Életművészet

Oldal 1 / 3Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MR ME
"elhalítani"
ez szép volt 😄

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

õõõõ igen😄

Ha lehetne egy kívánságom, azt kívánnám, hogy: MINDENKI KEZDJEN EL GONDOLKODNI!

és a mantráról?

htr93
ezt azt. reinkarnáció meg ilyesmi? a srác buddhára változtatta a nevét és megpróbálta "elhalítani" a testét, hogy minnél jobban elszakadjon ettõl, és egy magasabb "életformába" lépjen?

Tetsuo
Es a Hit Gyulekezeterol? LOL

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Buddhizmusról hallottál már?

Nem vagy kicsi.

htr93
16. ja ez a poén az egészben, nem tudom csak korral jár-e, vagy örökre ilyen maradok. azt hiszem jobb szeretném magam ilyennek, akkor nem kéne azt mondanom hogy "á de hát akkor kicsi voltam és hülye"

Hmmm... Te hány éves vagy?

htr93
nem tervezem, csak keresni akarok egy embert aki úgy létezik mint én, és együtt akarok létezni vele teljes csöndben 2-3 órát.

Igaz, végül is mindegy csak ezért embert ne ölj.

htr93
észrevettétek hogy az a 3 pont egy LINK?XD

htr93
mert ilyet csak azok írnak akik már kipróbálták.

Miért?

htr93
htr93
tetszik az aláírásod.

Tetsuo
Ha nehanyan remeteskedtek es "nem akartok beilleszkedni" a tarsadalomba, akkor hamarosan nagy bajban lesztek (v rezervatumban), hiszen a torvenyek mindehol szigorodnak, mindehova igazolo-kartya kell, bankkartya stb, kamerak figyelnek.. hamarosan ezek ossze lesznek kotve, 1re tobb kotelezo dolog lesz pont az azonositasod es a nyomonkovetesed miatt (pl az Internetet sem erheted el anonim).

Egy ilyen rendszerrel a leghatekonyabb s legkonnyebb uralkodni az emberek felett.. es sajnos azt latni a vilagban, hogy effele kozeledunk. 😞
A szabalyokat "terrorellenes" meg "pedofilhalozat-megszunteto" meg "gazdasagot segito" intezkedesek moge rejtik.

Gondolhatod, h nem fogjak hagyni a punkok, neohippyk, amish-szektak devianciajat. 😊

Termeszetesen amit irtam, az rossz, de nem ugy kell reagalni, h a homokba dugjuk a fejunket. Szerintem.

Tetsuo
Gondolj bele, ha mindenki azt csinalna, amit Te akarsz (vagyis ami az Ut a vadonba c filmbol megtetszett sokaknak), akkor anarchia lenne.
Nem lennenek intezmenyek, kulonfele bandak fosztogatnanak meg eroszakolnak a remetelányaitokat.

Nem mondom, h ez a fos kapitalizmus ahol a penz az isten, olyan jo, sot..
de a te vilagnezeted tomeges terjedese anarchiat szulne ill olyan felfordulast mint ami pl Szudanban volt 10 eve.

Nameg 7 milliard ember nem tud megelni a vadonbol, foleg intezmenyek, (igazi) technologiai fejlesztesek nelkul..

Tetsuo
(majdnem 7 milliard) 😉

MR ME
jól megaszontad <#eljen>

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

zyppy
szarni kell mindenbe bele<#eljen>

Bocs az offért!
sz4bolcs, érdekesek a topicjaid! (jó értelemben)

Mondjuk életmûvészet alatt én sem a pénz nélküli vándorlást, vagy lázadást, valamitõl elszakadni akarást értem, de az életmûvészet is lehet egy szubjektív fogalom.

Akkor most végül is 1 éve? <#fejvakaras>

Nem sok, de van.

sz4bolcs
Vannak barátaid?

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Nem mondtam, hogy életmûvész vagyok.

"Több mint egy éve majdnem." <#kerdes>
Az "életmûvész" meglátja és kihasználja az élet adta lehetõségeket, nem erõlködik, csak szereti és éli az életet. És egy ilyen embert miért ne fogadnának el mások, nem lázad, nincs rá szükség, mert megtalálja a helyét mindenhol.

Több mint egy éve majdnem.

sz4bolcs
És mióta vagy ugyanolyan?

19 de miért fontos ez?

sz4bolcs
"Mindegy, milyen sorból lógsz ki, mert nincs sor."

Jah és ha már "elmélkedünk", a baj szerintem ez az egész különcködõs butaság... Ha ennyi problémád van a világgal, akkor valószínû elõször magadban kell rendet raknod.
Csak magadat bosszantod fel azzal, hogy mások értékrendjét ecseteled.

-

Amúgy meg az életmûvészet szerintem egyáltalán nem a pénz nélküli vándorlást jelenti. Az ember a pozitív hozzáállásával is lehet életmûvész, vagy ha célokat tûz ki és éri el nehéz munka árán. Sõt, a boldogság is mûvészet, ha az embernek nem kell semmi hozzá.

study, work, live, and understand the true quality of your mind \"I\'m not a soldier. A soldier follows orders, but a warrior, follows his heart!\"

A gond forrása az, hogy keveri.

study, work, live, and understand the true quality of your mind \"I\'m not a soldier. A soldier follows orders, but a warrior, follows his heart!\"

ruffirant
Megkérdezhetem hogy hány éves vagy?

it egy jó kis spoiler volt...de észrevették

sz4bolcs
"Én ilyen fogok maradni" Én is ezt montam 15 éve, de nem jött be. :/

Én ilyen fogok maradni, ez nem egy pajzs, ez nem lázadás, ha nem fog senki elfogadni akkor nem lesz gyerekem. Ennyi.

autoszimulator
ez a gond forrása, hogy ezeket nem csak olvasod, hanem túlzotton is komolyan veszed.

.: mobilize.hu :.

SötétBarom
Nem a pénz az értékrended.. Hm. Akkor mi? Tudod a pénz nem csak úgy az öledbe hullik.. Egy objektív mércéje annak, hogy mennyire tudod megállni a helyed, mennyire vagy talpraesett, ill. hogy használod az élet által felkínált lehetõségeket. (vannak kivételek persze, akik bele születnek) Egy nõt nem a pénzed vonz, hanem az, hogy képes voltál elérni valamit, hogy vannak céljaid ill. ambícióid - gondoskodni tudsz egy közös jövõrõl, esetleg gyerekekrõl. Ez a különc vagyok szöveg a 17 éveseket leveszi a lábáról, de komoly kapcsolatban elég nevetséges tud lenni, amikor összeköltözésre kerül a sor, esetleg gyerekvállalásra - ott a "nekem nem ez az értékrendem" duma elég hülyén adja magát..

Ez az egész egy pajzs, amit a való élet elé lehet tartani ideig óráig, amíg az embernek nincs kedve szembenézni a felnõtt élet kötelezettségeivel. Amúgy elkerülve a félreértéseket, engem se a TVm mérete érdekel a legjobban, ill. nem célom 30-40 millás autóval járkálni (ha esetleg ilyen helyzetbe kerülnék, mondjuk nyilván nem sírnám el magam..), de egy alapvetõ egzisztenciára szükség van. Ha az adott, meg kell keresni, hogy mi az ami örömet okoz, és mire van lehetõség. Lehet utazgatni, találni mindenféle hobbit, barátokkal szórakozni, sportolni. Szép dolog ám az élet, csak nem azon kell gondolkodni, hogy miképp lehet minél inkább kilógni a sorból.

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

nézz körül sokan boldogok pénz nélkül. nincs mirõl beszélni

sz4bolcs
Ez nagyszerû. Végülis akkor a topic címének van valami kapcsolata az itt folytatott diskurzussal, vagy csak jól hangzott?

Már volt téma a csövezés, a pénz, a boldogság, sátrazás, szabadság, de az életmûvészségrõl még alig írtatok valamit.

sz4bolcs
"Pl a hippi mozgalomból sem lett semmi, mert az évszázados társadalmi normák kilökik az ilyen oda nem illõ próbálkozásokat magukból."

Tévedsz!

Woodstock! 😄

Amúgy meg mindenki változtathat kicsit a világon, a hagyományok is változnak..

Na akkor. Kezdem az elejérõl. Nyugodtan higgadtan. Körülbelül fél éve kezdett gyökeresen változni a világnézetem. Felhívom minden kedves fórumozó figyelmét, hogy nem lázadó vagyok. Sokat tanultam a racionalizmusról, a buddhizmusról, a nacionalizmusról (mert ekkor voltam lázadó), több ember hibájából. Mindenbõl azt merítve amire nekem szükségem van. Olyan topikot akartam nyitni (megint) ami elmélkedõs. Sajnos mindig van pár szellemileg túlfejlõdött egyén aki beleront mindezekbe, de hogy nézne ki a világ, ha nem lennének különcök? Én is az vagyok. Olyasfajta különc akinek nem a pénz az értékrendje. Olyasfajta különc, akit nem a vasalt haj fog meg egy lányban, és nem is a kurva drága parfümének illata. Hanem a természetes szépsége, és maga az ember. Én családon akkor fogok gondolkozni, ha hasonló értékrendû nõt találok és elfogad olyannak amilyen vagyok.
Szeretem az embereket, nem gyûlölöm õket. Már hidegen hagy, ki milyen utat választ, csak az érdekel, hogy Én jól érezzem magam a Földön.
Na ha ezek után is segget csináltam a számból azt jelezze nyugodtan az illetõ.

kaki maki
gecinagy szavak: életkori sajátosság <#gonosz1>

a lányok akik szart esznek: köztünk járnak

A topiknyitó szerintem most éli lázadó korszakát. Az a bökkenõ, hogy a társadalomnak évszázados hagyományai vannak, amiken lehetetlen változtatni egyszemélyben, mert az nem fog mûködni a gyakorlatban. A lázadó fiatalok azt hiszik, minden csak elhatározás kérdése, tele vannak olyan tervekkel, amilyenekkel. Pl a hippi mozgalomból sem lett semmi, mert az évszázados társadalmi normák kilökik az ilyen oda nem illõ próbálkozásokat magukból.

#46 rátapintott egy lényeges dologra

sz4bolcs
szüleid nem lehetnek boldogak. te sem. xD

adeex7
láttam ezt a topikot,gondolom benézek...én azt az életutát választottam(választom) amit szerintem rajtam kívül még sok millió-milliárd ember választ,hogy azért tanul.hogy majd szerezzen egy olyan szakmát,amit szeretni fog,és ha ezt magas színvonalon tudja csinálni,akkor azért PÉNZT kap(durván fogalmaztam,de így van),és ha talál is maga mellé egy olyan társat,akivel leélné egész életét,akkor lehet házat épiteni,lehet kocsit venni,lehet gyermeket nevelni!! szüleim eszerint az elv alapján éltek(élnek),és mondhatom,nem eredménytelenül!! én nem akarom elitélni Gábor életszemléletét,én csak a saját céljaimat vázoltam fel!!! és béke emberek!!<#worship>

sz4bolcs
Eddig tényleg mindenkinek evidens volt, hogy egy életmûvész ideológiai alapon elutasítja a pénzt?

Akit én elképzelek életmûvészként, annak a jellemzõi: Könnyen alkalmazkodik, ritkán csinál valamibõl elvi kérdést, nagyvonalú, jól használja ki a lehetõségeit.

Takimate
"Kezdek beletörõdni, hogy az emberiség menthetetlen!"

- ez azért van, mert túl sok a magadfajta rákos daganat a földön...

Zavarban van, mint kannibál a panoptikumban.

Oldal 1 / 3Következő →