215
  • narumon
    Ezeket a gyártási elbaszásokat kiküszöbölték egy új xnek ugyanannyi az esélye hogy beszarik mint egy ps3nak. Ráadásként van 3 év garancia rá, és feleannyiba kerül. Akkor miről beszélünk?
  • narumon
    Köszi hogy végre beismerted hogy faszságokat irtál.
    1, Teljes pofával állítottad hogy a cell gyorsabb mint egy GPU erre belinkelted angolul is hogy nem az :D LOL

2, A téma úgy jött fel itt, hogy te felhoztad. Kicsit szelektiv a memóriád nem? 85-ös hozzászólásban hoztad fel a témát csak kicsit szelektiven.

Te egyébként nem verz voltál régi néven? Kisértetiesen hasonlít rá a szövegelésed. Persze abban az időben még a Ps2 volt a szupakompjütö, és a NASA is azzal számolt.... :)
  • dez
    -at = -on
  • dez
    Kedves Malbeth!
    Az majd évek múlva fog kiderülni, hogy ki bukott el mit.
    Az év nagyobb részében világszinten PS3-ból adtak el többet!
    Az Xbox360 fő előnye az az 1 év, amivel előbb dobták piacra.
    A "ramaty teljesítmény"-es állításod egyszerűen baromság.
    Az alapvetően multiplatform, és WindowsPC+Xbox360-ra fejlesztett, majd onnan portolt játékok futnak kicsivel gyengébben a PS3-at, mivel közel sem használják ki.
    Ami ramaty, az az Xbox360 hw felépítési és gyártási minősége! Így tud olcsó lenni... (Red Ring of Death mond valamit? Vagy a gyakori túlmelegedés miatti fagyás?)
    Remélem, az itt leítak abszolválása nem haladja meg azt a bizonyos mérhetetlen zsenialitásodat.
  • Malbeth
    Kedves Dez!
    Én mérhetetlen zsenialitásomnál fogva már legalább 2 éve leírtam,és megjósoltam,
    hogy a sony elbukja az újgenerációs konzolok harcát!
    és ezt csak a saját baklövéseinek köszönheti!
    Csinált egy baromi drága,és ahhoz képest ramaty teljesítményű gépet!
    Az Xbox360 előállítási,és kifejlesztési költsége csak a töredéke mint a ps3-nak,
    a teljesítménye pedig jobb,vagy azonos a játékok futtatása során.
    A te rajongói szájtépésed pedig nagyon kevéske...!
    Sajnos lassan neked is rá kell majd döbbenned,hogy a ps3 egy nagy rakás kutyagumi!
  • dez
    "Ember amit most mondasz az ugyanaz mintha azt mondanád, hogy a papiron 10x erősebb cell processzornál komplexebb feladatokban erősebb a síma CPU."
    Mondhatnám, ha ennek a mondatnak így lenne bármi értelme. A CPU ott tud erősebb lenni, ahol a kód nagy része ugrás és véletlenszerű memóriahozzáférés, de annál kevesebb számítás. Jellemzően szövegszerkesztés, adatbáziskezelés, és más effélék. Itt viszont mi nem éppen ilyesmikről beszélünk, ugyebár...

"Ha tényleg tudnál olvasni és nem pofáznál bele mindig mindenbe baromságokat akkor látnád fehéren feketén hogy 9e db ATI GPU alig számol kevesebbet mint 55e PS3. Ez a folding at home gyakorlata és nem a Ray Tracing."
    Ha nem lenne ekkora a pofád, és ilyen szelektív a látásod, akkor rájönnél, hogy éppen te csinálod ezt. Tessék, feketén-fehéren, csak neked:

"How should the FLOPS per client be interpreted?

We stress that one should not divide "current TFLOPS" by "active clients" to estimate the performance of that hardware running without interruption. Note that if donors suspend the FAH client (e.g. to play a game, watch a movie, etc) they enlarge the time between getting the WU and delivering the result. This in turn reduces the FLOPS value, as more time was needed to deliver the result."

"A GPU-kon egyszerűbb feladathoz meg annyit, hogyha tudnál olvasni, akkor azt is látnád, hogy a GPU-kon jelenleg olyan feladatok futnak amit csak megpróbálnak még ps3-ra is átrakni. Hogy ez mennyire egyszerűbb...."
    Ne csúsztass már ekkorákat! Az idézett szövegben mindössze annyi szerepel, hogy a vadi új GPU2 nevezetű kliensben megjelent egy úgy megoldás, amit később átültetnek a PS3-as kliensbe is.

"ATI GPU Current TFLOPS: 1011 Active CPUs: 9194 TFLOP/CPU: 0.109!!
    PLAYSTATION®3 Current TFLOPS: 1562 Active CPUs: 55377 TFLOP/CPU: 0.028!!
    Minden más csak mese habbal, csakúgy mint játékoknál."
    Vagy inkább csak ez mese habbal így... Lásd fent.

Inkább olvasd el ezt:

"What type of calculations the PS3 client is capable of running?

The PS3 right now runs what are called implicit solvation calculations, including some simple ones (sigmodal dependent dielectric) and some more sophisticated ones (AGBNP, a type of Generalized Born method from Prof. Ron Levy's group at Rutgers). In this respect, the PS3 client is much like our GPU client. However, the PS3 client is more flexible, in that it can also run explicit solvent calculations as well, although not at the same speed increase relative to PC's. We are working to increase the speed of explicit solvent on the PS3 and would then run these calculations on the PS3 as well. In a nutshell, the PS3 takes the middle ground between GPU's (extreme speed, but at limited types of WU's) and CPU's (less speed, but more flexibility in types of WU's)."

Tehát, mint már írtam, még a FAH-on belül is bizonyos feladatokban jobb, másokban gyengébb, mint a GPU.

De egyátalán, hogy is jön ide a GPU vs. Cell téma, amikor az Xbox360 vs. PS3 tarlakékairól volt szó? Ja, az Xbox360-ban is van egy GPU, igen, ami general purpose számítási teljesítményben a mai középkategóriát sem éri el, nem hogy a csúcsot, és különben is 100%-ra foglalt egy játékban.

"Ez a folding at home gyakorlata és nem a Ray Tracing."
    Ez a mondat is a kusza agyműködésed eredménye lehet, mert értelme nem sok van.
  • narumon
    Ember amit most mondasz az ugyanaz mintha azt mondanád, hogy a papiron 10x erősebb cell processzornál komplexebb feladatokban erősebb a síma CPU.
    Merthogy ez is le van ám irva, hogy bizonyos feladatokban meg az a jobb.

Ha tényleg tudnál olvasni és nem pofáznál bele mindig mindenbe baromságokat akkor látnád fehéren feketén hogy 9e db ATI GPU alig számol kevesebbet mint 55e PS3. Ez a folding at home gyakorlata és nem a Ray Tracing.

A GPU-kon egyszerűbb feladathoz meg annyit, hogyha tudnál olvasni, akkor azt is látnád, hogy a GPU-kon jelenleg olyan feladatok futnak amit csak megpróbálnak még ps3-ra is átrakni. Hogy ez mennyire egyszerűbb....

Pl:
    "It matches the advanced water models in the PS3 client and adds a new one (which will likely appear in a future PS3 client). These more advanced water models make this new GPU client very useful to us. "
    "Without the GPU clients and your additional contributions, we would not be able to complete many important projects."

ATI GPU Current TFLOPS: 1011 Active CPUs: 9194 TFLOP/CPU: 0.109!!
    PLAYSTATION®3 Current TFLOPS: 1562 Active CPUs: 55377 TFLOP/CPU: 0.028!!

Minden más csak mese habbal, csakúgy mint játékoknál.
  • dez
    1. Na ha olyan jól emlékszel, akkor nyilván a linket is megnézted, és láthattad, hogy egy gyakorlati alkalmazásról volt szó, mégpedig ray-tracing, amiben 5-6x jobb volt a Cell, mint a nála papíron (gyengébbek kedvéért elméletben) 2-3x erősebb G80.

2. Nem csak osztani-szorozni kellene, hanem olvasni is! A GPU-kon egyszerűbb feladat fut, mint a PS3-akon. Továbbá egy új motor, amit kimondottan stream-feldolgozásra terveztek, és ezt csak később portolják PS3-ra.

Szóval jó lenne, ha nem pofáznál össze-vissza, és ilyen alapon akarnál meghazudtolni, mert ráesel.
  • narumon
    "Összetettebb feladatokban 5-6x gyorsabb a Cell, mint a papíron sokkal több GFLOPS-szal rendelkező G80, és a legújabb csúcs-GPU-kat is elveri. "

Nemár ezt mindig bedobod, én meg mindig belinkelem az ellenkezőjét. Simán verik a GPU-k a PS3-akat számítási teljesítményben.

http://fah-web.stanford.edu/cgi-bin/main.py?qtype=osstats

Tessék már osztani szorozni. Ez már megint olyan, hogy elméletben dekibebaszott, a gyakorlatban meg nem jön össze?
  • dez
    "és a PS2 fénykorában volt 2x ennyi" -> és ez még eljöhet a PS3 életében is, a PS2-t alapul véve 1-2 év múlva.
  • dez
    Dehogynem.
    Xbox 360 not as useful as PS3 for Folding@home
    Összetettebb feladatokban 5-6x gyorsabb a Cell, mint a papíron sokkal több GFLOPS-szal rendelkező G80, és a legújabb csúcs-GPU-kat is elveri. (Jelenleg nem él a site, amin az erről szóló fejlesztői oldal található.)
    Csak idő kérdése, hogy ez játékokban is megmutatkozzon, lásd előbb említett technológiák, megoldások és effektusok.
  • dez
    Az lenne az igazi bukás - a Sonynak, és így a gépnek is... :P
    Nem hiszem. A Wii-ből is 2-3x annyi fogy, pedig az sokkal inkább a hétköznapi embert célozza meg. A PS2-ből sem fogyott sosem 5x annyi, adott időszakot nézve (év közben v. karácsonykor, bár a PS3 idei karácsonya eddig nem valami erős), hanem éppen hogy adott korukban nagyjából egyformán alakult eddig, és a PS2 fénykorában volt 2x ennyi. 1-1 árcsökkentés után is max. 2x-ére emelkedik, 1 hétre... A 10x meg 25x annyi meg végképp unrealisztikus.
  • Renátó1985
    hidd el közel nem annyian
    de amíg nem vagy itt és nem tapasztalod addig nem hiszed el
    mert neked a warez a megszokott ennyi

• Balumann
    Teljesen mind1, akkor is rengetegen vannak külföldön is, akik warezolnak. És az hogy néhány játékért sorba állnak nem jelenti azt, hogy azok is mindent megvesznek eredetiben. Hányan vannak Magyarországon is, akik időnként megvesznek 1-2 játékot, amik megérik az árukat, de amennyit rá tudnak áldozni játékokra nem érné meg warezmentes gépet venni. Rengetegen.
  • narumon
    Csak látnánk már :)

Ps3 iz teh szupekomjutö
    Csak nem látszik :)
  • Renátó1985
    de abban is biztos lehetsz hogy 1000-szer többen vesznek külföldön játékot mint otthon
    pl a Game nevü üzletben eszméletlen tömeg van szombat -vasárnap
    a játékok között kígyózik a sor és gyakorlatilag a kasszánál való sorbanállás közben nézel körül :)
    az új játékok is csak max 12 ezerbe kerülnek de rengeteg 1-et fizetsz 2-őt kapsz akció van a használtjáték kínálat is hatalmas és igényes
    hidd el itt a legtöbb embernek eszébe sem jut a warez
    de ilyen árak és ilyen fizetések mellett ezt meg is értem

• Balumann
    Hidd el, ha lehetne warezolni rajta, 5x annyit adnának el belőle, még így is hogy ennyivel drágább :) Ha egy kicsivel olcsóbb is lenne még 5x annyian. Külföldön is vannak rengetegen akik nem fognak mindent megvenni, én elég sok külföldivel beszéltem már, akiket játékokból ismerek, úgyhogy tudom.
    PS3 -nak már a neve miatt is 10x annyinak kéne fogyni mint jelenleg, az oka hogy nem fogy az az ár és a warez mentesség.

Külföldiekről is tudok, akik x360-at vettek ezek miatt, nem is 1-et. Hiába akarjátok ezt szépíteni :)
  • Rexhawk
    egyébként én is gondolkoztam konzolon hogy jobb befektetés lenne-e egy ilyet konzolba befetketni, mint évente újítani a gépem, de kizárólag játékra használva kicsit soknak tartom az játékok árait, meg a gépekét is.
    de lehet hogy megérné?:S
  • Renátó1985
    nekem van ps3-am és xbox360-am is 2 hónapja kijöttem angliába és el kelett döntenem melyiket hozom
    a ps3-at hoztam mert a 2 éves xboxomnak olyan hangja volt mint a porszívónak néha lefagyott tartottam a 3 ledtől
    szerintem ez is számít mert a box nagyon megbízhatatlan
  • dez
    Külön buszon csücsülő memóriákra gondolt, így tényleg nem hátráltatják egymást.

A C-s kódokat meg lehet úgy írni, hogy ne számítson a proci, vagy akár az endianess. A shader kódokat meg a DirectX belső fordítója fordítja. És mivel a boxon egy butított Windows fut DirectX-szel, elmondható, hogy sokkal nagyobb az átjárás közte és a Windows PC között. A multiplatform játékoknál meg eleve nem törekednek az egyes platformok optimális kihasználására, mert akkor annyi féle irányban kellene specifikusan fejlesuszteni. (heather [melegítő ;)] -> header)
  • Rexhawk
    "Hát pedig még a gagyi DVD rippet is 1000X szebben lejátssza a péeske, mint mondjuk egy PowerDVD, pedig abban is van minden fajta képjavítás. MP3 lejátszás dettó. Ami recseg PC-n, az meg se ciccen PS3-on. Persze nem ez a minőség csúcsa, de ez is szempont."
    az is fontos szempont, hogy milyen eszközzel hasonlítod össze, mert nem mindegy hogy egy 40k-s htpc-vel hasonlítod össze a 100k-s ps3adat:)
    PC-ben az a jó, hogy alakítható, minden gyártó maga határozza meg az általa gyártott minőségett, így valószinűleg sokkal nagyobb eséllyel találsz neked megfelelő minőséget, funkciót, és árat.
    MP3 dettó?próbáld ki az Amarokkot
  • NEXUS6
    Ez nem az én napom, igen a latency-re gondoltam!;)

Persze nem ugyan az, de az alap felépítés az, hogy van egy általános magokkal rendelkező CPU, meg egy viszonylag erős GPU, meg DirectX és kisebb finomításokkal, ha megy az egyiken, akkor menni fog a másikon is.
    Ps3-on viszont sehogy sem akar igazából elindulni ugyan az a kód. Ha az SPU-t akarják hatékonyan kódolni, akkor az alapoktól kell elindulni.

Ja és nyert a Wü!!!!!!!!

(De ez nem igaz!;)))))
  • NEXUS6
    Bocs, tényleg mellé gépeltem, de a nagy fröcsögésben csupa nyál lett a billentyűzet és nem nagyon láttam!;)
    GPU-t akartam én is írni.
  • Rexhawk
    "mivel különböző memória területekről is van szó lagg sincs az eléréskor"

hmmm...én inkább úgy mondanám kisebb. :)
    ugye késleltetésre gondoltál?

"És hiába erősebb mint az X ugyan azokkal a módszerekkel, amivel egy fordító segítségéből ugyan azon forrás kódból gombnyomásra tudnak PC, vagy X360 kódot fordítani az itt nem működik."

hát nem egészen, mert a ppc és az x86os architektúra nem ugyanaz. És vannak opengl játékok is amiket nem lehet boxon futtatni, meg különböző heather fájlok...
    szóval az Xbox360 sem egy PC!

egybként aki azt állítja hogy nyert a Wii, vagy az Xbox360,vagy vesztett a PS3 és az Xbox az hazudik
  • dez
    (Már egy mai csúcs-GPU teljesítményének egy jelentékeny része, vagy külön egy legalább középkategóriás GPU.)
  • dez
    Én meg tudom. ;)
    1. PC-n egyre jobban jön be a kifinomultabb fizika, amihez optimálisabb esetben egy külön GPU, más esetben a main GPU teljesítményének egy része kell (lásd Nvidia által GPU-sított Physix).
    2. A DirectX10 újdonsága a Geometry Shader: real-time generált geometria. Most már el is kezdik talán használni.

Nos ezeket PS3-on szépen rá lehet bízni a Cellre. Pl. a fizikához nem kell semmi más, mint simán használni a Physixot, mivel jó ideje portolták Cellre. Az Xbox360-on a GPU 100%-ra foglat, a CPU is nagyrészt, és ami marad, az ehhez kevés. Nos akkor?
  • dez
    Mi "nem megy annyira"??? Az év nagy részében kicsivel jobban is ment, mint az Xbox360, csak ősz vége óta az árcsökkentés miatt visszaelőzőtt a box.
  • dez
    A 10MB eDRAM a GPU mellett van, és a belső sávszéle igazán nagy (de pl. nem ér fel a Cell belső sávszélével), közte és a GPU között 32 GB/s van. A belső logikájával alapvetően z-bufferingre, alpha blendingre és antialiasingre használható.
  • dez
    "Az a vita majd akkor dol el,ha nagysagrendekkel tobb hd-t vesznek, mint dvd-t...addig nem:P illetve amikor megszunnek a dvdripek a letoltesekben.....addig csak a sajat velemenyedre bologatsz:P"
    Hmm, szal szerinted a 'nem a túlnyomó többség' = senki? Vagy másként: amit csak az emberek egy része vásárol, annak nincs is értelme? Kicsit mintha szélsőségekben gondolkodnál. (Gondolom, a lakásod is ilyen egyenlakás, egyenbútorokkal, egyentapétával, egyenparkettával, az autód az aktuális népautó Suzuki Swift, stb.)

"(amugy ha valakinek az EMLEKE attol fugg neked,hogy milyen minosegu kep van rola...no comment...)"
    Hát sajnálnám is, ha pl. nagymamámról csak valami mosott kép lenne, amin nem lehet kivenni a vonásait. Gondolom, te 320x200-as webkamerával készíted a családi fotókat...

"Ja csak azota eltelt par evtized..ma mar nem akkora durranas 1 konzol,ilyenforman bukta ha "csak" annyi fogy belole"
    8 évről beszélünk. Nos akkor az Xbox360 is bukta, mert abból is annyi fogyott...

"Almat kortevel? Ti villogtatok mindig,hogy "hejj bezzeg a ps3,meg netezni is lehet vele,meg HD,meg anyamkinja...igy multimedias osszehasonlitas igenis megallja a helyet:P"
    A PS3 egy szórakoztatóelektronikai termék, ami a játék és filmezés mellett néhány dologra pótolja a PC-t is. De mint olvashattad, profibb DVD upscale-t tud, mint a PC-s programok, és a többi multimédiás dolog is úgy van megoldva, hogy az profi legyen. Emellett a Cell proci matematikai számítási teljesítménye egy 16 magos PC-s procinak felel meg, hogy összetettebb feladatokban még egy mai csúcs-GPU sem éri utól, szóval van ott kakaó.
  • narumon
    Mondjuk magyarország nemigen szól bele az eladásokba, nyugaton meg teljesen más az arány.
  • Ferrer
    Egyesek hogy el tudnak filózni pár hülye játékon.. Kockák
  • Balumann
    Szerintem is 2 oka van, hogy nem megy annyira. Az egyik az ára, másik hogy nincs warez lehetőség rajta. Tényleg teljesen felesleges ez a konzolos ártatlankodás, többen vannak akik nem vesznek meg minden játékot, maximum azokat amiket tényleg annyira jónak tartanak. Elég megnézni bizonyos oldalakon, hogy hányan töltik le az x360-as játékokat.
  • NEXUS6
    A PS3 teljesen más architektúra, de ezt sajnos a megnyilatkozások szerint még a fejlesztők sem hajlandók tudomásul venni.

A cell nem csak azért csücsül a gépben, hogy interneten keresztül akár mindenki segíthessen a rákkutatásban, hanem hogy az grafikai feladatokat is ellásson. Különben minek benne a hatalmas sávszélesség, amivel a GPU, CPU használja a memóriákat? A PS3 teljes effektív sávszélessége 2X akkora mint a Boxé, ráadásul mivel különböző memória területekről is van szó lagg sincs az eléréskor, párhuzamosan dolgozhatnak a processzorok. Igaz a Box-nak van még 10 MB beágyazott memóriája a CPU mellett, de ez méretében és elérhetőségen is elég korlátos, habár eszméletlen sebességgel rendelkezik.
    Lehet ezt az egészet úgy is szemlélni, hogy még szerencse, hogy a bizonyos dolgokban gyengébb GPU-t a cell meg tudja támogatni, meg úgy is , hogy esetleg nem-e pont azt gondolták a fejlesztők, hogy hogyan tudnak egy következő generációs grafikai szintet elérni, akkor, amikor még nem voltak olyan szintű GPU-k mint amilyenek manapság sincsenek.

A PS3 egyszerűen nem PC-hez hasonló architektúra. És hiába erősebb mint az X ugyan azokkal a módszerekkel, amivel egy fordító segítségéből ugyan azon forrás kódból gombnyomásra tudnak PC, vagy X360 kódot fordítani az itt nem működik.

Szal a KZ2-t, Resi2-t látva mondja valaki, hogy a PS-ben nincs kraft!;)))
    De pl a DeadSpace is némileg szebb, mint az X verzió, mert a PS3 volt a lead platform.
  • narumon
    "csak úgy érzem a ps3-ban még van tartalék, a boxban már nincs.."

Még jó hogy csak érzed :D
  • erik10
    Így van. :)
  • narumon
    NEm sok de azért van. Főleg framerate problémái vannak még mindig a psnek, ami a superkomjuter részéről kicsit égő, persze erről inkább a hanyag programozok tehetnek mint a gép node akkor is.
  • Szefmester
    sztem most még egy szinten lehet a két gép.. csak úgy érzem a ps3-ban még van tartalék, a boxban már nincs..

ahogy olvastam, a FF13 azért mászik át boxra is fél lábbal, mert a fejlesztési költségek akkorák lettek hogy a csak ps3as eladások nem biztos hogy behozzák a befektetést..
  • ppista
    "Sajnos a multiplatformok nagyrésze psen meg sem közeliti az xes szintet, messze nincsenek egyszinten."

Ez mindíg azon múlik,hogy az ember milyen rajongói szemüvegen keresztül nézi. :)
  • NEXUS6
    "Sajnos a multiplatformok nagyrésze psen meg sem közeliti az xes szintet, messze nincsenek egyszinten."

Tessék már updatelni az adatbázis!;DDD
    Másfél éve volt különbség, az utóbbi időben már nem sok.
  • NEXUS6
    A szmájli lemaradt!

Vagy nem vicc vót???
    Mert veled aztán marhára ki lenne segítve a Sony, hogy levarezolod a játékokat, pedig jelentősebb haszna abból lenne. A gépből önmagában még manapság is csak bukta van pénzügyileg ugye.;)))