215
  • coolbboy83
    nekünk mind a kettő van, és a PS-3 lényegesen jobb minőségre (összeszerelés stb.)
    nem zakatol a drive benne stb.

A PS3 játékok egyre jobbak lesznek, a Cell tartalékai miatt is, meg az IBM jövőbeni megoldásai miatt is.
    A picipuha nem tudom mit fog csinálni, mert az IBM nem igen akar a 3 magos megoldásra nagyobb erőfeszítéseket tenni. a Cell fejlesztésére koncentrálnak, és már vannak 2x erősebb változatok is, mint ami a Sony gépben van.
    Amikor pedig 10 millió darabos nagyságrendekről beszélünk eladásban, akkor engem nem igazán izgat melyikből fogyott 1-2 millióval több.
    Azon a 20 - 40 ezer különbségen nem esnek össze az emberek, főleg nyugatabbra...
  • cateran
    Magyarország? Ki a kukac indul ki belőle? Évek óta nem jártam arra...
    Te minek nevezed ha világszerte annyi fogy el valamiből,mint 1-1 kiemelt országban?(USA,JAPÁN)Erre írtam hogy nem túl populáris a világ többi táján..(értsd:15m USA, 10m egyéb az X,PS3 7m USA,9m egyéb...ehhez képest a Japán 2,6m igen szép:))
    Nem tudhatod mennyit adtak volna el HA árat csökkentenek...de garantáltan többet..hogy mennyivel? már sosem tudjuk meg, viszont hogy hosszabb távon(ha már azt hajtogatod hogy erre gyúrtak) több jött volna be BD-ből és játékból az tuti...vagy nem..hisz az exkluzív nevek fogyóban,BD lejátszó meg ócsóért...)
    (jut eszembe..ha annyira szar az X,akkor hogyhogy még ennyi fogy belőle?:P A PS3 tulajok inkább filmeznek? na ne wazz...ezért érdemes volt megvenni 1 konzolt...vagy csak magyarázzuk a bizonyítványt?:P
    Úgy emlékszel volt itt link..én meg úgy hogy nem..1:1:D

Ehh narumonnak: negyedannyiért hehh? Hol vásárolsz? Azért ne essünk át a ló túloldalára....PC-n is lehet olyan graffal tolni,de hogy nem negyedannyiért,az is tuti:D Másrészt mondjuk a monitor eleve adott a "HD"-hez:D

• dez
    Ezt a butaságot még nem tudom szó nélkül hagyni:

"Ha valamiből folyamatosan kevesebb fogy mint a másikból, akkor is romlik a nagyobb szám aránya. MATEMATIKA!"

Nem, ez a te rövid eszed. Hosszabb távon arra áll be az arány, amilyen különbség van az eladásokban. Továbbá ha kezdetben többszöröse van az egyikből, mint a másikból (mert később indult), de az eladások aránya nem ilyen (hanem pl. 20%-kal több az első), akkor is javul, közeledik az arány.

Mellesleg itt nincs is olyan, hogy az egyikből folyamatosan kevesebb fogy, mint a másikból. Hol az egyikből, hol a másikból fogy több.
  • dez
    "negyedannyiért"
    Na jól van, itt fejeztem be veled a társalgást.
  • dez
    Attól, hogy neked a Falconnal kezdődőtt az Xbox360-as kalandod, a gép életútja nem a Falconnal kezdődőtt...

Mutass nekem olyan friss hozzászólás-hegyeket, ahol a PS3 fagyogat!

(goto #128)
  • dez
    Mielőbb óbégatni kezdesz, ajánlom figyelmedbe az előző hozzászólásomat...
  • dez
    "hát én azt a 2-3%ot nem nevezném rohamosnak:)"

Nem tudom, miről beszélsz, de úgy tűnik, te se, hogy én miről.
    Hát erről (Xbox360:PS3 arány):
    -1 éve: 2:1
    -most: 4:3
    Tehát, egy éve 100%-kal több Xbox360 volt, most már csak 30%-kal.
    Újabb egy év múlva már 5:4 (25%-kal több box) lesz, vagy akár még közelebb lesznek. És így tovább. Magyarán az összeladások számai mellett eltörpül az a 6-7 milliós különbség (ha egyátalán megmarad).
  • dez
    "akár te is szerkesztheted szerkeszthetted."
    Te beteg vagy. :P Amúgy az ilyen fontosabb, és manipulációnak kitett oldalak felügyelet alatt állnak, ha valaki hülyeséget ír be, elég gyorsan eltüntetik. És a másik, hogy a források is fel vannak tüntetve. Meg ha rákeresel, fórumokban is viszontláthatod őket.

"Ráadásul durva elírások vannak benne mert a Falcon alaplapok sem 175W-sak"
    Vagy csak te nem tudsz táblázatot olvasni. 120W-osnak van feltüntetve. Csak a tápegységek mindig magasabb fogyasztásra vannak hitelesítve, lásd többit is.

Szóval mindegyikőtöknek Falconja van? Akkor nem vagytok valami régi motorosok. A Falcon volt az első, ahol a nagy hibarátát először lejjebb szorították, bár még 90nm-es volt a leginkább melegedő GPU, de kapott egy nagyobb bordát, és a CPU 65nm-es lett. Az RRoD már csak a végső következménye az erős túlmelegedésnek, főlem ami a GPU-t illeti. Így a korábbi gépeknél a túlmelegedés miatti fagyás is gyakori volt.

A PS3-mal kapcsolatos hibák nagy részét, vagy akár az összeset FW update-ekben már orvosolták. Az a fagyás dolog, amit annyira emlegetsz, egy bizonyos, korábbi FW verzióhoz köthető, amiben valamit elszúrtak, de utána elég gyorsan javították.
  • narumon
    Témánál maradva:
    PS árcsökkenés tök jó, majd ha tökjó olcsó lesz akkor lehet hogy én is veszek egyet, addig meg minek? Negyedannyiért játszok jobb minőségben (multi) és számomra élvezetesebb exluzivokkal. Megint ide lukadtunk ki.
  • dez
    Ez így most úgy néz ki, mintha az RRoD-os szöveget is tőlem idézted volna. Légyszíves jelezd, ki mit mondott.
  • narumon
    "(mert pl véletlen átesik rajta vki,földrengés (igen japánban és amerikában is van ilyen), esetleg anyád begurul:)...)"

Nebassz. A földön tartod a konzolt vagy mi a rák? Ha akkor földrengés van, hogy ez számitson akkor a dvd karcolás lesz a legkevesebb bajod, addigra borul a szekrény meg a tévé :D
    Anyám meg ha vendégségbe jön hozzánk akkor nem is xboxozok :P

Ám legyen most gyorsan odamentem az xboxhoz miközben töltött és elkezdtem emelgetni, erre semmit nem csinált akkor jól megráztam ekkor sem csinát semmit. Na utána tényleg agressziven megráztam ekkor már nem nagyon tudott olvasni de a lemez sértetlen maradt. (jelzem ha ez földrengés ahogy most ráztam akkor a ház is összedöl)

Ok.ok. megint én fogtam ki egy szerencsés példányt :(

"túlmelegedés miatti fagyás"

Na ilyet még x fronton kurvára nem hallottam (ha nem RROD a vége) ellenben a Ps3-nál (itt az sg forumban is) elég "sűrűn" előfordul fagyás. Mondjuk szerintem nem túlmelegedés miatt ott sem.
    A túlmelegedéshez erősen be kell építeni valahova az xboxot, mert Falcon nekem otthon soha nem fúj max langyos levegőt. Tudom tudom, megint én (mi) fogtam/tunk ki ilyen szerencsés példányokat.
  • narumon
    "Mellesleg nem az abszolút különbség számít, hanem a kettő aránya. Az mindenképp és rohamosan közeledik."

Ez tévedés. CSAK az abszolút különbség számít, ugyanis az arány MINDENKÉPPEN romlik. Ez matematika. Ugyanis minél nagyobb egy szám annál nehezebb megduplázni. Ezt nem tanították? Ha valamiből folyamatosan kevesebb fogy mint a másikból, akkor is romlik a nagyobb szám aránya. MATEMATIKA!
  • narumon
    A wikipedia nem hivatalos oldal, a szócikket akár te is szerkesztheted szerkeszthetted. Ráadásul durva elírások vannak benne mert a Falcon alaplapok sem 175W-sak, de nem baj. Ha Ps3 technical problemst beírod googleba, akkor igaz, hogy nem ilyen szép összeszedetten, de ezernyolcszázmillió találatot találsz a legkülönfélébb hibákkal, mégsem mondom, hogy hullanak a ps3-ak. [Vagy mint már sokszor leírtam, hoyg iszonyú szerencsés haveri köröm van, mert gyak mostmár minden haveromnak van x-e aki egy kicsit is kompetens a játékokba és egyiknek sincs semmi baja. Lehet hogy tényleg véletlen, de nekem azért furcsa (itt egyébként 20+ gépről beszélek most csak a szűkebb haveri körben]
  • Rexhawk
    különbség, ha nem számítjuk az X első évét akkor kb 1,7 millió a box javára, nagyon sok...ugyhogy ráadásul a 2006os év nagyon szarul sikerült a storynak.

dez
    "Az mindenképp és rohamosan közeledik."
    hát én azt a 2-3%ot nem nevezném rohamosnak:)

"Az xboxnak a RROD-on kivül semmi komoly hibája nem volt"
    meg szamtalan kisebb hibája:

mozgatod olvasás közben a boxot az karcolhatja a dvd (mert pl véletlen átesik rajta vki,földrengés (igen japánban és amerikában is van ilyen), esetleg anyád begurul:)...)
    túlmelegedés miatti fagyás
    ...

ugyhogy nem állítsátok, hogy nincs semmi baja. Mondjuk 200 dolláros konzoltól nem is várok tökéletességet, de is vegyétek figyelembe , ha egy 400 dolláros konzolhoz hasonlítsátok
  • dez
    Valamit nagyon félrenéztél, kb. 26.5 millió Xbox360, és kb. 18.8 millió PS3 kelt el eddig világszerte. Az összes táj jözül Japánban a legkevesebb. (Xbox360 persze még annál is kevesebb.)

A játékeladások hétről hétre változnak, attól függően, mikor mi jelent meg. Bár talán elmondható, hogy a PS3 tulajok némileg kevesebb játékot vesznek. (Sokan helyette inkább filmeznek a gépen.)
  • dez
    Te tényleg nem tudod felfogni, hogy az a pár milliós különbség nagyrészt az 1 év különbségnek köszönhető?

Arról meg nem tehetek, hogy ennyire nem követed a dolgokat, csak okoskodsz. Úgy emlékszem, pár napja itt is benne volt egy hírben, linkelt forrással.

Ha azt vesszük, mennyivel több DVD lejátszó van az otthonokban, mint Blu-ray, sehol sem kellene lennie a műsoros BD eladásoknak, aztán mégis csak ott vannak az első 20-ban, stb. Talán nem Magyarországból kellene kiindulni.
  • dez
    Őszig szépen csökkent a különbség, amikor is a MS kénytelen volt árat csökkenteni, ami felé billentette a mérleg nyelvét. A válasz tavasszal várható a Sonytól ugyancsak egy árcsökkentés képében, akkor megint fordulhat a kocka.

Mellesleg nem az abszolút különbség számít, hanem a kettő aránya. Az mindenképp és rohamosan közeledik.
  • dez
    Aha, esetleg nézd végig ezt az oldalt: Xbox 360 technical problems

Amit te "minimális"-nak nevezel, az 10%! Csak most jelent meg a 65nm-es GPU-val szerelt változat, ami a kisebb hőtermelés által állítólag valóban normális szinre szorította a meghibásodási rátát.
  • dez
    Nem lehet, hogy kevered a saját hozzászólásaidat az enyémmel...
    Nézd már meg a saját hozzászólásaidat olyan szemmel, mintha nem te írtad volna! Ja, hogy az nem megy, értem.
  • cateran
    Hozzátenném: ha igaz amit a link mutat (még ha csak hellyel-közzel) mind a 10,3m az X-nek,mind a 8,9m a PS3-nak igencsak szégyenletes...USA és Japán kivételével nem nagyon érdekelte a népeket...
    De érdekes a játéklista is..van 1 PS3 a 12.,22.,31.,35.,41. helyen..ez összesen 5 az 50-ből,de van 2 PS2 is..:D
    X van a 5.,8.,9.,14.,17.,19.,24.,25.,28.,30.,36.,37.,39.,42.,47. helyen..ez összesen 15 az 50-ből...
    De persze ez tuti hamisított adat..:P
    Ja a maradék a WII és a DS....
  • cateran
    Pl az a néhány millió, akik itt a különbségeket mutatják (persze nem mérvadó oldal,hiszen csalhatnak is...:P) LOL és egyéb nyalánkságok..
    konzolok
    amúgy arról a 5. meg 3. lemezről ugyan már valami referencia linket...anélkül én meg azt mondom,hogy csak minden 22. lemez BD..de van hogy minden 20...(pl amazon.com -nem éppen filmeladási oldal,igaz-az 1. 20 között van kb 3 BD, a többi DVD...és abból a 3-ból 1 a DK,1 sorozat,1 Mamma Mia..és ugyanezek a filmek még 2x-3x fent vannak az 1. 20 között különböző dvd-s kiadásokban)
  • narumon
    "az év nagyobb részében világszerte több PS3-at adtak el, mint Xbox360."

Az év végére meg megint az jött ki, hogy összességében nött a különbség a két konzol között. Akkor mikor fogja behozni? Az az 1 év előny az folyamatosan nő minden évben :/
  • narumon
    Hehhe vers nem tudom mit csinál de anno fél SG rajta röhögött. Kár, hogy anno nem mentettem le az aranyköpéseit most érdemes lenne visszaolvasni. Téli estéken kellemes derűs olvasmány lenne.
  • narumon
    "Győztest hírdetni nem a csata elején kell... Szóval ne hamarkodd el te se, főleg ne félinformációk alapján!"

Szerintem a mostani konzoloknál nem lesz sem győztes sem vesztes. A Nintendo belehúzott nagyon az MS lényegesen előrébb lépett az előző generációhoz képest, a sonyt meg húzza a userbase (mégha ez sajna jelenleg a játékeladásokon nem is látszik). Ráadásul hiába szeretné a sony még sok sok évig kint tartani a PS3-at, ha az MS megint előbb lép akkor kénytelen lesz válaszolni. (És Redmond szerintem 2010-2011-nél tovább nem fog ezzel várni)
  • narumon
    Az xboxnak a RROD-on kivül semmi komoly hibája nem volt, ezt pedig a 2007 év végétől megjelenő modellekben minimálisra csökkentették. (Ezen új gépeknél tök elvétve találkozni RROD hibával. Ezen kivül más bajuk meg eddig sem volt)
  • narumon
    "De inkább a te helyedben szégyellném magam! Nézd csak végig az itteni hozzászólásaidat: flame, csúsztatások, szemtelenség."

Hát nem tudom, én ugyanezt gondolom rólad.
  • dez
    Érdekes is lenne, ha több Blu-ray kelne el, mint DVD. De pl. szerintem az is érdekes, hogy az említett premier-filmeknél már minden 5., vagy esetenként minden 3. eladott lemez Blu-ray! Úgy tűnik, egyeseknek még nem esett le... Bukás, LOL.

A PS3-as fantáziálás ellenében íme a valóság (nem először írom le itt): az év nagyobb részében világszerte több PS3-at adtak el, mint Xbox360. Most fantáziálj, hogy lehet ez, ha "mindenki" az olcsóbbat keresi? Vagy talán mégsem?

Akinek azt írtam, már 2 évvel ezelőtt eldöntötte, hogy ki a vesztes és ki a nyertes.
  • cateran
    "2. Minden új film kijön Blu-rayre, és a Blu-ray:DVD aránya 5:1-3:1"
    itt mire gondolsz? Csak mert triviális,hogy a nagyobb mennyiségü dvd játékos:D több dvd film eladást generál...ergo több dvd film fogy mint hd (még..nem mondom változni FOG...csökken,folyamatosan csökken a dvd előnye,de azért kurva nagy ám az az előny..mire behozná,már kifutó lesz:D)
    És épp ezért kellene olcsóbban adni azt a fránya PS3-at...játék húzónevek eltűnőben ÉS grafikailag (ami a legtöbb embernek leginkább szembetünő)nincs égbekiáltó különbség..(szerinted ha vki bemegy a bolba,hogy "na most veszek 1 konzolt"és megnézi mind3-at akkor mi alapján fog dönteni? Technikai maszlag? Az emberek 99%-a 1 szót sem értene belőle..nem is érdekelné..marad az ÁR és a látvány és a fun faktor...a HD talán megfogja,de mivel lejátszó már van ócsóért,az X meg töredék árban van...tippelj melyik nyer?Wii vagy X..)és már a BD lejátszók sincsenek csillagászati magasságokban...lassan semmi sem lesz ami vonzóvá tenné a ps3-at a vevők szemében..
    "Győztest hírdetni nem a csata elején kell."
    Milyen elején? Hol van az már? Félúton vagyunk vagy már el is hagytuk:)...ÉS ez miatt mondom,hogy nem, a PS3 már nem lesz király....nem bukás,de nem akkora siker mint remélték..ennyi (teszem hozzá,hány vállalat,cég vett a számítási kapacitás miatt PS3-at? Csak mert azok nem fognak se filmeket,se játékokat venni hozzá...vonjuk csak le szépen ezeket a népeket:P)
    Aki meg ezt a CNN-es cikket csinálta 1 barom...vagy vak..vagy lefizették...vagy MS fan..vagy mindez együtt:D
  • dez
    Viszont mint látod, sokan csak úgy isszák a szavait...
  • dez
    (Arányok az eladások tükrében premierfilmeknél.)
  • dez
    Hát nem azért, de még te hívsz másokat korlátolt pöcsnek, amikor az egyszemélyes meglátásodat vetíted ki az egész világra?

De még a saját gondolataid között sem igazodsz ki, az első mondat a HD-s filmekre vonatkozik, a következő már a Blu-rayre, a harmadik meg gondolom (exkluzív tartalom!?) a PS3-ra.

Két adat a számodra:
    1. Nem hogy az online, de még a HD-s adás is igen alacsony bitrátájú a Blu-rayhoz képest, ami egy nagyobb megjelenítőn teljesen kijön.
    2. Minden új film kijön Blu-rayre, és a Blu-ray:DVD aránya 5:1-3:1...

De te nyilván úgy vagy vele, hogy már eldöntötted, ne akarjalak összezavarni a tényekkel... (Szőke titkárnő effekt.)
  • 5c0rp330n
    "Ami a Blu-ray vonzerejét illeti, a CNN szerzője szerint az 50 hüvelykes kijelzők alatt nem igazán lehet észrevenni a különbséget a nagyfelbontás és a hagyományos DVD minősége között."

az ilyen embert nemhogy nem neveznném ki a CNN egy szerzőjének, de egy tamagocsit sem raknék elé.
  • magus
    a hd film több oldalról is bukó. bugyuta akciófilmek nem érdekelnek, másrészt az online letölthető tartalmak előbb jönnek be mint kifutna a bluray.
    és még mindig drága, ha nem csökkent árat akkor bukó. exkluziv tartalom meg egyre kevesebb rá, mert ráeszmél lassan mindenki, hogy a jelenlegi tendencia nem követhető

dez, te meg egy akkora korlátolt pöcs vagy hogy öröm nézni
  • dez
    (Mellesleg Vers már rég más húrokat penget, igazából el sem kezdte a PS3-as fejlesztést, inkább beállt valamilyen szimpla boxos fejlesztésbe, vagy mibe.)
  • dez
    A PS3-nak nagy szerepe volt abban, hogy a Blu-ray Disc nyert a HD_DVD ellenében. A PS3 eladásai eddig, a piacra dobásoktól számítva hasonlóan alakultak, mint a PS2-é, és a második évet tekintbe jobban, mint az Xbox360-é! Tehát mégegyszer: az Xbox360 előnye az az 1 év, amivel előbb indult, de aminek meg is fizette az árát a MS. A Cell csak azoknál a multiplatform játékoknál jelent hátrányt, ahol egyátalán nem akarnak platformfüggő dolgokra időt fordítani. Viszont a későbbiekben még jó hasznát veszik majd, akár multiplatform fejlesztéseknél (lásd amiket korábban írtam, Physixos fizika, real-time geometry generálás [mint a DirectX 10-ben a Geometry Shader], stb.). Győztest hírdetni nem a csata elején kell... Szóval ne hamarkodd el te se, főleg ne félinformációk alapján!
  • dez
    A 65nm-es GPU-val szerelt típusok csak 1 hónapja jelentek meg (és még kevés velük a tapasztalat), előte (idén nyáron) csak a hűtést bővítették ki kicsit, így a halálozási arány 30%-ról 10%-ra esett, ami még mindig nagyon sok (PS3: <1%). Tehát a piacon lévő gépek többségének 30% esélye van a korai halálra.

A másik, hogy semmi más nem változott, tehát maradtak az olcsó elkók, stb.
  • dez
    1. Nem, én azt írtam, hogy összetettebb számítási feladatokban, és példát is mutattam rá korábban. A FAH-os dolog sem cáfol erre rá.

2. A #85-ös válasz volt a te #81-esedre.

Nagyon rossz az emberismereted. Nem vagyok Vers. De inkább a te helyedben szégyellném magam! Nézd csak végig az itteni hozzászólásaidat: flame, csúsztatások, szemtelenség.
  • Malbeth
    Szia Dez!
    Nem,nem haladja meg a képességeimet!
    Azt azomban le szeretném szögezni,hogy nekem nincs konzolom,és nem is volt sohasem! Amit írtam azt apszolúte kívülállóként fogalmaztam meg,és csakis a piaci,és marketingstratégiák elemzése alapján!
    A Sony egyszerűen óriási baromságokat művelt a ps3 bevezetése során... egymás után lőtte saját magának a nagyobbnál nagyobb öngólokat.Hogy mik voltak ezek az öngólok szerintem?A bluray,és a cell proceszor legfőképpen! Pedig az Xbox is nagy hibákat vétett az álltalad is emlegetett meghibásodásoknak köszönhetően.Ha nincs az a tervezési hiba,(amit azóta már kijavítottak)akkor a ps3 már a koporsóban lenne!
  • narumon
    Mondjuk lehet hogy hülye vagyok de olvasás közben miért akarsz mozgatni egy xboxot? Ez bármire igaz. DVD lejátszás közben pakolgatod a dvd lejátszót? (megsúgom az is elhajítja magát), sőt bármelyik olyan termék amit nem arra terveztek hogy "hordozd" miközben olvas (ergo szabadon van benne a cd). Képzeld a mikor meg kigyullad / felrobban ha fémet teszel bele.. jééé..
  • Rexhawk
    és akkor még nem is említettük meg, hogy ha mozgatod olvasás közben a boxot az karcolhatja a dvd-t...