25
  • Neurotoxin
    #25
    Engem az érdekelne, hogy a megoldásodon lesz optikai vagy s/p dif koax kimenet?Csak hogy rálehessen kötni egy házimozi erősítőre?Tudom, hogy a hdmi viszi a hangot is, de egyenlőre nincs megfizethető árú HMerősítő, ami képes lenne fogadná is....
  • JTBM
    #24
    Írható médiáról van szó ugye. Az írt média ára nem a média árától függ, hanem a tartalom árától. Egy írt DVD max. 10Ft, mégsem annyiért adják...

    Az írt BD ára szintén alig függ a média árától.

    A játékok egy részét már most is meg lehet venni a neten, letöltéssel. Ilyenkor megint csak az írható média ára a fontos, a tartalom ára mellett.
  • Rexhawk
    #23
    ja és majd a legújabb játékokat is majd winchesteren fogod megvenni :D
    need for speed: ultimate: most csak 32990 Ft :D
    Fifa 2011: most csak 30990 Ft :D
    CoD 5: már csak 28490 Ft :D

    sztem a BD-ből sose lesz olcsó adatároló, hanem inkább OEM lemez lesz
  • FefeeX
    #22
    Hát, sajna nem lesz csökkentés, de igazából most ha csak lassan csökkentenek valóban a saját profitjukat vágnák meg. Itt az egyetlen keresletnövelő elem a radikális csökkentés lenne, ami meg a gyártásból még nem oldható meg.
    Most őszintén, ki venne BD korongot (filmet) ha 8000 lenne és nem 9? Szerintem ugyanazok akik előtte is (a módosabbak), viszont ők is csak azokat, amiket 9-ért is megvennének. Ha 5k lenne az ár az már más tészta lenne, de hát erről beszéltem eddig... :)
  • Socket
    #21
    Nem fáj amikor hülyeségeket írogattok? :)
  • pyrohun #20
    Éljen
    Ide is eljutottunk, hogy már pofátlanul ki is mondják a multik: nem csökkentjük az árakat, mert a birkanép ennyiért is megveszi a cuccainkat :)
  • emerte
    #19
    Sőt!
    640GB Samsung F1: 27 Ft/GB :)
  • JTBM
    #18
    Szerintem a BD Magyarországon, ahol az artisjus különadóját még ki kell rá fizetni, esélytelen. A HDD már most is olcsóbb még a DVD-5-nél is, a DVD-9 ára a duplája, a BD pedig 5-ször többe kerül.

    Ráadásul a HDD sokkal gyorsabb, kényelmesebb, újraírható, szerkeszthető, kisebb, ezért kisebb helyen elfér.

    Számítás, minőségi, Magyarországon kapható termékekre. (Nem illegális Szlovák v. piaci DVD-k...)
    DVD-5 25-ös csomagban ár ~5K => 43 Ft/GB
    DVD-9 25-ös csomagban ár ~16K => 75 Ft/GB
    BD-25 25GB, ár ~4K => 160 Ft/GB

    HDD 1TB-os, ár 33K => 33Ft/GB
    HDD 1,5TB-is, ár 49K => 33Ft/GB

    Szerintem el kell felejteni a DVD-t és a BD-t, meg kell tanulni a külső HDD kezelését...
  • Alwares
    #17
    Nem kell. Hát persze hogy nem kell. Mért is kéne...
  • dez
    #16
    Olvass, pupák! :)
  • dez
    #15
    "mivel ezeken a tv-ken is ugyanaz a sony linux fut mint a ps3-asokon, csak ezek a tobb mint 1 hibas ppe-t tartalamzo cell-eket kapjak"

    Erről valami link?

    "A cell-t eredetileg erre terveztek"

    Ugyebár te is ott voltál a Cell fő tervezőjének előadásán. Akkor miért is hazudozol?

    "A dragabb sony braviakhoz" vs. "Ezek a low cost linux-os tv-k"

    ???

    "Lenne egy nagy lehetoseg a ps3 elott: a bravia tv-kbe kellene integralni az egeszet, akkor sokkal tobbet adnanak el, mint most"

    Ez vicces. Így sokkal drágábbak lennének, mint a kategória-társaik, és kötve hiszem, hogy heti 400 ezernél többet adnának el belőlük (jelenleg ennyi PS3 kel el világszinten).
  • arty
    #14
    sony LOL
  • kvp
    #13
    "kíváncsi vagyok mikor találják ki, hogy egy mini számítógépet egy az egyben belerakjanak a lapostévébe. mini linux disztró, tv hátulján utp kábel, a juzer bedug egy usb-s wireless billentyűzetet és még chat-elhet is a 120 centis nagyképernyőn, helyi hálóról lejátsza a filmeket, meg tölthetek is le vele.. meg fogják csinálni, csak még nem ébredtek fel.. a winyó már ott van a lapostévében."

    A dragabb sony braviakhoz mar most is adnak egy gpl licenszes cetlit, mivel ezeken a tv-ken is ugyanaz a sony linux fut mint a ps3-asokon, csak ezek a tobb mint 1 hibas ppe-t tartalamzo cell-eket kapjak, tovabba nincs bennuk rendes 3d gyorsito kartya. A cell-t eredetileg erre terveztek, es ebben nagyon jo, mivel szoftverbol kepes potolni a video es a hangkartya hianyat. Ezek a low cost linux-os tv-k alapvetoen mar most is kepesek lennenek blueray playerkent mukodni, csak megfelelo szoftverfrissites utan rajuk kellene dugni egy usb-s blueray meghajtot. Valamiert a sony nem erdekelt ebben, mint ahogy tobbnyire a halozati tamogatas is hianyzik a keszulekekbol, pedig az elektronika bennuk van...

    ps: Lenne egy nagy lehetoseg a ps3 elott: a bravia tv-kbe kellene integralni az egeszet, akkor sokkal tobbet adnanak el, mint most es a tv-k arat nem novelne jelentosen a jelenleginel valamivel tobb elektronika.
  • Faterx
    #12
    Köszönöm a kiigazítást!
  • dez
    #11
    Bulvárcikk + angolszöveg-értelmezési problémák... :(((
    A t. olvasók meg kritika nélkül beszopják... :/

    Az interview David Bishoppal készült, aki a Sony Pictures Home Entertainment elnöke, ami a Sony filmkiadó leányvállalata, és semmi köze a hw-hez, az mások asztala!

    "HM: The floor price for BD players through the holidays is around $200. Is that enough to persuade budget-conscious shoppers to commit fully to the format?

    Bishop: As is evidenced by the sell-off of Blu-ray players over Black Friday weekend, I would say we hit the sweet spot regarding price. Some stores were sold out by 9:30 a.m. Clearly, it is a top gift item. There will be more price-point-oriented promotions throughout December and that momentum will continue."

    Tehát nagyon is tisztában vannak vele, hogy a legtöbben (nyilvánvalóan) az olcsóbb termékeket keresik (az fogy el a leggyorsabban), és lesznek is ilyen akciók az ünnepek alatt! Távolabbi tervekről egy szó sem esett!

    "HM: Will Blu-ray maintain its premium pricing or will it dissolve into commodity pricing?

    Bishop: Certainly on the new-release side there is no reason to change pricing. New-release pricing has held on DVD for a while, albeit heavily discounted at retailers. But we are not likely to change that for Blu-ray."

    A válasz a film-kiadásokra vonatkozott, abból is csak a premier-filmekre!

    Mellékesen, cikk: "az eladásokon belül pedig még mindig növekszik a Blu-ray és a DVD aránya"; eredeti: "and the ratio of Blu-ray and DVD sales continues to rise" -- így a korrekt fordítás: a Blu-ray és a DVD egymáshoz képesti aránya, az előbbi javára.
  • NintendoGC
    #10
    Hallottatok a HTPC megoldásról?

    Én sem fogok asztali Blu-Ray lejátszót venni, összerakok egy HTPC-t teszek bele egy Blu-Ray-t (PC-be mér 20-25ezer körüli áron lehet venni) és ugyan azokat a dolgokat meg tudom majd csinálni, amit waterman mondott... csupán nem a tv-be lesz beépítve a cuccos, hanem külön lesz és HDMI-vel lesz összekötve a HTPC a LCD TV-vel.
  • vmiki88
    #9
    amikor a dvd megjelent akkor is ez.
    Most meg mi van? 6 ezerért max 8 ezer forintért lehet megvenni a legjobb dvd-írokat és egy lemezt akár 50 forintért is meg lehet venni legálisan.
  • waterman
    #8
    kíváncsi vagyok mikor találják ki, hogy egy mini számítógépet egy az egyben belerakjanak a lapostévébe. mini linux disztró, tv hátulján utp kábel, a juzer bedug egy usb-s wireless billentyűzetet és még chat-elhet is a 120 centis nagyképernyőn, helyi hálóról lejátsza a filmeket, meg tölthetek is le vele.. meg fogják csinálni, csak még nem ébredtek fel.. a winyó már ott van a lapostévében.
    a bluray meg csak akkor terjedne el, ha értelmes ára lenne. archiválásra sem éri meg. az a formátum olyan lesz, mint a latin nyelv. halott, és aki ért hozzá az beszéli kicsit.
  • Faterx
    #7
    Hajrá Kína!
  • Faterx
    #6
    A Sony monnyon le!!!
  • vasziszdasz
    #5
    a vásárlók többsége rögtön digitális megoldásokra vált a megszokott korongok helyett
    Végülis így is lehet nevezni a warezt. ^^
  • vasziszdasz
    #4
    Csak azt nem veszi észre a Sanyi hogy itt már nem az a kérdés hogy mikor terjed el a bluray, hanem hogy egyáltalán valamikor el fog-e. Sztem nem, az olcsó nagykapacitású vinyók már most kiütötték.
  • vasziszdasz
    #3
    Persze hogy nem kell csökkenteni, mivel az a cél hogy ne is vegyék meg. Én igekszem segíteni ebben a Sanyinak. ^^
  • haxy27
    #2
    na ezért nem veszek egyelőre lejátszót
  • Polemius
    #1
    Miért van olyan érzésem, hogy a karácsonyi szezon után jelentősen esni fog a blu-ray ára? :D