerint az elv alapján éltek(élnek),és mondhatom,nem eredménytelenül!! én nem akarom elitélni Gábor életszemléletét,én csak a saját céljaimat vázoltam fel!!! és béke emberek!!
-
Eddig tényleg mindenkinek evidens volt, hogy egy életművész ideológiai alapon elutasítja a pénzt?
Akit én elképzelek életművészként, annak a jellemzői: Könnyen alkalmazkodik, ritkán csinál valamiből elvi kérdést, nagyvonalú, jól használja ki a lehetőségeit. -
"Kezdek beletörődni, hogy az emberiség menthetetlen!"
- ez azért van, mert túl sok a magadfajta rákos daganat a földön...
-
ezt az egész sátorral kalandtúrát csak akkor tudod megcsinálni,
ha van valami amihez értesz(utcazenélés, bűvészkedés, festés hasonló)
és boldog is csak akkor leszel ha van melletted egy csaj -
aki nem ért meg azt inkább meg kellene győznöd, vagy legalábbis felmutatni a logikus érveidet.
ezért nyitottad a topicot, nemde?
ezt olyanok szokták mondani akik köpni nyelni nemtudnak egy érvelős kérdésnél.
a többség azért sötét bunkó paraszt mert nem ért meg? ( #78)
akkor mit vársz tőlünk, hisz mi sem értünk meg:P
a téma jó, csak teis segget csinálsz a szádból. -
kocsisgabor9999 #90 Legyetek jók ha tudtok, a többi nem számít. -
#88 -
de ha meg leszarod mások véleményét, akkor mi a harapós ló kócos hajáért nyitottál egy topicot, gyakorlatilag magadnak? írd bele a naplódba (már ha van), hogy innentől nonkonformista lázadó leszek, oszt jónapot. -
kocsisgabor9999 #87 Az lesz, hogy leszarom ki mit mond!!! Ennyi!! -
ja vágom, de az a gond hogy kb 5 embert érdekel a te gondod, a többit meg nem, hogy te egyedül akarsz minden kötelezettség nélkül élni, most akkor mi lesz -
kocsisgabor9999 #85 mind a 3 -
tpeterr #84 Gábor, a rendszer ellen akarsz lázadni, vagy függetlenedni, vagy kalandot keresni vagy esetleg mindhárom? Félreértés ne essék, nem baszogatni akarlak, nem ítéllek el (miért is tenném és milyen alapon?), csak kíváncsiságból kérdem. -
tpeterr #83 Nem feltétlen, de nyilvánvaló, hogy rengeteg ember igen. Akármit írhattam volna, a lényeg az egymással szembeni sportszerűség, becsület és stb. egyéb elcsépelt fogalmak lennének. -
kocsisgabor9999 #82 Aki nem ért meg légyszives ne zaklasson...:D -
Sztem érdekes ez a topik de Gábor te annyira ragaszkodsz véleményedhez hogy aki mást gondol az szerinted egyből rossz...Érdekes dolog amikor az ember csak úgy elindul a világban és majd valahova eljut én is kiakarom próbálni mert boldoggá tenne.Viszont ha kicsit belegondolok a jövőbe akkor egy rendes feleség gyerek és az anyagi háttér ami majd valamikor felnőtt koromban boldoggá fog tenni.Minden folyamatosan változik. -
kocsisgabor9999 #80 Ki mondta, hogy könyv alapján? 

-
Nem nagyon akarok egyáltalán belefolyni ebbe a topikba, csak azért néztem meg, hogy mégis lássam milyen indíttatásból nyit valaki egy ilyesmi topikot, így hát az első hsz-hez reagálnék röviden. Szóval szerintem akinek már könyv kell ahhoz, hogy megkeresse a saját boldogságát, hogy más írja le helyette, hogy miként is kéne neki élnie, ott már eleve gondok vannak, nem is kicsik. Én úgy gondolom mindenki érzi és tudja saját maga, hogy neki mi a jó és mit szeretne, innentől kezdve nincs miről beszéni. SZERINTEM! -
kocsisgabor9999 #78 Tudod az értelmes emberekkel csak itt tudom tartani a kapcsolatot. Csak sajnos sok sötét bunkó parasztal találkozok akik észt osztanak. -
Sőt, a gépedet holnap add is el, az árából már lejutsz a földközi tenger mellé. Ott meg kérel sátrat -.- -
Az az igazán szánalmas, hogy erről a témáról neten osztod az észt. Ideje lenne tárcsázni a kiszolgálót, és bontani a szerződést -.- -
kocsisgabor9999 #75 Nem minden látványossághoz kell pénz. kedves noname -
Szeszmester #74 Mert akinek nagy háza vagy szép kocsija van, az más kárára szerezte?
Kedves kocsisgabor, én elmegyek nyáron a Szt. Jakab útra, egyedül.
Talán vágj bele te is. Nekem pénzbe fog kerülni, de te biztos helyben megdolgoznál a kosztért és kvártélyért, úgy is lehet. Sok szerencsét! -
tpeterr #73 Szerintem nem a pénzzel van baj önmagában, hanem inkább az emberekkel, legalábbis a többségükkel. Az igaz, hogy rengeteg hamis értékeket állítanak elénk, a hatalom próbálja elnyomni a gondolkodókat és gondolkodást. Ha nem ezek az anyagi értékek lennének a legelsők, már nem itt tartanánk. Nem azt mondom, hogy rossz dolog pl. a hiper-szuper tévé, szuperszámítógép, csodakocsi, nagy ház. Azon kéne változtatni, hogy ne ezek a dolgok legyenek az elsők, ne mások kárára szerezzék meg ezeket. Ha ezt az apróságot figyelembe vesszük, akkor már emberségesebbek vagyunk, és nem is ezek a dolgok vannak az első helyen az értékrenden. -
ez nem így működik.
nekem nem számít más véleménye. szerintem nekik sem számít mások véleménye. ha pénz nélkül tudnak és akarnak pénz nélkül élni akkor tegyék -
Én szerintem boldog csak az lehet, akinek van családja akivel tényleg boldog lehet, gyermekei, stb.. A legjobb ha sikerül olyan munkát találni, ami mellett/amivel lehet sokat utazni, sportolni, családdal együtt lenni (és szintén utazni :P), és jó minőségben élni.
Nagyon szép gondolatok, hogy nem számít a pénz, nem kell hdtv, nem kell számítógép meg semmi, nem kell feleség meg gyerekek meg ilyesmi, de az igazság tényleg az, hogy nem csak az a lehetőség van, hogy KELL vagy NEM KELL. Pénz nélkül nem lehet megélni, viszont ha van akkor bőséges választék van, hogy hogyan szeretnénk élni. -
kocsisgabor9999 #70 hova süllyednek le? -
de mi az hogy nem kéne sokra tartani? azt hiszed hogy 10-20 ember nem tartja sokra a pénzt, akkor megdől a pénz uralma? dehogy, maximum ők süllyednek le. -
de titeket miért is érdekel? ha neki ez a kulcsa egy boldog élethez.
amúgy pár dologban igaza van (pénzt nemkéne ilyen sokra tartani manapság) de Gábor neked is be kellene látnod hogy ez megszokott, jól bevált életút-stratégia, amit a többség itt támogat. nincs ezzel semmi baj, kinek a pap kinek a papné.
legyél boldog, más nem számít! ha ez a célod akkor küzdj érte és véghez tudod majd vinni! de még fiatal vagy, változni fogsz rengeteget! és akkor majd csak nevetsz hogy milyen is volt ez a "fiatalcság, boloncság":) -
kocsisgabor9999 #67 Sátor nevű találmányt ismertek? -
de ő ezt az életet a tengerparton akarja:Dd -
kocsisgabor9999 #65 Egy két embernek nem ártana az olvasás, csak nem sms-t meg hozzászólást, hanem könyvet. -
kocsisgabor9999 #64 A süketnek nem papolok, úgysem érti meg. Nem csöves akarok lenni, hanem ember. De inkább hagyjuk. -
nem nem csak Pesten vannak, habár nem hisze,, h lényeges lenne az eltérés. Többnyire csak rossz tapasztalatom van, de várj azért akad agy jó is, pár éve megköszönte egy koldus a kalapba dobott 50 forintost. De h a parkban, ahol nap mint nap megyek el, vedelnek, cigit lejmolnak, a bkvn összeverekszenek egy üveg kannáson, az aluljárókban saját szarukban alszanak, EZ az élet mitől lesz boldog?
erre a kérdésre válaszoljál, s ne a szavaim forgasd ki, ha már sikerült megnyitni eme magasröptű témát.