57
  • loky
    #57
    Sztem a vizuális effektek jók benne, nem értem egyesék mért ócsárólják a 3-ik évadot...a 2ik tényleg szar volt...de a 3 tök jó...nekem egyik kedvencem.

    Egyetértek: igazán folytathatnák a 44oo-at...habár ahogy az volt befejezve...nagy szó lenne...
  • birdo #56
    Folytathatnák a The 4400 -at is
  • winnie
    #55
    én is. nem én mondtam, hogy az a legjobb vizuális effekt, amikor az embernek fogalma sincs arról,hogy effektet lát. mondom, csekk a heroes unmasked-ot, ott rengeteget kielemeznek. (a sorozatot nem nézem, de az unmasked-ot minden héten.)
  • cateran
    #54
    Ehh bocsi,nem effektekről általában, hanem vizuális! effektekről volt szó..azt meg azért jó ha észreveszi az ember...de ha említenél párat..:)
  • winnie
    #53
    akkor kárba ment egy órád, ugyanis a heroes-nál valóban iszonyatosan sok effekt van, ajánlom a heroes unmasked-ot megtekintésre.

    de ezek szerint jól csinálják, ugyanis a jó effektek azok, amiket nem vesz észre az ember. (gyk. nem csak az az effekt, hogy egy ember kezéből tűzcsóva lövell ki.)
  • zedow
    #52
    Minden részt nem lehet tele nyomni effektel, annyi pénzt nem kapnak. De azért így is van bõven. Lásd ennek a filmnek a második felét: http://www.youtube.com/watch?v=2IycQ99spMQ
  • cateran
    #51
    "egy sorozathoz képest viszonylag sok vizuális effekt"
    Ezen röhigcséltem vagy 1 órát..igaz csak az 1. évadot láttam,de ott a 2 kezemen össze tudom számolni hányszor volt vmi speckós effekt..ha megnézed a szereplők képességeit,mind olyan,hogy ne kelljen nagyon effektelni (gondolatolvasás,idő és térugrás,stb.)
  • winnie
    #50
    én sosem vártam epekedve (nem néztem, így érthető), de nem sok olyan sorozat van a heroes-on kívül, amit ki lehetett beszélni, ami esetében lehetett kombinálni, továbbgondolkodni, agyalni, hogy akkor most mi lesz. (nem mellesleg, a 3-4. részek befejezései olyanok voltak, hogy azonnal akartam a folytatást. igaz, az 5. rászben búcsúztam a sorozattól:)
  • Reg5
    #49
    Meg BSG-t :D
  • Gamecube86
    #48
    Heh, adjanak helyette Star Trek-et vagy legalább valami Star Wars szerüséget.
    Star Gate már unalmas... Jah hogy ez mind a három Sci-fi ? :D Uram bocsáss nekem az ilyenek jönnek be :D
  • Atisz #47
    A cikk írója remekül megcsípte: "divatosnak számító Hősök". Sajnos soha nem volt az a sorozat aminek az ember epekedve várja 1-1 részét.
    Az eddigi siker titka valószínűleg a sok akciórész volt, és egy sorozathoz képest viszonylag sok vizuális effekt. Valamint azt se felejtsük el, hogy a szuperhősös-képregényes izék a mozikban remekül szerepeltek az utóbbi időkben, tehát volt rá igény.
    A kissé bugyuta sztori, az egyre több, különböző képességgel felbukkanó "hős" és az ezekből fakadó komplikációk miatt elvileg sokáig el lehetett volna húzni, valójában azonban a szokásosnál is hamarabb lett unalmas.

    Még mindig annak a híve vagyok hogy az ilyen jellegű egybefüggő storyline-nal rendelkező sorozatokat 3 (max. 4) évadosra kellene tervezni (előre!) és addig leforgatni amíg nézettséget produkál. A többi agyrabló sorozat meg nyugodtan mehet, hiszen mint ahogy a Vészhelyzet is bizonyítja, akár 15. évadon keresztül is lehet ugyanazt nyomni, sikeresen.
  • smv
    #46
    Arról már nem is beszélek, hogy ezek a hülye amerikaiak akik nem tudják felfogni az időutazást készítik az egész sorozatot, hogy a hülye magyar aki még erre se képes nézhesse a tv-ben. (Na jó persze nem pont azért, de ez is a következménye).
  • smv
    #45
    Livemocha -n a multkor beszélgettem egy 15 éves(!) Floridai feka csajjal és érdekes mód ő zsigerből vágta, hogy hol van Magyarország.
  • winnie
    #44
    "ha visszamegy valaki a múltba, vagy előre a jövőbe és változtatnak valamit. Az amcsik arra vevők ha megy valaki mint a terminátor "

    most nem azért, de a terminátor nem arról szólt, hogy valaki visszamegy a múltba? (csak gondolom, hogy a terminátor is megy, mint a terminátor, és inkább fel sem hozom az időutazós filmek bombasikereit)
  • winnie
    #43
    szerinted mi hírérték? az, hogy stagnál a nézettség, az hogy nő vagy az, hogy kritikus mértékben csökkent.

    "Egyébként tényleg sok sorozatra ezt írják, ahogy írta is zedow.."

    biztos soknak csökken. évente 50-70 sorozat kap kaszát, vagyis ennyi sorozatról kéne írni, nem 1-ről.

    csak igazából ez úgy megy, hogy te ismersz 10 sorozatot, ezért neked a 15 sok. valójában meg van 170, ahhoz képest a 15 kevés.
  • sandor8206
    #42
    Akkor eddig miért nézték főleg az 1. de még a 2. évadot is? "Egyszerűen az amerikai ember hülye!!!" Te meg okos vagy mert nézed és meg is érted a sorozatot! Gratula! Ehhez a sorozathoz nem kell IQ, nincs itt semmi misztérium ami most van az nem tetszik nekik, bármilyen okból is, valaki hülye, valaki meg túl okos hozzá, valaki meg leszarja, valaki meg unja stb. A lényeg NEM ÉRDEKLI ŐKET, ennyi! Egyébként magyar tv2-n milyen nagy a nézettség, de csak nézzük az első évadot? Akkor ki a hülye! Elárulom mindenki, csak te nem mert te nézed és megérted! Kb. egy olyan sorozatra írod, hogy "okosnak" kell lennie hozzá, ami semmilyen intelligenciát nem igényel, sőt inkább agyat ki kell kapcsolni!
  • Tower Guard
    #41
    Kérd már meg hogy soroljon fel minden létező sorozatot ami ilyen állapotban van! Felsorol valaki párat akkor megy a fikázás hogy ez az összes?? Egyébként tényleg sok sorozatra ezt írják, ahogy írta is zedow...
  • Tower Guard
    #40
    Egyszerűen az amerikai ember hülye!!! Nem tudja felfogni a csökevényes agyával, ha visszamegy valaki a múltba, vagy előre a jövőbe és változtatnak valamit. Az amcsik arra vevők ha megy valaki mint a terminátor és elkezdi gyepálni a népet amit majd megállít egy szuperhős akinek van egy speckó képessége, és Happy End....
  • kalapos01
    #39
    Ja, mert beszélik, hogy miért ilyen gyenge.
  • zedow
    #38
    hogy ne írjak linket, google: tv most popular this month
    és érdekes módon a legnépszerûbb sorozat a Heroes :)
  • zedow
    #37
    ezek vannak a top listán, na meg: Gossip Girl, How I Met Your Mother, One Tree Hill; de ezek nálunk kevésbé ismertek, és nem nagyon írnak róluk.
  • winnie
    #36
    a "minden" sorozat kimerül 10-ben? és a többi 164?
  • zedow
    #35
    Én nem izgatom magam, jönnek majd más jó sorozatok, lásd Stargate Universe.
  • Loverman
    #34
    majd meglátjuk ezekből mi lesz igaz és mi nem, ha tényleg leállnak akkor vezekelsz?
  • zedow
    #33
    Nem kell parázni, ha megfigyelitek az sg-n minden sorozatról azt ítják hogy csökken a nézettség és veszélyben a sorozat:
    prison break: "Azt még nem tudni, hogy a sorozatnak lesz-e ötödik szezonja (a csökkenő nézettség arra utal, hogy kevéssé valószínű)"
    house: "megcsappant a nézők House-ozási kedve"
    és az ilyen cikkek hogy: "Három sorozatnak annyi" (Trerminator TSCC, Knight Rider...), "Befejeződik a Stargate Atlantis".
    Azért írnak ilyeneket mert ezekre rákattanunk hogy vajon megint melyik kedvenc sorozatunkat ócsárolják, így nõ az oldal nézettsége :)
    Én szeretem Heroes-t, nem tudom az IQ-m megfelel-e (mintha számítana) és nem hiszem hogy lehetséges az idõutazás; de most õszintén, kit érdekel hogy mese vagy nem? Akinek nem tetszik ne nézze, aki meg szereti az tovább nézi. Minden sorozat nem szûnhet meg, akkor mi marad a TV-ben? NCIS? na ez és a Miami helyszinelõk amiket dícsérnek :) (NCIS-t nem bírom, csak én vagyok így ezzel?)
  • Tinman #32
    Nevada sivatag, 51-es körzet... nem google természetesen.
  • sandor8206
    #31
    te tudod merre van Nevada állam, ja persze USA-ban akkor ok! 10 milliós kis semmi ország vagyunk, miért kellene tudniuk rólunk? :-) Miről beszélsz ha kimennénk az utcára, 10 emberből tuti 5 nem tudná felsorolni az összes magyar megyét (de lehet még több nem tudná) :-D mindenhol vannak IQ-betyárok és zsenik egyaránt.

    Más, az meg már külön röhej, hogy egy sorozat nézését IQ szinttel magyarázzák a kommentelők :-D
  • Tinman #30
    Azt sem tudják merre van Magyarország...
  • bender93
    #29
    Az egy dolog hogy mit adnak a két fos(r.t.l en meg tv2-n)kereskedelmi csatornán.Én inkább már oda sem kapcsolok nézek helyette valami értelmeset.De ezeket tényleg be kellene szüntetni ezeket mer olyanok leszünk már mint az amerikaiak(elhülyítettek,tájékozatlanok).Igazából az a baj hogy a föld IQ-ja állandó...csakhogy egyre többen vagyunk rajta...
  • smv
    #28
    Imádom, hogy az amerikaiak IQ szintjéről mindenki ennyire képben van. Hallotta, meg látta a TV-ben. Kíváncsi vagyok, hogy ők miket gondolhatnak rólunk miután láttak egy Győzike showt egy kis Balázzsal és Mónikával vegyítve.
  • berserk87
    #27
    Amerikában mozijegyre se sajnálják a pénzt, nem úgy mint például én, évente legfeljebb két filmet nézek meg, de akkor is az egyiket moziünnepenen. Általában csak egy filmet nézek meg, ami az adott évben a legjobban érdekel, de van olyan év amikor egyet se. Jövőre viszont lehet, hogy hármat is meg fogok nézni, mert több film is érdekel.
    Mindegy ezzel csak arra akartam célozni, hogy Amerikában a mozibajárás is hétköznapi dolog, nálunk meg soha nem lesz az. Vannak persze ott is annyira ostoba emberek, akik még a filmekhez is hülyék, de nem ők a többség és az ilyen emberek nálunk is megtalálhatóak szép számban. Szerintem mi százalékosan ebben rosszabbul állunk nálunk. Főleg abból indulok ki, hogy fórumokon milyen primitív emberek irogatnak és itt nem az sg.hu-ra gondolok, több másik oldalra, mint például az index.hu ahol a cikkírók között is rengeteg oda nem illő egyén van.
  • gothmog
    #26
    Prison Break: feszültségkeltés:ötös, történetvezetés:hármas alá
    Heroes: feszültségkeltés: Kettes, történetvezetés: nincs, az írók össze-vissza csapkodnak.
  • berserk87
    #25
    Szerintem az amerikaiak legalább annyira értik a Heroest, mint mi. Ők sokkal több filmet néznek, mint mi magyarok. Lehet hogy matematikát és a történelmet és a még pár tantárgyat jobban tudjuk náluk, de a filmekhez ők értenek jobban.
    Példa erre: Megnéztem az Alien vs Predatort mozis változatban és ott az amerikaiak végig röhögték meg tapsolják a filmet és néha még be is fütyültek és itt nem csak pár emberről van szó, hanem kb. 50 ember röhögött fel egy-egy béna jelenetnél. Nálunk meg úgy jönnek ki, hogy hú ez egy tök jó film volt, milyen látványos volt, náluk meg azt, hogy sz@r.
    Meg ott vannak a Star Trek, Star Wars rajongók, nálunk hozzájuk hasonlót nehezen találunk. Ők a filmek terén kifinomultabbak és ez tény. A Heroes meg nagyot sűllyedt színvonalában és ez is egy tény, szóval ezért pártoltak el, nem azért mert nehéz lenne megérteni. Ha tényleg olyan nehéz megérteni, akkor mondjatok már rá példát is, mert szerintem nagyon könnyen felfogható sorozat.

    A szökés meg az egyik legrosszabb sorozat szerintem. Az egész hülyeség. Az első évad nagyon tetszett(ott is volt pár hülyeség, de azokat elnézem még), de már a második se volt annyira jó és utánna már a harmadik évadról nem is beszélek. Ők a rossz sorozatokat nem nézik. Ott van a Sarah Connor Chronicless(remélem jól írtam le a címét) ami hihetetlenül béna sorozat és rengetegen kezdték el nézni, mert nagyon sokan szerették a Terminator filmeket, de pár rész után el is pártoltak tőle(ahogy én is).
    Mondhatjátok, hogy hülyék az amerikaiak, mert nem tudják hol van Magyarország, vagy mert a történelmünket nem ismerik, de ez például őket nem is érdekli. A filmnézési szokásaik pedig messze megelőzik a miénket.
  • winnie
    #24
    "Ha jól tudom nekik a szökés is irtó bonyolult, pedig az egy faja soroza"

    arra a szökésre gondolsz, ami a 4. évadját tapossa? féleértés ne essék, a szökést én is nézem, szeretem, megvan mind a 3 évad dvd-n, de maga a sorozat abszolút nobrainer, a legbutább emberek is értik, ott végképp nem kell gondolkozni.

    szerintem épp az a lényeg (és ez nem sértés), hogy te az egyszerűbb, kevés gondolkodást igénylőbb darabokat szereted, ld. heroes vagy szökés. de ettől, még butázni amerikát...:) buták ők, lehet, aláírom (mi is azok vagyunk, a hollandok is, a gaboniak is, gondolom), de ezt nem tudod a tévésorozat nézési szokásaikból megítélni.
  • gothmog
    #23
    sandor, nincs semmi gond a mesékkel, amíg a saját szabályaikat betartják.
    SPOILER!
    Csakhogy itt az évad közepén íróváltást meg koncepcióváltást csináltak. És ez meg is látszik a történetvezetésen. Ismét kaptunk egy "nesztek, egy szimpla csavarral megoldottuk, hogy ne kelljen elvarrni az összekuszált szálakat" befejezést. Közben létrehoztak egy rakás olyan paradoxont, ami eddig -a mese szabályai szerint- meg se történhetett volna. És ettől ellaposodott az egész. Vártuk, hogyan oldják meg a kavarodást időutazás, és a múlt megváltoztatása nélkül -Hiro ugye megfogadta, hogy nem teszi, Peter pedig elvesztette a képességét- erre mit kapunk: időutazást, múltváltoztatással. Nesze paraszt! Az egész tetejébe ott van Nathan teljesen logikátlan és ok nélküli színeváltozása, ami csak arra kell, hogy legyen kiindulóhelyzet a következő szériához.
  • Dj Saby
    #22
    Hát nem tom... Nyilván akk én vok a hülye, mert nekem tetszett mind a 3 évad. Abban igaza van pár embernek, h az amcsik nagyon buták, és tényleg azért nem néznek pár sorozatot. És azért pártoltak el egyre inkább, mert bonyolódott a történet. Ha jól tudom nekik a szökés is irtó bonyolult, pedig az egy faja sorozat (és sztem absz nem bonyolult, mint ahogy a hősök sem), rengeteg fordulattal. Na ilyen egy jó sorozat. És nem kell le "mese"-zni, fantázia filmsorozat, a Gyűrük urára se mondja senki, h mese, mindenki isteníti (én nem mondok se jót se rosszat rá, mert nem láttam)
  • sandor8206
    #21
    mi , 40-es IQ? Ha így nézzük, azért az utolsó epizódban úgy kiforgatták Einstein-elméletét, hogy csak lestem a 2-es fizika érettségimmel, mi a faszról beszélnek ezek?! Annyi baromságot összehoztak, hogy ehhez már 20-as IQ kell, hogy ne akadj fel a hülyeségeken, ez egyáltalán nem intelligens sorozat, itt kérem szépen agyat kikapcsolni, nem foglalkozni semmivel!
    winnie-vel értek egyet, olyan egyszerű a magyarázat, nem tetszik és nem érdekli a nézőket, ennyi és ezért nem nézik.
  • gothmog
    #20
    Exen:
    Einstein-Rosewelt híd mi? Beszartam. LOL.
  • windoki
    #19
    Én ezen tanultam meg japánul. Jatta, jatta :-)
  • dzsagon
    #18
    Lelkesen végignéztem az első évadot, aztán az évadzáró részben kiderült mekkora faszság is ez az egész sorozat. Részemről nagy meglepetés, hogy egyáltalán megélt még pár évadot.