A paksi atomerőmű

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok

Érdemes megnézni. paksról pár dolog ami sztem hülyeség.

http://maffiozo.hu/rablas.php?rablo=Csaby01

Mindenki meneküljön paksról mert az lex a vége mint Pripyat-nak 😄
bukovszki
FFFFUUUUUUUUUUUUU

BaLeeX
Egyik kedvenc rajzfilmem a paksi hapsi kalandjai...

Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit

Nandusz
A laikusok kedvéért FKSZ: primerköri Fõ Keringtetõ Szivattyú, mely a reaktorban lévõ vízmennyiség áramoltatásáért felelõs.
Mondjuk egy ilyennek a felújítása abszolút nem jelent teljesítmény növelést, max. stabilabb, biztonságosabb üzemeltetést.

A Harcos számára a legnehezebb a győzelem órája /Dalcsev/

McFrost
Ezt így pontosan nem tudom, a 2. blokk az 104%-on teljesít egy 5 éves FKSZ átalakítás/javítás után, ám jövõre szeretnék a 108%-ot. A 3.blokk viszont már 108%-on hasít, köszönhetõen a késõbbi üzembehelyezésének.
Viszont az 1. blokk teljesítményét már 2007-ben emelték, a 4. blokkét pedig 2006-ban, hiszen ez a legmodernebb.

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

tugyiti
azért az már szánalom Nandi hogy az ember még a futár szolgálatot is beleveszi a poénba,de a te földöntúli -szánalmas- elmédnek ez már nem esik le <#zavart2>
Molnibalage
Ilyenekkel van a tele a net, repülés, energetika és haditechnika témában. Külön vicc, hogy szerintem a magyar lakosság legalább 2/3-a, de inkább 80%-ban természerttudományos és mûszaki analfabéta. sajnos....

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
A pakurás részre gondolsz? Mert azt környezetvédelmi okokból tiltották be, ha jó tudom. Lesznek ott változások, de ennél többet nem mondhatok, mert nem tudom, hogy hol az üzleti titok határa.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

REPS0L

i5-2500K; GTX560Ti; 8GB DDR3 http://bofox.hu

Nandusz
Sztem semmire, mert tényleg tudatlan, mint ahogy azt írtad....sztem az ilyennek jobb lenne csöndbe maradni, mintsem olyan területeken verni a nyálát, ahol spec, szarrá alázzák.

Na akkor egy "értelmes" hsz az sg csetrõl:
01:09 tugyiti: a multkor én is rendeltem ilyen uránium rudat de a gls nem akarta kihozni

Tekintve, hogy fingja sincs egy uránium pasztilla szerkezeti felépítésérõl, joggal merül fel a kérdés bennem, hogy az ilyen tudatlan, ismeretektõl mentes user végül is mire veri itt a nyálát?

REPS0L
mer az hogy néz ki? láttál már olyat?

REPS0L
vótmá

Nandusz
Ez is baszott jogos, mivel ugye a százhalombattai erõmû lenne kapacitásbelileg a legnagobb magyarországon, még a paksit is túlszárnyalja.
De sajnos ugye ez egy alapjaiban földgáz üzemû erûmõ, melynek óriási gondjai vannak az állammal.

solo
Ehemm..Én egyet nemértek..Mi a lótüdõnek veszünk áramot, hogyha ottvan a százhalombattai erõmû, ami meg nincs is használva-.-"

Gigabyte x48dq6,C2D E6550@3,1Ghz+CNPS9700,4x1Gb dominator 1066,ASUS 4850GFX chilla,WD 500Gb,SG 120GB ,SAMSUNG 320Gb;T27A300,logitech x530-g15,a4tech x7,Chieftech GPS-500AB, AC Zero°,Galaxy NOTE

Nandusz
(Ja és nem áramot, mert a Watt spec. nem az áram mértékegysége)

Nandusz
Egyébként, ha már ilyen precíz vagy, akkor melyik blokk mennyit?

Nandusz
A fene se igazodik ki már ezeken....így is meg úgy is hívják õket.

McFrost
Természetesen elírtam😄
Szóval 2027 MW

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

McFrost
Egyébként a 4 blokk összesen 5027 MW áramot termel jelenleg.

justin
Ha már teljesen precízek akarunk lenni RHK Kft.

Nandusz
*Mátrai, Menti nélkül(jav.)

Nandusz
Az az izé a KKÁT(Kiégett Kazetták Átmeneti Tárolója), amit félre értések elkerülése végett nem az atomerõmû üzemeltet, hanem az RHK Kht.
Ez is folyamatos bõvítés alatt áll, amióta az oroszok nem veszik át tõlünk a radioaktív hulladékot.

De egyébként igazad van...maga az erõmû szinte semmilyen dózist nem bocsát ki magából, mint környezet szennyezõ és életet veszélyeztetõ tényezõ.
Kvázi egy lignit tüzelésû erõmû, mint pl. a Visontai Gagarin Hõerõmû (Mátra Menti Erõmû Rt.) kategóriákkal több radioaktív szennyezettséget képes kibocsátani a környezetbe.

Nandusz
Jobb, ha nem látja...ugyanis aki fissziót lát, az beledöglik a látványba:/

Kicsikiraly
elolvasgattam itt az elsõ pár kommenteket. szép sztereotípiák 😄 egy atomerõmû alaphelyzetben SEMENNYI sugárzást nem bocsát a környezetbe. több sugárzás érkezik a földrõl és a kozmoszból mint az erõmûbõl. a hulladék az ami sugárzik, de azt rendesen tárolják (ott van a közelében az a hulladékokkal foglalkozó izé is, az intézi)

DFTBA &#3232;_&#3232;

Sadist
Fúziót te ott nem fogsz látni, max fissziót.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Nandusz
Így van... 1998-2002-ig volt párhuzamosan a Földrengés Technológiai Átalakítások projekt és a Szekunderköri Rekonstrukciós Projekt,mely utóbbi keretein belül mind a 8db (blokkonként 2 db) 220 Mw-os gõzturbina egy ún. teljesítmény növelõ retrofiton esett át. Az eredeti gyártó Ukrajna béli Harkov turbinagyár végezte a generál kivitelezõi munkákat, akik szerzõdést kötöttek az ABB Power Generation Kft.-vel (Késõbb ALSTOM Power Hungária Kft.) a helyszíni szerelések vonatkozásában.
Finomítottak a gõz terelõ lemezek (labirint lemezek) hézagjain mind axiális, mind radiális értelemben, javítottak a csapágyak olajhézagjain, precízebb, gondosabb tengelyközpontúság beállítás történt, stb-stb. Millió feladat sikeres végrehajtásának végeredménye képpen a teljesítmény az általad közölt adatokat érte el.

Egy jóideje már böki a csõröm:
Kik (név szerint sem ártana !), mekkora jutalmat is kaphattak a "kazetta-mosoda" kibõvítésének ötletéért ?
-'s mennyi is lett rajta a végsõ "nyereségünk" ?
( A mínuszos eredmény is nyereség !? -mondaná egy kapitalista-matek tanszék.)

Narxis
A teaosztást koordinálta ha egyre gondolunk.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

NessieGraf
Lassan rájövök, tényleg nem vicc a jövendõmondós - varázslós stílusú logód.

#21 annyira egy Smiley se röhögött.

http://fenyuzer.hu http://www.antistressz.co.cc http://www.netanyu.info

PetruZ
A 440 az eredeti, beépített érték, ma már a különféle átépítések és technológiai fejlesztések után eléri az 500-at is (a pillanatnyi sokszor meg is haladja, az átlag olyan 480-490 körüli).
Molnibalage
33% vs. 40% ekkora méretben már nem ugyanaz. Asszem most 4x 440 MW az összkapacitás. Számolndi ki, hogy hány nagyváros fogyasztásának felel meg az eltérés. Van év amikor 40% felett van. Asszem 42% volt a csúcs. Az ukrán importáram is atomáram szóval a haza fogyasztásn elég masszívan atomra épül.

kraawz
az majdnem ugyanaz 😊

Ha érdekel 8500 ft szinte ingyenes sportfogadási bónusz, írj üzenetet!

Nandusz
40%-át.

kraawz
Tavaly mikor érettségire készültem,olvastam valahol,hogy Magyarország áramfogyasztásánnak az 1/3-át a paksi atomerõmû fedezi<#worship>

Ha érdekel 8500 ft szinte ingyenes sportfogadási bónusz, írj üzenetet!

ScarY MAN
kérlek nevezd meg... látni szeretném a nevét <#banplz>

...

tommyg
egy KEDVES ismerõsöm itt dolgozott projektvezetõként

ASUS P5B | Intel Core 2 Duo 2,133/1066/4MB/E6420 @ 2,6 Ghz | 3x1GB DDR2 Kingmax 800Mhz | ATI Radeon HD3870 512MB DDR4 | Samsung 500GB S-ATA 2 HDD | Windows Vista Ultimate 32-Bit

Kicsikiraly
jézus bazmeg.. feljelentelek súlyos agysejtkárosításért 😄

DFTBA &#3232;_&#3232;

Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!

Nandusz
Igaz.

látni láthat max a napban 😊

\"Félni nem kell, de óvatosnak lenni igen\" ( Teller Ede )

Nandusz
Ott nincs fuzijó, hanem fisszió van. A fúzió hasznosítása (ugye két hidrogén atom egyesítése egy hélium atommá) az perpill csak kísérleti stádiumban van. Majd olyan 100 év múlva megnézheted a fúziót, bár nem Pakson.

Count Adyn
"Mígnem eljöve az öreg korú, és az ítélet adaték a magasságos egekszenteinek"

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Nandusz
Szerintem is elég az a topik ugyanis érdemleges, mûködésbeli kérdéseket (nem laikusoknak) ott is ki lehet tárgyalni. Vagy már ki is lett korábban nem egyszer.
Itt max. olyan szintû társalgás várható, hogy merre található, ki milyen messze lakik tõle, meg mikor robban fel. Tehát akár be is lehetne zárni, mert akit TÉNYLEG érdekel a téma és infókat szeretne kapni, az belép az általad említett topikba és ott megkap minden választ.

Molnibalage
Van atomenergia topik. Az miért nem volt jó?

Nandusz
"Minden ami az erõmûvel kapcsolatos,és építõivel."

Ismersz egyet is az építõi közül? Tán jobb lett volna az építõk helyett üzemeltetõket írni, mivel az építõkre már a kutya sem emlékszik, meg nem is aktuális, ugyanis ezer meg ezer felújításon és biztonságot szolgáló rekonstrukción esett át az erõmû.
Amúgy mire vagy kíváncsi konkrétan az erõmûvel kapcsolatban?
Szívesen válaszolok bármire.

#33: nem kettõs keringésû, hanem két körös. És nem a hûtõrendszere, hanem a fõvíz-tápvíz rendszere (primer-szekunder kör).

De egyébként: http://www.npp.hu/

John Cena
inkább melyikbe?😄

L2 | LvL 70 SPS | NobleSoul

Hova??? <#vigyor3><#vigyor3>

Bucser
Mert buta vagy. Ugyanis 2-õs keringésû a hûtõrendszer...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Oldal 1 / 2Következő →