Kudarc lenne a PlayStation 3?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

narumon
"Szóval a saját igényeidet talán nem kellene kivetíteni az egész piacra, ezzel is torzítve a dolgokat."

A saját igényeimet? Bazze tényleg kapjál már észbe, 26M eladott konzolról beszélünk. Mit hadoválsz? Ha mindenkinek a BR kéne meg a Wifi akkor nem menne az xbox....

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

narumon
"Korrekt az lenne, ha a legnagyobb és legkisebb különbség súlyozott átlagát vennénk, ami 6M, esetleg 7M."

Dez bácsi te nagyon gáz csávó vagy. Odairtam hogy most is 8M a különbség. A valaki által belinkelt oldalt néztem 7,67M a különbség. Elég pontos lesz? (Bár nem tudom, hogy e szám esetéb miért csúsztatás a 8M, de azt már megszoktam, hogy nálad olyan mint matek nem létezik.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

"Hát szerintem ez okozza az MS-nek a legkisebb fejtörést. Szerintem tuti találnak megoldást arra, hogy mi legyen a következõ konzolukba (mint ahogy ennél a generációnál is secperc alatt lecserélték az intelt)"

Szerintem meg nem legy egyszerû történet. Mi lesz benne, 6-magos PowerPC (kevésbé optimális konzolokba, mint a Cell, a számítási teljesítmény/fogyasztás arányt is figyelembe véve)? Vagy visszaváltanak Intelre (elég komoly és drága proci kellene egy 3-magos másféle proci emulálásához, hacsak nem fordítják újra az összes korábbi kódod, és teszik megint egyenként elérhetõvé a 360-as játékokat)?

"Lehet hogy a következõben nekik is cell lesz? Az sem lehetetlen"

Ja, nem lehetetlen, csak úgy 1^-10:1 az esély arra, hogy a Sony belemegy. 😛

"de az intelnek is vannak ilyen irányba mutató tervei."

Larrabee? Elõfordulhat, ha az Intel is úgy akarja. Proci-emulációval kapcsolatban lásd fent. Kérdés, hogy a grafikát is rábízzák-e, mert legalábbis elsõ inkarnációjában kb. egy akkori középkategóriás Nvidia v. ATI GPU-nak felel majd meg.

"Nem hiszem , hogy ezen a játékosoknak kellene agyalniuk."

Ja, tehát a játékosoknak csak az a dolga, hogy bambán bámulják a képernyõt...? És ugye ez lennél te!? 😊 Bocs, én nem játékos vagyok.

"Természetesen 2009-ben tervezi az MS a 45nm chipet az xbox360-ba, 32nm-rõl valóban nem olvastam, de figyelembe véve hogy 2010-2011 lesz ennek a generációnak a vége, szerintem már odáig nemigen fognak eljutni."

Szerinted megint úgy elvágja majd a 360-at a MS, mint korábban az elsõ Xbox-ot? No new title anymore!? Hát szerintem nem így lesz. Az Xbox kinyítását meg tudták magyarázni a folyamatos veszteséggel, de a 360 esetén ezt nem igazán vethetik be. Szóval itt nem olyan éles váltás lesz, hanem a PS2-PS3-hoz hasonlóan együtt fognak élni egy darabig.

Amúgy is hülyeség a "2010-2011"! A fejlesztõket is és a részvényeseket is biztosította a MS afelõl, hogy nem ilyen korán jön az új gen.

"Nem hinném, hogy ez annyira marginális kérdés lenne. (vagy a mostani ps3 tulajokat nem zavarja a ps2 kompatibilitás hiánya?). Illetve az xbox teljesen más architektúrára váltott mégis megoldották a (részleges) kompatibilitást."

De, a PS2 komp. hiánya is zavaró az újabb PS3-aknál, ez az eladásokra is hatással van, mert a legtöbben nem vesznek 2 gépet csak azért, hogy a széles PS2 választékból is válogathassanak az ehhez képest eltörpülõ PS3 választék mellett, és sokan inkább a PS2 mellett döntenek jó idõre.

(Egyébként marginális = jelentéktelen. 😊 Szóval ha már idegen eredetû kif., akkor pl. releváns.)

"Errõl van szó. Hogy mi mihez képest butítás az már egy teljesen más dolog, ezt már többször kifejtettem. Én játékkonzolt akarok és nem BR lejátszót meg Wifi egységet meg tökömtudjamégmit. Aki ilyet akar az úgyis PSt vesz."

Éppen ezért a Blu-rayt csak zárójelben jegyeztem meg, viszont a vinyó már egy relevánsabb 😊 kérdés. És akkor már egy vinyós 360-nál jobb vétel egy PS3.

Ha jól emlékszem, azzal indítottál, hogy teljesen elvitattad, hogy lennének ilyen tartalékok, elõnyök... Pedig jól láthatóan csak idõ kérdése, hogy kiforrjon a dolog, és már most is kezd melegedni.

"Nem tudom melyik üzletben nincs. Én most több helyen is 40-ért (39900) láttam, azért irtam ezt az árat."

LOL, ha még 40-et írtál volna, csak éppen a 39900-at 39-re "kerekítetted" (miközben PS3-nál a 7.7-et 10-re, aztán 8-ra). Tényleg kicsit sem vagy elfogult, és ennek megfelelõen adatokat torzító.

"Okés akkor legyen a fele ha annyira akarod."

Szal ha tényleg nagyon akarom, akkor akár a tényeknek megfelelõen is számolhatunk? Hát kösz, ez nagyon rendes tõled. 😛 (A harmad annyiról szépen eljutottunk a fele annyiig.)

"Húha, ezt tényleg elfelejtettem, igaz HDMI-HDMI kábel 3m-es aranyozott csatlakozósat vettem 1.900Ft-ért. Nem gondoltam tényleg rá, hogy ezt külön megemlítsem de tényleg van ilyen költség."

Ha a boxnál 1000 Ft elmismásolása kedvéért hajlandó vagy torzítani, akkor a 2000 Ft ehhez képest 2x jelentõsebb...

"Teljesen jó ezekre ugysincs szükségem."

Neked talán nincs, de ha másnak sem lenne, akkor nyiván nem is lehetne kapni nagyobb gépeket, a PS3-at megközelítõ v. ugyanolyan áron... Szóval a saját igényeidet talán nem kellene kivetíteni az egész piacra, ezzel is torzítve a dolgokat.

Szóval erre: "Sosem közelítette meg a 10 milliót, õsszel meg leapadt 5.5 millióra, és onnan kezdett ismét emelkedni az Xbox360-as árcsökkentés után."

Ezt reagálod: "Árcsökkentés vagy nem most is 8M a különbség."

Ez a tények és folyamatok semmibe vétele (amivel szépen bizonyítottad az elfogultságodat, bár azt már akkor megtetted, amikor 10M-et emlegettél). Korrekt az lenne, ha a legnagyobb és legkisebb különbség súlyozott átlagát vennénk, ami 6M, esetleg 7M. A tavasszal várható PS3-as árcsökkentést is említhetjük.

Alien!
ehhh...tényleg most nézem régi az aláírás(javítva)...Annyira azért nem vagyok Sony mániás,a tv-m se az,és igazából a házimozimban sincs semmi Sony...Viszont mivel szeretem a minõséget a sony laptopját választottam,még 2 év használat után is jó lét kaptam érte,és csak azért váltam meg tõle,mert a Iphone kiváltotta a hordozhatóságban...

PS3 Slim(120GB)+ MB 500GB,SAMSUNG LE-40C750 3D,Onkyo TX-SR606 Ps3 ID:Alien_hun(EU),sstyles(US)

Alien!
megéri...kb ez a rész hozza azt a feelinget amit annó a targetrenderben megálmodtak...Én autós játékban ilyen fényeket/árnyékokat még sosem láttam,bár a játékra az is igaz,mint a KZ2-re,hogy mozgásban üt.

PS3 Slim(120GB)+ MB 500GB,SAMSUNG LE-40C750 3D,Onkyo TX-SR606 Ps3 ID:Alien_hun(EU),sstyles(US)

Alien!
úgynézki nem lesz csalódás,egyelõre nagyon kevesen tudnak belekötni,és az összes eddigi kifogás,mostanában a preview-kban fel sem merül...
Persze múltkor olvastam egy f*szt,aki gyaníthatólag egyeztetett a CNN-es kollegával és leírta,hogy szép a játék,de a részecskeeffekteket leszámítva olyan mint a DEAD SPACE...?!? no comment.

narumon
Mondjuk ahogy az aláírásodat nézem te sem a multimárkákról vagy híres : /

narumon
Jah egyébként õszintén Motorstorm 2-t nem láttam még személyesen (azt sem tudtam, hogy megjelent 😛), de az 1 az annyira gyenge volt, hogy nem érzek túl nagy késztetést a 2 megnézésre. Bár ha azt mondod, hogy megéri akkor ránézek valamikor január közepin (akkor lesz nálam megint úgy ps3 hogy nemgond ha kibontom) 😄

narumon
Mhm mirõl beszélünk? Volt már a tévém alatt párszor PS3, és most is van itt két bontatlan, igaz ennek már megvan a helye. A killzonet tuti meg fogom nézni, csak félek nehogy csalódás legyen. Azt meg nem titkolom amim van. Ellentétben dez-zel nem vagyok only 1 gép. (Mit ahogy talán az aláírásomból is kiderül ha valaki veszi a fáradtságot elolvasni 😊)

Alien!
"Viszont ugyanilyen impressziv látványokat látsz ám xboxon is szóval ne forditsd félre a fejed"

Ugyanilyen?!?!? Ehhh....biztosígyvan..😊

Mondjuk a GeoW 1-2 egy mestermû..Csak vhogy úgyérzem kezd kipukkadni a lufi.

Nembaj,2 hónap és ott lesz a gép a tv-d alatt,max itt senki sem fogja tudni.

narumon
"Valószínûleg a PS4 egy újabb, fejlettebb Cellt fog tartalmazni, így nem kell majd mindent elölrõl kezdeni"

Hát szerintem ez okozza az MS-nek a legkisebb fejtörést. Szerintem tuti találnak megoldást arra, hogy mi legyen a következõ konzolukba (mint ahogy ennél a generációnál is secperc alatt lecserélték az intelt) Lehet hogy a következõben nekik is cell lesz? Az sem lehetetlen, de az intelnek is vannak ilyen irányba mutató tervei. Nem hiszem , hogy ezen a játékosoknak kellene agyalniuk.

"Az IBM már tervezi a 32nm-es, és gyártja a 45nm-es Cellt, ami nemsokára a PS3-ba is bekerül, ezzel tovább csökken a fogyasztás, és elõbb-utóbb a méret. 45nm-es Xbox360 CPU viszont még a látóhatáron sincs, nem hogy 32nm-es."

Természetesen 2009-ben tervezi az MS a 45nm chipet az xbox360-ba, 32nm-rõl valóban nem olvastam, de figyelembe véve hogy 2010-2011 lesz ennek a generációnak a vége, szerintem már odáig nemigen fognak eljutni.

"De igen. Egyrészt lásd fent, másrészt az sem mellékes, ha a PS3-as játékok a felülrõl kompatibilitás miatt futhatnak majd a PS4-en is."

Nem hinném, hogy ez annyira marginális kérdés lenne. (vagy a mostani ps3 tulajokat nem zavarja a ps2 kompatibilitás hiánya?). Illetve az xbox teljesen más architektúrára váltott mégis megoldották a (részleges) kompatibilitást.

"Azért veszik, mert - bár egy lebutíott verzióban - féláron adja a MS."

Errõl van szó. Hogy mi mihez képest butítás az már egy teljesen más dolog, ezt már többször kifejtettem. Én játékkonzolt akarok és nem BR lejátszót meg Wifi egységet meg tökömtudjamégmit. Aki ilyet akar az úgyis PSt vesz.

narumon
"Már kb. ötödszörre említem a kiterjedtebb fizikát, illetve a geometry shadinget, amik jönnek befelé, de látom, nálad mindez süket fülekre talál, aztán játszod a vakot."

EMBER! Nem talál süket fülekre ezek tök jól hangzanak de hol vannak? 2 éve ugyanezekkel jön minden Ps3 tulaj, de amig nincs addig nincs mirõl beszélni. Ráadásként ehhez olyan exkluzivok is kellenének, de jelenleg alig van épkézláb exkluziv bejelentve. Tudom tudom Killzone 2.

narumon
Nem fogom elforditani a fejem, mint ahogy arról sincs szó hogy egyszer nem veszek ps3at valami miatt. Szóval itt valami nagyon félrebeszélés van. Viszont ugyanilyen impressziv látványokat látsz ám xboxon is szóval ne forditsd félre a fejed.

narumon
"Még most sem stimmelnek a számaid. A legtöbb üzletben 42-43 az Arcade (ha egyátalán van),"

Nem tudom melyik üzletben nincs. Én most több helyen is 40-ért (39900) láttam, azért irtam ezt az árat.

"és 84-86 a PS3. Akárhogy nézem, ez pont a fele. Extra akciók meg mindkét gépnél vannak."

Okés akkor legyen a fele ha annyira akarod.

"Ilyeneket szokás szerint elfelejtettél megemlíteni, hogy az Arcade-hez egy szál sima kompozit kábel jár, miközben a PS3-hoz jópár helyen ajándék HDMI kábelt adnak."

Húha, ezt tényleg elfelejtettem, igaz HDMI-HDMI kábel 3m-es aranyozott csatlakozósat vettem 1.900Ft-ért. Nem gondoltam tényleg rá, hogy ezt külön megemlítsem de tényleg van ilyen költség.

"Vagy hogy az Arcade-ban nincs vinyó, a Blu-rayról nem is beszélve."

Teljesen jó ezekre ugysincs szükségem.

narumon
Árcsökkentés vagy nem most is 8M a különbség.

"Na ezt a tartalékot szeretné már a fél világ látni."

Fejlesztõktõl hallottam, hogy pár multiplatform játéknál nem csak amiatt jóval gyorsabb a pályabetöltés PS3-on, mert vinyóra van installálva, hanem mert többé-kevésbé kihasználják a Cellt a pályagenerálásra (algoritmikus megoldások, stb.).

Már kb. ötödszörre említem a kiterjedtebb fizikát, illetve a geometry shadinget, amik jönnek befelé, de látom, nálad mindez süket fülekre talál, aztán játszod a vakot.

"Az IBM jövõbeni megoldásainak mi köze van a PS3-hoz? Semmi."

Valószínûleg a PS4 egy újabb, fejlettebb Cellt fog tartalmazni, így nem kell majd mindent elölrõl kezdeni, így egy hosszabb távon is stabil platformról beszélhetünk, amit érdemes jobban megismerni.

"Ezt sem értem, mi köze van a jelenlegi konzolnak ahhoz hogy az IBM milyen erõfeszítéseket akar tenni? Le van szerzõdve egy processzor gyártására amit gyártani is fog addig ameddig leszerzõdött, a gyártástechnológiát meg folyamatosan javitják hisz ez a gyártó cég érdeke is."

Az IBM már tervezi a 32nm-es, és gyártja a 45nm-es Cellt, ami nemsokára a PS3-ba is bekerül, ezzel tovább csökken a fogyasztás, és elõbb-utóbb a méret. 45nm-es Xbox360 CPU viszont még a látóhatáron sincs, nem hogy 32nm-es.

"A Cellnél is ugyanez a helyzet. Az hogy az IBM kijön modernebb Cellekkel a PS3at semmiben sem befolyásolja sem negativ sem pozitiv irányba."

De igen. Egyrészt lásd fent, másrészt az sem mellékes, ha a PS3-as játékok a felülrõl kompatibilitás miatt futhatnak majd a PS4-en is.

"Ez az. Valamiért mégis megy az x. Talán nem is annyira szar?"

Azért veszik, mert - bár egy lebutíott verzióban - féláron adja a MS. A legutóbbi alapos árcsökkentés elõtt viszont kezdett igencsak belehúzni a PS3, ezért is volt kénytelen árat csökkenteni a MS.

Alien!
mit össze ölitek egymást....nemtom ez a tartalék szerintem ebbõl a videóból egyértelmûen lejön...Ha vágod az angolt,akkor hallhatsz kellemes dolgokat...Én úgy gondolom innen indul az igazi nextgen...és itt mûködik úgy a cell ahogy azt eltervezték.

Persze erre is van megoldás...Ha megjelenik egyszerûen elforditod a fejed.

Bár azért hozzáteszem,hogy a Motorstorm 2-ben mondjuk a lávás pályán,amikor 16 különbözõ gép(eltérõ fizikával) repked a rajtnál,szakad szét diribdarabra,mindezt brutálisan szép fény/árnyék effektek mellett,na az nagyon impresszív tud lenni....Persze ehhez elé kell ülni és nem a gametrailers segítségével véleményt alkotni.

Még most sem stimmelnek a számaid. A legtöbb üzletben 42-43 az Arcade (ha egyátalán van), és 84-86 a PS3. Akárhogy nézem, ez pont a fele. Extra akciók meg mindkét gépnél vannak.

Ilyeneket szokás szerint elfelejtettél megemlíteni, hogy az Arcade-hez egy szál sima kompozit kábel jár, miközben a PS3-hoz jópár helyen ajándék HDMI kábelt adnak. Vagy hogy az Arcade-ban nincs vinyó, a Blu-rayról nem is beszélve.

Nem lehetsz ennyire hülye, mert akkor írni sem tudnál. Amikor 2x annyi van az egyikbõl, mint a másikból, akkor tényleg sokat számít a szám szerû különbség. Amikor viszont az egyikbõl már csak pl. 10%-kal van több, akkor kutyát nem érdekli. Ebben nincs semmi csúsztatás!

Ellenben a 1 éves elõny által beált kezdeti "aránytalan" elõny kivetítése évekkel késõbbre, és a dolgok úgy beállítása, mintha ez a pillanatnyi eladások következménye lenne, nem csak csúsztatás, hanem hazodozás.

"a durván 10M db különbség"

Hát igen, nagyon durvák a túlzásaid. Sosem közelítette meg a 10 milliót, õsszel meg leapadt 5.5 millióra, és onnan kezdett ismét emelkedni az Xbox360-as árcsökkentés után.

Abból, hogy számodra a Falcon elõtti korszak olyan, mintha sosem lett volna.

narumon
"A PS3 játékok egyre jobbak lesznek, a Cell tartalékai miatt is,"

Na ezt a tartalékot szeretné már a fél világ látni.

" meg az IBM jövõbeni megoldásai miatt is."

Az IBM jövõbeni megoldásainak mi köze van a PS3-hoz? Semmi.

"A picipuha nem tudom mit fog csinálni, mert az IBM nem igen akar a 3 magos megoldásra nagyobb erõfeszítéseket tenni."

Ezt sem értem, mi köze van a jelenlegi konzolnak ahhoz hogy az IBM milyen erõfeszítéseket akar tenni? Le van szerzõdve egy processzor gyártására amit gyártani is fog addig ameddig leszerzõdött, a gyártástechnológiát meg folyamatosan javitják hisz ez a gyártó cég érdeke is. A Cellnél is ugyanez a helyzet. Az hogy az IBM kijön modernebb Cellekkel a PS3at semmiben sem befolyásolja sem negativ sem pozitiv irányba. Igazából nem értem, hogy ez a mondatod mit akart jelenteni... : /

"a Cell fejlesztésére koncentrálnak, és már vannak 2x erõsebb változatok is, mint ami a Sony gépben van."

Eddig is voltak de ez hogy jön ide? Sõt szerverekben sokkal erõsebb megoldások is vannak, sõt több Cell egy szerverben megoldás is van, de ennek megint semmi köze a konzolokhoz.

"Azon a 20 - 40 ezer különbségen nem esnek össze az emberek, fõleg nyugatabbra..."

Ez az. Valamiért mégis megy az x. Talán nem is annyira szar?

narumon
Igazad van egy kicsit túloztam. Xboxot 39-ért lehet most venni, ps3-at meg 85 körül. Akkor mondjuk félárnál egy kicsit kevesebbért. Nálam ez is jelentõs.

narumon
Na akkor matematika elsõ osztály.

Van egy X termékünk meg van egy Y termékünk. X-bõl eladtak kettõt, Y-ból egyet, tehát 2:1-hez aránypár áll fent. azaz X-bõl kétszer annyi fogyott. X-bõl eladnak mégegyet akkor ez már 3:1 azaz háromszor annyi fogyott. Na és itt jön a csel mert hirtelen Y-ból is eladnak mégegyet azaz az arány máris az eddigi legrosszabb 3:2 pedig a kezdeti különbség nem lett kevesebb, az megvan a két termék között csakugye az arányunk romlott.
Tehát nagyon jó és hangzatos az az állításod, hogy arányaiban egyre közelebb van a PS3 az Xboxhoz, csak éppen még mindig ott van ugyanaz a különbség (sõt egy picikét még nõtt is) ami a kezdetek óta ott van. Pedig a te állításod tényleg igaz, csak kicsit csúsztatás.

narumon
Továbbra sem falconnal kezdõdött. Az elsõ boxom egy amerikai X360 volt amit azért cseréltem le kurvagyorsan mert külön tápátalakitó kellett hozzá és az zavart. A következõ egy 2006 év eleji gyártású premium gép volt ami azóta is hiba nélkül mûködik havernál én meg azért cseréltem le egy arcadera mert azon volt HDMI port, és azzal kötöttem a tévére. Azóta ez a gép van.

narumon
Na errõl beszélek. Ez matematika. Pont ahogy fogalmazol. Ha örök életre megmarad a két gép között a durván 10M db különbség, attól az arány fokozatosan csökken, de a két gép közötti eladás és darabszám nem. Ez nem óbégatás ez matematika!

narumon
"Szóval mindegyikõtöknek Falconja van?"

Miért lenne Falcon? Ezt mibõl szûrted le? Van itt egy nagy rakat 2006-os gép, ezek is mennek hiba nélkül.

nekünk mind a kettõ van, és a PS-3 lényegesen jobb minõségre (összeszerelés stb.)
nem zakatol a drive benne stb.

A PS3 játékok egyre jobbak lesznek, a Cell tartalékai miatt is, meg az IBM jövõbeni megoldásai miatt is.
A picipuha nem tudom mit fog csinálni, mert az IBM nem igen akar a 3 magos megoldásra nagyobb erõfeszítéseket tenni. a Cell fejlesztésére koncentrálnak, és már vannak 2x erõsebb változatok is, mint ami a Sony gépben van.
Amikor pedig 10 millió darabos nagyságrendekrõl beszélünk eladásban, akkor engem nem igazán izgat melyikbõl fogyott 1-2 millióval több.
Azon a 20 - 40 ezer különbségen nem esnek össze az emberek, fõleg nyugatabbra...
Magyarország? Ki a kukac indul ki belõle? Évek óta nem jártam arra...
Te minek nevezed ha világszerte annyi fogy el valamibõl,mint 1-1 kiemelt országban?(USA,JAPÁN)Erre írtam hogy nem túl populáris a világ többi táján..(értsd:15m USA, 10m egyéb az X,PS3 7m USA,9m egyéb...ehhez képest a Japán 2,6m igen szép😊)
Nem tudhatod mennyit adtak volna el HA árat csökkentenek...de garantáltan többet..hogy mennyivel? már sosem tudjuk meg, viszont hogy hosszabb távon(ha már azt hajtogatod hogy erre gyúrtak) több jött volna be BD-bõl és játékból az tuti...vagy nem..hisz az exkluzív nevek fogyóban,BD lejátszó meg ócsóért...)
(jut eszembe..ha annyira szar az X,akkor hogyhogy még ennyi fogy belõle?😛 A PS3 tulajok inkább filmeznek? na ne wazz...ezért érdemes volt megvenni 1 konzolt...vagy csak magyarázzuk a bizonyítványt?😛
Úgy emlékszel volt itt link..én meg úgy hogy nem..1:1😄

Ehh narumonnak: negyedannyiért hehh? Hol vásárolsz? Azért ne essünk át a ló túloldalára....PC-n is lehet olyan graffal tolni,de hogy nem negyedannyiért,az is tuti😄 Másrészt mondjuk a monitor eleve adott a "HD"-hez😄

Ezt a butaságot még nem tudom szó nélkül hagyni:

"Ha valamibõl folyamatosan kevesebb fogy mint a másikból, akkor is romlik a nagyobb szám aránya. MATEMATIKA!"

Nem, ez a te rövid eszed. Hosszabb távon arra áll be az arány, amilyen különbség van az eladásokban. Továbbá ha kezdetben többszöröse van az egyikbõl, mint a másikból (mert késõbb indult), de az eladások aránya nem ilyen (hanem pl. 20%-kal több az elsõ), akkor is javul, közeledik az arány.

Mellesleg itt nincs is olyan, hogy az egyikbõl folyamatosan kevesebb fogy, mint a másikból. Hol az egyikbõl, hol a másikból fogy több.

"negyedannyiért"
Na jól van, itt fejeztem be veled a társalgást.

Attól, hogy neked a Falconnal kezdõdõtt az Xbox360-as kalandod, a gép életútja nem a Falconnal kezdõdõtt...

Mutass nekem olyan friss hozzászólás-hegyeket, ahol a PS3 fagyogat!

(goto #128)

Mielõbb óbégatni kezdesz, ajánlom figyelmedbe az elõzõ hozzászólásomat...

"hát én azt a 2-3%ot nem nevezném rohamosnak😊"

Nem tudom, mirõl beszélsz, de úgy tûnik, te se, hogy én mirõl.
Hát errõl (Xbox360😛S3 arány):
-1 éve: 2:1
-most: 4:3
Tehát, egy éve 100%-kal több Xbox360 volt, most már csak 30%-kal.
Újabb egy év múlva már 5:4 (25%-kal több box) lesz, vagy akár még közelebb lesznek. És így tovább. Magyarán az összeladások számai mellett eltörpül az a 6-7 milliós különbség (ha egyátalán megmarad).

"akár te is szerkesztheted szerkeszthetted."
Te beteg vagy. 😛 Amúgy az ilyen fontosabb, és manipulációnak kitett oldalak felügyelet alatt állnak, ha valaki hülyeséget ír be, elég gyorsan eltüntetik. És a másik, hogy a források is fel vannak tüntetve. Meg ha rákeresel, fórumokban is viszontláthatod õket.

"Ráadásul durva elírások vannak benne mert a Falcon alaplapok sem 175W-sak"
Vagy csak te nem tudsz táblázatot olvasni. 120W-osnak van feltüntetve. Csak a tápegységek mindig magasabb fogyasztásra vannak hitelesítve, lásd többit is.

Szóval mindegyikõtöknek Falconja van? Akkor nem vagytok valami régi motorosok. A Falcon volt az elsõ, ahol a nagy hibarátát elõször lejjebb szorították, bár még 90nm-es volt a leginkább melegedõ GPU, de kapott egy nagyobb bordát, és a CPU 65nm-es lett. Az RRoD már csak a végsõ következménye az erõs túlmelegedésnek, fõlem ami a GPU-t illeti. Így a korábbi gépeknél a túlmelegedés miatti fagyás is gyakori volt.

A PS3-mal kapcsolatos hibák nagy részét, vagy akár az összeset FW update-ekben már orvosolták. Az a fagyás dolog, amit annyira emlegetsz, egy bizonyos, korábbi FW verzióhoz köthetõ, amiben valamit elszúrtak, de utána elég gyorsan javították.

narumon
Témánál maradva:
PS árcsökkenés tök jó, majd ha tökjó olcsó lesz akkor lehet hogy én is veszek egyet, addig meg minek? Negyedannyiért játszok jobb minõségben (multi) és számomra élvezetesebb exluzivokkal. Megint ide lukadtunk ki. <#wow1>

Ez így most úgy néz ki, mintha az RRoD-os szöveget is tõlem idézted volna. Légyszíves jelezd, ki mit mondott.

narumon
"(mert pl véletlen átesik rajta vki,földrengés (igen japánban és amerikában is van ilyen), esetleg anyád begurul😊...)"

Nebassz. A földön tartod a konzolt vagy mi a rák? Ha akkor földrengés van, hogy ez számitson akkor a dvd karcolás lesz a legkevesebb bajod, addigra borul a szekrény meg a tévé 😄
Anyám meg ha vendégségbe jön hozzánk akkor nem is xboxozok 😛

Ám legyen most gyorsan odamentem az xboxhoz miközben töltött és elkezdtem emelgetni, erre semmit nem csinált akkor jól megráztam ekkor sem csinát semmit. Na utána tényleg agressziven megráztam ekkor már nem nagyon tudott olvasni de a lemez sértetlen maradt. (jelzem ha ez földrengés ahogy most ráztam akkor a ház is összedöl)

Ok.ok. megint én fogtam ki egy szerencsés példányt 😞

"túlmelegedés miatti fagyás"

Na ilyet még x fronton kurvára nem hallottam (ha nem RROD a vége) ellenben a Ps3-nál (itt az sg forumban is) elég "sûrûn" elõfordul fagyás. Mondjuk szerintem nem túlmelegedés miatt ott sem.
A túlmelegedéshez erõsen be kell építeni valahova az xboxot, mert Falcon nekem otthon soha nem fúj max langyos levegõt. Tudom tudom, megint én (mi) fogtam/tunk ki ilyen szerencsés példányokat.

narumon
"Mellesleg nem az abszolút különbség számít, hanem a kettõ aránya. Az mindenképp és rohamosan közeledik."

Ez tévedés. CSAK az abszolút különbség számít, ugyanis az arány MINDENKÉPPEN romlik. Ez matematika. Ugyanis minél nagyobb egy szám annál nehezebb megduplázni. Ezt nem tanították? Ha valamibõl folyamatosan kevesebb fogy mint a másikból, akkor is romlik a nagyobb szám aránya. MATEMATIKA!

narumon
A wikipedia nem hivatalos oldal, a szócikket akár te is szerkesztheted szerkeszthetted. Ráadásul durva elírások vannak benne mert a Falcon alaplapok sem 175W-sak, de nem baj. Ha Ps3 technical problemst beírod googleba, akkor igaz, hogy nem ilyen szép összeszedetten, de ezernyolcszázmillió találatot találsz a legkülönfélébb hibákkal, mégsem mondom, hogy hullanak a ps3-ak.

különbség, ha nem számítjuk az X elsõ évét akkor kb 1,7 millió a box javára, nagyon sok...ugyhogy ráadásul a 2006os év nagyon szarul sikerült a storynak.

dez
"Az mindenképp és rohamosan közeledik."
hát én azt a 2-3%ot nem nevezném rohamosnak😊

"Az xboxnak a RROD-on kivül semmi komoly hibája nem volt"
meg szamtalan kisebb hibája:

mozgatod olvasás közben a boxot az karcolhatja a dvd (mert pl véletlen átesik rajta vki,földrengés (igen japánban és amerikában is van ilyen), esetleg anyád begurul😊...)
túlmelegedés miatti fagyás
...

ugyhogy nem állítsátok, hogy nincs semmi baja. Mondjuk 200 dolláros konzoltól nem is várok tökéletességet, de is vegyétek figyelembe , ha egy 400 dolláros konzolhoz hasonlítsátok

Just avoid to falling into the hands of terrorists.

Valamit nagyon félrenéztél, kb. 26.5 millió Xbox360, és kb. 18.8 millió PS3 kelt el eddig világszerte. Az összes táj jözül Japánban a legkevesebb. (Xbox360 persze még annál is kevesebb.)

A játékeladások hétrõl hétre változnak, attól függõen, mikor mi jelent meg. Bár talán elmondható, hogy a PS3 tulajok némileg kevesebb játékot vesznek. (Sokan helyette inkább filmeznek a gépen.)

Te tényleg nem tudod felfogni, hogy az a pár milliós különbség nagyrészt az 1 év különbségnek köszönhetõ?

Arról meg nem tehetek, hogy ennyire nem követed a dolgokat, csak okoskodsz. Úgy emlékszem, pár napja itt is benne volt egy hírben, linkelt forrással.

Ha azt vesszük, mennyivel több DVD lejátszó van az otthonokban, mint Blu-ray, sehol sem kellene lennie a mûsoros BD eladásoknak, aztán mégis csak ott vannak az elsõ 20-ban, stb. Talán nem Magyarországból kellene kiindulni.

Õszig szépen csökkent a különbség, amikor is a MS kénytelen volt árat csökkenteni, ami felé billentette a mérleg nyelvét. A válasz tavasszal várható a Sonytól ugyancsak egy árcsökkentés képében, akkor megint fordulhat a kocka.

Mellesleg nem az abszolút különbség számít, hanem a kettõ aránya. Az mindenképp és rohamosan közeledik.

Aha, esetleg nézd végig ezt az oldalt: Xbox 360 technical problems

Amit te "minimális"-nak nevezel, az 10%! Csak most jelent meg a 65nm-es GPU-val szerelt változat, ami a kisebb hõtermelés által állítólag valóban normális szinre szorította a meghibásodási rátát.

Nem lehet, hogy kevered a saját hozzászólásaidat az enyémmel...
Nézd már meg a saját hozzászólásaidat olyan szemmel, mintha nem te írtad volna! Ja, hogy az nem megy, értem.

Hozzátenném: ha igaz amit a link mutat (még ha csak hellyel-közzel) mind a 10,3m az X-nek,mind a 8,9m a PS3-nak igencsak szégyenletes...USA és Japán kivételével nem nagyon érdekelte a népeket...
De érdekes a játéklista is..van 1 PS3 a 12.,22.,31.,35.,41. helyen..ez összesen 5 az 50-bõl,de van 2 PS2 is..😄
X van a 5.,8.,9.,14.,17.,19.,24.,25.,28.,30.,36.,37.,39.,42.,47. helyen..ez összesen 15 az 50-bõl...
De persze ez tuti hamisított adat..😛
Ja a maradék a WII és a DS....