229
-
Epikurosz #189 Ne túlozz, hanem próbálj meg logikusan, racionálisan gondolkodni. A mondanivaló sarkítása néha hasznos, de itt egy elég gyakorlatias, könnyen megérthető kérdésről van szó. Sajnos, veled is az a baj, mint sokakkal itt, hogy csak fosod a szavakat, élvezed olvasni saját magad, de képtelen vagy párbeszédre, az empátiáról nem is beszélve. Ilyenkor, mindig reménykedem, hogy majd csak kinövi a páciens, de sajnos tele vannak az utcák, buszok, bev.központok és az otthonok ilyen hozzád hasonló olcsó dumagépekkel. -
-
torreadorz #187 "Azért nem válaszoltam rá,mert kurvára lényegtelen és nem érdekel az,hogy az elektromos auto jelen pillanatban mennyire gazdaságos vagy nem"
Ezt akkor beismerésnek veszem hogy anyagilag nem éri meg hibrid autót venni.
Tudod kezdhetted volna ezzel is az első válaszod, és akkor nincs probléma.A többi mehetett volna a levesbe. Főleg úgy hogy tudom, hogy vagy nincs autód mert csóró vagy, vagy ha van akkor az abszolut nem egy hibrid autó. Szóval csak a szád nagy.
"Csak azért mert neked az kurvára gazdaságos,hogy kibányászol valamelyik roncstelep mélyéről valamilyen szakadék roncsot amit te autonak nevezel,"
Nem tudom miről beszélsz. Egy vadiúj gyári autóról volt szó. Te nem vagy a t2k haverja véletlenül? csak mert azt sem értette meg amit olvasott.
"Számomra nem szempont az olcsoság vagy a gazdaságoság amikor emberek életéröl jogairól van szó."
Aham. Szép kis bullshit. Feltételezem akkor nem használsz számitógépet sem, amihez elég sok káros anyagot használnak fel ezzel is szennyezve a környezetet, sőt soha be sem kapcsolsz elektromos eszközt, hisz ahhoz az áram egy jó részét nem atomerőmüvekben állitjuk elő, igy azok szennyezik a környezetet. Feltételezem továbbá hogy nem használsz semmiféle vegyipari terméket (szappan,sampon,wc öblitő, fogkrém, hippo stb) mivel az ezt gyártók az ipari hulladékot szépen beleengedik pl. a dunába, amit aztán később te megiszol. Sok helyen tisztitás nélkül teszik ezt. Ezzel mind mind növelve az allerigások számát és egyéb betegségeét (pl rák). Ezen kivül remélem nem használsz közutakat hisz annak épitése során rengeteg káros anyag került ki természetbe (pl. a lánctalpas markoló elpufogtatott néhány ezer liter gázolajat és ilyen lánctalpasból dolgozik több száz). Tehát nem közlekesz autóval de még cska busszal sem (az sem elektromos).
Ezzel szemben remélem biciklivel közlekedsz mindenhová (vidékre is nagy utakra is), és remélem hogy nyaranta szoktalak látni az út szélén parlagfüvet kaszálni, ha már ennyire fontos számondra az allergia. Légyszives majd a nyáron irj hogy vagy megtalálható amit hektárszám kaszálod önkéntes alapon a parlagfüvet az utak mentén....
Ja hogy a fenntiek közül egy sem illik rád? Akkor meg szépen marajd csöndben és húzd meg magad, mert ugyanolyan fostalicska környezetszennyező vagy mint bárki más avilágon. -
Az engedélyezés nem egyedi elbírálás alapján megy? Mert akkor ráköltesz x milliót, azt vagy engedélyezik vagy nem... -
egyén #185 A szintetikus illat anyagok nagyság rendekkel ártalmasabbak az
általad említetteknél.
-
Cleawer #184 Ja és hogy mostanság jobban megéri fával fűteni ,mint gázzal ,az is nagy makiság.Kb felaannyiból kijövünk,és meleg is van... -
duke #183 "1)A pollenallergiát,parlagfüvet nem a kocsik használata okozza/terjeszti,csak rásegít.
2)Az allergia utána is megmarad,ha nem jó az egyén életmódja (avagy asztmásan cigizni divat)."
Ugy müködik a dolog,hogy a folyamatos légszennyezés állando túlmüködésre kényszeríti az immunrendszert,ami végül már mindenre reagál,azokra a dolgokra is amihez az ember év milliok alatt tökéletesen hozzászokott.
Szerintem ha az embereknek volna modjuk tiszta levegöt lélegezni,pár év alatt drasztikusan csokkenének az alergiás megbetegedések.
Persze az életmod megváltoztatása is sokat segít,nem kétséges,hogy a cigaretta is durván rombolja az immunrendszert. -
duke #182 "Egy apróságot felejtesz el. Az autók száma hányszorosára nőtt azóta? Asszem max. 3-szorosára. Na és a károsanyag kibocsátás? Akkor még szinte az autók fele kétütemű volt és ólmozott benzin volt. Ma legalább 1 nagyságrenddel kisebb a károsanyag kibocsátás. Valahol máshol van a gond. Talán a sportolás és mozgás hiánya és a szar kaja amit esznek?"
A probléma az,hogy az elmúlt években megváltozott a gépjármü park összetétele.Sajnálatos modon pont a legszenyezöbb tipusok száma nöt a legnagyobb mértékben.Nevezetesen a dizel jármüvek.Jelen pillanatban ezek szennyezik a legjobban a levegöt.Elsösorban a dizel jármüvek okoznak tudörákot, asztmát,alergiát.Egy ketütemü trabant szenyezése elenyészo a mai korszeru dizel jármüvek szennyezeséhez képest.Légköri aeroszolok (szálló por, PM10)
idézet az oldalrol:
"Az Egészségügyi Világszervezet nem ad meg határértéket a közlekedésből (elsősorban a dízelüzemű járművekből) származó részecskék koncentrációjára, mivel álláspontja szerint nem létezik olyan alacsony koncentráció, amely biztosan nem károsítja az egészséget." -
duke #181 "Per pillanat ugy állunk hogy egy egyszerü kérdésre, miszerint számszerüen mennyi is az az annyi, te már hosszú kommentek óta képtelen vagy számszerü választ adni."
Azért nem válaszoltam rá,mert kurvára lényegtelen és nem érdekel az,hogy az elektromos auto jelen pillanatban mennyire gazdaságos vagy nem.Csak azért mert neked az kurvára gazdaságos,hogy kibányászol valamelyik roncstelep mélyéről valamilyen szakadék roncsot amit te autonak nevezel,attól neked meg nem kéne hogy jogod legyen mások egészsége élete árán ilyen sulyosan szennyezö technologiat használni,csak mert olcso.Számomra nem szempont az olcsoság vagy a gazdaságoság amikor emberek életéröl jogairól van szó.
Amugy meg nagyon jol tudom hogy jelenleg csak kis,közepes hatotávra lehet gazdaságosan megvalosítani az elektromos autot(a belsöégésü motorhoz képest) tipikusan városon belüli közlekedésre.Jelenleg 1 millio forint értékü akkumlátorral 55-60 kilometer lehet megtenni.Plusz félmillio a kaszni a motor az átépités engedélyezés.Ez jelenleg a realítás.
Viszont tudomásul kéne venni,hogy az autozás nem olcso most sem az,csak most nem te fizetsz érte,hanem a környezet és az emberek fizetnek az egészségükkel az életükkel azért,hogy te olcson autozhasál. -
Miért ti igen? Akkor egálban vagyunk. -
Epikurosz #179 Persze, a szólásszabadság adott, nem vitatom. -
Epikurosz #178 Tehénke!
Te se nem terveztél villanyautót, se nem repültél vele, még a karjaidban sem tartottad, sőt, szerintem még csak nem is láttál saját szemeiddel.
Akkor mit is akarsz te itt? -
Cleawer #177 "Fontos dolgokat nem szamolsz bele a megterulesbe.Vajon tobb millio ember egeszsege kozerzete,az hany milliot er ? Mennyit erne meg egy elergias embernek,ha megszunne az alergija,vagy ha egy asztmas beteg lenyegesen konnyebben lelegezne."
1)A pollenallergiát,parlagfüvet nem a kocsik használata okozza/terjeszti,csak rásegít.
2)Az allergia utána is megmarad,ha nem jó az egyén életmódja (avagy asztmásan cigizni divat).
3)'99ben 3,2 millió nyugdijasunk volt ,( bár szerintem most több van )és 1 millió allergiásunk van.Kinek a kezelése kerül többe?
Nem,nem olajpárti vagyok,támogatnám az elektromos autót,csak jelen helyzetben 20+ évig esély sincs rá,hogy széleskörüen elterjedjen.
Ezeket a próblémákat nem lent ,hanem fent kell (kéne ) megoldani. -
"Csak a gyerekek kozott 1980 ota tizszeresére emelkedett az asztmás betegek száma.És senki sem vitatja a szakmában,hogy az ok,a gépjármüvek légszennyezése."
Egy apróságot felejtesz el. Az autók száma hányszorosára nőtt azóta? Asszem max. 3-szorosára. Na és a károsanyag kibocsátás? Akkor még szinte az autók fele kétütemű volt és ólmozott benzin volt. Ma legalább 1 nagyságrenddel kisebb a károsanyag kibocsátás. Valahol máshol van a gond. Talán a sportolás és mozgás hiánya és a szar kaja amit esznek? -
Ahhoz 50% feletti elterjedség kellene. És azt nem számítod bele, hogy az előállítása az elektromos autóknak az akksi miatt mennyire energiaigényes és környezetszennyező? Az áram honnan jön? cirka 50%-a vagy több hőerőművekből... -
torreadorz #174 Figyelj szerintem fejezzük be ezt a vitát. Csak egyre jobban beégeted itt magad.
Per pillanat ugy állunk hogy egy egyszerü kérdésre, miszerint számszerüen mennyi is az az annyi, te már hosszú kommentek óta képtelen vagy számszerü választ adni.
Egyszerübb feladatot kapsz:
melyik évben koronázták meg Mátyás királyt?
Válaszodat privátban várom, "a világbéke a co2 kibocsátás szemszögéből avagy milyen összefüggés van a térdig érő szélben történő lekvár kaszálás és a tehenek által kibocsátott metángáz között" jeligére.
-
Mert így van te szerencséntlen hatökör. Hogy jön ahhoz a jogsi megléte vagy nem megléte ahhoz, hogy ismerem -e a működési elvüket és fizikai paraméterüket te okostojás? A pilóták sem tudnak jóformán semmit a gépükről csak repülnek vele. A mérnök aki tervezte és a karbantartó meg repülni nem tud vele, de meg tudja szerelni vagy meg tudja tervezni.
Néha nagyon hülye tudsz lenni. -
Én is megnézném azt a számítást. Még tegyük fel azt az optimális esetet is, hogy 0 műszaki hiba lesz a vizsgált időtartamban. -
duke #171 "akkor este a gyereknek mit mondok vacsoránál az üres asztalnál? Hát gyerekek ezzel az autóval nagy közjót tettünk, csökkentettük az allergiás emberek számát"
Szerintem ez nem vicces,hogy sokan ugy gondolják hogy önzö érdekeik miatt jogukban áll többszáz ezer embernek betegséget szenvedést okozni.Csak a gyerekek kozott 1980 ota tizszeresére emelkedett az asztmás betegek száma.És senki sem vitatja a szakmában,hogy az ok,a gépjármüvek légszennyezése.Szerintem ez önmagában elegendö oknak kellene lenni mindenféle megtérülés számítgatás nélkül is,a belsöégésü motorral hajtott gépjármüvek azonnali teljes tiltásához(leszamitva a közfeladatot elláto jármüveket) Ez már nem pusztán gazdasági vagy környezeti kérdés,hanem emberjogi kérdés,van e jogom más élete árán élni az ennyémet.Miért fontosabb az én életem,bárki másénál ? -
torreadorz #170 Ez már megint milyen terelés? Számszerüsités és forrás az alátámasztásra légyszives. Ne haragudj meg, de most egy komoly autóvásárlásról beszélünk, ami meghatározza a családom pénzügyi helyzetét a következő legalább 10 évre (a hitel törlesztése miatt). Nem akarlak megbántani de egy ismeretlen forumozó véleményére még nem adok ilyen méretü kiadás kapcsán.
"Elöször is a belsöégésü motorok szerviz költsége nagysagrendileg több egy elektromos motorhoz kepes"
Kérek rá hivatalos forrást (szerviz is lehet) hogy a prius összervizköltsége kevesebb, mint a toyota (csak hogy gyárton belül maradjunk) más hagyományos meghajtású autóéi.
"És hogy az áram nem csak hogy 5-ször 10-szer olcsobb a benzinnél,hanem hogy részben akár ingyenes is lehet.Nap energia szél energia"
Ezt légyszives pontositsd. Tehát épitsek szélerőmüvet a panel tetejére vagy hogy? Engem nem érdekel hogy 30 év múlva hány szélerőmü lesz vagy lesz-e magyarországon, én most akarom azt az autót megvenni. Ha adsz hivatalos forrást, hogyha hibrid autót veszek, akkor az állam olcsobban adja nekem az áramot, akkor ok. De erről szintén hivatalos forrás, hol melyik rendelet/paragrafus biztosit erre lehetőséget, és mennyivel kapom olcsobban az áramot.
Tudom tudom, nagy kéréseim vannak, de egy szimpla banki hitelhez is kérni fog a bank vagy 10 féle hivatalos papirt, nem árt ha tudom hogy mi mennyibe fog nekem fájni. -
duke #169 "Szépen számszerüsitve. Csak azért kérem ezt mert nagyot mondani én is tudok.
Ha alátámasztod számszerüleg akkor elhiszem neked. "
És a környezeti hatáson kivül ami szerintem a legfontosabb mind közül,nem számolsz meg legalább két dologgal.Elöször is a belsöégésü motorok szerviz költsége nagysagrendileg több egy elektromos motorhoz kepest.És hogy az áram nem csak hogy 5-ször 10-szer olcsobb a benzinnél,hanem hogy részben akár ingyenes is lehet.Nap energia szél energia. -
torreadorz #168 Amit irsz akár igaz is lehet, de sajnos nem releváns a kérdésben. Ugyanis erre hivatkozva nem adják olcsóbban a kocsit. És ha túl drága kocsit veszek, mert elfelejtettem kiszámolni hogy ki tudom-e fizetni a törlesztőrészleteimet, akkor este a gyereknek mit mondok vacsoránál az üres asztalnál? Hát gyerekek ezzel az autóval nagy közjót tettünk, csökkentettük az allergiás emberek számát, igaz hogy cserébe mi viszont éhenhalunk mert a bank ezt nem veszi figyelembe és ugyanigy számonkéri a törlesztőrészletet mintha egy 6 milliós kutyaólat vettem volna.
Amúgy nem lepődtem meg a válakszodon, szintiszta terelés, ugyanis elég egyértelmü hogyha tényleg számszerüsiteni kell hogy mi mennyibe kerül, akkor bizony nehéz dolog bizonyati hogy anyagilag jobban megéri a hibrid autó.
-
Epikurosz #167 Molnibalage-nak nincs jogsija, úgyhogy az ő véleménye csak szobatudósi. Persze, majd megint jól megmondja, hogy a vadászrepcsi tervezők se vezetnek v.repcsiket. :-) -
Epikurosz #166 OK, majd úgyis leszállsz megint a betonpanelből épült elefántcsont tornyodból, tudom. De addig is, jó pihenést! -
duke #165 "Ezekből számold ki légyszives hogy mennyibe kerül az éves üzemanyagkiadás a fennti hibryd és nem hibryd autónál, mennyi a két autó között az árkülönbözet, és hogy a fogyasztásból adódóan hány év alatt térül meg az autó ára."
Fontos dolgokat nem szamolsz bele a megterulesbe.Vajon tobb millio ember egeszsege kozerzete,az hany milliot er ? Mennyit erne meg egy elergias embernek,ha megszunne az alergija,vagy ha egy asztmas beteg lenyegesen konnyebben lelegezne.Mert ez szerintem nagysagrendileg nagyobb haszon lenne mind egyeni mind allami szinten,ehhez kepest az elektromos autok kezdeti magasabb ara jelentektelen volna. -
torreadorz #164 Valami reakció? 2 óra alatt azért csak ki lehet számolni egy ilyen primitiv feladatot. -
torreadorz #163 "Értékhatárban megszabom a 6 millió forintot"
Természetesen itt nem azt értem hogy kiválasztasz valami alap hybridet 6 misiért, meg hozzá egy 2 kategóriával magasabb benzines autót. A kocsik értéke külön külön nem haladhajta meg a 6 millió forintot, és ugyanabba a kategóriába kell esniük (csak hogy ne az legyen hogy hozol nekem egy 1.4 70 loerős hibrid autót és összehasonlitod egy 1.9tdi 180 loerős kocsival csak mert egy árban vannak) -
torreadorz #162 "Az arkulonbseg pedig atlag 2-3 even belul jon be. "
Légyszives számold akkor ezt ki nekem hogy jön ki.
Válassz ki egy tetszőleges új hibryd autót, és egy ugyanolyan kategóriájú benzines vagy diesel autót. Értékhatárban megszabom a 6 millió forintot mivel az átlag magyar ennél drágább autót még hitelre sem engedhet meg magának.
És akkor szépen ird le egy átlag magyarra levetitve nekem a becsült éves kilométert, a becsült üzemanyagárat / L, az autók fogyasztását (alátámasztva forrással) az autók árát (forrással.
Ezekből számold ki légyszives hogy mennyibe kerül az éves üzemanyagkiadás a fennti hibryd és nem hibryd autónál, mennyi a két autó között az árkülönbözet, és hogy a fogyasztásból adódóan hány év alatt térül meg az autó ára.
Szépen számszerüsitve. Csak azért kérem ezt mert nagyot mondani én is tudok.
Ha alátámasztod számszerüleg akkor elhiszem neked. -
toto66 #161 "Barátaim az Úrban"
Tudvalévő, ha nem 2-3 elektromos gk. lesz, hanem elterjed széleskörben a használata, akkor nem a háztartási áron kapod hozzá az áramot. Ebből következik ma nem tudjuk megitélni mennyi a megtérülési idő. A benzin árak sem ismertek abban a helyzetben, amikor már a többség elektromos járgányt használ.
Miről vitatkoztok?
Epikurosz! Nem a taxisokra jellemző az információ hiány, főleg nem jármű tekintetében! Kő kemény "piac" a taxisoké, ha megérné akkor már az lenne a többségnek, ez nyilvánvaló!
Kvp gányolásról írsz, attól nem lesz hatékonyabb a járműved!
Egyébként technikai dolgokról kár vitatkozni, néhány technikai analfabétával. Nem is teszem tovább... -
kvp #160 "Konkrétan melyik hibid hondára gondoltál? Most konkrétan ennek is utánnanéztem itt 5.490.000 ft a vételára. Ez még további két és fél millió forint vételár különbség. És a fogyasztása ennek is 4.6 liter/100 km. Vagy tévedek? ha igen akkor légyszives linket hol kerül egy új hybrid honda 3.5 millióba."
En mondjuk eppen az insight-ra. De ez is jol mutatja, hogy tobb hibrid is letezik mint a lexus, sot van olyan gyarto ahol meg viszonylag nagy valasztek is van. Mindenki tud talani maganak autot. Egy 10 literes fogyasztasu suv helyett egy 7 literes hibrid suv-t, egy 6 literes atlagos auto helyett egy 4 literest, egy 5 literes helyett 3-ast, stb. A lenyeg, hogy mar ez is elonyos, de amint kiegeszitjuk a konnektoros toltessel, mindjart sokkal elonyosebb lesz. Az arkulonbseg pedig atlag 2-3 even belul jon be. Ha valaki 3 evente tud autot cserelni, akkor nem szorul ra hogy sporoljon, de ha ennel tovabb kell, hogy hasznalja akkor mar megeri. A varosi fogalomban elonyosebb gyorsulasi adatokrol nem is beszelve. (az elektromos hajtasok allo helyzetben is kepesek max nyomatekot leadni)
"az az 5ft legyen inkább 50-70Ft."
Legyen, viszont meg ez is szimbolikus koltseg a benzinarhoz kepest, es ennyibol mar egy rendes auto is elmegy, nem csak egy kikonnyitett csovazas prototipus. Egyebkent mint mondtam, foleg a regi (es olcso) hasznalt autoknal van lehetoseg a barkacsolasra, mivel ezeket meg konnyu atepiteni.
"Van hozzátok egy kérdésem, de erre valószínűleg nem kapok választ. Szóval ott vannak a taxisok, akiknek elvileg minden adott ahhoz, hogy átállhassanak elektromos autókra."
Ma magyarorszagon a lakossag jelentos resze azt hiszi, hogy meg mindig a mostani ellenzek van hatalmon es csak a baloldal mentheti meg a naciktol. Ezek utan elvarni azt, hogy egy magantaxis hibridekkel foglalkozzon vagy akar csak tudjon roluk, nem igazan lehet. A nagyvallalatoknak meg csak a nyereseg az erdekuk, ami igy is ugy is megvan. Tolunk keletre es nyugatra a legtobb taxis ceg mar reszben atallt. Londonban is vannak elektromos taxik es azsiaban is terjednek. Csak valamiert hazankban nem akar senki sem gondolkodni, mint ahogy egy nemreg vadiuj benzines autot vasarlo forumozo is ragaszkodni fog ahhoz, hogy jo vasart csinalt, fuggetlenul attol, hogy ez igaz-e vagy sem. Sot ha kell meg szamokkal is alatamasztja, hogy ha mindket auto 3 evig egyhelyben all, akkor a benzines relative kevesebbe kerul, mert az eleve olcsobb volt. -
Nem leszek. Már vagyok, de de is zavarjanak ilyen apróságok... -
Epikurosz #158 Színes egyéniség vagy, ráadásul sok mindenben igazad is van. -
Epikurosz #157 Erre a kérdésre én is kíváncsi vagyok, hozzáadva még azokat, akik jellemzően a városban szoktak sokat furikázni (pizzafutárok, ételkihordók, takarító-ablakmosó cégek, sőt, akár a mentőszolgálatok is).
Szerintem az információhiány, a tudatlanság, a betokosodás, az újtól való félelem, a döntéshozók renyhesége lehet pár magyarázat a sok között. (Az állami cégeknél ehhez hozzájöhet a korrupció, ti. egy-egy autómárka forgalmazója ösztönözheti a közbeszerzési eljárás döntéshozóit.) -
mcganyol #156 "Ezert van az, hogy letezik itthon olyan atalakitott auto ahol halozatrol toltve 5 forint/100 Km-es atlaggal jarkalnak."
Azért ezt számold újra. Nyílván a színtiszta üzemanyag költségről beszélsz, semmi más kiadást nem beleszámolva. Sajnos annyi energiából, amit az elmű-től 5Ft-ért kapsz, még egy smart súlyú autót sem tudsz, (optimális körülmények között sem) 100Km-t mozgatni. az az 5ft legyen inkább 50-70Ft. nem mondom, hogy az sok, (sőt a benzinesnek még így is kb. a harmincada) de ne írj zöldségeket.
Van hozzátok egy kérdésem, de erre valószínűleg nem kapok választ. Szóval ott vannak a taxisok, akiknek elvileg minden adott ahhoz, hogy átállhassanak elektromos autókra. marha sokat mennek, 95%ban városban (és dugóban) értenek az autókhoz, van általában saját szervíz és töltőhálózatuk (vagy szerződésük óriási flotta kedvezménnyel). nekik tényleg minden forint számít és ha ilyen 1,5 vagy 2 év alatt megtérül az elektromos autó, (nekik a rengeteg km miatt lehet még hamarabb is) akkor miért nem állnak át? sőt miért nincs egy elektromos autójuk sem (én spec elég sokat taxizok, edig hibridet sem láttam soha, de lehet hogy az van elvétve pár darab)
náluk az elektromos autó összes negatívuma (amit itt leírtak) nem jelentkezne. nem mennek egyben 300km-eket, minden taxi poszton lehetne "konnektoruk" ha vmik kolléga lemerül és 20percet kell töltenie, addig egy másik viheti a fuvart. a dugóban a visszatáplálás miatt szinte alig fogyasztanának. ráadásul lenne hozzá szervíz is, mert nem 1-2 hanem több száz autóról lenne szó, simán megérné 4-5 elektromos autószerelőt képeztetniük mondjuk németo-ban...
ha olcsóbban hívhatnék "hangtalan" taxit biztos azzal mennék.
nos akkor miért nem csinálják?
nyílván nem fogtok tudni rá válaszolni, vagy max majd jöttök az összeesküvés elmélettel, hogy a taxisokat is megvette a kőolaj lobbi.... vagy ott is minden vezető beosztású tökkelütött idióta, aki bár évek óta taxi vállalatot irányít, de nem bír előre számolni költségeket...stb -
torreadorz #155 Konkrétan melyik hibid hondára gondoltál?
Most konkrétan ennek is utánnanéztem itt 5.490.000 ft a vételára.
Ez még további két és fél millió forint vételár különbség. És a fogyasztása ennek is 4.6 liter/100 km.
Vagy tévedek? ha igen akkor légyszives linket hol kerül egy új hybrid honda 3.5 millióba.
Használt autókat ne hasonlitsunk újhoz. -
torreadorz #154 Hagyd rá ne vitatkozz vele. Már bizonyitotta hogy egy malacnak is több belátása van mint neki. -
kvp #153 "Seat cordobám van. Irom az új seat cordoba adatait amire alapoztam a hozzászólásaimban:"
Vagy veszel egy hibrid Honda-t, amik ugyan rondak, de az olcsobbik csak 3.5 millio viszont csak 3.2 litert fogyaszt. Sokkal jobban megeri, es a 2000-es szeria mar hasznaltan is kaphato. Most a kerdes az, hogy 600 ezer forint benzinbol mekkora tavot lehet megtenni es mennyi ido alatt. Aki nem hasznalja az autot csak hetente egyszer, akkor is csak par orara, ott 1 millio folotti autoarral szamolva mar nem szamit a benzinkoltseg, mert soha nem fogja kihasznalni azt, hogy nem egy 100 ezres hasznalt autot vett. Viszont ha valaki hasznalja is az autojat munkaba jarni, esetleg meg bevasarolni is azzal megy, es esetleg nem panelben lakik, ezert van garazsa, akkor a konnektoros toltes tovabb javit az amugy is elonyos ertek aranyon.
Regi auto atalakitasanal pedig nem komplett motorcseret irtam, hanem a hajtaslancs atalakitasat. Aki azt hiszi, hogy a villamos attetel ront a hatasfokon, az nezze meg a jelenlegi mozdonyokat. Mivel a motor allandoan idealis fordulatszamon jar, ezert meg aksi nelkul is jobb a hatasfok, de a fekezesnel visszanyert energiaval meg tobbet lehet nyerni.
"Figyelj csak, én vennék tőled egy ilyen benzinmotort akksival és generátorral egyet. Mennyibe kerül? igy saccolva (hogy autóstól fél misi) 150 ezerből kijön nem?"
Ha mar van egy hasznalt autod, akkor annak a motorjat felhasznalva igen. Csak egy villanymotorrol es egy generatorrol beszelunk, meg nehany olcsobb aksirol.
"Igazából nem kocsiba kellene, hanem otthon beraknám a kazánházba, és és erről biztositanám a ház áramigényét. Hisz ha lemerül az akksi akkor csak pár perc és feltöltöm az akksikat és további 2-3 órát használhatok mindent."
Ezt hivjak generatornak. Jopar tanyan van ilyen, de a halozati aram meg a tizedebe sem kerul. Ezert van az, hogy letezik itthon olyan atalakitott auto ahol halozatrol toltve 5 forint/100 Km-es atlaggal jarkalnak. Egyszeruen nincs teljesitmeny szerint aranyban a villamos energia ara a benzinehez kepest, igy szinte barmilyen megoldas ami halozati aramot is hasznal olcsobb. A hibridek pedig azert erik meg, mert kevesebb uzemanyagot esznek. Csak nem luxus hibrid suv-t kell venni, hanem a kozepretegnek valot. Van valasztek ebbol is, csak ezek nem tunnek fel, mert kulsore ugyanolyanok mint a tisztan benzines valtozatuk. -
T2k #152 Ki az a hülye aki a pillanatyi kőolajárakat nézi, amikor egy stratégiai jelentőségű lépést tervez? -
T2k #151 A betyárját mán! Azazhogy 2.6 év jött ki. A Camry hibridre jött ki 1.7 év. Elnézést, ha bárkit is megtévesztettem volna a bakimmal! -
T2k #150 Az olyan -ákon mint TE akik óriási pofával bejelentik, hogy a "Peagout 206-os és a valami Citroen" elektromos autó
, már nem is kell csodálkozni, hogy mindent az adatlapból akar kideríteni.
Figyi, írd ki az adatlapodra, hogy te vagy az atyaúristen, és a hozzád hasonló gyengeelméjűek ezt mind rögtön el is fogják hinni!
Mi közöd neked az "Az egész világ mérnöktársadalma"-hoz? Kisfiam, ha így folyatod utcaseprő sem lesz belőled, nemhogy mérnök.