Star Wars: The Clone Wars (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
De azért nagyon várós 😊
#saveSTO #bringbackoldUItoSWTOR #GoogleMondjonLe
http://www.youtube.com/watch?v=yN90YCKij24
http://www.youtube.com/watch?v=uJsFRrZx4tk
Ez esetleg történhetne így is az utolsó részben:
A Palpi elnöklésével tartott tárgyaláson bemutatnak börtönben készült holofelvételeket, amiken pl. Ahsoka menekülés közben klónokat gyilkol. Anakin rájön, hogy ki a hunyó, akinek a lakrészében kutatni is kezd. Meg is találja Ventress két fénykardját és szembesíti a tettest a tényekkel, de õ persze tagad. Szó szót követ, majd fénykard fénykardot, és egyre komolyabb vérre menõ párbaj bontakozik ki köztük. Anakin végül gyõz, de öröme nem teljes: a tettes meghal. Kétségbeesve indul a holttesttel a tárgyalóterem felé, ahol mindeközben megszületett a döntés. Palpatine veszi kezébe az ítéletet tartalmazó lapkát, a szája szegletében kissé elmosolyodik, majd megszólal: "Ahsoka Tano, a Köztársaság Szenátusának Bírósága önt a felhozott vádakban bûnösnek találta és halálra ítéli. Az ítélet azonnal végrehajtandó". Nagy moraj támad a teremben, Anakin érkezik karján a holttesttel. Palpatine-nek kezdi mondani, amit kiderített az igazságról, többször az esküdtek és a hallgatóság felé tekint kétségbeesetten, s egyszercsak elkeredik a szeme: meglátja a tettest az egyik sorban. A maga elõtt fekvõ holttestre pillant, majd vissza a nézõk közé, hirtelen nem érti, hogy lehet kettõ belõle. Ekkor a nézõk között ülõ "tettes" megszólal: "a francba", majd hirtelen átváltozik egy clawdite-tá, majd Anakin Skywalkerré és kirohan a terembõl. Sohasem látják többet. Palpi a történtek hatására mást tenni nem tud: felmenti Ahsokát. Õ sírva rogy térdre a holttest mellett: "mit tettél, Mester?" Anakin próbál szabadkozni és mondani, hogy õ csak a padawanját akarta megmenteni, mindent õérte tett, de egy könnyes vita során Ahsoka úgy dönt, hogy eleget csalódott a Jedikben, többet nem kér belõlük, így elhagyja a Templomot. El onnan, minél messzebb a fájdalmas emlékektõl. Véletlenül összeakad Ventress-szel, aki részvétet érezve a lány iránt, megpróbálja átsegíteni a csalódáson, aztán már együtt indulnak útra új kalandok felé.
Na de ne offoljunk 😊
Clone Wars Republic Adventures
REAL MADRID
A börtönre van esély, az egybevágna az elõzetes infókkal 😊
De az a sanda gyanum hogy ez lesz a leghosszabb rész,mivel ugye fájó pont lesz Ahsoka elvesztése a sorozatból :S 😞
A továbbiakban SPOILERes a válasz, így aki izgulni szeretne az, ne olvasson tovább:
De igen, Tarkin halálbüntetést fog kérni rá. Amúgy ha mégegyszer meghallgatod, Tarkin így szólítja meg Ahsokát: 'former padawan Tano'... Ebbõl már lehet tudni, hogy a Jedi Tanács hogy döntött...
http://www.youtube.com/watch?v=n3e54Jq7HQM
Így most már tulajdonképpen már öt van: kettõ ilyen elõzetes és három csatornapromó.
De az is lehet, hogy megint kiválóan választottak jelenetet az elõzeteshez 😊
http://www.youtube.com/watch?v=YxindL1FCZI
A résztvevõk persze semmi infót nem adhatnak ki a történetbõl, amíg az utolsó rész adásba nem kerül, de azért olvashatunk érdekes dolgokat.
Itt egy ilyen cikk például, amiben ugyan konkrét dolgot nem spoilereznek el, de bizonyos olyan utalások vannak benne, amelyek hátrányosan hathatnak az élvezhetõségre. Így csak a nagyon türelmetlen fanatikusoknak ajánlom. <#wave>#wave>
Annyit azért érdemes megjegyezni, hogy a vetítés után kérdéseket lehetett feltenni a készítõknek, s szóba került a hogyan tovább is, de hivatalos bejelentés a folytatásról vagy a kaszáról továbbra sincsen. S ez azért aggodalomra ad okot, nem véletlenül kezdtek már hetekkel korábban Disneynek szóló aláírásgyûjtésbe 'mentsük meg a TCW-t' címen az egyik fórumon.
Na mindegy, szóval röviden: érdekes, mennyien szeretitek itt a sorozatot (én is), mert sajnos több negatív kritikát olvasok róla, mint dicsérõt. Bevallom, idõhiány miatt én még nem igazán tudtam belemerülni a sorozatba, pedig az eddigi összes rész itt van HD minõségben. Én nem igazán látom a kritikákban sokat emlegetett hibákat, vagy ha látom is, nekem nem számít annak, sõt...
Mindenesetre elgondolkodtató, mennyire különbözõek a vélemények, mennyire megosztja ez a sorozat a SW és/vagy sci-fi rajongókat.
Szerintem az évadfináléban simán lelepzezik
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
REAL MADRID
Ahsokát elfogták, bírósági tárgyalás jön, Anakin Ventress után ered. De meddig megy el: élve akarja elfogni az igazság kiderítése céljából, vagy meg is öli, beáldozva õt a padawanja szabadon bocsáttatása érdekében? Palpi nyilván nem menti fel a lányt, de úgy érzem, az ítélet kihirdetésekor valami váratlan történik: 0:27-nél Ahsoka szeme elkerekedik, nem úgy, mintha bûnösnek találták volna, inkább úgy, mintha felmentenék, vagy valaki váratlanul megjelenne.
A Finale Trailerben két fontos jelenet maradt ki az eddigiekbõl:
- 1:31-nél Anakin két karddal indul valaki felé. Ez a háttér alapján a Templomban történhet. Mi történik: ki akarja szabadítani Ahsokát, vagy megtalálta az áruló jedit? A bal kezében levõ kard kié lehet? Nem Ahsokáé (a markolata miatt), elvileg nem is Barrissé (markolat stimmel, csak a szín nem, s eddig nem volt jellemzõ, hogy valaki kicserélte a kristályt), vagy valaki másé? Így akár itt jöhet még egy fordulat, hogy mégsem Barriss az áruló. Vagy esetleg azért van Anakin kezében két kard, mert az árulók többen vannak?
- 0:19-nél Ahsoka egyedül sétál a Templom folyosóján: ez a részt lezáró jelenet lehet, mivel eddig még nem láttuk (tehát nem hal meg). De vajon a happy end lezáró képsora-e (azaz, minden marad a régi kerékvágásban, legfeljebb már nem fog annyira hinni a jedikben), vagy épp elhagyja a Templomot (kizárták/kilépett)?
Most inkább úgy vélem, hogy az elõbbi fog megtörténni. A másik annyira nem állt még össze bennem. Meg kéne várni az elõzeteseket. (Bár azért elképzelhetõ egy ilyesmi történés: Anakin megöli Ventresst és elrendezi, hogy úgy tûnjön, hogy õ az igazi tettes, Ashokát így felmentik. De a lány valahogy rájön, hogy Barriss volt az áruló, s hogy Anakin kente csak Ventressre. Itt jön a sötét döntése: szóljon-e a Tanácsnak errõl vagy sem? Gondolom fog szólni, de emiatt inkább elhagyja majd a Rendet.)
Tulajdonképpen nagyrészt ezt vártam, amit végül is kaptunk.
Az epizód a Tanács vs Tarkin jelenettel kezdõdik, a Templomon kívül meg dúl a vihar, mintha az is csak azt jelezné, hogy gyûlnek a viharfelhõk a jedik felett és viharos idõszaknak néznek elébe. Megtudjuk, hogy Tarkinnak bizonyítékai vannak Ahsoka bûnösségére: jedi elmetrükkel nyittatta ki egy klónnal a celláját, akit meg is ölt, így 6 klón és Letta megölésével gyanúsítják. (Mivel láttuk, hogy a cellánál nem volt klón, így biztosra vehetõ, hogy utólagos buherálás történt a helyszínen, ami felveti annak a lehetõségét, hogy a valódi tettes még a helyszínen volt a szökéskor és/vagy nem egyedül dolgozott. Abból, hogy Tarkin ennyire 'köti az ebet a karóhoz', számomra nem zárható ki, hogy õ is benne van.)
A Tanács persze inkább Tarkinnak hisz, ami számomra a Jedi Rend belsõ válságát mutatja. Itt hangzik el Windutól, hogy Anakin érzelmileg kötõdik a lányhoz, s pont Anakin elõtt. (Erre nem számítottam, hogy Anakin is hallani fogja, inkább arra, hogy ezt annak kapcsán mondja Windu, hogy elveszik Anakintól a padawanját.)
Az alvilági jelenetek is (mint a többi is) gyönyörûen voltak animálva, (engem inkább a Szárnyas Fejvadászra emlékeztetett a helyszín). A vonaton a szökés is jó volt, a lány tényleg ügyes, akrobatikus mozdulatokkal lépett meg. Nem öli meg a zsarukat, a liftben a twi'lek gyereket is megmenti, a köpenyért meg kaját ad, pedig arra nagyobb szüksége lenne. Ezzel a készítõk kihangsúlyozzák a lány jóságát, azt, hogy a legnehezebb helyzetekben sem fordul a sötét oldal felé, növelve így a nézõk iránta való rokonszenvét és fokozva a feszültséget a további sorsával kapcsolatban (meghal-e). (S kiderült, hogy rosszul hallottam: a zsaruk nem 'police'-t mondtak, hanem 'please'-t 😊
S végre feltûnt Ventress is, s ahogy szinopszisban olvasható volt össze is fogtak (kettejükben több a közös, mint gondolták volna, s lehet, hogy ez a továbbiakban még fontos lehet). Szórakoztató és kicsit vicces volt, ahogy ketten elintéztek vagy egy tucat klónt, de ez is a korábban írtakat támasztja alá a jellemérõl.
A Barrisszel folytatott két holobeszélgetés nagyon érdekes volt és két fontos momentum is az õ bûnössége mellett szól:
- többször megkérdezte Ahsokától, hogy hol van -> ha a barátnõjének tartja magát és hisz az ártatlanságában, akkor ez nem fontos;
- hirtelen sikerül megtalálnia Letta bombaraktárát -> hogyan? senki másnak nem sikerül korábban, csak neki? hogy lehet ilyen?
Aztán amikor feltûnt a köpönyes ismeretlen, leütötte Ventresst és elvette a maszkját és a kardjait, ekkor egy hatalmas hub***ameg érzés fogott el. Sejtettem, tudtam, hogy a ruha a fontos, még írtam is korábban (átcopyzom ide, sajnos a spoiler-tag miatt nem biztos, hogy olvasható volt: Közben jeleneteket látunk, amiken Ahsoka küzd Ventress-szel (maszkban, de a kardjáról felismerhetõ). Érdekesnek találtam, hogy Ventress a videóban kétféle ruhában is megjelenik (pl. 0:58-tól csuklyás köpeny barna felsõ, 1:02-nél köpeny nélkül mellényszerû valamiben). Lehet, hogy semmit nem jelent, de kíváncsi lennék ennek okára. A szereplõk nem szoktak csak úgy átöltözni (kivéve Padmé).) Szóval ez a csavar nagyon bejött.
A titokzatos támadó aztán könnyedén legyõzi Ahsokát, a lényeg, hogy a raktárban találjanak rá. Hogy ki lehetett õ? A holotelefonok, a támadó alakja és testhez simuló ruhája alapján tényleg Barrissra gondolhatunk. De ahogyan legyõzte Ahsokát, az a sötét oldal mély ismeretére utal, ami furcsa lenne egy padawankorú fiataltól. Így még egy kis esélyt látok és újabb csavart várok itt, hogy mégsem õ az.
Üde színfoltnak tartom a részben itt-ott megjelenõ gegeket: pl. a füles kis tooka visítása, mikor Ventresst meglátja.
Ahogy írtam, az animáció ismét nagyon látványos volt, a zene is nagyon passzolt a jelentekhez (pl amikor az ismeretlen meglepte Ventresst).
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=xE1sDsTwemI
Can't wait