215
-
#55 Mielőtt további roppant bölcs gondolatokat osztanál meg a saját kútfődből, barátilag elárulom, hogy az esetek 99%-ban nem a fejlesztők döntenek arról, hogy melyik platformra adják ki az adott progit. Vannak még ott olyan emberkék akik ebbe beleszólnak.
Mondjuk 50 millió dollárért szerintem még én is írnék akár egy GTA, meg MGS-t részt mondjuk Indezit mosógépre;DDD -
LOTR|Atocha #54 Nem kell itt a süket duma! Azért nem megy a PS3 eladás, mert nincs feltörve a cucc!!! lehet itt mellé vakerálni, de én is azért nem veszem meg a 100-ezres cuccot, mert nincs pénzem a 15 ezres gémeket megvenni hozzá! Jó ha a gépet megtudnám venni! És kurva sokan vagyunk ám még így ebben a nyamvadt országban! Uff -
#53 "A kategóriájukban legszebb exkluzívok mind ps3-on vannak(GT5,MGS4,LBP,Uncharted,Wipeout HD),hogy csak a nagyobbakat említsük"
Ezzel erősen vitatkoznék. A másik oldalon is ugyanolyan legszebbeket tudsz felvonultatni (a játékminőségről meg már ne is beszéljünk (bár ez ugye a pap és papné meg a lánya esete)) lásd: GEOW, MAss Effect, Fable2...
"...Amit te látsz(és valljuk be,hogy jogosan),hogy a multiplatform játékok totál egyszintre vannak hozva..."
Sajnos a multiplatformok nagyrésze psen meg sem közeliti az xes szintet, messze nincsenek egyszinten. -
#52 "Japánban hogy éppen mi a trendi nem az dönti el hogy hol készült hanem az hogy mit tud."
Nah ez elég konkrétan nem igy van. Japán ismerősöktől tudom, hogy elég erősen "hazafias" érzelmekkel döntenek. Természetesen a hazafias ott mást jelent. Japánban olyan, hogy egyén, olyan nincs. Közösség van. A közösségbe beletartozik a Sony dolgozó is akivel szolidaritást kell vállalni. A közösséget annyira komolyan veszik, hogy a legnagyobb büntetés gyakorlatilag a kirekesztettség. A Japán ember a vonaton nem azért megy "szájvédővel" hogy magát óvja, hanem, mert reggel tüsszentett egyet, és nem akarja, hogy a vonaton bárki is lefertőződjön. A japán ember látszólag nyitott; ám európaiként igazi japán barátot találni sokkal bonyolultabb mint gondolnád, mert egyébként igenis zárt közösség, zárt életvitellel. -
#51 "multimédiában szvsz egyik sem rúghat labdába 1 pc mellett:)"
;)))
Hát pedig még a gagyi DVD rippet is 1000X szebben lejátssza a péeske, mint mondjuk egy PowerDVD, pedig abban is van minden fajta képjavítás. MP3 lejátszás dettó. Ami recseg PC-n, az meg se ciccen PS3-on. Persze nem ez a minőség csúcsa, de ez is szempont.
Játékfelhozatalról meg mit mondjak?
Igen lehet, hogy valahogy a többségnek a Wii, meg az X exkluzívai jönnek be (amik jó része PS exkluzív volt egykor, de ez egy más téma), viszont a PS3 saját játékai azért ott vannak a toppon. Uncharted, Resistance, Ratchet stb. PS-en van egy csomó játék, amivel szemben más platformon nem tudok ugyan ennyi exkluzívot szembeállítani, ami tetszene is, de ez szubjektív dolog. Ha az emberek többsége is így gondolná, akkor a PS lenne a vezető platform.;)
Szal ott van pl a Valkyria, eszméletlen SRPG, 10 pontot megközelítő színvonal, és az a különleges eset, hogy még a gémer újságírók is elismerik. Erre nem kell az embereknek. De ugyan ez a helyzet egy csomó más Sony exkluzívnál, LBP, Resi2 csúcs gámák és még sem fogynak olyan szinten.
Csak annyi a végkövetkeztetés, hogy csak mert kannásból fogy a legtöbb, nem biztos hogy minőségre is az a legjobb, és neked is erre van szükséged. Tájékozódjál mielőtt esetleg xarra költenéd a pénzed, mint ahogy viszont sajna sokan nem teszik. -
adam062 #50 "A PS only címek mindig elősegítették a Ps3 vásárlást...
És éppen ezért nem értem hogy lehettek olyan marhák hogy Pl a final fantasy sorozat - ami évek óta PS only - legújabb részét megjelentetik boxra is..."
mert már a fejlesztők is rájöttek, hogy érdemesebb X360-ra befektetni és ezért sajnos építik le a PS3 exclusive játékkínálatát -
#49 Akkor valszeg nem rád építettek ezek a cégek, amikor elkezdték ezeket a termékeket fejleszteni. Rajtad kívül szerencséjükre van még másik 200 millió ember, aki potenciális vásárlóbázist jelenthetnek, de azért köszönjük az értékes információkat, amiket megosztottál velünk.
Bár valszeg elmondható, hogy majd majd a következő generáció megtervezésénél sem fogják ezeket figyelembe venni.
-
adam062 #48 azért ha megnézed a japán szoftvereladásokat kiderül, hogy csak saját gagyi több éve ugyanolyan minőségű játékokkal játszanak túlnyomó részt...
01. [WII] Taiko no Tatsujin Wii (Namco Bandai) 105,941 (-)
02. [WII] Animal Crossing: City Folk (Nintendo) 97,677 (587,000)
03. [NDS] Hoshi no Kirby: Ultra Super Deluxe (Nintendo) 94,485 (629,400)
04. [NDS] Wagamama Fashion Girls Mode (Nintendo) 63,055 (341,700)
05. [NDS] Penguin no Mondai: Saikyou Penguin Densetsu! (Konami) 58,986 (-)
06. [NDS] Professor Layton and the Last Time Travel (Level 5) 57,600 (492,000)
07. [NDS] Pokémon Platinum (Pokémon) 57,510 (2,066,300)
08. [NDS] Rhythm Tengoku Gold (Nintendo) 45,244 (1,289,400)
09. [WII] Wii Fit (Nintendo) 43,015 (2,916,900)
10. [WII] Mario Kart Wii (Nintendo) 34,339 (1,938,400) -
torcipepe #47 talán egy kezem is meg tudnám számolni, hány játék jött ki eddig PS3-ra és Xbox-ra együtt, ami miatt nekem megérné befektetni valamelyikbe.
azt meg nemhiszem, hogy akkora előny volna a kéksugár meghajtó. -
Renátó1985 #46 Úgy látszik az sg szereti ha megy a háború különben nem rakna be ilyen cikket.
-
#45 "Tőled arrogánsabb és nagyképűbb fasz embert még nem láttam."
vegyél tükröt! (egyébként meg nálad, nem tőled!!!) -
uTomi #44 Ne bazz már winnie, hogy konzol szakértő is lettél. Tőled arrogánsabb és nagyképűbb fasz embert még nem láttam. Gratulálok.
Amúgy ez nem egy mai cikk de mindegy nem is ez a lényeg. Ez egy faxság. Aki a CNN-nél ezt írta vagy box búza vagy pedig sokat fizettek neki mert tele van marhaságokkal és kurva nagy ferdítésekkel. Persze, persze nincsen különbség HD meg DVD között csak akkora, hogy az már ordít. És ez kijön már 19"-on is tetszik vagy sem. Mert akinek van szeme látja aki meg igénytelen annak a VHS is jó. -
#43 "Kérdé persze a jövő. Ha MS kihozza mert kihozza 2012környékén az új Xet és X360at meghagyja mint most Sony a PS2öt azellen Sony mit lép. Mert grafikailag.... én semmi előnyt nem látok gamekban PS3 javára."
A kategóriájukban legszebb exkluzívok mind ps3-on vannak(GT5,MGS4,LBP,Uncharted,Wipeout HD),hogy csak a nagyobbakat említsük...Amit te látsz(és valljuk be,hogy jogosan),hogy a multiplatform játékok totál egyszintre vannak hozva...
Jövőre valszeg még jobban ki fog jönni a hardver előnye,a sort mindjárt a Killzone2 nyitja,aztán jön majd a többi nemgyenge játék....Én speciel már most látom a generációs ugrásokat,már csak ha a Motorstormot nézem is... -
Gamecube86 #42 Hát ha most beruháznék egy konzol-ra az minden bizonnyal egy ps3 lenne.
Szép és jó a wii meg minden de nem akarok olyasmit konzolon játszani amire az életben is képes vagyok, gondolok itt a teniszre és hasonló programokra. Bár tény hogy nem igazán ismerem a játékok terén a kínálatot.
Szóval ps3 már csak az exkluzív címek miatt is, a többi képessége nem izgat.
A konzol játszani van a többire ott a pc. -
cateran #41 Az a vita majd akkor dol el,ha nagysagrendekkel tobb hd-t vesznek, mint dvd-t...addig nem:P illetve amikor megszunnek a dvdripek a letoltesekben.....addig csak a sajat velemenyedre bologatsz:P
Se kis,se nagyfelbontasut...ott a video (amugy ha valakinek az EMLEKE attol fugg neked,hogy milyen minosegu kep van rola...no comment...)
". Így is hozza a PS3 a PS2 annak idején hozott számait." Ja csak azota eltelt par evtized..ma mar nem akkora durranas 1 konzol,ilyenforman bukta ha "csak" annyi fogy belole (asztali szamitogepbol sem annyit adnak el mint 20 evvel ezelott,laptopbol sem...)
Almat kortevel? Ti villogtatok mindig,hogy "hejj bezzeg a ps3,meg netezni is lehet vele,meg HD,meg anyamkinja...igy multimedias osszehasonlitas igenis megallja a helyet:P -
dez #40 Amúgy épp azért kellett nemrég a MS-nak árat csökkentenie, mert a PS3 már amcsiban is kezdte beelőzni a boxot (aktuális eladásokban), nem hogy máshol, így tenniük kellett valamit. A válasz tavasszal várható. -
dez #39 Ez a vita már régen eldőlt: szép számmal veszik a HD-s cuccokat, és egyre többen. És nem csak akciófilmeket.
Te a szeretteidről kisfelbontású fényképeket szeretsz nézegetni? Vagy normális fényképeket? -
dez #38 "pusztuljak meg ha értem,miért nem akar a Sony árat csökkenteni..."
Pedig egyszerű. Attól nem sokminden változik, ha kicsivel több gépet adnak el, főleg, ha (nagyobb) ráfizetéssel. Így is hozza a PS3 a PS2 annak idején hozott számait... Ami nem is olyan rossz, ha azt vesszük, hogy akkor nem volt ilyen konkurencia.
A PC-s összehasonlítás almát körtével. -
dez #37 Azért nem a semmiből jött, hacsak nem a MS, mint komoly erővel rendelkező piaci szereplő, a semmi.
A rajtuk futó Windows kernel és főleg DirectX sem semmi.
Az a "verés" nagyrészt a beta állapotú hardver sietős piacradobásának köszönhető. (Meg is fizetett érte a MS.)
Heti hw-eladásokban világszinten az év nagyobb részében a PS3 verte a boxot.
A grafika egy dolog, de a PS3-ban ott van a Cell proci is, ami el tudja vinni az egyre divatosabb kifinomultabb fizikát, miközben a boxban alig van erre szabad kapacitás. -
cateran #36 A HD-ről meg annyit,hogy örök vita dez és köztem,hogy kell-e(bár nem hinném,hogy emlékszik:P kis flamehal vagyok én..:D)...aki szerint nem,az ugyan nézzen már meg 1 akciófilmet HD-ben és dvd-n...ég és föld...másrészt Hofi pl.nem lesz ütösebb HD-ben:P -
cateran #35 "én semmi előnyt nem látok gamekban PS3 javára. " Ott a pont,illetve annál aki az árat emlegette..pusztuljak meg ha értem,miért nem akar a Sony árat csökkenteni...
Egyik konzol sem a szívügyem,de mint játék platform az X viszi a pálmát..multimédiában szvsz egyik sem rúghat labdába 1 pc mellett:) (a Nintendo üdvöskéje,meg nextgen,nem nextgen tarol...lehet ez miatt agonizálni,a tény még tény marad...viszik mint a cukrot és nem feltétlenül igénytelenségből...a fun szint azért meghatározó elem) -
fade2black #34 minden nézőpont kérdése.
Ha azt nézzuk X a semmiböl jött és 6(7)év alatt a piac meghatározó szereplője lett, sött az új generációt tekintve már veri PS3at.
Másik oldalrol: PS2+PS3bol még mindig több fogy mint Xböl.
Sztem Sonynak a konzolpiac korábbi koronázatlan urának mármár megalázó ez a 3.hely.
Kérdé persze a jövő. Ha MS kihozza mert kihozza 2012környékén az új Xet és X360at meghagyja mint most Sony a PS2öt azellen Sony mit lép. Mert grafikailag.... én semmi előnyt nem látok gamekban PS3 javára. -
dez #33 Mit másfél milliós! Szerinte nyilván a 100k-s is bőven sok, mert a 20k-s is szól. -
dez #32 Normál monitor-nézési távolságból nézve teljesen jól kijön a Full-HD 22"-en.
Hány méterről nézed azt a tévét? 5-10? Tudod, ma már nem kell a lakás másik végéből nézni, nem sugároz! :P
"Masik teddynek is igaza van kulfoldon is nagyivben tesznek blurayre stb hd filmekre."
Kár, hogy pl. a premierfilmek eladásainak negyede-ötöde Blu-ray. -
#31 nem kell ehhez szuperszem...bár mindenkinek mások az igényei...Tudod,kb ez olyan,mintha én bemennék egy audiófil topikba és elkezdenék mindenkit oktatni,hogy a 1,5 millás referencia erősítőknek semmi értelme...
az meg,hogy a HD nem kell senkinek, az erős túlzás.A Dark Knight eladásainak 30%-át már a BD teszi ki,ami ugye nem szar...de elolvasol egykét cikket és magadtól is rájössz. -
Midas #30 Kutya megenne amit itt ossze irtatok megveszne sztem foleg ez 22 colos hd filmet nezek tetszik. Nekem is van hd tv de boven el vok dvd filmekel nincs super szemem mint az sg-s forumozoknak.
Masik teddynek is igaza van kulfoldon is nagyivben tesznek blurayre stb hd filmekre.
Amig egy zacsko cukor 1.60, egy olcso dvd 1 font es egy hd film 7.50 meg afolotti az ara senki nem fogja megvenni.
Szal draga. -
dez #29 A cikkek többsége amcsi cikkek fordítása, amcsi adatokkal, ahol az összes kontinens közül a legrosszabbul szerepel a PS3. Ráadásul érdekes módon ezek a cikkek mindig éppen akkor készülnek, amikor a box van fölényben a PS3-mal szemben (mert még ott sem mindig így van). -
Prof William #28 Lehet hogy így lesz... + 2010-re már az igazi nagy nevek GOW3, FFXII játékok, Heavy Rain, stb is kijönnek... -
#27 a CNN cikk az vmi egészen orbitális kreténség,olyan égbekiáltó faszságok vannak benne,amit én még részegen haveri körben sem vállalnék fel,nemhogy egy ilyen oldalon....a 22"-os fullhd monitoromon minden brutális felskálázással megtámogatott DVD sem ér fel a 720p-vel,az 1080p-t már meg sem említem...Ugyanez a 40"-osomon hatványozottan igaz...
Egyetlen egy dolog van ami a PS3-at visszatartja,az az ára. Nem kell ezt színezni,van jó olcsó alternatíva(warezzal),játékra hibátlan,van játék dögivel,de még mindíg úgyérzem,hogy a Sonynak sokkal brutálisabb exkluzív kínálata van,a minőségről már ne is beszéljünk.... -
TeDDyRuSh #26 Én ahány cikket, vagy statisztikát láttam a PS3 eladásairól, az mindig gyengébb a többi nem hordozható konzolhoz képest, vagy a gyártó által elvárt számokhoz.
Én a hibát abban látom, hogy nem hajlandó a minőségből leadni a PS3. Pl. nem akarják csorbítani a gép imidzsét azzal, hogy egy DVD-s verziót dobnak piacra. Így most van egy olyan gép, ami a lehető legtutibb élvezetet nyújta, 2x-es áron, mint a konkurens, a gazdasági válság kellős közepén. Bár a korábbi gépek tapasztalataiból kiindulva jó pár éve van a PS3-nak, így igazából szerintem 2010-ben lesz durranás a gépből, amikor 60 ezer körül mozoghat egy mostani alap gép ára. -
Prof William #25 Hamarosan jön a GOW 3 Only Ps3. - kíváncsi leszek hány ember vesz majd ezért PS3-at..
A PS only címek mindig elősegítették a Ps3 vásárlást...
És éppen ezért nem értem hogy lehettek olyan marhák hogy Pl a final fantasy sorozat - ami évek óta PS only - legújabb részét megjelentetik boxra is... -
cateran #24 Bah már az én 26"-os monitoromon is ordít a különbség:)
Te vagy a megmondhatója (meg nexus6:P) hogy nem vagyok éppen PS3 fan (a Sony meg kapja be vaaaagy nyalja ki:D)de azt mondani, hogy bukás..háááát:S Nem lett akkora siker amekorrára számítottak (hagyjuk a púdert...a Sony azt remélte,hogy az évszázad tarolása lesz a PS3,ehhez képest igencsak lanyhán kezdett és tetszik vagy sem,most sem igazán tarol még..)de éppen katasztrófának se könyvelném el... -
gyuri12 #23 Bukás,mi? Te idióta. Azért,mert a Nintendo feltalálta a legális pénznyomtatást(Wii,DS) és ezzel sokat kaszál, a többi nagy konzol nem bukik meg. Láttad már te a világot a Nintendofanboy szemüveg nélkül? -
dez #22 Cikk: "az idei évben pedig a Sony végig felzárkózóban volt a szoftvercéghez"
Na, ezt pontosítanám: az év első 3/4-ében megelőzték a PS3 eladások a boxét világviszonylatban (picivel még az USA-ban is!), az őszi alapos box-árcsökkentés után azonban visszavette a vezetést a box. A Sony tavasszal tervez árcsökkentést. -
dez #21 Gazdasági elemzésekben nem arról szoktak. De ha érdekel, egy év alatt ennyit változott a felállás: 1 éve 2x annyi box volt, most a boxok számának 3/4-ét éri el a PS3. Egy év múlva még kisebb lesz a különbség. -
dez #20 Azok a milliók, akiket elbocsátottak, szerintem megérezték.
A többiek meg ezt látva inkább spórolósabbra vették. -
dez #19 Nem illik hozzád az a fanboyos stílus. A The Washington Postos cikket fórumos fanboy írta? -
dez #18 2m-ről már 32"-en tökéletesen kijön a DVD és az "kisebbik HD felbontás", az 1280x720 közötti különbség:
Viszont rengeteg ember nem felismerten rövidlátó... (Egyesek meg mentális alapon félvakok.) -
Gamecube86 #17 "Ez nem igy van ezt már egy másik forumban kifejtettem. Az amerikai azt vesz amit akar, amikor akar. A japán ember nem. Ott akkora a hazafiasság, hogyha valami fényévekkel szarabb mint az amerikai társa akkor is a japán változatot veszik meg."
Semmi köze ehez a hazafiasságnak.
Sőt, elárulom neked hogy a japán kultúrába rengeteg amerikai elem épült be.
Elég csak a zenei előadóikra gondolni minden második közülük kevert-et énekel fele angol fele japán. Ők olyan emberek akik könnyen beolvasztják a kultúrájukba a többi kultúra elemeit.... Japánban hogy éppen mi a trendi nem az dönti el hogy hol készült hanem az hogy mit tud. -
Laslow #16 OFF: 68%-át. Lemaradt a rag.