68
  • OldM4n
    #68
    Ez egy rakás szar. Nekem csúcskat. gépem van, és nem tudok normális vasat tenni alá. (Q6600, 8 Gb RAM, 2x4850 CF) 1024x768 felett már szarul néz ki, hisztizik hogy csak egy giga vga ram van???!!! Nekem 22-es moncsim van, 1600x1200-at elvárnék!!!! Hát a jó kurva anyátokat roxtár gémsz. Akkor sem kéne ez a fos, ha fizetnének érte. Egyesegyedül VALAMENNYIRE a játékmenet menti meg az év csalódása címtől. A főhős tré, nagyon visszataszító feje van ennek a parasztnak, (Tony Vercettivel EZERSZER jobban lehetett azonosulni!) Az új Tomb Raider - Underworld úgy kb EZERSZER szebb, izgalmasabb, látványosabb, pergősebb, mint ez a hányadék. Sérülésmodellezése SZÁNALMAS, hat fejlövés után a csávó kis fetrengés után felállt elszaladt.. NO COMMENT! Hibák: Textúrahiba HEGYEK! És konzolon is!!! Csak a konzolosok megszokták már az ilyen allűröket, mivel nem alternatíva a gépcsere...
  • Malibu75
    #67
    Üdv!
    Nem értem, hogy lehet összehasonlítani egész más tipúsú és szinvonalú játékkal, mint pl a Crysis.Azt is imádom, de az a küldetésekről szól és annyi.A GTA IV-ben ez csak egy opció.Szinte korlátlanok a lehetőségek.Itt hatalmas területen lehet szabadon garázdálkodni és nem töltöget a szigetek között.Aki azt mondja, hogy rosszabb a grafikája mint a GTA 3-nak, vagy a SA-nak, annál valami nem stimmel.Vagy a gépével, vagy vele...Hol voltak azokban ilyen éles textúrák?Itt minden mindenre árnyékot vet, minden tükröződik.Sokkal több a polygon.Direkt betöltöttem a GTA IV után a San Andreast és hihetetlen a különbség.Ott minden szögletes.Még a bringa kereke is.Mindenen életlen elmosódott a textúra.Max 40-50 méterről "szép" egy autó.A GTA IV-hez gép kell az tény.De eddig nem is jött ki ilyen grafikával ehhez hasonló játék.A Mafia 2 lesz az első vetélytársa szerintem és az Arma is hasonló.A többi lövöldözős játékban, mint a Crysisban, hegyekkel vagy tereptárgyakkal körülvett folyosókon kell végigmenni és gyakran tölti az új pályát + alig van ellenség(a gta járókelőkhöz és autókhoz képest).Azok is minden alkalommal ugyanott vannak és ugyanúgy reagálnak.Az kb olyan, mint ha itt 2x2 utcasarok lenne egyszerre betöltve és 10 ember mászkálna faltól-falig mint a hülye.Úgy könnyű szép grafikát alacsonyabb gépigényre csinálni.Itt minden ember szinte életre kel.Minden végtag külön sérülhet, tisztában vannak a körülöttük lévő tárgyakkal.Pl. amikor víágyúzok valakit, egyből elkap valamit, hogy ne sodorja el a sugár.Ha valakit ellökök és beveri a kezét pl egy kukába, akkor az is sérül.És sok ilyen példát lehetne mondani.Emiatt kell 4 magos proci.2 maggal soha nem fog tökéletesen menni, ami nem is csoda.Persze nem csak védem a játékot.Elmennek a qrva anyjukba, hogy szinte teszt nélkül kiadták PC-re és tele van buggal, de érthető ez is.Ez az utolsó esélye a cégnek.Ha karácsony előtt nem dobja piacra, akkor csőd...Lehet, hogy így is.A GTA IV-nek is megvannak még a hibái, de kategóriájában így is egyedülálló szerintem.Nekem sincs csúcs gépem.AMD 2x3000mhz, 4 GB ram, ATI 3850 512 ddr3 és 20-30 fps-el elmegy.Amúgy meg mind1, hogy 30, vagy 300 fps...30 felett már nem látni a különbséget.
  • IMYke2.0.0.0
    #66
    Akkor fogom megvenni, amikor az Ezt Vedd Meg cég kiadja és az ára 2500 Ft lesz, és olyan MOD/Patch gyártódik hozzá, amivel nem kell **** netes mentéseket, regisztrálásokat készíteni...
    Addig meg ez a rész [és ha marad ez a tendencia a sorozatnál, akkor a többi is] felejtős.
  • nkmedve
    #65
    A másik pedig, hogy a crysis amellett, hogy rosszul ment, nagyon jól nézett ki. Nemrég játszodtam crysis-t DX9-es very high-al (az ini fájlokkal való matatás után) és az tudom mondani hogy jelenlegi gépemen (intel e5200+radeon 4830) az jobban ment (1280*960on 30+fps-el, 4XAA-val), arról nem beszélve hogy 10szer jobban nézett ki. A GTA 4et szerintem nem az elődökhöz kell hasonlitani amik x évvel ezelőtt jöttek ki, hanem a mostani játékokhoz. Ezeknél pedig sokkal igényesebb és sokkal csúnyább. A sztori viszont elmegy. (San Andreas-t azért egy fokkal jobban birtam)
  • tomcsa4
    #64
    Igen egy évvel ezelőtt a Crysis szúrta mindenkinek a csőrét (nekem is), de az legalább nem fagyott és ami a leglényegesebb, nem állt le a játék, rendesen betöltötte a pályákat.
  • tomcsa4
    #63
    Ha csak szaggatna, akkor azt mondanám, nah bassza meg. De megáll az MI, kifagy a játék, a pályát nem tölti be rendesen. ez már komolyabb gond. Egyáltalán bétatesztelték? És mit javítottak ki? Mert olyan, mintha nem tették volna meg rendesen. Ameddig toltam, küldetésbugot nem találtam. Van a játékban küldetésbug? Mert ha nincs, akkor csak letesztelték. De akkor miért hagyták így a játékot? Lefagyós MI-re alttab sokszor elég, de akkor is. Játék az egy szórakoztató produktum. Máa már nem ezt érzem némelyik játéknál.
  • Adam II
    #62
    Ja, hogy kanadaiak csinálták a portolást! Az sokmindent megmagyaráz
  • cateran
    #61
    "Vagy ilyen dolog az is, hogy az autók minden ablaka, és fényszórója külön kilövöldözhető, illetve törhető" Respect a programozóknak, hogy 2008-ban már ilyet is tudnak....vagy hogy "Főleg, mikor az elütött gyalogosok repkedni kezdenek a maguk megkezdett irányában." (mintha már a carmageddonban is repültek volna..) de ez a csúcs "ketten állnak a hátulján is, a "szabványnak" megfelelően"
    Erre nem tudok már mit mondani..rohanok is és megveszem,csak hogy láthassam....
  • Mcsiv
    #60
    Az alacsony fps-t aláírom, de hogy szar lenne a játékmenet, meg főleg hogy low poly lenne, azért az erős túlzás. Több polygonbol áll egy autó mint amit a gta 3 egy egész screenre felhasznált;]
  • tomcsa4
    #59
    bánnám*
  • tomcsa4
    #58
    Igen, de akinek PC-je van a PC-s port érdekli. Vártunk idestova majdnem egy évet és kapunk egy ilyet. Inkább a zsebkendőnyi terület és a low poligon, csak menjen normálisan és ne crasheljen. Amikor ondták ,hogy PCn részletesebb lesz minden, megörültem, mivel az eddigi GTAk eszméletlen jól voltak optimizálva és megírva. Hát csalódás (jó tudom másik csapat, de az egyik részlege könyörgöm).

    Ne vállaljanak be 100 portot rövid időn belülre, ha nem tudják teljesíteni. Mindegy nem én bukom a pénzem, max egy sorozatot PC-n (ha az eladások rosszul mennek majd és emiatt bevágják a durcit). Lehet nem is bánom.
  • tomcsa4
    #57
    Hmm nem rossz pozitívumok. Most komolyan beszélsz? Nem akarlak megbántani, de az egész motor vacak, az év vicce. És akkor az a lényeg, hogy a faszi csüng az autó oldalán? Meg a kukásautón ketten is vannak?
  • Rage47
    #56
    a játék maga remek, csak a torontoi R* portolása kontármunka
  • shane81
    #55
    Eleinte nálam is ronda volt, aztán rájöttem, hogy nem állította át a felbontást arra amit belőttem. 640*480-on futott, pedig az opciókban 1280*960 volt. Átraktam másik felbontásra, aztán vissza 1280*960-ra és akkor lett jó. Így most tökéletes.
  • Carbuncle
    #54
    Hát ez a játék ténsleg megérdemli azt az első helyet, még akkor is, ha PC -n nincs eléggé optimalizálva a grafikai motorja. -Az önmagáért beszél, mikor kiveszem a vezetőt a kocsiból, az pedig megpróbálná visszaszerezni jármkűvét, és ekkor a gázra lépek, ő pedig ott kezd csüngeni, mint egy zászló azon, amibe kapaszkodott: pl. a kilincsen. Vagy ilyen dolog az is, hogy az autók minden ablaka, és fényszórója külön kilövöldözhető, illetve törhető, ugyanez a helyzet a gumikkal is. A fizika az meg szintén nem semmi. Főleg, mikor az elütött gyalogosok repkedni kezdenek a maguk megkezdett irányában.
    Még arra is odafigyeltek a fejlesztők, hogy attól is körözés alá kerülhetünk, ha az autópályán áthaladunk a fizetőkapun fizetés nélkül (ha megállunk fizetni, akkor természetesen nem történik ez meg). Az se semmi, ahogy a kukáskocsik közlekednek (ketten állnak a hátulján is, a "szabványnak" megfelelően).
  • tomcsa4
    #53
    Jól látod és én még azt is megnéztem, hogy milyen ajánlatokat tesznek. Lehet én vagyok a vak, de egyet sem láttam. 8 ezerért nem viszik és nem is tesznek ajánlatot. Ebay is tele van evvel a játékkal természetesen 1 fontról. Nem kapós, legalábbis amiket megtekintettem.
  • Balumann
    #52
    Oh, elég lenne nálam megnézni az arcokat. Mert nálam nem látszanak még az arcok se szinte... Árnyékok a GTA 3-ban szebbek. Egy kis szürke árnyalat, távolabbra homály, és blur kellene a 3-ra és már a különbség se lenne észrevehető...
    Nem csak 4 éves configgal sírnak, olvasgass a gtaforums -on. És mint írtam, leszarom ha úgy néz ki nálam mint akár a vice city vagy gta 3, de ez úgy néz ki, mintha keverve lenne egy viszonylag szép város + rájönne valami réteg a GTA 3 leggyengébb grafikában, 320x240-ben futtatva, valamint paint festékszóróval odaszórt árnyék ami változik is.
    Ezen a több éves configon játszottam már Crysis-t is, és még elég sok játékot. Nem kell hülyének nézni, hogy ilyen grafikával tudjon csak elfutni...
  • Sanyix
    #51
    hülyegyerek nem 4 éves konfigosok sírnak... de jó hogy beraktad a két képet, látszik a fejlődés... semmi. És a gta3-mas képen még jól le is van butítva a grafika.
  • Mcsiv
    #50

    Kocka city kocka lakói;)
  • Mcsiv
    #49


    Valóban, tényleg sokkal szebb a gta 3:D
    Nálam fut, van hozzá erőművem (ami azért van mert kell, ebből élek), és csak annyit látok, hogy azok sírnak, akik 4 éves configgal nem tudják fullban futtatni. Könyörgöm, dobozra rá volt írva a minimum;] Nálam nem fagy ki, nálam betöltött mindig, nincs textura hibám, és megvan a stabil fps-em. biztos bennem van a hiba;]
  • narumon
    #48
    "persze a többi konzolos meg hazudik :)"

    Ööö melyik? Konzolos verzákról én nem hallottam (és nem is találkoztam) ilyen hibákról.
  • koschwarz
    #47
    vicces, hogy pl. a prohardver apróban egy csomó gta4 hirdetés van, pedig egyáltalán nem jellemző, hogy új játékot ennyien el akarnának adni. azért ez valamit jelent.
  • temes69
    #46
    hehe, pont az ilyen hszok miatt nem vettem meg, és nem is fogom. sztem a rockstarosok szarjanak szerb sünt
  • TommyC
    #45
    ne basszál :D

    220ért vettem két hete gépet és épphogy viszi (:
  • tomcsa4
    #44
    Azért veszel atomerőművet, hogy 30-40 FPS-el told? Ráadásul fix, hogy nálad is leesik ez a szám. Ráadásul mit ad a GTA4? Nagy faszt, azt. Ronda, hányinger csúcsgépen is, hibásan textúráz, akkor leeht neked 2-3-100 GBos VGAd, minél többet rak be a vrmba annál szarabb lesz. Miért? Mert alapjaiban van elbaszva ez a motor. Nem is értem hogy a faszba leehtett megírni?

    Megha ilyen szarul adták ki, akkor k ia faszom bétatesztelte? Ki a tetves faszom ült előtte? Ilyet kihozni! A Logout is tele van GTa4-el és a kutya sem veszi meg 8 ezerért, ebay detto. Ez egy hatalmas nagy szar. Ekkora HW pazarlás még a sohasem volt. Volt pazarlás, de ekkora? Sohasem becsülték a hardvereket a fejlesztőurak (csak az Epic, na meg az ID). De ez már több a soknál. Meg lefagy az MI? Nem töltö be a pályát, nem megy semmi, mert az MI kikapcsolt. Játék ez?

    Ez nem játék, hanem egy hatalmas nagy szar!
  • Balumann
    #43
    Najah, hát ez abszolut szubjektív. Én ha jó történetet szeretnék akkor inkább filmeket nézek :) Ha játszok, akkor nekem azok a fontosak amiket én szeretek. Vagy legyen jó kis ügyességi játék, izgalmas, fordulatokkal teli, jó pályákkal. Vagy legyen nagyobb szabadság és legyen a taktikusságon a hangsúly, ahogy Arma-ban (ugye elég sokszor unalmas, de ugyanakkor te döntesz el benne szinte mindent, hogy ki hova mennyen, főleg COOP-ban nagyon jó). A jó történet persze tényleg feldobja a játékot, pl. Max Payne vagy Kane & Lynch az miatt tetszett főképp.
    De amiket leginkább szeretek és mostanában sokat játszunk, egyáltalán nem a történet miatt játszuk. (ArmA, Left4Dead :D, RS Vegas2, illetve IL-2 bár az nem tartozik ide).
    Persze ettől függetlenül (bár nehezen) de megértelek.
  • HöfEE
    #42
    "Mi van a 2. részben, ami miatt az unalmasabb céllövölde lett az első résznél?"
    Hát pont ez az, hogy nincs benne semmi több, csak kevesebb. Hiszen a cselekmény, a sztori ugyanaz mint a cima crysis-ban volt, és igy nekem unalmas volt. Én általában ha leülök egy játékkal játszani akkor a történet a legfontosabb számomra.
  • Balumann
    #41
    Oké, én azok nevében beszéltem, akiknek nem tetszett. Mi van a 2. részben, ami miatt az unalmasabb céllövölde lett az első résznél?

    Nagyobb szabadság? Kedvenc játékom mostanában az Armed Assault, na abban van szabadság... Történet sztem ugyan olyan mind a 2-ben. A Warhead-ban viszont nagyon jó lett a szinkron, meg az én véleményem hogy az átvezetők is sokkal jobbak. De ez már tényleg szubjektív.

    Én ezt válaszként írtam amúgy, tehát akinek nem tetszett nem a gépigény miatt nem tetszett.
  • Sanyix
    #40
    jaj ezekről a képekról eszembe jut a 2006-os tesd drive unlimited... mintha az szebb lenne, egy egész szigettel, honolulu-val együtt :) ja és egy átlag gépen nem kell ott spórolni a hdr-el aa-val és af-el :D
  • HöfEE
    #39
    Izlések és pofonok de pl. a crysis nekem a sztori miatt tetszett elsősorban és már kiváncsi vagyok , hogy fog folytatódni. A warhead meg egy dögunalmas céllövölde volt semmi extra. Egyébként mindkettő akadt kicsit a gépemen, de tény hogy a warhead valamivel jobban futott.
  • Adam II
    #38
    Nem mintha az új hardver segítene bármit is ezen a játékon. Na jó 200 ezer forintos csúcskategóriás gép lehet, hogy viszi de a fene vesz egyetlen játékért olyat?
  • Balumann
    #37
    Nah egy egy óriási baromság. Az új crack megoldotta az imbolygó kamerát, fps csökkenést viszont nem okozott senkinél, és teljesen ugyan az van crackelve is mint eredetinél.
    Nekem sincs túl angy igényem, nekem bőven elég lenne ha legalább egy Vice city grafikáját hozná, de ez ami nálam van játszhatatlan, még a GTA 3 is jobban nézett ki nálam egy geforce 4-el.
    Crysis -nál sem az volt a gond, hogy akadt, hanem az, hogy a nagy grafika ellenére nem nyújtott igazából semmi olyat, amiért érdemes lett volna jobb gépeket fejleszteni (ráadásul teli volt negatívumokkal). A Warhead-ban javították is, kicsit gyengébb gépigény, jóval pergősebb és izgalmasabb játékmenet.
    És ha összehasonlítod, annak azért kicsivel szebb grafikája is van, és nem indokolt hogy ennek legyen 4x nagyobb gépigénye.

    Az előd nálam nem szaggatott, pedig sosem volt felső kategóriás gépem. És nem volt az indokoltnál jóval nagyobb gépigénye, és bizonyos kártyákkal játszhatatlan a grafikai bugok miatt.

    "Aki pc-n akar játszani, igenis költsön rá, hogy tudjon játszani, aki meg nem akar költeni, az ne rinyáljon hogy kevés az fps, nem megy."
    Jogos lenne, de akkor adjanak is annyival többet minden téren, játékélményben is, és ne azzal vegyék rá az embereket, hogy vegyenek új hardvert, hogy nem optimalizálják normálisan a játékot.



    Kb. így megy 20-25 fps-el, tök mind1 hogy 1024 mediumon vagy 800x600 lowon vagyok (szinte a grafika sem változik). (XP sp3, catalyst 8.12, patch fenntvan semmit nem változtatott). Ennél azért többre képes az Atix1950 pro, és ne próbálják velem elhitetni az ellenkezőjét...
  • Mcsiv
    #36
    Mindjárt megtámadnak azzal hogy igazábol mindenkinél kevés az fps. Bizony így van, nálam is egy kissebb paks csücsül és csak 30-40 fps-em van. De kérem szépen, mennyi a szabvány képfrissítési frekvencia pal szabvány esetében? (nem ntsc, mert nem külföldiában vagyunk)
  • Mcsiv
    #35
    Nálam lazán az év játéka címet kapta: szép grafika, kicsit klisés (menj ide, menj oda, öld meg ezt, lopd el azt) de ezen "elemeket" leszámítva mégis változatos játékmenet. A fizika valami fenomenális az euphoria engine miatt, (leszámítva hogy néha jégpályának tűnik alattunk az út, de megszokható, sőt, néha kifejezetten élvezetes kilincsel előre kanyarodni:D). Aki jön a temérdek buggal (imbolygó kamera stb.) az a warez áldozata (később jött ki normális crack, igaz egy -10 fps-t nálam elvett a játékból az eredetihez képest). Hogy optimalizálatlan? - lásd az előző mondatot.
    Aki rinyál hogy nem megy nála normálisan (rá volt írva a gépigény a dobozra), ennek tudatában vásárolta (Érdekes, crysis is szaggatott mindenkinél, sőt, még az előd is (san andreas)). Aki pc-n akar játszani, igenis költsön rá, hogy tudjon játszani, aki meg nem akar költeni, az ne rinyáljon hogy kevés az fps, nem megy. Aki meg nem akar sokat költeni egy pc-re, tudván hogy úgy is elavul, az meg vegyen konzolt, ezt direkt erre találták ki (Nincs szívás, berakod a játékot és tuti megy, még fejleszteni sem kell).
  • Sanyix
    #34
    persze a többi konzolos meg hazudik :)
  • Gascan #33
    Nekem is bejön a játék...sőőtt... ha feltételeznénk, hogy nem b.szták volna el a pécés verziót, akkor simán év játéka. Persze a Dead Space-val a porondon
  • Adam II
    #32
    Jajj ez a LittleBigPlanet. Néhány ember úgy tekint rá mint valami messiásra pedig a videók alapján egy könnyen, gyorsan megunható tehát felejtős aranyos 'játék'. Persze én megértem, hogy meg lehet unni a sok lövöldözős játékot és kell alternatíva de ennél sokkal jobb próbálkozások is voltak már (Portal).
    Sokan azt mondják, hogy olyan szép(?) és hangulatos pedig kb. olyan a grafika mintha egy 5 éves rakta volna össze kartonlapokból (lehet ez a cél) még a zenéjét ajnározzák ami szvsz hosszú távon idegesítő.
    Attól meg nem esek hasra, hogy a közösség majd milyen pályákat csinál mert jó ha lesz egy-két kreatív emberke aki képes fantáziadús pályát szerkeszteni a többit meg majd retardált autisták készítik.
  • narumon
    #31
    "ugyan azt sikerült hozni kb mint ahogy konzolokon is fut (bár nem pont azt, mert azokon csak szaggat, grafikai hibák nincsenek :D)."


    Öööö izé először tán nézzél már meg egy konzolos verziót. (x360) nem szaggatt, jól nézki max popup hibák vannak néhol de negyedannyi mint pcs verzában.
  • narumon
    #30
    "baromi szar jatek lett. bugos, szarul nez ki, es amit a windows live-val osszekell tokolni, na az idegtepo"

    Esetleg ha az eredeti célplatformon néznéd (xbox360, PS3) akkor nem mondanál ilyeneket. Az év játéka sem a PC port lett az tuti...
  • Sanyix
    #29
    Nemtudom milyen szar portolásról beszéltek, nem szar... ugyan azt sikerült hozni kb mint ahogy konzolokon is fut (bár nem pont azt, mert azokon csak szaggat, grafikai hibák nincsenek :D).

    Aki szerint teljesen jól megy, az idióta, vagy igénytelen. Idióta azért, mert nincs gép amin normálisan menne normális grafikán(tesztelték). Az igénytelenek pedig azok akiket az se zavar, ha gta3 szintű beállításokon játszanak (ami annak idején se volt hűdeszép), és belenyugodnak, hogy egy erősebb gépen fos grafikát hoz a játék. Hogy is volt az, hogy a fallout 3 ultra high beállításokon gyönyörűen megy?

    A vinfos lájv úgylátszik most valami divat lett, a fallout 3-ban is volt (DE MI A FASZNAK HA MULTIJA SINCSEN?)