215
-
#175 Motorstorm 2-t megnézem majd, de sehol sem olvasni, hogy ez akkora überjáték lenne szóval ezt fenntartással kezelem, de addig nem mondok semmit még nem láttam. (mondjuk érdekes hogy Motorstorm 1-ből mennyi fogyott mert szerintem nagyon gáz játék, igaz amikor kijött éppen nem volt mivel játszani PS3on)
"PS2 meg rossz példa, mert egy idő után ott is elkezdték alaposan kihasználni a vasat."
Csak ugyanannyira mint bármelyik konzolt. Semmi olyan extra nem jött amit anno hajtogatott pár ember.
Érdemes megfigyelni, hogy a PS3 megjelenése óta ezzel jönnek a tulajok, hogy még nincs kihasználva blabla csak 50%-on megy a gép, az x meg kihajtotta magát a GEOW-val. Ehhez képest a GEOW2 rátett még egy lapáttal, akkor ez mostmár a 110% vagy mifene? És szerintem még nincs vége. Egy konzolban mindig van trükk, csak programozón múlik. Se a PS3 se az Xbox nincs kihasználva ezt hidd el nekem. Ráadásként ebben a gerenációban annyira lefogytak az exkluzivok, hogy továbbra is tartom azt az álláspontomat, hogy soha nem fog előjönni az az extra különbség amit mondasz. A Ps3 exkluzivok nagyon jól fognak kinézni azon a gépen, az xbox exkluzivok meg emezen. -
#174 Szerintem nem csak nekem nem kellenek ezek a cuccok, nemhiába megy el annyi Arcade. (illetve xbox overallban) -
#173 Önkritika? Nem néznél néha tükörbe?
Most sem értem milyen számokat irsz. Ha tudnál olvasni akkor elolvastad volna hogy azt irtam MOST 8M a különbség. Nem néztem mennyi volt előtte nem nézem mennyi lesz februárban. MOST 8. És ez közel annyi mint az egy év előny. -
#172 sztem vannak,és pont mostanában kezdik használgatni,az Uncharted 2képein nem kis javulás látható,mindezt megtoldják egy jóval bonyolultabb fizikával... az említett Motorstorm 2,vagy a mostanában kiderült Tomb Raider különbség...
Persze,balgaság volt azt gondolni,hogy egy ilyen bonyolult hardvert az elején kihasználnak.Az exkluzívok egyre jobban hűznak el,a 3rd party címek meg sajnos gyakorlatilag tükörverziók...Én azon csodálkozom,hogy a BD adta előnyöket senki sem használja ki...se egy Making of HD video,se tömörítetlen hang..Talán a RE5 lesz az első hibrid BD,ami végre kap extrákat... -
dez #171 "Az a baj, hogy ezek a cégek közösen fejlesztették de nem közösen árulják, és nincs joguk egymás üzleteibe beleszólni ergo az IBM vagy a Toshiba annak ad el Cell chipet akinek csak akar."
Nem éppen.
"Na én meg igen, ezért nem érdekel a sok technical bullshit, engem csak az érdekel hogy mit látok a tévémen és mennyire élvezem a játékot. Felőlem ez lehet 1db 2x2 cm-es kocka vagy a szuperszámítógép is. Azt hiszem vagyunk még ezzel igy egy jópáran, meg kell nézni a Nintendo sikereit (amit tőlem távol áll de nem a gép miatt, hanem a rajta lévő játékok miatt)"
Akkor meg nem tudom, minek szólsz bele ebbe a témába. Ja, a flame kedvéért.
"Nem kell hogy éles váltás legyen, de ki a kutyafülét fog érdekelni, hogy a PS3-ban éppen 32nm lett a proci amikor mindenhol a Ps4-et meg az Xbox nyolcezerhúszat tolják."
Aki mégis PS3-at v. épp 360-at akar venni, mint ahogy most is elég szépen veszik a PS2-t is. Persze nem az fogja érdekelni, hogy hány nm-esek benne az alkatrészek, hanem hogy mekkora a gép, és mennyibe kerül.
Másrészt a PS4-re is hatással lesz, milyen új Cell típusok lesznek akkoriban.
"Hmm én pedig mindenhol ilyen dátumokat láttam mindkét konzolnál. 2011 az MSnél az Xbox360 hatodik éve lesz (éppen elég idő hogy megérjen a váltásra)"
Én meg 2012-t, mint legkorábbi lehetséges dátum.
"Szabad akarat, engem nem zavar."
Miért is zavarna, főleg hogy nem is érted, miről van szó.
"Miért kellene vinyó? Én nagyon jól megvagyok nélküle."
Kérdezd meg azoktól, akik a vinyós változatokat veszik. -
dez #170 "Mert szerintem nincsenek ilyen előnyök. Legalábbis kihasználva nem lesznek soha. Most a Ps2-t hoztam fel példaként ahol ugyanez ment és végül semmi nem lett belőle. Lásd verz barátunk rengeteg akkori "okos" hozzászólását."
Huh, ki is emlegetett itt "gáz csávót"? Ne zavarjon, hogy már említettem valós példát (pályagenerálás 5x gyorsabban), ott van a Motorstorm2, a DirectX10-ben sem dísznek van a Geometry Shader (amit el is kezdenek majd használni PC-n, ahogy egyre több ezt támogató kártya lesz a piacon, PS3-on meg a Cellre lehet bízni), továbbá az Nvidia által erős hátszelet kapott a Physix is, ami PS3-on a Cell által működik.
Ezzel a soházással végképp aláírtad az elfogultságod bizonyítványát, de már beteges is.
PS2 meg rossz példa, mert egy idő után ott is elkezdték alaposan kihasználni a vasat. -
dez #169 Az egyéni igényen az Arcade-et értettem (talán elevenítsd fel magadban, hogy annak áráról beszéltünk, és hogy NEKED nem kell vinyó). -
dez #168 Először 10M-et emlegettél, azt is úgy beállítva, mintha állandó lenne. Amikor leírtam, hogy 3 hónapja pl. 5.5M volt a különbség, és hogy a boxos árcsökkentés miatt kezdett újra emelkedni, amire nem sokat váratja magát a Sony válasza sem, mindent félresöpörve kiadtad az ukászt: "Árcsökkentés vagy nem [mintha nem is ettől változott volna hirtelen a trend] most is 8M a különbség".
Nálam nem létezik a matek? Amikor te jöttél azzal, hogy csakis a különbség számít, miközben kurvára nem mindegy, hogy 11M vs. 5M, 24M vs. 18M, vagy éppen 50M vs. 44M esetről beszélünk. És hogy megint felhozod ezt, azt mutatja, hogy továbbra is elvitatod, vagy éppen még most sem érted.
És még én vagyok gáz csávó? Nálad az önkritika tökéletes hiánya figyelhető meg. -
#167 "Ja, nem lehetetlen, csak úgy 1^-10:1 az esély arra, hogy a Sony belemegy. :P"
Az a baj, hogy ezek a cégek közösen fejlesztették de nem közösen árulják, és nincs joguk egymás üzleteibe beleszólni ergo az IBM vagy a Toshiba annak ad el Cell chipet akinek csak akar.
"Ja, tehát a játékosoknak csak az a dolga, hogy bambán bámulják a képernyőt...? És ugye ez lennél te!? :) Bocs, én nem játékos vagyok."
Na én meg igen, ezért nem érdekel a sok technical bullshit, engem csak az érdekel hogy mit látok a tévémen és mennyire élvezem a játékot. Felőlem ez lehet 1db 2x2 cm-es kocka vagy a szuperszámítógép is. Azt hiszem vagyunk még ezzel igy egy jópáran, meg kell nézni a Nintendo sikereit (amit tőlem távol áll de nem a gép miatt, hanem a rajta lévő játékok miatt)
"Szóval itt nem olyan éles váltás lesz, hanem a PS2-PS3-hoz hasonlóan együtt fognak élni egy darabig."
Nem kell hogy éles váltás legyen, de ki a kutyafülét fog érdekelni, hogy a PS3-ban éppen 32nm lett a proci amikor mindenhol a Ps4-et meg az Xbox nyolcezerhúszat tolják.
"Amúgy is hülyeség a "2010-2011"! A fejlesztőket is és a részvényeseket is biztosította a MS afelől, hogy nem ilyen korán jön az új gen."
Hmm én pedig mindenhol ilyen dátumokat láttam mindkét konzolnál. 2011 az MSnél az Xbox360 hatodik éve lesz (éppen elég idő hogy megérjen a váltásra)
"és sokan inkább a PS2 mellett döntenek jó időre."
Szabad akarat, engem nem zavar.
"Éppen ezért a Blu-rayt csak zárójelben jegyeztem meg, viszont a vinyó már egy relevánsabb :) kérdés. És akkor már egy vinyós 360-nál jobb vétel egy PS3."
Miért kellene vinyó? Én nagyon jól megvagyok nélküle. -
#166 "Ha jól emlékszem, azzal indítottál, hogy teljesen elvitattad, hogy lennének ilyen tartalékok, előnyök... Pedig jól láthatóan csak idő kérdése, hogy kiforrjon a dolog, és már most is kezd melegedni."
Mert szerintem nincsenek ilyen előnyök. Legalábbis kihasználva nem lesznek soha. Most a Ps2-t hoztam fel példaként ahol ugyanez ment és végül semmi nem lett belőle. Lásd verz barátunk rengeteg akkori "okos" hozzászólását. -
#165 "Szóval a saját igényeidet talán nem kellene kivetíteni az egész piacra, ezzel is torzítve a dolgokat."
A saját igényeimet? Bazze tényleg kapjál már észbe, 26M eladott konzolról beszélünk. Mit hadoválsz? Ha mindenkinek a BR kéne meg a Wifi akkor nem menne az xbox.... -
#164 "Korrekt az lenne, ha a legnagyobb és legkisebb különbség súlyozott átlagát vennénk, ami 6M, esetleg 7M."
Dez bácsi te nagyon gáz csávó vagy. Odairtam hogy most is 8M a különbség. A valaki által belinkelt oldalt néztem 7,67M a különbség. Elég pontos lesz? (Bár nem tudom, hogy e szám esetéb miért csúsztatás a 8M, de azt már megszoktam, hogy nálad olyan mint matek nem létezik. -
dez #163 "Hát szerintem ez okozza az MS-nek a legkisebb fejtörést. Szerintem tuti találnak megoldást arra, hogy mi legyen a következő konzolukba (mint ahogy ennél a generációnál is secperc alatt lecserélték az intelt)"
Szerintem meg nem legy egyszerű történet. Mi lesz benne, 6-magos PowerPC (kevésbé optimális konzolokba, mint a Cell, a számítási teljesítmény/fogyasztás arányt is figyelembe véve)? Vagy visszaváltanak Intelre (elég komoly és drága proci kellene egy 3-magos másféle proci emulálásához, hacsak nem fordítják újra az összes korábbi kódod, és teszik megint egyenként elérhetővé a 360-as játékokat)?
"Lehet hogy a következőben nekik is cell lesz? Az sem lehetetlen"
Ja, nem lehetetlen, csak úgy 1^-10:1 az esély arra, hogy a Sony belemegy. :P
"de az intelnek is vannak ilyen irányba mutató tervei."
Larrabee? Előfordulhat, ha az Intel is úgy akarja. Proci-emulációval kapcsolatban lásd fent. Kérdés, hogy a grafikát is rábízzák-e, mert legalábbis első inkarnációjában kb. egy akkori középkategóriás Nvidia v. ATI GPU-nak felel majd meg.
"Nem hiszem , hogy ezen a játékosoknak kellene agyalniuk."
Ja, tehát a játékosoknak csak az a dolga, hogy bambán bámulják a képernyőt...? És ugye ez lennél te!? :) Bocs, én nem játékos vagyok.
"Természetesen 2009-ben tervezi az MS a 45nm chipet az xbox360-ba, 32nm-ről valóban nem olvastam, de figyelembe véve hogy 2010-2011 lesz ennek a generációnak a vége, szerintem már odáig nemigen fognak eljutni."
Szerinted megint úgy elvágja majd a 360-at a MS, mint korábban az első Xbox-ot? No new title anymore!? Hát szerintem nem így lesz. Az Xbox kinyítását meg tudták magyarázni a folyamatos veszteséggel, de a 360 esetén ezt nem igazán vethetik be. Szóval itt nem olyan éles váltás lesz, hanem a PS2-PS3-hoz hasonlóan együtt fognak élni egy darabig.
Amúgy is hülyeség a "2010-2011"! A fejlesztőket is és a részvényeseket is biztosította a MS afelől, hogy nem ilyen korán jön az új gen.
"Nem hinném, hogy ez annyira marginális kérdés lenne. (vagy a mostani ps3 tulajokat nem zavarja a ps2 kompatibilitás hiánya?). Illetve az xbox teljesen más architektúrára váltott mégis megoldották a (részleges) kompatibilitást."
De, a PS2 komp. hiánya is zavaró az újabb PS3-aknál, ez az eladásokra is hatással van, mert a legtöbben nem vesznek 2 gépet csak azért, hogy a széles PS2 választékból is válogathassanak az ehhez képest eltörpülő PS3 választék mellett, és sokan inkább a PS2 mellett döntenek jó időre.
(Egyébként marginális = jelentéktelen. :) Szóval ha már idegen eredetű kif., akkor pl. releváns.)
"Erről van szó. Hogy mi mihez képest butítás az már egy teljesen más dolog, ezt már többször kifejtettem. Én játékkonzolt akarok és nem BR lejátszót meg Wifi egységet meg tökömtudjamégmit. Aki ilyet akar az úgyis PSt vesz."
Éppen ezért a Blu-rayt csak zárójelben jegyeztem meg, viszont a vinyó már egy relevánsabb :) kérdés. És akkor már egy vinyós 360-nál jobb vétel egy PS3. -
dez #162 Ha jól emlékszem, azzal indítottál, hogy teljesen elvitattad, hogy lennének ilyen tartalékok, előnyök... Pedig jól láthatóan csak idő kérdése, hogy kiforrjon a dolog, és már most is kezd melegedni. -
dez #161 "Nem tudom melyik üzletben nincs. Én most több helyen is 40-ért (39900) láttam, azért irtam ezt az árat."
LOL, ha még 40-et írtál volna, csak éppen a 39900-at 39-re "kerekítetted" (miközben PS3-nál a 7.7-et 10-re, aztán 8-ra). Tényleg kicsit sem vagy elfogult, és ennek megfelelően adatokat torzító.
"Okés akkor legyen a fele ha annyira akarod."
Szal ha tényleg nagyon akarom, akkor akár a tényeknek megfelelően is számolhatunk? Hát kösz, ez nagyon rendes tőled. :P (A harmad annyiról szépen eljutottunk a fele annyiig.)
"Húha, ezt tényleg elfelejtettem, igaz HDMI-HDMI kábel 3m-es aranyozott csatlakozósat vettem 1.900Ft-ért. Nem gondoltam tényleg rá, hogy ezt külön megemlítsem de tényleg van ilyen költség."
Ha a boxnál 1000 Ft elmismásolása kedvéért hajlandó vagy torzítani, akkor a 2000 Ft ehhez képest 2x jelentősebb...
"Teljesen jó ezekre ugysincs szükségem."
Neked talán nincs, de ha másnak sem lenne, akkor nyiván nem is lehetne kapni nagyobb gépeket, a PS3-at megközelítő v. ugyanolyan áron... Szóval a saját igényeidet talán nem kellene kivetíteni az egész piacra, ezzel is torzítve a dolgokat. -
dez #160 Szóval erre: "Sosem közelítette meg a 10 milliót, ősszel meg leapadt 5.5 millióra, és onnan kezdett ismét emelkedni az Xbox360-as árcsökkentés után."
Ezt reagálod: "Árcsökkentés vagy nem most is 8M a különbség."
Ez a tények és folyamatok semmibe vétele (amivel szépen bizonyítottad az elfogultságodat, bár azt már akkor megtetted, amikor 10M-et emlegettél). Korrekt az lenne, ha a legnagyobb és legkisebb különbség súlyozott átlagát vennénk, ami 6M, esetleg 7M. A tavasszal várható PS3-as árcsökkentést is említhetjük. -
#159 ehhh...tényleg most nézem régi az aláírás(javítva)...Annyira azért nem vagyok Sony mániás,a tv-m se az,és igazából a házimozimban sincs semmi Sony...Viszont mivel szeretem a minőséget a sony laptopját választottam,még 2 év használat után is jó lét kaptam érte,és csak azért váltam meg tőle,mert a Iphone kiváltotta a hordozhatóságban... -
#158 megéri...kb ez a rész hozza azt a feelinget amit annó a targetrenderben megálmodtak...Én autós játékban ilyen fényeket/árnyékokat még sosem láttam,bár a játékra az is igaz,mint a KZ2-re,hogy mozgásban üt. -
#157 úgynézki nem lesz csalódás,egyelőre nagyon kevesen tudnak belekötni,és az összes eddigi kifogás,mostanában a preview-kban fel sem merül...
Persze múltkor olvastam egy f*szt,aki gyaníthatólag egyeztetett a CNN-es kollegával és leírta,hogy szép a játék,de a részecskeeffekteket leszámítva olyan mint a DEAD SPACE...?!? no comment. -
#156 Mondjuk ahogy az aláírásodat nézem te sem a multimárkákról vagy híres : / -
#155 Jah egyébként őszintén Motorstorm 2-t nem láttam még személyesen (azt sem tudtam, hogy megjelent :P), de az 1 az annyira gyenge volt, hogy nem érzek túl nagy késztetést a 2 megnézésre. Bár ha azt mondod, hogy megéri akkor ránézek valamikor január közepin (akkor lesz nálam megint úgy ps3 hogy nemgond ha kibontom) :D -
#154 Mhm miről beszélünk? Volt már a tévém alatt párszor PS3, és most is van itt két bontatlan, igaz ennek már megvan a helye. A killzonet tuti meg fogom nézni, csak félek nehogy csalódás legyen. Azt meg nem titkolom amim van. Ellentétben dez-zel nem vagyok only 1 gép. (Mit ahogy talán az aláírásomból is kiderül ha valaki veszi a fáradtságot elolvasni :)) -
#153 "Viszont ugyanilyen impressziv látványokat látsz ám xboxon is szóval ne forditsd félre a fejed"
Ugyanilyen?!?!? Ehhh....biztosígyvan..:)
Mondjuk a GeoW 1-2 egy mestermű..Csak vhogy úgyérzem kezd kipukkadni a lufi.
Nembaj,2 hónap és ott lesz a gép a tv-d alatt,max itt senki sem fogja tudni.
-
#152 "Valószínűleg a PS4 egy újabb, fejlettebb Cellt fog tartalmazni, így nem kell majd mindent elölről kezdeni"
Hát szerintem ez okozza az MS-nek a legkisebb fejtörést. Szerintem tuti találnak megoldást arra, hogy mi legyen a következő konzolukba (mint ahogy ennél a generációnál is secperc alatt lecserélték az intelt) Lehet hogy a következőben nekik is cell lesz? Az sem lehetetlen, de az intelnek is vannak ilyen irányba mutató tervei. Nem hiszem , hogy ezen a játékosoknak kellene agyalniuk.
"Az IBM már tervezi a 32nm-es, és gyártja a 45nm-es Cellt, ami nemsokára a PS3-ba is bekerül, ezzel tovább csökken a fogyasztás, és előbb-utóbb a méret. 45nm-es Xbox360 CPU viszont még a látóhatáron sincs, nem hogy 32nm-es."
Természetesen 2009-ben tervezi az MS a 45nm chipet az xbox360-ba, 32nm-ről valóban nem olvastam, de figyelembe véve hogy 2010-2011 lesz ennek a generációnak a vége, szerintem már odáig nemigen fognak eljutni.
"De igen. Egyrészt lásd fent, másrészt az sem mellékes, ha a PS3-as játékok a felülről kompatibilitás miatt futhatnak majd a PS4-en is."
Nem hinném, hogy ez annyira marginális kérdés lenne. (vagy a mostani ps3 tulajokat nem zavarja a ps2 kompatibilitás hiánya?). Illetve az xbox teljesen más architektúrára váltott mégis megoldották a (részleges) kompatibilitást.
"Azért veszik, mert - bár egy lebutíott verzióban - féláron adja a MS."
Erről van szó. Hogy mi mihez képest butítás az már egy teljesen más dolog, ezt már többször kifejtettem. Én játékkonzolt akarok és nem BR lejátszót meg Wifi egységet meg tökömtudjamégmit. Aki ilyet akar az úgyis PSt vesz. -
#151 "Már kb. ötödszörre említem a kiterjedtebb fizikát, illetve a geometry shadinget, amik jönnek befelé, de látom, nálad mindez süket fülekre talál, aztán játszod a vakot."
EMBER! Nem talál süket fülekre ezek tök jól hangzanak de hol vannak? 2 éve ugyanezekkel jön minden Ps3 tulaj, de amig nincs addig nincs miről beszélni. Ráadásként ehhez olyan exkluzivok is kellenének, de jelenleg alig van épkézláb exkluziv bejelentve. Tudom tudom Killzone 2. -
#150 Nem fogom elforditani a fejem, mint ahogy arról sincs szó hogy egyszer nem veszek ps3at valami miatt. Szóval itt valami nagyon félrebeszélés van. Viszont ugyanilyen impressziv látványokat látsz ám xboxon is szóval ne forditsd félre a fejed. -
#149 "Még most sem stimmelnek a számaid. A legtöbb üzletben 42-43 az Arcade (ha egyátalán van),"
Nem tudom melyik üzletben nincs. Én most több helyen is 40-ért (39900) láttam, azért irtam ezt az árat.
"és 84-86 a PS3. Akárhogy nézem, ez pont a fele. Extra akciók meg mindkét gépnél vannak."
Okés akkor legyen a fele ha annyira akarod.
"Ilyeneket szokás szerint elfelejtettél megemlíteni, hogy az Arcade-hez egy szál sima kompozit kábel jár, miközben a PS3-hoz jópár helyen ajándék HDMI kábelt adnak."
Húha, ezt tényleg elfelejtettem, igaz HDMI-HDMI kábel 3m-es aranyozott csatlakozósat vettem 1.900Ft-ért. Nem gondoltam tényleg rá, hogy ezt külön megemlítsem de tényleg van ilyen költség.
"Vagy hogy az Arcade-ban nincs vinyó, a Blu-rayról nem is beszélve."
Teljesen jó ezekre ugysincs szükségem. -
#148 Árcsökkentés vagy nem most is 8M a különbség. -
dez #147 "Na ezt a tartalékot szeretné már a fél világ látni."
Fejlesztőktől hallottam, hogy pár multiplatform játéknál nem csak amiatt jóval gyorsabb a pályabetöltés PS3-on, mert vinyóra van installálva, hanem mert többé-kevésbé kihasználják a Cellt a pályagenerálásra (algoritmikus megoldások, stb.).
Már kb. ötödszörre említem a kiterjedtebb fizikát, illetve a geometry shadinget, amik jönnek befelé, de látom, nálad mindez süket fülekre talál, aztán játszod a vakot.
"Az IBM jövőbeni megoldásainak mi köze van a PS3-hoz? Semmi."
Valószínűleg a PS4 egy újabb, fejlettebb Cellt fog tartalmazni, így nem kell majd mindent elölről kezdeni, így egy hosszabb távon is stabil platformról beszélhetünk, amit érdemes jobban megismerni.
"Ezt sem értem, mi köze van a jelenlegi konzolnak ahhoz hogy az IBM milyen erőfeszítéseket akar tenni? Le van szerződve egy processzor gyártására amit gyártani is fog addig ameddig leszerződött, a gyártástechnológiát meg folyamatosan javitják hisz ez a gyártó cég érdeke is."
Az IBM már tervezi a 32nm-es, és gyártja a 45nm-es Cellt, ami nemsokára a PS3-ba is bekerül, ezzel tovább csökken a fogyasztás, és előbb-utóbb a méret. 45nm-es Xbox360 CPU viszont még a látóhatáron sincs, nem hogy 32nm-es.
"A Cellnél is ugyanez a helyzet. Az hogy az IBM kijön modernebb Cellekkel a PS3at semmiben sem befolyásolja sem negativ sem pozitiv irányba."
De igen. Egyrészt lásd fent, másrészt az sem mellékes, ha a PS3-as játékok a felülről kompatibilitás miatt futhatnak majd a PS4-en is.
"Ez az. Valamiért mégis megy az x. Talán nem is annyira szar?"
Azért veszik, mert - bár egy lebutíott verzióban - féláron adja a MS. A legutóbbi alapos árcsökkentés előtt viszont kezdett igencsak belehúzni a PS3, ezért is volt kénytelen árat csökkenteni a MS. -
#146 mit össze ölitek egymást....nemtom ez a tartalék szerintem ebből a videóból egyértelműen lejön...Ha vágod az angolt,akkor hallhatsz kellemes dolgokat...Én úgy gondolom innen indul az igazi nextgen...és itt működik úgy a cell ahogy azt eltervezték.
Persze erre is van megoldás...Ha megjelenik egyszerűen elforditod a fejed.
Bár azért hozzáteszem,hogy a Motorstorm 2-ben mondjuk a lávás pályán,amikor 16 különböző gép(eltérő fizikával) repked a rajtnál,szakad szét diribdarabra,mindezt brutálisan szép fény/árnyék effektek mellett,na az nagyon impresszív tud lenni....Persze ehhez elé kell ülni és nem a gametrailers segítségével véleményt alkotni. -
dez #145 Még most sem stimmelnek a számaid. A legtöbb üzletben 42-43 az Arcade (ha egyátalán van), és 84-86 a PS3. Akárhogy nézem, ez pont a fele. Extra akciók meg mindkét gépnél vannak.
Ilyeneket szokás szerint elfelejtettél megemlíteni, hogy az Arcade-hez egy szál sima kompozit kábel jár, miközben a PS3-hoz jópár helyen ajándék HDMI kábelt adnak. Vagy hogy az Arcade-ban nincs vinyó, a Blu-rayról nem is beszélve. -
dez #144 Nem lehetsz ennyire hülye, mert akkor írni sem tudnál. Amikor 2x annyi van az egyikből, mint a másikból, akkor tényleg sokat számít a szám szerű különbség. Amikor viszont az egyikből már csak pl. 10%-kal van több, akkor kutyát nem érdekli. Ebben nincs semmi csúsztatás!
Ellenben a 1 éves előny által beált kezdeti "aránytalan" előny kivetítése évekkel későbbre, és a dolgok úgy beállítása, mintha ez a pillanatnyi eladások következménye lenne, nem csak csúsztatás, hanem hazodozás. -
dez #143 "a durván 10M db különbség"
Hát igen, nagyon durvák a túlzásaid. Sosem közelítette meg a 10 milliót, ősszel meg leapadt 5.5 millióra, és onnan kezdett ismét emelkedni az Xbox360-as árcsökkentés után. -
dez #142 Abból, hogy számodra a Falcon előtti korszak olyan, mintha sosem lett volna. -
#141 "A PS3 játékok egyre jobbak lesznek, a Cell tartalékai miatt is,"
Na ezt a tartalékot szeretné már a fél világ látni.
" meg az IBM jövőbeni megoldásai miatt is."
Az IBM jövőbeni megoldásainak mi köze van a PS3-hoz? Semmi.
"A picipuha nem tudom mit fog csinálni, mert az IBM nem igen akar a 3 magos megoldásra nagyobb erőfeszítéseket tenni."
Ezt sem értem, mi köze van a jelenlegi konzolnak ahhoz hogy az IBM milyen erőfeszítéseket akar tenni? Le van szerződve egy processzor gyártására amit gyártani is fog addig ameddig leszerződött, a gyártástechnológiát meg folyamatosan javitják hisz ez a gyártó cég érdeke is. A Cellnél is ugyanez a helyzet. Az hogy az IBM kijön modernebb Cellekkel a PS3at semmiben sem befolyásolja sem negativ sem pozitiv irányba. Igazából nem értem, hogy ez a mondatod mit akart jelenteni... : /
"a Cell fejlesztésére koncentrálnak, és már vannak 2x erősebb változatok is, mint ami a Sony gépben van."
Eddig is voltak de ez hogy jön ide? Sőt szerverekben sokkal erősebb megoldások is vannak, sőt több Cell egy szerverben megoldás is van, de ennek megint semmi köze a konzolokhoz.
"Azon a 20 - 40 ezer különbségen nem esnek össze az emberek, főleg nyugatabbra..."
Ez az. Valamiért mégis megy az x. Talán nem is annyira szar? -
#140 Igazad van egy kicsit túloztam. Xboxot 39-ért lehet most venni, ps3-at meg 85 körül. Akkor mondjuk félárnál egy kicsit kevesebbért. Nálam ez is jelentős. -
#139 Na akkor matematika első osztály.
Van egy X termékünk meg van egy Y termékünk. X-ből eladtak kettőt, Y-ból egyet, tehát 2:1-hez aránypár áll fent. azaz X-ből kétszer annyi fogyott. X-ből eladnak mégegyet akkor ez már 3:1 azaz háromszor annyi fogyott. Na és itt jön a csel mert hirtelen Y-ból is eladnak mégegyet azaz az arány máris az eddigi legrosszabb 3:2 pedig a kezdeti különbség nem lett kevesebb, az megvan a két termék között csakugye az arányunk romlott.
Tehát nagyon jó és hangzatos az az állításod, hogy arányaiban egyre közelebb van a PS3 az Xboxhoz, csak éppen még mindig ott van ugyanaz a különbség (sőt egy picikét még nőtt is) ami a kezdetek óta ott van. Pedig a te állításod tényleg igaz, csak kicsit csúsztatás. -
#138 Továbbra sem falconnal kezdődött. Az első boxom egy amerikai X360 volt amit azért cseréltem le kurvagyorsan mert külön tápátalakitó kellett hozzá és az zavart. A következő egy 2006 év eleji gyártású premium gép volt ami azóta is hiba nélkül működik havernál én meg azért cseréltem le egy arcadera mert azon volt HDMI port, és azzal kötöttem a tévére. Azóta ez a gép van. -
#137 Na erről beszélek. Ez matematika. Pont ahogy fogalmazol. Ha örök életre megmarad a két gép között a durván 10M db különbség, attól az arány fokozatosan csökken, de a két gép közötti eladás és darabszám nem. Ez nem óbégatás ez matematika! -
#136 "Szóval mindegyikőtöknek Falconja van?"
Miért lenne Falcon? Ezt miből szűrted le? Van itt egy nagy rakat 2006-os gép, ezek is mennek hiba nélkül.