19
 • Thomas Von
  #19
  Hogy ki mit használ:bakelit, cd, mp3 csak attól függ mi kell neki, minőség vagy csak, h menjen a muzsika.Amúgy szerintem bakelit minőségben egy dvd-re rálehetne küldeni azt a 1x számot, és meg van odlva, h tapizható, jó minőségű, de ugyan akkor elfér kis helyen.
 • B0nFire
  #18
  Én is '88-'90-es albumokat szoktam tölteni - mondhatni nosztalgiából -. Igazából nem vagyok az a fajta, aki mellett 24 órában kell hogy dübörögjön a zaj. Nagyon ritkán töltök le egy-egy albumot, már csak azért is, mert kényes az ízlésem, válogatós vagyok, és nincs belőlük túl sok.

  Viszont ahogy azt már valaki megjegyezte, 20 éves lemezeket miért nem lehet kapni a boltokban? Aztán még egy dolog. Ha mindenáron lemezt akarok venni (akár 20 éveset is) még mindig 4-5000 Ft-ba kerül. Miért? Másérszt, mivel kisvárosban lakom, nálunk még cédébolt sincs, így kénytelen vagyok felutazni minimum a megyeszékhelyre. Amivel az útiköltség újabb plusz 2000 Ft, és a közlekedést ismerve egy egész napba telik, tehát még egy napi hideg élelemre is szükség van, legyen még 2000 Ft, és az a darab CD máris úgy benne van 8000 Ft-ba, hogy csak na! Erről is kéne beszélni, amikor olyan cikkeket irkálnak, hogy haldoklik a lemezeladás. Persze, hogy le fogom tölteni, amikor ingyen van, és a házból sem kell kimenni érte!

  Ez ellen lehetne tenni, mondjuk úgy - és nem én találtam fel a melegvizet -, hogy minél több online boltot nyitni, és akár számonként árulni a zenét. Persze nem 5000 Ft-ért egy albumot, mert akkor megint nem csináltunk semmit.
 • FlyingV
  #17
  amíg 160 kbps-es 'minőségű' (320 se sokkal jobb) egy neten megvásárolható-letölthető szám, addig nem fog kihalni a CD. Mellesleg a CD legalább ilyen messze van egy igazi bakelittől. Faternél van lejátszó, most fogom megvenni egyik kedves együttesem legújabb albumát bakeliten 5k-ért, de megéri, nagyon várom :)

  Az audioDVD jó lenne, csak mondjuk akkor ne abból álljon az egész, hogy ugyanolyan CD minőségben adják a zenét, csak van 1-2 bónusztartalom..

  Amúgy igen, írt CD-t aláíratni gáz, valamint a digitális zeneértékesítésnek hátránya az, hogy nincs booklet, nincs szépen megnyomtatott CD, satöbbi.. Nem mellesleg szerintem elég idétlenség lenne egy pl pendriveot odaadni kedves akárkinknek karácsonykor, hogy tessék, most töltöttem ájtúnszról..

  A kiadók meg okés, hogy keveset adnak a zenészeknek, de ad1: anyagköltség, ad2: reklámköltség, ad3: rizikófaktor, ad4: kiskereskedői haszon, blabla, stb, mindemellett jó ideje nem nőtt, sőt csökkent a CDk ára.. Általában szemét bagázs az összes azt aláírom, de nem mindig annyira, amennyire tűnik:)
 • Lame
  #16
  Eleve az luzerseg, hogy meg csak CD-k vannak. Mar reg audio DVD-ket kene arulniuk. A video DVD lassan mar megy ki a divatbol, audio meg sehol nincs.
 • n3whous3
  #15
  Nehogy már letegyenek erről a formátumról :(
 • bardocz
  #14
  Én azt nem tudom,hogy 25 éves albumokat hol szerezzek be:D
 • FoodLFG
  #13
  ja
  Karácsony - az új Harry Potter?


  http://www.sg.hu/cikkek/64440/alkonyat_az_uj_harry_potter
  #7
 • Gamecube86
  #12
  Szerintem még jó ideig vehet az ember cd-t.
  Nem kell attól tartani hogy jövőre már nem lessz.
  A cikk-ben csak a váltás gondolatának ötlete merül fel.
  Nem jelenti azt hogy ennyi volt a cd.
  Én isa boldogat kívánok mindenkinek.
  Viktor írhatna egy kritizáló cikket a karácsonyról XD
 • roliika
  #11
  Boldog Karácsonyt mindenkinek, nektek is szerkesztő urak...azért néha okoztatok nekem...és remélem másnak is örömteli pillanatokat 1es cikkekkel. :)
 • macleod2005
  #10
  Nagyon égő,

  Amúgy nem kell félni, amíg bandáról van szó, és olyan a zenéjük, hogy a kifinomultabb korosztály is igényt tart rá, addig nemhogy cd, még bakelit is létezni fog. Körülményes a beszerzése, és drága is, de szerintem megéri, Hogy miért abba nem megyek bele, mert le leszek ba**va, de amíg léteznek elvetemül audiofilek, addig lesz minden. Meg amúgy is, koncerten "kötelező" árulni a banda hanganyagait, ott meg esélytelenek az mp3-ak és társaik :D

  Kellemes Karácsonyt Minden Kedves Fórumozónak!
 • smaszi
  #9
  És kicsit égő egy írott cd-t aláiratni a kedvenc bandával...nem?! :(
 • smaszi
  #8
  Igazad van, én most pl. nagyon örülnék egy már rég nem létező (általam kedvelt)együttes cd-jének, de sehol nem lehet kapni...vagy csak én nem vok. élég körültekintő...:D

  És sajnos mi leszünk ennek az oka, mert ugye nagyon hozzászoktunk a "seggünkön ülve is megszerezzük, minek menjünk és fizessünk érte" felfogáshoz...:(
 • dez
  #7
  A cikk első mondatából hiányzik egy fontos szó: kizárólag (..nem támaszkodhatnak az..). Mert azért 77% sem semmi.

  A kiadók persze azért ódszkodnak ettől, mert előbb-utóbb nekik fogják szegezni a kérdést: mit is csinálnak ők, hogy a nyereség nagy részét ők teszik zsebre? És/vagy hogy pl. mi szükség is van a felfújt "sztárokra"?

  CBHD: nocsak, hát PPéter utolsó reménye is odavész, hogy kerülő úton, de visszajöjjön a HD_DVD...? (Vagy volt még valami ötlet, amivel feltámad és mindent uralma alá hajt?) :)
 • smv
  #6
  Én meg nem vagyok hajlandó több ezer forintot kiadni azért, hogy aztán a zenekar kapjon érte kétszázat. Inkább letöltöm, de eljárok a koncertjeikre. Mindenki jobban jár.
 • bardocz
  #5
  Igen,de egy cd,amin ott a kép,a borító teljesen más bolti verzióban,mint a virtuális.Meg egy limitált szériás cd-t mégiscsak más érzés birtokolni,mint egy korlátlan számút netről.Különleges tok,bónusz tartalmak.És az egész kézzel fogható.
 • Glutamin
  #4
  Én pl vettem neten kinyomtatható színházjegyet. Ott nem volt zavaró, hogy az eredeti jegy sokkal flancosabb.
 • zola2000
  #3
  Amíg lesz rá igény lesz cd is, írható cd meg sokkal tovább is lesz (mint ahogy üres magnókazettát is lehet még kapni műsorosat már nem). Az olcsó 15k alatti "hifikbe" meg majd vesznek sd kártyaolvasót is...
 • bardocz
  #2
  Nem tudom minek örül jobban az ember,ha kap virtuálisan valamit,vagy ha megfoghatja,é oda viheti,ahova akarja...
  Online vásárlás helyett inkább letöltöm...Nekem dobozos verzió kell.
 • roliika
  #1
  Boldog Karácsonyt CD! LoL. Most meghallotta és megköszöni. Amúgy ezentúl az olcsó hifikben DVD lejátszó lesz? Mert MP3-at tud sok 15000 alatti kütyü de CD-vel.