53
  • Sir Ny
    ezt az Isten fiát nagyon bírom. egyszer megemlítették, hogy mi mindannyian Isten fiai vagyunk. elgondolkoztam, hogy ha Isten az ő egyik fiát megkínhalálozta, akkor miért ne tenné meg a többi fiával?
  • Julius Caesar
    ezzel azért vigyázz, mert elég sok szakmunkás van, akik hasznos munkát végeznek. a videóvágásod közbe se ebédelnél, ha a pék nem kel fel 4kor és nem süti meg azt a nyomorult kenyeret... tudod egy országot videóvágással nem lehet eltartani, mert termelni is kell. videóvágással nem laksz jól, nem lesz fedél a házadon. úgyhogy csak becsüld meg őket és ne jelzőnek használd. már úgyis sok van a videóvágóból meg kommunikáció szakosból (azok micsinálnak? kommunikálnak egymással naphosszat?!).... persze tisztelet a kivételnek, valaki tegye azt is, de néha már túlzás miket képzünk.

amúgy jézus krisztus (bár nem vagyok vallásos és javítsatok ki) de nem isten FIA volt, akit leküldött a földre? csak a mihez tartás végett.
  • hdo
    Hát, ezek után már le se tagadhatod a szakmunkásodat, ugyanis a szövegértésed pocsék. A szakmunkást ugyanúgy jelző értékűnek írtam mint a csórót meg a balféket, ugyanis nem azt írtam hogy csóró balfék szakmunkás, hanem csóró balfékek _szakmunkással_.

Innentől kezdve meg önkritika kérdése hogy csóró balfék szakmunkásnak, vagy értelmes szakmunkásnak vallod magad, de a felháborodásodat nézve, az előzőnek.

A csóró meg _nem_ egyenes ágú szinonímja a vagyonilag szegénynek, hanem általában mindenre vonatkozik, ami szegényes, és itt elsősorban az emberek videovágási igényére, pontosabban az igény szükségtelenségére, vagy a hozzáértés hiányára gondoltam!

Gratulálok!
  • Molnibalage
    A régi CD-ket atomkarcosan is visszaolvassa az író. A minimum sebességen írt lemezekből cikra 1/3-ot nem tudok beolvasni sem 3 év után úgy, hogy SOHA nem volt használva gyakorlatilag (2-3 install vagy backup).
  • Permissive
    a régi szép p1-2-es időkben volt egy teac 1-szeresen író cdírom, az általa megírt audio lemezek a mai napig lejátszhatók, ellenben a két éve pio-val írt 16-szoros ( mert sietni kell ) lemezeket nem hogy az asztali lejátszóm, hanem már a gépem sem ismeri fel. ennyit a technikai megbízhatóságról. kérdem én: mennyivel lesz megbízhatóbb az 1 nap alatt kiírt lemez mint amit a vinyón mibilrackban ( nem beszélve mennyivel gyorsabban átrakod ) tárolt ( hamár itt tatrtunk ) videódtól?
    jah, a kis japó csajnak meg négyszemközt adnék '' 1 terrabájtot" magamból:)))
    -írta ezt egy szakmunkás aki ért a videóvágáshoz:)))) -
  • Sanyix
    nem mind, mondom.
  • JL666
    azokban a nyugati országokban az irodisták meg mégtöbbet keresnek, mint a szakmunkások érted.
  • Sanyix
    hát nemtudom. Ahogy hallom bizonyos nyugati országokban jóval többet keresnek bizonyos szakmunkások mint amiről a nagyokos irodisták valaha is álmodhatnának :D
    bár azért dolgozni is kell, szal én maradok az irodizmusnál :)
  • Sanyix
    hidd el, tudom. Valahogy még egy ránézésre nagyon jól álcázott hímnemű nőről is legalább azt mondom hogy "valami ezzel nincs rendben", akiről egyébként mindenki bekajálja hogy nő :D vótmá rá példa.
    Tényleg jó imitátorok vannak, de engem nem lehet átverni, "bennem megbízhatik" :D
    Ezen a képen is csak a nem természetes mosolya a csajnak (miért lenne hiszen kb ezt gondolja "b+ ezek egy szaros műanyagdarabbal fotózgatnak, és vigyorognom kell ebben a hülye reklámszatyorban").
  • JL666
    szerintem sokat ér, ha valaki jó szakmunkás, de egy ember nem attól lesz több, hogy 2x annyit keres érted...
  • cateran
    Indok? Képzeld, azok közé a szakmunkások közé tartozom,akiket olyan könnyedén lefikáztál, -eldőlve önnön nagyságodtól-hogy te még a videóvágáshoz is értesz...hát én meg azt mondom:hasznos munka,össze sem lehet hasonlítani mondjuk 1 pék vagy asztalos munkájával.. (mondjuk kapásból megsaccolom- hogy én is arrogáns legyek- vagy 2x annyit keresek szar szakmunkásként, mint te kiművelt -videóvágáshoz is értő- emberkeként)
  • Garrett27
    na ne okoskodd má túl magad, meg osztán honnan tudod te, hogy az egy jány he?
  • hdo
    Ja, te hozzászólásodhoz is fertelmesen sok ész kellett. Flame van, indok nincs.
  • hdo
    Ha antitrinitárius vagy akkor biztos!
  • cateran
    Olyan büszke vagyok rád.... te kis natural born loser..kommented elárulja, hogy ész ugyan nem sok,de arrogancia annál több szorult beléd:P
  • FoodLFG
    Én azért bírom Sanyix beszólásait xD

Szerintem a csaj téma már unalmas, ezért nem nagyon szolnak hozzá. Bár előtted volt egy arc, aki kulturáltabb formában már pedzegette a témát. :P
  • Magnificat
    istenem ezen mennyi poresz fér el :D
  • Myron
    Isten nem halt meg egy keresztre szögezve, az a fia volt. pf! :D
  • labda110
    Mindkettő ugyanolyan elérhetetlen:) bár a 400 gigás lemezt még csak-csak tudom helyettesíteni 16 darab 25-össel, de a 8 pontos gáréval a négy kétpontos barátnő nem ér fel
  • Sanyix
    Csóró balfékek szakmunkással? :D nézz csak szét a csóró balfék, és ráadásul idióta egyetemisták/főiskolások között! Ennyi :)
    Nyilván mostanában mindenki ezt az 5 szakot választja, mert mindenki hd videokat vág :D
  • gibbone
    figyelj, sztem tök jó csaj. nehéz jól kinézni fotókon... aki meg szerkeszti az oldalt, úgyis tudta, nem a csajt a lemezt fogják nézni!
  • AgentKis
    A rendezvényszervezőnek minek a videóvágás??
    Egy jó disznóvágást össze lehet hozni videó nélkül is...

Különben magát a videóvágást meg lehet tanulni bélyegnyi mobiltelefonos videókkal is, amikből félóra tömörítetlenül is ráfér egy DVD negyedére... És egy p3-as is elbánik vele fégiga rammal. Maga a vágás meg ugyanolyan folyamat...
  • hdo
    És az kit érdekel? Nem az volt a fennakadás tárgya, hogy ki _nem_ használ szerkesztőt, hanem hogy hogyhogy ennyien ....
  • Molnibalage
    Én meg kapásból 25 olyan szakot ahol nem kell. Nyertem?
  • labda110
    Itt az SG-n olvastam valamelyik fórumban, hogy már 55-ért van külső blu-ray író, szerintem ez már egész elfogadható ár. Mondjuk azt azért megnézném, hogy ez egy firmware frissítés után kezeli a terrás lemezeket.:)
  • hdo
    Erre meg csak annyit, hogy nem csak csóró balfékek szakmunkással, mindenféle valós élet nélkül járnak SG-re híreket olvasni. Például kapásból 5 főiskolás szakot tudok felsorolni, ahol elvárják az embertől hogy videót vágjon, vagy minimum értsen hozzá - és emiatt jobban teszi ha otthon is vág - a kommunikáció szakostól a rendezvényszervezőig.
  • hdo
    Miért is? Tök üres a tekintete, a "mosolya" meg kábé annyira valódi/természetes mint Michael Jackson jelenlegi bőrszíne. Nyilván, aranyos, de a kép beállított, totál mű!
  • Sanyix
    ja egyébként hihetetlen. Eddig még senki sem írta be a csajra hogy "dugnám" "tolnám mint a lopott biciklit" :D
  • Sanyix
    nem is pont rád írtam, hanem a többire akik mindignek többszázgigás hd videokat vágnak, a a kinek is? És ezért kell nekik 534534345 terás vinyó, 45345 gigás lemez, mek ós (mer csak azon jó :D).
  • Molnibalage
    Azért nem vagyok annyira hardcore... FreeFalcon repszimmel szoktam videóklippeket csinálni.
  • Sanyix
    baze annyi videovágó van itt mostanában. Ez egy ilyen videovágós ország? Van külön videovágóképző? Mert mindenkinek csak videovágásra kell a hely, 76456 magos max árú processzor, stb.
  • Molnibalage
    Én is szoktam vágni. A max. eddig 30 GB volt. Viszont nem tűnt fel, hogy ez csak gyárilag írtató? Magyarán te ezzel nem fogsz semmit vagdosni. Ma a vinyók annyira olcsók és gyorsak, hogy nem versenyezhet vele egy ilyen cucc...
  • feamatar
    utána nézve:
    CD: 1x = 1,2 Mbps
    DVD: 1x = 10,5 Mbps
    Blu-ray: 1x = 36 Mbps
  • feamatar
    a szorzó a szabvány szerinti minimális átviteli sebesség szorzója. CDnél 1x = 150kbyte/sec, ez asszem a minimum ami zene lejátszáshoz szükséges. Ha jól emléxem határozta meg a szükséges minimumot. DVDnél és Blu-raynél ez más természetesen.
  • magyarvok
    Az, hogy hányszorosan írható, típusonként mást jelent.
    CD írása 52*-esen pár perc.
    DVD írása 16*-osan szintén pár perc.
    Valami olyasmi, hogy a teljes lemez beolvasásának az ideje jelenti az 1*-est, de nem tudom pontosan. // 80 perces CD: 1*-esen írva 80 percig tart kb azt hiszem //
  • MrSpock
    Igen,és az ember még egy duplarétegű írása közben is zizeg,nehogy hosszabb áramszünet legyen,vagy lefagyjon a rendszer.Meg egyáltalán jó legyen.Blu írásnál meg reggel bekapcsolod,aztán délután megnézed mit is csinált.Ha valami gikszer akkor szívás.Szerintem a megbízhatóság,sebesség azért fontosabb lene,mint hogy 1T-nyi anyagot tudok rá írni.
  • Ps1ch0
    A kislanyt meg senki nem dicserte. Pedig aranyos :)
  • grebber
    pff rendes dvd-t is félve irok ki ami csak 4,7GB-os.Akkor inkább veszek 1tb-os külső vinyót olcsobb mint egy ilyen lemez!
  • Victor1103
    Én nem nagyon vágom már ezt a Blu-Ray témát,de multkor mikor nézegetem Media Marktba az volt ezekre ráírva hogy 2-szeresen írhatók.Namármost nekem egy duplarétegűt mire kiír az írom az kb 20 perc 4-szeresen és az csak 8.5 giga.Blu-ray kb 3szor több szal kb 1 óra és ha bele számoljuk hogy csak 2-szeresen írható akkor kb 2 óra.Na most aki akarja az szozza ezt annyival hogy 400giga írása esetén mennyi idő.Egy fél nap szerintem.A méret már bőven elég nem azt kéne X ezer gigáig kitolni hanem az írási sebességgel foglalkozni...
  • gneoka
    ITT van linkelve