86
  • gohanssj2fru
    #86
    én meg utoljára 10-12 évesen szologattam be értelmetlenül másnak:Dnah ennyit a komolyságról...
  • DarkEvilPiccolo
    #85
    Megtiszteltetésnek veszem. :D
  • kazuma89
    #84
    DarkEvilPiccolo:ja és rendszeressen járok a blogodra:D
  • kazuma89
    #83
    Aldo Moro a nyomorék kommentiddel ugy felk*rtad az agyam takarogy a pic*ába ne nézd meg ha nem teccik.Szart se érdekeli ha te nem nézed meg.Én is 20 éves vok és szeretem az animéket+animeconra is járok+rendesen vannak barátaim is szóval én se értelek........Ja és baráti körömbe is leaglább 20 ember animés ennyit rólad....
  • atomkrumpli
    #82
    nem biztos hogy nyerő taktika kapásból leugatni mindenkit aztán jönni az életkorral és a diplomás szöveggel ezt már elég sok szellemi alultáplált eljátszotta a fórumokon
  • blessyou
    #81
    a könyv alatt a regényt értettem
  • blessyou
    #80
    Aldo Moro: Az anime egy műfaj, egy eszköz a művészi kifejezésre, ahogy mondjuk a film és a könyv is az. Animékből is lehet huszadrangú sz*rokat készíteni (és készítenek is), mint ahogy filmekből is, és lehet írnak huszadrangú sz*r könyveket is. De animékből csinálnak olyan mesterműveket (ismertebb pl. az előbb említett Myazaki), amik simán megütik a legjobb filmek szintjét.
  • cateran
    #79
    Ohh ajánlanál egyet?mondjuk az elmúlt 5 év terméséből? Én tudok neked:Death Note...zseniális történet,csak sajna az idióta,nagyszemü japán ürgék nem ugrálnak benne..sajna:P...Stílusokról hallottál már? A South Park is bűnronda, ha csak a kivitelezést nézzük...de nem is azért sikeres:)Az Animatrix ilyen szempontból tanulságos,hisz minden részt más csinált,más stílusban..és képzeld,ettől még mind anime (elárulom,mert láthatólag túl hülye vagy a google használatához,az anime japán stílusban megrajzolt rajzfilmet jelent, nem egyszerűen rajzfilmet...bizony külön szó van rá)
  • DarkEvilPiccolo
    #78
    "Kvázi felnőtt ember létetekre, mi a rákot kajáltok egy idióta japán rajzfilmen? Azt hittem, ha az ember már 30 év felé közeledik, akkor megkomolyodik, nem songoku meg társai érdeklik"
    Megsúgom, hogy Japánban kortól függetlenül rengetegen imádták és ma is rajonganak a DB-ért, plusz Amerikában is elég rendesen vannak rajongói akik nem gyerek számba mennek. Ennyiből mondhatnád azt is, hogy mit eszik a nép a Star Warson, Harry Potteren, Gyűrűk urán, Mátrixon. Ugyan ekkora "baromságok" azok is mint a DB, és a világon a legnépszerűbb "baromságok" is egyben És a világ bezony nem csak gyerekeket jelenti. Ennyit a komolyságról. Egyébként meg, gőzöm sincs, hogyan hoztad össze a komolyságot a filmes/animés ízléssel. A 2-nek semmi köze egymáshoz. Rendesen járok melózni, vannak barátaim, rendes("komoly") életet élek, és az a szórakozásom, hogy Japán rajzfilmeket nézek. Édes istenem... Ehhez már tényleg tehetség kell, hogy az ízlést összehozd a "komolysággal".
  • fmsteve
    #77
    Nem értem miért probléma egyeseknek, hogy más szereti a rajzfilmeket. Az lehet, hogy valaki nem szereti az ilyesmit,de azért ne mondja meg senki, hogy mit szeressen a másik ember, vagy mit nézzen, ne nézzen.
  • Gundark1234
    #76
    Ja az. Meg MESE!!! Csekk disz óút!!
  • Gundark1234
    #75
    Dragonball- Az új Harry Potter?

    (Ugye a cikket Szekeres Viktor írta)
  • Aldo Moro
    #74
    Megjegyezném még egyszer: RAJZFILM!
  • Aldo Moro
    #73
    Ha komplikált történetet akarsz, miért nem nézel meg egy jobbfajta krimit? Idióta, nagyszemű japán ürgék ugrálnak. Nagy élvezet, tényleg.
  • Aldo Moro
    #72
    Van egy-két magasröptű megnyilvánulás, itt van mindjárt DarkEvilakárki. Komám, ez aztán a szinvonal! Kvázi felnőtt ember létetekre, mi a rákot kajáltok egy idióta japán rajzfilmen? Azt hittem, ha az ember már 30 év felé közeledik, akkor megkomolyodik, nem songoku meg társai érdeklik. Hát tévedtem, én kérek elnézést. cateran: mit csinálok itt? Én csak hozzászólok, tudod, nem beszélni teljesen cybermagyar. A Final Fantasy az jó. Igényesen van megcsinálva. Ez meg egy retek, erőszakos, akármi.
  • cateran
    #71
    "ganyokra@":D....lasd Animatrix,Resident Evil:Degeneration,Final Fantasy...igenytelen tucattermekek...vagy mondjuk a Vandorlo Palota amit Oscarra jeloltek (tudom,tudom..az Oscar is csak az igenyteleneknek szamit es az egesz meg van veve kilora)de emlithetnem minden idok talan leghiresebb animejet az Akirat...annyira komplex tortenet,hogy semmilyen korulmenyek kozt nem ajanlom neked:)Sem pedig Hayao Miyazaki muveit..azok is tul komplikaltak lennenek ....meg hat tul tucat dolgok....
  • cateran
    #70
    Az a szomoru kispajtas,hogy fingod sincs mirol van szo,csak jossz ide flamelni meg okoskodni..ha nem igy lenne,nem problemaznal azon,hogy mi az az anime..kisbaratom-pajtikam nyugodtan nezz utana mi az amit fikazol..vagyis:anime,manga esetleg hentai..csak a miheztartas vegett:a manga keletkezeset 12. szazadra dataljak....
    Nem dolok el a DB-tol,sosem voltam nagy fan,de a te beszukult csolatasod azert erdekes...kivancsi lennek tenyleg ennyire sotet vagy, vagy csak a poen kedveert flamelsz? (mely esetben szinten eleg alacsony iq a vegeredmeny..)
  • DarkEvilPiccolo
    #69
    "Szerintem gyerekeknek szánták a Dragon Ball rajzfilmsorozatot, a simát még biztosan"
    Én ezen erősen vitatkoznék. A sima DB első pár részében amikor Son Goku mondja, hogy ő mindig a nagyapja "lábaközét" használta párnának, és fogja és kipróbála Bulma "lábaközét" és elkezd csodálkozni, hogy a nagyfateré nem ilyen volt és lehúzza a csajszi bugyiját, nah az speciel szerintem nagyon nem a gyerekeknek szánt humor. :D Meg a simában is volt már bőven vér meg minden. Az is volt olyan "kemény" mint a Z.
  • Darth Sith
    #68
    Hálivúd gyárt jó filmeket, de manapság egyre ritkább. És az biztos, h ez, amit Dragonball néven adnak el, nem lesz jó. Illetve akciófilmnek lehet h jó lesz, de nem Dragonball-nak...
  • DarkEvilPiccolo
    #67
    Aldo Moro: Egy szánalmas idióta vagy. Ennyi. Mellesleg én 28 éves vagyok, és gerjedek erre a szarra. Te meg elmehetsz a pokolba.
  • Lalee1
    #66
    Aldo Moro: te milyen filmeket favorizálsz? Milos Forman, Godard, Truffaut, Menzel vagy netán Pasolini? Mert számomra ez a "kurvul hollywood" mindig kicsit a bort iszik vizet prédikál esete. Nagy valószínűséggel a te kedvenceid is ugyanilyen tömegfilmek, csak te számodra kedvesek. Ami pedig a felfogásod illeti, érdekes, a régi rendszer képviselői jutnak eszembe: amit megmondtam az úgy van kész pont. Konkrétan erre gondolok: "Nézd, egyszerű a képlet: felnőtt ember nem gerjed ilyen szarokra, ha meg még nem az, akkor nincs kialakult izlésvilága..." Számomra sem túl szimpatikus ez a film, de a hozzád hasonló hozzáállás és tolerancia hiánya még bosszantóbb.
  • emile zola
    #65
    "felnőtt ember nem gerjed ilyen szarokra"
    mint írtam, nem tudom h te mikre "gerjedsz", nem is érdekel
    és végül: már leírtam, de a kedvedért újra megteszem: ízlések és pofonok, ha nem tetszik, akkor ne nézd.
  • Aldo Moro
    #64
    "azt hiszik hogy attól hogy bele raknak pár cgi elemet, meg a szereplöket elneztik vmi siker rajzfilmböl, vagy számitógépes játékból s már tódul is be a moziba a sok birka..." Sajnos pont igy van. Szó szerint.
  • emile zola
    #63
    Már nem azért, de kettőnk közül nem én viselkedek úgy, mint egy 6 éves...
  • Aldo Moro
    #62
    Anime - micsoda? Ja, rajzfilm. Bocs, nem beszélni magyar. Hogy Hollywood mit gyárt manapság azt a kereslet szabja meg. Elkurvul a társadalom, amig ilyen gányokra van igény, addig ezt csinálják. Nézd meg, itt is hányan csorgatják a nyálukat. Elég szomorú. Zola: Na, ez most neked szól: Látod, megint magadra veszel valamit, amikor nem is neveztem nevén a gyereket. Ennyire azért nem lehetsz egyszerű. Nézd, egyszerű a képlet: felnőtt ember nem gerjed ilyen szarokra, ha meg még nem az, akkor nincs kialakult izlésvilága, el lehet nézni neki. Ilyen egyszerű ez.
  • cateran
    #61
    Aldo: annyira gyerekes dolgok ezek az animék...érdekes,hogy hollywood rázizzent és rengeteget fel akar dolgozni belőlük...talán mert még a legszarabb animében is több 5let van,mint hollywood összes kreatív koponyájában?
  • emile zola
    #60
    Először is nem vagyok a csibéd, te sem vagy a fiacskám, vagy hugicám...ennyi tiszteletet sztem meg kellene adni egymásnak
    másodsorban nehogy azt akard itt bárkinek is bemesélni(nekem biztosan ne), h nem csesztetés az, ha másokat legyerekezel (magyarán lekicsinyíted, lekezelsz)
    senki nem mondta h mindenkinek tetszenie kell ennek az animének, vagy h bármit, ha nem érdekel/t akkor nem
  • jocco
    #59
    Az a DB "rajongó" aki ezek az elözetesek után beteszi a lábát erre a mozira az magára vessen: :)

    http://www.youtube.com/watch?v=K_1ewjmkrPI&NR=1
  • Lalee1
    #58
    Nem vagyok eltévedve, de ne mond, hogy ez vélemény: "Azért látszik, hogy összegyűltek a gyerekek, egyből köpik a szereplők neveit. Hát igen, van aki ilyenekre gerjed." ez nem igazán vélemény, a filmről nem mondtál semmit, az ide író egyéneket becsmérelted.
  • jocco
    #57
    Lassan ugy látom agyukra meg a sok pénz az amerikaiaknak, mert ennyi szemetet meg elszurt ziccert amit ezek müvlenek mozi cimszó alatt az már szánalmas. Jobbnál jobb alapokkal, hátérrel rendelkezö fimeket tudnak olyan szinten elcseszni, hogy az vmi félelmetetes.
    Ez a film meg a 14-15 éve készült street fighter, meg mortal kombat szintjét üti meg max, ami akkor lehet, hogy elmet de manapság már inkább csak szánalmas. Vagy most komolyan azt hiszik hogy attól hogy bele raknak pár cgi elemet, meg a szereplöket elneztik vmi siker rajzfilmböl, vagy számitógépes játékból s már tódul is be a moziba a sok birka...

    Na de most belegondolva tényleg mi lesz, be fog vonulni a sok marha (nem személyeskedek, akinek nem inge ne vegye magára :P), s dölni fog a sok pénz, ha meg nem, majd max a letöltökre fogják, hogy mért nem lett egetveröen nyereséges, csak piskosul nyereséges a film. Azok a "marketigensek" akik meg ezt a sok szemet kitalálják dörzsölik a tenyerüket meg kapják a megrendelésekekt a szarbnál szarabb fimekre :(
  • Aldo Moro
    #56
    El vagytok tévedve, csibéim. Ha te csesztetésnek veszed, hogy leirom a vélményem, az már a te bajod. Ilyen gyerekmesékre gerjedni, ami ráadásul az igénytelenebbik feléből való. Nézz Tom és Jerryt, vagy mittomén. Felsős voltál, mikor ment? Én meg egyetemista. Hopp. Szobatársam nézte állandóan, nem tudom megérteni, hogy egy 20 év körüli emberben mit vonz az a szar.
  • Lalee1
    #55
    Sztem aki Bulmát játsza jobb lenne chi-chi-nek, még a haja is hasonló.Első ránézésre furcsa így látni a dolgot, mindenesetre kíváncsian várom mit hoznak ki belőle, meg majd később a Cowboy Bebop-ból, és a komolyabb manga/anime filmadaptálásokból (Ghost in the Shell pl).

    Aldo Moro: neked meg odaadnám a numero uno flamekirály díjat. kommentjeid alapján gondolom neked ez elismerés lenne.
  • CaptainRumi
    #54
    Hát ja az ORTT mindig is egy szánalmas szar rendszer, szar "erkölcs-csősze" volt, lesz...
  • Norbi507
    #53
    Szerintem ez sikerfilm lesz, vagy legalább lesz olyan hangulatos meg élvezetes mint a Gyűrűk Ura vagy Tomb Raider, vagy hasonló sikerfilmek :)
  • berserk87
    #52
    Szerintem gyerekeknek szánták a Dragon Ball rajzfilmsorozatot, a simát még biztosan, legalábbis abban még vicces aranyos szereplők voltak. A Z már egy kicsit más ebből a szempontból, de számomra egyértelmű, hogy ez is gyerekeknek szól, erre a történetvezetésből gondolok, ami nagyon könnyen érthető volt. Én pédául rajongtam érte gyerekkoromban, ezek miatt is.

    Semmi olyan nem volt benne ami miatt be lehetet volna tíltani. Ha arra gondolunk, hogy tudott repülni és emiatt(?) egy gyerek sajnálatos módon meghalt, ami szörnyű tragédia, de ha emiatt tiltották be, akkor ennyi erővel a Szupermen filmeket, rajzfilmeket is betilthatnák vagy sok más filmet és rajzfilmet.
    Utánna volt egy rész amiben Trunks kettévágta Dermesztőt vagy az apját, már nem emlákszem pontosan. Na ebben a jelenetben nem volt sok agresszív látnivaló, nem láttunk patakokban folyó vért, sem kiloccsanó beleket. Amúgy én 4-5 éves koromban már meg tudtam különböztetni a valóságot és a rajzfilmeket és bár ilyen rajzfilmeket néztem már akkor is (bár abban az időben nem pont ezt), de sohasem éreztem késztetést arra, hogy másokat bántsak vagy valami más őrültséget csináljak amivel magamban kárt tehetnék.
  • Lami
    #51
    Hát pedig szerintem igencsak tinifilm szaga van. Most komolyan, hol érdekelné ez az én, vagy akárki más szüleit? (teszem hozzá jogosan)
    A filmben vannak dolgok amik emlékeztetnek az eredetire, de azért az elég csúnya húzás a készítőktől hogy ezzel a címmel akarják megnyerni a közönséget.
    Magyarázhat nekem akárki akármit, a tény tény marad: ennek az akciófilmnek csak alapjaiban van köze a Dragon Ballhoz. Olyan kikerülhetetlen motívumok mint: a szereplők, azok nevei, sárkány gömbök, kamehameha és ezzel nagyjából kifújt.

    A filmmel nem lenne semmi bajom, elintézném egy "nekem az ilyesmi akciószarok nem jönnek be"-vel, ha nem a Dragon Ball címével tüntetnék fel... (előrelépés az Evolution szócska, gondolom a japánok panaszkodtak az első képsorok láttán)

    Egy adaptáció legyen adaptáció vazze, ne kifogásoljatok itt h jajj ez márpedig nem mutatott volna jól a vásznon. Azér fizetik azt a sok filmest hogy megoldja hogy mégse mutasson olyan rosszul. Az viszont egyértelmű hogy a DB-ből nehéz filmet csinálni, de minden lehetséges. Szerintem kb így dőlhetett el h film készül belőle: a stúdió fejesei összegyűltek és elkezdtek gondolkodni, mi az amire az emberek jönnének. valakinek eszébe jutott a DB sikere, nem is tétováztak tovább. megrendelték a filmet, h márpedig erre a címre kell egy filmet legyártani nekik...
  • emile zola
    #50
    én sem verem ki rá, ha érdekel, nem tudom neked milyenek a szokásaid, én csak nézem, nem azzal foglalkozom, h másokat csesztessek, van jobb dolgom is
    amúgy még általános felsős voltam mikor idehaza leadták, és baromira bejött, tetszett a története, a megrajzolása, az effektek... (itt hozzátenném, h Japánban tudtommal a DB-t és még sok ilyen mangát 18 éven felülieknek találták ki, nemcsoda h sajnos idehaza nem is engedte az ORTT h folytassák...)

  • Suhamer
    #49
    Nem, te szemmel láthatóan arra vered, hogy másokat basztatsz fórumokon. Lúzer-e vagy?
  • Aldo Moro
    #48
    Hopp, máris egy delikvens, pedig nem írtam neveket. Ezek szerint magadra vetted? Hiába, régi trükk. Mindenesetre nem ilyen idióta japán rajzfilmekre verem, hogy tudjam az összes szereplőt, meg a sztorit. Sailor Moon, vagy mi, az is nyerő?
  • emile zola
    #47
    haha, nagyon vicces
    na akkor mondjad csak, h te mire gerjedsz...