A gazdagok játékszere Tesla elektromos autója
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Van egy kis különbség.<#nezze>#nezze>
Kara kánként folytatom tanításom.

A másik ami nagyon nem tetszik, hogy mindenki úgy kezeli az elektromos autókat mint modern kiforratlan technológia. Réges régen még a jó öreg Ferdinand Porsche elektromos autókat tervezett és le is tette az alapjait úgy, hogy abból ma is tanulnak az okos tervezõk. Akkoriban még mindenkiazt tekintette a jövõnek, amíg a t-modell meg nem született. Edison is úgy gondolkodott, hogy akku csereállomásokat kellene létrehozni (mint ahogy ma a benzinkutak). És ugyan az elektromos autó eltûnt, de a technológia igen szépen fejlõdött mind nagy mind kis méretekben. Nos az egyetlen ami még gond volt az az energia gyors elraktározása. Azonban ez is nem rég megoldódott ugyanis nagyjából egyszerre két szabadalom is be lett jegyezve ami az anódok felületének drasztikus méretnövelését úgy érte el, hogy térfogatra nem növelte azt. Ennek segítségável pedig már csak az elektromos hálózaton múlik, hogy pár óra vagy pár perc legyen feltölteni az akkumulátorokat.Eliica
Hát a 204 loerö azért nem eppen városi kis auto teljesitmény.
Epi meg fog nekem integetni az autópálya leállósávjából ahogy tekeri a dinemót ,mert lemerült a szentem.
Minnél több időt töltök emberek között , annál jobban szeretem a kutyámat.
Ez a te szinted, gondolom ugyanabba a kórterembe vagytok mindketten bezárva! <#banplz>#banplz>
Számomra a cikkböl a következök derülnek ki.
Az hogy a cikk iroja alapveto müszaki ismeretekkel sem rendelkezik innetöl erösen megkérdöjelezhetõ az egész cikk összes állítása.Aki ekkora baromságot ir azt,hogy engedhetik egyáltalán egy auto kozelébe ?
"Ennél már csak az amerikaiak szerencsétlenebbek, hiszen ott 110 voltos a hálózat, tehát nagyjából kettõvel szorzódik a töltési idõ."
Persze mert az csak ugy van,hogy fogjuk a váltoáramot,oszt rá küldjük az akkupakra egy az egyben.
A másik dolog,hogy már megint egy versenyautot akarnak osszehasonlítani kisteljesítményü átlag autokkal.(204 loero a teljesitmeny,hat igen ez teljesen hétkoznapi)
Ezenkivül kiderül,hogy nem tudnak számolni.En is felmentem az elmu oldalára és a megadott adatok alapjan (240 km hatotav,35 kw akku)kiszámoltam a fogyasztást.
A cikkben szereplo auto 100 km megtételéhez 600 forint elektromos áramot fogyaszt.Átlagban 300 ft bezin árral,és 6 literes fogyasztással számolva egy belsöégésü motorral szerelt jármü 1800 ft-ért teszi meg ezt a távot.Vagyis meg ez a versenyauto is 3-szor gazdaságosabban müködik mint egy olajat égeto átlag auto.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
-2 személyes(2 kicsi v 1 közepes)
-minimáslis raktér
-télen belefagysz vagy megfelezed az utazási távolságot a fûtés miatt
-vehetsz gps-t hogy számolgatsd hogy meddig ér el a lánc
-az üzemeltetése kb ugyan annyiba kerül mint egy kis városi kocsié,de abba a kocsiban még hely is van...
-nagy hõmérékletváltozás hatására csökken az akksi töltöttsége,tehát télen meleg parkoló köll
-közepes menyiségben +1 erõmû.
<#nezze>#nezze>
Városba furikázni tökkéletes.Talán.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Egyetértek. Egyetlen számítást sem láttam. Pampogni a levegõben mindenki tud. Fel nem fogom, hogy Epikurosz mit pattog...
"Az adminiszracio bonyolult,draga de nem lehetetlen."
Az amúgy is drága és nem reális idõn belül megtérülõ dolgot még vissza is dobhatnak és, ha tutira akarok menni akkor még pénzt nyomjak rá az elõkészületre? Jaj...
Én valahogy nem erre emlékszem...
Egy nagy turot,a parlagfüvel semmi baj sincs.Ha a levegö nem lenne szennyezet és az emberek kevesebb mesterséges anyagot vegyszert használnának,akkor az immunrendszerük normalisan müködne,és senkinek eszébe sem jutna,hogy a parlagfü alergiát okozhat,mint ahogy az fel sem merült az elmult 20 millio évben,csak az utobbi 50 évben.
Egyéb kérdés?
Az az érv,hogy te azért akarsz más emberek élete,egészsége áran környezet szennyezö modon autozni,mert az elektromos auto számodra nem elég gazdaságos,egy nagy szar,nulla,abszulut elfogadhatatlan.Egyszerüen ilyen áron nem szabadna engedélyezni az auto használatot.Kerüljön az elektromos auto akármennyibe is,nem lehet alternativája egy primitiv elavult környezet szennyezõ technologia.
Az adminiszracio bonyolult,draga de nem lehetetlen.
Elektromos autó
A lenyege dokumentalni kell az atalakitast,es ha utan atmegy szabvanyos vizsgan akkor mehet.
Tessék kérlek itt pont most jelent meg a totalcaron egy cikk az elektromos autókról: elektromos mini
tudom tudom õk is biztos hülyék. Tessék szépen megnézni hogy mennyi elektromos áramot vesz fel mondjuk 20 ezer elektromos autó, kell-e hozzá új erõmü, mekkora a hatótáva, és hogy például jelenlegi benzinárak mellet szinte semmivel sem olcsobb vele menni mint egy benzines autóval. Kedves epikürosz. Kérlek mond el a véleményed a totalcarrol is, lévén biztos õk sem értenek az autóhoz.
torreádorZ-nél csak sejtem, hogy kullancs csíphette meg a nyáron, de nálad majdnem biztos vagyok benne, hogy prosztatagyulladásod van (ez okozza a prosztotitiszt). Mondd, hogy nincs igazam!
mert tulajdonképp akkor mirõl van szó kedves Epikürosz?
Volt egy primitiv matematikai feladat, amire még egy általános iskolás 5. osztályos is megadja a választ 15 percen belül, anélkül hogy belekeverné a globális felmelegedést, a közjót, az allergiát a világbékét és sziriuszi népek hagyományait...
Számomra az a fontos, hogy megtudjam mit lehet és mit nem lehet. 0 ismétlem nulla darab választ kaptam arra vonatkozóan hogy lehetséges-e környezetbarát autót venni úgy hogy az ne kerüljön többe mint egy hagyományos. 0 azaz nulla darab választ kaptam arra, hogy hogyan és mennyi idõ alatt terül meg egy környezetbarát autó.
Az én számomra az a fontos hogy az emberekkel megismertessük a valós és tényleges lehetõségeket. Hidd el nekem, sokkal nagyobb közjót cselekszik az, aki kimegy nyáron és lekaszál 2 hektár parlagfüvet, mint az aki 50 év hitelre vesz egy hibrid autót, ami nem mellesleg még mindig szennyezi a környezet. Egy kasza kerül 2-3 ezer forintba, ehhez még hitel sem kell és tesék lehet menni környezetet védeni. De ugyanigy sokkal fontosabb hogy az emberek ne szemeteljen és ez 0 költségbe kerül az egyes embereknek, mint hogy milliókat dobjanak ki valami olyasmire, amit még a "hivõk" sem tudnak bebizonyitani.
Errõl van szó. Te néphülyitesz a mesevilágoddal, én meg a valóságban élek.
Hát nézd. Ha a te értelmezésedben az igazság tényekkel való alátámasztása = szófosás akkor egészségedre.
Nem véletlenül tart ott ez az ország ahol tart, mert mindig vannak ilyen ostobák mint te is, akik csak mellébeszélni tudnak 0 gyakorlati tapasztalat mellett, és akik egybõl hõbörögnek ha valaki kimondja az igazat mert az romba dönti az õ kis álomvilágukat.
Nem tudom milyen empátiáról beszélsz te is, mikor a másik fél még annyit sem képes kinyögni amikor bebizonyitják tényekkel hogy hazudott hogy bocs fiuk utánszámolás nélkül nyilatkoztam valami olyasmirõl amirõl halvány lila fogalmam sincs. Ehelyett elkezdi terelni a témát és lassan már ott tartanák hogy a világbéke milyen kapcsolatban van 47-es villamossal...
Per pillanat csak ebben a forumban 3 emberrõl bizonyosodott be, hogy úgy állit valamirõl valamit hogy a lehetõ legkisebb utánjárást sem tesz a témában:
t2k, duko, és te.
De ez még csak amikor valaki más megteszi ezt helyettük és közli a tényeket akkor sem képes beismerni hogy ezt elkurta. Az a meglátásom hogy ez a fórum is olyan mint a magyar társadalom csak kicsiben...
Torreadorz-al meg teljesen egyetértek, az én autóm(f astra) meg 7 litert eszik...nemhogy hibridet/elektromosat még dízelt sem vennék.Utóbbi ha beszarik rajta valami ahhoz meg kurva drága az alkatrész, fõleg a japán autókhoz!
Az már jó volt, de a fogyasztása 7-7.5 liter (sztem a gyári adat egy nagy kamu), láttam is milyen átlagot ír ki...persze városban biztos jó.De olyan ez az automata motor indítás/töltés mint amilyen az automata váltó.Lehet jobban járnék, ha én magam határozhatnám meg mikor van szükség s töltésre meg az otto motorra.
A Toyotát sem értem, miért csak 1.5-ös motort rakott bele, ugye nagyobb motornál nagyobb nyomaték(persze nem 3-4 ezres motor). Én legalább 1.6-ost vagy 1.8-ast raktam volna bele 16 szeleppel, ugyanis ezek kevesebbet esznek mint az 1.2-es 1.4-1.5-ös és 2.0-es benzinesek.
példa:
fateromnak 1.6-os(16v) G astrája van, övé 6.2 körül eszik.Havernak meg 1.2-es G van, azt pörgetni kell, hogy vigye azt a kasznit, megis eszik neki 8 litert.
Bár nem biztos, hogy a valóságban minden úgy van ahogy le írtam, végül is ez saját vélemény,de lehet megköveztek érte😊
Ezt akkor beismerésnek veszem hogy anyagilag nem éri meg hibrid autót venni.
Tudod kezdhetted volna ezzel is az elsõ válaszod, és akkor nincs probléma.A többi mehetett volna a levesbe. Fõleg úgy hogy tudom, hogy vagy nincs autód mert csóró vagy, vagy ha van akkor az abszolut nem egy hibrid autó. Szóval csak a szád nagy.
"Csak azért mert neked az kurvára gazdaságos,hogy kibányászol valamelyik roncstelep mélyérõl valamilyen szakadék roncsot amit te autonak nevezel,"
Nem tudom mirõl beszélsz. Egy vadiúj gyári autóról volt szó. Te nem vagy a t2k haverja véletlenül? csak mert azt sem értette meg amit olvasott.
"Számomra nem szempont az olcsoság vagy a gazdaságoság amikor emberek életéröl jogairól van szó."
Aham. Szép kis bullshit. Feltételezem akkor nem használsz számitógépet sem, amihez elég sok káros anyagot használnak fel ezzel is szennyezve a környezetet, sõt soha be sem kapcsolsz elektromos eszközt, hisz ahhoz az áram egy jó részét nem atomerõmüvekben állitjuk elõ, igy azok szennyezik a környezetet. Feltételezem továbbá hogy nem használsz semmiféle vegyipari terméket (szappan,sampon,wc öblitõ, fogkrém, hippo stb) mivel az ezt gyártók az ipari hulladékot szépen beleengedik pl. a dunába, amit aztán késõbb te megiszol. Sok helyen tisztitás nélkül teszik ezt. Ezzel mind mind növelve az allerigások számát és egyéb betegségeét (pl rák). Ezen kivül remélem nem használsz közutakat hisz annak épitése során rengeteg káros anyag került ki természetbe (pl. a lánctalpas markoló elpufogtatott néhány ezer liter gázolajat és ilyen lánctalpasból dolgozik több száz). Tehát nem közlekesz autóval de még cska busszal sem (az sem elektromos).
Ezzel szemben remélem biciklivel közlekedsz mindenhová (vidékre is nagy utakra is), és remélem hogy nyaranta szoktalak látni az út szélén parlagfüvet kaszálni, ha már ennyire fontos számondra az allergia. Légyszives majd a nyáron irj hogy vagy megtalálható amit hektárszám kaszálod önkéntes alapon a parlagfüvet az utak mentén....
Ja hogy a fenntiek közül egy sem illik rád? Akkor meg szépen marajd csöndben és húzd meg magad, mert ugyanolyan fostalicska környezetszennyezõ vagy mint bárki más avilágon.
általad említetteknél.
Infinitum non creata.
2)Az allergia utána is megmarad,ha nem jó az egyén életmódja (avagy asztmásan cigizni divat)."
Ugy müködik a dolog,hogy a folyamatos légszennyezés állando túlmüködésre kényszeríti az immunrendszert,ami végül már mindenre reagál,azokra a dolgokra is amihez az ember év milliok alatt tökéletesen hozzászokott.
Szerintem ha az embereknek volna modjuk tiszta levegöt lélegezni,pár év alatt drasztikusan csokkenének az alergiás megbetegedések.
Persze az életmod megváltoztatása is sokat segít,nem kétséges,hogy a cigaretta is durván rombolja az immunrendszert.
A probléma az,hogy az elmúlt években megváltozott a gépjármü park összetétele.Sajnálatos modon pont a legszenyezöbb tipusok száma nöt a legnagyobb mértékben.Nevezetesen a dizel jármüvek.Jelen pillanatban ezek szennyezik a legjobban a levegöt.Elsösorban a dizel jármüvek okoznak tudörákot, asztmát,alergiát.Egy ketütemü trabant szenyezése elenyészo a mai korszeru dizel jármüvek szennyezeséhez képest.Légköri aeroszolok (szálló por, PM10)
idézet az oldalrol:
"Az Egészségügyi Világszervezet nem ad meg határértéket a közlekedésbõl (elsõsorban a dízelüzemû jármûvekbõl) származó részecskék koncentrációjára, mivel álláspontja szerint nem létezik olyan alacsony koncentráció, amely biztosan nem károsítja az egészséget."
Azért nem válaszoltam rá,mert kurvára lényegtelen és nem érdekel az,hogy az elektromos auto jelen pillanatban mennyire gazdaságos vagy nem.Csak azért mert neked az kurvára gazdaságos,hogy kibányászol valamelyik roncstelep mélyérõl valamilyen szakadék roncsot amit te autonak nevezel,attól neked meg nem kéne hogy jogod legyen mások egészsége élete árán ilyen sulyosan szennyezö technologiat használni,csak mert olcso.Számomra nem szempont az olcsoság vagy a gazdaságoság amikor emberek életéröl jogairól van szó.
Amugy meg nagyon jol tudom hogy jelenleg csak kis,közepes hatotávra lehet gazdaságosan megvalosítani az elektromos autot(a belsöégésü motorhoz képest) tipikusan városon belüli közlekedésre.Jelenleg 1 millio forint értékü akkumlátorral 55-60 kilometer lehet megtenni.Plusz félmillio a kaszni a motor az átépités engedélyezés.Ez jelenleg a realítás.
Viszont tudomásul kéne venni,hogy az autozás nem olcso most sem az,csak most nem te fizetsz érte,hanem a környezet és az emberek fizetnek az egészségükkel az életükkel azért,hogy te olcson autozhasál.